Mali modrooki mož je v teh dneh sumljivo tiho. To ne pomeni, da počiva in spi!

55
Mali modrooki mož, ki se nikoli ni mogel sprijazniti z izgubo oblasti, ki z formiranjem novih obrazov stalno onemogoča oblikovanje in razvoj demokracije, nastanek novih, mladih, času primernih političnih elit, evropeizacijo Slovenije, ciljev in smisla slovenske osamosvojitve, je v teh dneh sumljivo tiho. To ne pomeni, da počiva in spi! Foto: STA

Nestrpnost med Slovenci, tako kot med ostalimi narodi, ni nekaj novega. Novo obliko je dobila z nastankom političnih strank koncem 19. stoletja. Med tem, ko se je pri drugih narodih bolj ali manj utirila v sprejemanje političnih razlik, se je pri nas spremenila v boj na življenje in smrt. V drugi svetovni vojni in zlasti po njej je zahtevala več žrtev, kot jih je povzročil okupator. Ni slučajno dr. France Bučar ob razglasitvi slovenske samostojnosti razglasil, da je državljanska vojna končana. Motil se je.

Demokracija, čeprav šibka in nebogljena, je Šarca zlomila

Nekdanji način vladanja komunistov je nadaljeval Marjan Šarec kot vodja antijanševe koalicije. Drugega programa ji ni znal, niti poizkušal dati. Ker stara in nekoliko mlajša garda politikov odhaja v zgodovino ali večnost, je bilo idejno lepilo šibko. K avtoritarnosti in nedemokratičnosti nagnjeni mož se je, kot njegovi vzorniki, precenil. Demokracija, čeprav šibka in nebogljena, ga je zlomila.

V soočenju z lastno nezrelostjo je začel Janeza Janšo in njegovo stranko obdolževati finančne in idejne odvisnosti od Madžarske in Orbana s čemer samo ponavlja znano komunistično krilatico o hlapcih imperializma in podobnem. Ne gre samo za žalitev največje opozicijske stranke in njenega predsednika, ampak tudi vseh njegovih volivcev. Svoje osebne notranjepolitične težave je skušal vriniti v mednarodno politiko. Ravnal je podobno kot Kučanovi, ki so prosili leve italijanske politike, naj ne priznajo slovenske samostojnosti, ker bo to preveč okrepilo njemu nasprotno politiko.

Ker je v tem Šarec bil uspešen, se je začel prikazovati kot prva žrtev Janševe strahovlade: »Nekateri rešujemo državo pred epidemijo, Janša me pa toži!« Redko videna pritlehnost v slovenski zgodovini.  Tudi zato smo tam, ker smo. Boju za osebno in ideološko oblast je dal prednost pred življenjem državljanov. Pravzaprav je to stalno dokazoval s skrbjo za ostarele, ki jo je popolnoma zanemaril. Prav tako težave v zdravstvu!

Civilna družba je načrtno rušila cilje slovenske osamosvojitve in državnosti

Velika državna sredstva je vlagal v «civilno družbo«, ki je načrtno rušila cilje slovenske osamosvojitve in državnosti. Pri tem niti slučajno nimajo glavne besede ljudje, ki se ne zmorejo sprijazniti z koncem Jugoslavije, ki prirejajo celo »znanstvene mednarodne simpozije« o možnostih povratka oblasti beograjske čaršije, ki hodijo po svetu z denarjem slovenskih davkoplačevalcev in tam razlagajo, da smo Slovenci dobili državo, če smo jo hoteli ali ne. »Ubij Janšu!«

Ker Šarec zelo verjetno odhaja v zgodovino, bi vsa stvar ne bila vredna besede. Temu pa ni moč popolnoma pritegniti, ker uživa močno mnenjsko podporo »akademikov«, ki so zbrali že poldrugo stotino podpisov. Čeprav skupina ni enotna, ji dajejo glavni ton posamezniki, ki utelešajo Kučanovo misel in delo. Skrbi jih občutljiva slovenska demokracija. Razglašajo se za skrbnike slovenske demokracije, trdijo, da jih vodi resna in odgovorna skrb za slovenske razmere v »prelomnem trenutku, v katerem se nahaja naša država! Upajmo, da je res trenutek prelomen, toda za nas!

Zanimivo je dejstvo, da se taisti niso nikoli oglasili ob največji kraji slovenskega premoženja v zgodovini, da niso niti z prstom mignili ob Jankovičevem početju v slovenskem glavnem mestu. Vlado svoje ideologije in njihovega klana postavljajo nad vse. Nad življenje in prihodnost Slovencev! Zato ni slučaj, da je prav na njihovem zborovanju, fizična in intelektualna povezava je vidna z vesolja, prišlo do javno izražene zahteve po uboju Janeza Janše. To naj bi izrekel človek, ki se sklicuje na Toneta Tomšiča. Zanj pa so mnogi prepričani, da je bil žrtev Kidričeve sle po oblasti.

