Andrej M. Poznič: Nenormalna normalnost

16
»Žrtve morajo biti!« so nesramno razglašali nekoč, tega se držijo tudi danes

Žrtve morajo biti, ampak, kakor nekoč, imajo levičarji tudi danes v mislih druge. Kakor nekoč tudi danes nalagajo bremena, ki jih sami nočejo nositi, na druge. Drugi morajo potrpeti, drugi morajo umreti, drugi morajo plačati … Levičarji pa se borijo – kakor nekoč – za oblast, za vsako ceno.

Časi so izredni. Ves svet stoji in posveča vse svoje energije ustavljanju epidemije. Izrednost se kaže tudi v tem, da so nekatere običajne stvari postale nevarne, nedovoljene, preganjane. Vsi se sicer tolažimo in upamo, da ne bo vedno tako, ampak ta hip bi bilo »normalno obnašanje« največja norost, ki si jo lahko privoščimo. Noro bi bilo, da si organiziramo veliko rojstnodnevno praznovanje. Noro bi bilo, da bi se zbrali k slovesni velikonočni sv. maši. Noro bi bilo, da bi se nagnetli v Stožice in zapeli »bandiera rossa«. Noro bi bilo, da otroke spet pošljemo v šole. Našteval bi lahko še mnogo stvari, ki jih ta hip ne moremo in ne smemo početi.

Izredni časi zahtevajo njim primerno obnašanje

Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo. 

Pacifizem je upravičen pred vojno, ko pa država vstopi v vojno (npr. ZDA 8. decembra 1941), pa je treba obnašanje uskladiti z realnostjo. Tedaj moramo vse moči posvetiti enemu samemu cilju: zmagi. Pacifizem v ZDA je utihnil isti hip, ko je država napovedala vojno agresorju. Podobno bi moralo biti tudi zdaj v času krize. In tudi je, povsod, razen v Sloveniji, ko se naši levičarji, t.j. tokratna opozicija, obnašajo »normalno«. Ironija pa je, da kar je pričakovano in prav v normalnih časih, postane nenormalno v izrednih časih.

Levičarska opozicija, ki jo ta hip sestavljajo politične stranke v parlamentu, levičarski mediji z RTVSLO na čelu, sindikati (tako pridno tiho v preteklih letih), državno plačani NVO sektor, kulturniki, ki ne marajo trga, ker nikoli tam nič ne prodajo, neznana množica, ki polni FB, Twitter ipd. medije s svojim defetizmom in »stroka«, ki podpira s svojimi »dr-ji« vsako izjavo, ki jo proizvedejo našteti, na poseben način pa se je zdaj v to skupino vključilo tudi samo US, ki s svojimi sodbami niža standarde pravne varnosti in ubija svoj lastni ugled, ko tepta samo sebe, se bliskovito izreka o stvareh »ki so že mimo« in dokazuje svojo politično servilnost levičarstvu.

Vsi, kakor lahko sklepamo, sestavljajo mogočno mrežo, ki simfonično deluje za en sam cilj: »vrnitev na oblast pa naj stane karkoli!«. Temu orkestru pravimo »UDBO-mafija« ali »strici iz ozadja«. Cilj je torej eden: čimprejšnja vrnitev na oblast, da bo državna kasa zopet odprta za nas. Sredstva: vsa, ki so na razpolago: laži, zavajanja, natolcevanja, širjenje slabe volje, podpihovanje nezadovoljstva in nepotrpežljivosti…

»Žrtve morajo biti!« so nesramno razglašali nekoč, tega se držijo tudi danes

Žrtve Ustavnega sodišča so pravni red in enakost pred zakonom, žrtve ”stroke” so mnenja, utemeljena na dejstvih, žrtve nevladnih organizacij so odnosi v družbi in njena podoba, žrtve sindikatov so delavci, žrtve kulturnikov je kultura, žrtev medijev je resnica …

Žrtve morajo biti, ampak, kakor nekoč, imajo levičarji tudi danes v mislih druge. Kakor nekoč tudi danes nalagajo bremena, ki jih sami nočejo nositi, na druge. Drugi morajo potrpeti, drugi morajo umreti, drugi morajo plačati … Mi (levičarji) pa se borimo – kakor nekoč – za oblast za vsako ceno. Da bomo potem živeli v ukradenih vilah pod ukradenimi slikami, sedeli na ukradenih stolih in direktorovali v ukradenih podjetjih. Kar so nekoč revolucionarji delali na krvav način, zdaj njihovi »bolj civilizirani« dediči delajo brez krvi, a enako uničevalno.

