Kučan ustvaril psihozo, da je janšizem najnovejša oblika fašizma

31
Kučanu, prvemu predsedniku samostojne in neodvisne Slovenije, želimo vse dobro. Predvsem pa želimo, da se pomiri z dejstvom, da je komunizma v Sloveniji in Jugoslavije za vselej konec. Demokracija, ki mu ne gre z jezika, je tu, kar priznava tudi z zlorabo njene humane naravnanosti in prednosti v primerjavi z njemu ljubim totalitarizmom.

Janez Janša naj bi bil po trditvah modrookega lomilca ženskih src krivec vsega slabega v Sloveniji, ki pa po Kučanovi krivdi ni dosegla osamosvojitvenih ciljev. Janševa politika naj bi po Kučanu slonela na laži, strahovladi, tožarjenju v tujini, vabljenju tujih politikov, ki nas poučujejo in zahtevajo avtokratsko vladavino, zavzemanje za slovenstvo, graditev medijskega imperija za gradnjo manipulacij …

Očitati to človeku, ki je bil na oblasti bistveno manj kot Kučan, dejstvo, da to očita človek, katerega lakaji so letali na Finsko in fabricirali patrijo, ki je prosil Italijana Fassina, naj zavira slovensko osamosvojitev,  ki je boter vseh tajkunov in ljubljanskega župana z njegovo moralo vred, ki napada madžarskega predsednika, ki je prvi pokazal vsaj nekaj razumevanja za porabske Slovence, govori dejansko več o njemu kot pa Janši. Tipičen primer komunističnega govora, ki lastne napake pripiše drugim, oziroma tatu, ki vpije za nedolžnim: »Primite tatu!«

Kučan ustvaril psihozo, da je janšizem najnovejša oblika fašizma

S pomočjo medijskega imperija, ki ga obvlada preko Foruma 21, ki obsega večinske časopise in elektronske medije, je danes v Sloveniji ustvaril psihozo, da je janšizem najnovejša oblika fašizma. Kdor simpatizira z njim ali kaže zanimanje zanj, se avtomatično postavi izven družbe in ni vreden biti član slovenskega občestva. S pomočjo večinskih medijev so ustvarili stanje, kjer je odkrit antijanšizem vstop za »in«, je obvezna mentalna obleka za one, ki jih oblikujejo gnojišče javnih čenč, polresnic in ostudnih laži. Spomnite se samo govorjenja o Janševih sinovih. Nič jim ni svetega in ni slučajno, da so v rovu sv. Barbare našli tudi otroške ostanke – žrtve onih, ki nam jih vsiljujejo kot vzornike in rešitelje slovenstva. Zato so antijanšisti vsi največji zagovorniki »strpnosti in kulture dialoga v slovenski javnosti«, resnični »demokrati in svobodomisleci«. Pred- in povolilne izjave slovenskih »demokratičnih politikov« to potrjujejo. Parada nestrpnosti napoveduje slabe čase, če ne smrt slovenski demokraciji.

Antijanšizem ima tudi realne korenine: sodelovanje ali vodilna vloga Janeza Janše pri zrušitvi slovenskega komunizma in njegovo zamenjavo z demokracijo, pri dokončanju rušenja Jugoslavije, pri zmagi nad JLA – četrte armade v Evropi, pri oblikovanju demokratične neodvisne države Slovenije … Vzrokov za smrtne zamere je več kot preveč! Si lahko mislimo, kolikim je na podlagi »zaslug« in privilegijev staršev onemogočil življenje na račun drugih? In to človek, ki ni iz elite, ampak »domobranske« Dolenjske? Bolj žalostno je dejstvo, da tistim, ki odkrito želijo prevzeti vodenje Slovenije, gornja dejstva nič ne pomenijo. Jim niso vrednota. Še več! Hočejo ga izriniti iz slovenske družbe. Ne zavedajo se: » Ti očeta do praga, sin tebe čez prag!« To ni samo greh, to je zločin proti človečnosti in humanizmu! In ti ljudje trdijo, da bodo nadgrajevali slovensko demokracijo?

Kučan sovraštva do pomladnikov nikoli ni skrival

Za prepir sta vedno potrebna dva, kar pa ne pomeni, da sta v velikosti krivde izenačena. Spominjam se, kakšno psihično maltretiranje sem doživljal po vrnitvi iz vojne za Slovenijo. Dovolj je že samo, če se nekdo avtokratu ne ukloni in ne žvižga po njegovih taktih. Tudi po Janši in drugih osamosvojiteljih je začelo »padati« takoj po dokončni osamosvojitvi in od takrat se samo še stopnjuje. Seveda jim dokončno ne bo uspelo, toda zamislimo si, kaj morajo pretrpeti »oče vsega slabega v Sloveniji« in njegovi najbližji?

