Le redki se niso pustili zmanipulirati

36
Trideset let notranjih frakcijskih bojev za čim večji delež davkoplačevalskega denarja
O izjemni aktivnosti sindikatov, ki so pod Šarčevo vlado bili pridni kot šolarčki, bi lahko nastal politično nekorektni komentar. Ja, in seveda najbolj važna tema, umestitev ministrov in sekretarjev v najvišje mogoče plačilne razrede, o tem je treba pisati, ker to je huje kakor vsak virus, pa četudi se vlada z njim ukvarja dan in noč.

Po dobrem tednu nove vlade bi lahko pisal komentar o medijskih fanfarah – v Sloveniji to pomeni pričakati nekoga na nož -, ki so tisto nesrečno noč pospremile prvo krizno sejo tretje Janševe vlade. Lahko bi analizirali Šarčevo briljantno zapuščino, ko kapitan prvi pobegne z ladje. Veliko akademskega navdiha je ponudila ljubljanska intelektualna elita, ki se je po vzoru srbske akademije znanosti in umetnosti iz Miloševićevega obdobja oglasila v svojo zgodovinsko sramoto.

Še več materiala se je v zadnjem tednu nabralo iz nahrbtnika mentorjev Mesčeve levice, da o njih samih ne govorimo. Medtem ko se je virus korona množično zaril v neštete človeške organizme in ko je treba proti njemu mobilizirati vse razpoložljive sile, slovenska levica razmišlja kot njeni predhodniki v času osamosvojitvene vojne. Vzporednice bi se dalo poiskati med obnašanjem komunistov na začetku druge svetovne vojne in levice na začetku pandemije. Tudi takrat je idej revolucije imela prednost pred reševanjem človeških življenj.

Sindikati so bili pod Šarčevo vlado pridni kot šolarčki

O izjemni aktivnosti sindikatov, ki so pod Šarčevo vlado bili pridni kot šolarčki, bi lahko nastal politično nekorektni komentar. Ja, in seveda najbolj važna tema, umestitev ministrov in sekretarjev v najvišje mogoče plačilne razrede, o tem je treba pisati, ker to je huje kakor vsak virus, pa četudi se vlada z njim ukvarja dan in noč. Najbolj filozofski komentar pa bi lahko nastal na podlagi Žižkove izjave, da sebe razume kot »ateističnega kristjana«. Ob tem pa postreže z zanimivo interpretacijo srečanja med Magdaleno in Jezusom po vstajenju in jo uporabi za ilustracijo pandemične krize.

V času pred veliko nočjo smo se vsi znašli v neprostovoljni klavzuri. Menihi in redovnice se verjetno v teh dneh in tednih počutijo kot ribe v vodi. Vsem drugim pa je ta karantena vsiljena, ne od oblasti, ampak od narave pandemije. Vprašanje je torej, kako živeti v klavzuri. Meniško življenje temelji na znanem, nekoč v Sloveniji od pokojnega Capudra izrednem Benediktovem reku ora et labora.

Nekateri se verjetno spomnite, kakšen medijski cunami je takrat doživel minister za kulturo, ki je izrekel te ‘bogokletne’ besede. Morda pa nam po tridesetih letih prav pridejo. Saj to konkretno pomeni, da si lahko dan razdelimo v tri sklope: molitev oz. meditacijo; delo, potrebno za urejanje osnovnih potreb; in končno imamo čas za študij, branje in kakšno rekreacijo na svežem zraku. To je dejansko privilegij za tiste, ki nismo v poklicih, brez katerih ni življenje popolnoma ohromelo in z njim mi, ki bi se verjetno znašli v kaosu.

V krizni situaciji se vedno pokaže, kdo je kdo in komu lahko zaupamo

Prav Jezusova zgodba nam ponuja priložnost, da v njej odkrivamo svoj položaj. Pri tem velja posebej pomisliti na okoliščine in osebnosti, ki so takrat imele največji vpliv na množice. Spomnimo na cvetno nedeljo, ko je množica vpila: hozana, hozana, in na veliki petek, ko je ploščo obrnila na: križaj ga, križaj ga. To je bilo mogoče zaradi napačnih informacij, dezinformacij, polinformacij in načrtnih zavajanj ter obtoževanj. Le redki se niso pustili zmanipulirati.