Laž in podtikanje sovražnih namenov sta nesmrtno sredstvo komunizma

Razmere v Sloveniji so zaradi epidemije skrajno resne. Številni, ki smo starejši od 70 let, naj bi bili, zaradi povezav z drugimi našimi zdravstvenimi nadlogami, na robu preživetja. Razen dela levice, zanimiva je vsebinska razlika med parlamentarnim nastopom Židana in njegovega Nemca, ki ni slučajna, se slovenska politična javnost zaveda usodnosti naslednjih tednov. Zanimivo je opazovati RTVS oziroma njeno televizijo in radio. Posredovalka slikovnih informacij se je bolj ali manj »ujela«, z državnega radia pa še vedno bruhajo nebuloze o nevarnosti strahovlade, ki izrablja epidemijo. Čakamo samo še na javno razglasitev, da je viruse uvozil novi predsednik vlade, da bi prišel na oblast. Laž in podtikanje sovražnih namenov sta nesmrtno sredstvo komunizma.

Živimo v prelomnih časih. Zaradi bolezni, ne politike in ideologije. Mali modrooki mož, ki se nikoli ni mogel sprijazniti z izgubo oblasti, ki z formiranjem novih obrazov stalno onemogoča oblikovanje in razvoj demokracije, nastanek novih, mladih, času primernih političnih elit, evropeizacijo Slovenije, ciljev in smisla slovenske osamosvojitve, je v teh dneh sumljivo tiho. To ne pomeni, da počiva in spi!
_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.

55 KOMENTARJI

 1. Narod, ko je v psihični obremenitvi od virusa, je šele začel dojemati, kaj je ta komunistična golazen s kučanom na čelu (stara udbomafija in njen podmladek) naredila za ta narod od osamosvojitve do danes. Komunistična LAŽ na LAŽ, blefiranja in mafijska posla na državnem nivoju – vse za svoje riti in privilegije.
  – kučan – NIČ VEČ NE BO TAKO KOT JE BILO ! KONEC!

 2. Koronavirus Covid19 ne izbira toliko med prvo in drugorazrednimi državljani ali med revnimi in bogatimi, kot izbira med imunsko močnimi in imunsko šibkimi. Slednji se možnim zapletom po okužbi težko zoperstavljajo.
  Kučan je o tem gotovo poučen in ve, da bodo on in njegovi akademsko izobraženi sovrstniki med življenjsko zelo ogroženimi, če bodo zboleli.

  Če je količkaj razumen, bo skupaj s svojimi tovariši dal novi vladi mir, vsaj v kriznih razmerah širjenja smrtonosnih obolenj, da bo vlada lahko opravljala svoje odgovorno delo brez nepotrebnega medijskega, sodnega, pouličnega in kdo ve kakšnega šikaniranja še, ki ga je globoka država doslej sproducirala vsakič, ko je bila na oblasti Slovenska demokratska stranka.

 3. Ta tovariš gotovo ne počiva in spi. Prostovoljno ne bodo spustili oblasti iz rok. Razmere s korona virusom jih ne bodo motile. Verjetno jim še prav pridejo, tako kot jim je prav prišla okupacija njihovih dotedanjih prijateljev, Hitlerjevih socialistov. Tedaj so okupacijo zlorabili za izvedbo boljševistične revolucije, sedaj bodo epidemijo zlorabili za ohranitev pridobitev revolucije. V njihovem mentalnem sklopu se od tedaj do sedaj ni nič spremenilo.

  Tako ima nova vlada od prvega dne odprti dve fronti:epidemija korona virusa in epidemija virusa boljševistične revolucije.

 4. Morda je šel pa izbirati vrsto truge … ali pa pripravlja kak nov obraz – takega, ki bo bolj ujemajoč se z njegvo Zlobo Antislovensko !!! ! !!!

  • Žaro si mislu, a ne?
   A veš kaj bo njegova bolečina?
   Da takrat v Beogradu ni bil sposoben nadmudriti Slobodana Miloševića in postati šef vukojebine SFRJ.
   Zato je Sonja Lokarjeva tako mokro jokala!
   Potem bo na kamnu vsekano samo : šef slo komunjarov, slovenske Udbe, exex precednik Slo- v Jugovini je vsaj Drnovšek nekaj bil-do Gazimestana !

