Socialni demokrati, pravni in moralni nasledniki ZKS, imajo zgodovinsko nalogo za pomiritev in spravo

9

Vsega spoštovanja vreden gospod Keith Miles nas kljub svojim častitljivim letom pogosto preseneča s pronicljivim razmišljanjem in nastavljanjem ogledala »narobe prav« Sloveniji. V Portalu plus je pred nekaj dnevi priobčil Socialdemokratsko živalsko farmo. Osrednja misel njegovega članka je (ne)vračanje židovskega premoženja v Sloveniji, ki se mu je utrnila ob vračanju Narodnega doma tržaškim Slovencem. Ošteva poniglavost stranke SD in v. d. predsednice Tanje Fajon. Dejstvo je, da ima SD svoj sedež v židovski vili, ki jo je bila leta 1961 na vprašljiv način za smešno nizko ceno odkupila SRS.

SD se je v vseh razvojnih fazah od KPS naprej pod vsemi dosedanjimi predsedniki stranke izgovarjala, da je do Moskovičeve vile prišla na pošten način z menjalno pogodbo. Kako, prosim? Ukradeno palačo Kranjske hranilnice je zamenjala za petkrat manj vredno židovsko vilo. Res velikodušno, pošteno, transparentno! Slovenija ni samo pralnica denarja, ampak tudi nepremičnin! Nezakonito (ali zgolj po pravnem redu totalitarnega političnega režima) prigrabljeno nepremično premoženje so nesramno spravili v pravni promet in se zadovoljili s »skromno« vilo.

SD je pravna in moralna naslednica ZKS – naj odgovarja za vse njene stranpoti in zločine

Človek se čudi, kako da se je socialno čuteča in nadvse pravična stranka SD kar dvanajst let tožarila za »svoje« prostore v Novi Gorici, ki so ocenjeni na sedemsto tisoč evrov. Sodišče ji je dokazalo, da prostorov ni ne gradila ne kupila, zato si jih ne sme lastiti. Verjetno ta nepremičnina ni izjema in prav zanimivo bi bilo raziskati, kaj vse ima SD tudi po drugih mestih. So neporavnani dolgovi SD iz preteklih let samo pesek v oči, češ kakšna reva da je. Kaže, da stranka res ne zna gospodariti ne z nepremičninami (sumljivega izvora) ne z Židanovim sovhozom državnih gozdov. Tudi nad Šaleško dolino, ki je rdeča državica SD v državi, se zbirajo vse bolj črni oblaki.

Kadar beseda nanese na premoženje, v SD zatrjujejo, da so pravni nasledniki KPS. Naj le bodo nasledniki, ampak ne samo pri premoženju. Pravni in moralni nasledniki KPS so tudi pri vseh stranpoteh in zločinih, ki jih je v Sloveniji, na Tržaškem, Goriškem in Koroškem povzročila partija. Torej ima SD neizbežno zgodovinsko nalogo za pomiritev in spravo, kar je pod jurišnico Tanjo Fajon povsem nemogoče. Z belo obleko, zelenim programom stranke in rdečo zvezdo ter zmerjanjem predsednika republike zaradi Narodnega doma in Bazovice je pokazala, kaj od nje in SD lahko pričakujemo. Zgolj prepire, iskanje sovražnikov, dobrodošlico migrantom, anarhijo in preziranje domoljubja.

9 KOMENTARJI

  • Tudi morilci ne Ai F, tisti, ki so še živi še vedno igrajo pomembne vloge v politiki! Sprava bo takrat kaj vredna, ko bodo končno spoznali in priznali, kaj vse imajo na vesti, kar pa je praktično nemogoče! Dolga je še
   pot do pravice in resnice! Zgodovina se ponavlja !

 1. Res je.
  SD svojega poslanstva, svoje temeljne dolžnosti ne bo izpolnila, če ne bo popravila v svojem odnosu do slovenske demokratične in človekoljubne ustave ter državljanov, vse krivice, ki izhajajo iz:
  – krivično in barbarsko pomorjenih in zaprtih v prejšnji totalitarni državi
  – neupravičenih privilegijev in monopolov, ki so nadaljevanje stanja iz prejšnje totalitarne države
  – izključevanja in omalovaževanja vseh, ki ne razmišljajo tako kot oni in si demokratični razvoj razlagajo drugače…

 2. ali pa, če se stranko kar prepove, glede na to, da se imajo za legalne naslednike zločinske organizacije..

 3. Čas bi bil, da dediči nasilja in zločinov priznajo svoja dejanja in se pokesajo, da bodo deležni odpuščanja in bo ustvarjeno sožitje med narodom.
  Za utemeljitev prilagam komentar za Socialni teden in želim, da stopimo skupaj in ga realiziramo.!!

  Spoštovani deležniki razprave !
  Spodaj podpisani Franc Zabukošek, član civilne pobude, Teharje muzej genocida in katarze, prosim in vabim k razpravi v spomin na žrtve treh totalitarizmov, 23. avg. 2009, dan, ki ga je predlagal EU parlament.

  Naša suverena država še ni ratificirala tega dogovora, čeprav bi ga morala z ozirom na dejstvo, da smo Slovenci živeli v vseh treh totalitarizmih in še čutimo posledice tega zla.

  Mislim, da mi ni potrebno utemeljevati pobude ob dejstvu odkritih morišč po Sloveniji in spravnih pobudah, ki ne dosežejo namena.

  Sprava je možna in potrebna v duhu resnice in človečnosti (kesanja in odpuščanja), ki sta sredstvi za pomiritev in sožitje različnosti.

  Razprava v okviru SAZU pred tednom ni prinesla spodbude za ureditev te za narod potrebne zadeve, ki pa jo že dejansko sprejema, ne more pa je živeti, kot ne more živeti prave demokracije.

  Za dokaz prave suverenosti države in državljanov je potrebno izreči obsodbo komunizmu,ki je povzročil ogromno gorja ljudem in zasužnjil narod z ideologijo zla.

  Da to ni samo moje mnenje prilagam separat iz Časnika, kjer so članki in komentarji, ki potrjujejo večinsko mnenje suverenih državljanov .
  Po mnenju predsednika države “skupaj zmoremo vse”, zato prosim, da stopimo skupaj in zahtevamo resnico, poštenje in odrešitev od zla. S spoštovanjem, Franc Zabukošek
  Za dopolnitev komentarja sem priložil pobudo za razpravo deležnikom tega procesa in predlagam, da začnemo pogovore z 23. avgustom, ki je dan žrtev vseh treh totalitarizmov, kar smo Slovenci bili. Ker država ni sprejela te pobude EU, smo še kar žrtve “kolesarjev”, ki ne vedo kaj počnejo !!!

  Priložil sem komentar za socialni teden, ki ima odličen predlog, ki ga pozdravljam in predlagam, da se začne 23. avgusta, ki je dan spomina na žrtve totalitarizmov, katerih nasilja smo bili deležni in smo še !!!!!

Comments are closed.