In danes ni nič drugače, samo namesto pismoukov in farizejev ima te vrste oblast v rokah medijski svet. Tako kot nam je sodobna tehnologija dobrodošla, da lahko iz klavzure komuniciramo po vsem svetu, tako ta ista tehnologija omogoča stalno manipulacijo. Kdor ni bil v mirnem času verodostojen, tudi v kriznem ni in ne more biti. V tem je dejansko ena največjih nevarnosti, saj gre za virozo, ki je okužila mišljenje mnogih ljudi, katerih cilj ni konstruktivno kritično pomagati, ampak destruktivno uničiti vse, kar bi naj bi bilo dobro za ljudi. Rezultat negativne propagande je bil križani Kristus, kot nedolžna žrtev, zrežirana na politični manipulaciji z lažmi.

Prav v težki in krizni situaciji pa se vedno pokaže, kdo je kdo in komu lahko zaupamo in komu ne. Komu gre za človeka in komu za ideologijo!

Marija, ki te dni odklepaš zemljo, pomagaj nam!

Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.  

Vir: Družina, št.13, str. 5

36 KOMENTARJI

 1. Razdor v EPP in gonjo proti mdžarski oz. Orbanu, povzročajo liberalniki v EPP, torej tisti zahodnjaki, ki niso več osveščeni krščanski politiki, ampak kupljeni in razni priskledniki.

  • Kupljenih raznih prisklednikov je največ na desnici. Političnih oportunistov je največ na desnici. Bolj , ko je desnica ekstremna, bolj je podkupljiva in skorumpirana. Se spomnite nedavne afere v Avstriji?

 2. “Tudi takrat je ideja revolucije imela prednost pred reševanjem človeških življenj.”

  Ja, se strinjam. Namen socialistov – komunistov je priti na oblast in tam ostati. Omeniti pa je treba še njihov način: “Cilj posvečuje sredstvo.” Zato mene ta medijska gonja, pohojen princip vlado pustiti 100 dni pri miru ne preseneča. Da postanejo tudi »ateistični kristjani«, če je treba.

  Presenečen pa sem bil nad odzivom ljudi, ki so prisegli, da bodo dali življenje za Resnico. Ti so poglavarja zločinske organizacije socialistov-komunistov, to je slovenske UDBE, mirno razglasili za “dobrega dečka” in mu zrihtali odlikovanje samega papeža. Vir: http://www.bivsi-predsednik.si/up-rs/2002-2007/bp-mk.nsf/ostalo/biografija (zadnji odstavek)

  Zanimivo je branje Svetega pisma, v katerem lahko preberemo, kako Bog obsodi svoje sovražnike, kar socialisti-komunisti so, saj se najprej borijo proti Bogu. Iz Prve knjige kraljev (1 Kr 18,1-46) lahko beremo, kaj je prerok Elija moral narediti s satanovimi svečeniki:

  Elija pa jim je rekel: »Primite Báalove preroke, nobeden izmed njih naj ne uide!« Prijeli so jih in Elija jih je dal odpeljati k potoku Kišónu in jih tam pobiti. (1 Kr 18, 40)

  No, sam ne zagovarjam, da bi morali vse funkcionarje socialistične-komunistične vere pobiti. Sam zagovarjam, da bi jim morali prepovedati javno delovanje. Ker se to ni zgodilo, so se pač ponovno povzpeli na oblast in sedaj imamo, kar pač imamo.

  Je za obupati? Ne, pač pa se mora vsak spreobrniti od svojih malikov k Bogu. Priznati Božjega sina Jezusa Kristusa za gospodarja vsega, vsak dan priznavati, da le on pozna pot k sreči na tem in onem svetu. In Sveta trojica – en sam Bog bo že poskrbel za svoje.

  • To kar vi predlagate, je enostavno povedano DIKTATURA. Prepovedali bi vse, ki ne verjamejo v katoliškega Boga, prepovedali bi vse, ki razmišljajo drugače, bolj svobodno. To je DIKTATURA.

 3. Evropa lahko ohrani svojo razvijajočo se civilizacijo le “z več Evrope” ali z “več Amerike”!. Vse drugo vodi v kaos levičarske prevlade in prihod tistih, ki povzročajo vojne doma od koder bežijo in bodo prvzročili enako kulturo nekulture spopadov in nizkega standarda, bolezni itd. kar imajo sedaj tam, od koder bežijo. Torej, slabo za nas in slabo za njih,ker ne bodo rešili nič.
  Ne smejo priti v takih množicah, da lahko poplavijo to kulturo in kulturo dela, sociale…

 4. Komunizem raste, ko civilizacija in delo padata, da uspe zamajati resnico in zato zamajati upanje z Bogom-
  zato vseskozi levaki delajo uničujoče, da v tem plavajo kot ribe v vodi in izpeljejo, kar želijo, seveda z umori… sami ali potom zmanipuliranih, med vojno sprovociranih okupatrojev, po vojni z (porevzgojenimi v janičarje) otroki pobitih staršev.