Likvidatorje, množične morilce pokopujejo na državne stroške, zaslužne za samostojno Slovenijo pa pošiljajo na grmado. Njihovo sovraštvo je tako nizkotno, da svojim strastem in prizadetostim zaradi neuresničenih ambicij in karier, frustraciji, izpostavljajo in žrtvujejo slovensko državo in slovenski narod oziroma slovenske državljane.

Milan Kučan, ki je oče in glavni podpihovalec in usmerjevalec najnovejše slovenske politične tragedije, je poklicni politik zadnjega obdobja komunistične Jugoslavije. Njegov vzpon je povezan z »žaganjem« (njegov izraz) Staneta Kavčiča. Bil je izbranec, maziljenec in favorit Mitje Ribičiča, kar pove, kateremu krogu je pripadal in zakaj je njegov duhovni oče prof. dr.  Zdenko Roter. Za razliko od njegovih »tovarišev«, kot so Popit, Šetinc, Marinc, Šinigoj in drugi, ki so se po zlomu komunizma umaknili v zasebnost, je ostal v javnem življenju  in se spustil v politično življenje, kjer je dosegel najvišje položaje. Izkoristil je dejstvo, da ni bilo lustracije ali kakšnih drugih političnih sanitarnih ukrepov. Izjemno je ščitil stare »kamerade« in organiziral zaščito divje privatizacije. Tudi po zaslugi nesposobnosti in nekompetentnosti naivnih pomladnikov. Očitno ne vidi v komunizmu nič slabega in ga več kot sto milijonov njegovih žrtev ne gane.

Milan Kučan je dokazal, da je polnokrvni politik v slabem in dobrem in gorje onemu, ki mu pride naproti. Zato sovraštva do slovenskih pomladnikov nikoli ni skrival. Zlasti onih, ki pred njim niso počepali. Spomnimo se samo Pučnika. Drnovšek se je moral pred njegovo vsiljivostjo zaklepati, za svojega učenca Boruta Pahorja, ki ga je fizično in v dojemanju demokracije prerasel, ne najde dobre besede. Svet še vedno ocenjuje v dimenzijah jugokomunizma, razrednih sovražnikov in podobno, kar nam tako nonšalantno razkriva ljubljanski župan.

Kučan ni slučajno dal odlikovati Ertla, ki je prevzel nase vrsto njegovih grehov

Gotovo Milanu Kučanu ne moremo pripisati krivde za povojne zločine, čeprav naj bi po zatrjevanju sosedov že v kot otrok zapisoval na obzidju domače cerkve, kdo hodi k maši. Tega verjetno ni kriv, kaže pa na okolje. Dejstvo je, da tudi v času, ko je bil na vrhu partije in oblasti, ni bilo vse v skladu z demokratičnimi standardi. Bili so celo skrivni uboji. Ne trdimo, da je bil pobudnik ali naročnik, ni pa mu bilo dogajanje neznano. Tisto, kar mu lahko zamerimo je dejstvo, da ni nič in še manj kot nič prispeval k razčiščevanju povojnega dogajanja. Odgovoren je za uničevanje arhivov in drugih dokazov, prikrivanje morišč in morilcev … V kakšni drugi državi bi ga že samo zaradi tega postavili pred sodišče, v polovičarski Sloveniji se kaj takega ne more zgoditi.

Pri tem je tragično, da ni nečloveško krut samo do idejnih nasprotnikov in tekmecev v lastnih vrstah, ampak tudi pristašev njegove ideologije. Če v tem kontekstu lahko razumemo, da noče povedati, kje je grob dr. Ehrlicha, je značilno, da noče razkriti  grobov dachauskih žrtev, kar je njegovemu intimnemu krogu dobro znano. Ne razkriva, kdo je izbiral ljudi za Goli otok. Lotiti bi se kazalo tudi časov iz osamosvajanja, vloge v procesu proti četverici,  njegovih dogovorov z Miloševičem. Tudi načrtov o koncentracijskih taboriščih za pristaše slovenske osamosvojitve, vloge v orožarski aferi, patriji in zlasti tajkunizaciji Slovenije … Po insajderski informaciji naj bi bil povezan tudi z finančno potopitvijo mariborske nadškofije. Ni slučajno dal odlikovati Ertla, ki je prevzel nase vrsto njegovih grehov.

