Zakaj smo krivi vsi, ne vlada

18
Hočem ideološke teme, nočem pa tabujev; hočem, da se pogovarjamo, debatiramo in kregamo in poskušamo najti soglasje za rešitev.

Epidemija ni politični problem, kakor mislijo dominantni mediji, nevladni sektor in opozicija, je zdravstveni problem in ne pozna ideoloških delitev. Zato jo bomo zmogli ustaviti samo, če začnemo razmišljati mimo ideologije, mimo antipatije do te vlade. Začnimo se obnašati kot odrasli ljudje, ki imajo pamet.

Če se še spomnite tistega tedna, ko je Janez Janša prevzemal vajeti vlade, potem imate še dobro pred očmi, kako je Marjan Šarec tonil v nepomembnost. Po domače: nihče ga ni več šmirgljal. Takratni minister za zdravstvo se je odločil, da bo z novim premierjem sodeloval, in stvari so se začele premikati. Enodušno smo takrat pravili in ponavljali, da je glavna značilnost odhajajoče vlade prav nedejavnost. Njihova krivda je bila, da so vse pometali pod preprogo ali pa da niso nič delali, razen kadrovali in podpisovali razne prijateljske pogodbe. Ker jim njihovi mediji pri tem držijo vrečo (in zdaj je dokazano, da so zato tudi bogato poplačani!), povprečen državljan bolj malo zve in živi v prepričanju, da je vse v redu.

»Naši mediji« pač svojih ne natikajo na medijski kol.

Ker smo prelahko jemali bolezen, se je vrnila agresivneje in bolj smrtonosno

V prvem valu, ko smo si državljani oddahnili, da je krmilo prevzel odločen in pogumen krmar, smo ljudje sledili navodilom, priporočilom in predpisom vlade. Odrezali smo se odlično in pri tem dobili občutek, da nam epidemija nič ne more. Že maja smo začeli načrtovati dopuste v tujini, predvsem na Hrvaškem, in gorje tistemu, ki bi nam zaprl meje. Linčali bi ga. Tega dejstva se zaveda vsaka vlada, vsak politik v Sloveniji, zato smo meje zapirali počasi, neodločno in zadnji možen dan. Vmes pa smo se skupaj z vso Evropo obnašali, kot da je že vse mimo in se lahko vrnemo k priljubljenim navadam. Zdaj vemo, kako smo se motili. Drugi val je tukaj. Bolj agresiven, bolj smrtonosen. Med bolniki so mnogi, ki so v prvem valu menili, da so nedotakljivi, tj. generacija od štirideset do šestdeset let.

Bolnišnice so polne, a bilo je narejenega dovolj, da se zdravstveni sistem še ni zlomil. Smo pa s svojo brezbrižnostjo in občutkom vsemogočnosti pripeljali del zdravstvenega osebja, tistega, ki skrbi za bolnike s covidom-19, do skrajnosti, tisti del zdravstva, ki je samo zaprt, pa se v ničemer ne razlikuje od drugih segmentov družbe. So pravzaprav na čakanju.

Medijem, nevladnemu sektorju in opoziciji ne gre, kot so si zastavili

Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete lahko njegov obstoj podprete z donacijo.

Še preden je nastopila ta vlada, tj. od trenutka, ko je Šarec odstopil (poudarimo in spomnimo: tega mu nihče ni narekoval niti ga k temu sili, puško je v koruzo vrgel čisto sam) in se je Janša začel dogovarjati za morebitno novo vlado, kar je povsem logičen in demokratičen postopek, so mu iz osrednjih medijev napovedali vojno. Niti ene sekunde miru ni dobil. Vojna traja do danes. Ko je vlada nastopila svoj mandat, sta se odprli še dve fronti. Prva v t. i. »ljudstvu« (pravilno: drhali), ki se požvižga na vse protikoronske ukrepe in se gre »manifestacije«.

