Tino Mamić : Duhovniki žrtve pedofilov

59

Duhovniki doživljajo velike pritiske. Zaradi demografskih sprememb in birokracije so vse bolj obremenjeni. Večinoma preobremenjeni, velikokrat izgoreli. A ostajajo tiho in delajo naprej. Tako kot stoletja doslej.

Zavezani celibatu, skromnosti, delavnosti in pobožnosti. Zaradi vseh teh odrekanj ni nič čudnega, da so prav duhovniki tisti, ki so narod ohranili in ga narodno in kulturno ozavestili. Duhovniki so bili vedno nosilec narodovega razvoja, tako filozofskega kot gospodarskega. Slovenski duhovniki so odkrivali nove svetove in po njih se zato imenujejo mesta in pokrajine. Slovenski duhovniki so opismenjevali in izobraževali ljudi, napisali prve slovenske besede in napisali prvo slovensko knjigo. Slovenski duhovniki so ključno prispevali, da je Slovenija leta 1918 ustanovila svojo prvo državo skupaj s Hrvati in Srbi. Slovenski duhovniki in slovenski kristjani so bili najmočnejša opozicija komunistični diktaturi, pa tudi glavni nosilec demokratičnih sprememb in osamosvojitve.

Duhovniki so tarča

Sam bi med vsemi poklici na svetu ravno duhovniškega postavil kot najpomembnejšega. Mediji, posebej slovenski, pa so ravno do duhovnikov neprizanesljivi in velikokrat sovražni. Pa tudi ljudje radi na internetu pobrskamo, kakšna je cena avtomobila, ki si ga je kupil župnik. Hitro opazimo in to še hitreje povemo naprej tudi, ko gre župnik v kako boljšo restavracijo.

Zato so prav slovenski duhovniki postali prva asociacija ob besedi pedofilija. O pedofilskih škandalih duhovnikov se namreč na dolgo in široko poroča. Ne pove pa se, da je zločinov duhovnikov pedofilov bistveno manj, če jih primerjamo s število zločinov očimov pedofilov, stricev pedofilov, učiteljev pedofilov in trenerjev pedofilov.

Dovolj je

Pred dnevi sem govoril s starejšima duhovnikoma. Govorila sta z bolečino in obsodbo pedofilije med duhovniki. Pozdravila sta tudi civilnodružbeno pobudo Dovolj.je, ki pomaga Cerkvi pri samoočiščenju. Povedala pa sta tudi tole misel. Cerkev je začela obračunavati s pedofilijo v svojih vrstah in bo, čeprav prepozno, to v nekaj letih uredila. Država pa tega še ni začela. In ne vemo niti, kdaj bo začela. Če bo začela.

V Sloveniji statistični podatki kažejo, da je zlorabljena kar petina vseh otrok. V številkah to pomeni kakih 70.000 otrok. Policija letno obravnava samo kakih 140 primerov. Največ pedofilije je znotraj družine, potem znotraj sorodstva, nato v šolstvu. Pedofilija znotraj Cerkve je na četrtem mestu. Glede na poročanje medijev bi sklepali, da je na prvem mestu.

Slovenski duhovniki, duhovni potomci Čedermacev, so danes v izredno nehvaležnem položaju, tarča posmeha in stereotipnih obtožb.

Dejansko pa jim največ škode naredi peščica homoseksualno aktivnih duhovnikov, ki duhovniško suknjo zlorablja za dosego svojih užitkov, časti in bogastva. Glavni vzrok za pedofilske zločine je ravno v tej združbi. Heteroseksualne pedofilije je namreč med tovrstnimi zločini razmeroma malo, le kaka petina. Tako pravi statistika. Štiri petine pedofilskih zločinov je homoseksualne narave. Čeprav je homoseksualcev v populaciji samo pet odstotkov. Pet odstotkov ljudi je tako krivo za 80 odstotkov zločinov.

Izločitev

Te duhovnike bi bilo treba čim prej izločiti, so prepričani duhovniki, s katerimi sem se pogovarjal. Še pomembnejši od kaznovanja pa so preventivni ukrepi. Gejevski lobi v Cerkvi se bo sesul sam vase, ko v Cerkvi ne bo imel več hrane: časti, oblasti in denarja. Klerikom gejevskega lobija se lahko čez noč odvzame vso moč, če se jih iz dobro plačanih služb premesti na slabše plačana mesta, kjer je veliko dela.

Slovenska Cerkev, tako laiki kot škofje, bi morali naše duhovnike bolj zaščititi. Predvsem tako, da bi brezkompromisno začeli boj proti homoseksualnemu lobiju.

59 KOMENTARJI

 1. Le koliko branilcev in zagovornikov pedofilov bo casnik.si še našel, da napišejo svojo apologijo pedofilskih dejanj?

  • L.Erzen,
   če bi bili funkcionalno pismeni, bi razumeli, da na Časniku ni branilcev in zagovornikov pedofilov, ki bi pisali apologije pedofilskim dejanjem. Tako pa komentirate brez razumevanja vsebine člankov.

 2. Spolne in druge zlorabe v KC so globalni problem. KC je, tako kot vsa organizirana verstva, organizirana tako, da se odločitve sprejemajo na višjih ravneh, te pa se morajo uresničevati na nižjih položajih. Če torej problem ne bo rešen v Vatikanu, ne bo nič rešenega. Potem bo na lokalnih ravneh lahko prišlo le do morebitnega začasnega zatišja, ne pa do rešitve.

