Peta kolona v času epidemije

19
Peta kolona lahko blokira vse napore, da bi epidemijo ustavili, ker pač česa nočejo narediti in ministri nimajo orodij, da bi jih prisilili.

Teden dni je mimo odkar je nova vlada prevzela vajeti v roke. Borbo zoper nevidnega sovražnika je začela odločno in potegnila vrsto nepriljubljenih nujnih ukrepov. Šarčeva vlada je do zadnjega omahovala in zavlačevala. Ni pa izgubljala časa, ko je do zadnjega dne, zadnje ure, zadnje minute zaposlovala na skrajno neetičen način, vendar verjetno še vedno zakonit način, svoje politične kadre. Dobre plače, dobre državne službe, lepo parkirani do naslednje vrnitve na oblast. Servilni mediji so vse to početje spregledali, kakor so Šarcu in njegovi vladi spregledali vsako napako v mesecih, ko so se pasli na oblasti.

V sedmih dneh so že v totalni vojni proti vladi

Z novo vlado, ker je Janševa, torej zagotovo ne njihova, pa ni tako. V sedmih dneh so že v totalni vojni, ne proti koronavirusu, temveč proti vladi. Zaradi te drže je jasno, da so novinarji družbenopolitični delavci in v službi verodostojnega informiranja javnosti. Delajo le za to, da bi se k nam vrnil enoumni socializem … v naših glavah je že, zato imajo tak uspeh. Zanimivo je, da so v teh dneh v ozadje stopili vsi »generali in višji častniki« globoke države. O Kučanu ni ne duha ne sluha, o akademikih tudi ne, ljubljanski župan kakor da ga ni. Umazano delo prepuščajo kmetom na šahovnici. In teh ni malo.

Fronta proti epidemiji je jasna. Vlada, posebno najbolj obremenjeni ministri, garajo kot črna živina, čeprav marsikje doživljajo tiho sabotažo oz. nekooperativnost, ki se ne vidi, čutimo jo pa vsi. Neznani uradnik lahko blokira vse napore, da bi epidemijo ustavili, ker pač česa noče narediti in minister nima orodja, da bi ga prisilil.

Ustvarjanje panike, antipatije in sovraštva do Vlade RS, ker ni levičarska, se dogaja na različnih ravneh. Naj omenim samo nekatere.

Epidemija in zastoj vsega javnega življenja je med drugim odplaknila mnoge dejavnosti, ki so dejansko odveč. Jasno, nihče ne bo trdil zase, da je njegovo delo nepomembno. Duhovniki smo v tem že utrjeni. Mnogi, levi in desni ateisti in agnostiki nam že dolgo dajejo vedeti, da našega dela ne cenijo in ne potrebujejo. Toda verniki nas vzdržujejo in potrebujejo. A teh je največ 25 % vsega prebivalstva. Trem četrtinam vseh prebivalcev Slovenije je popolnoma vseeno ali smo ali nismo.

Pri sporočanju igra vlada z zelo slabimi kartami

Večji šok je za samovšečne kulturnike, ki živijo v svojih balončkih in drug drugemu dajejo človeško čast in slavo, si delijo razno razne nagrade, ki jih živ krst ne pozna, a njim so pomembne. Vse se napaja iz proračuna. Vsi so odvisni od Ministrstva za kulturo, a jim je to samoumevno. Zdaj pa se je pokazalo, da jih nihče ne potrebuje. Da jih nihče ne pogreša. Da lahko mirno in dolgo živimo brez njih. In logično je, da je tako, toda ker so razvajeni, napadajo vlado, da ne pomisli nanje. A kaj, ko vse to spada v kategorijo »za preživetje« nepotrebno in je zato razumljivo, da je mogoče prav tukaj prihraniti velike denarje, ki so zdaj potrebni drugod.

Druga fronta je odprta pri sporočanju (PR). Tu vlada igra, ne čisto brez lastne krivde, z zelo slabimi kartami. Če je kdo pomislil, da bodo novinarji znali preseči svojo žolčno antipatijo, pravo sovraštvo do premierja, potem je zdaj jasno, da se je motil. Vsako drobno ali veliko napako obelodanijo in pomnožijo, vsak korak ironizirajo, onesnažijo, uporabijo za širjenje slabe volje in besa. Tako so zasmehovali uporabo mask na prvi seji vlade. Niso te slike komentirali s kakšno pozitivno izjavo ali spodbudo k odgovornosti, ampak so se do konca delali norca. Vidno, čeprav nekoliko smešno, sporočilo Vlade RS je bilo »stvar je resna in gre za življenja«. Naša življenja.

