Donacije

Povabilo k doniranju

Ekipo Časnika sestavlja več kot 40 sodelavcev, ki darujejo svoj čas in ustvarjalnost, da lahko spletni magazin objavlja dnevno aktualne vsebine. Pred Vami je nekaj razlogov, zakaj je smiselno podpreti njihovo voljo in zagnanost, pri nadaljnjem razvoju medija:

 1. Časnik je zavezan demokratičnosti in zato omogoča soočanje ter izostritev mišljenj avtorjev, ki jih povezujejo konzervativno liberalne vrednote, s čimer širimo prostor dialoga in perspektiv.
 2. Časnik prebira 30.000  različnih bralcev mesečno. Verjamemo, da lahko število bralcev v 2 letih podvojimo.
 3. Ustvarjalci medija se zavedamo, da bomo širši krog bralcev dosegli le z izboljšanjem kvalitete, ohranjanjem integritete in izoblikovanjem jasnega profila.
 4. Letno objavimo 500 kvalitetnih komentarjev, 300 novic in 200 kvalitetnih fotografij ter hkrati opozorimo na relevantna razmišljanja v drugih medijih. Vložena čas in delo za organizacijo in urednikovanje ne moreta biti več opravljena zastonjsko.
 5. Še naprej se želimo vsebinsko razvijati, v komentarjih pogosteje analizirati dnevno politično dogajanje, objavljati redne intervjuje, dnevno poročati s kraja dogajanja in razvijati raziskovalno novinarstvo.

Časnik se bo razvijal, če bo to naš medij, zato ga ustvarjajmo skupaj – vsak na svoj način in po svojih močeh! Hvala vsem za podporo.

Donacija preko UPN obrazca

Natisnite si spodnji primer položnice  oziroma podatke prepišite na pravo položnico za plačilo.

Donacija preko PayPal-a

Plačilo s kreditno kartico: 1. Brez registracije (levo na Paypal strani) ali pa 2. Z vašim registriranim računom.

upn-obrazec 

Podatki o izdajatelju, banki, transakcijskem računu: Elektronski medij “Časnik.si” izdaja družba Časnik spletni magazin, d.o.o. Bratov Knapič 14, 1000 Ljubljana. Odgovorna oseba izdajatelja je Jani Drnovšek. Nismo davčni zavezanci. Davčna številka: 35254173. Transakcijski račun: SI56 2420 3901 0876 086 je odprt pri Raiffeisen banki.

Izjave podpore

1.Sodobni mediji so nas pripeljali v položaj, ko veliko vemo in malo razumemo. Časnik.si goji razumevanje. Dr. PETER LAH, Papeška univerza Gregoriana.

2.Vsakič, ko grem v spletni portal Časnik najdem zelo tehtne in uravnovešene prispevke, ki jih ustvarja elitna ekipa piscev. Preko njih se slovenski medijski prostor plemeniti in se počasi rešuje iz asimetrije. Slovence vabi k refleksij in pomaga pri iskanju pravih vzročnih asociacij. Biti pravilno informiran pomeni biti boljši državljan. Naj živi Časnik! MARKO FINK, svetovno znani basbaritonist.

3. Časnik.si nam je potreben kakor vsakdanji kruh. JOŽE STRGAR, Prebudimo Slovenijo.

4. Da odpreš Časnik, je dovolj že klik… In listaš po straneh, ki se ne obračajo po vetru! GREGOR ČUŠIN, bodoči nekdanji igralec.

5. Časnik.si je odprl prostor mnogim kvalitetnim družbeno-političnim komentatorjem katoliških in klasično liberalnih vrednot. Hvala. IGOR VOVK, ustanovitelj Iskreni.net.