  Katoliški duhovniki so v preteklosti gotovo prispevali veliko pozitivnega za slovenski narod. Če so res ključno prispevali tudi k balkanski usmeritvi Slovenije, so v tem primeru po mojem mnenju naredili napako. Verjetno se niso dovolj zavedali posledic ločitve od srednje Evrope. Balkanska država je bila namreč tudi ugodno okolje za razvoj komunizma, ki se ga do sedaj še nismo rešili. Torej so slovenski duhovniki posredno prispevali tudi k uveljavitvi komunizma na naših tleh. To, da so se kasneje proti njemu borili, ni prineslo rezultatov. Duh je že ušel iz steklenice.

  • Spoštovani Tine, pogosto soglašam z vašimi odzivi, tokrat pa moram ugovarjati. Neverjetno koliko Slovencev naseda trditvi, da so nam komunizem prinesli z juga. Od tam so nam resda prinesli slabe delovne navade, morda tudi ne najboljši smisel za organizacijo, pa miselnost, da je treba državo glede davkov in drugih dajatev prinašati naokoli (kar je bilo v času Otomanskega imperija razumljivo, vendar se je ta spretnost prenesla tudi v čas, ko so dobili svojo državo). Ne moremo pa jim očitati dobrosrčnosti, izvirne (sociologi bi rekli organske) solidarnosti, (so)čutnosti (morda je je še preveč) in podobno, česar pa nam racionalnim Slovencem pogosto primanjkuje. Kriviti jih za komunizem pa ni na mestu. Morda drži, da je bila sorazmerna nerazvitost dobro gojišče za komunizem, drži pa tudi, da so ga slovenski moskovski kolaboranti močno in učinkovito širili na jug. Oni nam bojevite vojaške inštruktorje, mi pa njim revolucionarno ideologijo, in to še potem, ko je bilo konec vojne in smo rekli, da revolucija še traja (kardeljanstvo z vsemi spodletelimi poskusi). Dr. Bajt je v epohalnem delu Bermanov dosje to lepo opisal. In to dejstvo se lepo kaže tudi v tem, da je Slovenija evropska država z največ ostankov boljševistične miselnosti. Toliko spomenikov, poimenovanj mest, ulic in trgov ter šol (!!!) po revolucionarjih, rdečih zvezd in njihovih častilcev ne najdeš več nikjer – ne na Balkanu in niti v Rusiji ne.
   No, pa s pedofilijo to res nima nobene zveze.

   • Se strinjam z vami, da nam komunizem ni bi vsiljen z juga.

    Toda dejstva (v kolikor niso tudi ta zlagana) so taka, da je Tito leta 1939 od Kominterne dobil mandat, da ustanovi CK KPJ. Ta naj bi bil ustanovljen marca 1939 v Bohinju. Tam so očistili svoje vrste in iz partije vrgli vse, ki jih je Tito že pred tem v Moskvi dal pobiti. Tito je imel v tedanjem Jugoslovanskem prostoru največjo podporo prav pri slovenskih komunistih Kardelju, Kidriču, Leskovšku in Marinku. Odlično so se ujeli in skupaj izvedli revolucijo in uvedli zločinski komunizem.

    Šlo je za vzajemno delovanje enega največjih zločincev v zgodovini in njegovih ekstremističnih sodelavcev v Sloveniji, ki pri zločinih niso držali samo žaklja. Res je tudi, da se je komunizem prav v Sloveniji najbolj prijel, bil tudi najbolj dosleden in najbližji sovjetskemu.

 3. Taka statistika je predvsem največja laž. Takšne raziskave ni mogoče korektno izvesti in so lahko samo podkupljene. To je jasno vsakemu, ki ima vsaj malo znanja.
  V glavnem pa se strinjam. Če gejev niti v nogometu ne prenašamo, jih pravgotovo ne moremo v Cerkvi. Se bo pa počasi videlo, kako veliko je hujskanja in s tem lažnivih obtožb.

 4. “Cerkev je začela obračunavati s pedofilijo v svojih vrstah in bo, čeprav prepozno, to v nekaj letih uredila. Država pa tega še ni začela. In ne vemo niti, kdaj bo začela. Če bo začela.”
  Mislim, da je v teh stavkih poanta Mamićevega prispevka. Se globoko strinjam.

 5. Mamič, se strinjam, take duhovnike namestiti v hribovska župnije, katere bodo kmalu samovoljno zapustili.
  Hribovci pa ne bomo na zgubi, saj smo itak drugorazredni verniki, katerih župnije naši prečastiti že sedaj spreminjajo v podružnice.

  • Se ne strinjam! Tako ljudje nimajo kaj iskati med duhovniki.

   Opomba:
   Po moje bi morali vsi kandidati za duhovnike za kako leto v skupnosti tipa Cenacolo. Potem pa šele v semenišče.

 6. Pravkar sem prebral sken grozljivke na to temo v današnjem Reporterju. Preberite, a si pripravite lavor za kozlanje. Nikakršne možnosti ni, da te stvari niso resnične. Glavni satanski greh pa je na škofih, KI SO VSE VEDELI DESETLETJA DOLGO. Tudi Stres in Rode sta lazarista, ki sta živela v domu lazaristov na Taboru, kjer je šlatanje in pederiranje očitno del vsakodnevnega urnika že desetletja. Planinšek je bil Stresov pripravnik, danes pa je nad njim že cel kup ovadb.