Druga je ves t. i. »nevladni sektor«, »kulturni sektor«, ki pa živi izključno od državnega, proračunskega denarja. To so tisti, ki živijo od drugih in na račun drugih. Kaj pravzaprav delajo tako pomembnega, ne znajo povedati niti nihče ne ve, a so zato bogato obdarjeni iz skupne blagajne. Ker se bojijo za svojo lahko in bogato eksistenco in ker nimajo nič pametnega početi, saj veste, delati, imajo mnogo časa za nastope v javnosti, ki so vedno bolj prozorno histerični in brez pameti.

Tretja fronta pa je opozicija, ki je zamočila svojo oblast, zdaj pa ne neha nadlegovati z vsemi dovoljenimi (parlamentarnimi poleni) in nedovoljeni sredstvi (npr. kupovanje poslancev) sedanje vlade.

Čas dela za Vlado

Trinoga fronta, ki pa (še) ni prinesla rezultatov, čeprav je zamajala SMC do temeljev in jo vsak mesec pobija v anketah, ki da je ne zaznajo, in sesula v prah DeSUS, ki je zdaj obsojen na Karla, kar pomeni, da se klovn vrača v politično areno. Klovn, ki ni več zabaven, ampak je le še senca samega sebe, kajti vrnitev ne bo zmagoslavna niti po lastni zaslugi, ampak bo talec globoke države in levičarjev.

A čas dela za vlado, ker s 1. januarjem 2021 Slovenija sprejema predsedovanje EU in takrat velja tih in pameten dogovor, da se vlada ne menja.

Vsi vemo, da se virus širi od človeka do človeka, hitro, lahko in silovito. Zdaj vemo, da se epidemija lahko ustavi s tremi sredstvi: razdaljo, masko in razkuževanjem. Vemo pa tudi, da se še danes mnogi ne držijo teh pravil in da imajo družinska srečanja take in drugačne vrste, da so bila praznovanja vsepovsod, da smo v pogovorih sklicevali na poročila njihovih medijev, ki so jih vedno znova ponavljali, da se nam ukrepov ni treba držati.

Zakaj smo za epidemijo krivi mi vsi, ne vlada?

Kako se je npr. SVIZ zaganjal zoper uporabo maske in kako so zdaj tiho, ko je toliko mrtvih in toliko okuženih. Pa je Branimir Štrukelj samo primer med mnogimi. Ali pa ko so sv. Urhu znova odpirali mežnarijo, pa se nihče ni držal predpisov: ali jih je takrat obiskal in oglobil inšpektor? Tako še vedno verjamejo, da jim je vse dovoljeno in da zakoni zanje ne veljajo. Zdaj pa hočejo plasirati prepričanje, da je kriva vlada, »ker nič ne naredi«. In vendar je vlada naredila vse, kar mora in more storiti, ljudje pa smo sledili zgornji pogubni trojki, ki se bojuje zoper sedanjo oblast in smo (spet) prišli na konec poti. A povejmo torej po pravici: krivi smo vsi!

Ali se bomo zdaj držali protikoronskih ukrepov? Ni dovolj, da se nas jih drži osemdeset odstotkov, tudi tistih dvajset odstotkov, ki se imajo za bogove in so proti vsemu, kar ni levičarsko, se mora držati ukrepov. Sicer bodo oni potopili našo ladjo. Na ladji smo pa vsi brez izjeme. Nič pa ne dvomim, da bodo kot strahopetci potem iskali prva mesta na rešilnih čolnih … Zato moramo to skupino vedno znova in znova opominjati, in če je treba, prisiliti, da se držijo ukrepov vlade. Tako sami med seboj, brez policije in inšpektorjev, a tudi z njimi, če bi bilo treba.

