Janez Janša: Plebiscitno Slovenijo bomo branili

37
Janez Janša: Danes je tu začetek konca protislovenskega komedijantstva. Vztrajali bomo, dokler bo treba. Ne damo se ustrahovati. Niso nas prestrašili doslej in ne bodo nas tudi v bodoče. Niso nas zatrli spečih, ko smo bili vsi skrajno dobronamerni in naivni. Danes vemo, česa so sposobni in da jih nič ne ustavi. Maske so sedaj dokončno odpadle. Zato od danes naprej nič več ne bo tako, kot je bilo.

Pred 29 leti je koalicija Demos pod vodstvom dr. Jožeta Pučnika prvič v zgodovini omogočila slovenskemu narodu, da si je spisal sodbo sam. In na plebiscitu si je ta s prepričljivo večino odprl pot k samostojni državi. Državi svobode, demokracije, in kot smo takrat verjeli enakosti pred zakonom.

Žal danes vemo, da tega plebiscitnega cilja še nismo dosegli. Tisti, ki jim samostojna Slovenija nikoli ni bila intimna opcija, so državo, ki si je nisi želeli, polastninili in pokradli. Ne samo v materialnem, ampak žal tudi v kulturnem in duhovnem smislu v marsičem. Spremenili so to našo domovino v peskovnik prvorazrednih. V hišo laži, zgrajeno na pesku prevar.

Izčrpavali so državne banke in prihvatizirali podjetja. Z ukradenim denarjem so si okrepili medijske monopole. Podredili so si javno šolstvo, sodstvo, kulturo in upravo. Prvorazredni imajo danes stalno na ustih javno dobro, javno šolstvo in javno zdravstvo, svoje otroke pa pošiljajo v zasebne šole in na operacije hodijo na privatne klinike v tujino. Za vaš denar.

Vlada vlada s prevarami, zlorabo pravosodja, korupcijo in medijskimi monopoli

Zavladala so dvojna merila in z njimi globoka država. Ustavili se niso pred ničemer. Nekdanji SDK je vložil preko 700 ovadb proti veletatovom, pa nihče ni bil obsojen. Njihovi sodniki so izrekali sodbe v imenu ljudstva, naperjene proti lastnemu ljudstvu. Pijani lovec, če verjamete, je ustrelil predsedniškega kandidata Krambergerja tik pred volitvami. Še mnogo več je bilo medijskih umorov. Kupovali so poslance, ki so obrnili volilni rezultat. Kradli so nam svobodo, dostojanstvo, volitve, mandate in celo otroke so kradli starim staršem. Ukinjali so spol. Delali so si stranke za en mandat in si postavljali marionetne vlade. Ustavo Republike Slovenije so spremenili v talko svojih zlorab.

Tranzicijska levica doslej v Sloveniji niti enih volitev ni bila sposobna zmagati na pošten način. Vlada s prevarami, zlorabo pravosodja, korupcijo in medijskimi monopoli.

Govorili so, da smo za osamosvojitev zaslužni vsi, prvorazredno penzijo pa si je organiziral samo eden. Tisti, ki mu samostojna Slovenija po njegovih lastnih besedah nikoli ni bila intimna opcija.

Spoštovani! Slovenci smo blagoslovljeni z najlepšo domovino na svetu, vendar pa naša država danes ni to, kar smo pred 29 leti izglasovali na plebiscitu in branili v vojni za Slovenijo.

Birokratska navlaka duši svobodo, podjetništvo in pobudo posameznika

Kaznujejo vas neusmiljeno za 500 evrov domnevnega prekrška, če pomagate sosedu, hkrati pa prvorazrednemu županu odpišejo 15 ali 29 milijonov evrov. Preiskovali vas bodo s sto kriminalisti, kako ste kupili star traktor, v banko, kjer so oprali 1000 milijonov evrov za teroriste, pa si ne upajo vstopiti.

