Krka tovarna zdravil: jubilejno 65-letno delovanje tudi v znamenju kulture

2
377
Jože Colarič predsednik Uprave Tovarne zdravil Novo mesto d. d.
V Krki se zavedajo, da so mlade generacije tiste, ki bodo s svojim znanjem, nadarjenostjo, trdim delom in vztrajnostjo prispevale k razvoju družbe.

V letošnjem jubilejnem Krkinem letu je predsednik uprave ter generalni direktor Krke Jože Colarič že večkrat poudaril, da so generacije inovativnih in ustvarjalnih sodelavcev v 65-letni zgodovini Krki omogočile zrasti v eno najuspešnejših generičnih farmacevtskih podjetij. Vsa leta svojega obstoja so imeli v Krki posluh tudi za kulturo in umetniško ustvarjanje. Tako ni naključje, da so se ob jubileju poklonili tudi umetnosti.

Vrhunski glasbeni dogodek uvod v Krkine klavirske koncertne večere

V počastitev Krkinega jubileja so na prvem slavnostnem Krkinem klavirskem koncertnem večeru, ki je bil v četrtek, 21. novembra 2019, nastopili mednarodno priznani slovenski pianisti Dubravka Tomšič Srebotnjak, Tatjana Ognjanovič in Tomaž Petrač. Na povsem novem koncertnem klavirju Steinway & Sons so zaigrali skladbe treh velikanov svetovne klasične glasbe: Beethovna, Rahmaninova in Chopina.

Ta vrhunski glasbeni dogodek je bil hkrati tudi uvod v Krkine klavirske koncertne večere, s katerimi med drugim Krka stopa naproti tako nadarjenim mladim učencem in dijakom glasbenih šol kot tudi študentom glasbenih akademij, ki jim bo v prihodnje omogočila, da svoje znanje predstavijo širšemu občinstvu. Z nastopi jim bo Krka pomagala razvijati talent in ambicije ter vztrajnost in pogum, ki so, tako kot v podjetju, v glasbeni karieri bistveni dejavniki za doseganje vrhunskih rezultatov.

Kultura je že 65 let trajni element Krkinega poslovnega razmišljanja

Jubileju so se tako že spomladi poklonili z odkritjem skulpture Krkine deklice z rastočo knjigo, ki stoji pred najsodobnejšo tovarno trdnih farmacevtskih izdelkov Notol v Novem mestu. Tudi novi koncertni klavir Steinway & Sons na poseben način pooseblja Krkino tradicijo, ki se kaže v inovativnosti in nenehni težnji k odličnosti na vseh področjih delovanja. V Krki se zavedajo, da so mlade generacije tiste, ki bodo s svojim znanjem, nadarjenostjo, trdim delom in vztrajnostjo ter ob pomoči staršev in mentorjev iskale odgovore na vprašanja sodobnega časa in pomembno prispevale k razvoju družbe. Prav zato bo Krka tudi v prihodnosti še posebej podpirala projekte in ustanove, ki v ospredje postavljajo delo z mladimi.

Fotografije in besedilo za medije je posredovala Simona Gorjup, pomočnica vodje, Služba za odnose z javnostmi.

2 KOMENTARJI

  1. Brez kulture ni kulturne rasti.

    Kultura in vrednote sta civilizacijska sinonima.

    Vendar kultura ni le resna glasba, ampak tudi kulturna dediščina nasploh.

Comments are closed.

Prijava

Za komentiranje se prijavite