Zgagarji pač ne znajo drugače

18
Strici in tete so pred prejšnjimi volitvami postavljali kandidate za mandatarja, danes to počnejo kar novinarji. Foto: Časnik
Pred prejšnjimi volitvami so kandidate za najvišje funkcije v državi postavljali strici in tete v gostilnah, sedaj pa jih nominirajo kar novinarji in novinarke na TV SLO. Foto: Časnik

Pred prejšnjimi volitvami so kandidate za najvišja mesta v državi določali strici in tete v gostilnah, sedaj pa jih nominirajo kar novinarji in novinarke na nacionalni TV. Spoštovani novinarji in novinarke, na katerih volitvah vam je ljudstvo dalo mandat, da iščete mandatarja?

Vse, ki boste brali ta komentar, bi želel najprej vprašati, ali ste se po prvomajskih praznikih prebudili v diktaturi in avtokratskem režimu? V nasprotju z biciklisti, ki so krožili po Ljubljani in nekaj malega po Mariboru, jaz tega občutka nimam. Pogojno je možno, da se motim, ker sem deklarirani desničar, krščanar, po verziji komunistične zgodovine narodni izdajalec, klerofašist, kolaborant, nacionalist in verski fanatik. Po mnenju trenutno največjega strokovnjaka za ventilatorje, ki jih potrebujemo za predihavanje, spadam tudi med tiste, ki naj jim pomaga Jezus namesto slovenske medicinske stroke.

Jezus pomaga po ljudeh

Verjamem, da mi je kljub vsem zgoraj navedenim samostalnikom Jezus že kdaj pomagal. Tudi pred dvema letoma, ko sem pristal na pljučnem oddelku. Ampak poleg Jezusa in molitve so mi pomagali prijazni zdravniki in medicinske sestre. No ja, ena od slednjih je bila bolj primerna za zaporniško paznico kot za medicinsko sestro, samo zaradi tega ni celo zdravstvo za v arest. In če smo že pri Jezusu in ventilatorjih, če mene vprašate, raje odidem k Jezusu, kot pa da pridem v roke zdravniku, ki ima težave z Jezusom, čeprav razpolaga z zadnjim modelom ventilatorja, s katerim bi me lahko prebudil nazaj v to noro Slovenijo. Naj ponovim, v to noro Slovenijo, kajti takšnega avtodestruktivizma oziroma samouničevanja, kot smo mu priče v tej koronakrizi, ni videti daleč okrog po Evropi.

Brez dokazov proti Počivalšku in Janši

Gledal sem znamenite Tarče, poslušal nekaj poročil, ne vseh, ker bi se mi zmešalo. Prebral dovolj člankov in intervjujev, da imam vsaj približno sliko vsega, kar se dogaja. Po praznikih sem z velikim zanimanjem in pozorno prebral intervju z Galetom na 24 ur. Sodeč po naslovu, naj bi razkril podrobnosti in nova imena. Vmes pa ni pozabil odstavljati vlade. V vseh dosedanjih pogromih proti Počivalšku in seveda Janši še nihče ni prišel z dokazom, da se je kdo iz Vlade okoristil. To bi naj dokazale službe, kot sta računsko sodišče in parlamentarna komisija, ki se bo posvetila celotni zgodbi. Ampak do danes še nihče ni prišel niti z enim samim dokazom o vojnem dobičkarstvu, ki naj bi se dogajalo v vladnih vrstah v času koronakrize.

Vzporednice s prodajo orožja iz časa osamosvojitve so na dnevnem redu, kljub temu da tudi iz tiste medijske propagande nikoli ni bilo nič. Prijelo pa se je! Vsaj za eno tretjino državljanov je Janša ostal kriminaliziran do danes in bo verjetno do smrti – za tiste, ki imajo medije za božanstvo.

O čem pripovedujejo najnovejše zgodbe?

Poglejmo nekaj teh novejših zgodb iz drugega zornega kota, to nam dopušča demokratična in svobodna država, četudi nisem med biciklisti, kot nisem bil med kockarji. Upam, da bo tako ostalo, ker če pridejo biciklisti na oblast, bomo spet padli v razredni sistem, v katerem so eni več, drugi smo manj vredni, še posebej če smrdimo po zasebnem.