Danes delovni invalid v Sloveniji prejema 300 evrov invalidnine, »borec NOB«, rojen leta 1971, pa 600 evrov apanaže za nošenje rdeče zvezde.

Zaslužni prvorazredni meščani Ljubljane z visokimi pokojninami in dodatki dobivajo zastonj varovana stanovanja v Ljubljani, na deset tisoče ostarelih zgaranih upokojencev pa leta dolgo čaka na prosto in drago plačano mesto v domovih za ostarele.

Za obvladovanje družbe so nam v teh desetletjih naklepali 20.000 zakonov in drugih vladnih predpisov. Državo so skrajno centralizirali. Birokratska navlaka duši svobodo, podjetništvo in pobudo posameznika.

Zaradi neverjetne nesposobnosti in pohlepa domačih režimskih lobijev v Bruslju ostajajo milijarde našega denarja neporabljene. Doma pa brez 3. razvojne osi, številnih krvavo potrebnih obvoznic, z najdražjimi vinjetami, neskončnimi kolonami na avtocestah okrog Ljubljane in s progami iz časa Franca Jožefa.

V teh dneh objokujejo usodo nacionalnega letalskega prevoznika, nobene preiskave ali vsaj medijskega pritiska pa ni zoper tiste, ki so Adrio kljub našim javnim opozorilom leta 2016 prodali skladu brez kapitala, katerega lastniki so že prej poslovali s tajkuni iz Foruma 21.

V represivnih organih in sodstvu imamo največ zaposlenih na prebivalca med primerljivimi državami, naša meja s Hrvaško pa pušča kot švicarski sir.

Vzpostavili so razmere, v katerih izobraženi in podjetni mladi odhajajo po svetu s trebuhom za kruhom, Slovenci iz obmejnih krajev pa si gradijo hiše in prihodnost v sosednji Avstriji. V Slovenijo pa se uvaža migrante iz tujih civilizacijskih okolij in plačuje zanje bruto strošek 2000 evrov po glavi na mesec vašega denarja.

Danes pa smo se tukaj zbrali, da povemo, da je tega DOVOLJ!

Ponovno je prevladala delitev na prvo in drugorazredne. Spet so najbolj prikrajšani neprivilegirani upokojenci, delavci, kmetje in podjetniki.

Plebiscitno Slovenijo bomo branili. Danes je tu začetek konca protislovenskega komedijantstva. Vztrajali bomo, dokler bo treba. Ne damo se ustrahovati. Niso nas prestrašili doslej in ne bodo nas tudi v bodoče. Niso nas zatrli spečih, ko smo bili vsi skrajno dobronamerni in naivni. Danes vemo, česa so sposobni in da jih nič ne ustavi. Maske so sedaj dokončno odpadle. Zato od danes naprej nič več ne bo tako, kot je bilo.

Nič več ne prosimo in še manj moledujemo. V imenu več kot 220.000 volivk in volivcev, ki so nas podprli na zadnjih volitvah, zahtevamo:

 1. Revizijo vseh odpisanih kreditov prvorazrednim.
 2. Očiščenje pokojninskega sistema vseh privilegijev. Nekaj sto tisoč upokojencev dobiva mizerne pokojnine. Na tisoče privilegiranih dodatkov pa se izplačuje iz njihovega denarja v SPIZ, vse do 5000 evrov najbolj privilegiranemu upokojencu.
 3. Popolno zaporo meje za ilegalne migrante. Nobenega azilnega postopka za tiste, ki pridejo k nam iz varne države, ker gre za zlorabo pravil.
 4. Lustracijo vseh korumpiranih sodnikov.
 5. Odgovornost za mizerno porabo našega denarja v evropskih skladih.
 6. Razbremenitev delavcev in podjetnikov, da bo dovolj dobro plačanega dela za mlade.
 7. Zahtevamo decentralizacijo in debirokratizacijo. Zahtevamo selitev državnih institucij po celi državi. Zahtevamo več denarja za osnovne potrebe ljudi, ki jih zagotavljajo proračuni občin. Zahtevamo takojšnje ukinjanje nepotrebnih agencij in skladov ter drastično zmanjšanje števila predpisov.
 8. Zahtevamo red v zdravstvu. Presekajte lovke dobaviteljski mafiji. Denar, namenjen zdravstvu, naj se porabi za zdravje.
 9. Zahtevamo enakost pred zakonom in odgovornost vseh, ki so dvakrat okradli državne banke, v njih prali denar za teroriste in sramotili Slovenijo po svetu.
 10. Zahtevamo takojšen odstop direktorja tajne službe, ki zavrača parlamentarni nadzor in odgovornost tistih vladajočih, ki so Sovo zlorabili.
 11. Zahtevamo takojšnje prenehanje šikaniranja in preganjanja nerežimskih in netajkunskih medijev ter novinarjev, ki pišejo resnico.

