Ilinka Todorovski, varuhinja gledalčevih pravic, dobro bi bilo, da odstopite

17
Tovarišica Ilinka Todorovski, varuhinja gledalčevih pravic, dobro bi bilo, da odstopite in prepustite svoje mesto nekomu, ki bo zagovarjal gledalčeve pravice do nepristranskega, poštenega, resničnega, kritičnega poročanja. Potrebujemo varuha gledalčevih pravic, ki nas bo branil pred patološkim anti-janševstvom in levičarskim militantstvom novinarjev RTV SLO.  Foto: youtube

Stara svetopisemska modrost se uresničuje tudi te dni, ko varuhinja gledalčevih pravic piše prosti spis v zagovor novinarjem RTVSLO. Da, prav ste prebrali, v zagovor ustanovi in novinarjem, nič pa o gledalcu / poslušalcu. Očitno je tovarišica novinarka spregledala, da je plačana zato, da ščiti gledalca pred ustanovo, ki ji daje kruh. Naslov njenega dogmatičnega poučevanja je »Eksplozija odzivov in protistrup za jezo«. Vabilo k branju pod naslovom pa pravi »nimate prav«.

Varuhinja gledalčevih pravic nima prav

RTVSLO je ustanova, ki ji plačujem mesečni davek, ki mi ga je naložila država. Je »sui generis« medijska hiša. Vse ostale, pretežno leve, so »komercialne«, torej ne zahtevajo od mene davka (razen POP24TV, ki ga pobira preko kabelskih operaterjev, kjer tudi nimamo možnosti, da bi jim rekli »ne,  hvala!« To bo potrebno tudi urediti in osvoboditi uporabnika tega nasilja!). Zaradi te posebnosti je tole pisanje upravičeno in zaradi tega varuhinja gledalčevih pravic nima prav. Če javni zavod preliva denar davkoplačevalcev v medije, ki sami niso sposobni preživeti (Dnevnik, Delo, Mladina, ipd.) in pri tem diskriminira druge (Požareport, Reporter, Demokracija, Družino, Časnik, …), potem upravičeno dvignem svoj glas in protestiram zoper tako početje.

Zamenjava oblasti, proti kateri je RTV SLO odkrito navijala, je v novinarjih in vodstvu RTV SLO sprožilo vojno stanje. Takoj se je začela vojna proti Janši osebno (tukaj se lahko poučite, kako to gre), in vsem, ki z njim sodelujejo. Totalna vojna, ki se bije preko ekranov in radijskih valov. Naboje pa jim očitno priskrbijo prijateljski mediji, ki jih tako velikodušno sofinancirajo. Gre torej za ideološko španovijo na škodo pluralnosti družbe in kvalitete programa. Gre za prozorno početje, ki ima samo en namen. Hočejo se vrniti v »naravno stanje levičarja«, ki je lahko samo »sem na oblasti«.

Ker novinarji že dolga leta širijo antipatijo in sovraštvo, se tu pa tam zgodi, da dobijo nazaj, kar tako velikodušno širijo. Da ne prenesejo kritike, je javno povedal že sam direktor RTV SLO. Da so užaljeni, ko morajo prenašati odmeve ljudstva, ki ga zaničujejo in mu perejo možgane, zvemo vsakič, ko jih zaboli. Nikoli pa ne doživimo odprte samokritike, poštenega poročanja, kvalitetnega iskanje resnice. Vedno le dvojna merila, ideološka zadrtost, levičarska propaganda, antipomladna in antislovenska stališča in komentarji.

