Kolesarska republika Slovenija

13
Šiškova varda ali kolesarski demonstranti? Foto: komunal.org

Šiškova varda ali kolesarski demonstranti? Kdo je politični dedič onih, ki so v teh dneh pred 75 leti pobili okoli petnajst tisoč Slovencev?

Protest znamenitih akademikov je že ob nastopu Janševe vlade napovedal politično destabilizacijo Slovenije. Imena podpisnikov ne skrivajo njihovega duhovnega in političnega očeta, ki se nikoli ni mogel sprijazniti, da formalno ne more biti več na čelu države. Njegov krog je pripravljen pristati na vse, nikoli pa na izgubo oblasti in privilegijev, ki iz nje izvirajo. Virusna epidemija je srditost napadov na novo vlado nekoliko zmanjšala. Dolžnost vzdrževanja pritiska je prenesla na Kadunčev krog nacionalne televizije – mož je verjetno posodil samo ime – ki ta posel izjemno opravlja. Glavni sredstvi sta politična in ideološka nestrpnost ter tendenciozno prikazovanje razmer na podlagi prirejenih dejstev in polresnic. Civilizacijska norma, da je vsak do pravnomočne sodbe nedolžen, zanje ne velja.

Rušenje vlade s pomočjo poročil na televiziji

Vsaka poročila na TV se začnejo s prispevkom o nezadovoljstvu z vlado. Trenutno so hrbtenica rušilcev vlade. Sistematiko za to je napovedal že znameniti intervju s »Kocko«, ki je bil zgolj in samo trobilo »plavega«. Vsekakor v delu RTVS deluje močna skupina ljudi, mogoče imajo v njej trenutno premoč dame, ki Sloveniji nikoli ne bo dovolila, da se otrese oblasti nekdanjih goščarskih politkomisarjev oziroma kasnejših tožilcev. Priimek enega organizatorjev sedanjih demonstracij je presenečenje samo za ignorante spremljanja notranjepolitičnih razmer. Ni načina niti demokratične možnosti, ki bi jih v obstoječih okvirih onemogočila. Računajo lahko na močno mednarodno podporo. Rdeča internacionala deluje. Zlasti ob pomoči »desnih«.

Edina pot v slovensko resnično svobodo, zgolj prvi korak, je ukinitev obveznega plačevanja RTV-prispevka.

Kolesarski demonstranti se z rumenimi jopiči v Franciji ne morejo primerjati

Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.

Kolesarski demonstranti so dokaj duhoviti in na videz neprimerljivi z dejavnostjo »rumenih jopičev« v Franciji. To je bilo socialno gibanje, kolesarski demonstranti pri nas pa so nosilci nestrpnosti, totalitarizma, zanikovalci svetosti življenja. »Ubi Janšu!« je začetek in konec njihovih političnih ciljev. Kaj epidemija, kaj socialna drama, ki jo prinaša pandemije. Ne gre jim nasedati, treba jih je ignorirati, hkrati pa vedeti, da se njihovi politični očetje nikoli ne bodo sprijaznili z vlado, ki jo bo vodil Janša. Tu ni kompromisa, ampak bo boj potekal do konca. Zato je treba »žabe kuhati«. Delovanje za časa koronavirusa dokazuje, da se požvižgajo na mrtve. Tudi njihov vodja, ki sodi v rizično skupino, je pripravljen v njej žrtvovati (predvsem tuje) življenje. Čudno, da raziskovalni novinarji ne odkrijejo, kdo jih financira. Po mnenju strokovnjakov vsake demonstracije stanejo vsaj pet tisoč evrov.

Zaradi svojske demokracije ob ugled doma in v svetu

Slovenija je že nekaj let vsebinsko popolnoma izvotljena država. Načrtno! Vojska, policija, zdravstvo, varstvo starejših, znanost, kultura …: nič ne funkcionira oziroma je vse podrejeno varovanju privilegijev onih, ki so leta 1990 »sestopili z oblasti«. Izgubila je ugled tako pri državljanih kot zlasti v tujini. Nikogar več ne zanimamo. To je bilo načrtno izpeljano. Kot sestop z oblasti, ki je dejansko pomenil najbolj brezobzirno vzpenjanje na njen dejanski vrh. Danes svoj položaj branijo v imenu demokracije, ki jo vrhunsko izrabljajo. Prava ljudska demokracija! Ni slučajno v javnosti toliko goščarskega besednjaka, od »ljudske vstaje« dalje.