Epidemija ni politični problem, zato ne pozna ideoloških delitev

Epidemija se lahko ustavimo. Virusa premagati še ne moremo. Maska, razdalja in razkuževanje bodo ostali z nami še kar nekaj časa. Naša odločitev pa je, ali bomo tako pametni, da se bomo tako obnašali, da bomo ohranjali budnost in tako samim sebi omogočili, da bo naše življenje kar se da podobno tistemu pred korono. Enako namreč ne bo več. Epidemija ni politični problem, kakor mislijo zgoraj naštete in opisane tri skupine, je zdravstveni problem in ne pozna ideoloških delitev. Zato jo bomo zmogli ustaviti samo, če začnemo razmišljati mimo ideologije, mimo antipatije do te vlade, ampak se začnemo obnašati kot odrasli ljudje, ki imajo pamet.

18 KOMENTARJI

 1. Virus se ne siri sam od sebe, siri se, ker ga prenasamo ljudje. Krivi so torej ljudje, ki ga prenasajo, kljub temu, da so bili ponovno in ponovno opozorjeni, kako naj se vedejo, da ga ne prenasajo.

  Nismo krivi vsi ljudje. Krivi so tisti, ki se ne drzijo pravil striktne nosnje mask, higiene rok in socialne distance, zlasti v zaprtih prostorih. Tisti, ki to pocnejo brezbrizno in namerno, so se posebej krivi.

  Da protestniki so med njimi. Manjsi delez sokrivde po mojem nosi notranje ministrstvo in policija, ki ni ustrezno ukrepala ob krsitvah ze na prvem protestu in krsitelje razgnala. Kot to pocnejo oblasti in policije v vecini zahodnoevropskih drzav, tudi teh, ki jih pogosto postavljajo za vzgled ( Avstrija, Nemcija, Nizozemska, Francija).

  Krivi so tudi organizatorji in prisotna sportno politicna elita na srecanju olimpijskega komiteja in se najmanj ministrica za izobrazevanje, ki je vsaj v delu srecanja nosila masko.

  Krivi so lastniki in obiskovalci lokalov, v katerih so se zadnje vecere obnasali ljudje kot da covid ne obstaja. Koronazuriranje na veliko.

  Krivi so tudi na katoliskih verskih shodih, tam, kjer se ni nosilo maske in upostevalo razdalje. Matej Kovac je tu opisal svojo izkusnjo s srecanja na Brezjah. Krivi so tudi oni, ki pri katoliskih masah se v oktobru niso nosili mask in zupnije, ki niso striktno upostevale navodil skofovske konference. In ni jih bilo malo. Konkretno sem opisal izkusnjo ene od nedeljskih vecernih mas v Ljubljani, kjer je bilo blizu polovice ljudi pri masi brez mask, vkljucno z bralko berila in psalmov in vkljucno s prejemom obhajila.

  Krivi za to stanje, ki je danes v slovenskih bolnisnicah in domovih za ostarele smo torej ljudje, se strinjam, ne vlada in stroka. A nismo vsi krivi enako, niti priblizno. Vsekakor pa mora vsak znati pomesti pred svojim pragom. In tudi znotraj Cerkve doseci red, ki varuje zdravje in zivljenja.

  • Manjka seveda, da poseben delez krivde nosijo tisti, ki so javno negirali ali virus ali njegovo nevarnost in druge spodbujali k neupostevanju ukrepov proti sirjenju infekta. Od protestnikov, preko vplivnikov druzbenih omrezij, preko opozicije do medijev. Upiranje ukrepom, od nosnje mask naprej, je bil in delno se je za mnoge od njih del politicnega boja proti Jansevi vladi. To je skrajno neodgovorno, zavrzno in tragicno. Ne vem ali ljudje iz medijev ne razumejo te odgovornosti, ali se samo delajo, da so prepricani, da je njihovo pokrivanje koronakrize v redu. Ni v redu. Zanic je. Tako neumno kot neodgovorno. Kdor daje besedo v takih razmerah Potrcu, Ribicevi, Cordicu, Figlju in druscini je butast in infantilno neodgovoren!