Mask in drugega materiala pa v skladiščih ni bilo. V takih razmerah so se ministri lotili iskanja materiala, ki ga nujno potrebujejo po celem svetu. Do tu zgodbo poznamo. Spet neki Bosanec, ki je – ponovno uničil dobro ime BiH – in poskus goljufije, ki se je izjalovil. Spet dovolj materiala za defetistično novinarstvo.

Mrhovinarjem ne manjka kadavrov. Počutijo se vsemogočne in vlada je zdaj hvaležna tarča. Razmere pa idealne za sejanje panike in sovraštva.

Pomislimo na ministrske plače

Kakšna zdraha! Tu pa so pomagali tudi vsi nevoščljivci, pravičniki, jezni kristjani ipd., ki želijo, da bi vlada dobro delala za fičnike. A če vklopimo razum, premislimo brez nevoščljivosti in zlobnosti, ali bi delali po 14 ur na dan, na najbolj odgovornih mestih in na očeh vsej sovražni srednji novinarjev za borih 3.500 evrov plače? Če ste si rekli »DA«, bi vas rad videl! Vsak samostojni podjetnik, ki ima uradno minimalno plačo, si s kilometrino in drugimi dovoljenimi sredstvi zagotovi višjo plačo. Minister tega ne more. Dobi plačo, brez nadur, brez dodatkov, brez česarkoli, s čimer bi ga lahko nagradili ali se mu zahvalili. Tako se redno dogaja, in s to zadnjo Janševo potezo se ne strinjam – 30 % manj, ko bi morala biti povišica vsaj tolikšna! –  da imajo nevidni in neodgovorni državni uslužbenci več plače kakor ministri. Jasno, to so tisti, ki jih je prejšnja politika parkirala na »lepo čakanje«.

Noro! Ponavljam, noro! Vsakemu bi moralo biti jasno, da je najvišja plača na ministrstvu za ministra in nihče ne bi smel prejeti več kakor on. Zadnjič, ko smo se tako srdito »pogovarjali« o javnih plačah je bilo za časa kandidature Arharja za predsednika države. Uničili so ga in uspeli, ker smo Slovenci polni socialistične nevoščljivosti in ne znamo priznati ne časti ne nagrade tistemu, ki mu pripada, ampak smo se navadili na levičarsko negativno kadrovanje, pri tem pa smo neobčutljivi za njihovo lastno bogatenje.

Za odpravnine Šarčevih kabinetnikov bo šlo pol milijona evrov, pa se novinarji prav nič ne zgražajo!

Peta kolona je s totalno vojno proti vladi že začela

Zanimivo je, da so v teh dneh v ozadje stopili vsi »generali in višji častniki« globoke države. O Kučanu ni ne duha ne sluha, o akademikih tudi ne, ljubljanski župan kakor da ga ni. Umazano delo prepuščajo kmetom na šahovnici. In teh ni malo.

Ena od podlih oblik napadanja na Vlado RS prihaja iz Evropskega parlamenta oz. levičarskih predstavnikov Slovenije v Evropi. Sem spadajo slovenski evropski poslanci, in naš brezbarvni komisar Lenarčič, ki se je na nacionalki gladko zlagal in se zato ni niti opravičil. Fajonova pa tvita in napada slovensko vlado, medtem ko pri popolnoma enakih ukrepih pri Evropski komisiji molči. Med njimi je npr. začasen nov način tiskovnih konferenc, ko je potrebno vprašanja poslati po e-pošti in ni več mogoče srečanje v živo. Enak ukrep je sprejela Evropska komisija, pa tudi druge države, toda Fajonova se zgraža samo pri Janši. Ukrep skrbi za varnostno razdaljo in čim manj stikov bi moral veljati tudi za novinarje. Zaradi njih samih in zdravja vseh, ki se z njimi srečujejo, z njimi živijo.

Toda ne, novinarji se gnetejo pred vrati vlade in ne spoštujejo 1,5 m razdalje, ki jo moramo spoštovati vsi. Oni so seveda nad zakoni in priporočili… saj veste, imajo se za nedotakljive.