Kolesarski demonstranti niso posledica gesla: »Vsi na kolo za zdravo telo!« Ne, gre za zlorabo športa. Gre predvsem za politično in ideološko sporočilo, kako je treba pritiskati navzdol na »ne naše« ljudi. Njihov cilj ni izražanje kritik na račun napak in pomanjkljivosti, ki obstajajo, ampak surovo rušenje demokracije. Za njimi so oni, ki so v tujino odnesli na desetine milijard denarja!

Kaj razkriva obračunavanje s Šiškovo vardo?

Ideološkost in ekskluzivizem, nesocialno naravo kolesarskega gibanja še posebno razkrivajo želje po obračunu s Šiškovo vardo, ki ni pod njihovo kontrolo. Še danes ni jasno, kakšno orožje je dejansko imela na znamenitem postroju. Tudi streljanje z zračno puško ni primerljivo s kiji in podobnimi pretepaškimi pripomočki, ki jih s seboj vozijo kolesarski demonstranti. Ne zahtevajo smrti, pobojev. Človek resnično ne razume – če je problem v tem, da so prišli prav po štajersko vprašat na policijo – zakaj jih obravnavajo. To je njihova državljanska pavica. Še zlasti, ker za ljubljanske in druge kolesarske demonstrante določeni zakoni in predpisi, na primer tisti o zbiranju v času epidemije, ne veljajo. Drugi ljudje, druga merila.

Člani varde so drugorazredni državljani. Skupina, porinjena na družbeni rob in celo prek njega, ki ne more uresničiti svoje državljanske časti, vrednosti in spoštovanja življenja, je problem. Očitno je treba še posebej zato prav po kolesarsko pritisniti nanje. Sami so krivi, če si ne morejo privoščiti nekaj tisočakov vrednih električnih koles, sončnih očal, ki stanejo več sto evrov, oblek iz tujine po zadnji modi …, saj niso naši.

Kolesarski demonstranti lahko javno zahtevajo smrt za predsednika vlade. Tožilstvo tega po uradni dolžnosti ne bo preganjalo, bo pa skrbno preiskalo mazanje Titovega spomenika v Velenju. To “nekdanje” veliko bolj zanima kot dejstvo, da je samo še vprašanje časa, kdaj bodo Kitajci Gorenje enostavno zaprli.

Kdo je politični dedič onih, ki so v teh dneh pred 75 leti pobili okoli petnajst tisoč Slovencev? Šiškova varda ali kolesarski demonstranti?

13 KOMENTARJI

 1. Demonstratorji oz. kolesarji trdijo, da je premier Janša diktator. Pa jim samo njihovo kolesarstvo dokazuje, da ni. Kolesarji niso prijavili svojo kolesarsko prireditev skladno z zakonom, vlada pa na to ni reagirala s prisilo, kar je modro ravnanje.

  Vlada, ne nasedajte na provokacije takšne in drugačne!

  Povsem mirno se vedno obračajte na celote slovenski narod in z njim modro in vrednotno komunicirajte in dokazujte, da delujete pravično in pošteno, da si boste pridobili pri ljudeh dodatno zaupanje. Za to si vzamite čas in prijazen odnos.

  Nesmiselno pa se je prepirati z levimi skrajneži. Tudi preko medijev ne.
  Prepiranje z njimi je podobno njihovemu negativnemu nivoju.
  Zato pokažite, kako se vrednotno vlada, komunicira in gradi vrednotna in razvojna Slovenija! Le na ta način jih boste razorožili.

 2. Ni nobenega utemeljenega razloga, da bi nasedali levičarjem in skupaj z njimi delili Slovence.

  Ne. Vlada naj Slovence le povezuje na ta način, da bo čedalje več Slovencev spoznalo in sledilo vrednotnim slovenskim ciljem!