  Kmalu bo sto izpovedi, SŠK in Naglič pa še vedno kregajo pokoncilsko sekularnost sveta. Drugi omenjajo veliko srečo, da je pri nas vladal komunizem, zato ni bilo domov za krščansko mladino, sicer bi bilo navrtanih na tisoče! Hvala Tito, vsaj nekaj od tebe, da si me rešil, SŠK me ne bi. Ne poznam nobenega sovrstnika, ki se bi mu to dogajalo, ker so le redki hodili k verouku. Očitno je tudi danes to dober način zaščite otrok.

  • Dovolj mi je tvojega natolcevanja. Milijoni slovenskih otrok so sli skozi katoliski verouk! Ne poznam nobenega, ki bi se mu pri tem zgodila spolna zloraba. Tvoje odvaracanje slovenskih krscanskih druzin od posiljanja otrok k verouku je satansko pocetje!

 7. Res je baubau, mnogi so, ki gradijo satanovo kraljestvo znotraj Cerkve. In kdor ni prebral izpovedi žrtve v Reporteju, se je pa oglasil, je licemeren.

  Luka 16: “On pa jim je rekel: »Vi sebe opravičujete pred ljudmi, toda Bog pozna vaša srca. Kar je pred ljudmi visoko, je pred Bogom gnusoba. 16 Postava in preroki so do Janeza; od tedaj pa se oznanja Božje kraljestvo in vsak si vanj s SILO utira pot. 17 Laže bi prešla nebo in zemlja, kakor da bi bila izbrisana ena črtica postave.”

  Boj za Božje kraljestvo se utira s silo, ni druge, ker hudič je močan. In VSI ŠKOFJE, ki so desetletja vedeli za zlorabe, a molčali, so satanu služili. In kot je povedal žrtev Jožeta P, mojstra manipulacije:

  “Ko je prvič položil roko name, si je izničil zakrament mašniškega posvečenja.”

  Strinjam se. Odtlej naj bo preganjan, da si vsaj bedno dušo reši. Vsi si vedeli za npr. Planinškove grozote, pa so (škofje) in Mohorjeva družba poskrbeli, da je kljub temu dobil odlikovanje Svetega sedeža in karto za savno. No, Planinšek si je vpričo priče enemu celo opravičil in PRIZNAL zlorabe, to je zapisano v cerkvenem DOKUMENTU. Takole pa razmišlja eden od duhovnikov in padli del slovenske Cerkve:

  “Zakaj so vsi ti napadi na Planinška, saj je vendar toliko dobrega storil, TAM, PA SE JE MALO SPOZABIL?”

  Tam: v semenišču z mladostniki. Se je spozabil: trideset let je na perverzne načine otipaval mladostnike, pred tem pa jih je zmanipuliral z prijaznostjo, denarno pomočjo, seveda le izbrane, tiste iz problematičnih družin, ki so bili odprti zaradi ranjenosti.

  Kdor zagovarja te stvari oziroma manipuilira, ima tudi sam duha pedofila, torej je pedofil. To ve ves svet, komunisti, ateisti, budist in hinduisti, Indijanci, Bušmani in Aborigini ter resnični del Cerkve – le mnogi katoliki ne? Komu torej služijo? Komu drugemu, kot hudiču?

 8. Gre se za sistemsko kršenje in zlorabo moči vodilnih, tistih, ki so vodili te domove, eni, ki so izvrševali zlorabe in drugi, ki so bili sodelavci v “zaroti molka” skupaj z njimi. Takšna lažna sočutnost do storilcev, ki zagovarja, da žrtve ne morejo javno povedati imen in so ta imena objavljena, povedale pa so jih one, je krivičnost do teh junakov. Starši in otroci, ki so prihajali v stik s temi duhovniki, ki so podlegli svojim zlohotnim težnjam, so naravnost ogorčeni, da se jih je toleriralo tako dolgo. In tako povedo tudi nekateri duhovniki, ki jim takšni padli kleriki umažejo poslanstvo.

  • Odlično Hugo! Lažna sočutnost lažnih katolikov jih pelje v brezno, narod pa v propad. Vse je pa na ŠKOFIH, oni so imeli vse vajeti v rokah.

  • Ne morem verjeti, da ti padaš na take članke. Ali pač. Tvoje “sočustvovanje” je namreč takšno, da bi moral umreti od žalosti. Veš koliko je žrtev, vsemogočih in vseh vrst! Umreti, ne pa tule vpiti ko jesihar! Zastrupljati verouk otrokom?! In da ne naštevam.

   • Žal verjamem, ker sem v življenju skušen in poznam tudi te zle manire, pa naj so leve ali verske ali desne, hudič je hudič, kadar je hudič. Ti pa boš spoznal svoj zmoten dvom, ko bodo umazani primerki leta in leta sedeli za rešetkami. Lahko jih boš obiskoval na Dobu in bodril, da imajo prav. Če boš želel njihov črni križ prenašati, če si res tako zelo dobrega srca.

 9. Neža Rutar je napisala: “Najbolj me boli tišina, molk vodstva Cerkve. Pogrešam jasne besede obsodbe zla, besede iskrenega opravičila in jasna dejanja.”

  Ob tem sem se spomnil zgodbe o črnskem duhovniku v Južni Afriki, ko so črnci zaradi velikih krivic in diskriminacije začeli protestirati. Temnopolti duhovnik je odšel k šefu sodišča, belcu, Oliverju, da ga prosi za pomoč. Ta je na Veliki četrtek, pred vso množico ljudi v cerkvi, poljubil in umil noge svoji dolgoletni črni služkinji. Služila mu je tri desetletja. Vsi so jokali, sprava je prišla nad ljudi.

