V Šarčevih rokah je odločitev, da vladanje omogoči globoki državi

26

V Šarčevih rokah je odločitev, da vladanje omogoči globoki državi. Foto: http://www.strankalms.si

V Šarčevih rokah je usoda mlade generacije. Leva vlada bo kvalitetne mlade kadre izgnala, mlade parazite pa še bolj prisesala na socialne transferje.

V času, ko je odstopil Miro Cerar in je razpadala njegova koalicija, sem za Družino zapisal, da ne bo dvoma in nejasnosti, da je cilj za prihodnjo vlado SD + DeSUS + Šarec + če bo še kdo potreben iz levega nabora. Ali drugačno formulo povedano: stare sile + novi obrazi s staro-socialistično miselnostjo. K temu cilju nasproti drvi slovenska politika in z njo država. Res sicer v nekoliko drugačnem vrstnem redu in z več strankami. In na čelu tega konvoja je novi politik, ki ves čas trdi, da slovensko država potrebuje novo generacijo politikov.

Če bi Šarcu pripisovali neke zabavljaške in lokalistične naivnosti pred predsedniškimi volitvami, bi to bilo razumljivo, odkar pa je pristopil v politični prostor z obema nogama in ima za seboj izkušnjo dveh volilnih kampanj je misel na naivnost možna samo še na območju norosti. Šarec je definitivno in dokončno protagonist iste politike, ki jo v Sloveniji pooseblja zgoraj omenjeni in njihovi pajdaši. Ne glede na sorazmeren skromen volilni izplen, ki ga je potisnil daleč nazaj za SDS, brez njega ni možna leva vlada. V njegovih rokah je odločitev, da omogoči, ali pa onemogoči vladanje kontiunitenim silam v tej državi, oz. t.i. globoki državi.

Kristjan ne more podpirati sistemske korupcije politiki

V primeru, da bo do tega prišlo, bo ponovno deklarirani kristjan tako kot je to bil Edvard Kocbek z dolomitsko izjavo, ponovil zgodovinsko usodno napako, ko je s svojim egom za nekaj desetletij onemogočil demokratični pluralni razvoj Slovenije po 2. svetovni vojni. Vmes se je v podobnem, a veliko skromnejšem obsegu znašel tudi kristjan Pucko. Levica vedno znova uspe najti med kristjani ljudi, ki omogočajo, da nepretrgano ohranijo oblast in si deli davkoplačevalsko pogačo.

V Kocbekovem času je bil škof Gregorij Rožman, ki je glasno povedal, da kristjan v politiki ne more zagovarjati revolucionarnega nasilja za dosego oblasti. Zato je kasneje postal izdajalec slovenskega naroda. Danes pa žal ni ne škofa ne papeža, ki bi povedal, da kristjan v politiki ne more podpirati sistemske korupcije, ki se skriva za javnim dobrim in državno lastnino. V kolikor bo Šarec uspel oblikovati levo koalicijo, bo na načelu družbe, ki bo počela prav to. V imenu ljudske imovine bo najprej kradla in delila privilegije svojim in izžemala veliko večino tistih, ki so jo volili.

Šarčevo sam s svojo stranko ne more vladati. Če gre v koalicijo z levimi, gre v koalicijo, ki je nastajala in traja od dolomitske izjave do danes. Če gre v koalicijo z Janšo, gre v koalicijo s tistimi, ki so nastali s slovensko samostojnostjo. Pred to izbiro Šarec, pa če to hoče ali noče, če prizna ali ne, ve ali noče vedeti.

Če se bo v slovenskem političnem prostoru še enkrat ponovilo to, kar so posamezni kristjani počeli od Kocbeka do danes, potem se more slovenska krščanska politika resno zamisliti nad svojo oznanjevalno in pastoralno dejavnostjo, ki je prav na področju družbenega vedno bolj medla, brezbarvna in mavrično-margarinasto razmazana.

