Tanja Fajon in Ljudmila Novak, prezaposleni evropski poslanki

19
Fajonova je nenadkriljiva v neizmerni požrtvovalnosti, da nas spravi k pameti po svoji meri, Novakova že spet zamudila priložnost, da bi bila tiho. Foto: Facebook

Slovensko javnost je razburila prostodušna izjava Zmaga Jelinčiča Plemenitega, češ da je »narod glup«. To izjavo je z vdiranjem v zasebnost gostilniškega omizja razbobnal Vladimir Vodušek; menda po nalogu (nekdanjega) obveščevalca in Šarčevega svetovalca Damirja Črnčeca. Kako boli izjava, ki ni daleč od resnice, iz ust politika, namazanega z vsemi žavbami! Jelinčič ve, kaj govori, on ve, kaj njegovi volivci radi slišijo, on se že tri desetletja lahko norčuje iz povprečnega slovenskega volivca. Jelinčič ni osamljen; enako in podobno vzvišeno se vedejo številni drugi politiki, ki pa v arogantnih izjavah ne znajo biti jedrnati, zato ne žanjejo gromovitih medijskih odmevov.

No, posebna zgodba je seveda Janez Janša in njegov boj z mlini na veter (večinskimi mediji), saj je moral neodvisni Dnevnik na okope poklicati celo psihiatra(!) Gorazda V. Mravljeta. Ob strokovnjaku, ki prostodušno krši poklicno etiko, tisti, ki imamo zgolj nekaj kmečke pameti, lahko samo utihnemo z odprtimi usti.

Evropski poslanci kot peta veja oblasti?

Ob Janševem pismu generalnemu državnemu tožilcu Dragu Šketi smo se naposlušali in načitali pravnih ter »pravnih« mnenj o ustavni delitvi oblasti med zakonodajno, izvršilno in sodno vejo. Pogosto omenjamo še četrto vejo oblasti, kar naj bi bili mediji.

Kam pa spadajo evropski poslanci? Nekateri izmed njih se vedejo kot peta veja oblasti in jim je zato podobno kot medijem dovoljeno vse. Špecajo nas v tujini ter delijo nasvete in ukore nosilcem oblasti v Sloveniji. Iz Bruslja solijo pamet ljudstvu, ki jih je izvolilo, čeprav to preprosto ne ve, ne koga ne zakaj niti ne za kaj je volilo. Glavno opravilo naših osmih presežkov v pameti in demokraciji je dviganje rok med čredo 705 evropskih poslancev. Opravičujem se za morebitno krivično trditev, ki je sad objav slovenskih večinskih medijev, saj se ti s svojo strokovnostjo, objektivnostjo in seveda neodvisnostjo posredno in neposredno ukvarjajo z rušenjem aktualne vlade. Iz Bruslja v medijih prejemamo predvsem navijaška poročila o poskusih prevzgoje grdih in neposlušnih Poljakov in Madžarov.

Težko je odgovoriti na naslednja vprašanja, a vseeno poskusimo: 1. Kaj delata v Bruslju dr. Klemen Grošelj in neodvisna novinarka Irena Joveva? 2. Kaj dr. Milan Brglez počne poleg vodenja upravnega odbora Šahovske zveze Slovenije in razpihovanja marksističnih idej? 3. Koliko mandatov ima pred seboj še dr. Milan Zver, znan med drugim po tem, da je kot minister v srednjih šolah za tri leta ponarodele »cveke« nadomestil z »nms«? 4. Kdaj bo Romana Tomc spet vrgla kost za glodanje Mladini in Mihu Mazziniju? 5. Ali se Franc Bogovič uči pri Janiju Möderndorferju ali Möderndorfer pri Bogoviču športne discipline preskakovanja med strankami in listami?

