Usodne Milkine časopisne zdrahe

53
Desničarji so zaskrbljeni in se sramujejo ravsa na dvorišču desnice, levičarji pa se zadovoljno hahljajo in prilivajo olja na ogenj.

Oh ta slovenska prepirljivost, ki razsaja predvsem v ženski glavi in buta na plan z nikoli utrujenim jezikom! To je vedel že kapucin Janez Svetokriški, ki je v slikoviti baročni pridigi postavil spomenik nesmrtnemu ženskemu jeziku. Marsikdo se verjetno dobro spomni odlomka pridige iz leta 1679.

En dan mož prnese damu 12 druzgu (drozgov) ter ženi reče, de ima taiste
h kosilu prpravit. Ona jih vzame inu gleda ter pravi:
"Nejso druzgi, temuč so kusi (kosi)." 

Sledil je prepir, ali so kosi ali drozgi, ki se je stopnjeval do klofut.

"Spumniš, kaj si bil meni lani na današni dan sturil zavolo unih kusu,
 katere se djal, de so druzgi?"

Vnel se je strašen prepir, ki se je razširil najprej k sosedom in nato v vse mesto.

Desničarji so zaskrbljeni in se sramujejo ravsa na dvorišču desnice, levičarji pa se zadovoljno hahljajo in prilivajo olja na ogenj

Skoraj tristo petdeset let stara zgodba se ponavlja s spori in osebnimi zamerami med gospo Milko in gospodom Janezom – Štajerko, ki živi na Kranjskem in Kranjcem, ki živi na Štajerskem. Nista mož in žena, ki bi obljubila večno zvestobo v sreči in nesreči, zdravju in ljubezni pred božjim oltarjem ali vsaj pred matičarjem. Ne ženitni mešetar ampak politika ju je spravila v kar se da naporno partnerstvo, v ponesrečeno zunajzakonsko skupnost, ki se imenuje slovenska politična desnica.

Javnost spremlja njune prepire, ki prihajajo v valovih ob najbolj neprimernem času. Žena iz baročne pridige je znova zaregljala in pogrevala razprtijo šele ob letu, gospa Milka pa reglja ob sleherni priliki, ki jo ponudijo levičarski mediji. Všečkajo jo celo člani podmladka SD (dediči SKOJ-a), ona, kot kaže, pa ob tem doživlja politične orgazme. Kje je stroka, da bi ji dopovedala, da ravna napak. Vendar ne tista »stroka«, ki jo je pred leti prepričala v zagovornico pripiranja arhivov. Desničarji so zaskrbljeni in se sramujejo ravsa ob belem dnevu na dvorišču desnice, levičarji pa se zadovoljno hahljajo in prilivajo olja na ogenj.

Mamo Milko so pri Toninovih poslali v Bruselj in jo tam zaprli v zlato kletko. Mislili so, da bo tam zadovoljna, da se bo zamotila s preštevanjem tisočakov »trdo« zaslužene plače in mirno uživala poslanske bonitete. Pričakovali so, da se ne bo pogosto vračala domov in po nepotrebnem otresala jezika ter delala škodo na domačem Toninovem in sosedovem Janševem gruntu.

Je Milkino sovraštvo do Janše hkrati tudi prezir do volivcev, ki mu še vedno zaupajo?

Zmotili so se. Zmotili smo se vsi, ki smo ji ob zadnjih evropskih volitvah tiščali zlato žlico v roke. Reglja v Bruslju in poliva gnojnico po zagovornikih srednjeevropskega domoljubja. Jezika v Sloveniji, bega volivce in pomaga levičarje ohranjati na oblasti. In ob tem ne pozabi povedati, da je krščanska demokratka. Je kaj krščanskega v njenem ravnanju, če pestuje zamere in odkrito sovraži? Tako od sebe kot od gospe Milke težko zahtevam, da ljubiva svoje sovražnike, ampak vsaj mrziva in javno obkladava naj jih ne.