Najbolj pravična koalicija LMŠ + SMC + SDS + NSi

V kolikor pogledamo na nastalo situacijo po volitvah z vidika države in skupnega dobrega, bi najmanj slabo varianto predstavljala uravnotežena koalicija med SDS in NSi na desni strani in Listo Marjana Šarca in SMC na levi sredini. Takšna koalicija bi se morala zavezati nekaterim nujnih strukturnim reformam in tistim projektom, ki jih država potrebuje za razvoj, s katerim bomo držali priključitev razvitim državam v EU. P. Omenjena koalicija bi lahko bila najbolj pravična, saj bi z obeh polov koaliciji sestavljali dve najmočnejši stranki in drugi dve, ki sta ideološko najmanj ekstremni.o izpolnitvi programa bi takšna koalicija morala iti na nove volitve z novim volilnim zakonom, ki bi normaliziral slovensko politični prostor do te mere, da bodo po volitvah odločali tisti, ki so dejansko dobili največ glasov od volitev, ne pa tisti, ki iz ozadja vlečejo niti, ustvarjajo strateške projekte, s katerimi manipulirajo slovensko javnost preko svojega, beri, državnega medijskega imperija. Omenjena koalicija bi lahko bila najbolj pravična, saj bi z obeh polov koaliciji sestavljali dve najmočnejši stranki in drugi dve, ki sta ideološko najmanj ekstremni.

Golobič in Kučan pa naj že gresta na volitve in se pomerita z Janšo na odprti sceni. Če bosta dosegla njegovo število glasov v enem in istem okraju naslednjih 30 let, kot je Janša do sedaj, jim lahko mirno priznamo legitimnost za štrikanje na slovenskem političnem parketu.

Na ta način bi država obdržala določeno uravnoteženost in v evropskem okolju, ki naj bi mu v tem mandatu tudi predsedovali. Prav to bi lahko bil zadnji skupni projekt takšne skupne koalicije in Šarec bi svojim volivcem dokazal, da ni instrument od levih stricev in Cerar bi imel možnost, da utrdi svoj položaj v liberalni sredini. Tonin bi se moral bolj pomakniti v izgubljeni prostor krščanske demokracije in najti z zdravim jedrom SLS.

Pahor, dolžnik desnega pola

Pri vsem, kar nas čaka, bo imel pomembno vlogo predsednik Borut Pahor. Njegova prednost je tudi v tem, da Šarca dobro pozna, saj sta bila neposredna tekmeca za prestol. Z Janšo sta v politiki sopotnika že 30 let. Pahor je v iskanju srednje poti in njegovo pobudo na področju sprave tudi njemu daje zgodovinsko priložnost, da pomaga državo obvarovati pred ideološkimi ekstremizmi in narediti konec globoki državi, ki je tudi njega tepla po prstih, ko je stegoval roko v prepovedano območje starih stricev. Poleg tega je Pahor desnemu polu dolžan zagotavljati normalno in enakopravno državljansko pozicijo, saj brez njihovih ne bi bil predsednik ne prvič ne drugič.

V Šarčevih rokah je usoda mlade generacije

V primeru, da dobimo popolnoma levo vlado, si lahko predstavljamo, kakšen bo naslednji govor v Dražgošah, kaj se bo dogajalo na področju privatizacije državnega premoženja, kakšna tlaka bo tepla vse privatne in zasebne ustanove, kakšna bo migracijska politika in odnos do EU in Nata. Najhujša posledica takšne vladavine pa bi bil beg možganov in kvalitetnih kadrov iz vseh ustanov v državi v države EU, ki potrebujejo delovno silo, so bogate in lahko nudijo bistveno več kot slovenska politika in ki se končno zaradi svojega demografskega položaja gredo sodobni intelektualni neokolonializem.

V Šarčevih rokah je usoda mlade generacije. Popolnoma leva vlada bo popolnoma kvalitetne kadre mlade generacije izgnala, mlade parazite, ki od malega po svojih starših živijo od državnih jasli, pa še bolj prisesala na socialne transferje in državno upravo. Slovenija je pred odločitvijo, ali bodo o naši usodi še enkrat in ponovno odločali strici iz ozadja, ali pa tisti, ki so dobili največ glasov. V prvem primeru bo na naslednjih volitvah še manjša udeležba, v drugem pa lahko koalicija z enim samim zakonom dvigne državljansko zavest volilnega telesa, ki bo dobilo potrditev, da vendarle lahko odločajo o svoji lastni politični prihodnost.