6. Čeravno je Časnik ideološko zamejen s konzervativnim, katoliškim in klasično liberalnim delom celote, je dovolj širok, da vključuje tudi Svetovni etos, ki nas kljub vsej različnosti in raznorodnosti povezuje in združuje zaradi prizadevanja po etičnosti in udejanjeni človečnosti. Zato ekipi želim še na mnoga prodorna leta z mantro, da bo 21. stoletje moralo biti bistveno bolj duhovno, drugače ga ne bo več oziroma se mu bo še slabše pisalo. Dr. MARKO PAVLIHA, Svetovni etos

7. Časnik v slovenski spletni prostor prinaša izbor najboljših kolumn z razumniško-sredinskim in konzervativno-liberalnim predznakom, torej vsega tistega, kar je v dominantnih medijih v manjšini, ker pač ni levo, v peščici desnih medijev pa preglašeno, ker ima Časnik pač mero. Dr. ŽIGA TURK, univ. profesor in nekdanji minister

8. Bog je hotel, da bi XXI. stoletje bilo bolj demokratično, zato je v namen pluralizacije medijev poskrbel za internet. Casnik.si je to znamenje časov razumel in dobro sodeluje. p. BRANKO CESTNIK, teolog, filozof, pater klaretinec, skavt in bloger

Pripis uredništva

S konec januarja 2014 smo zaključili ciklus, v okviru katerega smo k javni podpori delovanju Časnika na naslovnici objavili izjave znanih Slovencev, ki so vse zbrane na tej strani. Na tem mestu se jim za podporo zahvaljujemo.

Hvaležni smo tudi vsem donatorjem, ki so nas s svojimi prispevki podprli. Njihovo in zaupanje vseh vas bralcev je za nas obveza, da Časnik ponudi še več, bolj raznovrstno in še boljšo vsebino. Gremo skupaj novim izzivom nasproti.

10 komentarjev

 • Marjetka

  Iskreno povedano – ob prebiranju tega spletnega časopisa nekaj začutim, ne znam še točno povedati kaj, ampak, ja defitivno pa vem, da začutim neko olajšanje, da se skratka počutim kul.

  V Novem Letu pa želim sodelavcem Časnika, pa tudi bralcem, da zberejo moči vsak pri sebi, in uresničijo tisto kar si želijo.

  • marta K.

   Imate morda občutek, da niste osamljeni v svojem razmišljanju? In da ni z vami nič narobe, če razmišljate drugače, kot narekujejo javni mediji?

   • oskar šuligoj

    Hvala g.Marta za ta vaš občutek,tudi meni se je sprva porajala misel ,da z mojim
    razmišljanjem ni povsem ok.Danes sem slučajno po internetu z klikom prvič odkril časopis “časnik”.
    z veseljem ga bom prebiral saj mi daje dober občutek,da je z mojim drugačnim razmišljanjem čisto v redu.
    Še enkrat prav lep pozdrav in hvala !

 • Zelo sem vesel tega časnika! Veliko uspeha!
  Vsak začetek je težak, ampak lepo prihodnost imate.
  Vse je spet v rdeči barvi, vsa Slovenija (vse institucije, ves kapital), če pokažeš, da nisi njihov, si povsod takoj spet “gotof”. Žalostno, grozno, neverjetno …. toda RES!

 • svitase

  Časnik ti osmisli življenje!

 • Čestitam.Res potrebujemo tak častnik.

 • Spoštovani sodelavci “časnika”! Rad bi se zahvalil za vaše delo. Zaradi vas zmorem o marsičem vedeti tudi kaj izven okvira običajnih propagandnih prijemov režimskih medijev in razmišljati iz širšega obzorja.

  Zelo rad bi doniral za Časnik, vendar mi premajhna pokojnina tega ne dovoljuje. Če bo prišlo do – upam da vendarle ne – do prenehanja izhajanja Časnika zaradi finančnega deficita, bom tudi sam doživljal občuten “deficit”. Edino kar lahko storim, je da kdaj zmolim kakšen očenaš za nadaljnji uspeh Časnika. Še enkrat se vam vsem iskreno zahvaljujem.

 • Dajete nam upanje, da se bodo zgodovinska dejstva postavila na pravo mesto.

 • Bom donirala po svojih zmožnostih ker želim, da nadaljujete svoje delo.

 • Morda ne bi bilo slabo, če bi sprejemali donacije tudi v spletni valuti Bitcoin. Sicer pa dobri članki.

  LP

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti:

Vi ste verjetno prijavljen objavi komentar


×
 
Nadaljuj na CASNIK.SI