Od kod to sovraštvo in pajdašenje morda tudi s hudičem, če bi to pomagalo pri škodovanju političnemu tekmecu? Zakaj se gospa Milka nikakor ne more sprijazniti s tem, da je gospod Janez močnejši od nje? Prebrisan je pač, taktizira in se ne vede kot branjevka. Je pravi politik, ki ima stabilno volilno telo. Seveda ni lepo, da  je izdal Tomšiča in Pučnika, ko je dal slovo socialni demokraciji. Vendar o njiju še vedno govori spoštljivo. Priložnost je zaznal v šibki politiki in politikih desnice, se zasukal močno v desno in jim pobral volivce. Je s tem kaj narobe, če mu še vedno zaupa skoraj četrtina slovenskih volivcev? Je sovraštvo do Janše hkrati tudi prezir do volivcev, ki mu še vedno zaupajo?

Žena iz pridige Janeza Svetokriškega je dobila (času primerno), kar je prosila s svojim strupenim jezikanjem – tepena je bila. Gospa Milka žal ne bo tepena, čeprav bi si po kmečki pameti zaslužila prav to. Namesto nje bo tepena slovenska desnica. Še več, tepen bo slovenski narod, ki ga ženska z nerazsodnim blebetanjem potiska v trajno last in posest komunistični kontinuiteti, politikom s starimi ali novimi obrazi.

53 KOMENTARJI

 1. Sem že davno spoznal in špovdal, da so jo javno dvigali na oddajah TV in podtaknili v vodstvo krščanskih demokratov. Kako so mogli biti slepi ali pa… No, sedaj je priložnost, da se jo odslovi! Ni drugega. Vreči jo je treba iz sveta stranke!!!!!

 2. Janša ni ukradel volilcev, ampak jim je omogočil, da so se imeli kam zateči, ob medli politiki tam, kjer so se videli prej glede na imena strank.
  Niso in se ne vidijo v krščanskem socializmu, ki je krščansko politiko izdal s Kocbekovo usodno zmoto, ki je dala OF vojake za napad na Cerkev in omogočila revolucii uspeh, krvavi pohod. Brez kristjanov, ne bi imela vojakov.
  Ne ponavljajte tega ali pač, če je to danes komu biznis?!.

 3. Če smo malo bolj natančni: Slovenski razkol so načeli liberalci, sistematično in namensko so ga napravili komunisti, Kocbek, ki se je z njimi spajdašil pa je povzročil razkol med slovenskimi kristjani in pomagal uničiti slovenski narod. Kar nadaljujte!!!

 4. Tovarišica je živ dokaz podmladka stare udbomafije v obliki enega od več kukavičjih jajc v NSi. Tipičen primer delovanja po komunističnem načinu – laganje (veruje v Boga, samo ne dela kot uči vera ampak kot ji narekuje udbomafija), blefiranje drugorazrednega naroda (moli in se priklanja Bogu). Po navodilih mafije ne pozna demokratičnega dialoga z drugače mislečimi. Aktivno je sodelovala pri zapiranju arhivov samo za to, da se prikrijejo zločinska dejanja starih udbomafijcev še iz papirjev, ki so ostali nepožgani za brisanje sledov od te rdeče mafije. In nagrada v ukradeni državi udbomafije za “dobro obnašanje po naše” – EU poslanka.
  Tako verniki in podporniki NSi – verujte ne samo v pravega Boga ampak tudi v tovarišico ki se klanja udbomafiji – stari in mladi, pa vam bo dobro v ukradeni globoki državi.
  Za tovarišico se ne more reči – Bog oprosti ji, saj ne ve kaj dela, kajti dobro ve kaj in kako mora delati, da zadosti svoje in udbomafijske apetite. Amen !