  Naši škofje pa pošiljajo v prvo frontno linijo psihopatskega razlagalca nesresnice. Zato niso opravičeni. Niso opravičeni in ne bodo opravičeni, dokler sodniku Oliverju ne sežejo vsaj do gležnjev. A tega niso sposobni. To bo storil šele škof, ki danes hodi v vrtec. Dotlej pa bomo Slovenci bolj kot ne prekleti še naprej. Na vseh frontah.

 10. Berem: “Planinšek si je vpričo priče enemu celo opravičil in PRIZNAL zlorabe, to je zapisano v cerkvenem DOKUMENTU.”

  Lahko kaj več izvemo o tem dokumentu?

  • Dragi “brat”, beri, beri članek, ne bodi vendar večni butelj. Gre se za dokumente o tem primeru, plus arhiv o tem primeru. Vse piše, a če je človek zaje…an ali slep ali neumen, je tudi Sveto pismo zaman.

 11. Hehe, Alfe, padaš, padaš vse globlje v temine zagovornikov pedofilije. Kako si enak farizejem, ki so s hinavskimi vprašanji skušali Jezusa. Kako so končali pa tudi piše.

  Če bi hinavec res rad kaj izvedel, bi si pač prebral, OK?

  Demonske kreature znotraj Cerkve, nesposobne sočutja do žrtev Cerkve, popolnoma ignorantske do Nauka in Jezusa, agnostiki katoliške vere – Gospod je vse povedal o vas, a najhujša kazen vam je biti BREZ ČUTEČEGA SRCA in zato odrezani od božjega kraljestva. Vaše lažno sočutje do spolnih manipulatorjev je vaše znamenje.

  A stvari vsak dan prihajajo na dan in v knjigi so zapisana imena tistih, ki Resnici stopajo na pot s satanskimi metodami manipulacije. Opozorila, naj vendar rešijo svoje duše, so jim v posmeh. To je dobro – s tem evangelij dokazuje, da je resničen. Ker če se taki ne bi posmehovali, evangelij ne bi bil evangelij.

  • David in AlFe,
   poiščita si sobo, kjer bosta v miru obračunala med seboj. Na tukajšnjem forumu se že smešita s svojimi abotnimi prepiri.

   Še v začetku februarja, pod člankom Iva Keržeta, kjer je slednji očital patru Osredkarju blasfemijo, je David pisal AlFeju: “…No, ti boš kmalu v tem stanju, da se lahko v duhu pomeniš s svetniki, večina vernikov in vsak začetnik pa potrebuje svetost v fizičnem telesu in v podobi duhovnika.”

   Pod istim člankom je nato AlFe prav sluzasto uslužno branil Davida pred mojimi komentarji: “Gospa Vanja, David je usmiljen in dober, Jezus je uporabil celo bič,” obenem pa meni v več komentarjih očital obsedenost z demoni: “…To je to. Ti besedi sta izdali demona, ki govori skozi usta gospe Vanje,” in še “…Spet je neki demon planil gospe Vanji iz ust.”

   David je tem AlFejevim žalitvam pritrjeval z: “AlFejeva diagnoza je bila torej absolutno natančna,” ter vsaj dvakrat izrazil svoje občudovanje: “AlFe, Gospod je s teboj.”

   Za vso podporo se je David AlFeju sladkobno oddolžil najprej takole: “AlFe je Gospodova milost. Tako delajo ljudje, ki vedo, kako so delali svetniki. AlFe nam je lahko za vzor. AlFe je dokaz, da je Gospod blizu, tukaj, in da ni tako zelo svet, da bi bil oddaljen nekje nam nedoumljivo, kot Alah, in Bog Teološke, ampak je tako zelo svet in usmiljen, da je nenehno med nami. celo na tem portalu, IN NENEHNO NUDI MOŽNOST, ki pa jo nekateri sprejmejo, drugi pa ne…,” potem pa še bolj pocukrano: “Hvala AlFe, bil sem na vrtovih in čutil tvojo molitev. Ne skrbi prijatelj, vse bo pometano tja, kamor rine. Že zdaj je tako, samo streznjenja še ni…”

   Pred kakimi štirimi meseci sta se torej tadva sogovornika še slinila in sladkala drug drugemu, v zadnjih tednih pa se prepirata in obdelujeta drug drugega z raznimi, tudi žaljivimi izrazi…

   Takšna je torej podoba dveh kampeljcev, ki hočeta s svojim stalnim sklicevanjem na Boga izpasti največja “bogoljuba” na tem forumu!

   Kdo je tu nor?

   • Tu si najbolj nora ti, kača. Bilo je preprosto takole: z največjim demonskim besom si se spravila na edinega teologa pri nas, ki obelodanja zmote modernizirane in homo-genizirane teologije, g. Iva Keržeta. Ko sem mu z argumenti stopil v bran, si zlivala vse satanske strupe name. Takrat je AlFe molil, da bi te demon zapustil. Popolnoma si ponorela še nanj. Torej je bil takrat še trezen, potem pa ga je predolgo druženje s teboj na tem portalu dokončno jezabeliziralo. a mislim, da ni dokončno, da je pri njem to samo faza, ki se bo preobrazila v spoznanje. Pri tebi pa je to permanentna stvar, do konca sveta.

    • David,
     vedno znova dokazujete, da vam je katoliška Cerkev deveta briga!

     Za vas je vrhunec videti v katoliški Cerkvi samo slabo ter posplošeno piskarati vse najslabše o Cerkvi, o katoliških duhovnikih in papežu.

