Ustvarjanje nadomestnih morilcev v posmeh vladavini prava

8

Milku Noviču in Notre-Dame je petelin prezgodaj zapelKdaj bodo dvakrat pravnomočno oproščenemu dr. Milku Noviču slovenski medijski psi – iskalci delcev streliva – nehali uprizarjati diskreditacijske namige in poudarjati resnico o nedolžnem človeku in bodo preiskovalci NPU raziskali, kdo je bil naročnik umora dr. Janka Jamnika decembra 2014? Na to še vedno zaman čakamo.

Po krivem je bil za umor obsojen Milko Novič in še vsaj štirje drugi tudi nedolžni ljudje

Slovensko krivično sodstvo ima na vesti vsaj pet umorov v sodnih dvoranah, ki so se v resnici zgodili, a so bili pripisani nadomestnim morilcem:

 • Martin Uhernik,
 • Peter Rotar, nadomestni morilec Ivana Krambergerja,
 • Dragica Jalševac za umor lastne hčere,
 • dr. Milko Novič in
 • Ivo Perić.

To je tragična bilanca, ki je Evropa ne pozna.

V teh primerih ne moremo govoriti o vladavini prava, ampak o vladavini proizvodnje nadomestnih morilcev, vendar ta nikogar v EZ ne moti. Motijo pa jih nedelegirani tožilci, ki so tudi v teh primerih kot podaljšana roka krivi za obsodbe nedolžnih oseb.

V tej luči so vse fraze evropske komisarke za vrednote in preglednost Vere Jourove in podpredsednika Evropske komisije Fransa Timmermansa o vladavini prava v Sloveniji posmeh resnici in pravici. Kajti v njunih očeh ne štejejo dokazi, ampak štejejo konstrukti, ki jih novinarji veselo širijo med neobveščeno šentflojansko ljudstvo in tudi medijem v EZ.

Hvala za takšno EZ, ki ni v stanju razpoznati resničnih kršiteljev vladavine prava

Slovenski novinarji vključno z STA pa so pripravljeni temu sekundirati. Naj ponovim: dvakrat pravnomočno oproščeni dr. Novič v nekaterih medijskih vrstah še vedno velja za morilca, Franc Sabljič, ki je pripravil poročilo za potrebe Novičevega sodnega procesa pa sploh nima pravno veljavne akreditacije za sodnega izvedenca. In to naj bi bila vladavina prava, kakršno zagovarjata Timmermans in Joureva. Hvala za tako izprijeno EZ, kjer bo sedaj celo spol možno izbirati. Ne smemo dopustiti, da nam zavladajo prismuknjeni in pokvarjeni birokrati. Madžari o tem že pripravljajo referendum! Bravo Orban!

Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj, ki je danes ogrožen, podprete z donacijo.

8 KOMENTARJI

 1. Svoji hčerki večkrat rečem: “Poglej tega pubeca. Čisto nič se ne uči, a matematiko zna bolje od tebe. Treba se je učiti tudi z vpogledom, ne samo biti priden.” Žal šolski sistem nagrajuje pridne. Točke zbiraš tako, da delaš domače naloge. Tudi sam učim na popolnoma enak način. Študentje, ki bodo predelali določeno količino snovi (z vpogledom ali brez), bodo v povprečju več znali od tistih, ki bodo solirali. Da bi veliko število študentov sam vodil do znanja “z vpogledom”!?! Ne gre. To je zelo zahtevno. Da, bilo bi treba šolski sistem renovirati v to smer, a tega v tem stoletju najbrž še ne bo.

  Zakaj o teh dobro znanih šibkostih šolskega sistema toliko nakladam? Zato ker tudi drugod ni nič bolje. Tudi evrokomisarji samo kontrolirajo, ali so države opravile določene “domače naloge”. In “dajejjo točke”.

  Že da bi se dokazalo pravosodju, da sistematično proizvaja nadomestne morilce, bo treba veliko složnega truda zainteresiranih posameznikov. Recimo mene ta tema zelo zanima, a od zgoraj naštetih petih primerov poznam samo dva. Večina Slovencev pozna problem še manj. In, kot pravimo statistiki, “eden ni nobeden”. Sam poznam dva primera in pravim “dva se kar pozna”. Pet primerov je definitivno že signifikantno odstopanje od teze, ki jo bo zagovarjalo slovensko pravosodje, da gre za slučajne napake.

 2. P.S. V zagovor EU. Še ena analogija. Med drugo svetovno vojno se je za izjemno učinkovito izkazalo tepih bombardiranje. Američanom je bilo lažje izdelati tone in tone bomb kot natančno meriti. Tako da se je treba sprijazniti. “Malo para, malo muzike”. Nimamo močne centralne evropske koordinacije, ker nismo pripravljeni z nacionalnih vlad prenesti pooblastil ne paktu NATO, ne EU. Še manj smo to pripravljeni plačati.

 3. Add morilci. Enak problem ima (no dejansko je bolj pošteno reči je imelo) ameriško pravosodje. Tam so izbezali razloge za nadomestne morilce. Glavni je bil rasizem. Tudi drugi so večinoma bili podobni: antisemitizem, prezir do hispanske “rase”, sovraštvo do Nemcev pred drugo svetovno vojno in podobno … Ta prvi korak je obenem več kot polovica poti. Ko ugotoviš, zakaj ti pravosodje “pušča”, se lahko usmeriš k ustreznim rešitvam. Tako iz Združenih držav vse redkeje slišimo o kakšnem nadomestnem morilcu temne poti. Še vedno njihovemu pravosodju spodleti pri sojenjih bogatašem, a ta oreh je veliko bolj trd. Tako da ne bi bilo pošteno reči, da se pravosodja ne da izboljšati. Če so ga v državi z naši podobno kulturo, ki je na tisoče morilcev poslala na električni stol, potem ga lahko na zelo podoben način tudi pri nas.

 4. Odvetnik Hribernik in sodnik Radonjič sta oba direktno nakazala, v kateri smeri bi tožilstvo iskalo resnične morilce direktorja Jamnika. Zelo jasnih indicev za to je nekaj, od nelegalne proizvodnje substanc na inštitutu za crni trg do dokazane vpletenosti dveh oseb, med drugim libanonskega raziskovalca v tezko kriminalno dejanje naročanja umora na tem istem institutu. Neverjetno je, kako ne organov pregona, ne tožilstva, ne MSmedijev ti utemeljeni sumi sploh ne zanimajo.

 5. Človeško pravo je že v principu krivo, preko zločinske komunistične ideologije pa praktično nima možnosti za priznanje resnice. Brez te pa ni pravice.

 6. Za primerjavo in dokaz preberite tudi prispevek:”Imena agresivnih aktivistov so znana,a tožilstvo molči”.

 7. Alarmantno in grozljivo je, da se takšna zla dela dogajajo na tožilstvu in pravosodju.

  Ali je pravosodje vklopilo alarm in sprejelo ukrepe, ki bodo takšna zla dela kaznovala in preprečevala?!!!

  Če ga ni, je nujna takojšnja zamenjava vodilnih na tožilstvu in v pravosodju, da bi lahko novo vodstvo izpeljalo te nujne ukrepe!

Comments are closed.