Levica ima večino najvplivnejših medijev, desnica prav malo, skoraj nič

29
V slovenski medijski in publicistični folklori velja, da je vse, kar ni izrazito levo in revolucionarno, desno, zaostalo in celo fašistično; kar pomeni, da je – vse, kar ni levo in revolucionarno – treba onemogočiti, zatreti, kaznovati, bognedaj obdariti z enakopravnim obravnavanjem..

Delo in pravzaprav vsi mediji glavnega toka (Dnevnik, Večer, Pop TV, RTV Slovenija …) so na nek način dosledni. Tudi kadar se izjemoma zgodi kakšna ne ravno leva vlada, kot se je zgodilo 13. marca 2020, ostanejo zvesti tradicionalnim strankam levice, če ne celo proletarske revolucije. Večina mojih prijateljev se zaradi tega pritožuje, v resnici pa se politično življenje v Sloveniji skoraj normalizira. Če kdaj, se je z najnovejšo Janševo vlado izkazalo, da ima Slovenija – podobno kot nekatere druge demokratične države – dve vodilni moštvi oz. stranki: levo in desno, nima pa dveh enakovrednih medijskih igrišč. Levica ima večino najvplivnejših medijev, desnica prav malo, skoraj nič.

V slovenski medijski in publicistični folklori velja, da je vse, kar ni izrazito levo in revolucionarno, desno, zaostalo in celo fašistično; kar pomeni, da je – vse, kar ni levo in revolucionarno – treba onemogočiti, zatreti, kaznovati, bognedaj obdariti z enakopravnim obravnavanjem. Približno tako se godi zasebnemu šolstvu in nekaterim združenjem ali druščinam, kot je npr. Katedrala svobode. Njeni člani plačujejo račune za prireditve iz lastnega žepa. Sami? Zapuščeni? Neodvisni!

Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo. 
Več:Demokracija

29 KOMENTARJI

 1. In kako naj verjamemo temu, kar ta stari prdec govori, ko so njegove izjave tako nasprotujoče.
  Dimitrij Rupel leta 1995: član stranke LDS “Janša je demagog. V politiki je nesramen in rad podtika. Ne izbira sredstev, je hudoben in brezobziren. Ne išče svetovalcev, ampak vernike. Ne išče sodelavcev, ampak služabnike. Janšev načrt je spraviti slovenske oblasti v težave, pa naj stane, kar hoče. Njegov bistveni cilj je v Sloveniji povzročiti čim več zmešnjav in sporov.”
  Dimitrij Rupel januar 2013: član stranke SDS “Dragi kolegi in prijatelji v Zboru za republiko, zame je Janez Janša iz leta 2013 isti Janez Janša, ki sem ga poznal leta 1988. Za podporo sodelavcu iz časa osamosvajanja, nekdanjemu ministru, predsedniku SDS in aktualnemu predsedniku vlade imam veliko razlogov.”
  Katedrala svobode?Zakaj bijih financirali? Kaj pa oni delajo? iskal sem v vseh medijih kakšno objavo, kaj so storili. Ni je nikjer. Niti na Nova24TV. In za to kramljanje peščice starih prdcev, bi hotel Rupel financiranje. Bedno, a ne?

  • Ta “stari prdec” je bil z Grafenauerjem urednik Nove revije, ko je objavila 57 stevilko. Bil je eden voditeljev Demosa, oz SDZ, ki je razbijala partijski monopol. Clan Demosove vlade, veckratni zunanji minister, veleposlanik v ZDA. Torej eden osrednjih akterjev preloma s komunizmom v demokracijo, vzpostavljanja in gradnje slovenske drzave in se zlasti prizadevanj za njeno mednarodno priznanje. Nato se za clanstvo Slovenije v EU, Nato, evrski in schengenski skupini. Reference “starega prdca” so tisockrat pomembnejse od raznih nevladnikov, ki se mnozicno mastijo na davkoplacevalskih cvenkih. Tisockrat! In podobno velja za Petra Jambreka ter Ernesta Petrica.

   • Spoštovani IF, ukvarjati se z nekom, ki mu je zgoraj napisano najvišji intelektualni domet (beri: beda) in primerek kultiviranega izražanja s “prdci”, je misija nemogoče. Škoda vašega časa in intelekta, in vseh, ki se nanj odzivajo.