Vir: Radio Ognjišče

26 KOMENTARJI

 1. “V Šarčevih rokah je usoda mlade generacije”. Ne, njena usoda je v Božjih rokah in rokah izobraženih duhovnikov, za katere mora Božja Nevesta poskrbeti in jih z vsemi sredstvi podpirati. V tem je njen dolg.

  “Leva vlada bo kvalitetne mlade kadre izgnala” Ne, tako naravnana je v tem trenutku politična situacija v EU in dokler si ne bomo napravili reda doma, ne moremo sodelovati pri prepotrebni reformi EU.

  “Ni ne škofa ne papeža, ki bi povedal, da kristjan v politiki ne more podpirati sistemske korupcije”. Ne, papež je v tej smeri jasen, in mnogi škofje zunaj Slovenije tudi.

  In za zaključek:
  “slovenska krščanska politika resno zamisliti nad svojo oznanjevalno in pastoralno dejavnostjo, ki je prav na področju družbenega vedno bolj medla, brezbarvna in mavrično-margarinasto razmazana”
  Takole: upajmo, da je to mišljeno drugače, kot je razbrati na prvi pogled. A avtor članka, skupaj z menoj in ostalimi slovenskimi kristjani smo najbrž napravili premalo, da bi naša politika uporabila vso bogastvo, ki ga evangelij doprinese demokratski družbi.

 2. Lahko bi rekli, da se išče vrednotno ravnovesje, ki bi naj zbližalo stranke pri iskanju skupnih vrednotnih ciljev za razvoj Slovenije!

  Osredotočiti se je treba na vrednotne cilje in spregledati osebne in druge lastnosti posameznikov.

  Nihče ni brez napak in pomanjkljivosti!

 3. Graditi in ustvariti je potrebno medsebojno zaupanje za sodelovanje pri uresničevanju vrednotnih slovenskih ciljev!

  To naj bo moto Janševe vlade!

 4. Največji paradoks pa je, da se Šarec pogovarja z Jelenčičem, ki je splošno znan s svojimi skrajnimi stališči in žalitvami tekmecev, kar je dokazal tudi v volilnih soočenjih.

  Vendar Šarca to očitno ne moti, kar pomeni, da ima krivičen odnos do Janše in SDS ozirom do 225.000 volivcev.

 5. Zakaj ima Šarec krivičen odnos do Janše in SDS?

  Zato, ker se noče z njim in z njimi pogovarjati.

  Dialog pa je poglavitna značilnost demokracije.

  Slovenija je po ustavi demokratična država.

  Kdor ne upošteva demokratične ustavne kulture,
  ruši ustavne temelje.

 6. Demokratičen dialog in demokratično ustvarjalno sodelovanje pri uresničevanju vrednotnih ciljev slovenske države, je poglavitna dolžnost vseh političnih strank!

 7. Tole preberite!!!
  Ker je lep primer kako deluje t.i. globoka država in kako se pripravljajo sankcije proti vsakomur, ki bi skušal razkriti vsaj kak delec tega. V senci procesa Patria se je vršila podobna serija procesov proti F. Kanglerju. Stranka SLS pa ga je namesto, da bi mu stala ob strani, celo izključila. Mogoče je tudi to eden izmed razlogov, da so volivci tej stranki že dvakrat obrnili hrbet.

  https://reporter.si/clanek/slovenija/kriminalist-se-zaradi-policijskih-pritiskov-ne-bo-udelezil-predstavitve-svoje-knjige-o-postopkih-zoper-kanglerja-645203

 8. Torej!
  Če gre g. Šarec v koalicijo z g. Janšo je pravi, je dober, bo vse v redu, če sestavi svojo levo koalicijo pa …
  Ali ni ni to malo preveč pristansko, poenostavljeno in morda celo krivično?

  • Ne. Ni krivično. Je pač nekaj dobro za Slovenijo in sicer to, da desnica vsaj malo uravnovesi moč levice.

   To, da pa radikalna levica oblikuje vlado, je pa slabo.