  • Največ pobojev in zločinov je storila vera. Lahko začnemo v antiki, ko so preganjali kristjane, nato v križarskih vojnah, ko so pošiljali tudi (nedolžne) otroke v boj, nato je bila 30 letna vojna, pa stoletna vojna, pa inkvizicija, pa preganjanje katolikov v Angliji, pa preganjanje katolikov na Bližnjem vzhodu, preganjanje muslimanov v Mjanmaru in Kitajski, preganjanje budistov na Tibetu, klanje poganov v obeh Amerikah itd. V 30 in 100 letni vojni so v evropskih verskih bojih pobili 10% evropskega prebivalstva. Krasno, a ne. Če pa sem prištejemo vse poboje v času kolonizacije in osvajanja sveta se število žrtev v 500 letih približuje 500 mio žrtev. Samo Britanci so v 200 letih vladanja v Indiji zakrivili smrt 80 – 100 mio ljudi. In kje je bil tvoj Bog? Kje je tvoj Bog, ko pobijajo nedolžne otroke. Pod zidovi samostanov na Irskem so odkrili na tisoče trupelc. trupelc iz konca 19 in začetka 20. stoletja. Kje je bil tvoj Bog? Kje je bil tvoj Bog, ko so duhovniki posiljevali otroke? Komunisti so ubijali, tudi nedolžne. Dostikrat po pomoti ali zaradi osebnih maščevanj, vendar so imeli pred sabo cilj. Cilj, ki so ga nekateri zmanipuliraliin izkoristili. Preberi Komunistični manifest in povej, kaj je tam zapisanega, kar ni v redu. Preberi Biblijo.

   • Bluzi zi kolikorhočeš, samo ne srat o pobijanju in posiljevanju otrok! Prekleti hudič, komunistični. Če ne razumeš nič kar prebereš, nehaj brat. Kdo te je naučil brati, preklet.
    Našli so grobnico, ki je tam že skoz, nikoli ni bila skrivana! Ja, v njej so pokopavali sirote, bedak neumni. Ugrizni se že v svojo lastno žilo, krvolok nemarni.

    • Gospod Zdravko, a ne doumete kako ste omejeni. Jaz sem vam naštel množico zločinov, vi pa omenite samo eno grobnico. No pa ostaniva samo pri tej grobnici. kje je bil Bog, da je pustil te nedolžne otroke umreti?
     Pa tudi, ali vaša vera uči, da morate zmerjati? Katoliška vera tega ne uči. Vaša pa vam to dovoljuje. Ali ne uvidite, da vi izigravate, izkoriščate, manipulirate vero. To je počenjala inkvizicija. Manipulirala je in ubijala. Vi bi pred 3 – 4 sto leti bili zagotovo inkvizitor in danes bi se cvrli v peklu. Jaz zelo spoštujem in celo občudujem prav vernike. ljudi, ki živijo tako kot jim zapoveduje Evangelij in Biblija. Vi ne spadate med njih. Vi ste inkvizitor.

 5. Jaz osebno se manipulacij najbolj bojim v kombinaciji z avtoritarno oblastjo. Zato me je osrečila poteza nove vlade, ko so (zaradi kriminalnega twita) kompomitirani krizni štab ukinili in preselili svoje delovanje na ministrstva. Podobno me veseli, da se o napotitvi vojske na meje pogovarjamo demokratično. Ne glede, kakšna bo končna odločitev, velika večina državljanov je ne sme dojeti kot vsiljeno od “nekoga tam zgoraj”.
  Čeprav številni (na levici nič manj kot na desnici) zagovarjajo trdo roko (ki vključuje ostro obračunavanje s kriminalci, med katerimi si večinsko najbolj predstavljamo prav svoje politične nasprotnike), trdim, da se (podobno kot pri vzgoji) krize lahko učinkoviteje lotimo s spoštovanjem.