   • Vsa čast Ruplu za kar je storil dobrega za Slovenijo. Bil je tudi zelo dober prvi zunanji minister Slovenije in je ogromno naredil za priznanje Slovenije kot države. Niti v snu mi ne pade na pamet, da ga ne bi spoštoval zaradi tega.
    vendar se je spremenil in postal zelo knzervativen desničar, čeravno je svoje najboljše dni in največ dosegel, ko je bil član LDS. LDS, ki je po merilih janševih fenov leva politična stranka. Se pravi, da je Rupel bil levičar.
    Ekstremni levičar je bil tudi Janša. Bil je zelo goreč komunist. Njegove metode še danes so komunajzarske.
    Za konec pa. kaj sem napisal kaj takage, kar ni res? Morda to, da je stari prdec. OK, poleg tega, kaj sem še napisal kaj takega. Samo citiral sem ga.
    In za konec sem vprašal, zakaj bi morali financirati njegovo Katedro svobode. Kaj oni delajo? Kot sem napisal, nikjer, v nobenem mediju ni opisa dela te Katedre. Niti v režimski Nova24TV. Morda vi veste kaj delajo?
    Najbolj smešen s svojim komentarjem je (Grk) Kapodistrias. Nič ne pove, samo nekaj naklada.

   • IF izraz ”old fart” – stari prdec ni žaljivka. Če bi malo bolje poznali etimologijo izraza stari prdec, bi doumeli, da to sploh ni žaljivka. Ta izraz prihaja iz amerikanščine (old fart) in je definiran tako:
    old-fart. Noun. (plural old farts) (pejorative, idiomatic) An elderly person who holds views that are considered old-fashioned.
    v ZDA ga uporabljajo v ljubkovalne namene. Svojemu očetu ali dedku voščijo Happy birthday Old Fart, ali, ko se zberejo stari prijatelji, imajo Old Farts Party
    Shalotka, resnično vi desničarji in oboževalci Janše ste dokaj paranoični. Vidite nekaj česar ni. Old fart ni žaljivka, samo vi desničarji ta ljubkovalni izraz spremenite v žaljivko.

 2. Zivo, počasi bomo nehali komentirati tvoja podla izvajanja na Časniku. Zmeden si in bolj kot ne zloben. Človek brez osebnega dostojanstva. Rupel ni ” my cup of tea”, je pa res veliko naredil za Slovenijo. Takega človeka se ne zmerja s starim prdcem, ker je to nedostojno! Glede Janše bi moral pa spoznati tragično zgodbo njegovih staršev, da ni vedel zakaj je mladenič pristal v ZK. Ne za dolgo! Nekateri osebnostno zorijo tekom življenja in prihajajo do novih spoznanj in prepričanj. Zakaj je bil on dvakrat zaprt v času, ko vsi čivkate o človekovih pravicah!?? On je bolj vedel kaj je njegova dolžnost! Kako da vas nič ne pohujšuje Kučanova prelevitev v “demokrata”, ko si je po bogati partijski karieri celo upal kandidirati za predsednika DEMOKRATIČNE SLOVENIJE!? In uspel, ne enkrat! Ti in tebi podobni sploh ne dojemate kaj demokracija je!! Vi ste TOTALITARNO poškodovani! Jaz te ne morem naučiti peti, če nimaš posluha! Jaz te ne morem naučiti smučati, če nimaš spodnjih okončin! Ampak vseeno te želim spoštovati kot človeka, zato te prosim, ne zmerjaj več ljudi, ne podtikaj, ne potvarjaj, ne laži, ne zlivaj gnojnice po ljudeh, še posebej NE po tistih, ki jih bo pomnila zgodovina, če nam je usojenih še kaj let!

