Janez Janša in zopet Janez Janša

49
Janez Janša, predsednik SDS

Kdo nam jamči, da bo vse drugače, bolje in zmagovito, če Janez Janša upokoji? Kaj pa če bodo volivci še v večjem številu ostali doma?

Na levici se njeni strankarji in drugi sopotniki nenehno prepirajo in spodnašajo, a nikoli ne ogrozijo svoje volilne zmage. Tudi na desnici medsebojni prepiri ter očitki ne pojenjajo, a to še kako vpliva na njene volivce, ki razočarani ostajajo doma.

Ko je po nekaj spravljivih tonih med voditelji strank nekdanje slovenske pomladi že kazalo na splošno pomiritev, pa je prepir znova izbruhnil tam, kjer bi to najmanj pričakovali. Piscu revije Zaveze Petru Sušniku se je zdelo potrebno prilepiti Janezu Janši nekaj negativnih značajskih lastnosti. Zapis je bil toliko bolj ponesrečen, ker se je avtor skliceval na glasove iz globin (globoke države), ki »dajo slutiti …« ter: » … sliši se, da je na dan udaril zamerljivi karakter, podkrepljen z rahlo oholim in izključujočim nastopom, lasten predsedniku SDS.« Verodostojnost takih sodb, ki se sklicujejo na »slutiti« tar »sliši se« je zelo vprašljiva.

Povsem odveč pa je bil odziv Janeza Janše. Tudi če bi bilo v namigovanjih Petra Sušnika več čiste resnice, se velik politik na tako pisanje ne sme odzvati. Seveda se je avtor komentarja v Zavezi ponovno oglasil in tezo o zamerljivem karakterju in oholosti Janeza Janše kar posvojil. Tipično za Slovence: ne znamo umolkniti, ampak povrnemo z dvojno mero. Predvsem pa: Zaveza je tako eminentna revija, da polemični toni vanjo ne sodijo.

Zaradi mene je Janez Janša lahko težek tip, a sposobnih politikov nimamo na pretek. Mnogim med njimi, ki jih častimo, ker so pokojni, bi lahko pripisali različne slabosti pa tudi velike politične napake. Zelo spoštovani Jože Pučnik je ravno tako zlezel v koalicijo z levico in skoraj zapravil stranko. Poleg tega je zavrnil lustracijo, češ s komunizmom je konec. Opekli so se še Peterle, Janez in Marjan Podobnik in tudi Janša ni izjema.

Pa gospo Sunčičevo pozdravite!

Seveda so veliki politiki in voditelji oholi in arogantni! Kakšni pa so Putin, Erdogan, Orban, Makron, Trump, Merklova im še kdo? A gospodarsko stanje in blaginja v večini njihovih držav rasteta. Zdi se, da na desnici kar naprej pestujemo neko sentimentalno čistost politike in politikov. Ne prenesemo njihovih napak in slabosti. Na svoj račun jih nenehno poslušajo že omenjeni politiki, dodamo pa jim lahko še Novakovo, Tonina, Kanglerja in mnoge druge, ki sicer nimajo nobene obrambe ali podpore v medijih.

Če Maja Sunčič v Reporterju udriha po Kučanu, Mescu in Židanu, se tam niti prahec ne dvigne, a ko se z enako mero loti Janše ali kakega drugega desnega politika, je to povsem drugače. Desni politiki nimajo vgrajene ustrezne odpornosti. Ni Kučan zaman dejal novinarju Reporterja: »Pa gospo Sunčičevo pozdravite!«

Če sklenem: prav nič nam ni treba imeti enakih vatlov za levico in desnico. Bodimo kritični do naših politikov in njihovih strank, a dajmo jim tudi moralno podporo. Kdo nam jamči, da bo vse drugače, bolje in zmagovito, če bomo upokojili Janeza Janšo? Kaj pa če bodo volivci še v večjem številu ostali doma?

49 KOMENTARJI

 1. Odhoda Janeza Janše si želijo tisti, ki se bojijo sprememb in tisti, ki sami kljub vsesplošni podpori niso sposobni ničesar ustvariti. Obstajajo tudi taki, ki so oboje v enem.

