Letos tek trojk že v marcu, na vrhuncu epidemije

38
Taisti mediji, ki so Šarcu pritrjevali in Slovence prepričevali, da je edina prava rešitev v volitvah, zdaj tečejo v trojkah in z medijskimi umori zlobno iščejo napake, ali se jih kar izmislijo, ter hujskajo poneumljeno ljudstvo proti vladi, ki ga rešuje.

Ste se že kdaj vprašali, zakaj v Ljubljani spomladi že desetletja dolgo prirejajo tek trojk. Še ne? Zakaj so trojke popularne tudi v teh dneh,  ko smo obkroženi z nevidno grožnjo bolezni in morda celo mučne smrti. Seveda, verjamem, o tem do danes še niste razmišljali. Zgodovina se ponavlja kot farsa. V Sloveniji pa ne samo kot farsa, ampak kot tragedija.

Vosovci

Zgodovina se ponavlja kot farsa. V Sloveniji pa ne samo kot farsa, ampak kot tragedija. Med drugo svetovno vojno je, kot je splošno znano, komunistična partija uresničevala peklenski načrt likvidacij s trojkami, ki so jih sestavljali zaslepljeni komunisti – likvidatorji. Pod njihovimi streli so padale žrtve, katerih krivda naj bi bila resnično ali domnevno oviranje prehoda v skorajšnji komunistični raj. V spomin na te zločinske pohode trojk se z nezmanjšano vnemo tudi v demokratični Republiki Sloveniji iz leta v leto organizira tek trojk po ljubljanskih ulicah.  Malokdo pravzaprav ve, da je posebnost ljubljanskega teka trojk žalosten in hkrati ciničen spomin na revolucionarna grozodejstva. Likvidatorji so zvesto sledili navodilom trojke vseh trojk, Kardelju in zakoncema Kidrič.

Žrtve morajo biti! Več ko bo žrtev, večja bo verjetnost, da komunisti prevzamejo oblast. Niso se zmotili. Uspelo jim je.

Medijske likvidacije

V teh dneh, ko smo priča katastrofi planetarnih razsežnosti, so se v Sloveniji znova pojavile trojke. Tokrat delujejo trojke, ki izvajajo likvidacije v medijih in na družbenih omrežjih. Mar se člani trojk ne  zavedajo, da s svojim razdiralnim početjem posredno potiskajo sodržavljane v smrt? Mar ne vedo, da tokrat ni spiskov za likvidacije, ker virus ne razlikuje med našimi in vašimi, ne loči barv? Upajmo, da njihovemu slaboumnemu početju ne naseda preveč ljudi. Tudi upamo, da se njihovi bralci in sledilci zavedajo, da bi bila cena za strmoglavljenje desne vlade astronomsko visoka. Morda pa mladi sodobni revolucionarji vidijo priložnost, da se brez zamudnega sprejemanja zakonodaje o evtanaziji znebijo pretežnega dela starejših sodržavljanov in razbremenijo pokojninsko blagajno.

Upam, da sem v drznem razmišljanju osamljen ter se motim, in da  gre pri vsem skupaj vendarle smo za strah pred izgubo privilegijev, lagodnega življenja na račun sodržavljanov ter ugrabljanje oblasti za vsak ceno.

V medijih in na družbenih omrežjih se iz ure v uro ustanavljajo nove trojke, zato jih je nemogoče popisati, vendarle pa bi kazalo objaviti članstvo treh najudarnejših. V prvi so Damir Črnčec, Marjan Šarec in Tanja Fajon, v drugi Blaž Zgaga, Grega Repovž in Primož Cirman ter v tretji Boris A. Novak, Rudi Rizman in Rudi Bregar. Naj prikličem iz spomina, Bregar je samooklicani Šarčev stric iz ozadja. Kot leta 1941 so tudi letos na neznani datum ustanovili »osvobodilno fronto«. Ustanovni člani so: RTV Slovenija, POP TV, TOPNEWS, NECENZURIRANO, MLADINA, DNEVNIK, VEČER, nevladne organizacije, »napredni« sindikati idr. Nemogoče je popisati vse, ki so začutili ugoden trenutek in se odločili za frontalni napad – pa ne na korona virus ampak na vlado.

Državnik – pogrebec

Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo. 

Oglašanje bivšega predsednika vlade in po novem poslanca Šarca na družbenih omrežjih in v Državnem zboru je neprimerno in žaljivo tako do članov nove vlade kot do vseh državljanov. Slovenci imamo pregovorno kratek spomin, upati pa je, da tako kratkega, kot si misli Šarec vendarle nimamo. Namesto šarčizmov ima zdaj na jeziku izgovore in zavajanja. Lepo prosim, v tem trenutku je največ, kar lahko stori, da se pokori, je tiho in samo pritiska na gumb za glasovanje o nujnih in že zdavnaj prepoznih ukrepih. Ko bo, če Bog da, apokaliptični čas koronavirusa mimo,  pa bi se moralo zanj najti mesto na Dobu.