  • Spoštovana Shalotka.
   Glede Rupla sem že pojasnil moje mnenje zgoraj, ko sem odgovoril IFu. Prosim, preberite. Ironično je tudi Rupel bil po vaših merilih levičar. Kajti LDS privrženci Janše vedno označujejo kot levičarsko stranko. Takrat, ko je bil član LDSa je bil Rupel najbolj uspešen in svetovno prepoznan.
   Janša je bil goreč član komunistične partije Slovenije. Bil je neke vrste komisar. Tako zelo se je trudil biti dober komunist, da so ga zaradi njegovih ekstremnih prepričanj in delovanja vrgli iz partije. Pritožil se je na to odločitev, vendar ga niso več sprejeli v partijo. Izgovor, da je spremenil svetovni nazor zaradi tega, ker je izvedel, kaj se je zgodilo njegovi družini, je sila prikladen, vendar ni resničen.
   Če bi se tako obnašali verni kristjani, bi vera propadla. Skoraj nihče, ki je veren, ni zapustil vere, ker mu je npr. umrla žena in otrok v kakšni nesreči, ki jo je povzročil kakšen pijanec. Ne, še bolj so molili in verjeli v Boga. Vere (in ideologije) ne spremeniš ob prvi ”nepravilnosti”. Ne, Janša je uvidel, da je s partijo konec in zaradi političnega oportunizma spremenil ideologijo. In to je tudi prav. Vendar on jo je večkrat spremenil. To je dobro pojasnila gospa Ljudmila Novak rekoč:
   “Če kdo s svojimi destruktivnimi ravnanji in neprimernimi tviti škoduje desnici, potem je to prav večni predsednik SDS. To se je v vsej njegovi politični zgodovini že večkrat pokazalo. Najprej s spotikanjem predsednika prve slovenske vlade Peterleta, potem s predčasno razpustitvijo Demosa, kar je pripeljalo do hitre vrnitve levice na čelo države. Tudi leta 2013, ko je zaradi korupcijskega škandala padla desna vlada, največjo odgovornost za to nosi prav on. Če bi gospod Janša takrat pokazal zavezanost k demokratičnosti in želji po desni vladi, bi kot predsednik vlade odstopil in prepustil svoje mesto komu drugemu iz svoje stranke, s čimer bi tedanja desnosredinska vlada obstala. In ne nazadnje je gospod Janša zaradi svoje destruktivne drže zamudil priložnost za sestavo močne vlade tudi po zadnjih državnozborskih volitvah. Sploh pa, zame ni najbolj kredibilno, ko vrednote in stališča krščanskih demokratov EPP kritizira nekdo, ki je v svojem političnem delovanju naredil ves mavrični prehod, od skrajno leve do skrajno desne pozicije.”
   Poudarjam: mavričen prehod od skrajno leve v skrajno desno.
   Ko je bil drugič zaprt, je bil zato, ker je bil vpleten v korupcijsko afero Patria. Vi dobro veste, da ni bil nikoli oproščen krivde. Zadeva je zaradi odvetniških akrobacij zastarala. Sicer pa tudi ni znal pojasniti izvora (borih) 200.000 €. In poleg tega, je bil vmešan še v nekaj afer. Obtožbe, da je prodajal orožje Hrvatom za svoj žep, so prišle tudi iz hrvaške strani. Mogetova komisija, ki je to ugotavljal, je bila ustavljena. Zgodila se je Depala vas itd,
   Kučan je zmagal na rednih, pravilno izpeljanih volitvah vedno že v prvem krogu. Očitno vi mislite, da so Slovenci butci, ker so tako masovno, prepričljivo izvolili Kučana.
   Zdaj je Janša premier, kljub temu, da je dobil 24,4 % glasov. Kučan je na volitvah dobil dovolj glasov že v prvem krogu. In ko je Kučan šel v pokoj (po zadnjem mandatu), je bil star 61 let. Janša ima danes 62 let in je premier. Je edini politik v EU, ki je toliko časa vodja stranke in edini premier v EU, ki je bivši komunist.
   In vaš poetični zaključek o meni, velja tudi za vas. Pravzaprav, velja še dosti bolj za vas, kajti jaz navajam samo izjave deklariranih desničarjev (Novak, Rupel) pa me vi žalite. Lahko bi vam navedel še mnogo izjav bivših SDSovcev, začenši z materjo SDS gospo Vero Ban, ki je tudi zapustila Janšo in bila nad njegovim diktatorskim obnašanjem zelo razočarana. Navedel bi lahko izjavo Hvalice in še mnogih drugih. In vi bi mene žalili in zmerjali. Kaj bi se šele zgodilo, če bi začel navajati izjave levičarjev. Verjetno bi mi vi, ki niste TOTALITARNO poškodovani, privoščili da crknem od corona virusa.
   Pa lep večer in vesele Velikonočne praznike vam želim.