  Glede prvih je razumljivo, saj se bojijo, da bodo izgubili nezaslužene privilegije. Drugi kažejo le znake nezrelih osebnosti, ki znajo le podirati. Ne znajo ničesar zgraditi, znajo pa razdirati in odvračati volivce od demokratičnega bloka.

  Žal je v demokratičnem bloku en Janez Janša premalo. Potrebovali bi dva in pol. En Janez Janša lahko opravi dela za pol demokratičnega bloka, drugo dobro polovico mora opraviti neki drugi Janez Janša, ki ga za enkrat ni na vidiku.

  To je glavna težava demokratičnega bloka: manjkata še dva, ki bosta kot Janez Janša in bosta sposobna kaj zgraditi. Vse drugo pomeni podporo statusa quo.

 2. Gospod Janša je vsekakor odličen strateg in vodja SDS.

  Res pa je, da Slovenija rabi še nega uspešnega vodjo, ki bo znal angažirati sredinske volivce in jih umestiti v rahlo desnico.

  Vse iz razloga, ker program in način trdega političnega delovanja SDS za določene sredinske volivce ni simpatičen.

  MOgoče bo to uspelo Marjanu Podobniku?

 3. Seveda je tu tudi gospod Tonin s stranko NSI, ki pa je s svojim programom premalo širok, saj je osredotočen skorajda le na gospodarstvo.

  Na ta način ne more zadovoljiti sredinske volivce.

 4. Spoštovani g. Mlakar !

  Odličen in vrednotno potreben prispevek za spodbudno suvereno ravnanje suverenih državljanov.
  Janša kot človek ima napake, toda kot državnik ima velike zasluge za državo, ki smo jih dolžni spoštovati in ceniti.
  Je edini iz pomladne strukture, ki ima karizmo voditelja države, ki ne more biti mevža, ampak strog in pošten analitik in strateg.
  Dajmo ga podpirati in izkazujmo zaupanje in voljo da je naš vodja in državnik.!!!

 5. Ne vem zakaj sploh ta razprava – o upokojitvi Janše. Prvič, Janša ima 60 let in že iz tega naslova še ni za penzijo, drugič pa, čigava je to pravzaprav odločitev, če ne njegova osebno? Nadalje, če se je Janša oglasil na Sušnikov članek, je to povsem njegova stvar. Jaz bi rekel (za razliko od potuhnjenega in precej starejšega Kučana), da je repliciranje njegov značilni slog, ki v bistvu zelo poživi politično sceno. Janša je izjemno precizen, za kar bi mu moral biti Sušnik v bistvu hvaležen. Reakcije Janše razumem tako, da se jasno zaveda neutrudnih podtikanj in podtaknjencev, ki (največkrat ne po naključju) posegajo v demokratični proces in ga zavirajo. Mnogim članom Nove Slovenije Janša gleda ven iz oči in ušes, tako jim gre na živce. Spuščajo se na osebno raven in njegove karakterne značilnosti mešajo z relevantnimi stvarmi. Ker gre za nenormalen čas invazije islama na Evropo ter brezobzirne levičarske pohode na zahodne vrednote, sam v takšnem načinu komuniciranja ne vidim naključja in še manj kakšne dobronamerne želje po diskusiji ali polemiki. Še pred nekaj leti bi se smejal ob članku, da se je Trumpu za podplat zalepil toaletni papir, danes, po članku, ki je bil tri dni na teletekstu, me ob takšnih novinarskih zavestnih potenciranjih postaja strah, saj je očitno, da gre za značilno levičarsko pokvarjenost, ki ima skrbno izbran cilj. Janši (in tudi npr. Trumpu), kot vidimo na Twitterju, nič ne zbeži. Zato sta, kot je prepričan g. Mlakar, ohola in aroganta. Toda sta res? Kakšna je praksa? Kučanu ni potrebno biti niti ohol niti aroganten, saj je zaščiten kot kočevski ali ne vem že kateri medved. Poleg številnih obrambnih obročev levičarjev (politikov, mirovnikov, umetnikov, medijev, lgtb itd. itd.), je zaščiten tudi s takšnimi članki, v katerih se polemizira (v bistvu vsiljuje neko temo in utruja ljudi) o tem, ali je čas za Janšev umik iz prvih vrst ali celo za penzijo. Janša je na vrhuncu moči in če ga zamenjamo s kom drugim, pomeni, da smo pristali na komunistično verzijo resnico. Janša bi lahko vodenje demokratičnega bloka lahko predal le novemu “Janši”, v nasprotnem vse postane nesmiselno. Samo zato gre. Če se dokončno popusti komunistom, kar je vse manj prikrita težnja intelektualnega kroga okrog NSi, je demokratizacije konec, v trenutku nastopi avtokraciiija (kar sledi, se bojim misliti). Nisem pesimist, a vse manj razumem ljudi. Bi res radi po poročilih vsak dan spet kot osrednje vesti poslušali o sestankih cekaja in raznih partijskih plenumih? Bi moški spet radi hodili v rezervo? Bi res uživali v inflaciji, praznih policah in nakupovanju v Trstu in Celovcu? Ni mi jasen ta egoizem, da nekateri (domnevni) demokrati ne spoštujejo politične stranke, ki dobi 200 in več tisoč glasov na vollitvah, trdno pa tudi stoji za svojim voditeljem.