     Prenapihnjenost vašega besedišča je odraz nekakšnega čudaškega in vsiljivega verskega prozelitizma.

     V svojem gostobesedičenju samovoljno pripisujete ostalim ljudem, tudi tukajšnjim sogovornikom, kar na daljavo, ne da bi sploh imeli možnost ljudi spoznati, delovanje hudih duhov. Po lastni presoji delite ljudi na vredne in nevredne Božjega usmiljenja in ljubezni. Pri tem početju vas očitno vodi   zgolj in samo lasten napuh.

     Zazrite se vase in se najmanj trikrat krepko lopnite po prsih – da se boste ovedeli, da ste tudi vi sami grešnik!

     Vaša verska gorečnost je le navidezna, je iluzija, privid ognja, ki ne vžge, česar se dotakne… zato vaše besede ne širijo topline, temveč le hlad človeške žlehtnobe.

     Vaše literarne solze nad žrtvami so krokodilje solze, brez sočutja, kajti le-to izvira samo iz dejavne ljubezni.

     Shame on you!

     • Čakate na popad plena, sladkobnost se cedi vam iz ust, vaš sicer zemljen inetelekt ga. Vanja in da ste dobro zorganizirani in zgleda polni časi, da vse premotrite in skupaj zlimate, pa bo prineslo trpek sad. Ker iz vas ven veje duh zelo pretkane demonke jezebele, ki se spravlja na pravične teologe, kot je g. Kerže in tiste, ki podprejo pravične, ako jih vodi Duh razločevanja.

      Pri vas pa je prisoten duh norčevanja iz pravičnih. Še dobro da ne živite v času Jezusa, bi še njemu naprtili krivo vero, napuh in ošabnot, ko bi razgnal trgovce iz templja. Sami pa bi skakljali po vseh shodnicah v dolgih haljah, da bi se vas videlo daleč naokoli. To vam pritiče, taki pa so že dobili svoje plačilo, je Jezus povedal. Z jezika vam sili dejavna ljubezen; koliko demonov ste izgnali, koliko bolnih ozdravili in ubogih nahranili z lastnimi sredstvi?

     • Hugo,
      ali vas je zopet David nagnal nadme, da me obdate s svojimi žveplenimi parami?

      Seveda imate prav: iz vaših in iz Davidovih zapisov kar kipi duh pravičnosti in krščanskega človekoljubja… ne! (not! –
      v angleščini).

      Časa pa imam na razpolago prav toliko kot vi ali kdo drug – 24 ur na dan.

     • Vanja, lepo napisano. Hugo, koliko demonov ste pa vi izgnali?! Raje ne bi niti komentiral. Trije ste tu, povsem diskreditirani, da vam nihče več ne verjame. In samo bevskate nazaj s še večjo močjo. Argumentirane razparave je za vas že zdavnaj konec. Samo sikate na vse druge, govorite o duhovih, da je že žaljivo.

 12. V ponedeljek 10. junija je Oče Vigano dal intervju za Washington Post. Rekel je, da ne more več molčati, ker bi to pomenilo sodelovanje pri zločinu ter da je že v letih in se bo kmalu pojavil pred božjim sodiščem. Papeža Frančiška je pozval, naj se pokesa zaradi prikrivanja, ker “dokler se ne reši problem homoseksualnega lobija v Cerkvi, se Cerkev ne bo obnovila”.

  Rekel je še, da je korumpirana gay mafija “prevzela kontrolo nad mnogimi cerkvenimi institucijami, vse do vrha Cerkve”. Dejal je tudi, da je gay mafija dobro povezana, da se medsebojno podpira pri napredovanju in uspešno sabotira vsak poizkus reforme spolne izprijenosti”.

  • Vse to je napovedal že sv. pater Pij pred smrtjo: “Cerkev bo prevzel satan, k sreči tega ne bom več doživel.”

   Papež Frančišek pa bo poljubil še veliko muslimanskih nog, ki nas prihajajo tlačit, že 10 let pa se noče srečati z žrtvami lastnega duhovnika v njegovi škofiji. Napisal je celo knjigo, da bi zavaral sodnike, a mu ni uspelo, človek je v zaporu. Zato je poziv papežu in našim škofom, ki sem jih vedno branil skorajda s svojo krvjo, naj vendarle upognejo svoja kolena in začno z kesanjem, javnim, kot so tega zmožni Japonci, Korejci in tudi mnogi Zahodni celo politiki, smiseln in nujen. ni dovolj le kesanje, TREBA JE NA KRIŽ, brez križa ni avtentičnosti, že dolgo ni bilo nobenega visokega klerika na križu, iz ljubezni do križa, do Jezusa.

   In se ne gre samo za gay mafijo, ampak tudi za prostozidarsko/levičarko/protestantsko/islamsko mešanico. Konec je Cerkve, kot je bila do sedaj. Začenja se Očetova operacija. Ker ni bilo kesanja, ampak le farizejska zahrbtnost in popadljivost.

 13. Tako je, namen je podpora žrtvam, ki so jih zlorabljali, stiskali, manipulirali dotični kleriki desetletja dolgo in jih tlačijo še sedaj! In zgled sprave zgoraj je podan, za dobro duš tistih, ki se posmehujejo tem opominom.

  • Ti ne živiš, ti in tvpja kolegica sta mrtva. Ker življenje je v srcu, če je človek pravičen. Potem je tudi vesel in ko je vesel, je Sveti Duh z njim. Vsi zagovorniki pedofilov ste mrtve duše.

