TV SLO: Intervju z Alenko Puhar

3

Alenka Puhar je ena najeminentnejših slovenskih novinark in publicist, ki se je svojih člankih in knjigah – od Prvotnega besedila življenja do Angele Vode, vedno ukvarjala z zamolčanimi temami. V intervjuju bo spregovorila o svojem pogumnem družbeno angažiranem delovanju pa tudi o težavah, ki jih je imela s svojimi uredniki in slovensko Udbo.

Videoposnetek oddaje si lahko ogledate v arhivu RTV Slovenija.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.


3 KOMENTARJI

 1. Prva dama politične analize v Sloveniji. Vsaj zame. Pa ne le hladen analitik. Ženska s človekoljubnim poslanstvom in pogumom.

  Vsaj njen intervju si je vredno ogledati; skrajni čas, da je z Možino ( zaradi novih vodilnih na RTV?) dobila ta termin.

 2. Meni je Alenka Puhar odlična novinarka, najboljša v Sloveniji.

  Pokončna in lepa ženska.

  Pred parimi leti sem jo srečal v hribih, ko smo z družinico gor lezli, ona pa je bila z dvema gospodoma. Eden je bil tisti znani zapornik iz Golega otoka, imena se trenutno ne spomnim ( menda se piše na A., gradbeni ali strojni inženir).

  Seveda sem izkoristil priložnost in jo ogovoril in pohvalil in se uspel kratko pogovarjati z njo.

 3. Se povsem strinjam z predhodnima komentatorjema, kar se tiče ga. Alenke Puhar. Zahvalo pa zasluži tudi Jože Možina, ki odkriva zamolčana dejstva in ljudi iz časa pred osamosvojitvijo, ki bi naj bila tudi osvoboditev pa to še ni.
  S tem razpirajo klečeplazništvo, zlasti novinarjev ! Zelo pohvalno in dobrodošlo !!!!

Comments are closed.