Spoštovani! Vemo vnaprej, da bodo poskušali naše besede resnice maličiti, sprevračati, blatiti, cenzurirati, ignorirati, mogoče tudi preganjati.

Vse to smo doživeli že tisočkrat. A naslednjič se bomo ob pravem času zbrali v še večjem številu. Ne samo v Ljubljani, tudi v Mariboru in drugod po Sloveniji. Ne bomo odnehali, dokler hiša laži, zgrajena na pesku prevar, ne bo zgrmela v prah.

Zaradi ukradene države so vaše plače in pokojnine danes za tretjino nižje, kot bi lahko bile po 28 letih življenja v lastni državi. A slovenski narod doma in po svetu in Slovenija v celoti si zasluži in zmore več, veliko več. Naša obveza je, da slovenskemu narodu te sanje in to možnost ponovno vrnemo.

Bog živi Slovenijo, svoboda Sloveniji!

37 KOMENTARJI

 1. JANŠA je edini politik v Sloveniji, ki ima IQ precej nad slovenskim povprečjem!Šarec ima težko polovičnega!

 2. No, ker je Janša sposoben, je nevaren komunistom. Ker bi odpravljal privilegije, poskušal narediti red v državi, pravo , ne sedanjo navidezno demokracijo, njegov cilj je PRAVIČNA SLOVENIJA, ki temelji na pravnem redu. To pa je konec za komuniste, ki so UGRABILI državo, si prisvojili miljarde, s katerimi so kupili medije in nadzirajo vse podsisteme, vse ! Lahko kupijo vsake volitve….
  Zato “nihče” noče z njim v koalicijo. Kje je rešitev ? Na volitvah. Ljudje morajo priti k sebi…..Morajo se zanimati za dogajanja okrog njih, pa ne za trače, za resne in ključne probleme. In jih presojati brez relativiziranja. In predvsem NEHATI BULJITI V REŽIMSKE TV, ISKATI RESNICO, SE SRAMOVATI LAŽI….. Je to mogoče v SLO ?
  Se bojim, da ne….Folk je nesočuten, nehvaležen, nezvest, pokvarjen….predvsem pa z vso energijo manipulirajo mlade generacije. Od vrtca dalje, še na fakultetah. To je vir vsega zla.
  Manipulacija mladih generacij.. poneumljanje, kradejo jim vse vrednote ki jih pozna človeštvo !
  Sem včeraj videl, kako pišmeuhovsko so hodili mimo množice na Prešernovem trgu, kot da to ni njihov svet, kot da jih niti malo ne briga, če se nekdo zavzema za normalno državo, v kateri bodo ti mladi živeli….kot da niso sposobni prisluhniti niti za par minut. Zelo ubogi.
  Starši, stari starši, a kdaj svojim otrokom in vnukom poveste kaj pametnega ????????
  Nekateri vsekakor…..večina pa ne, ker tako malo pametnega vedo…

 3. Gospod Janša zna reči bobu bob.

  Vlada naj podeli priznanje gospodu Janši, da ji je pomagal spisati vladni program, ki ga je nuno uresničiti, da bomo končno začutili v javnosti resnico, poštenost, odgovornost, demokracijo in napredek!