Katoličan Šarec telesna dela usmiljenja, zlasti še sedmo »mrliče pokopavati«, jemlje nadvse resno in odgovorno. To in ne pobalinstvo je vzrok, da je petega marca pobegnil s pomembne seje in šel na pogreb tete, sestre svojega krušnega očeta. Pokojnico je komajda poznal, saj se je poročila v Kamnico pri Mariboru pred več kot petdesetimi leti in se je zelo redkokdaj vračala v Šmarco. Velika verjetnost je, da bo v kratkem imel še nešteto priložnosti za sedmo telesno delo usmiljenja.

Za tiste, ki ne veste, ali ste pozabili, kaj so telesna dela usmiljenja:

1. lačne nasičevati, 2. žejne napajati, 3. popotnike sprejemati, 4. nage oblačiti, 5. bolnike obiskovati, 6. jetnike reševati, 7. mrliče pokopavati.

Državnik – izdajalec

Bivšega predsednika vlade Šarca v šoli niso učil samo o junaštvih pripadnikov NOB, ampak tudi o strahopetni jugoslovanski vladi, ki je iz Beograda preko Kaira pobegnila v London. Kralj Peter II., ki so ga pučisti generala Simovića pri starosti komaj sedemnajst let in pol oklicali za polnoletnega in ga okronali za kralja, velja kljub svoji mladosti za strahopetca in izdajalca. To zgodovinsko dejstvo si je podpovprečen dijak slabo zapomnil: jugoslovanski kralj je ne glede na okoliščine postal  izdajalec. Že triindvajset let polnoletnega Šarca je globoka država s strahovito podporo medijev postavila na mesto predsednika vlade, od koder je strahopetno pobegnil pred problemi, ki so se kopičili in jih ni bil sposoben reševati. Postal je ne samo strahopetec, ampak tudi izdajalec, ker je prelomil besede izrečene ob prisegi v DZ. V Italiji so začeli bolniki okuženi s koronavirusom umirati, Šarec pa je ob tem preigraval možnost predčasnih volitev.

Taisti mediji, ki so Šarcu pritrjevali in Slovence prepričevali, da je edina prava rešitev v volitvah, zdaj tečejo v trojkah in z medijskimi umori zlobno iščejo napake, ali se jih kar izmislijo, ter hujskajo poneumljeno ljudstvo proti vladi, ki ga rešuje.

Endemija

Slovenci smo medicinski fenomen, kajti dobra polovica Slovencev boleha za posebno dedno boleznijo na očeh, endemijo, kakršne drugi narodi ne poznajo. Poleg sive mrene na očesni leči in rumene pege na mrežnici, ki sta do neke mere ozdravljivi, se pojavlja, in to pogosto že v mladih letih, na očesnem ozadju rdeča zvezdica. Zoper to bolezen, ki ni samo dedna ampak tudi nalezljiva, ni zdravila. Prav primer bolnika Šarca je dokaz, da je tudi nalezljiva. Bolniki se z njo često ponašajo in jo skušajo unovčiti za dobro državno službo. Ali si zaželijo status samozaposlenega ustvarjalca (karkoli naj že to pomeni).

Kdor zboli za pandemijo, ki jo povzroča koronavirus, ima kljub velikim težavam kar nekaj možnosti, da ozdravi. Kdor zboli za rdečo zvezdico, ne ozdravi nikoli.

38 KOMENTARJI

 1. V tem clanku se cudim, da avtor prevzema komunisticno vrednotenje ” izdajalstva, strahopetnosti, pobega” kralja Petra II aprila 1941, ko je obramba kraljevine popuscala in je bil vdor okupatorskih sil ocitno neustavljiv in njegove vlade preko Kaira v London. Del te vlade so bili tudi pomembni Slovenci ( Krek, Snoj, Kuhar).

  Zakaj taka sodba? Nizozemska odlocna kraljica Wilhelmina je s svojo vlado ze prej storila enako in bila na zavezniski strani. V eksilu v Londonu sta bili vladi Luksemburga in Belgije. General Charles de Gaulle se je umaknil v London in od tam zacel kasneje zmagovito francosko demokraticno odpornisko gibanje…

  Moje mnenje je nasprotno. Potem, ko Jugoslavije ni bilo mogoce ubraniti, je bil umik k zaveznikom in k osrednjemu svobodnemu evropskemu zavezniku v London logicno in pravilno dejanje.