Začnimo s Toninovo mamo. Nekaj tednov je bila glavna medijska zvezda, ker je v službi v nepravi firmi. Na začetku Tarče, v kateri je Tonin skoraj celo uro kot kup nesreče čakal na prvo besedo, so njeno sliko zavrteli v prispevku, ki je seveda pred tem bil visoko profesionalno, avtonomno in svobodno ter neodvisno novinarsko pripravljen. Ko se je po premoru ga. Erika (tako jo kličejo vsi, saj so očitno z njo skupaj krave pasli) le spomnila, da ima tudi obrambnega ministra v studiu, mu je skakala v besedo, medtem ko je mirno poslušala kronsko pričo »mercedes ventilatorjev«, zdravnika Knaflja.

Kaj veliko več Toninu kot obraniti mamo ni uspelo. Od Galeta pa je le izsilil, da je dahnil veliki NE, kar zadeva lobiranje, tako s Toninove kot z mamine strani. Na ta, trenutno za osrednjo slovensko medijsko institucijo najbolj verodostojen razGal(j)e(n) Ne smo čakali nekaj tednov. Koliko mesecev bomo potrebovali še za kakšne druge NE?

Vsi, ki se po domače pogovarjajo z go. Eriko, bodo poskrbeli, da se bo mantra respiratorne korupcije vrtela v poletje in še čez, vse do volitev, kadarkoli že bodo. Glej ga zlomka, v Odmevih v ponedeljek zvečer (4. maja) je eden od zgagarskih novinarjev Primož Cirman to že napovedal.

Dvojna merila

In če smo že pri sorodstvenih zvezah in potencialni korupciji, je za novinarske vrste čisto normalno in logično, da se gospa Mojca Pašek Šetinc deklarira za neodvisno novinarko, čeprav je soproga gospoda Mileta Šetinca, medijskega vplivneža, čigar oče je bil ena od osrednjih partijskih figur po zadnji ideološki čistki pred Titovo in Kardeljevo smrtjo v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja. Partijsko krvno sorodstvo v Sloveniji ni korupcijski problem, čeprav je med njimi nepotizma, da te kap. Vse, kar delajo Janša in vsi okrog njega, pa je v principu koruptivno.

Strici in tete pred prejšnjimi volitvami v gostilnah postavljali kandidate za najvišje funkcije v državi

Da imamo sedaj vlado, ki ustreza volilnim rezultatom, in da smo prej imeli vlado, ki je bila predvsem rezultat medijskega konstruiranja novih obrazov, nekaterim pri nacionalnem mediju ni jasno. Ne vem, od kdaj velja pravilo, da so mediji kot četrta veja oblasti poklicani za iskanje novih mandatarjev. Sedanja vlada še sto dni nima za sabo, pa smo tako na nacionalki kot drugod zvedeli za dva potencialna mandatarja, ki bi bila po meri nekaterih iz novinarskega ceha. Najprej je to postal Čeferin in za njim Lenarčič.

Spoštovani novinarji in novinarke, na katerih volitvah vam je ljudstvo dalo mandat, da iščete mandatarja? Pred prejšnjimi volitvami so kandidate za najvišja mesta v državi določali strici in tete v gostilnah, sedaj pa jih nominirajo kar novinarji in novinarke na nacionalni TV.

Ne mika ga slovensko politično močvirje

A vrnimo se k Čeferinu. Gospod Tonin je javno povedal, da se je osebno obrnil za pomoč na Čeferina, Pečečnika in Škrabca. Ko se je kot posrednik pojavil Čeferin, je postal čez noč medijski junak in kandidat za mandatarja. A kolikor vemo, se je tudi on obrnil na nekega obskurnega kitajskega tajkuna, ki ima povrh še zanimivo ime Jack. Če pa je kdo drug posredoval kakšno zvezo, recimo Peterle, Podobnik, Godčeva ali še huje, sama Janševa soproga, gospa Urška Bačovnik Janša, pa je to že sumljivo koruptivno. Gospod Čeferin si je v trenutku, ko maske še sploh niso prišle v Slovenijo, prislužil malodane zlati znak za zasluge, vsi drugi pa so lopovi in barabe s Pečečnikom na čelu, ki v kamero pove, da se je oprema dobesedno kradla.

In kdo bo izstavil račun velikim in močnim, ki so preplačali opremo z letali vred, ker mali in šibki lahko brez škode umirajo. Nihče! Ker je to globalna igra, v kateri bogatijo vsi Jacki.

V tej umazani igri mask in ventilatorjev ter respiratorjev pa kronska priča koruptivnosti, gospod Gale svoj intervju začne s petletnim programom Zavoda za državne rezerve. Vemo, kdo je prakticiral petletke in kam je tista država zavozila. Mene pomanjkanje ustrezne opreme v rezervah bolj spominja na prazna skladišča orožja Teritorialne obrambe pred osamosvojitveno vojno. Te vzporednice nikakor ne boste niti slišali niti brali, ker ni v sozvočju z medijskim načrtom za rušenje aktualne vlade za vsako ceno in z vsemi sredstvi.