 6. Če slovenski narod še do danes ni spoznal kaj je kučanov, židanov, mesečev-kordišev, šarčev mafijski komunizem, potem temu narodu (drugorazrednemu) ne more pomagati ne Marija in ne sam Bog.

 7. “Marija, ki te dni odklepaš zemljo, pomagaj nam!”
  Res je, pomagaj slovenskemu narodu, da že enkrat spregleda!

 8. Ko sem včeraj na 3. programu RTV malo spremljal razpravo v parlamentu (eh, spet me je malo zaneslo) in brezumno nakladanje opozicije (beri: slovenske levice kot derivat boljševizma), sem malo razmišljal o njihovem osebnostnem profilu: POKVARJENOST in ZLOBA!
  O njihovem nazorskem profilu mi je pa že dolgo jasno: v nauk Frankfurtske šole tkim. kulturnega marksizma se niso kaj dosti poglabljali (je prezahtevno!) – od njega so pobrali le verbalno akrobatstvo (beri: nakladanje) in zapoved, da kot levičar lahko funkcioniraš le, če imaš proti sebi sovražnika; če ga ni, ga pač narediš (cilj posvečuje sredstvo); kdor ni z nami, je proti nam, je naš sovražnik, ki ga je treba uničiti. Sovražnik mojega sovražnika pa je moj prijatelj (beri: koronavirus, ki je zanje prišel kot naročen).

  • Ma ne vem na katerem planetu živite kapodistrias (Grk). Kdo v Sloveniji je danes komunist – boljševik? Vam se je popolnoma utrgalo. Komuniste vidite za vsakim vogalom. Po vaše so komunisti . boljševiki vsi, ki niso v SDS. Ljudmila Novak, Vera Ban, Mate, Hvalica, Ž. Turk, Virant in še mnogo drugih so za vas komunisti. Če bi bilo po vaše , bi prepovedali vsako opozicijo. Prepovedali bi pravico do drugačnega pogleda. Ali ni to diktatura in totalitarizem? Za ustvarjanje sovražnikov je specialist Janez Janša. On stalno producira in razvija ideje o moči iz Murgel. Stalno je ogrožen. Stalno je paničen in paniko širi med ljudmi. In če kdo, je danes desnica izkoristila Corona virus. Zanetila je spore v NIJZ, odslovila najboljše in najbolj izkušene virologe. Rada bi naredila Slovenijo policijsko državo ali celo, da ji vlada vojna hunta. Resnično ste bedni in omejeni v svojem razmišljanju. Ste tako radikalni in ekstremni desničar in verski fanatik, da ne vidite ničesar. Oziroma vidite okoli sebe same komuniste – boljševike. Bedno. Če bi jaz živel v taki paranoji kot vi, bi se odselil. Predlagam vam kakšno katoliško komuno v ZDA. Edino tam boste srečni.

   • Ah, ti lažnivi levičarski fejknjuzarji: “…desnica izkoristila Corona virus. Zanetila je spore v NIJZ, odslovila najboljše in najbolj izkušene virologe.”

    “…Pirnatova vidna članica Socialnih demokratov…
    …Po razglasitvi epidemije, menjavi vlade in ustanovitvi Kriznega štaba Republike Slovenije za zajezitev in obvladovanje epidemije COVID-19 je bila po SVOJEM ODSTOPU premeščena na mesto vršilke dolžnosti generalne direktorice direktorata za zdravstveno varstvo.”

    https://sl.m.wikipedia.org/wiki/Nina_Pirnat

  • Novinar, ki je o tem napisal celo knjigo, je iz samega kriznega štaba prejel grožnjo s smrtjo. Slovenija je zato že dobila rdeči karton od EU.
   Se zavedate, da v primeru njegove nasilne smrti, ni daleč do enakega scenarija za vlado? Na koalicijinem mestu bi jaz 24-urno varovanje priskrbel zanj in ne za še neogrožene ministre.
   Prerekanje o slabem vtisu, ker naj dejansko ne bi trgoval, je zdaj tako nepomembno v primerjavi z zaščito normalnosti v Sloveniji. Če ni, naj zdaj izpelje perfekten dvoletni mandat. A, če bo delal napake, bo tudi brez malega možaka z velikimi modrimi očmi letel. Ogromno Slovencev ga namreč ima v želodcu. Ne nasilje, ravno kontra – rupurupt oz. pulfer vzet.