  • Dejstva so zelo preprosta in naslednja:
   1. Na področju osrednje Slovenije se je razširila samoobramba zaradi ga. Zdenke Kidrič in Edo Kardelja ki sta delala teror in ubijala lastne ljudi, ki so tedaj predstavljali voditelje skupin. Na ta način so se znebili naravnih voditeljev zato, da so nastavili hlapce, brezdelneže in revolucionarje na skrita nočna vodilna mesta.
   2. Na področju Šumadije se je samoorganiziralo četništvo, ki je bilo že prej razpredeno po SHS (npr. Trbovlje, Kranj, Jesenice) v značilnih proletarskih delih SHS.
   3. Vmes so se kot klici “kužni” revolucije pojavili internacionalisti za sistematično prevzemanje oblasti po vojni. Bili so Komunisti, levi del socialistov oziroma frakcija nacionalsocialistov iz Nemčije.
   4. Kmalu po začetku vojne je Pavelič ustanovil NDH, edino pravo in resnično nacionalsocialistično državo na območju nekdanje SHS. To je bila država, ki je imela osebno izkaznico in potni list.
   5. Zakaj je bila država NDH pri TITU zapisana kot primerna za sodelovanje je lahko sklepati, da je TITO priznaval očeta hrvata za pravega očeta in zato je po krvoločni čistki, ki jo zmorejo samo revolucionarji, ki so kdaj s klanjem okusili človeško kri, samega sebe po krvi zatajil.
   6. Črnogorci so imeli svoje računice z Italijani, ki so bili “mehki” okupatorji.
   7. Makedonci so bili kot državljani v južnem predmestju Beograda in so imeli sami velike težave z grškimi partizani (v bistvu nacisti – velika Grčija), ki jih je podpiral Beograd (Tito) še po vojni.
   8. BIH ni obstajala v SHS in jo je Tito naredil zato, da je ločil Hrvate in Srbe. Ker Moše Pijade tega kot Hrvat (veliki Hrvat) tega ni razumel, je bil kmalu po vojni pol leta v hišnem priporu. PO prestani kazni je razumel po partijski disciplini in začel kot intelektualec blefirati stranjanje z oblastjo. Podobno kot pri nas Kocbek.
   To je takole na okroglo. Članek o trojkah pa je posnetek neinteligentne idejno levičarjev, ki želijo voditi družbo, pa razen svojega trebuha ne poznajo nič drugega.

   • Lahko rečemo , da se zgodovina ponavlja v perfidni varianti ! Slovenci so pač
    utemeljeni kruhoborci , razen tistih , ki jim Slovenija pomeni domovino , premalo
    nas je !

 2. … “Kdor zboli za rdečo zvezdico, ne ozdravi nikoli”
  ———
  Medtem ko so otroci za okužbo s koronavirusom menda dovzetni, pa ne zbolijo, je z “rdečo zvezdico” precej drugače.
  Ko se z njo okužijo, tudi zbolijo!
  Za celo življenje.
  Zdravljenje ni možno, edina do zdaj poznana ozdravitev je morda trpljenje.

 3. Ja, res je. Dopolnil bi le, da se pri nas zgodovina ne ponavlja, ampak nadaljuje. Pri nas se revolucija ni nikoli končala. Mi imamo kontinuiteto revolucije in njenih pridobitev. Saj nam sami pravijo, da je bila osamosvojitev nepomemben dogodek. Da se tedaj ni nič spremenilo. Kar je pomembno, naj bi se zgodilo v času revolucije. Zato je vsako leto glavna proslava v Dražgošah.

  Boljševiška revolucija je bila izvedena z namenom, da so vedno naši na oblasti. Ko se zgodi “napaka”, da pride na oblast razredni sovražnik, se revolucionarne sile znova prebudijo in skušajo stvari spraviti v “normalno” stanje. Zato tek likvidatorskih trojk prek medijev. Sledil bo tudi tek po ulicah in trgih.

  Dolga bo še pot Slovenije, da pride do konca revolucije in začetka normalne evropske demokratične družbe.

 4. Uh, uh, uh.

  Tu je vse nametano na en kup, zato se niti slučajno ne nameravam truditi rešiti dobre dele članka, pač pa bom samo pokazal na nesprejemljiv avtoritarni pristop avtorja. Torej v Mladini, ki jo kritizirate, sem pred nekaj minutami prebral odličen članek, ki zelo pošteno kritizira Janševo avtoritarnost:

  https://www.mladina.si/196929/brezprizivna-zakonodaja/

  Torej zajemite sapo, preštejte do deset in še enkrat poskusite bolj realistično pristopiti. Ne, na levici nimate nikakršnega teka eksekucijskih trojk. Tudi tednik na drugem okopu Mladina vam v zgornjem članku prikimava, da se uveljavljanje zakonodaje da pospešiti. A nekaterim to ni dovolj.

  In ne. Ni apokalipse. Zadnja tragedija sploh ne bo statistično zaznavno vplivala na pričakovano življenjsko dobo Italijanov. Statistično zaznavno na življenjsko dobo Italijanov vpliva, da v teh mesecih kljub svoji krščanski tradiciji ne prakticirajo posta. V Italiji je več starih ljudi, ker so bližje priporočilom svetovne zdravstvene organizacije WHO glede zdravega načina življenja. Uživajo bistveno manj procesiranega rdečega mesa, ki je znanstveno dokazano rakotvorno. Danes seveda njihove bolnišnice pokajo po šivih, ker se vseh teh ljudi, ki zavestno in odločno ignorirajo mnenje WHO, da procesirano rdeče meso ne dodaja nikakršne vrednosti človekovemu jedilniku, ne da hkrati pozdraviti. Skoraj vsi po vrsti, ki so sedaj zabasali italijanske bolnišnice, ki zaradi tega niso na voljo za nujne primere, so tam po krivdi slabega marketinga a la “slovensko super meso”, ki ljudem piha na najnižja čustva, da vztrajajo v svojih skušnjavah.