 5. Odličen pronicljiv spis in v detajle zadetek v polno, ki ne potrebuje bistvenih dodatkov, ja, enega pa je treba izpostaviti, mnamreč, da je baba pokvarjena čuvajak lika in dela Edvarda Kardelja , mučitelja in morilca slovenskega naroda – kako je čuvala in ubranila Kardeljev doprsni kip pred neko osnovno šolo, mislim, da na Dolenjskem nekje – ti gre resnično na bruhanje. Šefica, zdaj predstavnica KRŠČANSKE
  STRANKE. A veste tu in tako se vse neha. Čudno, da je ni bilo videti na Stanovnikovem pogrebu.
  Še najbolj je aktualno mnenje, trditev, da jo je stranka spokala v Bruselj, misleč,. da bo pred Hudičevko mir, pa je še slabše. Očitno pa je, da je vodstvo stranke nima pod nadzorom in baba dela po svoje z Levuharji na zvezi. Kaj pa hudičevka dela v Bruslju , Tonin, če ima za domačo politiko toliko prioritet in časa – se baba ne znajde v Bruslju ali načrtno minira “načrt”, da bodo imeli mir pred frdamano buldožerko ?Če pa, slučajno Tonin odobrava sranje, ki ga baba dela, pa toliko slabše. Očitno je , da bodo drozgi,, pardon, kosi na tapeti še naprej. SLABO.

 6. Članek, ki ni vreden objave na portalu Časnik – Spletni magazin z mero! Prvi, katerega namerno niti nisem prebral do konca… Že v prvih stavkih je dovolj žalitev, poenostavljanja, blebetanja brez kakršnihkoli argumentov… Takšen žargon je sicer že običajen pri nekaterih drugih medijih (glasilih), na »spletni magazin z mero« pa vsekakor ne sodi! Ker gre za evropsko poslanko, izvoljeno na svobodnih volitvah, je tak pamflet žaljiv tudi za nas, številne njene volivce in somišljenike!

   • Gospoda Gošte in Tomažič, če se vidva ne strinjata, to pomeni, da je prispevek zadel BISTVO !!!!
    Gospod Tomelj, iskrena hvala za ostre in nepolikane besede!

    • Točno tako ! Tomažič, a bi vi enkrat pojasnili zakaj ste g. Simiču prodajali svoje programe po 1o kratni ceni ? Ker ste pošten, kajne ?

   • No fanta (Anton in Igor), povsem nekritično in navijaško se spotikata ob avtorja ki bi bil lahko še dosti bolj oster. Namreč:
    Kako pa vidva komentirata tole izjavo Ljudmile Novak?

    Bom dodal še vprašanje, da se mi ne bo očitalo, da je izvzeto iz konteksta:

    Vprašanje: “Kakšna je po vaše možnost oblikovanja alternativne večine? Mnogi ocenjujejo, da se je zdaj, po Šarčevem odstopu, moč predsednika SDS Janeza Janše povečala in je precej večja kot po volitvah, ko z njim sredinske stranke niso želele sodelovati, ter da drži v rokah ključe do predčasnih volitev ali alternativne večine.”

    Ljudmila Novak: “Menim, da v Sloveniji prihaja čas, pa tudi v Evropski uniji, ko bo treba interese države postaviti pred interese stranke ali kateregakoli posameznika. Vem pa, da marsikdo tega ni sposoben narediti.”

    Pred kakšnima dvema letoma je Novakova na tviterju namreč napisala točno to, češ “da da je država pomembnejša od posameznika” in sedaj v tem intervjuju za Večer to ponavlja. Če sem si takrat mogoče domišljal (jaz in drugi), da gre za pomoto in lapsus, je sedaj očitno da to ni to in da gre za njen etatistični svetovni nazor.
    Stranka NSi se prodaja kot liberalna stranka, vendar pokažita mi enega liberalca ki bi svobodo posameznika postavljal na nižje mesto od interesov npr. občine, pokrajine, države, EU ali svetovne vlade. Ko pa dobro vemo, da demokracija lahko privede na oblast diktaturo, kar smo vedno bolj priča ne samo v Sloveniji pač pa tudi v EU.
    Pri nas se ta trenutek terorizira in pošilja policijo na vrata stanovanj tistih, ki so npr. na družbenem omrežju všečkali kakšno objavo, ki kritizira sedanje oblastnike (npr. tanje Fajon). To odobravate?

    Kot sem že pred leti napisal, da stranka liberalizem izkorišča za pozo, da bi ugajala podjetnikom in se prodaja za krščansko stranko, da bi pridobivala volilce. Da to dvoje ne gre skupaj in da je stranka ideološko konfuzna in pozerska, tako kot je bila pozerska ta njena zadnja poteza ko se je proglasila da se pomika na politično sredino. “Mi zajemamo iz desne in leve”.

