Podnebni protesti del ruskega hibridnega vojskovanja?

25

Grški zgodovinar Plutarh je pred skoraj 2000 leti zapisal: “Cesar Avgust je videl v Rimu neke bogate tujce, ki so nosili mlade opice in psičke v naročju ter jih nežno ljubkovali, pa jih je menda vprašal, ali ženske pri njih ne rodijo otrok. S to v resnici cesarsko besedo jo je pošteno zasolil vsem tistim, ki prirojeno nam ljubezen in prisrčnost zapravljajo za živali, ko ju vendar dolgujemo samo človeku.«

Prejšnji mesec smo se odpravili z družino na nedeljski izlet na obrobje Trsta. Prvo pomladansko sonce je privabilo številne Tržačane in turiste v velik park miramarskega gradu. Med sprehajalci smo videli mlado mamico z majhnim otroškim vozičkom. A ko smo prišli bližje, smo videli, da voziček ni bil otroški in mlada dama ni bila mama. V vozičku je namreč potiskala psa.

Kar je bilo v Avgustovih očeh neumnost, postaja v očeh sodobnega Evropejca normalno. Malikovanje živali ni več modna muha, ampak je posledica nove ideologije, ki sem jo omenjal v članku Za zeleno skrita rdeča. Ideologije, ki ukinja evropski humanistični pogled na človeka kot središče stvarstva. Pogled, ki ga je najlepše ubesedil Pico della Mirandola v svojem spisu O človekovem dostojanstvu. Danes pa neomarksistični  ideologi, ki so se potuhnili za različne radikalne ekološke pobude (Globinska ekologija, Deep Green Resistance, Anarhoprimitivizem …) pozivajo k odstranitvi krščanskega pogleda na človeka kot krone stvarstva in k prevrednotenju vseh Zahodnih konceptov. Zagovarjajo vračanje v nehierarhično primitivno družbo, kakršna naj bi bila v prazgodovini. Utopične zahteve, ob katerih pa ne gre zamahniti z roko. Nekateri izmed teh novodobnih ideologov namreč pozivajo k nasilnemu uničevanju tovarn, jezov, mest, infrastrukture in celotne zahodne civilizacije, kot jo poznamo danes.

Po podnebnih protestih, ki so na marčeve ide zajeli tudi Slovenijo, so se končno zganile nekatere evropske varnostno-obveščevalne službe, ki so začele opozarjati svoje vlade, da gre pri navidezno  nedolžnih mladinskih protestih za gibanje, ki ga je zelo težko nadzorovati in v katerega se lahko pretihotapi marsikatera prevratna ali celo sovražna dejavnost. Angela Merkel je na varnostni konferenci v Münchnu spregovorila o ruskem hibridnem vojskovanju in v tem  kontekstu omenila tudi podnebne proteste, za katere je izrazila prepričanje, da niso spontani in vodeni s strani otrok. Tudi belgijska ministrica Joke Schauvliege je dobila od varnostnih služb podatke o hujskačih, ki usmerjajo proteste, ukrajinski zunanji minister Pavlo Klimkin pa je prepričan, da stoji za njimi Rusija, ki noče premočne EU.

Večina omenjenih »ekoloških« ideologij ima med programskimi točkami tudi zahtevo po kontroli rojstev in postopnem zmanjševanju populacije, kar naj bi bil predpogoj za normalni razvoj narave.[1] Ampak te samodestruktivne pozive beremo samo na Zahodu, kjer se prebivalstvo že brez tega nevarno stara. Pred nekaj tedni se je na pobudo predsednika tudi v Sloveniji razvnela debata o tem. Eden od sodelujočih strokovnjakov z Inštituta Jožefa Stefana je opozoril, da se pri nas rodi vsako leto 10.000 otrok premalo, s tem pa so povezane težave pokojninske blagajne in zdravstvenega resorja.