 9. Po mojem mnenju bi morali kleriki potegniti bolj ostro črto ločnico v odnosu do naslednikov komunistov. Če jim še danes ni jasno, da gre za naslednike, ki v večini še vedno zagovarjajo svoje politične prednike in celo vse obdobje, ki je bilo zločinsko. Komuniste enačim z današnjimi muslimanskimi ekstremisti ISIS. Obojim so skupni zločini, težnja po svetovni vladavini, uničevanje kulturnih spomenikov, romanje v tuje vojne (Evropejci gredo k ISIS-u, komunisti v Španijo, Kubanci v Afriko in južno Ameriko, Rusi v Korejo, Vietnam, Afganistan), same skupne značilnosti. EU je uspela obsoditi nacizem, fašizem in komunizem, v Sloveniji pa ne tega zadnjega. Zakaj je potrebna ostra ločnica cerkve od današnje slovenske levice. zato ker se ta še vedno ni odrekla revoluciji svojih prednikov. Če so ob zadnji zimski Olimpijadi v Južni Koreji naši novinarji zmogli videti, da sta državi (južna in severna) še vedno v formalnem stanju vojne, ker še nista podpisali premirja, zakaj ne vidijo, da slovenski komunisti niso nikdar preklicali svoje revolucije za katero so vedno trdili da še traja in bo trajala dokler se ne bo prešlo iz socializma v komunizem. Ne zmorejo se niti deklarativno odreči s svojo preteklostjo in dušijo cel narod, ker iz tega izvirajo njihovi privilegiji še danes (npr. t.i. borčevske pokojnine) Totalitarne proslave s komunističnimi simboli in slavljenje neke preteklosti so v funkciji ohranjanja današnjih njihovih privilegijev. Morajo s tem prekiniti, tako kot se mora vsaka vojna končati z mirovnim sporazumom. Ker če se ne, obstaja vedno latentna možnost nadaljevanja. In analogno, če komunisti ne naredijo svoje deklarativne odpovedi svoji revoluciji/vojni se tudi ne bomo mogli otresti njihovih današnjih privilegijev. Vsega tega kleriki ne vidijo in so zelo blagi do slovenske levice kar ima za posledico, da verniki ne ločijo več dobrega od zla, v današnji levici ne vidijo naslednikov zločincev in jih zato mnogo volijo. Ni vernika brez cerkve in ni cerkve brez vernikov. Cerkev s svojim blagim odnosom do levičarjev pošilja svojim vernikom sporočilo, da je vse OK, da imamo opravka z normalnimi levimi strankami in ne nasledniki zločincev. Če se je leta 2001 cca 57% ljudi proglašalo za katoličane je očitno, da je krivda cerkve ker take količine ljudi ni bila sposobna usmeriti, to pa zato ker ima preveč blag odnos do vedno bolj izrojene levice. Levici je samo do tega da se obdrži na oblasti in pri finančnih virih. Za to so pripravljeni tudi pokopati to državo. To kar se dogaja v Makedoniji je lahko napoved kaj se bo dogajalo v Sloveniji čez, recimo 20 let. Tam se je makedonska levica na čelu z Zaevim spečala z Albanci, ki so obljubili glasove Zaevu, ta pa jim je v zameno obljubil, da bo albanščina postala eden izmed uradnih jezikov v Makedoniji. Če to ni izdaja, samo zato, da so se dokopali oblasti. Slovenski levičarji ravnajo podobno, cerkev pa ima v svojih vrstah celo patre ki hodijo v Dražgoše in javno hvalijo partizane.

  https://youtu.be/qVyxVTDnPzg?t=7440

  Kaj to sporoča vernikom??? Sam nisem vernik, vendar sem vedno branil cerkev ker je bila na udaru komunistov, ki so moji glavni sovražniki, Vendar me je cerkev razočarala, čisto nič ne naredijo, da bi aktivirali svoje vernike. Za pr´mejdun, da bom osebno stopil do župnišča v bližini in malo pobaral patre, da sploh vidim kako ti ljudje razmišljajo, ker to se mi zdi, da tako ne bo moglo dolgo iti naprej, ker bomo izgubili to državo. Cerkev se ne sme pustiti indoktrinirati s strani levice češ naj se ne vmešavajo v državne stvari. Vsak državljan tudi duhovnik ima pravico do svobode govora in svojega političnega pogleda. Nihče ga nima pravice omejevati, naj že enkrat udarijo po mizi. Naj se ne bojijo, če jih bodo vsi dominantni mediji napadali, češ, da “cerkev mora biti ločena od države”, ja ampak ne ločena od svojega mnenja in od svoje svobode govora. Napadi na cerkev bi pomenili da bi se morali tudi verniki postaviti na eno stran. Ali na stran cerkve ali pa na stran manipulativnih medijev. To je v bistvu močno orožje v rokah cerkve. Napadi na cerkev bi izločili “slabe” vernike in ostali bi verniki, ki bi vedeli kam političen veter piha. Ne verjamem, da bi jih mnogo zapustilo cerkev. Napadi medijev bi se izkazali za zgrešeno potezo, ki si ji ti tepci v svoji samozaverovanosti ne bi pustili vzeti. Cerkev mora pokazati vernikom smer, verniki morajo videti kaj njihova cerkev sporoča, da je dobro. Naj se ne ozirajo preveč na papeža in njegovo blagost. Z rožicami in plišastimi medvedki ne bomo premagali lopovov, papež ne pozna situacije v Sloveniji niti drugod kjer mu pobijajo kristjane, on pa umiva noge muslimanom. Cerkev je tukaj ne v Vatikanu, tam je teorija, tu je praksa.