  • No tole s trugo ni najbolj primerno ! Ne maram Kučana in njegovege politike , ki je narod razdvojila! Toliko škode in velikih krivic , ki jih je možakar storil , mu ne bo nihče odpustil , oprijema se bilke , vendar je breme pretežko, da bi obstal na gladini ! Nihče ni brez greha in napak . Vsakdo greši , če pa se kot “oče” naroda zavestno obrne proti njemu in državi , ki ji je vladal in gospodaril , je težko upati na duhovni mir v božjem onostranstvu ! Vsi smo na poti , ki vodi v večnost , kvaliteta popotnice , ki jo nosimo s seboj je tisto , ki nam odpre ali zapre lepši svet in mirno dušo v onostranstvu !

   • Amennn . Se opravičujem. Ali se da te tekste tu gori kaj popravljati , oziroma izbrisati ??

    • Ne da se! Marsikateri forum pa to možnost ima, da lahko popravljaš svoje tekste ali jih izbrišeš.

     PS
     Je pa tale tvoj tekst eden redkih, ki je razumljiv za običajnega človeka.

     • Pri nas težko rečeš kateremu koli , da je običajen človek , kajti zapriseženi levičarji so običajnemu človeku odvzeli to lastnost !
      Žalostno je , da se največji provokatorji in kvazi levičarji smatrajo
      za OBIČAJNE ljudi ! Daleč od tega , ljubijo zdrahe in čaščenje titoizma in kardeljanstva , ki sta slovenski narod na umazan način razdvojila ! Imam občutek , da kljub katastrofi , ki je doletela Svet , rdeči baroni ne bodo več lagali narodu in ga vodili po poti , ki so jo trasirali uzurpatorji z dolgo tradicijo nedotakljivih vsemogočnežev!
      Uspelo jim je potlačiti ponos ljudem , ki so morali hoditi med njimi z upognjenimi hrbti skoraj celo stoletje po njihovem diktatu !
      Čeprav grozen in strašljiv virus razsaja brez milosti po zemeljski
      obli in ubija , bodo grozljive posledice ljudem odprle oči in dušo !
      Živeti na zlaganih tradicijah se ne bo dalo več lagodno živeti !

 5. G. Tine, žal ste pozabili, še na tretjo fronto, ki se bo odprla čez nekaj tednov. Vsi ob teh razmerah namreč pozabljamo nanjo! Slejkoprej bodo namreč muslimani in Turki prebili grško in bolgarsko mejo in se množično razlili po Balkanu do slovenskih mej. In v Slovenijo bodo pridrveli trije jezdeci apokalipse: covid 19, komunizem in migranti! Bog nam pomagaj!

  • Ne verjamem, to pot so Grki vzeli zadevo zelo resno, še posebej potem, ko jih je Erdogan označil za fašiste. Kakih sto metrov za ograjo so naredili okope in na njih se je videlo tudi nekaj odloženih pravih nabojev, verjetno v propagandne namene, da bi tudi na drugi strani videli, da so pripravljeni streljati s pravo municijo. Mogoče so se tudi zato te dni na turški strani migranti malo umirili. Grki so pripeljali na mejo tudi velike ventilatorje da bi pihali na turško stran v primeru obstreljevanja s solzilcem. Zdi se kot, da na turški strani premišljujejo kaj storiti, ker brez pomoči turške vojske ne bo preboja, samo kaj bi to pomenilo se ve.

   In, EU komisija_
   Edina dva ukrepa z njene strani sta bila:
   Grožnja Grkom, da morajo odmrzniti prošnje za azil migrantom.
   In poslali so Frontex, ki pa bolj ovira Grke kot pa jim pomaga, namreč omogočili so nekaj čolnov z migranti, ki jih je prej grška mornarnica gnala nazaj, da so pristali na grških otokih. Grki se razburjajo, da jih Frontex sploh ne posluša in dela po svoje.
   Pomoč Grkom so poslali Poljaki, Madžari, Slovaki, z ljudmi in vojaškimi vozili, baje smo tudi mi poslali nekaj pomoči in 35 policistov.

   In še, glede koronavirusa: EU komisija in druge zahodne države niso Italijanom poslali nobene pomoči, čeprav so jih Italijani prosili. Nemci se trudijo pokupiti čimveč medicinskih aparatov za predihavanje (baje 10.000) in so sprejeli sklep o prepovedi prodajanja le teh ven iz Nemčije. Naši so rekli, da je treba na aparate čakati od 3 do 4 mesece (takrat bo že prepozno za mnoge), srbski predsednika pa s je pohvalil da je uspel osebno posredovati, da je nabavil 50 aparatov. Opozicija ga zbada da naj pove kako mu je to uspelo, on pa, ne tega vam pa ne bom povedal.
   Skratka zdi se da je vsak v ej Evropi prepuščen samemu sebi po načelu: Vsak naj se reši kakor ve in zna.

   Mogoče bo ta trojna kriza (še ekonomska) zapečatila usodo EU?