 4. Dosedanji vladni program pa je obrnjen na glavo:

  Vam damo tale denar, vam pa tole – samo, da ste tiho in pustite, da se nepravilnosti ne odpravijo, ampak da ostane vse tako kot je.

  Spominja me na Jankovičev pristop k vladanju.

 5. Res je, da namen pozornosti ni jasno izražen, je pa za tistega, ki mu je “dar” poklonjen, nedvoumen.

 6. Vse povedano drži. Slovenija je v hudi krizi. Diagnoza je točna.

  Terapijo poznamo, a njena uporaba bo težka. Toda ta svet je tako urejen, da brez boja ni sprememb na bolje. V stvarstvu nenehno poteka boj med dobrim in zlom. In tudi tu brez boja ne bo šlo. Potreben bo nepopustljiv boj na vseh ravneh. Če bo do njega prišlo, upajmo, da ne bo potreben tudi na fizični ravni.

 7. No, pa se je krog končal. Liberalno-konservativno-katoliški portal je prišel pod totalno komando SDS, zdaj bomo imeli čast brati tu komentarje samega velikega in nezmotljivega. Živel tovariš stal … tit …. akhm, živel tovariš Ivan Janez Janša, večni in nezmotljivi vodja slovenske pomladi, slovenske desnice in slovenske katoliške strani.

  • Edini nekdanji komunistični funkcionar v EU, ki še vedno zaseda pomembno funkcijo v aktualni politiki. Ki zmaguje partijske volitve s 100 % glasov, kar je več, kot jih je dobil Stalin po čistkah 35-39.

   • Med komentatorji je vedno veliko pritoževanja nad katoliki, ki gredo po maši volit komuniste. Večjega komunista od Janše v EU ni več, izven Eu pa Lukašenko.

    Vsi katoliki v Sloveniji so lahko volili edino NSI, pa še to bo zdaj Tonin počasi uničil.

    • Pametni in dobrohotni se svojih napak zavedo, jih obžalujejo in se spremenijo. Ker so zmožni osebnostnega razvoja. Butasti in primitivni tega ne zmorejo in do konca življenja lajnajo eno in isto, g. Eržen.

 8. via Kunstelj, navajam:

  “Od Janše bi pričakoval, da bo svojim operativcem naročil, da v prestolnico navozijo mladino. Če kdo ima zakaj protestirati, so to mladi. Generacija, ki ji je politika v zadnjih 25 letih zavozila prihodnost. Ampak mladih včeraj ni bilo v centru Ljubljane. Zbrali so se stari lopovi t.i. slovenske pomladi, ki so mimogrede postali hudo patetični. Janša pa? Z njim je konec. Predčasnih volitev ne bo. Čez tri leta pa bo polovica črede, ki se je včeraj pasla na “Prešercu”, pod rušo.

  Da ne bi bilo zadrege s starci na enem od avtobusov, ki jih je organiziral Marjan Podobnik, so med njih razdelili plenice za odrasle. Če to, kar se je včeraj navozilo v Ljubljano, predstavlja alternativo obstoječi vladi, potem bo za nas prej Maša Kociper sprejemljiva za naslednjo PV. Hecam se, večina volilnega telesa pač ne. Od včerajšnih govorcev je Janša ponavljal stara jajca z bogom in najlepšo domovino, ki to še zdaleč ni. Prav zaradi Janševe črede, njegovega cunamija nad ostalimi strankami desnega pola in lažnivih hujskaških medijev v njegovi lasti, smo približek usrane farške luknje. Tolažimo se lahko s tem, da mladina ne jebe lažnivih domobranskih klovnov. Zato čez cca 10 let fašistoidne stranke SDS ne bo več. Janša ne bo več predsednik, tistih, ki volijo SDS, pa ne bo več med živimi.