RTV SLO, levičarska agitpropovska ustanova

Novinarji se zavedajo, da imajo moč mikrofona in neomejen dostop do ekranov, podprtih z levičarsko srenjo in davkoplačevalskim denarjem. Kdo se ne bi strinjal z besedami:

»Javnost v demokratični Sloveniji k sreči ni monolitna in enoumna, ampak pluralna, večkulturna in z različnimi pogledi na svet, svetovnimi nazori, političnimi stališči, strankarskimi preferencami, verskimi prepričanji, okusi in tako naprej.«

Žal pa so te beseda, ki jih je zapisala varuhinja gledalčevih pravic, lažnive, kajti uporabljajo jih samo in le tedaj, ko je po sili razmer na vladi drugačna svetovnonazorska opcija, kakor si jo sami želijo. Javnost v demokratični Sloveniji je res takšna, kakor je opisano, vendar ne v RTVSLO hiši. Kaj vse počnejo tam z drugače mislečimi, naj omenim samo Jožeta Možina, ki je samo najbolj viden in poznan primer. Ostali so premajhni, da bi zanje vedeli.

Varuhinja gledalčevih pravic Todorovska zapiše na koncu misli: »Ta raznolikost se odraža tudi v javnem mediju.« Tu pa se človek kislo nasmehne in se povpraša po zdravju, kajti če kaj, potem se prav napisano ne odraža v RTVSLO, ki se je v zadnjih letih radikalizirala v neko levičarsko agitpropovsko ustanovo. Pa gre za javno ustanovo, ki ji moramo plačevati davek! Zato, spoštovani bralec, imamo vsi, ki plačujemo, pravico, da osrednja medijska hiša izpolni namene, zapisanih v zakonih, zaradi katerih obstaja. Pa jih ne! Zato je potrebno kaj narediti, oz. spremeniti. In kar je potrebno narediti, ne bo všeč novinarjem in tam zaposlenim, ki dobro živijo na naš račun, obenem pa nam perejo možgane in so zato naš problem.

Varuhinja gledalčevih pravic ne brani gledalcev pač pa RTV SLO

Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo. 

Tekst ima tudi poglavje »Javni medij ni nikogaršnje trobilo«. In spet ne more človek drugega kakor, da se strinja. Ampak varuhinja gledalčevih pravic opisuje ideal in ne resničnosti, kajti resničnost nam prikazuje RTV SLO, ki je trobilo levičarstva, teorije spola in LGTB agende, komunizma, titoizma in pravljičnega boja. Vse, kar je slovensko, kar je normalno, kar je del naše tradicije in naše biti, komaj najde prostor. Oziroma pustijo ravno toliko programskega časa, da ne moremo trditi, da ni nič. Če že samo pomislimo na to, da za božič niti ne omenijo Jezusa Kristusa, ampak govorijo o vsem drugem. Za krščanske praznike tudi nikoli ne rečejo »mi, Slovenci, praznujemo«, ampak vedno slišimo, »oni praznujejo«.

Višek absurda pa je, da varuhinja gledalčevih pravic pred gledalci, ki se nanjo obrnejo, ker se čutijo prevarane, opeharjene ali so preprosto besni zaradi propagandnega načina poročanja s strani javnega zavoda in njenih zaposlenih, brani svoje kolege novinarje in ustanovo, ki jo gledalci kritizirajo. Namesto, da bi branila pravice gledalcev, počne nekaj, kar ni naloga varuha gledalčevih pravic.

Nujno potrebno je nekaj spremeniti, možnosti pa so različne

Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo. 

 1.  Lahko gremo po grškem scenariju in RTV SLO ukinemo (morda samo za nekaj časa). Vsi zaposleni končajo na borzi dela. Potem pa se začne z novo RTV SLO in drugimi ljudmi, saj so prav ti ljudje del problema nepluralnosti te hiše. Ta predlog je utopičen. Vendar naj ostane zapisan.
 2. Programe RTVSLO se od znotraj razdeli na pozicijski in opozicijski del. Prvi program bi lahko bil »pro-vladni«, drugi »pro-opozicijski«. Vladne stranke in opozicijske stranke se med seboj dogovorijo, kako bi to delovalo. To bi bilo možno, vendar je skoraj nemogoče, ker bi levica (kontinuiteta, zima, totalitarci med nami) izgubila svoj monopol.
 3. Varuhinjo gledalčevih pravic naj voli parlamentarna opozicija. Sploh pa ne bi smela biti zaposlena na zavodu RTV SLO, čeprav bi tam imela plačo, pisarno in vse podporno okolje, kakor jo ima sedaj. Prav tako bi morala imeti vpogled v vse dokumente RTV SLO. Brez »če-jev in ampak-ov«! Tak varuh, kakor je sedaj, nič in nikomur ne koristi!