    A je to stališče stranke NSi?
    A je zato Ljudmila glasovala za peticijo s katero so “privili” Poljsko, ki se želi znebiti svojih postkomunističnih sodnikov, v resnici pa jim gre na živce njihovo nesprejemanje migrantov? Podobno kot izkljućitev Orbanove stranke iz EPP.
    A zato stranka NSi podpira spremembo volilne zakonodaje, da bi pomagala povečati centralizacijo države? (država je pomembnejša kot posameznik).

    Pisec tega članka bi bil lahko še dosti bolj oster.

    • G Tomažič,
     to izjavo Novakove katero navaja Riki, sem tudi sama zasledila na spletu.
     In me zanima, kako si jo v NSi razlagate in kaj konkretno pomeni …
     ” .. prihaja čas, … ko bo treba interese države postaviti pred interese stranke ali kateregakoli posameznika” ???

  • Če nima kulture se pogovarjati z drugače mislečemi v dobro za rešitev ukradene države, ki ima tudi ona prste, imate tudi vi vso pravico, da jo volite še naprej.

  • Gospoda Tomazic in Goste, s kom pa naj bi N.Si oblikovala vlado, ce ne z SDS? Raje z levicarji, socialisti, liberalci, komunisti, udbasi, Jankovicem, drazgosko zdruzbo? Koncno se je ponudila priloznost zasuka v desno sredino z vladno prevlado dveh pomladnih strank, ampak ne. Je treba gnati obsedeno sovraznost do Janse in zganjati propagando v medijih, ki so evidentno ves cas v sluzbi kontinuitete priviligirancev iz casov komunizma…

   Kako more biti za nekega slovenskega katolicana/ ko z izkusnjo komunizma glavni politicni problem Janez Jansa in za njim Viktor Orban? Kje je ostala zdrava pamet?

  • Anton Tomažič: “…Ker gre za evropsko poslanko, izvoljeno na svobodnih volitvah, je tak pamflet žaljiv tudi za nas, številne njene volivce in somišljenike!”
   ======================

   In svobodne volitve lahko izvržejo diktaturo kjer je “država pomembnejša kot posameznik” in je posameznik svoboden samo takrat ko lahko gre na volitve, takoj po volitvah pa je manj pomemben in se mora nekritično ponižno strinjati z izvoljenimi Milkami (zato svobodne volitve?).

 7. »Članek, ki ni vreden objave na portalu Časnik – Spletni magazin z mero! Prvi, katerega namerno niti nisem prebral do konca… Že v prvih stavkih je dovolj žalitev, poenostavljanja, blebetanja brez kakršnihkoli argumentov… […]«

  Navedeno mnenje je vzvišeno brezvsebinsko nepoznavanje vrhuncev baročnega leposlovja slovenskega naroda, ki ga predstavlja v kritiziranih “prvih stavkih” prispevka osvetljevano delo Janeza Svetokriškega z naslovom Na noviga lejta dan .

  Po eni strani se namreč v mnenju kritizira prispevek navkljub svojemu hkratnemu zatrjevanju, da se prispevka namerno niti ni prebralo do konca (»namerno niti nisem prebral do konca«), kar je vzvišeno brezvsebinsko.

  Po drugi strani pa se v mnenju grobo kritizira prav prve stavke prispevka (»že v prvih stavkih je dovolj žalitev, poenostavljanja, blebetanja«). To kaže na nepoznavanje vrhunca baročnega leposlovja slovenskega naroda, ki ga predstavlja v prvih stavkih prispevka osvetljeno delo Na noviga lejta dan avtorja Janeza Svetokriškega.

  V mnenju kritizirani »prvi stavki« prispevka, ki se ga »namerno niti ni prebralo do konca«, so naslednji:

  »
  Oh ta slovenska prepirljivost, ki razsaja predvsem v ženski glavi in buta na plan z nikoli utrujenim jezikom! To je vedel že kapucin Janez Svetokriški, ki je v slikoviti baročni pridigi postavil spomenik nesmrtnemu ženskemu jeziku. Marsikdo se verjetno dobro spomni odlomka pridige iz leta 1679.