   • Na pomoč Italijanom pa so prišli Kitajci z zdravniško ekipo in 1000 aparati za kritične bolnike in s 35 tonami razne zaščitne opreme. Kitajci ja, EU ne.

    • Riki, ne morete verjeti, Kitajci so prišli pomagat Italijanom zato, ker je okoli 100.000 Kitajcev v tekstilnih fabrikah v Italiji in oni so povrnitvi iz Kitajske po novem letu prinesli kakovosten CORONA virus v Italiji. To ni stigmatizacija, to je dejstvo.
     Za povprečnega slovenskega izobraženca – domačega mačka je seveda tak podatek prvič presenetljiv in drugič segregira človeka po narodnosti in po bolezni. TOPOGLAVO – skladno z obzorjem, ki mu je dorasel preko Slovenskih novic – najbolj prodajan slovenski časnik za domače mačke.

     • Takole sem se pred 3 dnevi pogovarjal preko maila s svojo sorodnico v tujini kjer so še bolj brezbrižni kot mi.i

      “Številni Italijani v severni Italiji so svoja tekstilna podjetja prodali na Kitajsko. Italija je nato dovolila 100.000 Kitajcev iz Wuhana, da so se preselili v Italijo in delali v teh tovarnah, z direktnimi leti v Wuhan. Po koncu kitajskega novega leta so se vrnili v Italijo in tam jih niso dali v karanteno čeprav je nekaj od njih to celo pričakovalo in celo pokazalo pripravljenost. Rezultat: Severna Italija je vroča točka Evrope za Wuhan Coronavirus. Dve napaki, druga, da niso prepovedali medcelinske lete. V ZDA so sedaj postavili Evropejce pred vrata. ….

      Ljubljanski infektolog Alojz Ihan pravi da je verjetno okuženih 5 do 10 krat več kot je zaznanih. Sam dodajam, da to verjetno velja za vse države saj ne morejo vseh testirati, in nekateri od teh se bodo pokazali šele v prihodnjih dneh, če bodo huje zboleli.

      Kar je najhuje, da lahko še zdrav človek prenaša virus na druge. Bil sem zgrožen, ko so na tiskovnih konferencah še pred enim tednom trdili, da zdrav človek ne more biti prenašalec, čeprav se že precej časa ve, da to ni res.
      Problem je, da gre za nov virus na katerega ljudje nimamo odpornosti in se zaradi tega tako hitro širi kar lahko privede do kolapsa zdravstvenega sistema, ker zmanjka naprav za predihavanje za najbolj ogrožene. To se sedaj dogaja v Italiji, zdravniki se morajo odločati koga bodo priklopili in drugega pustili v smrt. Odločijo da starejše ne priključijo. Danes so prispeli v Italijo zdravniki iz Kitajske, poslali pa so jim tudi 1000 aparatov in nekaj ton varovalne opreme.” …

      Sedaj to s Kitajci v IT ni važno, ker je najpomembneje da Italijani dobijo pomoč. In bodi prepričan, da Kitajcem tistih njihovih 100.000 ljudi ni toliko pomembno kot to da Evropi pokažejo svoj političen vpliv in izkoriščajo priliko za izkazovanje superiornosti. Ljudje so v komunističnih diktaturah v drugem planu in tudi pri Kitajski je tako. Gre za eno najbolj ogabnih diktatur na svetu skoraj ob boku z Rusi.

  • Sarko , pozabil si še na več Apokalipskih jezdecev, in eden od njih bo še Globalna Gospodarska Kriza , … ki bo ohromila oziroma oslabila farmacijo in zdravstvo, ter tudi dvignila cene, …

 6. Ni mali modrooki tisti,ki nas ogroža. Napade povzroča tudi v tej naši mini Sloveniji isti stari nasprotnik človeka kot že vso zgodovino človeštva.
  Edina obramba proti temu pa sta post in molitev. Samo s tem “orožjem” je mogoče izganjati hude duhove!
  V postnem času smo že-molimo torej.

  • Ja, v Postnem času Že Smo, samo Postimo se pa še žal – Ne, ker se še vedno vsak dan najemo hrane !!! ! !!! Pravi Post je Samo ob Vodi, ki očiščuje tudi dušo !!! ! !!!
   Amennn !!! ! !!!

 7. Lotovi ženi je bilo rečeno, ne oziraj se nazaj, spremenila se boš v solnati steber. In se je ozrla nazaj. In postala je solnati steber. Tako kot avtorji in komentatorji.