  • Zato te prosim, ne zmerjaj več ljudi, ne podtikaj, ne potvarjaj, ne laži, ne zlivaj gnojnice po ljudeh, še posebej NE po tistih, ki jih bo pomnila zgodovina …… To ste vi napisali.
   Draga Shalotka
   Zdaj vas sprašujem: ” Kje zgoraj sem zlival gnojnico, podtikal, potvarjal?” Jaz sem citiral izjave. Ničesar nisem spreminjal ali dodajal ali potvarjal ali zlival gnojnico.
   Edini ”žaljiv” izraz (ki sploh ni žaljiv), ki sem ga uporabil je bil stari prdec. Če bi malo bolje poznali etimologijo izraza stari prdec, bi doumeli, da to sploh ni žaljivka. Ta izraz prihaja iz amerikanščine (old fart) in je definiran tako:
   old-fart. Noun. (plural old farts) (pejorative, idiomatic) An elderly person who holds views that are considered old-fashioned.
   v ZDA ga uporabljajo v ljubkovalne namene. Svojemu očetu ali dedku voščijo Happy birthday Old Fart, ali, ko se zberejo stari prijatelji, imajo Old Farts Party
   Shalotka, resnično vi desničarji in oboževalci Janše ste dokaj paranoični. Vidite nekaj česar ni. Old fart ni žaljivka, samo vi desničarji ta ”ljubkovalni” izraz spremenite v žaljivko.
   Res vam ni pomoči..
   Pa vesele Velikonočne praznike in obilo zdravja vam želim – iskreno.

  • Draga Shalotka (oprostite, ali vaš nick pomeni solata? )
   Še nekaj je tipičnega za Janšo in njegove sledilce. Ne držite obljub. Janša je Alenki B obljubil, da bo šel iz politike, če ji uspe Slovenijo izvleči iz finančne krize leta 2008 brez posredovanja Trojke. Alenki je uspelo. Janša je še vedno politik.
   Nedavno je obljubil, da bo neprodušno zaprl mejo proti Hrvaški. Smešno, a ne?
   Vi ste meni obljubili knjigo Razkol, pa ste nenadoma izgubili moj naslov. Ja pa ja de.
   Vesele Velikonočne praznike vam želim.

   • Zivo , v tebi vidim mladega samovšečnega rdečega naduteža , ki pojma nima , kaj se je dogajalo v Sloveniji pred osamosvojitvijo in kdo so bili tisti , ki so dejansko ogromooo storili za sprememebe v Sloveniji ! Ne vem koliko štejejo tvoja leta , mislim pa vseeno , da si bil v obdobju osamosvajanja verjetno še mladenič poln agitpropagande pridobljene s strani takratne oblasti pod vodstvom partije , ki jo je vodil tov . Kučan /in jo še vodi/ s sodelavci , so državo so spravili v dolgove in ji vzeli še tisto malo ponosa , ki so ga prigarali tisti , ki jim je bilo prav malo mar za komunizem , ampak živeti je bilo treba , četudi v družbi ljudi , ki bi storili vse , da bilo tako kot je bilo v časih vsiljene rdeče oblasti ! No tvoj izraz “stari prdci” pravzaprav pove vse o tvojem profilu ! Kaj bi ti počel s knjigo dr.Možine , samo vprašam , razočaran boš nad marisčem , če jo boš slučajno prebral v kar pa MOČNO dvomim ! Zivo , Resnica boli !
    Glede Velike noči pa tole , da se ne boš prenajedel potice in šunke , ki prija
    vsem tudi tebi , glede voščila želim ti lepe prvomajske praznike na Rožniku !