Tanja Fajon, kandidatka za predsednico SD

Evropska poslanka Tanja Fajon je nenadkriljiva v neizmerni požrtvovalnosti, da spravi Slovenijo, vzhodno Evropo in zahodni Balkan k pameti po svoji meri, brani našo permanentno komunistično revolucijo, vceplja levičarsko agendo (obrednik, po Verbinčevem slovarju) in pogrinja rdečo preprogo pred migranti. Razumem, da evropsko poslanko dolgočasijo predpisi o dimenzijah kumaric in podobne traparije, s katerimi se med drugim ukvarja evropski parlament, vendarle pa od nje pričakujem stoodstotno zavzetost pri reševanju pomembnih izzivov, pred katerimi je Evropa.

So v začetku njenega tretjega mandata v Bruslju končno spoznali njen domet in nebrzdane neomarksistične težnje, da je ostala brez podpredsedniškega mesta v skupini socialistov in demokratov? Stranka SD skriva kot kača noge dejstvo, da med devetimi podpredsedniki in petnajstimi koordinatorji omenjene politične skupine ni Tanje Fajon (ne poslanca Brgleza). Zdaj lahko razumemo, da ima časa na pretek za slovenske notranjepolitične zdrahe in ne nazadnje za zmerjanje predsednika republike. Ob vsem tem je nepomembno, ali je podpredsednica, vršilka dolžnosti ali voditeljica (»duče«) Socialnih demokratov; ona se zaveda, pa ne reče tega, kar je bleknil Jelinčič, in se kar uspešno preriva s Šarcem za primat na levici.

Ljudmila Novak, kandidatka za predsednico RS?

S prizadevanji za netenje zdrah v domovini je Ljudmila Novak že spet zamudila priložnost, da bi bila tiho. Tistim, ki so jo nekoč zmerjali z »Ludamila«, že lep čas je z roke in jim všečno pomaga obračunavati s političnim tekmecem na desnici in ne nazadnje s politiko NSi. Tokrat so »neodvisni mediji« Večer, Žurnal 24, Svet24.Si, 24ur.com pograbili njeno politikantsko napletanje v zvezi s spremembami medijske zakonodaje. Evropska poslanka z drugim mandatom, profesorica jezikoslovja (ne prekarna natakarica), govori o lesenem železu, o ogroženosti neodvisnih(!) slovenskih medijev. Grdo, shizofreno! Žurnal je šel še celo tako daleč, da žensko farba s tem, da je njeno komentiranje vroče notranjepolitične teme priobčil v rubriki Predsedniška kandidatka.

Oportunistka? Njen tokratni nastop je nadaljevanje nečednega in nečastnega početja, ki sem ga že februarja okrcal v Časniku pod naslovom Usodne Milkine časopisne zdrahe. Tedaj ji je nemudoma v bran ognjevito stopila spletna Domovina in tudi v neodvisnemu Reporterju so z zamudo branili Ljudmilo Novak pred mojim primitivizmom. V Reporterju so se na najnovejši Milkin ukor Janši odzvali z nekajdnevno zamudo, ker so bili prezaposleni z moško prostitucijo. Nasprotno pa je Domovina ob najnovejšem medijskem spodrsljaju Novakove presenetljivo ugotovila, da je evropska poslanka »tokrat v celoti ustrelila mimo«. Spoštovana gospa Novakova, učite se pri Jelinčiču, ki problematičnih izjav ne oznanja ne na strehah ne v medijih. Proti prisluškovanju pa je tako kot večina drugih državljanov seveda nemočen.

Za konec razmišljanja pa še zloraba Prešerna, ki je prijatelja Čopa zbodel z: “V Ljubljani je dihur, ki noč in dan žre knjige, od sebe pa ne da narmanjši fige.”

V Bruslju so dihurji, ki noč in dan žro d´narje, od sebe pa ne dajo, kar Slovencem in Evropejcem mar je.

19 KOMENTARJI

 1. Hm, po sliki sodim, da gospod Andrej ne mora žensk. Ker tisti dami sta ravno tako koristni kot ostali EU poslanci. Sicer pa menim, da je gospod Andrej tipični JJ občudovalec, slovitega JJ kritizirajo samo komunisti, kajne?