Nenormalnost normalnosti, ki se je ta hip gre levičarska srenja v Sloveniji, je zrela za psihiatrijo. Vendar je popolnoma razumljiva, ker jim brez državnega denarja, služb in privilegijev ni živeti. Razumem ljudi, ki so navajeni, da se jim za nič ni treba potruditi. Da ne prenesejo poštene tekme. Tudi sodelovanja z drugače mislečimi ne prenesejo, ker so prepričani, da drugi nimajo ne pameti, ne idej, ne sposobnosti. Tudi tega, da bi drugi smeli biti »prvi«, ne prenesejo. Razumem, ker je nekaj takega v vsakem človeku. Vendar poštenost terja, da se takemu mišljenju odpovemo in to tudi v praksi dokažemo.

Žal se pa prepogosto pokaže, da je levičarstvo skregano z zdravo pametjo, z razumom in naprednostjo.

Kdo pa nam je pridobil svobodo? Kdo nam je pridobil samostojnost? Kdo nam je pridobil demokracijo? Slovenska pomlad, ki ni »desna«, temveč pluralna in to levičarjem navkljub! Saj res, za vse to smo se borili proti KPS in njenim naslednicam, ki jim danes pravimo »levičarji«, zato Slovenija in vse, kar to pomeni »ni intimna opcija« teh ljudi.

Nenormalno je, da opozicija razglaša apokalipso

V tujini tožarijo, da pri nas vlada strahovlada, da se pritiska na neodvisnost medijev. Navajajo celo, da je čisto konkreten novinar preganjan, kar je seveda laž. Vsak idiot ve, da temu ni tako. Nenormalno je, da se gredo zdaj »nadzor nad porabo denarja«, ko je alternativa ali po pravilih javnega naročanja ali nič (mask in opreme, npr.). Nenormalno je, da se gredo preganjanje »depeš«, ki to niso, pa še vsebinsko so čisto resnične. Nenormalno je, da tega niso delali, ko je bil čas normalen in so bili na oblasti.

Užaljenost levičarjev, ker jih je njihov prvi igralec vrgel puško v koruzo, naj usmerijo proti temu koleriku in nesposobnežu. To je njihova notranja zadeva. Slovenska javnost pričakuje, da tvorno sodelujejo in ne trmarijo kot mali razvajenčki. Saj so brihtni in sposobni, zato pričakujemo, da sodelujejo pri reševanju krize. Pričakujemo tudi njihove pozitivne prispevke pri reševanju krize. Žal čakamo zaman, kakor je naš človek zaman čakal osvoboditve 1945 leta.

Pričakujemo tudi, da bodo levičarji nosili del bremena pri obnovi, da omejijo svoje zahteve po denarju za to in ono, kajti denarja ne bo dovolj za vse. Pričakujemo, da bodo normalni v normalnih časih in nenormalni v nenormalnih. Kajti kdor se normalno obnaša v nenormalnih časih, je nenormalen, kakor je nenormalen tisti, ki se v normalnih časih obnaša nenormalno. Pravimo, da so taki »moteni«, psihično moteni.

In spet, zakaj je tako? Ker imajo kompleks vsemogočnosti in so sveto prepričani v svojo vero, t.j. v levičarstvo. Pri nas so levičarji nenormalni tudi v tem, da so svojo ideologijo (spet ali pa še vedno?) spremenili v vero. Ker pa je to vera v »ta svet«, so njihova nebesa takrat, ko so na oblasti. V peklu pa so, ko niso na oblasti.

