Drnovšek podtikal videz demokracije, Kučan sistematično naskakoval državo

14
Ustvarjalno ropanje revežev, vse dovzetnejših za manipulacije levice
Janez Drnovšek podtikal videz demokracije, Milan Kučan sistematično naskakoval državo

Kdo in kdaj si je za Slovenijo izmislil sintagmo o zgodbi o uspehu, je naloga zgodovinarjev in mogoče še koga. Ko o njej danes razmišljamo iz časovne distance, dobiva ne samo pravo vsebino, ampak tudi ime za veliko samoprevaro Slovencev. Pod njo smo skoraj dve desetletji, nekako do konca prve Janševe vlade, razumeli gospodarsko in politično preobrazbo totalitaristične Slovenije s tipično socialistično ekonomijo v demokratično in ekonomsko uspešno državo. Z prstom smo kazali na neuspešne nekdanje socialistične države in si domišljali o naši superiornosti. Sedaj so že vse pred nami!

Drnovšek podtikal videz demokracije, Kučan sistematično naskakoval državo

Zasluge za zgodbo o uspehu so povezovali z »vladanjem« Janeza Drnovška. Na videz politično okoren in naiven mož je bil vse prej kot to. S svojo igrano ležernostjo in navidezno nezainteresiranostjo za dnevno politiko ter nekonfliktnostjo je prikrival največji rop v slovenski zgodovini. Pri tem so mu nemalo pomagali tudi nekateri pomladniki, ki jih je stalno usmerjal proti Janši, «princu teme«. Njihova vloga pri Depali vasi, vodilna oseba je postal, kakšen absurd!, varuh človekovih pravic, je postala trajen in usoden madež slovenskih pomladnih naivnežev. Vse bolj mi prihaja v spomin izjava Lidije Šentjurc na dan volitev za člana predsedstva proti Marku Bulcu: » Ne poznam Drnovška osebno. Sem pa ga dala preveriti in je zanesljivo naš človek!«

Med tem, ko nam je Drnovšek spretno podtikal videz demokracije, je Milan Kučan sistematično in izjemno premišljeno naskakoval državo. Zanj je bila zgodba o uspehu predvsem čudežen način političnega preživetja nekdanje komunistične elite in njene preobrazbo v kapitalistično. Pri tem je bil izjemno uspešen tudi zaradi vrhunskih predpriprav še iz obdobja pred osamosvojitvijo, ko so komunisti spoznali, da se jim bliža oblastni zlom. Blagor tistim, ki bodo čez leta in desetletja dokazali, kako so to delali mednarodno povezani. Preveč je meddržavne medpartijske podobnosti, da bi bil to slučaj!

Z novo davčno reformo plesnive drobtine za reveže

Potem, ko so z pomočjo bank, ki so trajno ekonomsko orožje starih totalitarnih političnih sil uničili številna podjetja, ki niso bila sposobna tehnološkega napredka ali pa niso imeli ljudi za njihov prevzem, denar pa speljali v tujino, so nas začeli intenzivno ropati preko zdravstva in zadnja leta to poteka preko sociale. To smer je izjemno spretno utiril prof. dr. Ivan Svetlik kot minister za delo oziroma socialo, ki je začel ropati slovensko revščino. Spomnimo se tragičnih trenutkov, ko so stari in onemogli ljudje odhajali iz varovanih domov, ker so jim hoteli zapleniti desetletja pristradane nepremičnine. Za socialo bo verjetno na vrsti energija, ki je praktično že vsa v rokah nekdanjih komunistov. Energetska revščina ni izmišljotina!

Zadnje vlade načrtnega razslojevanja Slovencev niti ne prikrivajo več. Ugotovili so, da smo Slovenci tako naivni in tako požrtni, da si lahko vse privoščijo. Z novo davčno reformo bodo dali plesnive drobtine revežem, bogate pa še bolj obogatili. Pri tem se sklicujejo na nujno zvišanje plač za strokovnjake, da ne bodo odhajali v tujino. Seveda ne gre za resnične strokovnjake, ampak njihove »strokovnjake« za rop in krajo. Želijo, da vse poteka zakonito, kot je potekalo odpisovanje kreditov Jankovićevim podjetjem.

Ustvarjalno ropanje revežev, vse dovzetnejših za manipulacije levice

Dnevno lahko poslušamo, koliko je v Sloveniji revežev in kako njihovo število narašča. Analizirajte samo naraščanje cen, zlasti tistih, ki jih nadzira država. Demokracijo se najuspešneje uničuje z ustvarjalnim ropanjem revežev, ki postajajo vse dovzetnejši za manipulacije levice. Zadnje povišanje plač in pokojnin so izrabili za rop, ki je po vsoti nekajkrat večji kot milostno in skrajno žaljivo podeljene drobtine z bogatinove mize. Kot vse kaže, bodo to politiko stopnjevali. Dokler bodo mogli, bodo molzli predvsem reveže in nemočne starostnike. Ti, ki jim je dragocen vsak trenutek, saj na dolgo življenje ne morejo računati, so jim najbolj primerno orodje.

Nedavno so vzklikali na Prešernovem trgu: «Rešimo Slovenijo!« Če se slovenska demokratična politika ne bo resno in učinkovito zganila, ne bo samo ostala na naslednjih parlamentarnih volitvah pod volilnim pragom, ampak bo tudi izginila iz slovenske zgodovine. Ne sme se zgoditi, da bo geslo naslednjega zborovanja: »Usmilite se Slovenije in Slovencev! Na kolenih vas prosimo!« Zadnje geslo »Milost, milost!« bo začetek konca. Ob takem tempu se bo to zgodilo že pred tridesetletnico slovenske osamosvojitve!

