Granda: Zamujeno leto

11
Ko je propadal komunizem, delavec ni dvignil roke v njegovo obrambo Foto: STA
Vsem nam bo bolje, ko bodo politiki doumeli, da dobra država sloni na zadovoljnih in ne zaradi vprašljivega jutri prestrašenih državljanih!

Zmagoslavna stranka zadnjih volitev ni mogla sestaviti vlade. Na oblast je prišla koalicija, ki jo povezuje sovraštvo do voditelja te stranke. V zadnjem času se ta njihova povezovalna ideologija spravlja še na slovensko osamosvojitev.

Potvorjena resnica o osamosvojitvi postaja uradna državna ideologija

V prizadevanjih za drugačne poglede na njeno vsebino in obliko z geslom, da si zaslug ne sme nihče prisvajati, v praksi to pomeni nosilce, sodelavce in podpornike osamosvojitve, preko Zveze veteranov vojne za Slovenijo in podobnega policijskega združenja, obe je prevzela stara partija, najbolj napadajo dejstvo, da smo prekinili s komunizmom. Trdijo, da so se oni zavzemali za samostojno Slovenijo že od 1941, ko so ustanovili narodno zaščito in VOS, prav gotovo pa od leta 1968. Spomnimo se, da je bilo takrat in še več kot dvajset let kasneje najbolj nevarno že misliti, kaj šele govoriti o slovenski državi. Oni so to delali pod vodstvom Tita in slovenske partije s Kučanom na čelu. Nič ni važno, če je on, ne enkrat, javno izjavil, da slovenska osamosvojitev ni bila nikoli njegova intimna želja.

V vsaki državi obstajajo ljudje, ki po svoje gledajo na zgodovino. Problem nastane, ko lažniva, za prigrabljanje oblasti potvorjena resnica, postaja uradna državna ideologija. To je glavni očitek sedanjemu predsedniku vlade, ki ne izgubi priložnosti, da ne bi opravičeval povojne morije in se javno klanjal njenim nosilcem. To v Sloveniji ni težko. Vsi vemo, pred kratkim pa je celo neka mednarodna inštitucija ugotovila, da resnica v slovenskem vzgojnem sistemu, isto velja za uradni tisk, nič ne pomeni, ampak so odločilni pogledi nanjo! Vemo čigavi!

Absurdnost slovenskih razmer najbolj razkriva dejstvo, da še vedno snemajo partizanske filme v starem propagandnem stilu. Njim stojijo ob strani tudi prizadevanja tistih, ki z državnim denarjem sramotijo Slovence kot nestrpneže in sovražnike nekdanjih »južnih bratov«. Ni gledališkega dela, celo reklame ne, kjer ne bi obvezno nastopal nekdo, ki ima težave s slovenskim jezikom. Kot da smo Slovenci dvojezična družba.

V Sloveniji postajajo osrednje vprašanje upokojenci in bolniki

Seveda nismo v strahu za resnično zgodovino, ker ta na dolgi rok vedno prevlada. Sprašujemo se, zakaj se to dogaja. Znano je, da je »modrost« politike v tem, da ljudi zamoti z različnimi izmišljenimi družbenimi nevarnostmi, da ne morejo spregledati resnice, v kateri živijo.

V Sloveniji postajajo osrednje vprašanje upokojenci in bolniki. Pokojnine so sramotno nizke. Mnogim ne omogočajo niti normalnega življenja. Na deset tisoč penzionistov dobi manj, kot je potrebno za skromno vsakdanje življenje. Zadnje čase govorijo celo o energetski revščini, saj si ne morejo privoščiti niti kurjave. Tragične so možnosti za oskrbo starostnikov v domovih. Na eni strani jih je premalo, na drugi so tako dragi, da jih številni ne morejo plačati. Ne tako malo posameznikov išče možnost preživetja zadnjih let na Hrvaškem in celo v Srbiji! Daleč od bližnjih, daleč od domače besede!

Dobra država sloni na zadovoljnih državljanih

Vzrok za take razmere so nizke plače v komunizmu in nizka odmera višine pokojnine, ki upošteva več desetletno povprečje plač. Zato problem ni rešljiv obračunsko, ampak le vsebinsko, v upoštevanju resničnih okoliščin za tako stanje.