Ker je RTV SLO problem v naši demokraciji, problem enoumja, slabe kvalitete, brezdelnosti in stihije, ker jo moram plačevati tudi jaz, čeprav jo praktično ne gledam, ker torej ne izpolnjuje nič od tega, zaradi česar je, potem je nujno kaj spremeniti. Razumem, da bo vsa levičarska srenja proti, ker nič ni boljšega zanjo kakor imeti v rokah tako mogočen medij, ki ga povrhu plačujejo drugi (podobno kakor s šolstvom!) in bodo s vso svojo močjo onemogočali vsak poseg v ta njihov revir. Kljub temu je potrebno stvari zapisati, razmišljati, predlagati. Slej ali prej bo prišel čas, ko bo mogoče kaj storiti.

Za zdaj pa, tovarišica Ilinka Todorovski, varuhinja gledalčevih pravic, dobro bi bilo, da odstopite in prepustite svoje mesto nekomu, ki bo zagovarjal gledalčeve pravice do nepristranskega, poštenega, resničnega, kritičnega poročanja. Potrebujemo varuha gledalčevih pravic, ki nas bo branil pred patološkim anti-janševstvom in levičarskim militantstvom novinarjev RTV SLO.

17 KOMENTARJI

 1. Drža varuha gledalčevih pravic pri RTV Slovenija, bi morala biti podobna kot je drža predsednika republike, ki predstavlja interese vseh državljanov Slovenije in je branik slovenske ustave in njenih demokratičnih načel.

 2. Bi moralo biti … pa ni in ne bo, dokler bodo orodja družbene moči držali v rokah nasledniki rdečih. Ta naša demokracija se je ujela v brezboštvu in nima prihodnosti. Razen če se Stanislavu&kolegom strga, pa se oblečejo v raševino, postijo … pa se bo Bog usmili Slovenije.

 3. Glede varuha gledalčevih pravic je pač treba reči dvoje: prvič varuh mojih pravic ne more biti notranji človek RTV?? Tak človek mene ne more zastopati, mojih pravic sploh ne pozna, brani pač izključno tisto iz česar izhaja in kdor ga plačuje. Plačanec torej! Ta varuh se mora v bodoče preoblikovati, postati nevtralna oseba, organizacijsko pa naj se spravi pod okvir varuha človekovih pravic, kot eden od specializiranih sektorjev! Dokler je tako kot je, je to posmeh pravicam in je vse skupaj farsa!! Drugo, zelo me skrbi izjava komisarke EU za medije, Hrvatice, ki brez podrobnega poznavanja in na podlagi enostranskih informacij ugotavlja, da se v Sloveniji dogaja pritisk na medije. Halo???? Pa kam plove ta EU?? Sam osebno doživljam neizmeren pritisk medijev name, z neresnicami, sprevrženimi komentarji in neprestanimi mnenjskimi manipulacijami! Mene prepričujejo da smo pluralna skupnost in je veliko resnic in mnenj! Nismo pluralna država, moje mnenje se ne upošteva, nimam ga možnost izrazit in ves čas je resnica le ena, protidemokratična in proti pluralna. Če se izreče kaka resnica na nepravi strani je to sovražni govor! Zaščite mojih pravic nimam in sedaj še Hrvatica bleja neumnosti iz evropskega vrha! A ima tak sistem prihodnost???

 4. Točno, varuh pravic gledalcev ne more biti nekdo, ki je zaposlen na RTV.

  To je enako kot bi bil varuh zdravstvenih pravic zaposlen v zdravstvu, pa ni.

  To negativno prakso je nujno spremeniti!