   • David,
    ker ste nadvse pozabljivi in v zvezi z mojimi komentarji ne počnete drugega kot le hudobno manipulirate ter, ne da bi me poznali, pljuvate po moji osebi, si še enkrat preberite moja stališča v zvezi s Civilno iniciativo Dovolj.je in spolnimi zlorabami v katoliški Cerkvi.
    Našli jih boste med komentarji pod člankom g. Pozniča, pod edinim vzdevkom, ki ga uporabljam na Časniku, t.j. vzdevek Vanja:

    https://www.casnik.si/levica-je-napredovala-da-ljudi-zdaj-vec-ne-mece-v-brezna/

    Kljub takim stališčem ne čutim prav nikakršne potrebe zganjati vsesplošno pogromaštvo proti slovenskim škofom in duhovnikom ali celo proti papežu – drugače kot vi, ki takšno potrebo zelo očitno in pogosto izražate.

    Poraja se mi vprašanje, kaj vas motivira k tako napadalnemu načinu komentiranja  – ker ga pač ne morem pripisati čistim in pravičnim krščanskim vzgibom.

 14. Glede na strupene odzive združene partije para-cerkve, družbe brez vsakega sočutja do žrtev, družbe, ki izgublja boj za prikrivanje pedofilije in sodomije v Cerkvi, jih je treba spomniti v kateri temi sploh smo. Originalni naslov linka je: “Slovenska Cerkev bi morala naše duhovnike bolj zaščititi.”

  Seveda jih je treba najprej zaščititi pred modernizirano teologijo, ki je pod vplivom današnjega sveta odprta za vse vrste perverzij. O tem je prvi pisal g. Kerže, na katerega so se potem spravili vsi tisti levičarski “verniki”, KI V NADALJEVANJU POTUHNJENO BRANIJO TUDI SPOLNO SPREVRŽENOST NEKATERIH DUHOVNIKOV.

  Satan je isti, in pri tem uporablja padle člane Cerkve. Tako o tem svetniki.

  Torej, poleg bolne teologije, ki je pravzaprav že dokaj agnostična, je potrebno zdravi del duhovščine zaščititi tudi pred lastnimi “verniki”, ki hote ali nehote navijajo tako za modernizirano liberalizirano teologijo, kot tudi na vse kriplje branijo pederaštvo in pedifilijo v Cerkvi.

  Glavni steber obrambe bi morali biti škofje, ki pa so očitno del problema. Vsak dan hujše stvari prihajajo ven, kako so tolerirali zločine. A se tudi znotraj Cerkve nekaj dogaja. Tole je najnovejše, iz r. Ognjišče:

  http://radio.ognjisce.si/sl/215/slovenija/29949/

  Po čem spoznamo satanu vdane “vernike” v Cerkvi? Prav po pomanjkanju kakršnega koli SOČUTJA do žrtev in po besnem napadanju tistih, ki so pravični. Na tem portalu jih je kar nekaj takih, in jasna je njihova usoda. Vsakega od njih lahko proglasimo za pedofila, kajti kdor na zahrbten načina brani pedofile, ima tudi sam duha pedofila.

  Zgodba se nadaljuje …

  • Če je kriterij besno napadanje, potem smo mi tu nekateri med pravičnimi. Kajti vas nihče ne napada, sploh ne besno. Glede sočutja je bolje, da o tem ne sodimo prek portala. Nimate pojma, kakšno je naše sočutje, po katerem sodite pravičnost. Glede svojega sočutja, kot ga izražate, pa bi morali jokati noč in dan, kajti žrtev vam ne bi zmanjkalo. Vanja ima povsem prav. Glede križanja škofov vas vidim v prvi vrsti vpiti “Križaj ga!”.

   • Vidiš kot imaš srce. Tudi Jezusa so videli tako, kaj šele nas drobtine. Nič se ne bo na lep način rešilo, tudi avtoklepar in kirurg vesta to, tudi policaj na cesti ve, da ko nekoga demon obsede, kot je para-cerkev v Cerkvi obsedel, na lep način ne bo nič. Na lep način se jih prosi, počaka se 15 let, ko pa začno udarjati, se jih preprosto začne mleti. Saj to Oče dela, nihče drug: melje.

    Škofje pa so se zganili ŠELE, ko je stvar šla v javnost, sicer bi se lahko na vljuden, skrivnosten, tih in sladek ter šlatast način pogovarjali še nadaljnjih 1000 let. Prvi dokumenti o teh svinjarijah so namreč stari že 1000 let. Zadnji pa so od tega tedna. Že na policiji.

    In tudi izganjalci hudiča vedo glavno pravilo: ni pogovora z njim, samo izgon, podreditev, saj je zlo podrejeno Pravici. in tako je Cerkev delala z vsemi, če je bilo potrebno ali ne, zdaj pa ne more prenesti dobrega Zdravnika, ki je prišel na klice žrtev? Vse to bo prenesla in še mnogo več, le demoni ne bodo prenesli.

    Spametuj se.

    • Navadno sprenevedanje. Vidiš kot imaš srce, praviš. Torej ti mene po svojem srcu sodiš? Ali gledaš, pač. Ta je pa res dobra. Torej svoje srce kažeš, ne mojega.

 15. Vse kar mora vedeti družba pravičnih v Cerkvi, ki se borijo proti spolnemu satanu je, da kdorkoli se oglasi z nekimi “dobronamernimi” nasveti, naj utihnemo, ali da so vse to laži, ali da so žrtve same krive in umazane, ali da naj Cerkev vse prepusti le sodstvu,

  je, da so to ljudje z duhom sodomije.