 6. Vseeno je dejstvo, da nekateri tviti Jansi gotovo ne prispevajo k politicnemu uspehu. Bistveno je, kaj ima on in njegova opcija slovenskemu ljudstvu ponuditi koristnega oz. drugacnega od oblastnikov. Bolje, da se na napade oz. krivicne kritike ne bi odzival ali odzival z veliko premisleka oz. manj starozavezno.

 7. “Kdo nam jamči, da bo vse drugače, bolje in zmagovito, če bomo upokojili Janeza Janšo? Kaj pa če bodo volivci še v večjem številu ostali doma?”
  Nihče še ne jamči, da bo vse drugače.
  Kaj pa jamči sedanje stanje na desnici, se vidi na volitvah.
  Volivci so vse bolj apatični, ostajajo doma. Samo zvesti volijo.

 8. Tine, zelo prav imate, desnica bi potrebovala tri Janše !!!
  Po prvih svobodnih volitvah je imela Peterletova SKD največ glasov, druga je bila Omanova KZ (kasneje SLS), Pučnikova stranka je skoraj izpadla iz parlamenta, iz te stranke je kasneje Janša naredil SDS, ki je že trideset let najmočnejša in stabilna stranka v Sloveniji.
  Če bi bila Peterle in Podobnika sposobna obdržati svoji stranki ta leta enako močni kot sta bili takrat, bi desnica vseh trideset let lahko sama vladala in za “ziher” bi Slovenija ne bila v takem dr..ku KAKOR JE !!!

  • Dejstvo, da so se kasnejsi voditelji SKD in SLS pokazali kot bistveno manj uspesni od Peterleta in Podobnika. Janse pa pac ni mogoce klonirati. In tudi nesmiselno bi bilo. Napaka je tudi ciljati samo na desno. V proporcionalnem sistemu praviloma brez sredine ni vecine. Ljudske in krscanskodemokratske stranke so od nekdaj zajemale na sredini. Ze idejno. Povezale subsidiarnost in solidarnost. Razvile ekosocialni trzni model. Itd. CDU se recimo nikoli ni promovirala kot desnica. Nikoli.

   • No ja, krščanskodemokratska stranka je po definiciji desna. Večinoma jo voli volilno telo desno od sredine. Sredino zajemajo liberalci, ki v Nemčiji ne pridejo niti do 10%. In tudi EPP velja za desno. Res je pa Merklova stranko zapeljala v tako v levo (sprejemanje dogem kulturnega marksizma, kamor spadajo tudi množične nelegalne imigracije), da izgublja svoje (desno) volilno telo. Zato je CDU v prostem padu. Včeraj je, tako kot na Bavarskem, v Hessnu izgubila 10 odstotnih točk. Pri vseh naslednjih volitvah bo izgubila še več.