 10. Vsekakor se ne strinjam s Rikijevim stališčem. Menim, da je Cerkev dovolj jasno povedala, kaj naj bodo merila za izbiro strank. Ne more pa propagirati nobene stranke.
  Tudi v sicer skromnih katoliških medijih je bilo kar veliko napisanega v oporo pravi izbiri in to tudi dovolj konkretno, pa na radiu Ognjišče tudi. Trba se je zanimati, treba je brati itd.
  Sicer pa mislim, da so katoličani, ki so šli na volitve volili desnosredinske stranke. Toliko nas je. Nekateri pa so na žalost ostali doma.
  Vsegliharstvo in brezbrižnost ne bo pripeljala do sprememb, če jih seveda želimo.
  Pričakovati, da bo Cerkev vodila vernike za roko na volitve in jim tudi naročila, koga naj volijo, je naivno, nesmiselno in kaže na nezrelost in nepripravljenost prevzeti odgovornost za svoje odločitve.

  • Gospod Mozetič, menim da napačno sklepate. Kolikor sam poznam razmere, mnogi katoličani volijo kontinuitetne stranke. Tudi po zaslugi KC in razdiralcev desnega bloka.

   • Vprašajte se kdaj, zakaj tudi mnogi kristjani volijo te stranke. Morda pa zato, ker na sebi čutijo težave in revščino. SDS in nekateri “desni” pa neprestano ponavljajo “mantro” o komunizmu, med in povojnih krivicah… Podpirajo povsem nepotrebne referendume (drugi tir), imajo nepregledno financiranje in niso sposobni odkrito povedati niti tega, zakaj so potrebovali in iskali kredit pri fizični osebi v tuji državi! Kdor želi pridobiti zaupanje, mora kdaj tudi drugim zaupati.

 11. Menim, da ne more biti vse na ramenih kristjanov.
  Ti lahko dajejo dober zgled vsem ostalim glede pozitivnega odnosa do vrednot – tudi državljanskih.

  Je pa mnogo še drugih ljudi, ki imajo prav tako vrednotno usmeritev, vendar se navzven ne deklarirajo kot kristjani.

  V resnici gre za sožitje med ljudmi v odnosu do vrednot, ki duhovno vrednotno in materialno bogatijo človeka in slovensko skupnost in pospešenem razvoju na temelju teh vrednot.

  Na takšen način bi morala delovati civilna družba in politične stranke.

  Stranke, ki izraziteje delujejo na temelju teh vrednot, bi morale delovati tako, da bi ljudje še bolj zaznali in zaupali, da gre za resnična prizadevanja v tej smeri, ne pa za medsebojna izključevanja ipd.

 12. Ne gre za propagiranje strank.
  Cerkev mora vedno znova govoriti o konkretnih dolžnostih in odgovornosti vernikov za Božje Stvarstvo. Prav tako mora javno obsoditi kar konkretne politične grehe (divje lastninjenje, bančne luknje, neplačevanje prispevkov zaposlenih, zlorabe pravosodja, ali grehe zoper življenje). Mislim, da je spisek podobnih težkih grehov zelo dolg, vsi ti pa ogrožajo življenje in duše posameznika, družine in celotne družbe.
  Skratka Cerkev (duhovniki in laiki) mora pravilno poimenovati in razsvetljevati probleme in grehe današnjega časa. Vključno z grehom brezbrižnosti, pasivnosti in molka.

