Tanja Fajon – zlo, sprevrženost, laž in prevara še vedno prihajajo na svet po ženski

1
Franc Sever Franta v duhu titoistične mitologije razvija mit o Menini planini
Marjan Šarec, Tanja Fajon in Franc Sever Franta Foto: Občina Kamnik

Spoštovana Tanja Fajon, ne bi bilo prav, da vas imenujem gospa. Zato, Tanja Fajon, prepričali ste me! Leta in leta smo se žene vseh stanov in vseh poklicev iskreno trudile, da bi naredile ta svet lepši. Prepričali ste me, Tanja Fajon, da zlo, sprevrženost, laž in prevara, še vedno prihajajo na svet po ženski.

Vrnili ste me na prve stavke Svetega pisma, kjer piše, da je izvirni greh prišel na svet po ženski.

In vendar! Številne odlične in dobre žene so v dolgih stoletjih človeške zgodovine popravljale to izvorno napako ženske narave – da more svet speljati v pokvarjenost – in so s svojim ustvarjalnim življenjem, z težkim delom ter s srčnim pogumom prispevale k boljšemu svetu.

Mnoge so umirale sredi svojih življenj. Vse so se zbujale v jutra, ko so imele pred seboj dan, poln dela. Pretežkega dela. V srcu pa skrb, četudi so se jo naučile premagati.

Vi torej, Tanja Fajon, želite prepričati te slovenske žene, ki v resnici nimajo drugega kot svoj trud, nekaj malo sonca, nekaj malo nasmeha, shranjenega za tiste srečne dni, ki jih ni veliko, vi jih želite prepričati? Potem, ko včasih z nadčloveškim naporom duha premagujejo žalost življenja? Spomnite se, vzelo se je Boga, ubilo življenje, v kri se je pognal strah in duši vzela moč. To je njenemu narodu storil ta, ki živel sredi njih in pomakal svoj grižljaj v skupno čašo.

Midve, Tanja Fajon, se vrniva skupaj na prvo stran Svetega pisma

Prepričali ste me, Tanja Fajon. Naj bo po vaše. Vrnimo se na začetek. Naj spet zavlada svetu ženska in pokaže svojo pokvarjeno moč, svoje sprevrženo razumevanje in svojo bolezen.

Kličem pa vam, žene našega naroda, dekleta naša, ne verjemite! Ne pustite se spet usužnjiti stari ženski logiki, ki veje iz neke samooklicane “liderke”. Postale ste svobodne in iz svojih skromnih življenj naredile poezijo življenja. Uprite se nadvladi žene nad nami. Poznamo življenje. Vemo, kaj hočemo! In povejte, drage in pogumne žene, povejte svojim možem, da tuja ženska nima kaj iskati med vama. Zavarujte vse, kar vama je sveto, z orožjem ljubezni.

Midve, Tanja Fajon, pa se vrniva skupaj na prvo stran Svetega pisma. Pot je pred nama. Če bo težko, mi recite. Podala vam bom roko.

1 komentar

  1. Tanja Fajon ze je zraven, ampak vecina nosilcev najbolj umazane igre, ki se jo grejo brez skrupul, da bi se spet prigrabili do po lastni neumnosti izgubljene moci in korit, so vendarle moski. Zenske so tu bolj cleni propagandnega aparata, da bi se to zgodilo. Podobnosti s sprozeno drzavljansko vojno sredi okupacije iz prejsnjega stoletja so pa prav osupljive. Za razliko od tistega casa je rdecim mnogo lazje, saj obvladujejo dobrsen del institucij, ki so jih v 80 letih monopola dodobra napolnili s sebi lojalnimi.

Comments are closed.