Totalna vojna petokolonašev se je že začela. Pozivi »bomo šli na ulice«, »bomo štrajkali«, bomo to in ono, so zdaj izrečeni s strani kmetov, a kmet na šahovnici dela, kar kralj naroči. Kralju se ta hip ni potrebno izpostavljati.

Vklopimo razum

Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo. 

Zgodbo smo že videli. Imeli smo polne ulice manifestantov, ki so skupaj z novinarji, deželo spravili v stresno patološko histerijo. Ko so zamenjali oblast, je bilo čez noč vse mimo. Tudi zdaj pripravljajo teren za čas, ko bo epidemija mimo. Čas, ki bo težak, ker, če mesec dni nič ne delaš, imaš recesijo in 30 % krčenje gospodarstva. Seveda bo vlada morala zmanjšati prihodke tistih, ki se napajajo iz proračuna. Vsem javim zavodom, agencijam, institutom, šolam, vojski, vsem javnim uslužbencem, vsem bo MORALA zmanjšati plače. Pri tem bo direktor zdravstvenega zavoda, ki ima 12.000 evrov, zagotovo manj trpel kakor čistilka, ki je na minimalcu.

Toda najvišje plače niso pri funkcionarjih, ampak pri skritih proračunskih porabnikih, ki so daleč od oči javnosti. Že sedaj je jasno, da bodo najhujše posledice trajale do časa po naslednjih volitvah. Petokolonaši pa že sedaj delajo, da bi jih dobili.

Si predstavljate, da bi to krizo in čas po njej, morali preživeti pod Šarcem, Židanom, Cerarjem, Erjavcem in Mescem? Oni, ki državo pojmujejo kot »moj bankomat« ali v najboljšem primeru »naš bankomat« in so nas pustili bose in nage pred praktičnim vojnim stanjem?! Komaj en teden je, pa se zdi, da so ljudje pozabili najbolj osnovne stvari.

Moj glas v podporo Janševi vladi

Kdor bere moje zapise ve, da nimam osebnih interesov v politiki ali gospodarstvu. Sem tako rekoč »zunanji opazovalec« in ne šparam kritike do Janše in njegovih, če je treba, ali do onih, ki sem jih doslej volil ali do vsakršne vlade. Ampak, kar je preveč, je preveč, in kar je preveč neuravnoteženo je preveč neuravnoteženo, zato moram tokrat dvigniti svoj glas v podporo sedanji vladi.

Zahvaljujem se Vsemogočnemu Bogu, da nam je pokazal svojo dobroto tudi tako, da nas je rešil – zadnji hip – pred diletantom in njegovo razglašeno ekipo sebičnežev. Prosim pa ga, da bi dal premierju Janši mirne živce, dobre svetovalce in modrost, ki je potrebna, da nas bo uspešno popeljal iz krize in da bodo zmogli skupaj potegniti voz našega blagostanja iz blata, v katerega se pogreza, skupaj z vsem svetom. In da bo zmogel prenašati vse krivične in podle napade množice nevidnih sovražnikov, ki se skrivajo za lažno solidarnostjo in sočutjem z najbolj revnimi.

Tekst je malo daljši, spoštovani bralec, ampak napadi se vrstijo kakor z brzostrelko izstreljeno v hrbet. Ni jim mar naše preživetje, važno jim je le, da pridejo čimprej spet na oblast, da bo bankomat spet delal, kakor so vajeni. In to me jezi, pa tudi zaslepljenost ljudstva. A o tem kdaj drugič.

19 KOMENTARJI

 1. To so izrodki tega naroda. Če drugorazredni državljani tega ne vidijo in na bodočih volitvah ta plevel med narodom ne odstranijo, potem sam Bog našemu narodu ne more pomagati. Tako je stara udbomafija s svojimi geni naredila svoj udbomafijski podmladek. Kje je sedaj udbomafijski specialist za “sovražni govor” kučan. Ga ni !!! Ni ga , ker to lahko dela njegova udbomafijska mladina, ker za njo ni zakonov (razen komunističnih).
  Zato podprimo vlado, da z zakoni iztrebi ta komunistični plevel, ki še edini raste na evropskih tleh in uničuje lastni narod za svoje privilegije in mafijska posla.