    Del sredine že mora biti vključen, toda čvrsto bazo za takšno stranko predstavlja desno volilno telo.

    • Ni res. Vecina volilnega telesa CDU je sredinskega. Konzervativnega, a sredinskega. Na desnici ne obstaja 35 ali 40 odstotkov glasov, kolikor je dobivala CDU. In se vec CSU. CSU je na Bavarskem najvisje rezultate dobivala v delavskih rudarskih okrajih. In avstrijska OVP je enako tradicionalno heterogena in sredinska. Podobno bila pol stoletja vladajoca italijanska DCI. Vedno so se te stranke deklarirale kot sredinske. Krscanske demokracije drzav Beneluksa so celo izsle iz krscanskega sindikalnega gibanja, na liniji J.E.Kreka. Liberalci, ki so blizu kapitalu, so desno od njih. Krscanske demokracije imajo v programu socialnotrzno gospodarstvo, ne povsem liberalno ekonomijo.

     Poucite se o stvareh, preden trdite nekaj, kar zgodovinsko in vsebinsko absolutno ne drzi.

    • CDU sploh izhaja iz predvojne Zentrum Partei. Stranke torej, ki svojo sredinskost postavlja v ime. Veliki Konrad Adenauer je bil priljubljeni zupan Koelna na listi te stranke, pred diktatorskim prevzemom oblasti rjavosrajcnikov.

 9. P.Sušniku in vsem,ki vas najbrž iskreno in zgolj dobronamerno skrbi nenehna aktivnost in velike zmožnosti g.Janše predlagam,da se nehate ukvarjati s časom njegove upokojitve,saj se vsi drugi državljani tudi sami odločajo za to-tako vam bo ostalo več časa za lastno dokazovanje skozi pravo in potrebno delo za blagor soljudi.

 10. Če je g. Mlakar z gornjim člankom želel »umiriti žogo«, se mu namen gotovo ni posrečil: »povsem odveč pa je bil odziv Janeza Janše«. ZAKAJ ŽE?

  Po treh desetletjih blatenja in sataniziranja Janeza Janše, vključno z praktično konstantnim sodnim preganjanjem in celo že drugim zaporom na podlagi izmišljenih »dejstev«, Janša stoji kot (praktično edini) nezlomljivi simbol odpora proti kontinuiteti prejšnjega totalitarnega režima. Ne morejo ga »kupiti«, zato ga blatijo in krivijo za praktično vse , kar gre v Sloveniji narobe. Janša je kriv tudi za lanski sneg.

  Že bežna primerjava s Peterletom in Podobniki je povsem neumestna, saj ti gospodje niti približno niso bili deležni podobne usode, nasprotno, kar dobro so se znašli s svojo mostogradnjo z Janševimi »krvniki«. Odveč je tu govoriti o njihovih »zaslugah« za uničenje slovenske pomladi (Depala vas, Pucko, uzakonitev proporcionalnega volilnega sistema, izdaje predhodnih dogovorov ipd). Žal s tem nadaljuje očitno tudi Novak-Toninova NSi po odstopu pravega demokrata G. Bajuka.

  Posebej podli so zato napadi iz t. i. »prijateljskega kroga« sorodnih strank in gibanj na pomladni strani. Kot pravijo: »če imaš takšne prijatelje, ne potrebuješ sovražnikov«. Namišljene in užaljene »veličine«, predvsem iz krogov NSi in zdaj celo NSZ, se očitno čutijo poklicane za prevzem vodstva na »desni« strani in v napoto jim je seveda JJ. Toliko o njihovi skrbi za našo domovino.

  Zakaj torej Janša naj ne bi smel reagirati na podla podtikanja v stilu »rekla kazala«? Zato ker je »visok« politik? Neumnost, človek z njegovim karakterjem se je dolžan odzvati in pokazati s prstom na lažne preroke. »Zamerljiv karakter in oholost«? Ja, seveda je kriv Janša!