  Če pa za katerega ni čisto jasno, kam cilja, ker so zvijačni, se ga preskusi: ponudi se mu delo v vsakodnevnem boju proti satanu v Cerkvi. Takoj bodo ušli, “verniki”, se spajdašili, tudi z levaki in muslimani, in skušali ubiti Kristusa še enkrat in še enkrat. Ti roboti so v srcu prazni, in zelo jih žuli, da ima pravična stran v srcu toploto, sočutje, mir in moč.

  To je ta duhovni boj, ki traja od zibke do vstajenja. Ne bojte se pravični, če ste na strani le ene žrtve, je Jezus z vami, če nikakor drugače niste zmogli najti stika z Njim, zdaj ga imate. Nobena teologija ne pomaga toliko, kolikor pomaga pomoč ubogim, nedolžnim in zatiranim. Česar pa od večine Cerkve ni videti in tudi od škofov ne.

  Le naprej, narod božji, ne boj se križa, ki je sladek, če ste pravični. Gospod vse prišetva in množi. S kotičkom očesa pa opazujte propad tistih, ki nas sovražijo in vedite: zaman je molitev zanje, če se ne kesajo. Tudi Jezus je za Judo Iškarjota dejal; Mt 26,24:

  “Sin človekov sicer odhaja, kakor je pisano o njem, toda gorje tistemu človeku, po katerem je Sin človekov izročen! Bolje bi bilo za tega človeka, da se ne bi rodil!”

  Toliko v opomin tistim “vernikom”, ki so padli na limance modernim teologom in zato veselo podpirajo zlo.

 16. Poglej Zdravko, kako podlo je tvoje srce. Že sem ti opisal, in ti bom še mnogokrat, kadarkoli boš tako vneto prosil. Naj berejo vsi, saj jih bere veliko. Le dva primera od mnogih:

  1. Na komentar gospe Kerže, da je bila zlorabljena v mladosti od duhovnika, si napisal same podlosti. Namigoval si, da je sama kriva, da se zdaj dela lepo … Lahko najdem in ti tukaj dodam link. To je bilo tvoje umazano srce, polno podlosti. oznanil si jo za hinavko, a to je od satana, ker je besen na njenega moža, edino osebo v Sloveniji, ki še ve, kaj je Božja teologija. V treh stavkih si storil prav vse, DA BI JO PRIZADEL. Te je tega učil tvoj škof?

  2. Potem si se zlagal, da je g. J. Cerar javno priznal, da je (bil) homoseksualec, in da je hinavsko, da zdaj preganja homoseksualce. Prosil sem te za dokaz, link. Dva dni sem te prosil. Potem si zucnil, da se ti ne da iskati linka, da je to izjavil na prvi predstavitvi iniciative. Lažeš kot samo satan laže.

  Ljudje Božji, vsi ki berete: Zdravko laže kot sam hudič! Zapomnite si ga.

  Žrtve mažeš s spermo oz,. umazanimi rokami njihovih krvnikov.

  Ni besed za tak gnus od ljudi, ki se imajo za katolike. Enako, kot so lagali nad Jezusom. Je pa demon skozi tvoja usta nehote izdal svojo taktiko obrambe na sodišču: žrtve bo predstavljal kot krivce, kot sebi enake, kot kurbe in pedre.

  Prekleti so mnogi, ki hodijo po hostijo, vse se vidi, in nič več ni skritega. Najhuje kar pa vas muči je, da so ljudje s pravičnostjo v srcu, s sočutjem, sodelovanjem, harmonijo … Kako zelo hudič sovraži te lastnosti pri ljudeh, pa tudi vsi, ki so padli pod njegov “šarm.”

  Slaba prihodnost te čaka, to piše že 2000 let v neki knjigi. Sicer pa je to za bralce, da bodo znali ločiti zrnje od plev, kajti ogenj se bo v Cerkvi šele razplamtel, da se ne pohujšajo, kot so se že mnogi.

 17. Če bi Zdravko (= para-cerkev v Cerkvi) kdaj Pismo prebral, bi vedel, da se vidi v srca po dejanjih. Tudi pisanje komentarjev so dela, in besede, po katerih bomo sojeni. Le kdo ne vidi v srce pokvarjenca, ki žrtve kleveta za krivce? Ki nima enega stavka sočutja do žrtev. Ki ščiti pokvarjeno taktiko Cerkve izmikanja in manipuliranja? Kdor pravične vidi kot krivične, NIKOLI PA NIMA NOBENEGA DOKAZA, ARGUMENTA, je to zaradi umazanega srca.

  Cerkev, prečisti se!!! Potrebuješ kirurga, čajčki ne delujejo več.

 18. Pravkar poslušam Godčevo (SDS), ki Kociprovi Maši odgovarja na njeno govoranco, polno laži in izmišljij glede financiranja zasebnega šolstva. Laži so enake kot od nekaterih tukaj. Godčeva se bori kot Dovolj.je, nadškofovo objemanje Šarca pa ima toliko haska kot Nagličeva komisija v okviru SŠK: nič, zero, poden.

  Hinavščina, ki se pojavlja, je neverjetna, pravi gospa Godec.

  S satanom ni dogovarjanja: to je prvo in edino pravilo vsakega v Kristusu prerojenega kristjana. Vsaka pretirana vljudnost na grde laži pomeni podpirati laž.

  Konec je. Dovolj je.

