RTV izpostava levičarskega aktivizma

22
Posamezniki na RTV, ki so odgovorni za sramotno ravnanje javnega medija, lahko to preverijo z neodvisno anketo, kjer bo hitro jasno, kolikšen del državljanov je še voljan brez prisile plačevati RTV naročnino. Če pa menijo, da je ideološko aktivistična usmeritev RTV prava, pa predlagamo, da se tudi financira na takšen način – s prostovoljnim prispevkom aktivistov, ki podpirajo takšen program. Foto: STA

RTV Slovenija je le nekaj dni po spremembi oblasti izbruhnila v doslej še nikoli viden propagandni izpad proti novi vladi in njenim ukrepom, in to v zaostrenih razmerah, ko so zaradi epidemije neposredno ogrožena življenja na tisoče državljanov. Takega nizkotnega primera nismo zasledili nikjer v Evropi in razvitem svetu.

Izhajamo iz vrednote medijske svobode, da se lahko in mora poročati o vsem, kar je relevantno po enotnih kriterijih, nič ne sme biti prepovedano ali namerno prezrto. A neverjetna teža enostranske interpretacije in instrumentalizacije podatka o razvrstitvi ministrov nove vlade v višje plačne razrede v teh dneh, ki je prešla v hujskanje, je grobo poteptala vse profesionalne standarde, v sedanjih razmerah epidemije pa pomeni sramoto za javno RTV oz. tiste posameznike, ki so načrtno izpeljali omenjeno zlorabo.

Ta vest je namreč za več dni bolj kot ogrožajoč virus postala vodilna na radiu, televiziji in MMC. Še dan po izbruhu je v TV Dnevniku nacionalne televizije imela osrednjo vlogo in prednost pred nujnimi informacijami o novostih v zvezi z zaščito pred smrtonosno epidemijo. Prav tako je med osrednje novice prišla tista iz Albanije, kjer naj bi si vladna ekipa plače znižala, ne pa tista, da je povišanje sprejela nam bolj primerljiva Avstrija.

Eno je o dogajanju poročati, drugo pa izkoristiti to novico za protivladno kampanjo

Namreč, v studiu, kjer naj bi bilo govora o zaščiti pred virusom, se je pojavila širši javnosti neznana levičarska aktivistka, ki je podajala svoje kritično mnenje. Če se je RTV za to že odločila, zakaj ni izpostavila mnenj drugih, ki menijo drugače? Številne ponovitve izjav te osebe daje jasen signal, kaj je medij s to aktivistko želel doseči. Tu ni nobenega dvoma. In če že, kje so bili tu bolj kompetentni, npr. predsednik Računskega sodišča, ki je utemeljil mnenje, da so plače ministrov nesorazmerno nizke v primerjavi s številnimi manj izpostavljenimi položaji, sploh v času krize. Skratka, enostransko nabijanje zunaj konteksta in z znanim namenom.

Gre za manipulacijo javne RTV, nesorazmernost in odkrita dvojna merila, z jasnimi cilji škodovati novi vladi po nareku leve ideologije in s pretirano izpostavljeno temo zmanjšati ugled, vpliv in končno tudi uspeh v boju proti epidemiji. Uspeh pa v tem primeru pomeni reševanje življenj prizadetih državljanov zaradi izbruha epidemije. Tega v sedanjem težkem času ne bi smel početi nihče, še najmanj pa javni medij, ki ga plačujemo vsi davkoplačevalci. Odgovorni na RTV Slovenija, šli ste predaleč!

Levica, SD in LMŠ s povsem enakimi stališči kot njihovi uredniški podporniki na RTV

Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo. 

V osrednjih dnevno informativnih oddajah RTV Slovenija lahko prej slišimo, kako bi epidemijo reševal Luka Mesec, nimamo pa izjave predsednika vlade Janeza Janše z obiska enega od žarišč – doma ostarelih v Metliki. Gotovo bi bilo oz. bo drugače, ko bo Metliko obiskal Luka Mesec, ki za razliko od premiera in njegovih ministrov sicer nima nobene odgovornosti in dodatne obremenitve v zvezi z reševanjem te zdravstvene katastrofe. Ima pa očitno več prijateljev med uredniki na RTV, in zato konstantno deležen pozornosti.