  Gospodje, podajte se na pot JJ, enako vztrajno, enako nepopustljivo do murgelskega zla. In potem, potem boste morda lahko katero rekli.

  Ps. Tudi enačenje g. Pučnika z mostograditelji je povsem deplasirano. Dobronamerna naivnost še ni pokvarjenost. Še posebej, če gre za očeta samostojne Slovenije.

 11. Zakaj torej Janša naj ne bi smel reagirati na podla podtikanja v stilu »rekla kazala«?

  No, pravilno je, da ni pametno. Bi pa seveda moral nekdo drug. Nekdo drug z vplivom, ugledom … ker ni vsak enak!

   • Če bi bil Janša »pameten« politik (pameten zase), bi že zdavnaj rekel: »dost vas imam, ovce« in bi spakiral.

    Janša k sreči ni »pameten« politik. Zato ima moje spoštovanje. Ga zasluži.

     • Vam je očitno vseeno, KAKŠNO vlado naj bi sestavil JJ. Takšno, da bi imel zvezane roke in ne bi mogel narediti nič? Potem je bolje, da to naredijo drugi. Bomo vsaj vedeli kdo tišči SLO v blato.

      Prepričevati vsegliharje nima smisla. Vi ste to očitno.

     • Ja, res me nima smisla prepričevati, da je bolje biti izven vlade. Da se bolje uresniči volilne obljube, če nisi v vladi.

   • In na sodišču kjer mu sodijo zaradi razžalitve, ponavlja žalitve o novinarskih prostitutkah. Prislužil si bo le povišanje kazni za nepotrebno blebetanje in ponavljanje žalitev. Kateri sodnik bi ravnal drugače? To je sicer njegova edina strategija. Igranje stalnega mučenika,ki se mu godi neka krivica, kar pa še zdaleč ni res. On je na super prvorazredni in ne drugorazredni, saj celi zakone spreminjajo zanj ( levi Matoz z levimi zvezami).
    Ker je tukaj 75% slepih podpornikov JJ, se oglasite je z njim neobremenjeni, objektivni
    Jože Mlakar je priznal da imajo vsi politiki tudi slabosti, pri JJ po jih ne vidite?

    Osnovna napaka je da vidite zgolj jugoslovanski, diktatorski sistem enega načiba vodenja. Upokojitev Janse bi prinesla popolnoma druge ljudi, nič tio leaderjev, razgledanih, v razvoj usmerjene, tipa Jaklič & co in ne večnega tipa jamrastega Pinocchia, kateremu se v njegovi percepciji vedno zgodijo velike krivice. Otročje, pri 60-tih. Zrel za penzijo in govore na proslavah in pisanje zgodovinskih knjig!

 12. Karkoli je res v vsebini zadnjih prask s Susnikom, Jansa pogosto v tvitih odgovarja zob za zob. Kot da gre za boksarski dvoboj. Lahko bi se bolj nazaj drzal. Moral bi se. A ne vidite, kaksnega vraga ima recimo na sodiscu z dvema zagnanima nasprotnicama, levicarskima novinarkama? Res ne dojamete, da mu take zadeve politicno skodujejo?

  • »Lahko bi se bolj nazaj držal«.

   In potem bi imel mir (tudi pred krivosodjem). In mir bi zavladal v kučanistanu. In bili bi spet vsi srečni v komunističnem raju.

   Pa smo spet tam – Janša je kriv. Bog pomagaj Sloveniji…

   • Ne pretiravajte. Lahko bi samo upošteval:

    Ne daj se premagati hudemu, temveč premagaj húdo z dobrim. (Rim 12, 21)

    • Alfe, a sanjaš po prekrokani noči, si spufan ali kaj ti je?