  • Komentar:
   »Lotovi ženi je bilo rečeno, ne oziraj se nazaj, spremenila se boš v solnati steber. In se je ozrla nazaj. In postala je solnati steber. Tako kot avtorji in komentatorji.«
   ——

   A. BLOKADA ANALIZE TEMELJNEGA PROBLEMA – »NE OZIRAJMO SE V PRETEKLOST«

   Ukazovalno sporočilo navedene krilatice, češ, »ne oziraj se nazaj, spremenila se boš v solni steber«, Slovencem v jedru ukazovalno sporoča naslednje: »ne ukvarjajmo se s preteklostjo«.

   Glede na sila neugodno stvarnost nikoli pretrgane mnogo-desetletne rdeče niti temeljnega problema globoke slovenske krize, je navedena ukazovalna krilatica visoko všečna, a brezvsebinska floskula. S to ukazovalno floskulo se še danes (2020), torej skoraj 30 let od ustanovitve Republike Slovenije, učinkovito blokira pristno analizo temeljnega problema slovenskega naroda in države.

   Temeljni problem akutno globoke slovenske krize je, kakopak, veliki razkol slovenskega naroda in države zaradi mnogo-desetletno (in še danes) prikrivanih okoliščin masovnih hudodelstev slovenskega totalitarnega prokomunizma, ter indici o nikoli pretrgani sistemsko-strukturni rdeči niti njihove kriminalne organiziranosti.

   • Vi nasprotujete prerokom iz Svetega pisma, ali meni?
    Kako ravnati je stvar modrosti in zdrave pameti. Kot kaže tega ni videt.

  • B. DEJSTVENA OS – »PRETEKLOST-SEDANJOST-PRIHODNOST«

   Metod odstiranja okoliščin in področij zadevne vzporedne sistemsko-strukturne organizacije slovenskih totalitarnih prokomunistov je več. Metode so med seboj enakovredne, njihova pravilna uporaba mora voditi v enake rezultate.

   To vključuje tudi zgodovinsko metodo. V tej luči zahteva pristna analiza zadevnega temeljnega problema slovenskega naroda in države osvetlitev okoliščin na dejstveni osi. Dejstvena os katerekoli življenjske zadeve je sestavljena iz »preteklosti-sedanjosti-prihodnosti«. Takšno osvetljevanje temeljnega problema z analizo historičnih dejstev (t.i. zgodovinska metoda) enakovredno drugim metodam osvetljevanja sedanjosti ali prihodnosti. Enakovredno.

   Poglejmo primer:
   Poznani mnenjski voditelj mag. Rado Pezdir je okoliščine, v katerih je okrepil zgodovinsko metodo proučevanja temeljnega problema, osvetlil julija 2017 takole: »enostavno ne moreš pridet z nekim reformnim programom in reforme narest. In po drugi strani tudi z akademskega vidika nismo več znali najti odgovora na vprašanje, zakaj je slovenska tranzicija tako, kot je. [In] smo rekli, poglejmo v zgodovino. [Kajti] pravzaprav Udbomafija, to kar se je včasih slišalo kot neka smešna krilatica, to obstaja? To obstaja, to deluje.« (cit. po intervjuju na RTV Slovenija, dostopno na https://4d.rtvslo.si/arhiv/intervju-tv/174479889, čas 02:45 in 30:43).

   Poglejmo nadaljnji primer:
   Dosledna uporaba zgodovinske metode glede zadevnega mnogo-desetletno neprekinjenega kriminalnega omrežja, t.i. »old boys in young boys« izhaja iz mnenja dr. Boštjana M. Zupančič v intervjuju za Delo 31. 12. 2011 takole:

   »Old boys network je nekaj, kar je vzklilo v času diktature proletariata, če uporabim to pozabljeno besedno zvezo. Osišče tega omrežja je bila udba, organizacija, okoli katere so se formirale klike v tedanjem pomenu besede. Te klike so bile medsebojno povezane, povezovalo pa jih je dejstvo, da je imelo veliko ljudi krvave roke. Ko imaš enkrat krvave roke, iz klike ni izhoda. S kliko sodeluješ na življenje in smrt. Ne moreš se zateči v normalen pravni kontekst, ker si a priori stigmatiziran. Te klike so bile institucionalizirane. V nekem trenutku so institucije sicer ugasnile, vendar so klike ostale. Empirično vprašanje je, kako lahko nekdanji visoki funkcionarji udbe tudi danes vlečejo vrvice iz ozadja. Logika delovanja v tem primeru je mafijska. Mafija ni organizacija. Je mentaliteta. Omrežje je mentaliteta. Da je omrežje mentaliteta, velja tudi pri young boys network.«

   • Uporabite že enkrat kakšno zgodovinsko metodo. Na primer, pred kratkim izvem, da je ban Natlačen še aprila ’41 razglasil narodni svet. Prevzem oblasti. Povabil je vojsko, pa se mu ni pridružila. Dajte malo začnite zgodovino uporabljat, ne jo samo tajit in zanikat kar naprej. Komunizem je propadel ’91 in ne boste tega premaknili nazaj v ’45.