 13. Vse skupaj razumemo lahko tudi tako: Če bo Marjan Šarec šel v vlado z Janezom Janšo je dober, če bo v koaliciji strank brez SDS pa pokvarjen!?
  Žal tudi v prispevku g. Štuhca vidim samo prepričanje, da naši državi Šarec, Cerar, Bratuškova, Židan… želijo samo slabo in jih niti malo ne skrbi usoda državljanov!
  Za nekoga, ki je duhovnik bi pričakoval, da bo v vsakem človeku iskal najprej dobro in pozitivno. Pa nikakor nočem zanikati vseh negativnih ozadij okrog sestavljanja bodoče vlade.
  Na drugi strani pa ga kot kristjana prav nič ne moti odnos nekaterih članov zmagovite stranke do vseh ostalih političnih “nasprotnikov”. Zdaj ponujajo na eni strani sodelovanje, na drugi strani pa grozijo z “globoko državo” in vračanjem v trde čase komunizma! Večina volivcev takega načina ne podpira. Zato se je SDS s svojim predsednikom tudi znašla v situaciji, ko komaj najde kakega zaveznika in mora poskušati dobiti potrebno večino v parlamentu tudi z “nespodobnimi povabili”.
  Levo sredinska vlada (če jim jo bo uspelo sestaviti) bo polna medsebojnih trenj, prav tako pa tudi katera koli vlada, ki jo bo morda vodil Janez Janša,.če ne bo uravnotežena oz. t.i. velika koalicija, ki bo imela jasen kompromisni program potrebnih reform.
  Na koncu bo morda res Janša predsednik bodoče vlade. Kako pa se bo pogajal s sindikati in kako bo skozi parlament spravil potrebne zakone za resnične reforme pa je drugo vprašanje. Verjetno bo na koncu spet ugotavljal, da parlamentarna večina ni na njihovi strani. In dejansko tudi ni, ker bo levica vedno na potegnila s strankami na nasprotni strani. Kakršna koli koalicija bo, na koncu ostaja dejstvo, da imata SDS in NSi skupaj samo 32 poslancev.

  • Kot kaže, slabo poznate slovensko stvarnost.

   Če obstaja monopol v vseh segmentih družbe, selektivno pravosodje, načrtno izčrpavanje države in družbe za koristi ozke manjšine ter nadpovprečno veliko klientelizma in korupcije, je očitno, da je bilo v zadnjih letih (po letu 2008) z razvojem države nekaj narobe. Rezultat tega je nenehno zaostajanje za konkurenčnimi državami, siromašenje večine in selitev najbolj sposobnih in ambicioznih v države, kjer so cenjeni in spoštovani. Naša država pa izgublja najboljše, v glavne šolane kadre.

   Tudi orkestrirano sovraštvo in izkazana nestrpnost do zmagovalca volitev, je znak, da je naša družba hudo bolna. Morebitna Šarčeva vlada pomeni nadaljevanje dosedanje politike, saj je jasno zakaj uživa prav podporo krogov, ki iz ozadja upravljajo državo. Šarec kot nevešč politik pa bo lahek plen v njihovih rokah.

   Janševa vlada bi vsekakor pomenila vsaj poizkus spremembe sedanje uničujoče razvojne smeri.