Tema seveda ne ugaja ušesom zelenih in rdečih ideologov, zato je bila hitro potisnjena v ozadje. Ampak to je problem, ki ne bo ostal v ozadju niti v Sloveniji, niti v Evropi. To je problem, s katerim se bomo morali soočiti, ali pa bo za nas usoden. Bolj usoden kot podnebne spremembe.

[1] Prim. v 4. programski točki Globinske ekologije – na slovenski Wikipediji je del programske točke izpuščen.  https://en.wikipedia.org/wiki/Deep_ecology

25 KOMENTARJI

 1. Genialno. Za podnebnimi demonstracijami v Evropi, katerih eden glavnih ciljev je nacrtno in radikalno zmanjsevanje uporabe fosilnih goriv stoji ravno Rusija, velika izvoznica fosilnih goriv v taisto Evropo in njen politicni rezim, ki je na svetovnem nivoju od Trumpovi administriciji ( ce prezremo politicno manj vplivne z nafto bogate drzave, recimo zalivske) glavni zanikovalec povezave med toplogrednimi emisijami in nevarnimi spremembami podnebja. Avtorjeva logicnost sklepanja meji na genialnost.

  In zahvala za podtikanja ljudem, ki jim varstvo okolja, lepot stvarstva, tudi flore in favne veliko pomeni. Nespodobna podtikanja spet brez vsake logicne utemeljitve. Da smo vsi prikriti komunisti, marksisti in velikoruski placanci.

  Hvala Bogu, da so med nami tudi drugacni kristjani. Da imajo recimo v Siski na Franciskov god v tamkajsnjem zupnijskem vrtu blagoslov domacih zivali. Da so recimo v Nemciji med organizatorji prookoljskih shodov vedno tudi katoliska in evangelicanska gibanja.

  Razprave o osebnostni paranoidnosti sem bom tokrat vzdrzal.

  • Kdor v navidezno okoljevarstvenih demonstracijah mladine ne vidi grde manipulacije iz ozadja, ne vidi ničesar.

  • Bi vam prijazno svetoval, da si bolje preberete kolumno odličnega misleca in zgodovinarja ! Ker pa ste ga zelo primitivno napadli, pa z vami debata nima smisla .

   • Ruski rezim je med zadnjimi, ki bi imel interes, da gre Evropa in svet z resnimi koraki v smer energetske varcnosti in brezogljicne druzbe. Torej poanta clanka nima najmanjsega smisla in ima naravo ciste zablode.

 2. Da bi razumeli in protestirali proti resničnim ekološkim grožnjam, morajo mladi dobivati resnične informacije. Če ne gre skozi učne načrte, pa preko spleta.
  En primer za vse: Delovanje termoelektrarn na nekakovostno oglje oz. lignit, si zasluži utemeljene proteste z zahtevo za njihovo zaprtje in pregon oseb, odgovornih za katastrofalne ekološke in ekonomske napake.

 3. Nerazumnost teh mladinskih protestov (podnebna pravičnost!!!), je gotovo enostavno manipulirati. Previdnost zato ni odveč. Potem pa še povezovati toplogredne emisije zraven, v katere verjame, žal, veliko ljudi, je pa že na meji sovraštva do človeka.

 4. Podlaga podnebnim akcijam je koncept t.i. postnormalne znanosti, ki jo je razvil okoljski svetovalec Jerome Ravetz. Že sam naziv tega koncepta je lažna novica. Ravetz pravi, da je znanstvenik kot družbeno bitje dolžan uporabiti t.i. načelo previdnost in po potrebi predstaviti kot nesporen izid nekaj, za kar nima dokazov, ker naj bi bile možne posledice tako hude, da ni mogoče čakati na dokaze. Pravi, da je moralno upravičen tudi, da se zlaže ter tako prepriča javnost in politike. To pa zanika pomen znanosti. Saj če znanstvenik nima dokazov, je njegovo mnenje vredno toliko kot kogarkoli, ki hoče svoje ideološke predsodke prikazati kot objektivno dejstvo.