 2. Pričakovano. Komunisti in postkomunisti od leta 1941 do sedaj niso napredovali niti za milimeter. Tedaj so v času okupacije likvidirali razredne sovražnike in sedaj v času krize koronavirusa in nezakonitih migracij skušajo prav tako likvidirati razrednega sovražnika. Skupaj s svojimi medijskimi hlapci od demokracije niso videli niti d. Mentalno so še vedno v totalitarizmu, kjer oblast in tudi privilegiji pripadajo samo njim. Zato se upirajo “kontrarevoluciji”. Z njimi vred tudi mnogo zmanipuliranih in pohabljenih ovac.

  Zločina ni brez kazni. Ker kazni ni bilo, revolucija še traja. Dokler ne bomo obračunali s preteklostjo, ne bomo stopili na višjo raven, na demokratično raven, ki omogoča svoboden razvoj vseh posameznikov in vse družbe. Šele ko bomo obračunali s preteklostjo, nas korenine preteklosti ne bodo več vlekle nazaj. Do tedaj pa, naj vlada v sovražnem okolju, tako rekoč v vojnem stanju s preteklostjo, po najboljših močeh dela naprej.

 3. Članek mi ni všeč, še najmanj pa naslov! Če je to časnik Z MERO, bi se moralo to tudi odsevati v terminologiji in naslovih… Ali nismo desničarji že 75 let čutili bolečine zaradi krivične označbe “pete kolone”, da jo sedaj sami uporabljamo?

  • Kaj pa naj bi bilo narobe z naslovom? Kar je res, je res, tepejo nas še osemdeset let, brez vsakega prizanašanja in zdaj naj nastavljamo še drugo lice?

   Ravno to bi rad in še kako jim ustreza, da desnica mirno požira medijsko blato, ki ga mečejo lahko povsem brez strahu, da jim ga bo desnica prej ali slej vrnila.

   Če “sovražnik” ne kaže nobene moči, se ga ne bodo po krščansko usmilili in ga celo “ljubili”, kot kristjanom zapoveduje nebeško humani evangelij, pač pa bojo še bolj vihteli svojo gorjačo in vrteli lažnivi in zlobni jezik.
   In ravno to zdaj delajo. Dokler je odziv tako mlahav, da ga skoraj ni, jim tudi – pravzaprav upravičeno! – ni mar za razdiralne posledice takšnega “dialoga”…

   Torej se jim ob udarcih in nesramnih lažeh zgolj čim bolj vljudno zahvaljujmo, da ne bodo revčki ob naslovu članka užaljeni?

  • Imate prav, gospod Tomažič!
   Slovenskih levičarskih politikantov, ki znotraj Slovenije in zunaj, v EU parlamentu, izrabljajo trenutne razmere smrtonosne pandemije za vsakovrstno blatenje in metanje polen pod noge Janševi vladi ter tudi vsem sodelujočim, ki se trudijo obvladati in zajeziti epidemijo v državi, res ni dopustno označiti za petokolonaše in morda še za izdajalce slovenskega naroda in vojne dobičkarje!
   Slovenski levičarski politikanti so namreč tako preobčutljivi, da na vsak očitek o njihovem petokolonaštvu, medijskem manipuliranju in javnem laganju usekajo podesetereno nazaj – s še več izdajstva, laži in manipulacij v vseh medijih, ki jih obvladujejo, vključujoč državno tiskovno agencijo in državno televizijo!

   Še posebej ni dopustno označevati slovenskih levičarjev s petokolonaši, narodnimi izdajalci in lažnivci na Časniku, kjer članki v najboljših primerih, kadar pri širjenju objav pomaga tudi državnik Janez Janša na svojem tviter profilu, dosegajo le kakih 3000 bralcev – torej imajo preskromen doseg!

   Če bi hoteli ljudem povedati resnico o slovenskih levičarskih politikantih ter obenem slednje razbesniti, bi morali Pozničevo oznako o levičarskih politikantskih petokolonaših objaviti vsaj vsi trije programi državne televizije in radia ter STA. Če bi bilo le mogoče, pa še Poptv, A-kanal, Radio Študent, Radio Ena, Delo, Mladina, po novem tudi Reporter in še kje.
   .
   Toda – v naštetih medijih gospodu Pozniču niti slučajno ne bodo dali besede!