  • Da, ce se je v delih Italije v februarju in marcu tudi za 10 krat povecala obicajna smrtnost, je to zato in le pri tistih, ki so se od jeseni naprej nerazumno prenajedali z rdecim in predelanim rdecim mesom. Vecina med njimi je dnevno pojedla po vec kilogramov klobas, prsuta in pancete. To, da mikroskopsko drobni virusi skodijo zdravju, je zabloda, ki pa ni slucajna, ampak gre za zarotnisko propagando farmacevtskega lobija, ki bo zdaj sluzil z zdravili in pa dejansko nepotrebnimi in skodljivimi cepljenji. Pametni ljudje ne sebe, ne svojih otrok nikoli ne bi dali cepit.

  • Ne, ne. Civilizacijske bolezni niso 1-2-3. Na Kitajskem so umirali kadilci – starčki, ki so vse življenje košček po košček zarauhali svoja pljuča. V Združenih Državah bo precej huje kot na Kitajskem, saj imajo veliko predebelih ljudi. Za povrhu revnih in brez vsakega zdravstvenega zavarovanja. Če kadilci živijo v povprečju 10 let manj od nekadilcev, živi skupina s previsokim BMI v povprečju za 14 let manj kot tisti, ki smo na optimalnem intervalu. Tu niso na udaru tisti, ki so dobili kilo ali dve med samo karanteno ampak dolgoletno pretežki ljudje. Ti bi si morali zdaj dati ključavnico na hladilnik in zdajšnji čas izkoristiti za prehod s hitre na kvalitetno prehrano doma.

   Glede cepljenja pa je jasno, kam pes taco moli:

   https://www.delo.si/novice/svet/clovek-ki-je-pravocasno-svaril-pred-pandemijo-288551.html

   • Zakaj bi en zdravstveni problem tu izkljuceval drugega? Kot akutni pandemija novega virusa kot kronicni nezdrave navade konzumisticne druzbe preobilja. Sploh ne zanikam, da se tezavi vec kot verjetno sestevata. Ampak oboje je problem. In trenutno je smiselno osredotocenje predvsem na akutni problem.

   • Saj nikoli nisem ugovarjal reševanju akutnega problema. Tudi nisem proti drastičnim ukrepom. 🙂

    Uporabil sem samo metodo, ki naj bi jo pri vsakem problemu. Najprej pogledamo najbolj črni scenarij. Kaj se bo zgodilo, če ne storimo ničesar? Prav ničesar! Ali bo civilizacija propadla? Ne. Ali bomo izumrli Slovenci? Ne. Torej zdaj lahko zadihamo z malo manj panike. Ali bo virus pomoril veliko mladih ljudi, pred katerimi bi sicer bilo še sto let (in ne samo nekaj mesecev) življenja? Ne. Aha, koga torej moramo zaščititi? Mojo mamo, tvojo mamo, nasploh starejše. Dobro, za to smo seveda motivirani. Kaj je treba storiti? A to zmoremo? A je kateri ukrep kontrapoduktiven? A nas mora med tem biti strah, ali naj si kot Italijani zraven prepevamo?

    • O tem je javno sanjal se pred okoli 14 dnevi Boris Johnson. Namrec, naj bi zascitili pred infektom posebej ogrozene, ostalo zivljenje v VB pa naj bi se odvijalo kolikortoliko normalno. Potem so mu vodilni strokovnjaki in tudi konkretna narocena studija, mislim da britanskoameriska, pokazali, da to ni izvedljivo in da bo teza epidemije prevelik zalogaj za kapacitete zdravstvenega sistema in bo zrtev prevec. Tako so tudi v VB pocasi odlocili zapreti vse sole, univerze, lokale.

     Mimogrede, Harvard, najboljsa univerza na svetu, tudi in se posebej v medicini, je kot prva v ZDA prenehala s klasicnim poukom in zaprla studentski kampus. Se preden se je to zgodilo pri nas. Ceprav val epidemije v ZDA prihaja nekoliko z zamikom glede na nas del Evrope.

     P.s. Strah in prepevanje se ne izkljucujeta. Nova zmota. ( Kot je zmota, da ta infekcija resno prizadene le stare in bolne.) Prepevanje Italijanov ni znak brezskrbnosti, ampak je bodrenje.

     • Igor Đukanović: “Kar pravi Harvard, pa seveda sopodpišem.”
      ====================
      Nimaš kaj za “sopodpisovat” niti za podpisovat, Hardvard lahko gledaš na fotografijah.

     • Slabo prenašaš izolacijo? Jaz tudi. Mačka me poskuša spraviti v dobro voljo. Čeprav sem ji maloprej dal jesti, skače po meni in prede.