  ‘En dan mož prnese damu 12 druzgu (drozgov) ter ženi reče, de ima taiste h kosilu prpravit. Ona jih vzame inu gleda ter pravi: “Nejso druzgi, temuč so kusi (kosi).” Sledil je prepir, ali so kosi ali drozgi, ki se je stopnjeval do klofut. “Spumniš, kaj si bil meni lani na današni dan sturil zavolo unih kusu,
  katere se djal, de so druzgi?” Vnel se je strašen prepir, ki se je razširil najprej k sosedom in nato v vse mesto.’
  «

  Opomba: izvirnik slednjenavedenih stavkov se lahko na medmrežju vpogleda na povezavi http://nl.ijs.si/imp/zrc/facs/ZRC_00002/ZRC_00002-010.jpg – gre za stran 62 poznanega literarnega vrhunca Na noviga lejta dan.

 8. Neuresničene in nesproščene želje in strasti povzročajo notranje napetosti in frustracije. Te je treba nekako sprostiti. Znano je, da je pri ženskah največkrat jezik ta ventil. Moški se odzivajo drugače, prav tako večinoma neprijazno do okolice. Sproščanje z jezikom gre v glavnem tako, da se svoje težave projicira v drugega. Nezavedno drugega okrivi za svojo težavo. Takšna je narava ega. In če se je nekdo pripravljen tako javno izpostavljati in kazati svoje slabosti, gre res za hude težave. Uboga ženska.

 9. Nekoč je živela ena družina, kjer sta se ata in mama kar naprej prepirala.Ata je bil v javnem življenju spoštovan mož, zelo ugleden, pokončen in za svoje prepričanje pripravljen tudi po krivici obsojen odsedeti v zaporu.Doma pa je bil trmast in kar hitro užaljen, sicer pa konstruktivne, ko ga je minila trma, saj je imel pred očmi vedno dobro družine.Mama je bila sposobna, ljubeča, ampak čisto preveč ambiciozna, da bi ne imela potrebe ves čas tekmovati z atom.Otroci so bili zbegani in prizadeti, saj je bilo vzdušje v družini predvsem zanje škodljivo.Kdajpakdaj se je otrokom zdelo, da mati koketira s sosedovim stricem, a živeli so v upanju, da njihova globoko verna mama ve kje so meje.Pa je po dolgih letih prišlo do ločitve. Večina otrok je dala prav očetu, radi pa so imeli oba starša. Nikoli niso povsem preboleli, da se nista bila sposobna dogovoriti.A kaj, takšno je pač življenje! Tudi v politiki.

 10. Trdim, da vpliv gospe Ljudmile Novakove sploh ni tako velik, da bi zaslužil tak članek in toliko komentarjev. Osredotočimo se raje na to, kar nas združuje.

 11. Ženska zamerljivost je neizmirna, Milka kot Nancy Pelosi, ki na koncu trga Trumpov govor, katerega je takoj ko ga je prejela skrbno na skrivaj pod mizo testirala ali je dovolj močna, da ga bo na koncu teatralno strgala.

  Pri NSi imajo veliko težavo, da bi neprestano dokazovali kako neodvisni so od SDS-a. Vse to deluje že prav smešno, ampak bilo bi smešno, če ne bi bilo škodljivo. Primer:

  Vprašanje novinarja NoveTV: “Ali je SDS tista stranka ki vam je programsko najbližja”

  5 sekundni premor, obrazna mimika, ki nakazuje “globoko” premišljevanje, dvigovanje celeg trupa proti stropu, obračanje oči proti stropu, kot bi vprašani ne vedel kaj naj odgovori, da bo “pravilno” odgovoril, kot nebogljeni učenec pred tablo v osnovni šoli, ali kot bi se vprašani bal kaj naj odgovori da njegovi šefi ne bodo preveč jezni nanj. In po 5 sekundah je končno izdavil:

  Jožef Horvat (NSi): “Jaaa, kar na nekaj točkah smo lahko skupaj. Smo pa mi samostojna stranka …”

  (zategnjeni ja in opazno bolj tiha govorica kot malo prejšnje samozavestno razlaganje situacije. Kakšen strah, ko je vprašanje povezano z SDS za predstavnika stranke ki pravi da so oni na sredini in tako lahko (za)objemajo politike tako na levi kot na desni.)

  https://www.youtube.com/watch?v=DKMn-VVJlKg&feature=youtu.be&t=3069

  Glede na to, da že vrabci na vejah čivkajo, da sta si stranki NSI in SDS programsko podobni je zadrega Jožefa Horvata in potem ko na koncu vrže svojo glavo naprej in izdavi: “Smo pa mi samostojna stranka …” zelo povedna. Izraža neverjeten kompleks manjvrednosti in zafrustriranost do stranke SDS.

  Predstavljajte si sledeče, da bi ga novinar npr. vprašal

  “Pri SDS pravijo, da je 1 in 1 dve, kaj menite o tem”

  Nakar bi sledila že zgoraj opisana situacija in reakcija Jožefa Horvata in njegov premišljujoč molk in odgovor:

  “Jaaa lahko bi se reklo, da to drži. Smo pa popolnoma samostojna stranka …”

  Če že ne more zanikati tega kar pravijo pri SDS, morajo vsaj potrditi in poudariti, da so samostojna stranka.

  Kje producirajo tako slabe politike, ki znajo nastopati samo s trotel bobnom pred seboj.

  Govorica telesa je prava znanost pravijo.
  In stranka NSi se ne more otresti tega da ne bi javnosti venomer prepričevala, da ni suženj SDS-a. Pri tem gredo tako daleč, da tudi delujejo tako, npr. ta trenutek podpirajo spremembo volilne zakonodaje (ukinitev volilnih okrajev) ki bi prinesla veliko centralizacijo oblasti. Pri tem, da bodo verjetno že kmalu hodili po podeželju in govorili ljudem kako se zavzemajo za njih in kako so zoper centralizacijo, prav po krščansko. In seveda, da so samostojna stranka.

  • Še en primer:
   Poslanka SMC Monika Gregorčič je izjavila, da so predčasne volitve mokre sanje Marjana Šarca.

 12. Zaradi te Zlobne Pokvarjene Hinavske Čarovniške krave se mi je celo še čokolada milka zagravžala , tako, da je sploh Ne jem več in jo verjetno tudi Nikoli več ne bom !!! ! !!!

 13. Janša ima 30% volilnega telesa, to je 26 poslancev od 88. 2 poslanca sta nevtralna! Zanimivo, nihče pravilno ne računa niti novinarji, je pa res , da je slovenski IQ v povprečju pod 95!

  • Ne. Ko je govora o volilcih na volitvah je ena cca četrtina (cca 25%) kar pravilna številka.
   Vi govorite o številu poslancev, pri tem, da je ena poslanka prestopila iz Desusa v SDS, kar tudi ni bila volja volilcev.
   IQ pa to.

   • ja, žalostno je, da še danes slovenceljni ne zastopijo “politike” uničevanja Slovenije in slovenskega naroda, kar počne kućan s svojim F21! ko si povprečno umski državljan ogleda npr. Faktor z gostom ekonomistom Pezdirjem, ki ima totalno razčiščeno, preštudirano kriminalna dogajanja po bankah in vse ostalo, ni več mogoče trditi, da ljudje, ki volijo kućanove nove obraze ne bi mogel označiti kot idiote!!! Slovenci, zresnite se, gre za nas, naše bodoče rodove in našo Slovenijo! ukrepati moramo hitro in temeljito-radikalno!

 14. od samega vstopa v politiko, opazujem novakovo in kmalu ugotovil, da ne sodi ne na desnico ne na sredinsko stranko, zakaj, ona dela po navodilih in če pogledamo nazaj, škodo, minira desnico! NSi bo morala ukrepati, seveda modro, nekako tako kot s peterletom, ki je največji krivec za politično moč kućana in njegovega F21!