  Tako so bili tudi dobljeni “dokazi” o globalnem segrevanju, za kar naj bi bil glavni krivec CO2. Znamenito hokejsko palico so dobili tako, da so preučevali drevesne obroče dreves, ker se temperature globalno merijo šele od 2. svetovne vojne naprej. Toda izbirali so samo tista drevesa, ki so potrjevala njihovo tezo. Ker so jim resni znanstveniki to z lahkoto zrušili, IPCC (Medvladni odbor za podnebne spremembe pri ZN) njihovega poročila ni sprejel. Kljub temu pa je tezo o pospešenem globalnem segrevanju ohranil, čeprav brez dokazov. Nov ključen “dokaz” je prispeval Keith Briff, ki je preučeval drevesne obroče v Sibiriji. Toda v resnici je našel samo en macesen, ki je potrjeval hokejsko palico. Na drevesne obroče vplivajo tudi drugi vplivi, ne smo temperatura. Zato ta “dokaz” ni nič vreden. Kljub temu so ga sprejeli kot dokaz z oznako YAD061. Tako je to drevo postalo najbolj vplivno drevo na svetu, kot so se posmehljivo izrazili resni znanstveniki.

  Zaradi tega drevesa je bil sprejet Pariški podnebni sporazum, zaradi tega dreves je bil podnebni štrajk in ne zaradi Rusije. Onesnaženje okolja je hud problem, a nima veliko skupnega s podnebnimi spremembami.

 5. Še veliko bolj ali vsaj enako kot “Rusija v ozadju” pa je v kolumni pomembno opozorilo na demografsko izumiranje Slovenije, pa seveda tudi Evrope ! Ali vas nikoli ne zamika, da bi komu rekli, naj se raje posveti svojim vnukom in jim nameni toliko pozornosti kot baterijskim ali celo velikim psom !
  Ali da bi komu svetoval, naj pomaga svojim otrokom , da se bodo odločili za družino, za otroke ali za več otrok !
  Po mestih je vedno več psov, ljudje se med seboj ne pogovarjajo, pač pa s sosedovim psom in obratno…Včasih je videti kot da “ne smeš ven” če ne pelješ ob sebi cucka (pa še oblečenega povrh)….
  Vse kar je prav ! Je mera v rečeh….ali Mora biti mera v rečeh….
  Se še komu zdi, da so ljudje “brez pameti”….

  • Eden izmed ameriških predsednikov je dejal: Če v Washingtonu hočeš imeti prijatelja, si kupi psa. Kot kaže, v tej alienirani sodobni družbi to ne velja samo za Washington.

   Starša ves dan zdoma, obremenjena s svojimi skrbmi, otroci pričakujejo starševsko podporo in ljubezen, ki je pogosto ni. Starša nista zadovoljna zaradi svojih zadev, otroci zaradi svojih, kar se potem kaže v obliki raznih napetosti in neprijaznih odnosih. Kuža je pa vedno vsakogar vesel in prijazen ter nikoli ne zamudi pokazati, da ima svoje gospodarje rad. Tako so kuži postali nadomestek za manjkajoči pristen družinski odnos.

 6. Zanimivo ? Ta članek nas dejansko postavlja v dilemo diametrelno nasprotnih si ideologij, ki sta si v nasprotju, po drugi strani pa potrebujeta druga drugo? Nataliteta (prirastek) človeštva se je od leta 1995 iz 5,8 do danes povečal na 7,5 milijarde ljudi na svetu kar jasno kaže, da s to stopnjo rasti človeštvo na daljši rok ne bo preživelo, navkljub Darwinovim razlagam da se živalske kot človeška vrsta prilagajajo okolju. Po čisto enostavni logiki nam to povedo naravni ciklusi ! Naprimer, če je preveč mravelj, jih ptiči pojedo, človeško vrsto pa redčijo vojne, bolezni, katastrofe (naravna selekcija) itd.
  Sekularizacija Evrope je na pohodu, kar ob civilizacijskih normah lahko poulaciji evropskih držav da v razmislek, nasprotno pa se širi Marx dialektični materializem, miselnost, češ da so proizvodna sredstva in z njimi povezan kapital pogubna, kar deloma drži, ker krnita naravo in okolje, po drugi strani pa proizvajata hrano za preživetje človeštva. Kako si lahko danes predstavljamo komune v mestih brez
  strojegradnje za proizvodnjo hrane kot agrarnemu napredku, ki zadovoljuje eksistenci človeka? Povsem pa lahko nasprotujemo pretiranemu bogatenju, razsipnosti, luksuzu v sredstvih, gradnji bazenov, velikih zasebnih kompleksov, ter zlasti čaščenju kultov osebnosti,
  miselnosti več vrednosti ob populistih vseh vrst od populizma politične afirmacije, do skrajnih oblik laži, egoizma, korupcije, kriminala itd !?