      A še vedno mi je bolj kot Pablu. Imam namreč kolega na Harvardu. Ne, ne bi menjal. On nima otroka. Samo dela.

  • Igor Đukanović: “… Tudi tednik na drugem okopu Mladina vam v zgornjem članku prikimava, da se uveljavljanje zakonodaje da pospešiti. ”
   ========================

   Bla, bla, bla, kot ponavadi od tebe.
   Seveda se da pospešiti, vendar ne na tak način, da bi se po odpovedi Državnega sveta počakalo 24 ur, če bi kdo želel zbirati podpise za referendum s katerim bi želeli preprečiti uveljavitev pošiljanja vojske na meje s policijskimi pooblastili. Seveda bi se v teh 24 urah takoj našli zbiratelji podpisov, pri slovenskih levičarjih sploh ni dvoma o tem, torej bi se stvar najprej podaljšala za najmanj en teden in en dan.

   Ampak najhitrejša pot je sledeča:
   Vlada proglasi izredne razmere, to da v parlament kjer za to proglasitev zadostuje že navadna večina!

   Naj se sliši še tako absurdno, a tako zakonodajo imamo.
   Za dajanje vojski policijska pooblastila je potrebna dvotretjinska večina, za razglas izrednih razmer pa navadna večina. In potem boste imeli lahko vojsko tudi na ulicah Ljubljane in ne samo ob južni meji.
   Opazujte bodoča dogajanja in pozabite na Mladino in Cirila Ribičiča!
   Kdor ni zadovoljen z malim si zasluži več. 🙂

  • Natančno sem prebral članek v Mladini. Daleč od tega, da bi bil odličen. Res ni tako pljuvanje, kot smo ga vajeni pri Repovžu. Veste, v razmerah, ko gre za minute, se v prid formalnosti iti demokracijo, je skregano z zdravo pametjo. Sploh še, ker tu ni nič dokončnega; zadevo bo treba še kar naprej dopolnjevati, popravljati. In še nekaj: iz članka v Mladini veje nedobronamernost. “Janša si je zaželel predvsem strokovnega »pokritja« načina za delo, ki mu ustreza.” Ja, zelo mu ustreza bitka s tem nevidnim sovražnikom in vsemi spremljajočimi pojavi. Ja, prav uživa v tem. Dajte no!

   • Saj ne pravim, da je Mladina postala proSDSovski časopis. Pravim samo, da zgornje jokanje avtorja ni na mestu. Seveda ima vsaka oblast opozicijo.

    Če dobra polovica Slovencev meni, da vojski ni mesto na mejo, potem bo treba pač poiskati drugo demokratično rešitev, a ne? Sicer, ko sem bral članek, nisem vedel, da se čez to vprašanje lomijo vsa kopja, a še vseeno ga berem kot saj-v-sedanjih-razmerah-itak-ni-možno-zbrati-dovolj-podpisov blagoslov.

    • Igor Đukanović: “Če dobra polovica Slovencev meni, da vojski ni mesto na mejo, potem bo treba pač poiskati drugo demokratično rešitev, a ne?”
     ==================
     Zdaj ni čas za demokracijo, zdaj je čas za diktaturo.
     Če se bo sedaj čakalo na demokratično rešitev zavarovanja južne meje bomo imeli prej vse ilegalce iz BIH tukaj. Že teh 400 Srbov, ki jih Srbija ne želi nazaj se je sedaj zasidralo tukaj.

    • “Če dobra polovica Slovencev meni, da vojski ni mesto na mejo, potem bo treba pač poiskati drugo demokratično rešitev, a ne? ”

     A, dajte, no! Bom odgovoril na primeru. Nedavno sem se pogovarjal z žensko kakšnih 60. let. Zelo verna. Pravi da bo naslednjič volila Levico, ker ta hoče, da bi bili vsi enaki…
     Povprečni slovenski volilec o politiki POJMA NIMA! To so dokazali pri volitvah za predsednika države s kandidatoma Pučnik, Kučan. Slednjega so ženske volile zaradi plavih očk, neka druga verna ženska pa na naslednjih volitvah zato, ker je pri nas tako lepo in prijazno sprejel papeža Janeza Pavla II…
     Če ne gre drugače, mora državno mejo v zaostrenih situacijah varovati vojska. Policija hord tisočev “beguncev” ne more zadržati. Državna meja je eden atributov suverenosti države.

  • Uh, uh, uh, woof, woof… ali stojite za tem, kar ste napisali, Igor Đukanović?

   Napisali ste, da v “odličnem članku” Mladina “zelo pošteno kritizira avtoritarnost” predsednika nove slovenske vlade!

   Mladina piše o namišljenih “brezprizivnih zakonih”.
   O tem piše v prvih tednih po nastopu nove, demokratično izvoljene vlade. To počne v težkih kriznih razmerah, ko vsaka zamuda v zaščitnem  ukrepanju proti širjenju smrtonosnih okužb pomeni potencialno grožnjo zdravju in življenju prebivalcev države Slovenije!