Analiza javnih objav na družbenih omrežjih kaže, da imajo Levica, SD in LMŠ povsem enaka stališča kot njihovi uredniški podporniki na RTV. Svobodna volja, ki ji sicer ne kaže oporekati. Problem pa je, ker se ta ideološka usmeritev odraža tudi v njihovem delu, ki je zato pristransko in v nasprotju z načeli, ki bi sicer morala veljati za javno RTV Slovenija. Takšne način delovanja je ideološki aktivizem. Če ga generalni direktor in vodilni uredniki podpirajo, so del tega aktivizma tudi oni. Če ga ne, naj temu naredijo konec.

Zgodba s plačami ima presenetljivo nadaljevanje. Vsesplošno poročanje o zvišanju plač bi moralo doživeti še večji poročevalski razcvet, ko so se plače v resnici znižale in to vsem javnim funkcionarjem. A ko je predsednik vlade Janez Janša drastično posegel v funkcionarske plače, kar je realno in stroškovno neprimerljivo večja zgodba kot 150 evrov višja plača ministrov, je bil ta podatek v medijih RTV komaj zaznaven. Medijska svoboda ali cenzura? Retorično vprašanje! Gotovo pristranskost z namenom obrniti javno mnenje proti aktualni vladi, ki pa ji takšna novica ne bi bila v podporo.

RTV izpostava levičarskega aktivizma

Nedopustno je, da RTV, ki ne bi smela biti izpostava levičarskega aktivizma, medijske vzvode v tako občutljivem času in v prvih dneh delovanja nove vlade izrablja za obračun. V ta namen je za goste aktivirala nevladnike in jih gostila v pogovornih oddajah z enim gostom. Medtem ko so številni ugledni strokovnjaki dobesedno na črni listi in jih na RTV nikdar ne povabijo, pa RTV brezsramno odpira vrata agresivnemu levemu aktivizmu in slednje razglaša za verodostojno. Ni slučajno, da so za nalogo interpretacije plač uporabili Mišo Molk, ki je v zadnjih 40 letih delala v zabavnem in ne informativnem programu, res pa ima to referenco, da je javno hvalila sposobnosti bivšega premiera Marjana Šarca.

Ni bilo treba čakati več kot dan in že se je proti vladi odprla nova fronta. Odločitev vlade, da iz varnostnih razlogov odpravi prisotnost novinarjev na tiskovnih konferencah, je RTV pospremila s komentarji, da gre za napad na svobodno novinarstvo, ki da mora ostati kritično. Ko je isto razglasil kabinet Ursule von der Leyen, se tega seveda ni problematiziralo niti primerjalo.

Dvojna merila veljajo tudi, ko gre za obravnavo tujih in nekaterih drugih domačih politikov. Tako je v Zrcalu tedna komentator izpostavil, da je predsednik Donald Trump za ZDA škodljivo podcenjeval virus, nihče od novinarjev javne RTV pa si ne upa tega izjaviti za Marjana Šarca, čeprav so o tem govorili zdravniki in predstavniki njihovih organizacij javno in v javnih pismih, celo na RTV. Je to pluralnost, svoboda ali kaj drugega? Ima potemtakem generalni direktor Igor Kadunc prav, ko govori o cenzuri?

Kdo na RTV preprečuje širšo prezentacijo za javnost zanimivih informacij

Na javnem servisu lahko podrobno izvemo kako smrtonosni virus podcenjuje mladina na Floridi, ne izvemo pa, kdo in kako se je do virusa podcenjevalno obnašal v Sloveniji, čeprav je to počel v programih in na družbenih omrežjih – seveda ker so med temi t. i. mnenjski voditelji, ki sodijo v sfero levice. No, na račun virusa so v času, ko so ljudje v Italiji že umirali, zabavljali tudi v eni od oddaj RTV. Za to je programski čas bil na voljo, ni pa ga bilo za razkritje, da je bil nekdanji premier Marjan Šarec v dneh izbruha epidemije v Italiji pasiven in so se ministri njegove vlade za nasvete in ravnanja v stiski obračali na novega mandatarja še pred izvolitvijo nove vlade.