Tudi drugod so informacije dirigirane

V teh časih sem pogledal tudi kakšno kritično diskusijo na avstrijski, nemški in italijanski televiziji. Vsi imajo in imamo veliko vprašanj, na katera bomo odgovore dobili s časom. Tako je vedno bilo in bo. Ker so tudi svetovne informacije filtrirane in dirigirane. Če del slovenskega novinarstva in biciklizma res misli, da ima Janša po vseh skonstruiranih aferah zoper sebe tako kratek domet, da bi se okoriščal z epidemično krizo, potem je z intelektualno in duhovno kulturo teh ljudi nekaj globoko narobe, začenši pri tisti akademski eliti, ki je že pred epidemijo in med njo razglašala nevarnost prihodnje diktature. Zdaj pa so aktivirali celo mednarodno javnost in svoje ideološke prijatelje, ki se v Sloveniji pustijo informirati od g. Vezjaka in consortes.

Pač ne znajo drugače

Mi je pa popolnoma jasno, da tisti, ki so ostali brez skalpa po Depali vasi, po orožarski aferi, po aferi helikopter, po Patriji, po kockah in ne vem čem vse, pač ne morejo iz svoje kože, ker jo krpajo z novimi in novimi aferami, da tako vzdržujejo svoj »prav« in svoje miselno obzorje. In ti ljudje ne bodo nikoli sprejeli in priznali, da je pač Janšo zgodovina naplavila v najbolj ključnih momentih novejše slovenske zgodovine, in to s pozitivnim izidom.

Prosto po Kučanu nam je dovoljeno sanjati, a zelo kratko. Lahko gremo s kolesom po prelepi Sloveniji, dokler nam »aferaši« in »zgagaši« že po prvih kilometrih ne zamorijo dneva z vsemi svojimi in kolektivnimi frustracijami.

18 KOMENTARJI

 1. Problem niso zgage, problem je, ker desnica nima enakovrednega medijskega vpliva. Pomagalo bi, če bi nadškof zagrmel v pridigi na Brezjah. A je tiho, oglaša se le “neki” Štuhec. In to zelo previdno, da ne bo dobil ukora kot tisti duhovnik iz Bloške planote (če se ne motim).

 2. Nedvomno so MSM z nekaterimi kvazi intelektualci in pravosodje največje dno te države. Eni in drugi z vsemi silami branijo totalitarno kastno družbeno ureditev ali pridobitve revolucije. Seveda hinavsko v imenu demokracije, kot je značilno za komuniste in njihove naslednike. V zadnjih dvanajstih letih smo družbeno politično zdrknili za 40 let v preteklost.

  S svojimi frustracijami in lažmi jim uspeva zastrupiti celo del mednarodnih medijev. S čimer blatijo vso Slovenijo v maniri, če niso naši na oblasti, vseeno če države ni. Destruktivni in škodljivi politikantski aktivisti, spet hinavsko preoblečeni v novinarje, ki to niso, vodijo umazane politične boje proti demokratično izvoljeni oblasti, pri čemer ne izbirajo sredstev. Gnoj iz teh hlevov prvi čaka na očiščenje.

 3. Gale ni predstavil popolnoma nicesar, kar bi dokazovalo hotenje po osebnem okoriscanju pri nabavah opreme, kaj sele korupcijo in kriminal. Celo pri najbolj izpostavljeni zgodbi ventilatorjev, ki so jo stopnjevali Knafelj, Brecelj in seveda Tarca ter kolegice z nacionalke, se je na koncu s strani celotne pokazalo, da so nabavljeni ventilatorji povsem sprejemljiv izdelek, ki ga M.Bitencu ne bo zdaj noben problem plasirati zdravstvu razvitih zahodnih drzav in to za visjo ceno. Vse skupaj je grda manipulacija in hujskanje s hotenjem skodovati tistim, ki bi jim po logiki ljudje morali biti kvecjemu hvalezni za odlicno in pozrtvovalno vodenje v krizi ( od vlade do ljudi kot je Joc Pececnik in drugi) in manipulacija za prikrivanje lastne malomarnosti, lahkomiselnosti in nesposobnosti ob groznji prihoda in samem prihodu epidemije. S clankom Ivana Stuheca se lahko samo strinjam.