   Namesto objavljati članke o levičarskih petokolonaših, lažnivcih in medijskih manipulatorjih na Časniku – kar ni dopustno, je dopustno pisati debele knjige in v njih obtoževati državnika Janeza Janšo, češ da je “najbolj zaslužen za to, da je slovenska pomlad tako prekmalu ugasnila”! To je ne le dopustno, temveč celo zaželjeno in hvaljeno! Med slovenskimi levičarji, seveda!
   O državniku Janezu Janši, o Slovenski demokratski stranki ter o vseh sodelujočih v Janševi vladi je dopustno lagati po mili volji in manipulirati vse novice, povezane z naštetimi.

   Torej vam dajem popolnoma prav, gospod Tomažič: o slovenskih politikantskih levičarjih ne smemo povedati, da so petokolonaši, lažnivci in manipulatorji… ker ne smemo povedati resnice o njih!

    

 4. Je bilo ob dvah totalitarističnih okupatorjev na Jugoslavijo v drugi svetovni vojni kaj drugače?! takoj jo je napadel tudi tretji, ki je izkoristil stisko ljudi in jim zlagal, da jih bo on rešil in pri tem pokazal, da je treba ubijati domoljube in kristjane ter druge, ki so jim bili v napoto pri prevzemu in ohranitvi njih totalitarno/parazitske oblasti

 5. g. Poznič, hvala lepa za kleno in pokončno besedo, kajti, vse kar še prihaja, je v veliki meri z vašimi besedami razkrito in svareče, je realno in grozeče.
  Peta kolona pa je absolutno pravi izraz.
  Recimo, osebno nisem doumel dolga leta kaj je ta izraz zaobjel v dogajanjih leta 1945. Učili so nas, da so bili Peta kolona Nemškutarji. Rekel sem si, da so ti Nemci ali pa Slovenci bili v določenih krajih v Sloveniji, pa mogoče še v Banatu-ampak ti niso mogli bistveno pripomoči k razpadu kraljevine Jugoslavije in njene vojske…šele zdaj, po branju veliko tekstov mi je jasna vlga jugo komunistov z Brozom na čelu, ki so znotraj kraljevine povzročili pravo razdejanje in igralki so zelo močno vlogo, nedvomno. tako tudi v beograjskih demonstracijah in v puču, ki ga je naredila v bistvu SOE britanska obvepščevalna, ampak komunisti so bili najbolj divji pri zadevi, in tako dalje.
  Dandanes je fakt, da Peta kolona močno obstaja in hudo grozi! Čisto možen je puč in naredili bodo vse, da vojska ne dobi pooblastil.

 6. Tomažič, ti veliki Tomažič, a ne bi raje utihnil in ne packal s svojimi slinastimi mehkužnostmi-vsaj za pol leta, prosim lepo?

 7. Naša Levica se obnaša dejansko kot peta kolona v času epidemije in zaživete demokracije. Z njimi je potrebno ravnati v duhu evangelijske zgodbe te nedelje. Potrebno se je opreti na zdrav razum in se ne prepirati za oslovo senco.
  Upoštevati velja članek Marka Rijavca: “Videti pomeni razumeti”, ki lepo pojasni potrebno ravnanje ljudi.