   • Zgaga? Ta je prevec resno vzel svoj priimek in se obnasa v skladu s tem. Ob koncu tedna je tako ob zivce spravil direktorja slovenjegraske bolnisnice dr. Lavreta, da mu je preobremenjen in v stresu odgovarjal na tvite na nacin, da je zdaj izgubil direktorsko sluzbo. Ne rdeci, Janseva vlada ga je razresila. Zaradi provokatorja in zgage, kaksnega resnega novinarja neki!

   • Nisem vedel. Nikoli ne bi uganil.

    A glej, novinarja se je treba lotiti na takšen način kot ti – z informacijami.

   • Tako, kot je napisal Požar: Lavre gre lahko za zdravnika v Švico, Zgaga pa za novinarja ne more.

    Do kdaj bomo ubogi na Duhu in izobrazbi valjali vsepovsod: Zgage, Trampuže, Fajonke, Kordiše, Mesce, Brgleze, Nemce, etc., etc. ……….

   • Zdravko, jaz se natančno izražam.

    Po drugi strani pa Facebook “gori” od objav besa nad Janšo, a nekateri tu “vedo”, da za vsem stoji mali mož z velikimi modrimi očmi.

    Ni tako enostavno, da kar lociraš tarčo, jo kirurško odstraniš in potem “raka” ni več. Nezadovoljstvo je razsejano po celi Sloveniji. Pozabi na kemoterapijo, ki niti v medicini ne vžge. Če se naprej izrazim z isto medicinsko prispodobo: treba je graditi imunost. Ničesar drugega ne pomaga.

    • Napisal si: je iz samega kriznega štaba prejel grožnjo s smrtjo.
     Torej gre za nizkotno laž. Tako podlo, da ni besed.

    • Gorenje srda nad Jansa je delirantno. Je del abstinencnega sindroma. Nekateri ne morejo dojeti, da je lahko clovek drugih nazorov in porekla na oblasti kot so oni sami. In da bojo vsaj nekaj casa mogoce malo prikrajsani pri koritih. Ampak to je del ozdravitve politicnih odvisnikov. Demokracija pomeni, da je enkrat na oblasti levica, enkrat desnica. Dovolj je aboniranosti prvorazrednih na oblast in korita, ki traja od 1945 naprej. Prevec, ne le dovolj!

    • Haha. Anonimni provokator me zmerja z lažnivcem. Pazi s “podlim lažnivcem”.

     Bo zdaj v Sloveniji, ko imamo desno vlado, zmagala pravna država in bom lahko iztožil ustrezno odškodnino?

    • Igor iz MB,
     za vas velja ona bosansko-hercegovska modrost: ‘što je babi milo, to joj se i snilo, a što se babi snilo, to joj se i zbilo’ 👍😁

     Od vsepovsod ste napaberkovali levičarsko prefiltrirane “informacije” ter jih sestavili v svojo “sanjsko resničnost”. To zdaj tu prodajate kot edino “resničnost”. Vaše levičarske sanje niso stvarnost, gre le za vaše notranje doživljanje zunanjega sveta.

     S sklicevanjem na FB zapise, ste priznali, da vaša “informiranost” izhaja iz nezanesljivega vira “informacij”. Kdo ve, koga vse imate uvrščenega med svoje FB “prijatelje”…

     Na pričujočem forumu ste zagotovo najzanesljivejši fejknjuzar 😆

     Če boste pogledali spodnji video, je v njem kratek, a nadvse poučen skeč, prav na vašo kožo pisan – tisti z loncem na glavi, od cca 0:30 minute naprej.
     Besedico ‘koronavirus’ in ‘karantena’ v vašem primeru zamenjajte z imenom in priimkom spoštovanega slovenskega premiera Janeza Janše.

     https://m.youtube.com/watch?v=PqGohpENE5o

     Igor iz MB,
     zdaj ste končno izvedeli:
     “Nobenga ne briga, kaj si vi mislste o slovenskem politiku Janezu Janši.” 🤣

