Kučan največji grobar slovenskih komunistov

7
Dejstvo, da je Tanja Fajon ukazala interpelacijo proti notranjemu ministru, jasno kaže, da ve, da je policija je ključni faktor komunistične oblasti.

Nova »generalna sekretarka« slovenskih komunistov Tanja Fajon je skoraj gotovo izhod v sili. Obračun z Lukšičem in številnimi mlajšimi v preteklosti dokazuje, da Kučana, ki s svojim štabom vse usmerja, prihodnost komunistične stranke ne zanima.

Ob 75. obletnici najmnožičnejšega pobijanja na Slovenskem, pokole so izvedli rojaki, se je treba globoko zamisliti nad gornjim vodilom komunistične revolucije, ki ga je prvi skrajno brezobzirno in kruto uveljavil V. I. Lenin. Prav zato, ker odgovornost za taka dejanja sodi v sam vrh nasilne preobrazbe družbe, nikoli in nikjer, razen v Kambodži, niso uradno razkrili pravih krivcev. Pri nas nismo odkrili niti lokalnih vodij morišč, le nekatere likvidatorje, ki pa niso bistvo problema. Če ne bi bilo njih, bi izbrali druge. Titovo majsko potovanje v tistih dneh po Sloveniji oziroma krajih, ki so v neposredni zvezi z morijo, je še vedno zavito v skrivnost.

Petkovo kolesarjenje je del pandemije, a po slovensko

Petkove demonstracije, ki se vrstijo po Sloveniji, so del svetovnega pojava pandemije. Imajo pa slovensko posebnost. Ta je zahteva po zamenjavi Janševe vlade. Gre za znano specialiteto komunistov, ki vsako krizo, podobno je bilo ob okupaciji 1941. leta, izrabijo za svoje oblastne cilje. Tako sebični ideološko-politični postanejo splošni ljudski cilji. Govorjenje o ljudski vstaji je nad vse zgovorno. V času pandemije na robu zločina proti sodržavljanom. Obtoževanje zdravnikov kot načrtovalcem umiranja ostarelih dokazuje, da sredstev ne bodo izbirali. Pri tem jim pomagajo tudi sami zdravniki. Tipično revolucionarno delovanje.

Tanja Fajon je prva ženska, ki bo vodila slovenske komuniste

Tudi zamenjava Dejana Židana sodi v ta kontekst. Dejstvo je, da mož ni bil dorasel razmeram. Teoretično je bil preslabo podkovan, saj ni obvladal ne teorije ne izrazoslovja borbenega komunizma. Ni mogel prikriti dejstva, da osebno vanj ne verjame. Ni se mu uspelo povzpeti na vrh opozicije. Še Marjana Šarca ni mogel premagati, da o Luku Mescu niti ne govorimo. Uspešno prikritje trenutka njegove zamenjave je krasno spričevalo »raziskovalnega in neodvisnega novinarstva«.

Trenutek Židanove zamenjave in izbira naslednika, prvič v zgodovini slovenskih komunistov je to ženska, Tanja Fajon, pove dovolj. V zgodovini levih revolucij imajo pripadnice nežnega spola vedno posebno vlogo. Tudi pri nas. Spomnimo se Zdenke Kidrič, ki je vodila večino medvojnih likvidacij, spomnimo se še številnih drugih, ne nazadnje »rdeče Tatjane« iz Celja in drugih komisark moritev. Milka Planinc, ki je vodila krvave orgije v Kočevskem Rogu, je sinonim nekdanjih jugoslovanskih komisark.

Policija je ključni faktor oblasti za komuniste

Kljub izjemni nestrpnosti Tanja Fajon verjetno ne bo kopija »rdeče Tatjane«. Je tipičen produkt slovenske novinarske vzgoje »Hotela pri Marksovi bradi«. Kot voditeljica delavske avantgarde, bližji so ji modni saloni in podobne združbe, ne bo prepričljiva. Dejstvo, da je Tanja Fajon ukazala interpelacijo proti notranjemu ministru, pa jasno kaže, da ni samo grela šolskih klopi. Policija je ključni faktor komunistične oblasti. To dokazuje tudi njej nadrejeno tožilstvo, ki mirno tolerira zahteve po pobojih vodilnih, komunistom neljubih politikov. Glede na zlorabo gesla »Smrt fašizmu«, fašisti so po novem vsi, ki niso privrženci ali simpatizerje levice, nas bi moralo biti strah prihodnosti. Dejstvo, da je cilj komunistov samo vnovična prigrabitev oblasti in uživanje z njo povezanih privilegijev, delavci in pravičnejši družbeni sistem jih v bistvu ne zanimajo, tak strah relativizira.