Obnašajmo se primerno času, v katerem živimo

Vklopimo razum, da bomo sposobni pravično porazdeliti bremena, ki jih bo vsem nam prinesla obnova. Ne dovolimo, da bi si kdo prisvojil status »meni pa ni treba«, kar je namen vsega hrupa, ki ga zganjajo levičarji. Oni nočejo nositi enakih bremen, kakor jih nosimo drugi. Okuženi so namreč z virusom »jaz sem več«, »zakaj pa misliš, da smo se borili«. Današnji levičarji so enaki onim, ki so sredi okupacije sprožili revolucijo. Zaradi njih so nam tisoče pobili okupatorji, potem pa so jih desettisoče pobili še borci z rdečo zvezdo. Zaradi njih smo izgubili vse svoje vodilne sloje, ki so jih zamenjali partijci brez izobrazbe in brez srčne kulture. Zaradi njih smo živeli v nesvobodi titoizma, v nekem socialističnem raju, iz katerega so mnogi pobegnili na svobodo. Zaradi njih zaostajamo za deželami, ki so bile bolj zatirane pod komunizmom. Zaradi njih smo razklani in razdeljeni.

Slovenci dobro sodelujemo drug z drugim, če se le odpovemo levičarstvu, ki izhaja iz revolucije, ki jo je sprožila in izvedla slovenska komunistična partija.

Kdor pa slavi njene zasluge, laži in pridobitve, ostaja nesposoben za delo za skupno dobro vseh, ki se kitimo z imenom Slovenec. Prav tako ostaja nesposoben dela za razvoj naše države in našega naroda. Ostaja vkopan na okopih preteklosti, zaostalosti, čeprav nenehoma govori o napredku in prihodnosti v večni obrambi svojih privilegijev.

Izbira je te dni spet bolj jasna

Ali ideali komunistične preteklosti ali rast iz tisočletne tradicije. Ali zaostalost rdeče zvezde ali svoboda demokratičnega pluralizma. Ali praznina OF ali polnost upora proti tiraniji rdeče zvezde. Ali internacionalizem ali narodnjaštvo v skupni Evropi. Ali suženjstvo ali svoboda.

Bodimo torej nenormalno normalni in se obnašajmo času primerno. Otresimo se vpliva levičarstva, ki ima samo en cilj. Za vsako ceno se želijo vrniti na oblast, da nas bodo lahko še naprej izkoriščali. Uprimo se levičarstvu in vsemu zlu, ki ga prinaša. Dajmo vsebino praznini 27. aprila. Naj si »praznik« zasluži svoje ime. Uprimo se okupatorju!

16 KOMENTARJI

 1. V necem se ne strinjam. Zal se je izkazalo, da tega virusa ne moremo premagati. Poleti ocitno ne bo odsel.

  Reakcija na epidemijo je bila z novo vlado v Sloveniji odlicna. Ampak to niso bili ukrepi, ki bi se jih dalo zdrzati leta dolgo. Sprostiti jih bo treba in obenem paziti, da so naslednji valovi epidemije, ki bojo gotovo spet prisli, tudi cim manj usodni.

  Gospodarstvo je treba zagnati v maju. Ostalo medicino tudi. Ne more se zdravstvo ukvarjati samo s covid epidemijo. In sole in vrtce bi bilo dobro odpreti cimprej v maju. Zakaj avtor misli, da sole pa ne? Otroke in mladino ta infekt najmanj ogroza.

  Avstrijci, Nemci, Danci postopno odpirajo vse to. Tudi sole. Na Saskem se bodo ali so se ze vrnili k obhajanju mas v cerkvah z verniki. Pocasi naj se na to po mojem pripravlja tudi slovenska Cerkev. Seveda z varnostno razdaljo in razkuzevanjem.

 2. Kljub vsemu bi mehko zdravorazumsko levičarstvo moralo obstajati, ker mora v skupnosti biti konkurenca mnenj in vizij. Podobno velja za vere.

  Vse iz razloga, da se človek ne izpridi, ker je njegova narava takšna, da rabi nadzor.