   V zadnjem desetletju Mladina ni kaj dosti kritizirala potez predsednikov marionetnih levičarskih vlad, sploh pa jih nikoli ni kritizirala v prvih tednih in mesecih po njihovem nastopu!

   So pa zato nekateri Mladinini pisunčki venomer, iz številke v številko, na notranjih straneh in na naslovnicah tega tednika, redno obdelovali politika Janeza Janšo in druge člane Slovenske demokratske stranke – ne glede na to, ali je bila ta stranka vladna ali opozicijska! Ko je bila SDS v opoziciji, so jo kvečjemu obdelovali še bolj, da so odvračali pozornost od vladajoče politike!

   Mladinini pisunčki nikoli niso kritizirali prejšnjih predsednikov vlad na način, da bi v naslovu in uvodu člankov, izpisovali alarmantne izmišljije, ki bi jih vsebina članka dejansko ovrgla.

   Namreč, če boste aktivirali sivo tvarino pod svojim lobanjskim svodom, Igor Đukanović, boste ugotovili, da vsebina članka, kjer so navedena mnenja štirih ustavnih pravnikov, nikakor ne pritrjuje vaši tezi o avtoritarnosti predsednika vlade, gospoda Janeza Janše!
    
   Ravno nasprotno, vašo izmišljeno tezo vsebina članka naravnost zanika, kajti vsi štirje ustavni pravniki so dejansko potrdili obstoj pravnih možnosti za sprejem zakonodaje po skrajšanem postopku!

   Vaša teza o avtoritarnosti predsednika vlade, gospoda Janeza Janše, bi lahko obveljala samo v primeru, če bi predsednik nove vlade, gospod Janez Janša, o nečem odločil samovoljno in v nasprotju z ustavnopravnimi okviri. Predsednik vlade Janez Janša pa ni storil ničesar takega, kar bi bilo v nasprotju z Ustavo RS in slovensko zakonodajo!
   Petrovčičeva lažna alarmantnost in vaša teza na osnovi njegove lažne alarmantnosti sta popolnoma neosnovani! Gre za Petrovčičeve izmišljotine, nadgrajene z vašimi lažmi.

   Kaj vam še ni jasno, Igor Đukanović?
   Resnica je, da sta avtoritarno ravnala dva prejšnja predsednika vlade, Miro Cerar in Marjan Šarec. Tadva sta se požvižgala na Ustavo RS in slovensko zakonodajo, ter samovoljno odločala v nasprotju z Ustavo RS, v nasprotju z zakoni in v nasprotju z odločbami Ustavnega sodišča!
   Mladina o brezprizivni avtoritarnosti Cerarja in Šarca ni nikoli nič napisala, kaj šele, da bi njuno brezprizivno avtoritarnost kritizirala!
   Tudi vi niste nikjer ničesar napisali o njunih avtoritarnih  potezah, celo ko ste bili izrecno povprašani, da navedite dokaze za avtoritarnost, ki ste jo očitali obema, Cerarju in Šarcu, a teh dokazov nikoli niste navedli!

   No zdaj vas zopet sprašujem, da navedite dokaze za svojo trditev o Janševi avtoritarnosti.
   In lepo prosim, ne mi navesti, da je dokaz za vašo trditev hitro sprejemanje vladnih ukrepov za zmanjšanje števila prenosov okužb.
   Kajti če mislite, da bi vlada morala po demokratičnem postopku najprej vas in vaše levičarske somišljenike vprašati za dovoljenje, ali naj sprejme stroge omejitve gibanja, ali pa naj raje počaka, da se bodo okužili vaši otroci in starši, mogoče pa tudi vi, potem je nekaj hudo narobe z vami.

   Zato, Igor Đukanović, nikarte s ponujanjem “odličnih” in “zelo poštenih” Mladininih pamfletov žaliti svoje inteligence in podcenjevati razumnosti bralcev Časnika!

   Bralci Časnika nismo funkcionalno nepismeni bebčki.

   • > Bralci Časnika nismo funkcionalno nepismeni bebčki.

    Se strinjam. A človeku znanstveno dokazano drastično pade IQ, ko se pogovarja o politiki. Dodatno nekaterih poudarkov enostavno nočemo slišati, medtem ko se pretirano fokusiramo na svoje strahove. Takšen strah na levici, da bo Janša pri prevzemu oblasti pomagal z orožjem, zelo podkrepijo Rikijevi komentarji o uvedbi diktature.

    A tudi na drugi strani ta strah ni nič manjši. Tako prosim avtorju zgornjega članka razložite, da SDS je na oblasti. Ne, nikakršne “trojke” ne bodo preprečile pospešitve interventne zakonodaje. Tudi v reviji Mladina, ki jo eksplicitno navaja, poudarjajo, da se zakonodaja sme drastično pospešiti, ne da bi ob tem kršili pravice manjšine, da se odzove na nesprejemljive poteze.