   • Tine, marsikaj napisanega drži. Kako pa si spregledal povezanost Janše in Kučana, ki ves čas zganjata teater, ki se pokaže le tu in tam. Oba sta strahopetna in bežita skupaj, pred seboj. Ker to spregledaš bi te opozoril le na pomembne dolgoročne istosmiselne istosti v ravnanju. Nazorno jih je videti, ko gre za krajo oblasti LJUDSTVU. Mar je Janša toliko nesposoben, da ne prepozna EKLATANTNE KRAJE OBLASTI LJUDSTVU in da ne OCENI da nekdo, ki je uničil 7.000 podjetij in je v tujino v mirnodobnem času, pregnal 60.000 mladih in govori, da dolg ustvarjen preko gospodarskih družb ni državni dolg, ki dovoljuje zastaranje po 10 letih (zakon je potrdil celoten SDS), ki ima veljavo le INSTITUCIONALNA IZVAJANJA sistemskega uničevanja Slovencev (ZPZ, ZZV, ZZZ itd) in je o dvojnih merilih sodišč začel govoriti šele, ko je bil sam obsojen brez dokazov, ki ga ne motijo sprenevedanja v zvezi z nepojasnjenim izginutjem preko 300 pomembnih izpostavljenih sposobnih Slovensko naravnanih ljudi, vključno s Krambergerjem? Kar je mogoče, da nekdo, ki je ves čas v parlamentu in je 5 let vodil vlado spregleda vse to kar si opisal tudi ti? Odpri oči Tine in tehtaj nepristransko. Sedaj tehtaš, da tehtanja ni opaziti. Tudi JANŠA je KORUPTIVNO DELUJOČ POLITIČNI ELEMENT, ki škoduje državi in sebi, le sebi za malenkost manj. Zanima me Janšev rojstni list! Zanima me kako je bilo z orožjem. Zanimajo me odgovori na veliko nepojasnjenih in neodgovorjenih kapitalsko povezanih afer. Se je sploh kaj lahko dogajalo brez JANŠE in KUČANA? ampak TO NI NJUNA MOČ. NJUNA MOČ JE STRAH drugih in posledična NEORGANIZIRANOST VSEH DRUGIH.

 14. Zadnji čas je, da vsi zapustijo sedanje okolje osebnih interesov v katerem je pomembno, KDO kaj pove in da VSTOPIJO v okolje, POMEMBNO JE KAJ kdo POVE!
  Prvo je uhojeno okolje prakticiranega konflikta za razslojevanje in IZKORIŠČANJA ENEGA PO DRUGEM.
  Drugo je okolje NEZKORIŠČANJA in spoštovanja človekovih pravic do svobode in življenja.

 15. In še to. Šarec ni intelektualno USPOSOBJEN, za UREJANJE napredka Slovenije. Nobeden od doslej nastopajočih na političnem odru Slovenije ni usposobljen za UREJANJ NAPREDKA SLOVENIJE. Ali res ne more nobenemu tukaj komentirajočemu “potegniti”, da nekdo, ki je ZAVOZIL, si prisvajal 7.000 PODJETIJ ne more REŠITI DRŽAVE? Kakšen dokaz pa še KDO potrebuje? NA OBLASTI SO PREVIČNOSTNO, RESNIČNOSTNO NEUSPSOSBLJENI IZKORIŠČEVALCI ENEGA PO DRUGEM.
  Kdo lahko sestopi iz okolja v katerem je pomembno KDO kaj pove in VSTOPI v okolje KAJ kdo pove? Ta naj komentira, kar sem napisal. Vsak bo s svojim pisanjem razodel le sebe!

 16. In še nekaj. Mlade generacije ni mogoče zavoziti. To lahko lahkotno govore in pišejo je tisti, ki so brezpogojno sprejeli Darwinizem ali stvarstvo po bogovih, ki ne poznajo niti sebe in ne vedo čisto nič o Resnici življenja, o nastajanju ENERGIJE in materije, ki ne prepoznajo besede OSMIŠLJANJE. Vsi Kučani, Janši in drugi so NEUSPOSOBJENI, da bi rešili sebe, pa bi radi reševali državo in pri tem teatralno vstopajo na ODER POLITIKANTSTVA in škodujejo sebi in državi. OSMIŠLJANJE gre svojo pot in vsaka MLAJŠA GENERACIJA je bolj OSMIŠLJENA in bolj USPOSABI SVOJE SPOSOBNOSTI. Politikantstvo, ki smo mu priča le zadržuje OSMIŠLJANJE, zadržati pa ga NE MORE!

 17. IN ŠE TO DRAGI KOMENTATORJI.
  Tisti, ki mislite, da imajo to moč, ki jim jo pripisujete, nimajo te moči. To moč ima vaša NEVEDNOT in NEUSPSOBLJENOST SVOJIH SPOSOBNOSTI za življenje in iz katere teče VAŠ STRAH, ki ima moč, ki jo pripisujete nemočnim. VAŠ STRAH vam jemlje vašo moč in se zatekate k kričečemu TROBENTANJU. Moj nasvet: Trobentajte molče in med tem USPOSABLJAJTE SVOJESPOSOBNOSTI!

Comments are closed.