 3. Spoštovani tolmun1
  in Prvo, imam 67 let.
  Napisali ste komentar, ki ni povezan s tem, kar sem jaz napisal. Samo ljubkovalni izraz stari prdec vas je globoko prizadel. Izjave dr D. Rupla in L. Novakove vas niso.
  Dokaj dobro poznam čas pred 90 letom. Tisti, ki so ogromno storili za samostojno Slovenijo so bili predvsem prebivalci Slovenije, ki smo se na referendumu odločili za samostojno Slovenijo. Za spremebe v Sloveniji je med mediji največ storil tednik Mladina. Najbolj udarne članke so pisali levičarji, med njimi tudi Janša (takrat je bil levičar). Glavo v Beograd so nosili levičarji s Kučanom na čelu. 57. izdajo in prispevek v njej so sestavili po večini levičarji.
  Odpor proti JLA so v večini vodili levičarji. Demos je bil sestavljen po večini iz članov leve provenience. Sam Pučnik, se je deklariral za social demokrata. Njegov vzornik je bil predsednik SDP-ja gospod Schroeder. Vi in vam podobni, ste prepričani, da je bil Janša kot Peter Klepec. Sam je izruval drevo in pometel s JLA. Niti sanja se vam ne, koliko pogovorov so opravili t.i. levičarji, da JLA ni udarila s vso silo. Sanja se vam ne koliko pregovarjanja je bilo.
  Državo je v dolgove spravila v največji meri politika Janeza Janše. Njegov finančni minister Jože P. Damjan je sestavil bilanco pred Janšo in po Janši (04 – 08). Izkaz je katastrofalen.
  Kar se tiče izraza stari prdec. Ta izraz sploh ni žaljivka. Kaj pomeni, sem pojasnil že zgoraj gospe Shalotki in g. IF. Preberite prosim, še vi.
  Jaz knjigo Možine Slovenski razkol imam. Berem jo (sicer bolj počasi). In bolj, ko jo berem, bolj je jasno, da je ta monografija (monografija po definiciji ni zgodovinska knjiga), napisana samo zato, da bi opravičevala izdajo domobrancev in slovenske RKC. Osnova za knjigo so pričevanja (samo) 180 pričevalcev in dokumenti skrajno desne klerikalne skupine imenovane Stražarji, ki se je kasneje razvila v zločinsko Črno roko.
  Dvomim pa, da knjigo berete vi. Če pa jo, prosim napišite prvi stavek, ki se nahaja na recimo 446 strani.
  Za konec. Jaz prave vernike močno spoštujem. Tiste, ki živijo tako kot zapoveduje Evangelij in Biblija naravnost občudujem. Ampak takih je zelo malo. Eden med njimi je pater Karl Gržan. Svetujem vam, da preberete kakšno njegovo knjigo.
  Ne vem zakaj bi se prenajedel šunke in potice. res prija in zato šunko in potico jem kadarkoli in ob vsaki priliki. Želim vam lepe Velikonočne praznike in tudi da boste lepo preživeli 1. maj (tipično levičarski praznik). No ja, morda ga vi ne praznujete in takrat ostanete doma s svojo družino in verjetno molite, da vas Bog odreši skušnjav, da bi praznovali ta dva dneva.

 4. Ne razumem čemu se v komentarjih odzivate na provokacije enega komentatorja, namesto, da bi pohvalili jasno izraženo misel in mnenje izkušenega avtorja.
  Vsem nam ob Veliki noči želim, da bi srečali Vstalega in se napolnili z zaupanjem.

 5. Ko vidim komentarje, dolge eno stran ali vec, jih ne berem. Morda s tem kaj izgubim. Skoda. Mislim si, ce ima kdo kaj pametnega povedati, to lahko naredi v par odstavkih.

 6. Zivo, ponovno zagotavljam, da sem imela resen namen podariti vam Možinovo knjigo. Ne vem več pod kateri članek sem napisala pojasnilo zakaj se je stvar zavlekla. Slabo se znajdem na računalniku, a bi mi do stika z vami pomagal mož.El naslov mi prosim pošljite. Vaši komentarji me praviloma spravijo v globoko žalost.Kar trdite preprosto ni res. Sploh niste slab človek, indoktrinirani pa železobetonsko. Danes zvem, da sva isti letnik rojstva. Napišite mi kraj, kjer prebivate. Vaše ime poznam, poštar vas bo našel. Po praznikih vam zagotovo pišem.