   • Komentar:
    »[…] je bilo rečeno, ne oziraj se nazaj […] Kako ravnati je stvar modrosti in zdrave pameti. Kot kaže tega ni videt. […]«.
    ——

    C. LOGIČNA METODA (»modrosti in zdrave pameti«)

    C.1. NEPRISTNA LOGIČNA METODA

    Kot je bilo navedeno ad A. predstavlja naša vzvišeno ukazovalna, a brezvsebinsko očitajoča floskula (»ne oziraj se nazaj«) Slovencem, ki v jedru brezvsebinsko ukazuje, da »ne ukvarjajmo se s preteklostjo«, primer nepristne uporabe zgodovinske metode.

    Toda to ni vse, različne metode so medseboj enakovredne, njihova pravilna uporaba mora voditi v enake rezultate – in obratno, njihova nepristna uporaba vodi v nepristne rezultate. Zato je treba nadalje osvetliti, da predstavlja gornja vzvišeno ukazovalna floskula, ne le primer nepristne zgodovinske metode, temveč tudi primer nepristne logične metode (nepristne »modrosti in zdrave pameti«).

    Kajti, v navedeni floskuli se glede temeljnega problema tega naroda in države:
    – po eni strani prav sami vzvišeno zatekamo v uporabo zgodovinske metode (glej preteklik: »je bilo rečeno«),
    – po drugi strani pa z ukazovalno floskulo brezvsebinsko očitamo ostalim Slovencem zgodovinsko metodo (primerjaj: »ne oziraj se nazaj« v smislu »ne ukvarjajmo se s preteklostjo«).

    Z navedenim smo v bizarno nelogičnem nasprotju s samim seboj. Zato gre pri navedenem, poleg uporabe nepristne zgodovinske metode, za hkratno vzvišeno, a brezvsebinsko uporabo nepristne logične metode analize temeljnega problema slovenskega naroda in države.

    C.2. PRISTNA LOGIČNA METODA (»modrosti in zdrave pameti«)

    Poglejmo primer uporabe pristne logične metode v luči temeljnega problema slovenskega naroda in države:

    Temeljni cilj državnega reda države slovenskega naroda že skoraj 30 let od njene ustanovitve je preprečiti vsakršen poskus ponovne vzpostavitve totalitarnega sistema slovenskih prokomunistov. Tu je temeljna skupna točka povezovanja pristno »demokratične opozicije« tega naroda in države.

    Pojem »demokratična opozicija« poznamo iz časa ob prehajanju iz prejšnjega državnega režima koncem 80-tih in začetkom 90-tih let prej. stol. Tedaj so Slovenci od pristno »demokratične opozicije« pričakovali, da bo uresničila dve temeljni nalogi:
    – prvo: da ustvarijo samostojno in neodvisno državo, in
    – drugo: da pretrgajo s sistemom slovenskih totalitarnih prokomunistov.

    Prvo nalogo so uresničili. Druge naloge pa se ni nikoli ustrezno uresničilo. Nikoli se ni pretrgalo popkovine z nekdanjim komunističnim sistemom. Danes, torej skoraj 30 let od ustanovitve Republike Slovenije, je lahko to razlog, da je totalitarni prokomunizem v stopnjevano neutemeljeni uporabi oblasti v zadnjem 10-letju izpodbijal temelje našega državnega reda.

    Navedeno je pristna uporaba logične metode, ki vodi v enake rezultate kot pristna uporaba zgodovinske metode (ali katerekoli druge metode) analize temeljnega problema tega naroda in države.

  • Zdravko,
   tale vaš komentar “ne ozirajmo se v preteklost” je pa popolnoma neslan… tisti solnati steber Lotove žene bi vam prav prišel.
   😷😁

  • Zdravko očitno ne pozna temeljnih zakonov tega sveta. Preteklost lahko pustimo za seboj, ko z njo obračunamo. Nakup ali delo je končano, ko je račun plačan. Dejanje se zaključi, ko ta dobi epilog. Nič preje. Če si pred obračunom domišljamo, da preteklost puščamo za seboj, živimo v zmoti. Saj nas tedaj preteklost ne izpusti iz rok in še naprej živimo v preteklosti, četudi se tega ne zavedamo.

   Slovenja je živ dokaz delovanja tega zakona, za tiste, ki imajo oči, ki vidijo. Sicer pa vsak, ki pozorno zre vase, to lahko ugotovi tudi pri sebi. Namreč, kako ga preteklost ne pusti naprej, dokler ne poravna preteklih računov.