 7. Hm, mi o volku, volk iz gozda …
  Na spletu državne (koalicijske z NadLevico) RTV so objavili, da SLOVENIJA ravi varuha narave !!!
  In ga bodo zagotovo postavili, zagotovo bo to kak “strokovnjak” .
  Novo “rdelo funkcijo” bodo zabetonirali in si nad podnebnimi protesti zagotovili kontrolo in oblast…In služba za ene 10 Levičarjev !!

 8. SEDANJI BOJ SATANA PROTI REDU.

  Poglejmo našo zveličavno OMIKO, kot vesoljno, a po komarjevem spoznanju o REDu, to kar je zapisano v samem začetku sv. Pisma: (1 Mojz, 1, 26-28.)

  Bog je rekel: »Naredimo človeka po svoji podobi in sličnosti; naj gospoduje ribam morja in pticam neba, živini in vsem zverem zemlje in vsej laznini, ki lazi po zemlji!«
  In Bog je ustvaril človeka po svoji podobi, po božji podobi ga je ustvaril, moža in ženo ju je ustvaril. Bog ju je blagoslovil in Bog jima je rekel: »Plodita se in množita ter napolnita zemljo; Podvrzita si jo in gospodujta ribam morja in pticam neba in vsem živim bitjem, ki se gibljejo na zamlji«.

  Tu beremo prve napotke človeku, bistveno je, gospodovati v pravem pomenu »v REDU«
  Gospodovati kot upravitelj in ne kot gospodar, ker gospodar je Stvarnik, ki se tu jasno nakaže kot več oseb enega bistva : »Naredimo, po svoji podobi«, toraj množina v ednini. Naredil ga je (človeka) po svoji sličnosti, moža in ženo in njih plod, ki je v skupnosti človek, v ožjem pomenu, družina.

  Kakor je Bog Red, je treba tudi upravljati njegovo stvarstvo v redu.. Tu pa pridemo do novega spoznanja, da je treba (stvarstvo) naravo bolj odgovorno upravljati in ne brezobzirno izkoriščati in uničevati.
  Ker pa sta prva starša umrljivih ljudi bila potem oblečena v živalski koži in tako izgubila poleg božjega otroštva, tudi nesmrtnost in prevzela živalske nagone in bila iz raja nameščena na zemljo, kjer je tudi »ognjeno rdeč zmaj« satan. Od tedaj morata skrbeti za zemeljsko naravo in po svojih močeh z pomočjo Stvarnika, se boriti proti satanu in njegovimi privrženci

  Tu pa sedaj pronica dejstvo, da se je človek namesto upravitelja spremenil v poškodovalca narave. Ko pa sedaj spoznava svojo krivdo, je stem zadolžen popraviti, prvo dano mu nalogo, kolikor pač more.

  To so že v preteklosti opominjali papeži in opominja tudi v sedanjosti:

  Pavel VI je leta 1971 dejal: »Da bo človek uničil samega sebe, če bo neodgovorno ravnal z naravo«.

  Janez Pavel II je leta 1990 govoril o »okoljski težkoči«. »Potrebujemo novo vzajemnost, tovarniško razvite države imajo v sedanji okoljski težavi zgodovinsko odgovornost«.