  • Gospa Shalotka
   Kot rečeno, knjigo že imam. V dokaz : na 440 strani se stavek začne … Potem ko je vzniknilo …. sicer pred veznikom KI manjka vejica, vendar je to še najmanjša napaka. V knjigi je ogromno drugih napak in zamolčanih dejstev, predvsem iz predvojnega časa in razumevanja tega časa.
   In prosim za pojasnilo, kaj ni res? Omejite se na moj prvi komentar v vezi s dr D. Ruplom in pojasnite mi kaj ni res? Izjave dr Rupla sem citiral iz medijev. Izjavo L. Novak ravno tako. To, da ”stari prdec” ni žaljivka, sem vam tudi pojasnil.
   Pravite, da sem železobetonsko indoktriniran. Po mojem ste vi indoktrinirani. Ne vidite širše slike.
   Ne vidite, da je bil partizanski odpor, eno najsvetlejših dejanj v zgodovini Slovencev kljub temu, kar je sestavil Možina v svoji monografiji (monografija po definiciji ni zgodovinska knjiga, kljub vsem zločinom, nas je ta boj postavil na geopolitični zemljevid Evrope. Brez tega boja, nas danes ne bi bilo, ali pa v najboljšem primeru, bi živeli v zelo majhni, nerazviti državici. Čez 300 let (če bo planet in Slovenci še obstajal), bodo zanamci vedeli (ali pa tudi ne) samo to, da so partizani priborili Primorsko in košček obale z morjem.
   Če mi pošljete knjigo, da dokažete, da ste mislili resno, so kraj kjer živim Banjšice. Sicer raje mi pošljite kakšno drugo knjigo, ker navedeno že imam.

   • Pa kaj je narobe z vami, Zivo?

    Nehajte nadlegovati gospo Shalotko in jo napeljevati, naj vam podarja knjige! Ne izkoriščajte dobrote ljudi!

    Če ste si Slovenski razkol medtem že pridobili, je to to.
    Berite dalje Slovenski razkol in dajte ljudem mir!

    • Vanja, očitno vi slabo dojemate napisano slovensko besedo. Gospe Šhalotki sem jasno povedal, da monografiji (ni zgodovinska knjiga) že imam zdaj se bom citiral …. Če mi pošljete knjigo, da dokažete,…. Se pravi napisal sem v pogojniku in nikakor v obliki neke prošnje ali (Bognedaj) ukaza.
     In vaša insinuacija, da izkoriščam dobroto ljudi, je naravnost žaljiva. In vi ste v preteklosti bili naspram meni večkrat žaljivi.
     Knjigo berem. Tudi vi bi jo morali prebrati. Pa še kakšno drugo tudi.
     Vesele Velikonočne praznike vam želim in Živel 1. Maj (levičarski) praznik dela, saj ga praznujete, a ne?

     • Zivo,
      tako dobro razumem slovenski jezik, da iz vašega prejšnjega komentarja razberem ne le to, da ste Shalotko nagovarjali, naj vam knjigo Slovenski razkol pošlje na Banjšice, če vam hoče dokazati, da je mislila resno, temveč ste celo izbirali, naj vam raje pošlje kakšno drugo knjigo, ker navedeno že imate.

      Zaradi moje ugotovitve, da izkoriščate dobroto ljudi, v konkretnem primeru Shalotkino dobroto, ni treba biti užaljeni, kajti to ste sami povedali, s tem ko ste gospo Shalotko nagovarjali naj vam na Banjšice pošlje knjigo, ki naj raje ne bo Slovenski razkol, ker le-to knjigo že imate.

      Veselo Veliko noč vam voščim.

      Na predvečer prvega maja pa nikar ne kurite v naravi, da ne boste slučajno gasilcem povzročili preglavic.

   • Kaj vam manjka, Zivo, gori na banjski planoti na svezem zraku brez koronavirusov in s krasnimi razgledi naokoli ter Mozinovo monografijo v rokah? Cista idila, pa se avtor je iz partizanske rodbine, torej bi njegova monografija sodila verjetno v obvezna branja ZZB…

    • Spoštovani IF, Imate prav. Na Banjški planoti mi nič ne manjka. Počutim se krasno. Ni korona virusa. Vsak dan grem na 10 km sprehod. Narava se prebuja in je čudovito. Ko grem na sprehod, grem mimo treh spomenikov padlim partizanom. Na enem od teh spomenikov, so med padlimi partizani vpisana imena treh mojih bližnjih sorodnikov in še imena dveh, ki so bili ubiti kot talci. Groba mojega dedka ne najdem, ker so ga ubili fašisti že pred vojno, zato ker je bil zaveden Slovenec in verjetno TIGRovec. Na Kanalskem vrhu je tudi vsaj 20 m visok drog za zastavo in na vrhu je peto kraka 3 dimenzionalna zvezda.
     Res se dobro počutim na Banjšicah.