Seveda tudi ni bilo sorazmernega programskega časa za privilegije, zaposlitve, zamrznitve in povišanja plač odhajajoče Šarčeve vlade, čeprav privilegiranci niso med tistimi, ki bi danes nosili breme spopada s krizo, pač pa so zanjo celo soodgovorni. Njihovi privilegiji pa vsaj 10x finančno presegajo tisto, kar je bilo tako silovito očitano novi vladi. Je v ozadju cenzura? In seveda ni bilo časa, da bi šli po sledi skoraj 90 tisoč evrov visokega posla, ko je bila agencija Futura izbrana, da za Vrhovno sodišče izdela logotip. Kdo preprečuje širšo prezentacijo teh za javnost zanimivih informacij, kdo preprečuje, da bi to v kateri od oddaj RTV lahko komentiral gost iz nasprotnega političnega pola kot pa mu pripada levičarska aktivistka, ki se je zgražala ob določitvi plačnih razredov članom nove vlade? So to uredniki, direktorji? Vsekakor gre za očitne dvojne kriterije in zaposleni, ki to počnejo, pač niso profesionalci, ampak aktivisti. Pika.

Prikrivanje slabega vodenja javne RTV

Je res večji problem, da nek minister, ki je sedaj 16 ur v pogonu, prejme 150 evrov plače več, kot jo je prejemal njegov predhodnik, in to za bistveno več dela v kritičnih razmerah, ali je morda večji, da si je prejšnja vlada izplačala odpravnine za nič dela in ob dejstvu, da je izbruh epidemije povsem podcenila in tako Sloveniji povzročila veliko škodo? Kaj ko bi o tem presojala javnost in ne pristranski uredniki? Seveda bi lahko, če bi javna RTV o tem enakovredno poročala. Pa ni – in v tem je problem, ki čedalje bolj akutno postaja tudi problem vseh nas, ki RTV Slovenija plačujemo!

Vzvišen nastop generalnega direktorja RTV Igorja Kanduca na TVS, ko je zagovarjal takšno uredniško početje in govoril, da ne dovoljuje cenzure, je ob soočenju z navedenimi dejstvi smešen. A sedaj ni čas za smeh, ker gre za izredno zaostrene razmere in javni denar, ki ga omenjeni zlorabljajo za svojo politično agendo.

Njegov nastop vidimo bolj v luči dobrikanja stari politični garnituri, ki ga je postavila, kot tudi v smeri vzpostavljanja konflikta z novo vlado za namen prikrivanja slabega vodenja javne RTV, ki se duši v izgubah in visokem številu zaposlenih ob čedalje manj sredstvih za program.

Skratka, ni problem v kritični presoji oblasti tudi v teh izrednih razmerah, problem je v poročanju, ki je neverodostojno, enostransko in ni vredno javne medijske hiše. Odsotnost vsake samokritike skozi prizmo samozadostnosti načenja še tisto malo ugleda, ki ga RTV Slovenija ima.

In nenazadnje, bo generalni direktor Igor Kadunc premogel vsaj toliko samorefleksije, da bo priznal, da si je RTV do nedavnega pred problemom koronavirusa za Slovenijo zatiskala oči, s čemer je zamudila priložnost pri pravočasnem poudarjanju resnosti smrtonosne bolezni za Slovence, čeprav je ta že morila v sosednji Italiji?

Levičarski privrženci na RTV nevarno ogrožajo prihodnost tega medija

Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo. 

RTV seveda nima pravice biti na eni strani. Prepričani smo, da bo v zgodovini ostal madež, da se je v kritični uri za našo prihodnost skupina vplivnih posameznikov na javni RTV (nikakor ne gre za večino zaposlenih) razgalila kot ideološko tako zaslepljena, da ji je bilo blatenje nove oblasti v ključnih dnevih boja z epidemijo pomembnejše od naporov sedanje vladne ekipe, da organizira obrambo pred katastrofo, reši čim več človeških življenj in ohrani delujoč zdravstveni sistem.

Javna samohvala odgovornih na RTV, da so verodostojni, profesionalni in da nimajo preveč zaposlenih, deluje v soočenju z realno sliko njihovega početja kot slaba šala. Da je sedanja vlada delala napake in da jih bo tudi v prihodnje, je gotovo. Tudi o tem je treba poročati. Delamo jih posamezniki in dela jih tudi RTV Slovenija. A to, kar je storila aktivistična grupa na RTV, ni bila napaka, ampak naklepno delovanje v sinhronizaciji s politično levico – napadanje nekaj dni stare vlade soočene z reševanjem kriznih razmer, ki so v precejšnji meri nastale zaradi neukrepanja njihovih predhodnikov na oblasti.