     Sušnik ga je pohodil kot veliki Farizej.
     Sušnik ni kdorkoli.
     —————————————————————————–
     Najprej je , po volitvenem porazu, sta začela bljuvati žveplo in amonjak dva pomembneža iz NSI, zdaj Sušnik.
     Njihovi rezultati so nulti v volilnem golažu, vse prismojeno in pametujejo ter obsojajo.
     Pazi prosim, obsojajo, krivdo valijo, obtožujejo.
     Za kaj že, kdo so, kdo jih je vprašal naj to počnejo o Janezu Janši, o njegovi SDS, ko so ga že v predvolilnem boju spljuvali in vnaprej zgrdili…?
     Teh ljudi ne kapiram.
     Niso kolumnisti, niso javnomnenjski voditelji. Kolikor vem, imajo zadolžitve v lastni stranki, ki je zabluzila…
     Sušnika kapiram e najmanj.Počakajmo, vse pride na dan.
     Še pred pljuvanjem po Janezu janši je bila objavljena novica, kakor, da se Sušnik kani vreči v politiko…Halo?

 13. Vsak človek se lahko odzove na podla podtikanja, vendar spodobno, sicer priliva olje na ogenj.

  • Kako se odziva kaže njegovilo razumevanje komunikacije. Tu je Janša kot en jugo vojak, vztrajno trmast, ciničen, ribe kljub neuspehom vedno v isto smer, na napačen način, ne zna biti tiho kadar je treba bit, ne se pudtiti izzvati, skrajšano, njegov nepravilen, nesodoben način komuniciranja mu dela veliko škodo. Zlasti pa njegova zamerljivost, trmavidt, kar je pravilno povedal g.Sušnik, ki ga zagotovo osebno bolj pozna,kot vsi komentatorji tukaj. Z izhodom bi začel nov veter, pomladitev in mnogo večja profesionalnost politike, ne le one Man band, eni za Janšo, eni proti- to je preživeto, brez kakršnekoli možnosti za uspeh. . .

 14. V taljubosumni stranki vam ne more pomagat nobena črna magija več tud, če zamenjate starega Janšo z novim, ne. NSi teh težav nima saj so dokaj dosledno veliko manj kolektivistični in veliko bolj individualistični. Kar se mi zdi sicer zdravo ampak bom vseeno še rabil nekaj časa preden bom lahko razumel Petrletovo podporo Orbana. Pa odsvetujem jim pretirano in nepoučeno naslanjanje na trickle-down ekonomsko teorijo. Njihovo šibko točko, ki jo je poleti, v času volilne kampanije zelo spretno izrabila stranka Levica. Če ne drugega bi si lahko preštudirali vsaj osnove Trickle-down teorije na Wikipediji; Posebej njeno pod-poglavje z naslovom Critisisms.

  • Itak je ta članek provokacija. Jaz pričakujem, da Janša ne bo sestopil z vrha stranke še vsaj deset let. Do naslednjih državnozborskih volitev pa je verjetnost sestopa nič saj so bile letošnje volitve strankin uspeh. Za dobro potezo se je izkazalo odprtje iNova TV-ja.

 15. Ne, g. Mihič! Vsak človek se MORA ODZVATI na podla podtikanja! Tudi zaradi drugih, ki so iz najrazličnejših vzrokov bolj šibki od njega. Ti potrebujejo vzgled, še bolj pa družbeno klimo, ki na negativne pojave odločno reagira.

  • Gospa Veronika,
   ali trdite, da je način gospoda Janeza, kako odgovoriti na podla podtikanja, zgleden?

   • Sladki obračalnik, AlFe, napisala sem: Vsak človek se MORA ODZVATI na podla podtikanja! O načinu šele zdaj: Naj bo v skladu z njegovo presojo.

    Za Božjo voljo – ne spuščajte se več v način, ampak razmislite, kam nas je pripeljala neodzivnost.

    • Saj vemo da JJ ni popoln.
     A lahko naštejete tiste, ki to so?
     Nas res morate ves čas na to opozarjat ?

     • Lepo prosim, ali lahko našteje podobne “nepopolnosti”, če bi bili verni, bi zapisal javni grehi, znanih politikov? Da so preko javnih medijev žalili svoje politične nasprotnike s podobnimi izrazi kot Janez?