  • AlFe, Andrej sigurno ne zavrača žensk, zagotovo so mu všeč, ene manj druge bolj, zagotovo pa mu niso všeč možače in njim podobne povzpetnice, ki izrabljajo politiko zato, da si dvigajo svoj ego in samoljubje pri čemer pa pozabijo na svoje primarno poslanstvo. Pozabijo, da je smisel življenja povsem druga zgodba, vsaj v zakonitostih, ki jih diktira narava in moralna nravnost. Zakaj je toliko otrok in mladcev, ki so kljub “skrbnim mamicam” prepuščeni samim sebi in “tovarišem in tovarišicam”v šoli, ki jim perejo možgane v šoli! Ne samo njim, posredno tudi staršem, ki niso več tisto kar so bili naši dedje in babice ter starši, ki so postali žrtve sistema, ki organizirano indoktrinira otrčiče že v vrtcih! Na žalost je tako v naši družbi, doseči visok standard ne glede na žrtve, to je cilj današnje populacije! Mislim, da v teh postopkih dominira predvseženski spol, ki diktira tempo in način življenja v družini. Otroci in njih vzgoja je orientirana tako, da parira stanju današnjega organiziranega sistema, ki negira naravne življenske prvine! Dolgo sem že zakonski mož in oče in moram priznati, da je bil rezultat v derbiju med ženo in menoj pogosto 1:0 ! Tovarišice in tovariši v šoli so tisti, ki so pooblaščeni od višjih sil, kako se streže g. Indoktrinaciji! Kaže, da je g.Andrej Tomelj naravnan tako kot sem jaz, sem namreč tudi Andrej, ki jih ni nikoli preveč, tako pravi Polonca Kovačeva. Odgovor bom zaključil s trditvijo, da je pomankanje vzgoje in njeno negiranje v družbi, tvorec dogodkov na ulicah Ljubljane in Trgu republike ! Veliko bo treba narediti, da se bo g. Indokriacija morala odreči svojemu poslu in seveda tudi tisti, ki jo izvajajo in kdo so inštruktorji, morda celo tudi tisti, ki kažejo golo rit mimoidočim! Milka in Tanja sodita med ženske, ki so zgoraj navedene, cilj obeh je potegniti
   čim več kaosa in nespoštovanja do vseh, ki jima niso niti malo podobni! Koristilovki sta v naši politiki storili
   veliko hudega, nista edini, veliko jih je, da ne bo očitkov, tudi moški niso nič boljši, moškost dandanašnji
   ni več vrlina!

 2. V marsičem sta si Tanja in Milka podobni.

  Slovenijo pa naj kar pustita v srednji Evropi in jo ne tlačita na Balkan ali v vzhodno Evropo.

 3. Od Tanje Fajon, ki se s svojimi SD kompanjoni priklanja morilcu Kidriču, res ne pričakujem presežnih intelektualnih razmislekov, ki bi segli nad njeno skrajno levičarsko politično agendo. Takim, ki se klanjajo pred kipi morilcev, cilj očitno posvečuje vsa sredstva!

  Da Ljudmila Novak iz N.Si ne dojema, da so si državno rtv hišo v veliki meri uzurpirali pristranski prolevičarski aktivisti, pa kar težko verjamem.
  Če se je gospa Ljudmila tako zelo bruseljsko pogospodila, da dejansko ne spremlja, kaj se dogaja na domačem političnem terenu in se tudi ne da poučiti, kako levičarsko pristransko in ekstremistično javno rtv imamo, potem bi res morala molčati.
  V bistvu se je s svojo izjavo distancirala od problema  pomanjkanja demokracije ter pravne države kot temelja in nepristranskih medijev kot varuhov demokracije v domovini. Javno je izjavila, da je po njenem mnenju z rtvslo, takšno kot je, pravzaprav vse v najlepšem redu!