 2. Manjka seveda, da poseben delez krivde nosijo tisti, ki so javno negirali ali virus ali njegovo nevarnost in druge spodbujali k neupostevanju ukrepov proti sirjenju infekta. Od protestnikov, preko vplivnikov druzbenih omrezij, preko opozicije do medijev. Upiranje ukrepom, od nosnje mask naprej, je bil in delno se je za mnoge od njih del politicnega boja proti Jansevi vladi. To je skrajno neodgovorno, zavrzno in tragicno. Ne vem ali ljudje iz medijev ne razumejo te odgovornosti, ali se samo delajo, da so prepricani, da je njihovo pokrivanje koronakrize v redu. Ni v redu. Zanic je. Tako neumno kot neodgovorno. Kdor daje besedo v takih razmerah Potrcu, Ribicevi, Cordicu, Figlju in druscini je butast in infantilno neodgovoren!

  • Strinjam se, nismo vsi državljani enako krivi.
   Kdor vsakodnevno upošteva zaščitne ukrepe, je za širjenje okužb manj kriv od tistega, ki te ukrepe nalašč in zavestno krši. V prvem valu porasta okužb se je upoštevanje ukrepov s strani velike večine državljanov dokaj hitro odrazilo v zmanjšanem številu huje obolelih in umrlih s Covid19.

   Vsa Slovenija je minuli četrtek lahko videla, do česa je privedlo devetmesečno opozicijsko in medijsko protivladno pumpanje in hujskanje protestnikov, ko je ljubljanska protestniška drhal prezrla pozive policistov, naj zaključijo svoj protizakoniti shod in se razidejo. Podivjani huligani so policiste najprej napadli z žaljivkami in z zahrbtnimi udarci in brcami. Ko so jih policisti razgnali s Trga republike, so se manjše tolpe razteple po bližnjih ulicah, od koder so policiste obmetavali z eksplozivnimi sredstvi, kamnitimi kockami, steklenicami in drugimi nevarnimi predmeti. Poškodovali so 15 policistov in dva fotoreporterja, pri čemer so enemu zlomili čeljust. Uničili so veliko mestne in zasebne imovine ter poškodovali nekaj policijskih in celo reševalnih vozil.

   Izprijeni pobudniki in režiserji protestov, na katerih je nekaj tisoč državljanov, devet mesecev zapored, redno pozivalo smrt nad politične nasprotnike, terjalo padec demokratično izvoljene vlade in širilo smrtonosne okužbe, so očitno uspeli dodobra naščuvati množico pridaničev, uličnih banditov in kriminalcev.

   Zdaj, ko je podivjana horda v pripravljenosti, so se režiserji smrtonosnih protestov in krvavordečih performansov iz vrst levih politikov, “kulturnikov”, intelektualcev, nevladnikov ter prolevičarskih medijskih manipulatorjev in hujskačev, hinavsko potuhnili v svoje mišje luknje, ljubljanske ulice pa prepustili tolpam divjakov in kriminalcev.

   Policisti, reševalci in ostalo medicinsko osebje ter nenazadnje komunalni delavci se morajo vsak teden intenzivno ukvarjati z negativnimi posledicami levičarskega, politično motiviranega pozivanja smrti in pouličnega divjanja, ki so ga zgoraj našteti predstavniki slovenskih levičarjev pripravljali in promovirali vsak petek zadnjega tričetrt leta!

   Levi opozicijski poslanci in vodilni levi politiki, medijski družbenopolitični delavci z rtvslo in poptv, ljubljanski “kulturniki” v  slogu raznih Tjaš in Jaš, prolevičarski prof dr-ji s FDV, razne Svetlane, Čordići, Ribičke, Potrči in vsi ostali protivladni hujskači morajo biti nadvse ponosni nase, ker jim je po osmih letih končno zopet uspelo aktivirati policijski vodni top!