  • Vseeno kje je zaposlen, v “levokraciji” bo vedno zastopal samo “levico”.
   Če pa bi se po čudežu zgodilo, da bi ne bi zastopal samo “levice”, bi bil zaposlen samo kratek čas…

 5. RTVS je ogledalo naše “demokracije”. Kakršno je stanje v državi in njenih podsistemih, takšno je na RTVS. Povsod monopoli titoistične levice in tako je tudi na RTVS. Na vseh pomembnih mestih so “naši” in tako je tudi na mestu varuha.

  Lahko bi se pa razgradnja tega apartheida začela prav na RTVS.

 6. O Ilinki Todorovski, varuhinji pravic gledalcev na državni televiziji, je Reporterjev novinar Nenad Glücks že leta 2018 objavil članek, kjer je zapisal sledeče:

  “Toda poznavalci so nas opozorili, da so mnenja Todorovske glede oddaje pričakovano pristranska. Varuhinja pravic gledalcev naj bi namreč v komunističnem režimu sodelovala z zloglasno Službo državne varnosti (SDV). To smo preverili na seznamu Centralne aktivne evidence RSNZ iz leta 1987 (objavljen je bil na udba. net) in ugotovili, da je pri Ilinki Todorovski (rojena leta 1966 v Novem mestu) zapisana številka dosjeja 0014000 – 05907.
  Po besedah publicista Romana Leljaka, raziskovalca delovanja in zločinov SDV, so bili pod dosjeje z oznako 14000 uvrščeni registrirani viri SDV (preostalo je številka posameznega dosjeja). Ljudje, ki so bili registrirani viri, so se zavedali, da sodelujejo z SDV, pravi Leljak. Dajali so potencialno koristne informacije o ljudeh iz svojega okolja, službe, s fakultete…
  …Tudi raziskovalec delovanja Udbe in publicist Igor Omerza je na podlagi svojega dolgoletnega sistematičnega preučevanja udbovskega gradiva prepričan, da so registrirani viri vedeli, da so zaupniki Udbe. Registrirani viri so sicer samo poročali, registrirani sodelavci pa so dobivali tudi naloge, bili so proaktivni.”

  https://reporter.si/clanek/slovenija/ekskluzivno-varuhinja-pravic-gledalcev-in-poslusalcev-rtv-ilinka-todorovski-kot-registrirani-vir-sdv-653836

  Oseba, ki je na spiskih proslulega totalitarnega režima navedena kot registrirani vir SDV, je vse do današnjega dne še vedno nastavljena na položaju varuha pravic gledalcev javne tv.

  To je enako, kot bi bil volk postavljen za čuvaja črede z drobnico.

  Sama ne bo odstopila. Nekdo bi jo moral odstraniti s položaja, ki ga zaseda, saj s svojim političnim aktivizmom ne varuje pravic gledalcev, temveč ravno obratno – zagovarja vse, ki gledalcem kratijo pravico do informiranosti!

 7. Najhuje pa je to, da nas drugače misleče zapostavlja, omalovažuje in zasmehuje, mi moramo pa to še plačati.

 8. Da je Slovenija še vedno komunistično območje je veliko dokazov. Dokazov je npr. to, da ima neka klinčeva varuhinja gledalcev ter nasploh vsi varuhi tolikšen pomen. Ko se varuhi oglasijo, se cela država strese. Desetletja spremljam programe Rai in druge italijanske programe. Nikoli še nisem zasledil kakšnega ombudsmana, pred katerim bi se politiki in narod tresli. Naše politično stanje je popolnoma nenormalno. Demokratično izvoljena oblast je nenehno pod udari. Zdaj Kučan, zdaj civilna družba, zdaj varuhi … Vsako navadno pismo bralcev kakšne Spomenke ali Svetlane nam zatrese temelje obstoja. Kaj se mi pravzaprav gremo. Demokrati smo žrtve (še vedno) strahu pred krvoločnostjo antifašistov, hkrati pa tudi lastne dostojnosti. Najhujši problem pa je v bistvu zamegljen: podtaknjenci znotraj demokratičnega bloka. Ti so povsod: v politiki, v civilni družbi, na FB in TW ter vseh ostalih vplivnih točkah. Demokratični blok je z njimi preluknjan v globini. Kaj posledica te preluknjanosti? Povezanost med nami je kot iz peska. Čim se primemo malo močneje, z željo, da bi postali neka realna sila, se sesujemo. Nujna je povezanost. Postati moramo ne samo duhovna, tudi fizična sila. Dokler to nismo, se nam bodo smejali, saj lahko navaden performans (nastopi Todorovske niso drugega kot performansi) brez težav spravi v paniko celoten demokratični blok.