  Od njenega podpiranja laži stranka N.Si nima in ne bo imela nobene koristi. Gospa le sebi škodi na popotovanju do nebeškega kraljestva.

  Link na Domovino v članku ne deluje, vsaj meni ne, zato še enkrat:

  https://www.domovina.je/vrstijo-se-politicni-in-strokovni-odzivi-na-spremembe-medijske-zakonodaje/

 4. Ne vem, na cigavo podporo Ljudmila Novak v prihodnje racuna in kaj jo vodi k njenim tako zelo in vesno bolj deplasiranim nastopom in izjavam. Vsekakor ima ocitno zelo zgresene in nezrele svetovalce, kot je Matic Cvelbar. Zdi se kot da jo vodi iracionalna averzivnost do vsega, za kar se postavi Janez Jansa in da nicesar drugega nw vidi. Kdo jo bo podprl pri taksnih staliscih o slovenskem medijskem prostoru, o delovanju vladavine prava v Sloveniji, v agresivnem odnosu do Poljske in Madzarske? Slovensko katolistvo obcestvo zanesljivo ne, ljudje, ki sledijo nekomunisticni tradiciji Demosa tudi ne. Tako bo ali koncala politicno karijero ali pa koncala pri silah netolerantne levice. Podobno kot se je v medijih do neprepoznavnosti transformiral Janez Markes, ki je zavil v totalno agitpropovstvo in prodajo vseh moznih nekdanjih prepricanj.

 5. Kaj hocejo dejansko izsilit od Madzarske in Poljske in nasploh visegrajskih drzav? Eno je razbijanje posebnega statusa tradicionalne druzine in forsiranje agresivne LGBT agende. Popolna sprostitev splava in evtanazije, vkljucno z moznostjo ubijanja ze rojenih otrok. In pristajanje na razvodenitev narodnih kultur in identitet, vkljucno konfesionalnih, forsiranje multikulturalizma, seveda s spodbujanjem migracij, tudi ilegalnih. Da se v tem vsem najde Tanja Fajon, se ne cudim. Za Ljudmilo Novak se pa cudim in se upam, da bo spregledala.

 6. Nič. Kot vidim, bo treba tadesne pobiti. Sprava itak ni mogoča.

  Se opravičujem za črni humor, a vam ne znam drugače priti do živega. Na tej spletni strani pogosto uporabljate izraz “sprava” in tudi “mostograditeljstvo”. A obenem opozarjate vsakič znova, kako težko in neperspektivno je. Pri tem ne podpirate drugih, da probajo najti nove poti. Raje ožigosate tiste, ki poskusijo, za izdajalce. A v primeru zgoraj omenjenih poslank iz nam pravno nadrejene oblasti (tako kot je slovenski parlament nadrejen našemu mariborskemu županu Arsenoviču) ni moč govoriti o korupciji. Torej ni možna enaka obravnava kot na levi za SMC, ki seveda več nikoli ne bo prišla v državni zbor.

  • Koliko enih nejasnih namigov, najprej se naučimo pogovarjat, če hočemo naprej.
   V resnici je težko, to se strinjam.
   Da ne podpiramo drugih, pravite. Kaj točno, pri čem ?
   Katere nove poti imate v mislih?

  • Nimam v mislih nobene konkretne nove poti. Prav zato, če vidim, da kdo poskuša, se samo usedem. In nekaj časa samo opazujem. Nekaj v duhu sto dni miru za novo vlado.

   Tako sam gospo Ljudmilo Novak podpiram. Res je, da jo jaz čisto drugače vidim, saj gledam z leve. Do nas ima zelo korektne poteze. A drži, da se ji zanje nihče z leve korektno ne zahvali.

   V nasprotno smer težko ocenjujem, a se mi zdi, da je poteza Levice, ko so nasprotovali 2. tiru, bila enako korektna. Sem si tam kaj narobe zapomnil, ali narobe videl?