   Kaj si naslednjič obetajo opozicijski bedaki v parlamentu, ki širijo v svet eklatantne laži, da je vlada sama organizirala shod pridaničev in kriminalcev, ki niso niti slovensko govorili, da bi v njenem imenu napadli policiste in razbijali po Ljubljani? Se mar zdi Tanji Fajon, Šarcu, Nemcu et consortes smešno, ko producirajo te in podobne laži??

   Mar hoče opozicijska banda naslednjič iz svojih mišjih lukenj opazovati razbite izložbe na Slovenski cesti, na Nazorjevi, Čopovi… ter uničevanje in ropanje po vsej Ljubljani?!?

 3. Tihi in pametni dogovori za naše levičarje ne veljajo-niste spremljali včerajšnjih nasilnežev in levih komentarjev?

 4. “Zakaj smo krivi vsi, ne vlada”

  Ker je Janez tako rekel. Sicer pa velja, da odgovornost ima tisti, ki ima oblast. Slednje pomeni, da ima moč prisiliti te v nekaj, česar ne bi storil, če bi imel svobodno voljo.

  • Oblast ima odgovornost za vsebino priporocil, navodil, ukrepov in njihovo jasno predstavitev. Za neizvajanje tega iz kakrsnegakoli razloga odgovornost seveda ni na oblasti, ampak na tistih, ki se tega ne drzijo. Toliko bolj pa na onih, ki se druge spodbujajo k nespostovanju ukrepov.

  • AlFe,
   je mar to, kadar vi trobezljate, da je Covid19 le gripica, odgovornost vlade?

   Ne ni. Neumnosti, ki jih vi izrekate, so vaša odgovornost. Enako je skrb za nošenje maske, razkuževanje rok in ohranjanje določene fizične distance do ljudi, s katerimi ne živite v istem gospodinjstvu, vaša odgovornost.

   • Ja. Dokler bodo oblastniki čistili svoje bazene na hrvaški obali, bodo vsem kazali, da gre za koronco. Ki pa jo izkoriščajo za uvajanje policijske ure in podobnih reči, ki so se jih naučili v elitnih komi šolah.

    Janez je bil član ZKS v letih 1975-1984, v tem obdobju tudi član predsedstva republiške konference ZSMS, član predsedstva OK SZDL. Leta 1984 je bil iz partije izključen, na izključitev pa se je neuspešno pritožil.

    • AlFe,
     najprej disclaimer: družinskega dopusta nikoli ne preživljamo na Hrvaškem; živimo namreč ob slovenskem morju, kjer poleti plavamo in se sončimo po mili volji. Zato poletni dopust običajno preživljamo v hribih.
     Letos smo se kopali in sončili izključno na neobleganih kotičkih slovenske obale. Teh je malo, a obstajajo, samo poiskati jih je treba. Slovensko morje ni kristalno čisto kakor morje v Dalmaciji, a verjemite, da nikomur ne zavidam njegovega počitnikovanja na Hrvaškem. Tudi lastnega bazena ne zavidam nikomur.

     Imamo veliko prijateljev z različnih koncev Slovenije, ki poletne počitnice redno preživljajo na Hrvaškem, tako tudi letos. In vendar se nihče med njimi na Hrvaškem ni okužil z novim koronavirusom.  Celo to so povedali (podobno kot IF), da tam, kjer so bili, ni bilo nikakršne gneče in da so se tako ali tako držali zaščitnih ukrepov ter ohranjali priporočeno razdaljo do oseb izven svojega kroga. Posebej so poudarili, da ni bilo gneče, kjer so se nahajali. Če bi kje gneča že bila, bi se ji vsekakor izognili – vsak pameten človek v aktualnih razmerah tako ravna, ne glede na to, ali se nahaja na Hrvaškem ali v Sloveniji.

     AlFe,
     na Časniku ste v komentarjih velikokrat širili koronabedarije, ki bi jih kdo od bralcev utegnil vzeti toliko zares, da se zato ne bi držal vladnih priporočil in zaščitnih ukrepov. Upam, da kljub širjenju koronabedarij sami upoštevate zaščitne ukrepe.