     • Gospa Amelie,
      čedalje bolj se zapletate v opravičevanje greha. Prenehajva za odrešitev vaše duše!

      Ne daj se premagati hudemu, temveč premagaj húdo z dobrim. (Rim 12, 21)

   • Rad bi te videl potem, ko ti rdečefašistična falanga 27 let superorganizirano greni življenje z podtikanjem, lažmi, aferami, krivosodnimi preganjanji, njega osebno in njegovih najdražjih…

    Rad bi te videl in slišal po tistem, ko te policija in tožilci gonjio, da jim dokazuješ lasten denarni tok z računčki za parkirnino, Banda pa leta nekaznovano, celo nagrajeno krade stotine milijonov!?

    Rad bi te videl, ko bi prišel iz zapora po krivi obtožbi s katero so te gnjavili in uničevali nekaj let in te gonili po krivem po sodiščih !

    Rad bi te videl po tistem, ko bi po medijih konstruirali izmišljotine in lažne novice o tvojih malih otrocih in družini!

    Ne bleketaj, človek.

    • Značilen SDSov oziroma Janezov besednjak. Nihče mu ne očita, da ga niso preganjali in zapirali. Očitamo mu to, kar je zapisal komentator demokracija 4.0 dne 31. oktobra 2018 ob 08:36. Od tam povzemem bistvo: “… ne le poslušnih in sicer podpovprečnih, ki jih mrgoli v DZ in v stranki …”

 16. Razlikujte med vlogo JJ 1991 in 2018.
  Za prvo zaslužen in spodoben, za drugo obdobje, ne prvo ne drugo. Namesto twitterastva naj se ukvarja z vodenjem Stranke, vzgajanjem kadrov/ ne le poslusnih in sicer podpovprecnih, ki jih mrgoli v DZ in v stranki.
  V nobeni resni občini kljub zmagovitih glasovih nima niti enega žuoana- očiten znak gojenja kulta lastne osebnosti in nesposobne kadrovske politike. Da bi imel in upošteval kakega PR, ki bi ga omejil v katastrofalnem nastopanju, to pa ne.

  • Tako (očitno skoz očala »ponižanih in razžaljenih« v NSi) vidi tisti, ki se mu je um pomračil od slepega sovraštva do »skupnega sovražnika« z murgleskim podzemljem. Kdo torej v DZ so »nadpovprečni« poslanci, cvetober muh enodnevnic koalicijske levice, ali morda celo »elita« iz NSi? Dajte no, iz koga se delate norca?

   Če tako vidite vi, vam pač ni pomoči. Ne opletajte s PR-jem, vaši (očitno) NSi vsa režimska PR mašinerija ni pomagala spravit v DZ več kot 7 poslancev. Leporečje in prilizovanje je pač premalo, tudi neprikrito mlatenje po Janši pač ni pomagalo.

   Zato nehajte deliti svoje »pametne« nasvete drugim in (najprej) pometite pred svojim pragom. Če vam sploh to še lahko pomaga.

   • Ali med komentatorji ni nikogar, ki ni podpornik ne SDS in NSi in lahko s svojo trezno glavo pove svoje mnenje.

    Desnica SDS NSi SLS je pač v boju z levico vsako leto slabša in neuspešna, pa kar naprej z istimi vodji in na isti način, ki očitno ni privlačen in neuspešen.

    Razlog za zamenjavo vodij in strategije delovanja. To je že davno ugotovil Einstein. Ne moreš z istimi ljudi na enak način delati izboljšav, potrebni so novi Managerji strank,!

 17. Ali med komentatorji ni nikogar, ki ni podpornik ne SDS in NSi in lahko s svojo trezno glavo pove svoje mnenje.

  Desnica SDS NSi SLS je pač v boju z levico vsako leto slabša in neuspešna, pa kar naprej z istimi vodji in na isti način, ki očitno ni privlačen in neuspešen.

  Razlog za zamenjavo vodij in strategije delovanja. To je že davno ugotovil Einstein. Ne moreš z istimi ljudi na enak način delati izboljšav, potrebni so novi Managerji strank,!

Comments are closed.