Dejstvo, da ne marajo novega predsednika vlade, ampak prejšnjega ali kogarkoli drugega, naj prihranijo za svoje prostočasne aktivnosti, nikakor pa se to ne sme poznati v poročanju, saj ima to to lahko v teh odločilnih dneh še posebej hude posledice.

Edina prihodnost javne RTV Slovenije je v tem, da jo spoštuje širok krog državljanov. Zlasti tiste, ki jih ne vežejo nobeni z oblastjo ali politiko povezani privilegiji. Od tega se je sedaj RTV še bolj usodno odmaknil. Daleč je žal od vrednot slovenske enotnosti, ki jih je RTV Slovenija pomagala vzpostaviti leta 1991.

S politično agitacijo kot smo ji priča, vodilni levičarski privrženci na RTV nevarno ogrožajo prihodnost tega medija in s tem delovna mesta tudi tiste večine sodelavcev RTV Slovenija, ki delajo dobro in pošteno.

Naše potrpljenje ima svoje meje

Vodilne in odgovorne na RTV Slovenija odločno pozivamo, da začnejo delovati v korist vseh slovenskih državljanov, ki javni medij plačujemo – z opozorilom, da ima naše potrpljenje svoje meje. Posamezniki na RTV, ki so odgovorni za sramotno ravnanje javnega medija, lahko to preverijo z neodvisno anketo, kjer bo hitro jasno, kolikšen del državljanov je še voljan brez prisile plačevati RTV naročnino. Če pa menijo, da je ideološko aktivistična usmeritev RTV prava, pa predlagamo, da se tudi financira na takšen način – s prostovoljnim prispevkom aktivistov, ki podpirajo takšen program.

Vir: Glasno

22 KOMENTARJI

 1. Res je prava karikatura, kako je v informativnem programu TV Slovenija Marjan Sarec bil in je se nedotakljiv. Tudi v zvezi s korona epidemijo. A njegove izjave konec februarja in se v marcu 2020 so zabelezene in bojo ostale. Npr : “Zdravniki, ne zganjajte panike!” In ostale bojo izjave Nine Pirnat. Oboje zrelo za tozbo resnega ogrozanja javnega zdravja in cloveskih zivljenj. Ne s potencialnimi, ampak realnimi zrtvami. Metlika, Smarje pri Jelsah nedvoumno.

  In ostalo bo, da je ta RTV brez vsakega pomisleka stala za Sarcem kot vojaki za svojim poveljnikom. Tudi pri tej krizi.

  Ni treba ponavljati, kako je ta hisa docakala prihod tretje Janseve vlade. Nadaljuje malo bolj zadrzano. Ampak vseeno Jansi v informativnem programu v porocilih redko omogocijo, da bi en cel stavek povedal, ne da bi bil prekinjen. Premiera vidimo priblizno 3 krat manj kot Kacina. Ko bi prisel neveden tujec in gledal porocila nase nacionalke, bi gotovo pomislil, da je premier Kacin. Ali pa eventuelno Pocivavsek.

  Novinarke na lepem ne pozabijo povedati, kaj si o aktualnih problemih in o potezah vlade misli opozicija. Prav. In zakaj niso pod Sarcevo vlado povedali, kaj si o stvareh misli SDS? Zakaj?

  • Obtožnica proti Šarčevi falangi nesposobnežev tukaj ne bo vprašljiva za nikogar.
   Ker se bo bolezen , trpljenje in smrt dotaknila velikega dela populacije, si Uprava Gulaga Aparhajd Kučanistan ne bo mogla dovoliti fašističnih prijemov izmikanja in izkrivljanja.
   Taksimeter teče in, na veliko žalost, pridobiva v številkah.
   Šlo bo proti vrhuncu konec naslednjega tedno, Bog ne daj, da pa začejo umirati mladi.
   Takrat bo prelom.
   Šarac-Pirnat-Šabeder so imene, ki jih ljudstvo hrani v posebnem predalu.

 2. Pomladne stranke ali bolje rečeno JJ so imele priložnost rešiti to RTV zadevo. A je niso izkoristile. Sedaj pa jokajo in hočejo oblast.

   • Nekaj po zgledu Nemčije, Poljske, Češke. Ampak! Zakaj govoriti za nazaj? Zakaj? Zakaj ne bi sedaj šli dalje?