    In še enkrat. Avtoritarec, pedofil in politični nasprotnik niso sopomenke. Avtoritarni starši svojim otrokom razložijo ukaz z besedami: “Ker sem jaz tako rekel”. To ni nezakonito, je pa definitivno avtoritarno. Avtoritarnost se med drugim meri s tem, kolikokrat starš uporabi takšen način “utemeljevanja”.

    Vi ste za prejšnji dve vladi pravilno utemeljili kaj nezakonitega sta počeli. Po svetu ste praviloma na desnici bolj občutljivi na vladavino prava oziroma zakonitost. Avtoritarnost pa je nekaj drugega. Recimo nacistična Nemčija je bila pravna država (verjetno precej bolj od današnje Republike Slovenije), a je kljub temu bila avtokracija. Pri avtokraciji gre za omejevanje političnih svoboščin. Seveda tudi tu praviloma pokažemo kar člen ustave, ki je kršen, a to ne pomeni, da sta nezakonito in avtoritarno sopomenki.

    • Igor Đukanović,
     po svoji stari navadi, tudi tokrat niste navedli ničesar, kar bi podprlo vaše teze – tokrat očitno nimate pojma, zakaj očitate avtoritarnost slovenskemu premieru Janezu Janši. Vaši ali ne vem čigavi strahovi pač niso nikakršen dokaz ničesar.

     Osebno spadam med izjeme, ki se jim IQ (vsaj navidezno) izboljša, kadar v pisni obliki razpravljajo o politiki – preprosto zato, ker na ta način ničesar ne izvržem na prvo žogo, temveč zadeve malce premislim, preden pritisnem ‘objavi komentar’ 😊

     Pri vas ne vem, kako komentiranje deluje na vaš intelekt, se mi pa dostikrat zdi, da pred objavo niste niti dvakrat premislili.

     • Verjetno je v sebi ohranil neko pubertetnisko upornisko zilico, ki mu ne da miru, da ne bi silil v dejanja in besede na nivoju nekega mulca, ki prav rine v pocetja, za katera ga starejsi potem primejo za usesa. Sicer je pa skrajno nenavadno ze dejstvo, da je obenem vegan in Crnogorec. Pa pustimo ob strani, da se slednjega otepa in trdi, da je vse mozno drugo ( Srb, Slovenec, Jugoslovan, celo American). 😉😈

 5. Komentar:
  »[…] Torej v Mladini, ki jo kritizirate, sem pred nekaj minutami prebral odličen članek, ki zelo pošteno kritizira Janševo avtoritarnost [P. Petrovčič: Brezprizivna zakonodaja, v: Mladina, 24. 3. 2020]«.
  ____________

  Mnenje, da današnji prispevek v tedniku Mladina z naslovom »Brezprizivna zakonodaja« predstavlja kritiko »avtoritarnosti« predsednika Vlade Republike Slovenije, je neugledno podtaknjeno.

  Brezvsebinsko izpostavljati v trenutnih okoliščinah hude epidemiološke državne krize o nekomu »avtoritarnost« je namreč neugledno. In je tudi podtaknjeno, kajti v mnenju sklicevani prispevek v Mladini ni osredinjen v kritika o »avtoritarnosti« predsednika Vlade Republike Slovenije, kar je razvidno iz prispevka, v navedenem mnenju pa neugledno podtaknjeno zamolčano, takole: »[…] Težav s predolgim potekom časa od izglasovanega (nujnega) zakona do njegove uveljavitev v resnici ni. Ne formalno, še manj pa v praksi. Sploh pa ne v danih razmerah. Janša si je zaželel predvsem strokovnega »pokritja« načina za delo, ki mu ustreza. In to je zelo lahko argumentirati. […]«

  Nasprotno, sklicevani prispevek v Mladini osvetljuje aktualno vladno iskanje rešitve v okoliščinah hude epidemije v smeri dopustnih poti za pohitritev zakonodajnih postopkov, torej prispevek obravnava problematiko ne-vladnih (!) postopkov, z vidika iskanja dopustnih poti za skrajšanje obdobja t.i. »vacatio legis«, in sicer:

  – med fazo sprejema interventnega zakona v Državnem zboru Republike Slovenije (primerjaj 2. stavek 86. člena Ustave Republike Slovenije) in
  – fazo uveljavitve zakona na podlagi čimprejšnje objave ukaza o razglasitvi zakona s strani predsednika Republike Slovenije v Uradnem listu Republike Slovenije (primerjaj 2. alinejo 1. odstavka 107. člena Ustave),

  ob čemer prispevek izpostavlja naklonjena mnenja strokovnjakov tako, da izpostavi, da je vladnemu predlogu »[…] na pomoč priskočil […]« dr. Matej Avbelj, kateremu je »[…] pritrdil […]« dr. Tone Jerovšek, ter da sta se dr. Ciril Ribičič in dr. Igor Kavčič »[…] tudi strinjala, da je osemdnevni rok mogoče skrajšati […]«.