  Benedikt XVI. Vedno poziva k boljši skrbi za naravo. Najbolj je bilo to izraženo v poslanici za 43 svetovni dan miru z naslovom:

  »BERI KNJIGO STVARSTVA« in če želiš mir, varuj stvarstvo«.
  Eno ključnih vprašanj je zagotovitev virov sile (energije). Zmanjšati je potrebno lastne potrebe, izboljšati izkoristek, poskrbeti za okolju prijazne vire, ter razporediti pravično po vsem svetu, da bodo imele dostop do sile, tudi države, ki nimajo poznanih virov sile.
  Zato moramo odločno in velikopotezno »širiti okoljsko odgovornost«. Vse bolj bo treba misliti na to, da je mir mogoče zagotoviti z daljnovidnimi rešitvami in ukrepi na osebni, družinski, družbeni in politični ravni, ter da smo »vsi odgovorni za varovanje in ohranjenje stvarstva«.
  IZHOD:

  NAJBOLJŠA IN NAJČISTEJŠA PORABNA SILA JE TA, KI SE PRIHRANI PRI ISTEM ZAŽELJENEM UČINKU.

  Ni tu mesto, da bi omenjal obilico možnosti, ki so na voljo. Je pa nujno, da pokažem glavnega krivca okoljske stiske..

  Kot izhodišče naj omenim mnenje mnogih, ki je povsem dobro povedano v Eistein-ovem reku:
  »Ni mogoče popraviti napako z istim mišljenjem z katerim je bila napaka narejena, za popraviti napako je najprej treba zamenjati / popraviti mišljenje!«

  Povedal je pa tudi:
  »Lahko je razgraditi atom, a zelo težko je spremeniti napačno mišljenje«

  Za omogočiti popravo, je treba najprej vedeti kaj je napačno, potem pa spoznati krivca te napake, šele potem lahko skušamo vsmeriti v pravo stran mišljenje in stem omogočiti popravilo.
  Kaj je bistvo stiske?
  Slab izkoristek uporabe prvotne moči/sile!! (To je omenil že Benedikt XVI v Beri Knjigo….)
  Kje je slab izkoristek?
  Na splošno, kjer se uporablja prvotna sila za preoblikovanje (sile).!! (Toploto v Elektriko)
  Katero silo se največ uporablja?
  Elektriko!!
  Kateri je povprečni svetovni izkoristek preoblikovanja, iz prvotne v električno silo?
  ζ = 0,2-0,3!! (20 do 30%)

  Ker je dandanašnje splošno mišljenje vsmerjeno v elektriko, je postala elektrika glavni krivec stiske!
  Kaj je toraj iz tega razvidno?
  Da je treba v vseh možnostih uporabljati neposredno prvotno silo in ne preoblikovano!

  Z načini z neposredno uporabo prvotne sile, se prihrani do 90% sile. Obrnjeno, se porabi samo 10% sile, primerjalno z običajnimi napravimi na električni pogon.

  Tu se vidi kdo je glavni krivec stiske, a samo zato, ker je preoblikovanje z zelo slabim izkoristkom. ZATO ELEKTRIKO samo tam kjer je nujno.

  Elektrika je v primerjavi sile z kovinami, zlato. Samo po sebi je umevno, da nihče ne bo napravil žebljev za sestavo zabojev, ali pa sponk za škatlje, iz zlata, a elektriko se uporablja za najosnovnejše reči., kjer lahko deluje veliko bolje z navadno toploto.

  Glavna krivda je bila storjena v 7. desetletju prejšnega stoletja, ko so snovali nova mednarodna pravila za merjenje IS MKS. Na to je upozoril že Rudolf Plank in drugi znanstveniki, kakor je zapisal v uvodniku » Kältetechnik- Klimatisierung, 10 /1967, »Das Schicksal der Calorie«. Vse je bilo vsmerjeno v elektriko, zato so uvrstili za merilo Watt in Joule, ki je W/s, in nima nobene naravne podlage, je samo dozdevna mera. Toploto, ki je osnovna sila na zemlji, izraženo v Caloriji na podlagi vode, ki je tudi osnovna snov, osnovano na podlagi razlike med vtekočinjem in izparevanjem, deljeno na 100 stopinj, pa so spregledali. Brez toplote nam tudi elektrika nič ne služi, vse tvarno bi bilo trdo.
  Vem, da kakor je rekel A Einstein, je spremeniti mišljenje težko, toda
  JE EDINA REŠITEV.