    • Zato, ker bi v trenutku 75 samozvanih akademikov, člani kluba 571, in ostala levičarska svojat, kljub karanteni šla protestirat na ulice!

  • Zelo naivna in povsem neodgovorna, zlonamerna izjava o tem, da so imele pomladne stranke proložnost to rešiti, pa tega niso storile. Kakšna pa je to možnost, če imaš proti sebi ne le politično opozicijo, ampak vse dejavnike realne moči, vse državne podsisteme na čelu z represivnimi organi, medije in druge ustvarjalce javnega mnenja (Janša: osamosvojili smo se, osvobodili pa še ne!)? AlFe, saj imate velikokrat tehtne misli, zato sem toliko bolj presenečen, da se znebite takih neumnosti. Za ponazoritev: samo poglejte, kakšna politična kalvarija se dogaja pri aktivizaciji vojske na južni meji, kar je za normalne države popolnoma zdravorazumska zadeva.

   • Gospod iz Kopra,
    pravzaprav imate prav. Če takrat v tistih časih še škof ni ločil, kaj je dobro in kaj zlo, potem ostali resnično nismo imeli možnosti. In SLO je bila torej že davnega leta 1941 zapisan propadu.

    Ampak, zakaj so pa Nemci, Poljaki, Čehi … lahko to uredili, mi pa nismo zmogli? Mi lahko to pojasnite?

    • Morda kdo ve ?
     A so komunisti tudi v omenjenih okoljih izvedli čistko s svojimi sonarodnjaki tako temeljito, kot pri nas v Sloveniji?

     • Ne, sem že davno nekje zasledil dokaj verodostojen podatek, da komunisti tako temeljito kot v Sloveniji, niso lastnega naroda osiromašili kulturnikov, inteligence in podjetnikov, nikjer na svetu.

    • AlFe: “Ampak, zakaj so pa Nemci, Poljaki, Čehi … lahko to uredili, mi pa nismo zmogli? Mi lahko to pojasnite?”

     Zakaj pa v Ljubljani ne zmorejo mnogo bolj enostavnega in predvsem pietetnega pokopa posmrtnih ostankov med revolucijo pobitih Ciganov?
     Pri obeh vprašanjih je vzrok ZADRTOST revolucionarjev in njihovih naslednikov. Še vedno imajo vajeti v svojih rokah!

   • Sam bi rekel, da je ta Alfetova izjava v obratnem vrstnem redu: zlonamerna, neodgovorna, naivna. Ni dopustno po treh desetletjih ne vedeti, da je bila “slovenska pomlad” preluknjana s podtaknjenci. Po demokratični poti spremembe niso bile mogoče. Ali pa nemara Alfe podpihuje teror?

 3. Vse navedeno je res. Toda dvomim, da bo članek kaj spremenil. Potreben bo konkretnejši poseg.

 4. Če tole pisanje obeh cenjenih avtorjev ne preraste v vseslovensko peticijo dobronamernih državljanov, bo to še eno “šepetanje v gluho noč”. Najhujša žalitev in ponižanje slovenskih demokratov in svobodomiselnih ljudi je to, da nas javna RTV z neprikritim levičarskim aktivizmom spregleduje, ponižuje in žali, mi moramo pa to zlobno početje še plačevati! Samo močno naivni lahko verjamejo, da lahko nova vlada v tej konstelaciji sil z ustreznim zakonskim aktom odpravi te anomalije. Nikakršna anketa, ampak vseljudski upor z množičnim podpisovanjem peticije “Dovolj nam je!” lahko prinese kakšne rezultate, in še to na daljši rok, z novim mandatom te koalicije in absolutno prevlado Sloveniji dobronamernih političnih moči v parlamentu. Druge poti ni!

  • To se ne da odpraviti z zakonskim aktom. Kakšen zakon bi to lahko bil?!
   Samo dobro delo te vlade in njene volilne baze lahko to spreminja. Novi mandat te koalicije pa je že sedaj vprašljiv. Zdi se, da morda celo ta mandat. Gospodarska škoda bo, če bo tole šlo tako kar naprej, velikanska. Veliko malih podjetij bo končalo v stečaju. Kako dolgo bo lahko vlada takole razdeljevala denar v eni tako majhni ekonomiji kot je naša? In ne tako bogati. Kolikšne so naše zlate rezerve v primerjavi z neko Avstrijo?