   • Zakaj Novakova na lepem tako vehementno in vedno znova napada Madzarsko in Poljsko? Kaj so ji Madzari in Poljaki zalega storili? Ji gre na zivce, ker branijo tradicionalne katoliske vrednote in socialne poglede? Kako, ce se sama razglasa za kristjanko in krscansko demokratko?

   • IF, bom prišel do odgovora po mojem razumevanju, a po res velikem ovinku.

    V osnovi imamo dva pristopa do aneksiranja tujega ozemlja: barbarski in ameriški. Združene Države so Mehiko vojaško premagale, okupirale Kalifornijo in jim nato v podpis ponudile pogodbo z za tiste čase zelo veliko ničlami. Poleg milijonov dolarjev so Mehiki še obljubili, da bo španščina ostala v Kaliforniji uradni jezik še sto let (do leta 1986). Tako se pravilno prilasti tuje ozemlje.

    Podobno meni gre za živce, ko se termin feminizem uporablja na dva različna načina. Eden je boj za enakopravnost obeh spolov. Drugi je korupcija, ki se je prepogosto gredo socialne delavke na slovenskih CSD-jih.

    Zato bom sam korekten pri uporabi termina patriarhat. Da lažje ločim, o čem govorim, bom uporabil pridevnika pristni in ciganski patriarhat.

    Pristni patriarhat je bil doma v očetovi vasi ob začetku druge svetovne vojne. Ko okupatorji okupirajo tvojo vas, morajo moški umreti. Ženskam in otrokom ni treba. Moški pa vzamejo orožje in se uprejo. Med seboj si izberejo poveljnika, ki je najbolj moški med njimi. To pomeni, da bo juriš ukazal z besedami: “Za mnom”.

    Kako pa izgleda ciganski patriarhat? Tu nikakor ne namigujem na Rome, ampak z istim pridevnikom označujemo najbolj primitivno lopovščino. Ta izgleda tako, da ženski prepoveš, da bi splavila tvojega otroka. Ko ti jo enkrat uspe nasankati (pa čeprav pijano) s silo ali samo z alkoholom, je tvoja lastnina in ti otroka mora donositi. Potem pa jo bo naprej itak družba grdo gledala, če se bo skrbi za otroka želela izogniti.

    Sam sem vegan. Da, to pomeni, da vse pravice, ki jih zahtevam za krave še toliko bolj veljajo za ljudi. Če sem proti temu, da krave umetno osemenijo in jim nato otroke tik pred zdajci splavijo, zato da imajo čimprej mleko in čimveč mleka, potem seveda ne dojemam kot zmage, če ženska naredi splav. A mi na kraj pameti ne pade, da bi to pravico umikal iz ustave. Ta pravica je tam, da prepreči poskuse uveljavitve ciganskega patriarhata.

    Kako torej zmanjšati število splavov? Tako kot se dela sedaj! Kolikor razumem, že imamo geometrijsko zaporedje, ki silovito limitira proti nič. Torej nam bo uspelo splave pospraviti v zgodovino. Kako se torej pravilno pristopi? Tako da se ženskam kaže film o nerojenem kriku? Ne. Lahko tebi osebno pokažem deset najboljših veganskih filmov o zverinskem obnašanju nad živalmi, ki ni občasno, ampak je kar značilnost sodobne industrijske pridelave žive vage na živih živalih, pa ne boš spremenil prehrambenih navad niti za ped. Pokaže se vesele zgodbe. Pokaže se mamice, ki se pogovarjajo s svojimi trebuščki. Ob tem se pokaže dognanja znanstvenikov, da poskušanje klasične glasbe ugodno vpliva na zarodek, ki že ima razvit sluh in ob rojstvu že na nek način prepozna “odmutiran” (v zraku in ne vodi) glas lastne matere.

    Kako pa pristopi država? Država skozi društva, ki delujejo v javnem interesu, promovira anonimno pomoč ženskam v trenutnih, ko razmišljajo, da ne bi splavile.