Še huje je z zdravstvom. Čakalne vrste za obisk specialistov ali zdravniške usluge, o zobozdravstvenih ne smemo niti razmišljati, so tako dolge, da jih mnogi ne dočakajo. Država je vložila v zdravstvo na desetine milijonov evrov za skrajševanje vrst, pa se te samo podaljšujejo. In to v časih, ko naj bi šlo Sloveniji ekonomsko dobro, kot že dolgo ne. Nekateri vidijo rešitev v privatizaciji zdravstva, kajti državna organizacija očitno ni sposobna uvesti reda. Ni skrivnost, da je tako zato, ker so bili ali so še na čelu bolnišnic nekdanji iz državne tajne policije ali z njimi povezane osebe. Dobave zdravil in medicinske opreme bolnicam so najbolj uspešni načini za bogatenje!

Kje je rešitev? Ko bodo politiki doumeli, da dobra država sloni na zadovoljnih in ne zaradi vprašljivega jutri prestrašenih državljanih! Trenutno mislijo, da je za to, da so oni in njihovi na oblasti.

vir: Naša luč 2020/1, str. 10

11 KOMENTARJI

 1. Ko sem prebral: “Na oblast je prišla koalicija, ki jo povezuje sovraštvo do voditelja te stranke …”, sem se kislo nasmehnil. To je le predstava oziroma taktika, strategija je pa drugačna in če tega sam gospod Granda ne vidi, kaj potem ostane neuki množici. Stanje je veliko bolje opisano na sledeči način:

  Kučan in njegovi udbaši so ustanovili in vodili tudi Demos iz ozadja in tudi ospredja, saj je bila velika večina vodilnih Demosovcev partijcev, ki so bili tja poslani. Naloga Demosa je bila samo osamosvojitev. Partija ni sama izvedla osamosvojitve zato, ker ni vedela, če se bo le-ta posrečila. Če se ne bi, bi pred JNA odgovarjali vodilni člani Demosa. Takoj, ko je bila osamosvojitev dosežena, je Kučanova partija Demos razpustila, mnogi vodilni demosovci pa so se brez kančka sramu vrnili v Kučanov klan, iz katerega dejansko nikoli niso izstopili. Mediji so tedaj iz dozdevno kritičnih medijev do nekdanjega režima in njegovih nosilcev tako rekoč čez noč obrnili ploščo. Začeli so demonizirati pomladno opcijo in po postopku medijske diskreditacije-likvidiacije poskrbeli za lustracijo političnega prostora. Drugorazredni državljani so ostali to, kar so bili v partijskem režimu: drugorazredni državljani, dobri samo za plačevanje davkov oziroma za ožemanje. (copy&paste nekega komentarja iz Odprto pismo gospodu Milanu Kučanu o “pravljičnem” govoru predsednika Pahorja | Nova24TV)

  • Ja, čudodelno tako, da ni nič čudedelno.
   Lustracije ni bilo, ker jih je bilo več kot preveč “nečistih” z Janšo in Peterletom, itd,itd. na čelu!
   Nočem reči, da komurkoli od omenjenih in neomenjenih kaj očitam – prioriteta je bilo spokati enkrat za vselej izpod beograjskega pašaluka bizantinskih hinavskih polaturskih konjarjev, ki so vsi skupaj carevali in kradli drug drugemu po Balkanu…
   Vse ostalo veste bolje od mene. Pašaluk Goričko do Pirana in niti mm naprej!
   Rezultate imamo.
   Grob Krambergerja, na vesti vseh Pozicij in vseh Opozicij, ki še zdaj moolčijo, imamo Bučarsko truplo brez Lustracije , cel kup srpskih lastnikov in malo srboslavijo.
   Imamo lajnarsko balkanski radio Aktual in Forum XXI in spohano Nadškofijo, da se sami ne prepoznajo več v svoji odločnosti!
   Nasvidenje v Tretji balkanski vojni, ki bo morda splaknila svet tako, kot prerokujejo trije srpski stari preroki in Mati Božja iz Fatime – pa nam Cerkev še zdaj prikrito “laže tako, da nič ne pove”?

 2. Drugi kisel nasmeh sem dobil čisto na koncu, ko sem prebral: “Kje je rešitev? Ko bodo politiki doumeli, da dobra država sloni na zadovoljnih in ne zaradi vprašljivega jutri prestrašenih državljanih! Trenutno mislijo, da je za to, da so oni in njihovi na oblasti.”