Kučan zaradi svoje neprikrite sle po oblasti največji grobar slovenskih komunistov

Nova »generalna sekretarka« Tanja Fajon je skoraj gotovo izhod v sili. Obračun z Lukšičem in številnimi mlajšimi v preteklosti dokazuje, da Kučana, ki s svojim štabom vse usmerja, prihodnost komunistične stranke ne zanima. Mogoče jo je odpisal in vse gradi na Meščevi. Simpatij do nje ne skriva, vendar mu je še ni uspelo obvladati. Čas bo verjetno pokazal, da je Kučan zaradi svoje neprikrite sle po oblasti največji grobar slovenskih komunistov. To mu je očitala tudi »stara garda« z Popitom na čelu, ki jo je z pomočjo »razkritja« povojnih pobojev bolj ali manj likvidiral. Fajonova ni rešitev problema niti začetek njenega reševanja. Bolj verjetno njegovega konca. Samo vodstva ali stranke, bo pokazal čas.

7 KOMENTARJI

 1. Ah, te analize. Grobar slovenskih komunistov. Sliši se kot nekaj slabega. Nikoli ne vemo kaj bi radi, kajne. Že trideset let, ali morda kar 80 let.
  Na ta način morda komunizem sploh še ne bo propadel ampak ga bo treba prenašati še naslednjih 30 let!

  • Jaz pa mislim, da komunisti oziroma njihovi nasledniki nimajo nobenih možnosti v boju z muslimani. Še desetletje in SLO bo muslimanska. Leto gor ali dol.

    • ???

     Prvi pogoj, da imamo prihodnost, je zadosti otrok. Ne levica, ne desnica jih nimata zadosti. Prvi v bližini, ki jih imajo toliko, da jih izvažajo, so muslimani. Torej?

     Kaj je v tem razmišljanju nekrofilskega? Čisto matematično razmišljanje in opazovanje pojavov v okolici. Sem prihajajo živet muslimani in imajo otroke.
     Še desetletje in v SLO bo muslimansko pravo po tistem muslimanu z Jesenic.

  • Zdravko,glede na včerajšni dogodek “poizkus interpelacije g.Počivavška”, kaže kar vzpodbudno prihodnost, ali politično sliko ta trenutek, tako da izrek, NIKOLI NI PREPOZNO, vstopa v veljavo – UPORABO! Mislim, da je levica- ANTI-FA, včeraj demonstrirala pravi obraz! Opaziti je bilo, da je bil nastop Kordiša dovolj jasen in zgovoren dokaz za vse, ki hvalijo komuniste poučen in za nekatere komunističe grozljiv! Lončki se bodo počasi začeli prazniti, laž nima več kratkih nog, jurišniki strank LMŠ,SD,Levica in SAB so obmolknil, ob včerajšnenm porazu, ki upam ni zadnji !Mislim, da bo levica morala razčisti s člani svoje stranke!

   • Da oni propadajo je očitno. Da pa desnica ne naredi nič, pa je tudi meni jasno.
    Zelo šibka bo zmaga, v kateri bo nasprotnik propadel sam od sebe.
    Medtem, na desni še vedno ni jasno kaj bi kdo rad, kam naj bi šli.
    Zelo me skrbi kako se bomo izvlekli gospodarsko.

 2. Mislim, da bodo kolesarji, kmalu vozili zadnji krog in si privozili ignoranco strank, ki spoznavajo, da so šli v svojih nerazumkjivih postopkih predaleč, odlična je reakcija desnice, ki ignorira izivače, stremuhe in prevarnte!
  Privozili bodo v cilj brez pričakovanih nagrad, sami so se razkrinkali, upam, da bodo morali voziti precej daljši
  Tour, kot so si ga zadali !

Comments are closed.