  Franc Kangler je včeraj izgledal žalostno. Nekoč vpliven župan je v prestolnico Jankovića prišel z mehkimi koleni. Glas se mu je tresel, povedal pa ni nič pametnega. Lajanje na odpis dolga Jankoviću? Zakon, ki je Jankoviću to omogočil, je spesnila SDS, da bi zaščitila številne prevarante v svojih vrstah. Jebi ga zdaj, če je to izkoristil tudi mestni šerif. Meni tudi ni prav, pa ne bo nič drugače, će se sredi Ljubljane derem in maham z zastavo.

  Če bo šlo tako naprej, bo večina Kanglerjevih rumenih jopičev naslednjič končala v prisilnih, ko jih bodo vozili do Studenca. Marjana Podobnika bi morali včeraj odpeljati na psihiatrijo. Evidentno je bilo, da je na nečem. Če ni, potem je ta tresavica in vedenje duševna bolezen. Za finale, za domoljubni konec, ko jih je večina že mencala in se odpravljala proti avtobusom, je domačim fašistom zapel romski migrant Oto Pestner. Mimogrede, oglasil se je tudi Primc in pozval mladino naj fuka vsepovprek. Če bi obstajal slovenski Gilead, predstavljajte si Primca v njem, pa Likovičko kot teto Lydio. No joke.”

  • Eržen, tvoje pisunstvo je polno pokvarjenosti, ker si v glavo in srce pokvarjen, to vidi vsakdo od nas. Tebi samemu se tresejo noge in glas in duša, ker si videl, da je nekaj naroda še krepko živega. Tistega, ki ti ždoi v duši, Resnica in Pravica skrajno strašita. Vendar tvoje zlobno natolcevanje opazuje Gospod, in zapomni si moje besede, saj sem takih modelov videl že na desetine: narava te bo zvila in upokorila, saj deluješ proti DOBREMU. Hitro bo minilo teh par let in takrat se boš spomnil.

   Ta Časnik pa je večkrat tudi ena hinavska mevža: kar nekaj mojih komentarjev je blokiral, kislice katoliške, zlobcev, kot je tale zgoraj, pa ne. Ja, tudi Cerkev je že levaška v veliki meri, saj večina vernikov že 80 let voli komuniste. In včeraj je shod opazovala le z daljnogledi.

 9. No, taksne narkomanske umazane logoreje, kot je tule zapisana z zadnjim komentarjem 9:56, pa bi bilo prav, da je na Casniku ne bi bilo treba brati in da bi jo odgovorni cimprej brisal.

  Kaj bi drugega svojega dodal na Jansev govor, kot da si predvsem zelim cimprej oblast, ki bo dobro predstavljene skrajne anomalije postotalitarne Slovenije takoj imela korajzo odpraviti. Vse predstavljene anomalije. To je za temelj politicne higiene pri nas nujno. Da se bo povrnilo zaupanje ljudi in optimizem in stabilnost ob obcutku, da nova drzava deluje pravicno. Verjamem, da je celo nekaterim od danes formalno vladajocih ob tem gotovo vsaj malo nerodno, a pri tem nic ne morejo oz si ne upajo.

 10. Odličen govor g. Janše, pa tudi vsi ostali so povedali dobro, predvsem pa g. Primc, ki ponavlja, kar je jedro preživetja naroda. Erdogan je te dni jezno sikal Turkom, naj se plodijo kot Kurdi, ki da imajo po 15 otrok, sicer bo problem. Kurdskih vojakov je danes okoli 60.000, 11.000 pa jih je padlo v bojih z islamsko kvazidržavo. Kurdi sicer nimajo države, a bodo preživeli naslednjih 200 let, četudi vsi tolčejo po njih, Slovenci pa smo na robu izumiranja.