     • Haha. Posnetek je smešen, a se takšnim razmišljanjem ne strinjam. Je preveč “slovensko” – majhno. Slovence je ravno nasprotno treba spodbujati v aktivno državljanstvo – da povedo, kaj mislijo.
      To Slovenci praviloma povedo šele pod vplivom alkohola. In pri tem nekontrolirano žalijo povprek. Ne, tako pa ne. V Sloveniji je velikanski problem permisivna vzgoja, kar se tiče (zlasti političnega) bontona. Ko lahko komurkoli kar karkoli rečeš. Ne, žaliti se ne sme. Če se s kom ne strinjaš, mu predoči svoje dokaze.
      Če menite, da se karkoli o Janezu Janši motim, izvolite. Povejte. S tem, da ne razumem, kako ste se njega spomnili v zgornji debati.
      Morda zaradi objektivne odgovornosti? Glejte še enkrat. Pokol osem (in ne 30, kot se je sprva lagalo) tisoč ujetnikov je izvršila pešica (da manj kot prstov na roki) sadistov. Med njimi je bil tudi eden Slovenec. Nobeden od njih ni bil kaznovan. Večina Srbov meni, da so vsi po vrsti bili plačanci pakta NATO. Ne da se dokazati, da ni res. A general Mladić je vseeno v zaporu – zaradi objektivne odgovornost. Imel je najvišji čin in je objektivno odgovoren za vse, kar se je zgodila na ozemlju, ki bi ga moral še okupirati, potem ko ga je že vojaško kontroliral. Okupirati pomeni izvajati pravno državo z volitvami vred.
      Glede škandala v kriznem štabu je definitivno objektivno odgovoren Janez Janša. Ne, ne verjamem, da bi se on tako pobalinsko obnašal, če ste me tako razumeli. A objektivno je kriv in je dolžan voditi državo, potem ko je prisegel kot predsednik vlade. Ne, nisem predlagal, da mu zato sodimo. Da, PRIČAKUJEM, da se bo intenzivno angažiral, da se krivec najde.

 9. Po nekaj dneh nemogoce protivladne ihte, sovraznosti, tudi manipulacij v informativnih oddajah RTV SLO koncno nocoj eni normalni Odmevi.

  Bravo, urednik Valentin Areh, bravo voditeljica Rosvita Pesek!

 10. Spodbodla me je navedba v članku, Žižkov opis samega sebe in sicer, da je “ateistični kristjan”? To je vsekakor nekak “bistroumni nesmisel”, zakaj? Če si ateist, pač ne priznavaš nič Božjega. Biti kristjan pomeni biti Kristusov, Kristus je Bog, torej božji! Očitno je Žižek pogruntal nekaj, kar mu omogoča “filozofiranje” in nekaj kar mu morda daje prijazen videz njegove filozofije!? Zakaj to potrebuje? Ali mu zmanjkuje poslušalcev, pa bi si jih rad nabral med kristjani, ali pa preprosto spet zavaja, tako kot sicer. Po mojem amaterskem mnenju (nimam pojma o filozofiji!) je to res nesmisel. Če si marksist ne moreš bit Kristjan, to se izloča, kajti biti kristjan pomeni biti “uslužen vsem, vse spoštovati in svojega bližnjega ljubiti”, biti marksist pa pomeni delati revoluciji, odstranjevati nasprotnike te revolucije in grabiti bogastvo tistih ki so si ga pridelali s svojim delom! Žižek oprosti, ostani marksist in nam kristjanom ne delat sramote!!

 11. Medijske in avtorske manipulacije gor ali dol, še vedno lahko izberem, kaj hočem brati, gledati, poslušati.
  Potem pa se skupaj s Sv. Duhom odločim, kaj sploh morem in hočem verjeti.

 12. Joj, joj, Zivo, tole norčevanje iz vsega kar Kapodistrias napiše te je pa že čisto razgalilo! Prvič, prenehaj že s tem duhovičenjem (Grk)! Ne vem zakaj se podpisuješ Zivo, saj bi se lahko tudi Mrtvo, Zlobko, Stalin, Nebukadnezar….?! Kapodistriasovi prispevki so odlični. Mož je inteligenten, izobražen, resnicoljuben in domoljuben. Tako ga čutim.Zgubi pa včasih živce, ampak kdo jih ne bi ob takem slaboumnem nakladanju kot ga lahko beremo na portalu.Ti veliko prispevaš v to kvoto.Sprva sem verjela, da si zaveden levičarski gorečnež. Odkar vem kako razumeš Možinov Razkol, nimam več ne upanja, ne besed. V kemiji so nekatere reakcije ireverzibilne. Tako je z zadrtimi komunisti.Tukaj ni pomoči.Pri mašah se moli:….privedi k sebi vse svoje razkropljene otroke! Medtem ko ti vztrajaš pri svojem svinčenem mišljenju, množica ljudi v samostanih in izven njih zate moli iz dneva v dan…Morda se jim pridružim.

Comments are closed.