     Čiščenje lastnega bazena, ki ga ima posameznik na Hrvaškem, ni prav nič povezano s širjenjem koronavirusnih okužb.
     Enako tudi okopavanje in puljenje plevela na domačem vrtu v Sloveniji nima nobene zveze s širjenjem okužb. Držite  se te dejavnosti, pa boste zagotovo ostali zdravi.

 5. Ne strinjam se pa z avtorjem glede Hrvaske. Bil sem tam na morju avgusta in nimam niti najmanjse slabe vesti glede tega. Kjer sem bil, na otocju Lastovo, do zdaj niso zabelezili se niti enega(!) primera covid bolezni oz pozitivne osebe. Takega kraja, take obcine v Sloveniji ze dolgo vec ni.

  Covid so poleti s Hrvaske prinasali skoraj izkljucno neodgovorni mladi zurerji. Najvec iz Zrc na Pagu. Ce komu, bi tem lahko nalozili karanteno, se preden je Hrvaska padla v rdeco cono. Sicer pa slovenska vlada pri juzni sosedi ni v nicemer zamujala pri uveljavljanju kriterija rdece cone 40/100.000 v 14 dneh. Se vec. Avstrija, zlasti Dunaj, Francija in Nizozemska so bile vzporedno s Hrvasko v rdeci coni, pa je 14 dnevna karantena bila uvedena samo za Hrvasko. Kmalu se je tudi pokazalo, da je 14 dnevno trajanje karanteno strokovno pretiran ukrep. Druge drzave so imele karanteno ze takrat 7 dni ali negativen test.

  Ne strinjam se torej s problematiziranjem dopusta na Hrvaskem. Te ocitke mnogi rojaki delijo tudi, ce ni korone. Ampak se jih to prav nic ne tice in gre za neokusno vtikanje v privatnost. Blizu milijona letno je obiskovalcev iz Slovenije na hrvaski obali in verjetno so zato neki smiselni razlogi.

 6. Je čisto zadosti svetlobe, da vidi, kdor hoče videti. In pa ravno prav temno, da ne vidi, kdor noče videti.

  Mimogrede ljuba gospa Vanja, ste opazili, kako ta virus spoštuje gospodov dan? Takrat pol manj dela kot ob delavnikih! 😁

  • Seveda, AlFe,
   tudi to vemo, da je kozarec, ki do polovice volumna vsebuje vodo, za optimista napol poln, za pesimista pa napol prazen.

   Svetloba in tema sta v svetu stalno prisotni in se izmenjujeta. Ni odvisno samo od količine zunanje svetlobe, ali človek vidi ali ne. Človekov vid in uvid sta odvisna tudi od tega, koliko olja ima človek pripravljenega v svoji oljenki za čas, ko zmanjka svetlobe.

   Ker radi ponavljate tuje modrosti, naj vas spomnim na modro misel iz Talmuda, ki ste jo gotovo že slišali in pravi, da kdor reši eno življenje, reši ves svet.
   Imejte to modrost v mislih naslednjič, ko boste zopet v skušnjavi, da bi nespametno širili koronabedarije in oporekali zaščitnim ukrepom proti širjenju okužb, ki jih po priporočilih medicinske stroke sprejema slovenska vlada. Če boste s svojim oporekanjem prispevali k širjenju okužb, gotovo ne boste prispevali k reševanju življenj, temveč prav nasprotno.
   Kdor bližnjim pomaga in rešuje človeška življenja, je človek luči, kdor človeška življenja namerno pogublja, je človek teme – samo, da boste vedeli, kaj izbrati.

