Doba ekonomistov

doba-ekonomistovZagovorniki svobode: od Adama Smitha do Miltona Friedmana
Zbornik, uredil Richard M. Ebeling
Založba: Nova revija, 2012
Zbirka: Izzivi svobode
24,90 € + 4 € poštnina

V zadnjem polstoletnem obdobju smo končno spet odkrili preproste resnice Adama Smitha. Vzniknil je nov rod ekonomistov. Navdihnili so ga neutrudni »varuhi plemena«, kakršna sta ekonomista avstrijske šole Ludwig von Mises in Friedrich A. Hayek, pa nemški ekonomist Wilhelm Röpke, ameriška ekonomista MiltonFriedman in James Buchanan ter prepričljivi in razumljivi razširjevalci zamisli o svobodnem trgu, kot sta Henry Hazlitt in Warren Brookes. Ti možje niso le neizpodbitno ovrgli trditve socialistov, neomerkantilistov in intervencionistov, temveč so tudi požlahtili ter izboljšali zamisli svojih predhodnikov iz osemnajstega in devetnajstega stoletja. Ustvarili so novo in odmevno vizijo, ki se zavzema za tržno ekonomijo in svobodno družbo.

V tem zborniku, ki ga je izvirno izdal Hillsdale College Press, so v prerezu predstavljeni nekateri največji ekonomski zagovorniki svobodnega trga – od Adama Smitha do nobelovca Miltona Friedmana.

Naročilo knjige Doba ekonomistov

  • Naročam knjigo Doba ekonomistov po ceni 24,90 € (s poštnino 4 €). Okenca označena z *(zvezdico) predstavljajo obvezne podatke, da vam lahko knjigo posredujemo.
 

Ni komentarjev.

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti:

Vi ste verjetno prijavljen objavi komentar


×
 
Nadaljuj na CASNIK.SI