 8. Vse to, kar gospod Poznič ugotavlja, nedvomno drži. Nova vlada se bojuje na dveh frontah in veliko vprašanje je, katera je težja. Načeloma je to boj z nevidnim sovražnikom, korona virusom. Človeštvo je res na veliki preizkušnji. Toda če smo optimisti, potem bo to zlo nekoč vendarle premagano, seveda z velikimi žrtvami, toda s čvrstim zavezništvom v celotnem človeštvu. Nekaj neodgovornih egocentrikov, ki se na ljubo svojih vsakodnevnih užitkov in ugodnosti na vse skupaj požvižgajo, pač ne bo skalilo tega zavezništva.
  Druga fronta, ko mora vlada in z njo demokratična opcija delovati v izrazito sovražnem okolju, pa je specifično naša, z močnimi koreninami v naši polpretekli zgodovini, in zna trajati bistveno dlje, morda kar nekaj generacij. Slovensko levičarstvo, precej drugačno od evropskega, je patogeni derivat boljševizma, na načelni ravni vzniklega v kominternovski SZ, toda spretno prilagojenega slovenskim razmeram, zato tudi je tako trdoživ.
  Ko se človek zdravorazumsko sprašuje, zakaj je tako, kje so razlogi za ta tipični slovenski razkol, za to sovražnost do drugih in drugačnih, lahko hitro pristane pri zgolj površinskih oblikah, pri pojavih, ki so najbolj vidni: vzgoja, indoktrinacija, prvorazrednost, privilegiji, prisesanost na državne jasli, razdeljevanje dobrin, ki so jih ustvarili drugi itd. Vse to drži in so lahko dobra ilustracija njihovih značajskih potez. Vseeno pa morajo obstajati neki globlji vzroki sistemske narave.
  Pred kratkim preminuli lucidni analitik intelektualnih zablod, prevar in hujskaštva evropske levice, zlasti še kulturnega marksizma kot njihovega spiritus agensa (gonilne sile), sir Roger Scruton jih vidi v dveh izrazitih značilnostih: sovraštvu in revolucionarni gorečnosti za doseganje totalizirane totalnosti (za doseganje cilja so dovoljena vsa sredstva). Njim je potreba po sovražniku imanentna; če ga ni, ga je treba ustvariti, če ni razredni, je pač miselni, idejni, ideološki, nazorski, politični, kakršen koli že. Prof. Justin Stanovnik je takšno naravnanost posrečeno poimenoval “totalitarna poškodovanost”. In drži, da “petokolonaši” in “samovšečni kulturniki” (po Pozniču), levičarski “akademiki”, vsega siti in naveličani mestni lumpenproletariat, namišljeni dušebrižniški sindikati, družbenopolitični delavci režimskih trobil in vsi drugi vojaki revolucije, vsi, ki se zdaj tako sovražno zaganjajo proti legitimni vladi, ne bolujejo samo zaradi značajske dezavuiranosti, zaslepljenosti, naivnosti, nedobrohotnosti – mnogi levičarji so lahko v vsakdanjih stikih čisto prijetni ljudje – ampak gre za mnogo globlji in hujši patološki pojav: miselno poškodovanost. Ker jim razredni boj ni več aktualen, revolucionarni krvavi boj ni civilizacijsko več sprejemljiv, se pač zatekajo retoričnemu nasilju.

 9. Naslova sam ne bi tako sestavil, ampak vsebina v znatni meri zal drzi. Proti zdravi pameti in skrajno patolosko je, kako v tej nadvse zahtevni situaciji takoj letijo brutalni napadi po novi Jansevi vladi, ki je komaj prevzela nase to velikansko breme. Potem ko je prejsnja vlada skupaj z njej slepo lojalno zdruzbo prevladujocih medijev v korona pandemiji na veliko zamocila in podcenila resnost situacije.

  Gospod Tomazic, kaj res ne vidite, da je zdaj cas za sodelovanje in ne napadanje in rusenje nove vlade, da so zivljenja v tisocih ali desetisocih odvisna od tega, kako uspesno bo nasa drzava v teh trenutkih vodena? Medsebojno podpora in solidarnost, tudi podpora tistim, ki nas vodijo, je edina primerna pot ta cas.

 10. Kakšne so to bedarije nekaterih, ki se spotikajo ob naslov ali peto kolono. Če se malo pošalim, članek ni popoln le zato, ker manjka kakšna sočna kletvica, ki jih mrgoli v zraku ob spremljanju boljševikov, ki so za trenutek odrinjeni od blagajne. Samo za to gre, za denar! Način njihovega podtalnega delovanja je vedno enak, skratka zdaj bi bil lahko prozoren že za večino volivcev, pa to ni, ker večina miži. Bivši udbovci in udbovke ter njihovi mlajši simpatizerji, ki se skrivajo za dobrodušnimi dedki in babicami in družinskimi ljudmi, saj ves čas vladanja levih kriminalcev objavljajo objavljajo na FB in TW lepe, lepše in najlepše fotografije, zdaj na družabnih omrežjih, po trgovinah, na hodnikih stolpičev ter povsod, kjer je za to priložnost z raznimi bombicami podžigajo tisti del raje, ki se (iz različnih razlogov, največkrat zaradi strahu) ni hotel spremeniti, ter počasi gradijo podlago za bližnji upor. Pomislite, ker si je vlada domnevno povečala plače, so se že oglasili sindikati z grožnjo splošne stavke. Tisti sindikati, za katere sedem let sploh nismo vedeli, da obstajajo, saj jih razen ob nekaj TV performanskih ni bilo zaznati. Lahko bi v neskončno našteval pokvarjenosti, ki jih počnejo “podsistemski” ljudje, kot bi lahko tudi imenovali birokrate, saj ne gre za navadne birokrate, ampak za boljševistočne birokrate. V neskončno. Kar pa me čudi in jezi smo demokrati sami. V zadnjih sedmih letih nismo organizirali enega samega protesta, da bi se boljševistični mafiji zatresle hlače. Ne, organizirali smo proteste s harmonikami in slovensko poezijo, da se nam lahko še bolj smejejo, kot se nam že itak. Organizirali smo kulturne proteste pred sodiščem, da so nas tisti levičarji, ki so hodili mimo, čisto upravičeno imeli za tepčke. Da ne govorim, koliko podtaknjencev je bilo v teh naših protestih. Bila je ustvarjena takšna “psihoza”, da nikomur ni prišlo na misel, da bi najel tank in se zaletel v vrata vhodna vrata sodišča, kar bi boljševistična mafija edino razumela. To so bitja (ne vem kakšna, ljudje niso), ki razumejo samo macolo in druge mučilne naprave. Tokrat … Da, tokrat pričakujem, da bomo morebitni granitni napad branili fizično. Pričakujem pa tudi množične in nasilne proteste v Murglah, ve se okrog čigave hiše. To, kar se poočne v Sloveniji je izpod kritike. Mislim na nas, na naše bebavo in pomehkuženo delovanje. Jezus nas samo debelo gleda. Stalno imamo njegovo ime na ustnicah, delujemo pa hudiču prodane duše.

