Martinove nedelje se spominjamo po »presipavanju« volilnih glasov

4
Volitve s kroglicami na Martinovo nedeljo 1945 so bile izkoriščene za primitivno selekcijo državljanov na »naše in vaše« – kdo je za Tita in kdo je za kralja! Pri štetju kroglic pa so se te še »po potrebi presipavale«, kar se je tudi potem izvedelo, saj Tito ni smel biti poraženec. Ali ni sedaj na drugi strani luže v ZDA nekaj podobnega?

Martinova nedelja leta 1945 znana po tem, da so se presipavali volilni glasovi. Sedaj pa se slišijo se glasovi, da se je to dogajalo tudi na letošnjih predsedniških volitvah v ZDA.

Na eni strani je sedaj pri nas zmešnjava v zvezi s tem, kdo je plačnik huliganov na četrtkovem protestu proti vladi. Na drugi strani luže pa je zmešnjava v zvezi z volitvami za predsednika ZDA. V obeh primerih gre na rovaš levice.

Naši režimski mediji, ki so še vedno v službi komunizma oziroma so postkomunistični, se sedaj ubadajo z epidemijo covida-19 in kličejo na pomoč pri njenem obvladovanju. Malokdo od protestnikov upošteva predpisa o obveznem nošenju obraznih zaščitnih mask na ulici in o zbiranju ljudi na ulici. Takšna »demokracija« se je pravzaprav k nam prenesla iz SZ, z boljševističnim sodstvom »V imenu ljudstva« vred! Kaj pa sta potem pravičnost in resničnost?

Martinova nedelja 1945 v znamenju volilne prevare

Razlog, da s tem začnem, so prve volitve v še neformalnem komunizmu pri nas, ki so bile na Martinovo nedeljo leta 1945. Te so namreč krivec za nadaljnji razvoj naše nepravne države, pri čem nobene volitve niso izvzete, kar še v večini velja za postkomunizem, s katerim se še vedno ubadamo.

Kršitve prvih volitev v Titovi Jugoslaviji se nanašajo na popolno ignoriranje dogovora »treh velikih« iz jaltske konference, kjer se je februarja 1945 delil povojni svet. Za nas je bil osvojen Churchillov predlog »fifty : fifty«, ki je v osnovi sporazum med Titom in Ivanom Šubašičem (predsednik starojugoslovanske vlade v tujini), imenovan tudi Viški dogovor, podpisan 17. junija 1944 na otoku Visu. Dokument govori (imel sem ga priložnost videti v carskem dvorcu Livadnija na Jalti), da bo jugoslovanski povojni parlament sestavljen iz 38 komunističnih in 38 kraljevih poslancev.

So se tudi v ZDA »presipavali« volilni glasovi

Na omenjenih prvih volitvah pri nas 11. novembra 1945 pa sta Stalin in Tito ta dokument iz Jalte v celoti ignorirala in še več, te volitve s kroglicami so bile izkoriščene za primitivno selekcijo državljanov na »naše in vaše« – kdo je za Tita in kdo je za kralja! Izvedelo pa se je tudi, da so se odvržene kroglice v črno – kraljevo skrinjico na tajno poslušale. Pri štetju kroglic pa so se te še »po potrebi presipavale«, kar se je tudi potem izvedelo, saj Tito ni smel biti poraženec.

Ali ni sedaj na drugi strani luže v ZDA nekaj podobnega?

Ne da bi natolcevali, lahko rečemo, da nato skoraj pol stoletja nismo imeli volitev niti referenduma brez goljufanja. Tudi v postkomunizmu, s katerim se še ubadamo na ulicah, je bilo z volitvami podobno, čeprav so že bili navzoči nevtralni opazovalci volitev.

4 KOMENTARJI

 1. Podanih sumov na velike nepravilnosti in goljufanje na predsedniskih volitvah v ZDA je malo morje. Prevec enostavno, da bi tu zdaj vse poizkusal sumirati. Ni receno, da se vsi sumi izkazejo za upravicene, a se zdi malo verjetno tudi, da bi bili vsi samo skonstruirani, da preprecijo Trumpov poraz. Kakorkoli, ni na laikih, ampak na organih pravne drzave, da prijavljene sume razscitijo, jih ustrezno ovrednotijo in sprejmejo zakonite pravicne odlocitve.

  Do takrat pa zmagovalca predsedniskih volitev pac se ni. Biden se ni predsednik in mu je neprimerno za to ze zdaj cestitati ali ga po medijih za to razglasati. Vse to je mozno razumeti tudi kot nelegitimen pritisk na ustanove, ki morajo odlocati nepristransko, zakonito in na podlagi dejstev, ne politicne volje in pritiska.

  V tem smislu vidim tudi sarado verbalnega zaklinjanja slovenske opozicije in dominantnih medijev proti tvitom premiera ali pa danasnji clanek v Reporterju, ki Melaniji Trump tezi, zakaj se ne pakira. Do 20. januarja, ko je inavguracija predsednika, je se vec kot 2 meseca in tudi vec kot dovolj casa za pakiranje. Ce bo sploh treba pakirati.

  • Vse, kar ste napisali, drži.

   Ob ameriških predsedniških volitvah leta 2000 se slovenskim levičarjem ni prav nič mudilo čestitati za zmago republikancu Bushu. Takrat je po volitvah poteklo še celih 36 dni, preden so ZDA uradno razglasile zmagovalca.
   Tedanji slovenski predsednik, komunist Kučan, je republikancu Bushu čestital šele 23. januarja 2001, šele po uradni razglasitvi rezultata in niti sekunde prej.

   https://www.24ur.com/kucan-cestital-bushu.html

   Ne glede na to, kateri od dveh vodilnih predsedniških kandidatov je komu manj zoprn, zmagovalec letošnjih ameriških predsedniških volitev še ni znan in uradno razglašen.

   Predsednik Pahor in vsi ostali, ki so hiteli čestitati Bidenu, so to storili preuranjeno.
   Ker premier Janša za njimi noče ponoviti iste čredne napake, so levičarji in še kakšen z desne združno udarili po njem. “Nekatere špice bo treba porezati,” je rekel nekdanji šef Udbe Ertl – in komunisti so to navodilo vzeli zelo resno.

   Tuerk, ki je odkritje Hude jame s posmrtnimi ostanki več tisoč po vojni umorjenih žrtev zločinskih komunistov oklical za drugorazredno temo, boljše, da se javno ne bi več blamiral, tokrat z neumno zahtevo po Janševem opravičilu.

Comments are closed.