 5. Na sreco v nesreci so zdajsnje razmere tako posebne, da, vsaj upam, da je v mnogih tudi levo mislecih novinarjih, novinarkah vendarle toliko razuma in spodobnosti, da se ta hip ne bodo spuscali v neko specialno vojno proti vladi. Nekateri se jo pa ze grejo, o tem ne dvomim. Npr. Blaz Zgaga. Damir Crncec. Ta zadnji je nedvomno nevaren clovek, tudi po svoji poklicni formaciji. Se enkrat, upam, da so v vecini tudi levo nagnjeni novinarji/ke le toliko pri pameti, da se tega ne bodo sli. Ker lahko sami veliko izgubijo, ker se lahko mec, ki ga izvlecejo, obrne proti njim samim.

 6. Moji nekdanji sodelavci in kolegi na RTV: vi ste zblazneli. Ne vsi, odločujoči pa so. Nedvomno in definitivno. Vam se Janša prikazuje vsako sekundo, ponoči in podnevi. V demokraciji se morajo politični poli izmenjavati na oblasti. Vi pa hočete samo naslednike revolucionarjev, kar vodi v nazadovanje države in v nazadovanje miselnosti prebivalstva. Hočete “glajhšaltung”!
  Tudi sam sem za ukinitev prispevka za elektro prikjluček. Do tega bo ob takem vašem “delu” nekoč zagotovo prišlo. Potem vaše jokanje ne bo več upoštevano, ker zdaj ne znate prisluhniti ljudem, ki nočejo levičarskega aktivizma, ker je pač javna RTV za vse ljudi, ne samo za levičarje Za nastalo situacijo boste krivi sami.

  • Za imet ovce pod kontrolo je dovolj, če jih fajn prestrašiš in mafija v Sloveniji preko medijev, uspešno demonizira Janšo in celotno desnico.

 7. Dokler bo na RTVS takšna ekipa najbolj vplivnih, sprememb ne bo. Lahko se bodo za nekaj dni potuhnili, toda potem bo spet vse po starem. Ti takšni so in drugače ne morejo in ne znajo delovati, kot delujejo. Ti so pač zaščitniki in častilci prikritega totalitarizma in navidezne demokracije ter jim stanje apartheida ustreza. Saj so vlado z nesposobnim Šarcem oni sestavili, ko so pred kamero tako rekoč vsakega prisilili k izjavi, da ne bo šel z Janšo. In sedaj so frustrirani, ker se jim je projekt ponesrečil.

  Da bi se spremenila sedanja politika RTVS, je treba zamenjati najmanj polovico sedanjih vplivnih kadrov. Če ne bo dovolj močnega pritiska, se to ne bo zgodilo. Pritisk lahko pomeni morebitni referendum o plačevanju obveznega prispevka ali množična državljanska nepokorščina glede plačevanja tega prispevka. Za oboje je potrebna kritična masa, da bi se kaj spremenilo.

 8. Morda pa bi se dalo ko mine pandemija, pripraviti nov zakon o RTV, kjer bi se uzakonilo uravnoteženo poročanje in strogo profesionalna drža novinarjev. V primeru kršitev, sankcije. Tudi izguba službe.Komentatorji, ki ste pametnejši od mene, povejte, sem prevelika idealistka!!?

 9. Po mojem skromnem mnenju, reda na RTV ne more narediti politika ali vladajoča garnitura, kajti to bi bilo pravzaprav zelo slabo početje. Če bi si vsaka vlada oblikovala svojo politiko na javnem mediju, ne bi zneslo!! Kaj pa je mogoče storiti? Najprej bi bilo potrebno narediti reformo financiranja tega medija in sicer po načelo javno – komercialno! Vsebine ki so javno dobro (kultura, izobraževanje in informiranje) naj se financira iz javnih sredstev (proračun!), vse ostale vsebine (zabava, šport, komentarji, glasbene lestvice itd itd) se financira iz trga, kot komercialna dejavnost RTV! Javni del nadzira “programski svet”, komercialnega pa delničarji ali plačevalci komercialnega, nadzorni svet!! Mislim, da bi to pomagalo in bilo bi super za ljudi, v tem primeru bi daljinec v roki deloval, sedaj pa seveda ne!!

Comments are closed.