  • “Samo za to gre, za denar!”

   In pa za oblast. Pa za namišljeno čast; če pogledaš Titove prsi, vidiš polno odlikovanj, ki so mu jih od njega življenjsko odvisneži.

 11. Precej zgrešen članek.
  Nova vlada v enem tednu ni morala storiti ne vem kaj, a s svojimi dejanji se ni izkazala. Spreminjajoči se ukrepi iz dneva v dan služijo le k vzpodbujanju panike in negotovosti. Da ne omenjam drugih napak.
  Tako, da vladi v prihodnje želel več politične modrosti.
  Kar pa se tiče “nepristanskosti” avtorja … Verjamem, da na glasovnici za najseksipilnešega moškega in najseksipilnejšo žensko napiše “Janez Janša”. In s tem ni nisto nič narobe.

  • Vprasajte medicinske strokovnjake, vkljucno z zdravnisko zbornico ( njena predsednica Cebasek je sicer nazorsko prej na levi kot na desni), katera bolj ustrezno reagira na pandemijo, Sarceva ali Janseva vlada. In boste zvedeli, da je bilo Sarcevo vodenje katastrofa, Jansevo je pa skladno s pricakovanji stroke.

   Da bodo pa izjeme, da bo infektolog dr. Andrej Trampuz, trenutno v Berlinu, nasel priloznost za poceni levicarsko politikantstvo proti Jansevi vladi, pa zal ne preseneca. Ni prvic. V velikih konfliktih je bil pred leti pred odhodom v inozemstvo s svojimi vodilnimi stanovskimi kolegi, pretezno konzervativno politicno orientiranimi in vedno je dobil ogromno prostora za blatenje kolegov v dominantnih levicarskih medijih. Ocitno ima prave zveze za to. Podobno kot Keber in Kenda.

   Zadnji Trampuzev fb napad na Jansevo vlado, ker so prvo sejo za medije zaceli z maskami na obrazih, je degutanten. Nasprotno, to prvo sporocilo nove vlade je bilo prepotreben zgled ljudem, da je vrag salo vzel in da se je treba vesti odgovorno in upostevati vsa navodila!

   • Čebaškova se je pa res povsem diskreditirala. Vsaj pol očitkov Šarcu je nepotrebnih, da ne rečem izmišljenih v smislu, kaj bi bilo, če bi bilo, in vsaj pol sedanjih ukrepov je preuranjenih in bodo povzročali predvsem škodo.
    Kakorkoli, tako ne bomo zdržali dolgo. Kmalu bo prišel čas, ko bo treba res imeti jajca in spustit življenje naprej.

    • Totalna prismoda. Vsaj april in maj bo treba zdrzati s taksnimi ali se bolj strogimi ukrepi. In po nekem cudezu, ker zdaj vlada izjemno povprasevanje, izvaza samo Kitajska, lastne proizvodnje pa ni, priti do zadostnih kolicin zascitne opreme in respiratorjev. Po maju bomo pa se videli. Ce bomo poleti ze kolikortoliko normalno zadihali, bom prijetno presenecen.

Comments are closed.