  • Izpustil sem pomotoma besedo stroka. Skratka vsa relevantna slovenska stroka, od vodilnih anesteziologov do intenzivistov, na koncu tudi zavajajocemu mlademu asistentu na sestrski soli Knaflju ( militantnih politicnih in drugih nazorov) neposredno nadrejeni prof.dr. Noc, je povsem demantirala vse zavajanje in histerijo, ces da so koruptivno nabavljeni neprimerni in celo nevarni respiratorji. Edini, ki so bili v ustreznem casu dobavljivi. Se bodo na Tarci in RTV SLO kdaj gledalcem opravicili za to specialno vojno, za te namerno plasirane lazi in zavajanja? Se bo onkolog Brecelj v prihodnje kdaj prej ugriznil v jezik, preden bo neumestno prilival olja na ogenj in z neumnostmi rohnel izpred podobe Franceta Kidrica?

 4. Neverjetno spet zanimiv prispevek dr. Štuhca, ki nam odpira oči in razum ter logiko!

  Čestitke!

  Za levico so prazna skladišča zaščitne opreme največji dosežek za preprečevanje koronavirusa!
  Učinkovita nabava teh, kar je uspelo novi vladi, pa je nevarnost, da lahko dosežek prejšnje vlade zbledi.
  Zato pa je potrebno storiti vse, da se resnični dosežek nove vlade zmanjša.

  Vendar po življenjski logiki to ni mogoče.
  Splošno znano je, da nihče ni popoln. Vendar zaradi tega, ker ni popoln, še ni neuspešen, ampak utemeljeno uspešen.

 5. Zadnji dve oddaji TARČE sta pokazatelj kako spreten je lahko medij ko inscinira-potvarja dogodke in jih podkrepi z nelegalnimi prisluhi pri zavajanju in manipulaciji javnosti!
  Novinarji MMC so kar tekmovali v zameglevanju okoliščin in od 1500 ponudb izbrali prav Peterleta hčerko, Podobnika, Tonina mamo, niso pa omenili denimo SAZU, ki je namenoma pošiljal e-maile z vsebino, da LR Kitajska donira 200 ventilatorjev in 6 mio mask, kar dokazuje dialog na TW 17.3.20, temu pa je verjetno nasedel obrambni ministerTonin v zgodbi s tovornjaki… skratka spektakel brez primere, ki nas v svetu prikazuje v luči najbolj nekompatibilnih zavajajočih manipulativnih prokomi levih medijev!?

 6. Točno,pomanjkanje ustrezne medicinske opreme ob epidemiji covid je v resnici primerljivo s pomanjkanjem orožja ob napadu jugoarmade.
  Kako so že temu rekli komunisti?:da,sabotaža in izdaja.Res poznajo svoj posel.

 7. Tako razklane dežele kot je Slovenija, ni. Povsod obstaja minimalno soglasje glede temeljnih vrednot, ki jih sprejemajo praktično vsi državljani. To soglasje se pokaže v obdobju kriz, ko sta si vlada in mediji, vlada in civilna družba, pozicija in opozicija složni pri reševanju skupne težave. To se je pokazalo pri sedanji krizi, ko so v vseh državah složno reševali težavo, ki ni ideološke narave, saj zadeva zdravje in življenja vseh. Razen v Sloveniji! Stara modrost pravi, da kjer ni niti minimalne sloge, ni pričakovati drugega, kot propad.

  O tem govori tudi Sveto pismo: Vsako kraljestvo, ki se razdeli zoper sebe, se opustoši in nobeno mesto ali hiša, ki je v sebi razdvojena, ne bo obstala (Mt.12:25). Toda glede na to, da se je pri nas velika večina ljudi vedla složno in razkol in s tem propad vsiljuje le peščica retardirancev, ki jim nič svetega, bo pač treba opraviti s to peščico. Treba jih je marginalizirati, da ne bodo imeli večjega vpliva in ne bodo mogli zastrupljati zdrave večine.

 8. Nonbene velike složnosti ni razen v Sloveniji. morda na Slovaškem in gor Danska, Norveška, Finska.
  Vse države so podlegle medijski paniki in histeriji in si povzročile ekstremno gospdarsko škodo. Slovenija še posebej na čelu pred vsemi.
  Zdaj pa bi rad videl to našo histerično desnico kako dobro prenaša gospodarske težave.