  • Delno se strinjam z vami ampak niste nič boljši. Nič boljši od gospe Novakove.

   Kar se tiče gospoda Peterleta in njegove krivde pa je na ravni gospoda Janše. Zato prenehajte s tem obtoževanjem in iščete skupne poti.

   • Proti Novakovi: V prispevku so nizki udarci zalasti v zvezi z JJ. V Večeru (povezava na intervju) ni nobenih nizkih udarcev do JJ, nekje ga celo pohvali. Prepričan sem, da bi mi JJ to potrdil na štiri oči, saj je dovolj demokratičen in razumen.
    Proti Janši: Ni izdal Tomšiča in Pučnika in ni dal slovo socialni demokraciji. Ko je bil on na oblasti, so pokojnine najbolj narasle. Seveda tega nobeni časopisi ne pišejo. Skregani s socialo so pri SD ali Levici ipd.

  • Se vam ne zdi da “blodenj” ni napisal samo Tomelj, pač pa še mnogi nad vami…
   Samo vi in Tomažič in Gošte ne pišete blodenj.

 15. Igor Gošte in Anton Tomažič sta inteligentna človeka.
  Dostikrat sem bil navdušen nad njunim razumevanjem političnih zadev.
  S svojimi odličnimi komentarji bogatita politični in medijski prostor.

  Zato sem toliko bolj šokiran nad tem, da ne vidita,
  da je Ljudmila totalno blesava. In poleg tega še pokvarjena.
  Blesavost in pokvarjenost se do neke mere izključujeta,
  ampak pri Ljudmili je oboje v polni meri: je blesava in pokvarjena.

  Kaj naj rečem o gospodoma Tomažiču in Goštetu,
  če neko Ljudmilino blesavo izjavo nimata za blesavo?
  Da sta tudi onadva blesava?

  Za pokušino vzemimo eno Ljudmilino izjavo izpred nekaj let,
  uporabljeno celo za naslov intervjuja v Mladini. Takole je rekla:
  “Janša hoče Novi Sloveniji odščipniti glasove”.
  Ta Janševa grdobija je zasijala v naslovu intervjuja čez pol strani.
  Ker je to rekla Ljudmila,
  se to gospodoma T in G gotovo zdi višek Janševe grdobije.
  Da hoče Janša drugi stranki odščipniti glasove!!!
  Kako more biti Janša tako grd!
  Ampak, gospoda T in G, ki imata Ljudmilo za inteligentno:
  a je v demokraciji sploh še kaj bolj normalnega kot to,
  da hočejo politične stranke ena drugi odščipniti volivce?
  Je ta Ljudmilina izjava za vaju inteligentna?
  Če je, potem to pomeni, da sta tudi vidva tako inteligentna kot Ljudmila?

  gg

 16. Zenska pa kar nadaljuje in nadaljuje svojo gonjo. In Reporter s Krsinarjem vsako njeno izlivanje gneva nad SDS obesa na veliki zvon, med udarne vesti.

  Naj pove Ljudmila Novak, kateri zakon v Sloveniji prepoveduje tuja vlaganja v slovenske medije? Po katerem zakonu nekdo iz Madzarske ne bi smel vlagati v Nova24 TV?! Vecina medijev zahodnega sveta danes deluje z delnim ali celotnim lastnistvom tujega kapitala. Tudi v Sloveniji, med televizijami in med tiskom.

  Trola trapasta, nic drugega kot to, gnana od brezumnega sovrastva! Sploh ne vidi v cigavo politicno korist dela?! Prepreciti hoce s Krsinarjem in Crncem vred, vecinsko pomladno vlado, v kateri bi njena N.Si lahko igrala doslej najpomembnejso vlogo te stranke, ce odstejemo kratko vodenje Bajukove vlade.

  Ampak Andrej Bajuk ni bil zmesana kura, niti prodana dusa ne !