  Zato so Primčeve besede najpomembnejše: poskrbeti za okolje, da bodo mladina rada imela po več otrok. Ko so pred volitvami doživeli polom zaradi tehnične napake, Janez Janša ni nadaljeval tega diskurza – SDS-ove ponudbe mladim so bile pol šibkejše od Primčevih za vsakega otroka. Zato so bili volilni rezultati slabi. Brez mladine. Še večjo denarno pomoč bi bilo potrebno ponuditi mladim parom, KI GOVORIJO SLOVENSKO, pa bi se volilni in narodov trend začel obračati na bolje. Madžarom je s tako politiko uspelo zadržati eksodus mladih v tujino.

  Brez ogromno mladine ni narodove prihodnosti. tam, kjer smo se nekoč v trumah igrali okoli blokov, je bil le kak avtomobil, zdaj pa so trume avtomobilov, igrajočega se otroka pa ni videti NITI ENEGA. Mimo so hodile stotine osnovnošolcev, dvakrat dnevno, zdaj pa le kakšen. Kaj nam bo čista voda, če nas zmanjkuje?

 11. Zahteve, ki jih povedal glavni SDSowc so take, kot bi jih prepisal iz programa Levice. Sicer pa, gotof je. To je napisala desničarska novinarka v Demokraciji, Maja Sunčič: Protest Rešimo Slovenijo je dokaz, da desnica z Janšo na čelu nima prihodnosti. Derejo se v tri dni, dejansko pa pojma nimajo, kaj se dogaja okoli njih!
  In nadaljevala:
  Na desnici nenehno lovijo lastni rep in uporabljajo metode ulice, zaradi katerih so sami padli. Drugim očitajo svinjarije in pomanjkanje legitimnosti, a je tudi sami nimajo, saj protestirajo proti tistemu, kar so pred tem sami počeli – in zaradi tega tudi opleli!
  In naprej:
  Marjan Podobnik (SLS) se je leta 2000 proslavil z razvpitim političnim kadrovanjem, ko je postal predsednik uprave državnega Telekoma. In ta Podobnik misli, da ima danes potrebno legitimnost za reševanje Slovenije? Halo?! Potem se na desnici še čudijo, jokajo in stokajo, zakaj se javnost bolj množično ne odziva na njihove pobude. S starim političnim obrazom Podobnikom iz Telekoma naša desnica nima nobenih šans!
  In o janši:
  Enako velja za stari politični obraz Janeza Janšo, ki se s svojo SDS lepi na protest SLS, medtem ko je v obdobju vseslovenskih vstaj v letih 2012–2013 nabijal proti takratnim protestom, da gre za zombije, leve fašiste, ki da izvajajo državni udar proti legitimno izvoljeni oblasti in kaj še da ne. Ker lani Janši kljub zmagi njegove SDS na volitvah ni uspelo sestaviti vlade in tako rešiti Slovenije, saj je raje sedel na rokah in čakal od boga blagoslov, se zdaj loteva rušenja vlade s pomočjo ulice, kar je sam najbolj obsojal in njega samega spravilo z oblasti.
  Sicer pa tu je celo besedilo:
  https://reporter.si/clanek/slovenija/maja-suncic-protest-resimo-slovenijo-je-dokaz-da-desnica-z-janso-na-celu-nima-prihodnosti-derejo-se-v-tri-dni-dejansko-pa-pojma-nimajo-kaj-se-dogaja-okoli-njih-kolumna-735045?fbclid=IwAR1UPMyAk5GNd0IoYy6ISMrQ1mg01AyK3AwDw2JrlVexp8RmleYBwtBE1Ac

  • Koliko vas je tukaj prodanih duš z Reporterja! Hehe, zaman se napihujete, čas prihaja.

   Časnik pa je nevreden svojega poslanstva.