  • Zdravko-če ste še zdravi:Pripadnike dveh-pogojno rečeno desnih strank,ki so delali cele dneve in noči,imenujete “histerična desnica”….s kakšno utemeljitvijo? Kdo od članov vlade je “histeričen”? Prav nihče. Volilci smo jim zaupali mandat za to aktivno delo in izjemno dobro ga opravljajo.Tako bodo prenašali tudi druge krize. Vam očitno ne gre tako dobro.
   Histerijo pa so resnično zganjali -in jo še naprej- ne le histerični,temveč tudi odkrito sovražni in nasilni pripadniki raznih anarhističnih pobud predvsem v Ljubljani,Mariboru in v parih drugih mestih še posebno že vse od nastopa vlade vsi levičarski mediji pa tudi skrajno leve stranke v parlamentu. Seveda ni govora o stotih dneh miru…
   Ti so tudi že prej leta grozili,da Janši ne bodo “dovolili” voditi nobene vlade več-kot,da volitev ni-….hvala za takšno kvazi demokracijo.
   Verjamem pa, da se jim-vam? močno zameri, ker Janša kljub vsemu temu nasilju nasprotnikov vseeno že tretjič! uspešno vodi vlado in tokrat celo koalicijo precej različnih strank.
   Celostno zdravje vam želim.

   • Res, impak malo več umskega mu tudi ne bi škodilo. Da bi sprejel vsaj kak argument.

    • Ja pa ga že navedite! Kak argument, seveda. Ker tole: “Volivci smo jim zaupali mandat …” ni dejstvo in ne more biti argument. Dejstvo je, da smo (ste, so …) volivci izbrali stranke, ki so rekle: “Ne Janša!” Zato Janša ni mogel sestaviti vlade. Potem so se pa ene stranke premislile in tvorijo z Janšo vlado. To so dejstva.

     Druga zadeva pa je uspešnost politike “Ne Janša.” Ampak o tem nima smisla imeti z vami pogovor, če ne ločite dejstev od mnenj.

   • Naj se popravim: bolje bi bilo reči preplah in panika namesto histerije. Kje to vidim? Predvsem med volilci! Pa tudi pri vladi, predvsem pa med volilci.

    Kapodistrias, take žalitve z maloumnostjo so pod nivojem. Morda se motim, a dvomim da mi lahko pripisali maloumnost.

    In naj vam bo jasno: Jaz sem desničar in me zelo veseli Janševa vlada. Žalosti me,da podporniki niste dorasli za svojo državo. Čisto zares.

    Res nimate nobenega argumenta za karkoli razen ljudske volje. To pa ni argument.
    Kako boste prenašali to krizo ko bo udarila po žepu? Vsaj polovica vas junakov karantene vas bo zapustila.
    Upam, da vaša strategija ni že ves čas samo skegljat gospodarstvo, da boste lažje ostali na oblasti.

 9. “…pred Titovo in Kardeljevo smrtjo v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja.”

  Gospod Štuhec – ODLIČNO! Kardelj je umrl (objavljeno je bilo 3 dni po dejanski smrti, z datumom smrti na dan objave) februarja 1979, broz pa skoraj natančno leto dni po Kardeljevi smrti. Tisti ponedeljek, ki ga omenjate v zvezi s Cirmanom je bilo v Odmevih povedano tudi, kako so se delali norca iz nas in iz vsega sveta glede brozovega pogreba. Seveda ni umrl 4. maja, marveč nekje sredi februarja. Ker sem delal v nekem mediju, smo daleč pred majem doživljali čudne peripetije in marsikatero delo v zvezi z njegovo smrtjo.

 10. Največji delež k slovenski vsakdanji norosti prispevajo družbenopolitični delavci na tvslo in poptv.
  Ti v svojih dnevnopolitičnih oddajah, v vseh letih pod tremi zaporednimi levičarskimi vladami skupaj, niso dali desni politični opoziciji toliko časa in prostora ter besede in slike, kot ga dajejo levičarski opoziciji, oziroma svojim političnim miljencem iz LMŠ, Levice in SD, od 13. marca 2020 do današnjega dne… ko nista minila niti dva meseca od potrditve nove vlade!

  V oči ne bode le to, da dajejo levičarski družbenopolitični aktivisti v dnevnih tv poročilih opoziciji veliko več manevrskega prostora kot vladnim strankam.
  Še huje je to, da preko teh dveh tv medijev, ki imata največji doseg gledanosti v državi, levičarsko pristranski družbenopolitični aktivisti, ki sami sebe neupravičeno imenujejo novinarji, javno promovirajo protivladne kolesarske proteste sredi prestolnice in drugod po državi, v kriznem času svetovne pandemije smrtonosne bolezni COVID-19!

  Presstitucija je preblag izraz za opis njihovega početja.

 11. Težko breme si je naložil g.Janša , ne vem kako lahko zaupa tistim , ki so prišli v vlado iz strank , ki jim ni za zauopati , vprašanje kaj imajo za hrbtom !

Comments are closed.