Slovenija se ni začela s Kučanom

Prvemu predsedniku samostojne in neodvisne Slovenije, želimo vse dobro. Predvsem pa želimo, da se pomiri z dejstvom, da je komunizma v Sloveniji in Jugoslavije za vselej konec. Demokracija, ki mu ne gre z jezika, je tu, kar priznava tudi z zlorabo njene humane naravnanosti in prednosti v primerjavi z njemu ljubim totalitarizmom. Če se ne more odreči politiki in oblasti, naj vstopi v politično tekmo. Preneha naj delovati iz ozadja in ustvarjati vzdušje katastrofe. Slovenija zasluži boljšo prihodnost in zadnji čas je, da preneha biti talec njega in njegovih. Slovenije, ki se ni začela ne z partijo, ne z letom 1941, se nimajo pravice lastiti.

31 KOMENTARJI

  • Ja, g. Granda je kot zgodovinar navedel predvsem zamere Kučanovega klana Janši iz časa pred 30 in nekaj manj leti….
   Toda, Janše se bojijo danes ! Kajte če on kot predsednik vlade zavlada v polnem pomenu besede in SLo začne delovati kot pravna država z vsemi podsistemi, potem so ogrožene ključne finančne pipice, za vse rabote pa grozijo stotine let v zaporu ! To zadnje je bistvo.
   Takorekoč v celoti so v zadnjih 1o letih znova postavili partijsko kadrovsko, medijsko, finančno diktaturo in se seveda bojijo da jo Janša zruši. To je ključen strah, odtod stigmatizacija z janšizmom ….

 1. Izključevanje je značilnost totalitarizma. Zato ni čudno, da izključujejo tisti, ki se niso ločili od totalitarne družbene ureditve. Mednje gotovo spadajo Kučan in njegovi. Torej tisti, ki so v prejšnjem sistemu, v diktaturi imeli odločilno besedo in od tega koristi. Manj razumljivo pa je, da se z antijanšizmom in izključevanjem spogledujejo tudi nekateri, ki se imajo za katolike in desno usmerjene. Tudi na tem portalu jih ni manjkalo.

  Ta bolezenski pojav očitno ni omejen samo na Kučana in njegovo druščino. Ta virus je mnoge okužil. Zlasti pa tiste, ki so namesto od svoje glave in kolikor toliko čistega srca odvisni od domnevnih avtoritet in od človeških slabosti.

 2. Zopet smo v času ko velja rek: “Poštenjak se s poštenjakom druži, grešnik grešniku služi”!
  To velja upoštevati in v tem smislu reagirati, da se spodbudi podpora vsem, ki se trudijo ustvariti delujočo in zavzeto koalicijo demokratične vlade. Naj živi pravična in demokratična Slovenija.

  • Žalostno je, ker ljudje bolj verjamejo RTV “avtoriteti” in medijem, ki imajo dolgo brado kot osebnim izkušnjam z ljudmi, ki razmišljamo iz desnega pola. Neizobražen človek je lahek plen za manipulacijo. To pa levičarji fantastično obvladajo.Zorni kot je pri nevednežih zelo stisnjen. Moj sorodnik je v eksistencialnem krču, ker ima pokojnino manjšo od 500 Evr. Ima polno delovno dobo. Ko ga spomnim, da bi bilo severno od Karavank drugače, če bi svoje delo vnovčil tam, se začne upirati. Vedno voli leve stranke in je iz mandata v mandat bolj nezadovoljen. Samo desnice pa , Bog varuj, ne!! Potem začne z orožjem, domnevno krajo, se ve čigavo, pedofili, mariborsko škofijo…Adijo pamet! Pa ko bi bil izjema!! …..Zvečer za sprostitev rada pogledam “Vem”. Vsakič znova se razveselim, ko voditelj vošči:” Pa razmišljajte s svojo glavo!”

   • ZELO SLOVENISTANSKO.
    Tipično.
    Še bolj pa : V Nedeljo k prvi maši, potem pa na volitve obkrožit tardeče.

 3. ali temu fašistu na more nekdo zapreti njegov do amena pokvarjen gobec! skrajni čas je , da slovenski narod reši tega pokvarjenega pritlikavca!!! Za Slovenijo gre!

 4. Ne bi bilo slabo, ce bi tole brali tisti, ki imajo Kucana visoko v cislih. Zelo ostro, a argumentirano in vsebinsko temeljito. Ne vem sicer, ce je Kucan danes se tako pomemben. Predvsem zal njegove mentalitete ne bo konec z njegovim odhodom. Ali Bavconovim. Repete, Vezjake ipd bomo ocitno imeli se dolgo med sabo. Tudi borce NOB, rojene po letu 1980 ocitno tudi. To ni le virtualna realnost, to je realna virtualnost.