 12. Perverzni voditelji Časnika, kristjani, kaj pravite na tale sovražni govor od zgoraj:

  “Če bo šlo tako naprej, bo večina Kanglerjevih rumenih jopičev naslednjič končala v prisilnih, ko jih bodo vozili do Studenca. Marjana Podobnika bi morali včeraj odpeljati na psihiatrijo. Evidentno je bilo, da je na nečem. Če ni, potem je ta tresavica in vedenje duševna bolezen. Za finale, za domoljubni konec, ko jih je večina že mencala in se odpravljala proti avtobusom, je domačim fašistom zapel romski migrant Oto Pestner. Mimogrede, oglasil se je tudi Primc in pozval mladino naj fuka vsepovprek. Če bi obstajal slovenski Gilead, predstavljajte si Primca v njem, pa Likovičko kot teto Lydio. No joke.” ???????????

  Pokvarjenci tudi vi? Boste zdaj blokirali Davida?

  Ni čudno, da smo kjer smo. Lažno krščanstvo in lažna dobrota sta veliko zlo.

 13. Časnik meni, da je katoliško glasilo, odprto za argumente tudi drugih, prepušča pa pokvarjeno osebno žaljenje s strani plačanih osebkov, ki služijo hudemu. Greste po poti Reporterja? NSi-ja?

  Bo treba podati kakšno prijavo, ignorirati ta portal ali ustanoviti drugega? Je moderatorjem časnika v neko slast branje tegale:

  Eeržen: “Za finale, za domoljubni konec, ko jih je večina že mencala in se odpravljala proti avtobusom, je domačim fašistom zapel romski migrant Oto Pestner. Mimogrede, oglasil se je tudi Primc in pozval mladino naj fuka vsepovprek.” ??

  A ste vi še kaj normalni, ali kaj? Spadate zraven?

 14. Časnik dovoljuje, da sprevržena baraba protestnike in mene označi za “FAŠISTE, ki jim je zapel Romski migrant”.

  A s takimi zdaj sodelujete? Vredni ste prijave.

 15. Kakšna je pravzaprav politika portala Časnik? Je osebno žaljenje dobrih ljudi za vas argumentirana razprava? Ste si zadali tak trend? Je to TO? Ste o tem sanjali, da nekdo vrhunskega pevca in Slovenca tako podlo žali? Boste tiho kot riti?

  Kdo je zdaj večja baraba? Tisti, ki je baraba, ali tisti, ki sodeluje?

 16. Ne gre se da bi le ignorirali takšno zlo, kot predlagaš AlFe, ampak je treba temu narediti konec. Kdo pa bo bral tak portal, ki je bil še zadnji, ki je kaj obetal? Kdaj sem prilepil kak linkec, a so zablokirali. Kdaj sem malo več argumentirano napisal, a so zablokirali za kak dan ali dva. Tu pa hudičevo seme neposredno žali ljudi, ki so res nekaj vredni v Slo, za razliko od nas, katoliki izza Časnika pa ob tem v ozadju ploskajo, se zadovoljujejo?

  Katoliki?

  Sram vas bodi, kot tudi Cerkev, ki ni nič sodelovala včeraj, niti pred volitvami. Včasih bi vam rekel: KVJ, a danes pravim: sram vas bodi. Erženuenake razumem, to je njihova peklenska pot, a zakaj biti le potuhnjen opazovalec v ozadju, če imate tukaj škarje in platno? Povem vam: vaš Bog ni Kristus. Še ne. Le domišljate si.

  • Daj, David, umiri se malo. Svinjarije, ki jih citiras, ni objavil Casnik. Ta je nasprotno objavil govor Janeza Janse. To, kar napadas, je provokacija komentatorja Erzena. Avtorstvo je pa od Mitje Kunstlja. Tudi sam sem sicer Casnik pozval, da doticni komentar zbrise. A morda je dobro vedeti, s kaksnimi ljudmi imamo opravka.