  ELEKTRIKA, je daleč največji KRIVEC NEVZDRŽNEGA STANJA. Samo z preoblikovanjem se izgubi do 80% sile!!!!!
  Z krivcem pa se ne da popraviti napake, temveč se jo samo veča!!

  KATERA SILA JE PRIJAZNA OKOLJU?
  Osnovni potek v preprosti podaji.
  Po stvarjenju, je bila zemlja obdana z plini, kakor so dognali strokovnjaki, je bilo največ ogljika (C) in ogljikovega dvokisa (CO2). Ker tako življenje, ki ga poznamo zemljani, ne more biti v tem plinu, so razne glive in potem zelišča, potom sončnih žarkov začele svetlobno razdvajati (Fotoliza) vodo (H2O) in z svetlobno sestavo (fotosinteza) in stem razvijati prirodo. S prirodo se je počasi spreminjala sestava plinov, zmnjšal odstotek ogljika in pomnožil kisik (O2) tako so se lahko razvijale rastline, ki imajo v svoji sestavi včlenjen ogljik. Ognjeniki so z izbruhi, kakor tudi potresi, pokopavali prirodo, globoko pod zemljo. Prirodna snov se je v teku časa spremenila v trda, tekoča in plinasta goriva, zemeljsko ozračje pa je postalo omogočeno za življenje.

  Stem, da se ta goriva, ki jih izkopljejo ali izčrpajo iz podzemlja, okisajo (kurijo). V postopku kisanja, se zopet osvobojeni plini razpršijo v zrak. Toraj, ozračje se povrača v prvotno dobo. Z to razliko, da se je čiščenje ozračja odvijalo počasi, onesnaženje pa se zelo hitro množi.

  Čeprav je Stvarnik izročil naravo, v upravljanje človeku, skrbno nadzoruje razvoj. Zato je dal »odkriti«(*) način, kako se naravni počasni (po človeškem pojmovanju) krogotok »Razčlenitev-Sestava-okisanje/ Razčlenitev-Sestava-okisanje itd.« lahko skrajša. Namesto krogotok, ki v prirodi traja od mesecev do več let, se lahko z sestavo naravnega vplinjenja in svetlobne razčlenitev/sestava, lahko v nekaj urah zaključi. Stem pa se dejansko napravi sklop svetlobne razčlenitev/sestava / okisanje -svetlobne razčlenitev/sestava / okisanje itd. Toraj gorivo brez konca in onesnaženja. In to je gotovo NAJPRIJAZNEJŠA SILA ZA OKOLJE!!!
  In človeka.
  (*) Odkritje je nemogoče, če Stvarnik k temu ne pomaga, bolje rečeno, ne pokaže, ker o tem nam niso poznani zakoni, ki se stem odkrijejo. Drugače pa je pri izumu, kjar se na podlagi poznanih zakonov nekaj izume= domisli.

  Temu uvodu dodajam, kar sem poslal na Vlado in sicer samo najvažnejše.
  Ostalo kar je opis naprav, ki je bilo poslano v 10. delih, lahko pošljem na željo, ker je obilo opisov, orisov in slik.

  Vsekakor pa odvesi od Vsemogočnega, da v Previdnosti odloča, če je narod, ki je Božja ustanova, vreden da sprejme milost, ali pa se mu »zakrkne srce.«
  Še vedno veljajo besede ob predstavi Božjih nasvetov, (zapovedi) »To je Blagoslov ali prekletstvo«. Svobodna volja je odlika a tudi poguba.
  V prvi vrsti je dandanes potrebna spreobrnitev, da smo lahko deležni Blagoslova. To pa zahteva odločnost »Oznanjajte in opominjajte prilično, ali neprilično«. »Iščite najprej Božje kraljestvo in vse drugo se vam bo navrglo«.