  Tudi levica ima včasih koristne predloge in rešitve.

 3. Res je tudi, da je naš največji nadzornik stvarstvo -Bog, kar nam je dokazalo z virusom, ker stvarstvom počnemo nespoštljivo, ne le duhovno, ampak tudi materialno z obsedenim svetovnim potovalnim onesnaženjem.

 4. Gospod Poznič, kot da berete moje misli. Preprosto, vsem razumljivo, vse na mestu.
  In drži, slovensko levičarstvo kot relikt boljševizma ni samo neka zblojena ideologija, je socialna patologija, je bolezen. Ti naši levičarji, ki so v vsakdanjih rečeh in odnosih lahko čisto v redu ljudje, so v debati o družbenih vprašanjih arogantni, vzvišeni, vsevedi, prvorazredni, ne sprejemajo dialoga, ne upoštevajo dejstev in argumentov, ker so fanatiki, ljudje brez empatije, zatopljeni v svojo vero brez Boga, v njegov nadomestek, ki mu rečejo Oblast, v oblastni džihadizem, za katerega so dovoljena vsa sredstva, v pravično delitev dobrin, ki jih ustvarijo drugi, skratka, ker so “totalitarno poškodovani” (po prof. Justinu Stanovniku), jaz pa pravim bolj preprosto, ker so POKVARJENI!

   • Seveda gre za sredstva, ki bodo pomagala zagnati proizvodnjo. In kdo drug kot ti, ki jih bodo prejeli, bodo vračali denar v proračun. Morda nevladne organizacije, kot Mirovni inštitut in Amnesty International? Ukrepe so pripravili ljudje, ki se na te stvari spoznajo, ne glede na politične barve. Je to tudi za vas nespametno razmetavanje denarja, kot za ono Sunčičko pri Reporterju s svojim umobolnim, podlim šankarskem nakladanjem?

    • 6 milijard eurov, zaenkrat odobrenih, je za Slovenijo ogromen denar. Nisem ravno preprican, da je to, kar je dodeljeno, vsem nujno potrebno za prezivetje in ponoven zagon. Bolj naravno bi se mi zdelo sporocilo: tezki casi so, stisnit je zdaj treba, biti skromen in cimprej jjzavihate mogoce zavihat rokave. Drugod okoli nas znizujejo place, ne pa zvisujejo in delijo razne bonboncke. A nismo Sarca upraviceno kritizirali, da je vse, kar njegova vlada dela, da deli bonboncke? Zivimo skromno in cimprej na delo in v sole, bi bilo pravo sporocilo. In ne, tule imate denar- privoscite si, delati pa ni treba, dokler je nevarnost, saj ne vemo, ce res je, ampak bolje ne tvegati, bo ze vlada senkala denar. Senkala danes, jutri, poleti, jeseni. Morda se cez 5 let? Ne bo slo, ne bo!

    • Danes sem gledal vecerna porocila na avstrijski ORF. Vodilni strokovnjak za javno zdravstvo iz Graza pravi, da pri gibanju na prostem ne vidi vec utemeljenih razlogov za dosedanje omejitve razen za ohranjanje distance med ljudmi. Enako ne vidi razlogov za odlaganje zagona gospodarstva in predvsem ne, da se otroci in mladina ne bi hitro vrnili v vrtce in sole.

     Pri nas pa ocitno kaze, da bojo vlekli in vlekli vrnitev v normalo in v zameno ponujali denar. Kot da ta pada z oblakov. Kaksen cirkus, od politike do solnikov, delajo iz ev.vrnitve maturantov sole. Menda od vseh dijakov samo njih in to sele cez vec kot 3 tedne.

     Dajmo malo poguma! Ce bo treba, se bomo pac ob novem vecjem izbruhu epidemije spet vrnili k ostrejsim omejitvam. Ne moremo pa v hibernaciji vegetirati leta!

     • 1000 ljudi bo (je) odpuščenih iz Gorenja. Vzrok so navedli zmanjšano povpraševanje.