 5. Zvezdnik, ukrotiva svoj temperament!! Tudi mene zagrabi vulkansko besedno bruhanje. Ampak doma! Ne z nizkimi udarci zoper Kučana po mediju! Mi, “antikučanisti” ohranimo dostojanstvo! Meni pa se na nek način smili. Ko pride neizprosna “ultima in mortis hora”, se slehernik sooči sam s seboj. Komu, čemu sem služil? Če je bil človek celo odgovoren za dobro naroda, toliko močnejša bo ura resnice.Zanimivo…tile naši revolucionarji zelo radi odhajajo na oni svet z odvezo in sveto popotnico. Tudi to želim spoštovati.

  • Šalotka, ki peče.
   Lupljenje čebule je znana metoda trančiranja, to veš.
   Kako moreš biti tako zloben.
   Očitno veš, da Stanovnik ni odšel k Stvarniku kar tako, kot to hočejo prikazati z pogrebom na Žalah, ki ga je vodil rdeči kardinal vseh rdečih škofov na slovenskem, Milan Kučan-Plavi?
   Ampak Stanovnik se je zajebou-pred spovedjo se je pozabil izpisati iz Kučanove partije Boljševikov morilcev in je tako ostal zvezan s Satanom do konca!
   Talevi Nadangel ob Gospodu ima vse to spisano do pikice natanko.

 6. Mojster Granda, odlično kot vedno.
  Odlično je tudi videti novo Kučanovo strategijo, kolesarski komunizem, ki pa ob pojavu demence pri sivem starcu vzbuja občutke nelagodja in zmedenosti.
  Starec misli, da je bil v tujini, pa je bil v domačih Murglah, edinole, če je res prespal pri Špeli, kdo ve in se je zmedel, zameštral, ko ga je Odlazkov fotoreporter zasliševal.
  Morda je iz Murgel Štefki res ušel na nočni randi z biciklnom-polno je ugank. Svet je res čedalje lepši.Torej, kar možno je, zelo verjetno je, da res ni bil doma. Da je bil pri Špeli, torej na tujem pa tudi. Štefanija se nič ne oglasi, jo je zaprl, kot je Dolanc Jovanko, da ni norela s pištolo za Brozom.
  Ampak,to še ni hudo, to bodo rešili.
  Hudo je, da ni vedel, da je Šarac odstopil, niti zakaj je odstopil ni vedel niti kaj se bo zgodilo.
  To pa je (bil)problem.
  Zdaj akcija že teče.
  Akcija Necenzurirano je v polnem zamahu, gre kot po loju.
  Počivavška minirajo iz vseh strani.
  Šarac in Cerar, ubogljiva pudlna se niti pogovarjat nočeta, hov-hov-hov!
  AMPAK – najmočnejše pa je prišlo do precednika Barbike-Pahorja. Milan ga je obiskal z močno delegacijo forumašev F-21, torej Vrhovni Štab Kučanistov je Pahorju razložil probleme v zvezi s slovensko knjigo, tržiščem, z bralnimi navadami, bralne značke, pa to… VSE SE BO UREDILO !
  Kučanu in njegovi Bandi še nekaj časa ne bo treba na Dob ali v Gotenico na prisilno delo!

  • Najboljše pa je to, da je, stopajoč ob kolesu, že vnaprej odgovoril na vprašanje, ki sploh še ni bilo postavljeno: “Nič ne vem o tem.” (oz. nekaj podobnega) Le o čem nič ne ve? Škoda ker reporter ni smel vprašati. Razen če … če ima gospod sposobnost branja misli (reporterjev)?

   • Veš Marta, naš Reporter ni več naš, je Odlazekof, kar je natanko isto kot , da je Javni, beri Kučanof.
    Reporter tam ni bil nič slučajnično, pač pa planirano in namenskozvito.

   • Gre za profilaktično potezo s katero si želijo t.i. kulturniki zagotoviti rente, če se slučajno zamenja oblast. Vse se vrti okoli denarja. Na koncu se zna zgoditi celo, da nam bodo predpisali, da mora vsak državljan kupiti vsaj tri knjige na leto v skupni vrednosti vsaj nad 60 evrov.

    • Ce das za vinjeto 110 evrov, pa 69 evrov za 3 knjige res ni ne vem kaj. Valsavor je celo premozenje vrgel v tiskanje Slave vojvodine kranjske. Skratka, Repetovo biografijo Kucana v vsak slovenski dom!