14 KOMENTARJI

 1. Zelo dobra analiza o vlogi Drnovška! Morda manjka le še podatek, da ga je pomagal ustoličiti – Janša. Z nezaupnico proti Peterletu… Vse se vrača… vse se plača…

 2. Res je, g. Tomažič. To je bila ena največjih Janševih napak. Res je, da je Peterle zaradi oblasti postajal tako nemogoč, da ga nihče ni več mogel prenašati, ampak sprožiti njegov padec in s tem privesti komuniste nazaj na oblast je bil pa strel v lastno koleno.

 3. Gospod Granda s svojim obširnim zgodovinskim znanjem ter s celostnimi in pronicljivimi pogledi na slovensko politiko in družbo vse odlično pojasni, da je razumljivo vsakomur, ki hoče slišati in videti.

  Revolucionarna agenda preoblikovanja družbe po meri (v slovenski, navidezno demokratični državi na mnogo načinov prefarbanih in zakrinkanih, toda še vedno prepoznavnih) komunistov se ni kaj dosti spremenila, drugačne so le njihove metode doseganja istih ciljev.

  Hrvaščina in slovenščina sta si dovolj podobni, da lahko vse razumemo:

  Komunist Moša Pijade na I. zasedanju AVNOJ-a leta 1942 v Bihaću:

  “Potrebno je zato stvoriti toliko mnogo beskućnika, da ovi beskućnici budu većina u državi… Seljak koji poseduje kuću, zemlju i stoku, radnik koji prima platu i ima hleba, za nas ništa ne vredi. Mi od njih moramo načiniti beskućnike, proletere… Samo nesrećnici postaju komunisti, zato mi moramo nesreću stvoriti, mase u očajanje baciti, mi smo smrtni neprijatelji svakog blagostanja, reda i mira…”

  http://www.matica.hr/vijenac/565/tako-je-govorio-mosa-pijade-24995/

 4. Kolikor se spomnim se je sintagme “zgodba o uspehu” spomnil Rupel.
  Ali je Janša sploh kdaj imel toliko moči, da bi zrušil Peterletovo vlado? Takrat je prišlo do razpada koalicije. Bavčar, Rupel in Kacin so izstopili iz vlade. Je za vsemi tremi bil Janša?
  Bilo kuda, Janša svuda.

 5. Globoka država s svojim kraljem na betajnovi podljuje fevde po vzoru in kulturi politike iz srednjega veka. Revolucija v Rusiji seje razvila iz vzorcev fevdalizma, ker kapitalizma niso razvili. Nekja podobnega se je razširilo v Sloveniji, ko so zatrli obetavo zastavitev prvih obetavnih podjetnikov in vrgli za nekaj stoletji nazaj družbeni razvoj s prevzgojo bodočih intelektualcev socialne politikuse!

 6. Ravno Drnovšek in njegova stranka je omogočila, da se je »sestopljnena« komunistična partija tako lepo, v novih razmerah stopila z oblastjo. Nekoliko odmaknjeni šef vlade, na trenutke zadržan ,celo nekam sramežljiv je zlezel narodu po kožo. O ob tem niso opazil, da o ravno v njegovem mandatu ukinili eno od ključnih nadzornih instanc pri finančnih transakcijah – SDK (Službo družbenega knjigovodstva), v njegovem obdobju so by-pass firme, ki so se okoriščale po razgradnji državnih podjetjih, razrasle kot gobe po dežju, bančni sektor prevzemale stare sile, itd … Morda ne on sam, a njegova klientela je delala kar je hotela. Sistemska korupcija, oz. korupcija belih ovratnikov, je dobila polni razmah. Posledice nosimo še danes. Zadnjič je bil protest pod »Prešercem« – pravzaprav v času relativne konjukture. Moral pa bi biti po razkritju Logarjeve in Godčeve preiskovalne komisije: 5 miljardne bančne luknje in milijonskih zlorabah v zdravstvu; da ne govorim o tem kaj se dogaja v državnih firmah. Ne razumem te strategije »pomladnikov« !? Opozicija govori o razvojnih programih, KLJUČNO PA BI BILO RAZGRADITI KLIENTELISTIČNO KORUPTIVNO OMREŽJE IN NA TEJ TOČKI MOBILIZIRATI NAROD. Pravijo, da ima Kučan kratke noge, a glede same strategije mu JJ ne seže do kolen.

  • KLJUČNO PA BI BILO RAZGRADITI KLIENTELISTIČNO KORUPTIVNO OMREŽJE

   Se strinjam. Brez tega nima smisla graditi ničesar, saj vse konča v žepih “belih ovratnikov”.

 7. Že dolgo nisem tega napisal: največji kiks 20. stoletja je bila oktobrska revolucija. Zaradi te revolucije lahko gospod Granda napiše tak (zelo dober) tekst. Udarci revolucionarjev so tako udarili po slovenskem narodu, da se verjetno ne bo mogel več pobrati. Neizmerna katastrofa! Zato pa lahko še stojijo spomeniki revolucionarjev. Pomagali so “našim”. In jim še pomagajo. Spomeniki namreč. Večina naroda solznih oči od sreče še vedno poje slavo tem zločincem. Bolj bo narod obubožan, bolj bo motovilil s partijskimi zastavami okoli spomenikov. Naslednikom revolucionarjev pa pod prsti šelestijo naropane milijarde. Kar poglejte, kako se vam janković nesramno reži v obraz! Izvolite ga še voliti. Potem vam bo brez sramu pljuval v obraz!

Comments are closed.