   • Kot sem napisal: solnat steber. Ki si še domišlja, da je Bog, da pozna “zakone delovanja” sveta! Kot da svet deluje po zakonih. Ja, o tem je Kardelj razpravljal.

    • Svet deluje po Zakonih, tako kot tudi Celotno Vesolje Deluje po Zakonih, postavljenih od Velikega Zakonodajalca !!! ! !!!

     • Samo Veliki Zakonodajalec Je Svet , in tudi ostaja Večno Samo On :Svet, Svet , Svet , Je Edini !!! ! !!!

     • Sledeči citati iz Biblije veljajo obema, tako gospodu Zgornjemu kot gospe Amelie.

      Vi mi boste kraljestvo duhovnikov in SVET narod.‹ To so besede, ki jih povej Izraelovim sinovom!« (2 Mz 19,6)

      Bodite mi SVETI ljudje; ne jejte mesa na polju raztrganih živali; vrzite ga psom! (2 Mz 22,30)

      »Govôri vsej skupnosti Izraelovih sinov in jim reci: ›Bodite SVETI, kajti jaz, GOSPOD, vaš Bog, sem svet. (3 Mz 19,2)

      Posvečujte se torej in bodite SVETI, kajti jaz sem GOSPOD, vaš Bog. (3 Mz 20,7)

      Naj bodo SVETI za svojega Boga in naj ne skrunijo imena svojega Boga; saj darujejo GOSPODOVE ognjene daritve, hrano svojega Boga, zato naj bodo SVETI. (3 Mz 21,6)

      Naj bo dovolj., sicer pa še bi se kaj našlo o uporabi pojma SVET. In ja, gospod Zgornji je s svojo zagnanostjo v nevarnosti, da bo končal kot Skevajevi sinovi (Apd 19, 11-20).

     • Si mislim, da res. Kaj naj. Vaše provokacije ne prenehajo. Že zdavnaj ste nehali iskati resnico in jo zamenjali s prevlado. Ni vam mar. Izgubili ste upanje. Veliko ste izgubili.

 8. Janša je delal državo.
  Kučan mu je iz rok jemal vsa orodja in orožja, kot je le mogel.
  Janša zdaj rešuje ljudi države.
  Kučan mu ne more in ne sme naravnost preprečevati dela, ki mu ga bo stalno kritiziral in čakal, da stopi na nastavljeno mino.
  Kučan bo zagotovo naredil vse, da svojo državo Slovenistan obdrži za čisto vsako ceno.
  Kaj trenutno dela niti ni važno. Brani se virusa in dela strategijo, lepo počasi za naslednje mesece.
  Mudi se mu nikamor.
  Mediji njegovega F571 pa eni bolj, drugi malo manj, bombardirajo.
  ————————
  Absolutno : Migranti , vse to nas čaka v že tako zaostrenih razmerah. Verjamem, da imajo Grki vojsko zelo pripravljeno z pravo municijo ne glede na karkoli, ne glede na EU in na NATO (v NATU je kurbarija z USA! Turek in Grk sta si smrtna sovražnika , Grk je Pravoslavec, Ergodan se je dal kupiti Putinu zaradi nasprotovanja NATU…)

 9. Velemojster, g.Granda!
  Svet se drsastično spreminja, še je upanje!
  Mesec danes v Delu trdi, da je Vaš mali pedenj mož modrih oči , Milan Kučan, socialdemokrat!
  Po branju sem poslal v komentarjih približno sledeče besede, ki so bile takoj zbrisane, jih pa ponavljam:
  Lahko še enkrat približno zapišem zbrisam komentar:
  Mesec gostoli, da je Kučan socialdemokrat in sprašujem, ker sem zmeden, sledeče:
  Kaj Kučan ni zamrznjen Komunist?
  Ok,ni. Kdaj pa se je odmrznil?
  Če se je, uradno, prosim,kdaj je iz ZK prestopil v SD?
  Kučan je Socialdemokrat (po Mesecu 16.3.20),kar je isto kar je bil
  Janša Janez pred leti?Halo?
  Hkrati je še šef turbokapitalistov F21, torej turbokapitalist.
  KDO IMA PRAV?
  Samo še polt zamenja, pa smo tam…
  ———————————————————————————————-
  G.spošt. Granda, ni se za bat, da ne bi v svoji multifunkciji, Milan Kučan naredil še kakšen državni udar po sili razmer v katerih se je znašel slovenski revolucionarno zapisan narod, ko je že toliko dal skozi ali pa viruse slučajnostno razposlal na novo vlado-kaj tuhtajo bo pa jasno kmalu, nič se bat!
  Sploh pa se ne sekirat. Putin je v Moskvi, Erdogan v Istambulu in Donald še v Vašinktonu (poudarek na k) – o vojaških vajah NATO nihče ne poroča.Itak.