  • Frančišek: “Hudo je, da ni vedel, da je Šarac odstopil, niti zakaj je odstopil ni vedel niti kaj se bo zgodilo.”
   ===================
   Vedel je, vedel. Zapletel se je v logični nesmisel:
   Rekel je, da ne bo odgovarjal in navedel vzrok zakaj ne bo. Vzrok: ker da nič ne ve. Pomeni, da je vedel kaj ga bo vprašal.
   Kot bi rekel, ne vem kaj me boste vprašali samo na tisto kar me nameravati vprašati ne bom odgovarjal, ker o tistem nič ne vem.

 7. Enako se je bati novo/starega prepričanja špekulativnega populizma, da je nekdo iz pomladi zadovoljen s tem, kar imamo in je zato zlata sredina, ki ne ustvarja konfliktov. Sem prav razumel, da je zadovoljen s tem, da smo sedaj na pol poti in tisti, ki s tem ni zadovoljen in bi hotel demokracijo kot v razvitih državah s tovrstno tradicijo vsaj po drugi svetovni vojni, Tudi standard kot v teh državah, tudi podjetniško okolju kot v teh državah, tudi zdravstvo kot v teh državah in sploh to, kar imajo v državah, kamor bežijo naši izuobraženci in vsi, ki so siti tiranije, da ostajamo na pol poti, na sredini…
  Seveda odhajajo ven tudi tisti, ki tikaj ne morejo parkirati opranega denarja, toda ti ne izvirajo iz sredine in tudi ne iz desne sredine…, ker tega ne bi mogli storiti.

 8. On nni sprgledal, ampak so plačani iz denarja za šolstvo in medije, kulturo… so ustvarili okolje, da večina Slovencev ni spregledala, da jih vlečejo za nos in denar iz žepov.

 9. Zakaj to Kučan počne? Ali ni škoda življenja? Mislim, da se zelo slabo počuti. Jaz bi se. Če ne delam dobro in plemenito, ne morem spati.

  • Vidiš kok ga serješ?
   Kučan vzame v roke komunistični brevir boljševiške partije Sovjetov, ki ima naslov VKP(b) in ga redno bere že pred sončnim vzhodom, se stoje v pozoru obrne v smeri Moskve, salutira in odpoje 1.kitico Internacionale ali Bandiere Rosse ali Hej brigade , in ob vsaki rimi buta z glavo, kot Židje v steno ter zlagoma ter vztrajno mantra tisti slavni izrek Kidriča iz metlike 1944, ki se glasi:” Jebem jim mater, pobili bomo vse do enega, pa četud ostanemo samo mi trije s Kardeljem in Stanovnikom, važno je , da smo mi komunisti!”
   Baraba je pozabu tud na to s kom se bo , Hudič plodil.

 10. Mojster Granda, a boste začeli pisat govore pol, ko bomo zmagali, če bo, ko bo govornik/ca od NSI, saj so docela prevagal preko načrtovane Sredine v polje neznanega – kocbekjanskega ?

 11. Eden boljših Grandovih zapisov. Vse na svojem mestu, odlično! Kučan se zaveda svojega odhajanja,seveda političnega. Je pa vzgojil armado svojih naslednikov. Pokradeni denar se po kapljicah vrača iz davčnih oaz, vse za perpetuiranje režima. V ta namen je bil pred kratkim ustanovljeno novo režimsko trobilo “necenzurirano.si”. Za konec uvodnega nagovora je Cirman zapisal: “Ni še vse izgubljeno!” Strinjam se, ampak v popolnoma obratnem pomenu, kot misli on. Sem pa realist. Do prave demokracije je v Sloveniji ob takšni nikakršni politični kulturi volilcev še dolga pot. Nekaj indicev pa vendarle kaže, da se je pričelo svitati. Dokaz: levica postaja zelo nervozna, ne zna se več perfidno skrivati za cenenim leporečjem, iz nje kar bruhajo vedno večji nesmisli, pričeli so se obdelovati med seboj. Folk počasi dojema, da je njihovo glavno orožje psihološko-verbalna projekcija: kar očitajo nasprotniku, počnejo sami; s čemer ga obmetavajo, to so dejansko sami – npr. Kučanov konstrukt o janšizmu kot sodobnem fašizmu (saj trotl verjetno ve, da so fašizem, nacizem in komunizem vsi po vrsti levičarskega izvora, vendar pri neukih vseeno vžge!). Identitarna oznaka slovenskega levičarstva je: POKVARJENOST!

Comments are closed.