   Razmislite o tem. Če ste dosegli vsaj srednješolsko izobrazbo, potem bi morali razumeti, kako se okužbe širijo in zakaj se slovenske bolnišnice hitro polnijo s težje obolelimi s Covid19. Lahko bi tudi razumeli, da je število bolnišničnih kapacitet in medicinskega osebja omejeno. Morda bo v bolnišnicah zmanjkalo prostora prav za vam najdražjo osebo,… ali pa bo prostora zmanjkalo za vas… ne vem, kaj bi vas bolj prizadelo.

   Pa še to vas vprašam: ali ste res toliko premalo pametni, da mislite, da je virus ob nedeljah manj dejaven, ker je ob nedeljah ob manj testiranjih odkritih manj okuženih, ali pa ste res toliko premalo pametni, da se norčujete iz dejstva, da je ob nedeljah opravljenih manj testiranj?

   Bodite iskreni in povejte, ali vi kje dežurate ob nedeljah, da ste na razpolago soljudem ali pa skrbite samo za svojo svobodo in svojo zadnjo plat?

   • Mogoce ste opazili, gospod AlFe, da ob tem, ko je ob nedeljah manj testiranih in zato pozitivnih, da stevilo zrtev covida19 v nedeljo zal ne odstopa od drugih dni.

    Stevilo zrtev nas ob taki dinamiki, ce ne bo umiritve epidemioloskih razmer, pripelje do grozljive stevilke okoli 10.000 letno za Slovenijo in s tem covid postane najpomembnejsi razlog umiranja v drzavi, pred boleznimi srca in ozilja in pred rakom. Poleg tega pa kot kuzna bolezen znatno, ce ne usodno nacenja kapacitete zdravstva za delovanje na drugih podrocjih.

    Se vedno, AlFe, skupaj s Potrcem razmisljate, da gre za blago gripico, ki jo je treba spustiti skozi populacijo, da jo prekuzi? Saj ne bi bili edini v Cerkvi, novi Reporter menda prinasa intervju grahovskega zupnika, ki se menda tudi strinja s “strokovnjakom” Potrcem.

    • Kar brez ovinkov receno pomeni neodgovornim samovsecnim zblojencem Potrcem, ki z vsako
     svojo javno besedo spodbuja sirjenje smrtonosnega virusa, potem se pa zgraza nad ministrom Hojsom, ko ta predstavi logicno dejstvo oz posledico, obolele in umrle.

     Da, Marko Potrc je med glavnimi krivci za smrtni davek, ki ga v Sloveniji terja covid 19. In vsak zupnik, ki javno pritrjuje Potrcu, bi vsaj po mojem moral biti klican na zagovor k svojemu skofu. To se ne sme dogajati!

     Cerkve oz sv.mase so nedostopne prav zaradi tega, ker ljudje niso dovolj resno vzeli osnovnih ukrepov ( maske in socialno distanco), ki sirjenje virusa zaustavljajo. Ukrepi so zaradi razsiritve virusa, ne zaradi avtoritarnosti vlade ali skofov!

 7. Mogoce ste opazili, gospod AlFe, da ob tem, ko je ob nedeljah manj testiranih in zato pozitivnih, da stevilo zrtev covida19 v nedeljo zal ne odstopa od drugih dni.

  Stevilo zrtev nas ob taki dinamiki, ce ne bo umiritve epidemioloskih razmer, pripelje do grozljive stevilke okoli 10.000 letno za Slovenijo in s tem covid postane najpomembnejsi razlog umiranja v drzavi, pred boleznimi srca in ozilja in pred rakom. Poleg tega pa kot kuzna bolezen znatno, ce ne usodno nacenja kapacitete zdravstva za delovanje na drugih podrocjih.

  Se vedno, AlFe, skupaj s Potrcem razmisljate, da gre za blago gripico, ki jo je treba spustiti skozi populacijo, da jo prekuzi? Saj ne bi bili edini v Cerkvi, novi Reporter menda prinasa intervju grahovskega zupnika, ki se menda tudi strinja s “strokovnjakom” Potrcem.

Comments are closed.