 17. V sloveniji ni mogoče sestaviti prave pomladne koalicije, ker je premalo pravih politikov in preveč netopirjev (ne tič ne miš), ki imajo srce na desni žep pa na levi

 18. Kršinar v tem članku :
  “… Plačniki iz tujine bi lahko od politikov v zameno zahtevali delovanje v nasprotju z interesi Slovenije ..”
  Torej poslanci Fidesza, ki se zavzemajo za zaščito družine, za več otrok, za zaprte meje itd., naj bi posredno vplivali na delovanje stranke SDS, kar naj bi bilo lahko v nasprotju z interesi Slovenije ???
  Ob tem se lahko vprašamo, kaj pa je v interesu Slovenije,
  morda emigracija mladih v tujino, priseljevanje čimveč tujcev ter izumrtje Slovencev?

  • Drzi, Amelie. Le kako je deklarirana krscanska demokratka lahko tako alergicna na krscanski tradiciji in tradicionalni druzini ter spodbujanju rodnosti naklonjeno politiko Viktorja Orbana?! To je absurd!

   Razumljivo, da gre Orban neznosno na jetra kulturni neomarksisticni levici. Ki spodbuja migracije, multikulturalizem, stapljanje kultur v globalisticno minestro, vse mozne nenaravne zahteva LGBT aktivistov, vkljucno z indoktrinacijo s patolosko teorijo spola, protiklerikalni laicistivni kulturni boj ipd. Tem gre Viktor Orban, ki je dosegel zapis privrzenosti tradicionalnim krscanskim vrednotam v madzarsko ustavo, seveda neznansko v nos. Ker je kontrapol vseh njihovih idej in ciljev.

   Ampak da se tej bolestni levicarski gonji pridruzuje krscanska demokratka? Kaj so vase politicne vrednote, za cim vi stojite, ce sploh za cem razen za iracionalnimi zamerami, gospa Ljudmila Novak?!

   • “Kaj so vase politicne vrednote, …”
    ===========
    Svoje politične vrednote je postavila na višjo prioriteto kot pa svoje etične in moralne, za katere pa vedno manj vemo kakšne so. Vem samo, da državo postavlja nad posameznika in EU nad državo.
    Za to, da bi se prikazala, da je “osvobojena” od SDS-a je pripravljena stopiti tudi na zelo levo stran.
    To se je videlo najbolje, ko so ji žvižgali na javnem shodu zaradi: “Na desnici je potrebno več demokracije”, ko je za žvižganje obtožila kar celo stranko SDS, kot bi legitimirala žvižgače in njihovo strankarsko članstvo.

  • Amelie: “Torej poslanci Fidesza, ki se zavzemajo za zaščito družine, za več otrok, za zaprte meje itd., naj bi posredno vplivali na delovanje stranke SDS, kar naj bi bilo lahko v nasprotju z interesi Slovenije ???”
   ===================
   🙂 🙂 Dober point! Čestitke!

  • David,
   ni prav, da na povezavah na ogled nastavljate prizore, ki bi lahko pokončali srčnega bolnika.

   Spoiler: v kratkem posnetku se lepotica v trenutku spremeni v grozečo pošast, ki spušča nadvse zoprn zvok.

 19. Še ena zmaga:
  Na Reporterju, na katerem sicer zelo redko komentiram, so mi zablokirali možnost komentiranja.
  Naj se ve kdo je kdo, in kdo je kje.

 20. Pridružujem se večini tukajšnjih komentatorjev, ki se jim zdi početje Novakove najmanj nerazumljivo in ga človek ne more podpreti. Ne vem sicer kaj vidita g. Tomažič in Gorše dobrega v tem početju, razen če navijata, da desnica zgine počasi iz političnega polja Slovenije!? Res je neverjetno kako sami sebi spodkopavamo še tisto malo temeljev, ki bi lahko bili osnova za nek napredek, za formiranje močnega in udarnega demokratičnega jedra v SLO, ki bi se lahko učinkovito zoperstavil levičarskim težnjam, podrediti si ponovno SLO, spraviti ljudi v enakost v revščini in zavreti razvoj in pozicioniranje Slovencev med demokratičnimi narodi! Mislim, da dokler ga.Novakova tako nastopa, demokratične sile v Sloveniji ne potrebujejo nobenega drugega nasprotnika! porazno!!

Comments are closed.