  • Spoštovani, vse vaše dobre želje in nameni so misija nemogoče. Tudi jaz sem mu dolgo nasedal in ga hotel vsaj v čem prepričati. Zgubljen čas in predvsem dostojanstvo. Za dialog sta vedno potrebna dva!

   • Vi (Grk) Kapodistrias niste nikoli hoteli debatirati z mano. Samo zmerjali ste me in žalili. Vehementno ste me poučili zakaj nosite nick Kapodistrias. Nosite nick nekega Grka, ki je za Slovence popolnoma nepomemben. Pa to je v redu, ker ime asociira na Koper in Koprčane.
    Vedno sem vam postavljal vprašanja, na katera niste znali ali hoteli odgovoriti. Jaz se vedno trudim razložiti na poljuben način moje misli in poglede. Nikoli nisem žaljiv, morda piker, ironičen, ciničen, ne pa žaljiv. Za vas tega ne bi mogel trditi.
    No in postavil bom še enkrat vprašanje.
    Kakšna bi bila danes Slovenija, če ne bi bilo komunistov, partizanov in partizanskega boja? Avstrijci niso od Italije mogli dobiti pokrajino Alto Adige, kjer so po vojni živeli samo Avstrijci. Ali vi resno menite, da bi Slovenci imeli dostop do morja in resno mislite, da nam bi Italijani vrnili Primorsko?
    Že vnaprej vem, da mi ne boste odgovorili. Prosim, odgovorite na moj monolog. Naj vas citiram: za dialog sta potrebna (vsaj) dva.
    Vesele Velikonočne praznike in tudi Živel 1. Maj praznik dela (zelo levičarski praznik).

    • Zivo ..”Vedno sem vam postavljal vprašanja” ..
     —–
     Vedno postavljate svoja prepričanja nad sogovornikovega in se s tem postavljate nad drugega.
     Res je tudi, da postavljate vprašanja, vendar poslušate pa ne. Torej zopet se postavljate nad sogovornika, sami sebe
     prikrajšujete za dialog.
     Če to ni namerno, potem delate to nezavedno, da vaša podzavest skrbno selekcionira vašo lastno realnost.
     Živite v svojem mehurčku realnosti in niste sposobni za dialog.
     Žalite (morda nehote, ne vem) in ni čudno, če s tem odvračate sogovornike stran od sebe.

     • Amelie, oprostite, to kar vi pravite, je navadno nakladanje in postavljanje vaše ”diagnoze” omeni in me postavljate v neke mehurčke. To je brez veze. Zame ste vi v mehurčku ali bolje mentalni ječi. meni še nihče ni postavil vprašanja. Omeni so vsi postavljali samo trditve, kot je vaša. Postavite vprašanje?
      Sogovorniki bežijo od mene, ker nimajo odgovorov na moja vprašanja.
      Konkretno vezano na ta članek, sem samo citiral dr D. Rupla in ga dobrohotno označil za stari prdec. Obregnil sem se tudi ob njegovo Katedralo svobode. Nihče mi do tega trenutka ni pojasnil, kaj je narobe, če sem ga citiral. Nihče mi ni pojasnil, čemu služi, kaj dela, kaj je namen Katedrale svobode.
      Vsi so načenjali neke druge teme,samo tega, kar sem napisal, niso komentirali. Enako delate vi.
      Živite v mentalni kletki in mene hočete spraviti v to kletko. Ne bo šlo.
      Tudi vas pozivam, prosim, pojasnite mi, kaj je narobe v mojem prvem komentarju?

 7. Fraze, idiome, se prevaja na lastno odgovornost. Pomen se pogosto spremeni, lahko,postane prevod cisti nesmisel: “Dezuje macke in pse.” Opazam, da se zadnje case mnogi streljajo v koleno in si dajejo noge v usta.

Comments are closed.