  O, gospod Granda! Politiki, ki jih volimo, nimajo resnične oblasti. Pa tudi, če bi jo imeli, imajo čisto drug interes, kot je javno dobro. Politike, ki jih gospod Granda želi pa vzgaja krščansko vzdušje v družbi. Mi pa smo Boga prav načrtno in skoraj popolno vrgli iz družbe. Tistega Boga, ki je človeštvu sporočil:

  Glej, danes sem položil predte življenje in srečo, smrt in nesrečo, ko sem ti danes zapovedal, da ljubi GOSPODA, svojega Boga, da hôdi po njegovih poteh in izpolnjuj njegove zapovedi, zakone in odloke. Tako boš živel in se množil, in GOSPOD, tvoj Bog, te bo blagoslavljal v deželi, v katero greš, da jo vzameš v last. Če pa se tvoje srce obrne in ne boš poslušal in se boš dal zapeljati, da bi se priklanjal drugim bogovom in jim služil, vam danes naznanjam, da boste gotovo uničeni; ne boste podaljšali dni v deželi, v katero greš, ko greš čez Jordan, da jo vzameš v last. Nebo in zemljo kličem danes za pričo proti vam: predložil sem ti življenje in smrt, blagoslov in prekletstvo. Izberi torej življenje, da boš živel ti in tvoj zarod, tako da ljubiš GOSPODA, svojega Boga, poslušaš njegov glas in se ga držiš. Kajti v tem je tvoje življenje in dolgost tvojih dni, ki jih smeš preživeti v deželi, za katero je GOSPOD prisegel tvojim očetom, Abrahamu, Izaku in Jakobu, da jim jo bo dal. ( 5 Mz 30, 25-20)

  Žal smo Boga tako temeljito izgnali iz naše družbe, da še večina komentatorjev na teh spletnih straneh teh Božjih besed ne bo prebrala, kaj šele razumela. Še sam gospod Granda ne razume, da je rešitev vrnitev k Bogu, da je sam satan že zdavnaj odnesel šalo in da je še kako desetletje do uvedbe šeriata v SLO.

  Pa mir in se dobro vsem! In imejte pred očmi, da bo dobro Bog reševal le posameznike. Kot to vedno počne, če ga le ne zatajimo.

  • AAAMEEENNNNNNN !!! ! !!! TOOOČNO TKOOO !!! ! !!! AMPAK, KAJ,M KO PA DUHOVNO MRTEV NAROD TAKO KOT NJEGOVI DUHOVNO MRTVI POSAMEZNIKI NEZMOREJO RAZUMETI BISTVA TEH BESED KOT RECIMO DUHOVNO PREBUJENI POSAMEZNIKI !!! ! !!! AMPAK, BOG REŠUJEN TUDI CELOTEN NAROD, ČE LE IMA NAROD DOBRO VOLJO , KI JE MANJ POKVARJENA VOLJA, DA POSLUŠA DUHOVNO PREBUJENE IN POUČENE DUŠE . NA ŽALOST JE SLOVENSKI NAROD ŽE TAKO BREZBRIŽEN , DA MU JE BOLJ MALO MAR, ZA BESEDE ŽIVLJENJA OD STVARNIKA !!! ! !!! ZATO JE POSTAL MRTEV NAROD !!! ! !!! MRTVECA PA ŽE TEŽJE PREBUDIŠ , BREZ BOŽJE POMOČI/MOČI PA SPLOH NIKOLI !!! ! !!! NEKATERE , KO SO RECIMO MOHAMEDANCI, PA SPLOH NIKOLI , IN BODO ZATO ODSTRANJENI IZ PLANETA OB KONCU “SVETA” – ŠE PRED DRUGIM PRIHODOM V NASLEDNJEM DESETLETJU. Mir naj vam bo,

 3. Za jugoslovanski komunizem je bil značilen nasilni egoizem:
  – ki je nasilno jemal tistim, ki so ustvarjali in dajal tistim, ki niso
  – ki je ustvaril privilegirano komunistično kasto, ki je imela boljša delovna mesta, večjo plačo in več premoženja
  – ki je množično kršil človekove pravice in svoboščine.
  – ki je izločil iz političnega življenja opozicijo in cerkev…

  Kar precej teh nedemokratičnih ostalin, lahko pripišemo sedanjim levim oblastnikom, ki se ne morejo ločiti od svojih komunističnih korenin.

  kar precej

  • Kaj , če bi pripravil eno Okroglo mizo na temo Tito-Kardeljeva Ekonomija & Samoupravljanje z +Ljubom Sircem in Dragom Bajtom-po njunih knjigah ! na radiju Aktual? Si upaš?