      Kje ste sedaj gobčki, ko sem opozarjal take dogodke? Kaj smo profitirali s lockdown? Neka postelj na urgenci je prostih za stare prdce, ki slavijo Janezovo najbolj striktno zapiranje med štiri stene.

      Se opravičujem za grobi jezik, namen je streznitev Janezovih čivav, ki ga slavijo kot zmagovalca nad epidemijo, ki je ni.

     • Ob intenzivni epidemiji se neznane tezke nalezljive bolezni se tako reagira. Se prepozno se je. Na tvojem mestu bi bil raje tiho in ne bi razkazoval lastne neotesanosti in nezmoznosti logicnih sklepanj ( kot je absurdno obtozevanje Janse za prodajne tezave Gorenja). Sicer ti je pa Vanja ze povedala svoje.

     • AlFe, seveda se obeta recesija. Toda ne zaradi Janeza, temveč zaradi koronavirusa in ne slovenska, temveč svetovna. Slovenija je tu samo neznaten kolešček, ki se vrti tako kot svetovni stroj, saj je povsem odvisna od svojega okolja.

      Seveda pa nasprotnikom normalizacije države vsak izgovor pride prav za blatenje. Samo da ni Janša, ne glede na žrtve, recesijo in prazne bazene, ali ne AlFe?

 5. Dovolite, da ponovim komentar, da naj ne govori samo “glasna manjšina”, ker se mi zdi prav tako smiseln . Zagovarjanje, da je potrebna “levica” je čisti nesmisel. Naša levica je kot virus, ki onemogoča zdrav razvoj družbe. Za pluralizem je potrebno uveljavljati smisel, ki ga uveljavljajo logoterapevti, ne pa levo_desno zagovarjanje novinarstva. Za to je potrebno samo iskati smisel in ga uveljavljati.

  Zato ponavljam: Mislim, da bi bil čas za odpravo anonimnosti na tem portalu, ki je krščanske provenience. Resnica osvobaja in odrešuje.
  Anonimno se sklicevati na Ustavo je hipokrizija. Če smo za spremembe jih zapišimo verodostojno, brez prikrivanja ali zakrivanja ! Čas je za pokončnost in državljansko zavest !!!!

 6. Dajte se nehat že toliko ukvarjat z levico.Imamo več kot dovolj problemov. Gospodarstvo nam pada na kolena, vi pa še kar tekmujete kdo je bolj za karanteno.
  Vi resno mislite Slovenijo spravit na kolena.

 7. Povsem se strinjam z avtorjem tega prispevka, saj zelo lepo analizira delovanje političnega levičarstva. Politična levica je zares usmerjena v razgradnjo tržnega sistema, razgradnjo pravičnosti, kar zame pomeni blagostanje iz dela, pridnosti in znanja in razgradnjo vrednot človeštva! Vsako od teh razgradenj bi lahko na dolgo opredeljevali, vsi jih poznamo, nekateri priznamo, nekateri pač ne! Pri nas je zadeva še nekoliko bolj zapletena, ker mi nimamo klasične levice, ampak imamo hibridne socialiste oz. komuniste. Sam nimam težav s socialno politiko države in pomoč šibkim, imam pa seveda težave z izrojenim komunizmom. Tak komunizem kot ga lepo opredeli g. Poznič pa me grozno skrbi. Kajti ti ljudje so brez morale in bodo vedno izkoristili krizne razmere za svojo “revolucijo”. Tega bi se morali zares bolj zavedati in graditi obrambo proti temu! Mnogi pozivajo na tako revolucijo z ljudmi na cestah po koncu krize ali pa še prej in točno to je ta pojav ki ga avtor riše! A imamo protiukrepe, a imamo obrambo za to politiko? Nisem prepričan!?

  • “a imamo obrambo za to politiko?”

   Če se bomo zanašali na človeške moči, potem bomo gledali to nadaljevanko, dokler nam meslimani ne bodo izklopili tv.

   Ja, če pa bi se zanesli na Boga, potem je pa druga pesem. Ampak kaj, ko ga še iz Cerkve podimo.

Comments are closed.