 17. V redu IF, a če bomo vsi tako “mirni”, je konec z našim rodom. Časnik je ODGOVOREN. Pika.

  Ali je Janez Janša sam osebno objavil svoj govori tukaj? Ni ga. Objavil ga je nekdo drug, Časnik pa je odgovoren da zaščiti govornika in sodelujoče, če je njegov odličen govor objavljen tukaj. Če tega ne naredi, lahko sklepamo, da je objava dovoljena z nekim drugim namenom. Dotični osebek tukaj izvaja zlo že nekaj časa. Njegovi argumenti so zlahka prepoznavni; enaki so kot Reporterjevi in te klike. Podobno je še z enim tukaj. A zdaj se je šlo preko argumentov: satanov jezik se uporablja, da bi KAR NAJBOLJ RANIL NEKATERE LJUDI.

  Zato naj si dobro zapomni: šteta so mu leta, od tri do sedem je povprečje takih. Narava ima tudi svoje zakone, ker je po svoji nravi dobra, ker jo je naredil Bog Oče.

  S kakšnimi imamo opravka pa vemo že desetletja. Ne vem, zakaj so bili celo spodobni politiki desnice tako naivni? Najbrž so imeli tudi svoje računice. Janša pravi, da bo temu storjen konec. Če Cerkev in Časnik ne bosta aktivno sodelovala, pa je jasno, kakšna branža sta. Naloga Časnika je da tolerira argumente in dokaze, ne pa hudih osebnih žalitev. Če se med seboj tukaj mi brezimneži kdaj malo udarimo ali kakšna beseda pade, je to nekaj drugega, ko se žali zaslužne ljudi Slovenije. Tega ni za tolerirat, kdor to tolerira v lažnem imenu Jezusove ljubezni, je demonski.

  • David, kot sami veste, komunisti vedno druge obtožujejo, kar sami počnejo in druge označujejo z etiketami, ki jih sami nosijo.

   Eržen je pokazal samo svojo osebno izkaznico. To, kar je v njem, vidi v drugih. Primitivec pač vidi vse primitivno. Več od tega ne zmore.

 18. Tine, vem.
  AlFe pa revež hitro izgublja vprašljivi mir. Ga sploh kdaj ima? Kdor je dal skozi kakšno vojno, borbe, boj za življenja ali pa kak dober šport, ve, da mir ostane kljub žaru borbe. Še posebej, kdor ima Gospodovega ali se bori za pravično stvar.

  Biti neki filozofi, ko je zlo na vidiku, ko se vdira čez meje, ko gre Cerkev navzdol, ko se žali dobre ljudi z vizijo – je le “slabištvo”, to pa vedno podleže demonom. Zato je toliko zla tudi med verniki. Ker si domišljajo, da so dobri ljudje. Taka dobrota odpira vrata zlu.

  Poanta intervencije je popolnoma druga in učinkovita: Časnikarji so se zbudili iz svoje vseljubečne odrevenelosti in očitno vendarle reagirali. Do kdaj? Glede na stanje sinode gredo stvari očitno že hudo v stran, ki jo je napovedal sveti pater Pij. V tem primeru tegale tukaj ni zraven.

 19. Gospod David, predlagam, da se pomirite, saj takšna jeza vozi k Satanu. Pomolite malo, da bo misel spet trezna. Sam sem le skopiral zapis drugega avtorja.

  Ker mi ni jasno, zakaj je komunist Janša tako uspešno opral večinski del desnice.

  • Človek, ki je v stiku sam s sabo in z Bogom, ve kaj je r(R)esnica in kaj laž.
   Nisem zasledila (gledala sem prenos na Novi24tv), da bi se Janša kaj zlagal ali izmislil.

   • Ja, res ne? No, potem pa preberite To so bile svete krave avtorja Mića Mrkaića. Tako se je začelo. Lahko se je pa še preje, ampak tega ne vem. Mogoče pa ve kdo drug.

    • Moj komentar se je nanašal konkretno na govor v četrtek na vseslovenskem protestu.
     Svetih krav pa nisem brala.

Comments are closed.