 4. Mojster Granda, dober kot vedno.
  Ampak, nekaj bom pa dodal, ker vsi po vrsti že vsa leta pozabljajo in to, ne vem še čisto zakaj.
  Eseju dajem naslov:
  “Ivan Dobri in Kučan Grozni v karmični zavesti slovenskega ljudstva”

  Vladajoča koalicija Antijanez se nahaja bolj v okviru nelegitimnosti in neljudskosti, kot v okviru česa demokratičnega in je rezultat surove in brutalne moči enega samega diktatorja z pripadajočo elito v okvirju ukradene države, torej človeka absolutista, Milana Kučana , ki nikoli ni spustil svoje oblasti iz rok in kot vemo vlada v režimu njegove, recimo, 17. faze NOB&OF Revolucije in nič več.
  Če je kdo uspešen, potem je on, M.K. na prvem mestu in vse ostalo sledi njemu skozi filter 17.faze revolucije.
  Če ne razumete, potem trdim, da je treba naslednje ekspertize in analize stanja izdelati na podmeni, da je v parlamentu virtualno sicer, še ena stranka. Stranka Ivana Krambergerja-Dobrotnika iz Negove.
  Gre za večno in grozljivo fantazmo kajnovskega greha, ki ostaja na vesti mnogih pomembnežev, ki se premikajo in tudi, nekateri, svaljkajo po slovenistanski sceni samostojnosti Republike Slovenije na paradigmatičnosti veljavnosti in verodostojnosti lažnjivega sestopa komunista M.K. z oblasti in popolnoma zanemarjajo vpliv krivične smrti velikega Slovenca, ki je pometen pod narodovo preprogo odgovornosti pred Najvišjim.
  Gre za Smrtni greh, ki so ga ultra perfidni morilci in ves parasistem paradržavne tvorbe prenesli teroristično in brez vesti in po krivem na Karmo slovenskega Naroda in Države.
  Trdim, da je fantazmična stranka Ivana Krambergerja , ki so ji načrtno posekali aorto dovodnico,
  ki absolutno karmično po vseh zakonitostih bivanja in soodgovornosti visi v usodi slovenskega ljudstva ,kot mlinski kamen do preklica!
  Če ste kolikortoliko kdajkoli začutili v sebi dozorelost in poklicanost, potem, prosim, vzemite v zakup in upoštevajte dejstvo z imenom “Zločin nad Krambergerjem je zločin nad Slovenijo” in niti malo ni pomembno koliko je naša država stara ali katerega dne smo jo naredili.
  Opisovanja stanja in analiziranja ter sklepanja, sploh pa napovedovanja Sloveniji brez upoštevanja, da smo krivi, da zločin ni bil sankcioniran kot veleva Narava bivanja, postulati Naroda in sveti Božji Bog Stvarnik z 10 Zapovedmi od Mojzesovega gorečega grma dalje, potem to nima nikakršne polne veljave in nikakršne dobre verjetnosti za uspeh projekta Država Slovenija.
  Žal.
  Zato je vsako voščilo za uspeh državi Sloveniji v letu Gospodovem 2020, na peščenem temelju.

  Čudaško, boste rekli? Noro, kaj?
  Kar trdim je, da , če bi bil prisoten Ivan Kramberger, bi Bučarji, Spomenke in podobni larifariji ne imeli prav nobene besede, ne vpliva , kot so ga , na žalost imeli, ker bi jih Kramberger sproti slačil iz njih farizejskih smrdljivih oblačil zašpehano usmrajene revolucije smrti. Trdim tudi ,da bi bila tudi Pučnikova vloga precej drugačna, pa ne mislim nič slabo ali negativno.V arest bi vozili tja in nazaj Ivana in ne Janeza in scena bi bila povsem druga, tovariši in drage faranke.

  Še tretje v razmislek:
  Ivanu Krambergerju se godi strahotna krivica, ne Država, ne Cerkev se nanj nikoli, ob nobeni priliki niti spomni ne. Nisem še bral, kaj šele slišal politika Slovenije, ki bi vsaj omenil njegovo ime v zvezi z postavljanjem države Slovenije.
  Nikakršno zavedanje pomena Ivana Krambergerja-Dobrotnika iz Negove in njegove do kraja krivične smrti vpliva na prav celotno prehojeno pot države in bo vplivala še naprej in to, žal ,eskalirano pospešeno do neke točke, ki jo bomo ali pa jo bojo naši zanamci enkrat označili za Katarzo ljudstva, ko se bomo zavedli grozovitega pomena krvavega razrednega boja in 799-ih morišč, ki so za zdaj uradno še prikrita grobišča.
  Bati se je, kaže tako, da bo za vse lahko tudi prepozno.
  Vem, da mi ne verjamete.Bo že prišlo.Počasi.

 5. Vsem na tem portalu ter šefu, Igorju Podbrežniku in ekipi želim
  prekrasno,
  mirno in uspešno,
  sploh pa Zdravo leto Gospodovo- 2020. ob zmernih Sončevih pegah ter,
  da se nam čimpreje odkrije planet X izza Plutona.
  Da vemo pri čem smo že in, da se Frančišek v Rimu malo skulira!

Comments are closed.