 9. Da bi imeli dva kanala,pozicijski in opozicijski ne pride upoštev. Mediji ne morejo biti strankarski. Lep primer je Nova24.
  Mediji morajo biti uredniški. Ker pa ne premoremo normalne situacije, potem se morajo privatizirati, pa naj lastniki postavljajo urednike. Lastniki bodo vsaj skrbeli za gledanost in bo že s tem situacija bolj uravnotežena.
  Nisem sicer niti v to prepričan.Imamo nekaj privatnih medijev, pa niso nič kaj posebnega.
  Zgleda, da ni za nas ničesar boljšega, od tega kar imamo.

 10. Varuhinja mojih pravic je ustava. Javna RTV in vsi drugi t. i. javni zavodi pa so moji in naši dolžniki, ki so dolžni delovati izključno v skladu s tem dejstvom.

 11. Bolj kot ta udbasica makedonski korenin me zanima nacionalna RTV in medijska scena kot celota.

  Danes so na veliko skupaj z levo politiko obravnavali odgovor vladnega urada za komuniciranje na napade, ki jih je bila nova vlada takoj ob nastopu delezna s strani Blaza Zgage in levorezimskega zdruzenja novinarjev na celu z neko frfro iz Vecera z divje lila pobarvano frizuro.

  Odzivi v dominantnih medijih, gledal sem tudi Odmeve so identicni kot odzivi na 57 stevilko Nove revije. Sploh nic o vsebinu vladnega pisma Svetu Europe. Samo enoglasni napadi in suntanje.

  Samo potrjujejo, kar jim vladna izjava, ki je obramba, ocita. Da so enostranski in globoki inpregnirani s prokomunizmom in udbastvom. In ravno Marto Razborsek in Marka Milosavljevica angazirajo za demantiranje tega.

  Marta Razborsek, “velestrokovnjakinja” za Hrvasko, ki ni mogla skriti patoloskega sovrastva do Kolinde Grabar Kitarovic zaradi njenih izjav proti komunizmu in Jugoslaviji.

 12. Nesteto dokazov se da zbrati ne le o komunisticnim izvoru slovenskih medijev, ampak o impregniranosti z udbovstvom, prokomunizmom, glorifikacijo Tita in drugih svetovnih komunisticnih trinogov ves cas se po letu 1990.

  Tega sploh ne skusajo skriti doma, ampak ko to nekdo pokaze v svetu, je pa jojprejoj. Jojprejoj, ce nekdo pove tujini recimo, da je Janez Kocjancic prisel na celo nacionalne RTV iz visoke partijske karijere in direktno iz predsedovanja naslednici zveze komunistov.

  Najvecja zavora demokraciji v Sloveniji je stanje v slovenskih medijih, je manipulativno levicarsko sranje, ki si ga ti stalno brez posledic privoscijo.

 13. Upam, da vsaj Jansa tem rdecim zgagam ne bo (vec) popuscal. Ker prej Slovenija ne bo normalna, dokler ne bo razbit ta manipulativni monopolni levi propagandni aparat.

  Dokler bo neki Zgaga odstavljal dr. Lavreta, ne bomo normalni. Narobe, da so zamenjali sprovociranega sefa slovenjegraske bolnice. Dejansko je imel prav. Respiratorje si zasluzijo normalni ljudje, ne pa zgage, ki podirajo napore za zajezitev epidemije.

  Zakaj se zamenjuje ljudi, ki se trudijo za dobro, nagrajuje pa zgage, ki ne znajo poceti drugega kot zgago!?

Comments are closed.