 10. Zvezdnik in njemu podobni! Razumem vaš bes,ostro pa PROTESTIRAM proti taki dikciji, ki je celo zapisana na portalu!!! Človek, ki ima kaj dostojanstva, se NE SME spustiti na tako nizek nivo.ZA domačimi zidovi si lahko privoščimo besedno nesnago v afektu, ko pa komuniciramo javno, je treba tekst nekoliko lektorirati. Ravno sinoči mi je sorodnik izrazil dvom, da so naša dopisovanja koristna. Trdim, da so, ker si izmenjujemo mnenja in v kakšnem dobrem komentarju najdemo tudi potrditev svojih razmišljanj in čutenj.Predvsem pa imamo možnost ljudi pozivati k dobrim dejanjem v svoji okolici, kamor sodi tudi opominjanje, da morajo prispevati k naši mladi demokraciji s svojo politično budnostjo. Že ves čas se trudim v tej smeri in verjamem, da vzklije kaj živega v prsteni razpoki med skalami. Imamo pa le novo vlado in veselje v krogu mojih prijateljev je bilo te dni nepopisno. Med temi ljudmi ni nobenega tajkuna, domala vsi so garači na svojih delovnih mestih, nihče zelo premožen, vsi pa odprtih rok, ko je to potrebno, pa…še eno veliko “napako” imajo – domoljubi so!! Vztrajamo v svoji drži (pa je včasih grdo neprijetno!) in kogar med nami se je dotaknila tudi milost vere, ve, da ni sam. Kako na tem svetu pa bi moralo biti, da bi bilo za vse prav!? Ne, dobro nam gre! Vedno boljše bo, le zaspati ne smemo!Pa vsak zase mora vedeti, da kdor sledi globokemu notranjemu glasu, je VEDNO NA PRAVI POTI!!

  • se strinjam, da je dialog na nivoju, če sem z ljudmi, ki so na nivoju! ne pa, ponavljam, ne pa z ljudmi , kova kućan, on osebno bo za mene največji svinjakar -uničevalec slovenskega naroda in kot tak, ga ne rabim, oz ga nočem videti v svoji bližini! zatorej, kot sem napisal!!!!

   • Se strinjam, da je gospod Kučan škodljiv. Še celo tako škodljiv, da je gospoda Zvezdnika sklatil v brezno zmerjanja in obtoževanja.

 11. Zdravko, da nisi malo falil. Oziranje Lotove žene nazaj pomeni hrepeneti po tistem kar je zapuščala. To pa vsekakor ne velja za avtorja in komentatorje.

  • Pravzaprav, popolnoma nepomembno. Ne premaknete se nikamor že dolgo. Veste pa vse. Pametni ste za vse. To so solnati stebri. Pa kamorkoli že gledate, mi je vseeno.

   • Ja, deloma imaš prav, kajti tudi Vsi smo bolj ali manj trmasti solni stebri , …
    Kdor pa si tega ne prizna, ker si nezmore, ali si celo noče, je samo še bolj slep kot mrtev solni steber …

 12. Tudi če Modrooki spi …
  Ima svojo vojsko 571, ki je še kako budna !!
  Nova24tv, 16. 3. 2020

 13. Ta obsedenost z “malim modrookim” postaja pocasi ze absurdna. Predvidevanja, da nekdo nekaj pocne, ne da bi o tem imeli resna vedenja oz dokaze in potem ( preventivno?) obtozevanje in napadanje te osebe, ni neka krscanskega imena vredna drza. Slovenija ima trenutno precej resnejse izzive.

 14. Saj ne gre za obsedenost z “malim modrookim”. Obstaja cel kup zaslužkarjev, ki dobro živi na račun davkoplačevalskega denarja, deluje pa mafijsko. Udba je tako delovala, povezovala se je celo z italijansko mafijo. Kučan je vedno bil njihov podpornik.

  Tako da ni res, da tega kar naenkrat ni več, si čisto predstavljam, da se taki ob tem času potuhnejo. Ampak te stvari bo treba spucat in ne bodo se dali kar tako. Ni sicer samo Kučan tisti, ki je problem. Pa treba bo delovati malo bolj pametno, kot do sedaj.

   • Pa saj pravim, da ni toliko problem sam Kučan in da bo treba biti bolj pameten kot do sedaj.
    Naivno bi misliti, da nevarnosti od tistih, ki izhajajo iz prejšnjega sistema, ni več. Če jim bo grozilo, da bodo ob vir brezskrbnega financiranja, bodo naredili marsikaj za obstoj.

 15. mogoče je šel na zdravljenje za corono virus v tujino, dejstvo je, da naši zdravniki niso dovolj strokovni za njega!

Comments are closed.