    Ne pa bum s kladivom po buči. In še najmanj z ukinitvijo konvencij, s katerimi niti Turki nimajo težav.

    • Jansa je danes tvitnil Fajonovi statistiko, po kateri je na Poljskem med vsemi evropskimi drzavami najmanj nasilja nad zenskami. In, zanimivo, v vrhu so drzave, v katerih se imajo zenske za najbolj napredne in emancipirane. Blizu Poljske pa so Avstrija, Hrvaska in Slovenija.

    • Zanimivo.

     Razlogov je lahko več. Morda problem urejajo šele družbe, v kateri je nasilja dejansko več. Morda v nekatareih družbah obupajo že pred samo prijavo.

     Po moje je nasilje najbolj za pričakovati v družbah v “tranziciji”. Tipično primer so migrantske in vse priseljenske. Tudi če gre za selitev iz vasi v center najbližjega mesta.

 7. Družbe, kjer domuje modrost, uredijo te probleme že vnaprej, tako da je nasilja čim manj ali pa da do njega niti ne pride.
  Kot so Poljska, Madžarska in ostale v Višegrajski skupini, ki dajejo prednost družinskim vrednotam.

 8. Preprečevati nasilje z nekimi akrobacijami v zakonodaji ni mogoče. To pelje samo v suženjstvo. Nasilje preprečuje vzgoja, odnosi v družbi, ljubezen, če hočete. Tu delat neke salte z zakonodajo pelje samo do možnih zlorab in še hujših krivic.
  Današnje ZDA so lep primer kam pelje ultrafina politična korektnost, kjer bi Evropa rada še prednjačila. Zato pozdravljam višegrajsko skupino in to kar skušajo doseči, čeprav bi morda v danih razmerah lahko manj bojevito pristopili.

 9. Menim, da so razlogi, zakaj se je gospa, o kateri je tu toliko govora, odločila, spremeniti svoj nickname od Lude Mile v Ljubo Milo, zelo lahko razumljivi in prozaični. Kolikor mi je poznano, se njena rodbina dokaj hitro množi in širi in normalno je, da gospa noče skrbeti le za svojo kariero, ampak se čuti dolžno poskrbeti tudi za širšo rodbino. Tudi moj sin, ki ima tri zelo perspektivne otroke, me je že prosil, naj ne tvitam, fejsbukam in komentiram prepogosto, ker bo to škodilo vsej družini! Je pač tako, da vsakdo, ki se malo spozna na stanje duha v zahodni civilizaciji, predvsem pa v Sloveniji, dobro ve, da to stanje drvi v skrajno levo, kjer bo še desetletje ali dve tudi ostalo, dokler ga ne bodo spremenili po svoji predstavi, ne mi, ampak fundamentalistični islamisti! Razkristjanjevanje, raznarodovanje in multikulturalizem v Evropi in pri nas podpirajo skoraj vse oblastne elite in nihče, tudi Poljska in Madžarska, se jim na daljši rok ne bo mogel upreti in to je gospa, v skrbi za svojo družino in v bližini evropske vrhuške, zlahka spoznala in obrnila plašček po vetru.

  • Ravno iz navedenega razloga katoliški duhovniki niso poročeni, nimajo družine. Ampak naši so z nekaj izjemami tiho, čim višje proti škofom gremo, tem večja je tišina.

 10. V ozadju je dilema ali naj človek stori tisto, kar se da spremeniti, ali naj človek stori tisto, kar je treba spremeniti. Zelo velika nevarnost je namreč, da gre človek v preveliki želji, kaj vse je treba spremeniti, predaleč. Rezultat uveljavljanja sprememb je lahko nek revolt, ki vse zruši. Zato sta potrebni neka potrpežljivost in modrost pri tistih, ki hočejo uvesti spremembe. V razmislek bi zapisal pregovor: Kdor z malim ni zadovoljen, tudi velikega ni vreden.

Comments are closed.