  Torej, vso energijo namenite vrednotnemu povezovanju, ne pa prepiranju.

 3. Prepiranje je tudi, ko v medijih prikazujete in pojasnjujete, kdo vse kolesari. Za tiste je to reklama, da še pritegnejo druge.
  Rajši namenite strani časopisa in čas Tv oddaj za umirjeno in vrednotno komuniciranje s slovensko javnostjo, da bo razumela in verjela, da delujete vrednotno in razvojno.

 4. Podobno je s tviti. Upravičeni so le, če imajo vrednotno razvojno vsebino, brez negativnih prispodob.

 5. Pred 75. leti se je začelo in se na žalost nadaljuje brez obsodbe in katarze ! Začelo se je v Vetrinju in nadaljevalo na Teharjih-Bukovžlaku !! Spomin je edini, ki ostane močan nad vsem !!!!!!
  To je čas za spominjanje na exodus brez katarze, ki je vzrok, da se zadeva ponavlja !!!!!!!!

 6. Za totalitariste na RTVS, med “akademiki”, paradnimi kolesarji in drugimi je glavni problem, da je tudi formalna demokracija začela nekako delovati. SMC in Desus sta zavrnila izključevalno politiko tistih, ki demokracije ne prenašajo. Za totalitariste je to nevaren precedens, ki bi se lahko še ponovil. Zanje ni moteča samo ta vlada, ampak tudi mogoče naslednje.

  Največja nevarnost za totalitariste, ki so si uzurpirali oblast v tej državi, sta resnica in demokracija. Zato z lažmi in polresnicami ustvarjajo lažno resničnost in z izključevanjem izrivajo demokracijo. Saj na poštenih volitvah niso zmožni zmagati. Resnica in stvarna demokracija sta tudi glavni orodji boja proti izprijeni demokraciji po meri totalitaristov.

  Demokracija pomeni oblast ljudstva. Zato bo tudi ljudstvo tisto, ki bo odločilo, kakšen bo nadaljnji razplet dogodkov. Ali bodo nasedali lažem in polresnicam ali jih bo srečala pamet?

 7. Tine, lepo ste zapisali, dodati bi morali, da se bo to zgodilo na volitvah z večjo udeležbo in ko “levica” ne bo prišla v parlament. Tu je vir zla sedanjosti in bodočnosti !

 8. Zdi se mi odvec, da je kot domnevni reziser iz ozadja te kolesarske republike, kar je duhovita oznaka, spet naveden Kucan. Brez indicev in dokazov. Tudi ce bi imel prste vmes, mislim, da se Kucana precenjuje in mnozico drugih podcenjuje. Kolesarsko republiko so zal sposobni izvesti tudi brez Kucana. Vprasanje pa, ce za levico ni celo kontraproduktivna. Poznam ljudi, ki praviloma volijo levo, pa se s to predstavo in motivi teh ljudi sploh ne morejo identificirati. Morda bojo pa izgubili zmerno mislece, ki mislijo s svojo glavo in propagando prek RTV SLO in POP TV, ki smo jo gledali od nastopa nove vlade, vzamejo z rezervo.

  • IF, ali se ni tudi tov. Kučan pred kratkim vozil po Ljubljani z dvokolesom naj kolesari za”dober vzgled”! Očitno bi mu bili radi stari in mladi podobni v njegovi skromnosti ! Naj biciklirajo v krogih najlepšem mestu na svetu, morda računajo na to, da bo to nekoč eden izmed spominov na dni kraje vlade! Dogodek lahko postane Štromajerjev praznik rdečih kolesarjev. Hkrati je to lahko tudi preverjanje živcev prometnih policajev in jankovićevih mestnih redarjev! Lep praznik in če se bodo odnosi med levico in desnico uredili ga bomo prihodnjič praznovali skupaj in povečali krog vožnje, tako da bi zaobjeli tudi Murglje polhograjske dolomite in zasavske revirje!

Comments are closed.