 19. Taki čustveni komentarji, kot jih uprizarja gospod David, kažejo na zelo ranjeno osebo. V svoje komentarje izliva ves bes, ki ga je doživel, verjetno je bil sam tudi žrtev predatorskega duhovnika. Zato je razumska razprava z njim nemogoča.

  • Spodaj ti, mešetar, odgovarjam bolj podrobno, tu pa le tole: ŽALIŠ MOJE DUHOVNIKE, ki so me učili. Sramota pa gre nadte! Kaj to satan govori! Če ti povem ime enega od njih, ki ga vsa Slovenija pozna, te bo sram do konca sveta in še tvoj župnik te bo raje spregledal.

   Nasprotno: dobri duhovniki so mi dali jasen občutek pravičnosti in mi povedali, da je življenje kristjana boj s temo, v dobro nedolžnih, šibkih in skesanih.

   Še za 1 km greš nižje, in kdo ti je kriv????

 20. V vaših srcih je hlad in zaprtost, živa beseda Boga ne prodre vanj. Hudi duhovi, nekaterim pa tudi demoni, so vam zasenčili um, da ne doumete in na oči je padla koprena lažnega sočutja. Vaši zaslepljeni odzivi so posledica te zasenčenosti. Prej ko pride spoznanje, lažje bo vašim dušam.

  • Ja, Hugo, to je svetopisemski boj, ki so ga škofje opustili, mnogi njihovi verniki pa so hlad od laži in ledu. Tvoje kratke diagnoze so od Boga. Torej je tvoje srce ŽIVO.

   Sicer pa to ne pišemo zanje, robote, kot oni mislijo, ampak jim hvala za priložnost, da lahko pojasnjujemo tistim, ki so Gospodovi, a so v dvomih, ker jih je modernizirana teologija že do neke mere nažrla. Pred njihovimi očmi in ušesi lahko opazujejo, kako se eni uspešno prebijajo proti Nebu, drugi pa z ENAKO silo lezejo v najnižje globine stvarstva. In, zanimivo: enako energijo moraš pokuriti, da prideš v nebesa, kot da prideš v pekel. Enako truda gre da postaneš Jezusov, kot da postaneš propadel. Kako je torej jalov trud ljudi, ki na perfidne načine zagovarjajo hudičeva pota!

 21. No no, tako poceni pa zagovorniki braniteljev pedofilije v Cerkvi ne boste prišli čez, dovolj je vaših podpasnih mahinacij.

  Zdravko: ne odgovarjaš, ker LAŽEŠ. Nimaš kaj odgovoriti. Tvoje obtožbe nimajo enega samega argumenta, ker si Lažnikov. A poslušaj: dokler se ne opravičiš gospe Kerže in gospodu Cerarju, in to javno, kot si ju obtožil, do takrat ne bo mira v tebi ne Gospoda s teboj, pa naj bo do konca življenja ali sveta. Tako se boš naučil, da je Bog resničen. DOBRO POMNI TE BESEDE.

  AlFe: nenehno si izzival na “dvoboj” med nama zaradi nekih tvojih iluzij, ki izvirajo iz mladostne ranjenosti, ki jo zdaj projiciraš na vse pravične v tej zadevi. A poglej hinavščino: Cerarja postavljaš za razsodnika, torej ga imaš za pravičnega, OK? Je tako? Zakaj pa potem pisariš, da je Cerar naredil “mnogo napak”, in da ima slabo odvetniško ekipo in da samo od tebe izbrani pravnik lahko pravilno odloča o postopkih Dovolj.je? A vidiš svojo zahrbtnost? Šel bi se pravdat k njemu, a ga imaš za človeka zmote? To je bolezen duha.

  Prav tako si storil z g. Ocvirkom: najprej si ga pohvalil, kakšen dec da je, takoj nato pa pisal, da je “snedel svojo besedo”, a mu bo Bog morda odpustil, saj je še Jobu odpustil.

  To je zahrbtnost, ki se je očitno ne zavedaš, tako te je nekdo vzgojil: zahrbten je bil in od tod tvoja ranjenost. Jezus bi ti vse pozdravil, a le kako, če služiš Mračnemu?

  In očitaš čustvenost. Spet bedarija na kvadrat. Argumenti niso čustveni, ampak resnični. Nihče ne more ne njih zucniti niti besedice: ne ti, ne Naglič, ne škofje. Lahko se le manipulira. Sicer pa zapoved pravi, da ljubi Boga z vsemi močmi, ki jih premoreš, torej tudi s čustvi. Jezus je bil čustven; ko je videl, kako Judje jokajo, ker je Marija, Lazarjeva sestra, jokala, se je zjokal tudi sam. In tudi mi jokamo nad stanjem v Cerkvi. torej smo živi. Roboti, ki jim je srce umrlo, ker poslušajo šepetanje satana, pa nimajo tega čustva. Ima Naglič čustvo do žrtev spolnega nasilja? Nima, tako kot njegovi učitelji ne. Vse želite rešiti z neko zemeljsko suho prazno logiko, a če ta logika nima čustva ljubezni zadaj, je hudičeva. Dovolj vam je sodnija, dovolj so vam prazne besede …

  Takole fantje in dekleta, ki ste se napotili bedni usodi naproti: Jezus tudi v to družino prinaša meč, ki razdvaja predane od lažnih. Še je nekaj sekund časa, da se spreobrnete. Vse to je namreč pisano, da se padli del Cerkve spametuje, zdravi del pa da se padlemu upre. Le na tak način se bo zaščitilo duhovnike, kot govori zgornji naslov.

Comments are closed.