  • Seveda se članek da brati tudi tako.

   A jaz ga razumem malo drugače. Čeprav je zdaj kriza, sam ne posvečam vsega službenega časa za izboljšanje pedagoških metod za delo na daljavo, pač pa študiram tudi druge stvari, ki me bolj zanimajo. Enako tudi sedanja vlada ne sprejema le nujne interventne zakonodaje pač pa “v prostem času” oziroma službe, ki jih pri interventni protiepidemijski zakonodaji ne potrebujejo, tudi kaj drugega. Za slednjo se ne mudi toliko. Še posebej če gre za levo-desna preriravanja. V takšnih primerih bi bilo modro, če Janševa vlada za takšne zakone ne bi uveljavljala skrajšanega postopka.

   Kakorkoli: “živi bili pa videli”. Kmalu se bo izbistrilo, pa bomo jasneje videli, ali in koliko imajo panični kritiki Janše prav in koliko ne.

   In podobno za podpornike. Se strinjam, da bodo Janševo vlado odnesle “trojke”. A ne takšne, kot jih vidi avtor članka. In ne od tam. Pač pa naj sledi denarju (kot smo se naučili iz Watergate-a).

 6. Samo stari umirajo za gripico:

  Prva smrt v Evropskem parlamentu. Za Covid19 je umrl 40-letnik, ki je bil zaposlen v tehničnih službah.

  • V Vietnamu so umirali 17-letni Američani. Na patologiji so pri vsem ugotovili, da imajo zamašene žile. Medtem rižoljubi Vietnamci tudi v zelo poznih letih niso imeli zamašenih žil.

   Seveda civilizacijske bolezni prizadenejo tudi mlajše. A praviloma trajajo dolgo, zelo dolgo, da se manifestirajo.

 7. Sprostimo vojaške sile!
  Ne na meje, ampak v Ljubljano. 1943. so Ljubljano zaščitili, ker je OF okrepila dejavnosti in streljala svoje ljudi. beri kmete, izobražence, ‘Okupatorji’ so bili opravičeni in so iz Rima dobili odvezo, da ne gredo na vzhodno fronto. Zatorej – zaščitimo Ljubljančane pred nevarnimi pridobitniškimi revolucionarnimi lump delavskimi trojkami. Očitajo diktaturo, pa ne vedo za Coup d’ Etat, ki se je zgodil v Depali vasi. Menda sem bil nekoč pred 1991. označen kot anarho-liberalec. Kaj to pomeni, ne vem. Vem pa za Buharinov recept. Osamite nesposobnežev, levičarjev, zaslepljenih in prodanih duš to leglo bebcev. Ta sicer dokaj benigni virus ( smrtnost v Italiji je približno 700.000 letno, zaradi Co vita jih je umrlo 6.000. Manj kot tisočinko. lepo prosim, ne okupirajte mi Slovenije z žicami, okupirajte Ljubljano z mitnicami, žicami in vsemi potrebnimi ukrepi, da ta virus ne doseže tudi Maribora. V športu smo si narazen, sicer pa dihamo isti zrak, Corona Co-vit free. Mir in vse dobro TJM.

 8. Zelo mi je všeč razvoj dogodkov. Krizni štab je ukinjen in pooblastila prenešena na ministrstva. Ne, ne me spet narobe razumeti. Nisem rekel, da je krizni štab v danih razmerah oblika izvajanja diktature. Pravim le, da je bolje, če gre brez.

  Podobno je bolje, če bo res šlo brez pošiljanja vojske na meje. Koliko bi teh 66 vojakov razbremenilo proračun? Dvomim, da ni možnosti pridobiti dodatne (rezervne?) policiste. Država si je pravkar po izredno ugodni obrestni meri sposodila dve milijardi evrov. Torej velja za zaupanja vredno.

  Res je, da v naslednjih dneh veliko ljudi ne bo razmišljalo enako kot jaz. Manjkal jim bo vsak dinar in se bodo jezili, zakaj raje vojska ne dela česa koristnega. A, če se je izkazalo, da je toliko nezaupanja, je najbrž ceneje mimo te poteze.

  • Varovanje meje pred valovi ilegalnih migracij je koristna stvar. Vojska bi jo znala podobno ucinkovito kot policija. Policijo zdaj nujneje rabimo drugje. Ne vem, v cem je tak problem?

   Sicer pa denar ne pada z neba. In zastonj vecerij ni. Tudi ti 2 milijardi bo treba enkrat poplacati. Seveda bi ljudstvo vseh stanov se bolj ploskalo, ce bi vlada obljubila 4 milijarde. Ali 6 ali 8. In minimalno placo in penzijo 1000 evrov in placilo vseh prispevkov itd, itd. Ne vem, upam, da so dobro izracunali predvidene stevilke drzavnih intervencij. Vsekakor je predlagano zasuk v popolno nasprotje politike fiskalne vzdrznosti in liberalnega gospodarstva. Sam nisem liberalec, ampak sem vseeno nekoliko zadrzan.

Comments are closed.