 9. Spoštovani verujoči.
  V tem postnem času, ki se izteka, bi bilo zelo dobro, da bi prebrali, premislili in delovali, kar je zapisano v okrožnici »Hvaljen moj Gospod« (18/6/2015) in poslanici “Uporabimo usmiljenje do našega skupnega doma«. (Objavljeno: 01.09.2016 | Dogodek: 01.09.2016: Katoliška Cerkev ):
  V poslanici, je pokazana osrednja zapoved, povod in smiselj Stvarjenja človeka in nered zaradi prekrška osnovne zapovedi:

  2 Ker smo grešili. »Bog nam je podaril zemljo, da bi jo obdelovali in varovali (prim. 1Mz 2,15) in sicer s spoštljivostjo in uravnoteženostjo. ‘Preveč’ jo obdelovati – torej IZKORIŠČATI JO NA KRATKOVIDEN IN SEBIČEN NAČIN – IN PREMALO JO VAROVATI, JE GREH«.

  V tem jubilejnem letu se učimo iskati Božje usmiljenje za grehe proti stvarstvu, tiste torej, ki jih do sedaj še nismo prepoznali in se jih izpovedali. Zavzemimo se narediti konkretne korake na poti ekološke spreobrnitve, ki zahteva, da jasno zavzamemo stališče glede naše odgovornosti do nas samih, bližnjih, stvarstva in do Stvarnika.

  Spreobrnitev pa zahteva spremembo delovanja, toraj način življenskega sloga (grška beseda = paradigma).
  Toraj je nujno, da vemo, kako moramo delovati, da bodo naša delovanja skladna z dano dolžnostjo, ki nam je bila dana z Stvarjenjem. Kakor piše v poslanici ravnati z »spoštljivostjo in uravnoteženostjo«.
  Osrednja težkoča okoljskih sprememb je uporaba sile (energije). Razen osnovne prehrane, je vsa sila , ki jo dandanes uporablja človek povsem tujek za ravnotežje Stvarstva, toraj mu škoduje.
  Edina sila , ki jo nudi stvarstvo za uravnoteženo delovanje je PRIRODNA SILA (Bioenergija). Prirodna sila je krogotok vedno istih osnovnih snovi, ki se potom raznih postopkov razdvajajo ali sklopijo. Uravnoteženje pa zahteva nujnost delovanja znotraj Prirodnega krogotoka. Vsak izstop iz krogotoka brez vrnitve poruši ravnovesje. Krogotok pa nikakor ne dovoli vrinjenje snovi, ki ni iz krogotoka. Stem krogotok zagotovi ravnovesje.
  Ker je osnovna prirodna sila plin, se v naravnem okolju ne more uporabljati, ker se takoj po nastanku razprši v okolje.
  Lahko pa se uporablja po odkritju ulova, leta 2010, postopek v zaprtem prostoru. Ker ne more izpuhteti v okolje. To je za ravnotežje Stvarstva edina možnost in obenem za bodočnost človeškega obstoja.

  Ker je preobrat iz »lažnega napredka«, kakor so to imenovali mladi 15 marca na šolskem »štrajku«, je to povrnitev v pred tovarniško dobo, kar predlaga COP 21-22 in parišiki dogovor. To je pretekla doba okoli 250 let, je to dejansko kmetijstvo z dopolnitvijo pridelave Prirodne sile in izpopolnjeno uporabo sile, kakor je bilo takrat.
  Vsega tega pa ni na ponudbi svetovnega trga, ki ponuja samo naprave za lažni napredek, zato je vse to treba, ker je šlo to v pozabo, ljudi ponovno naučiti pridobiveti in uporabljati.

  Vsi podatki raziskovanja in razvoja so na voljo brez obveznosti. Vsi voditelji Cerkve in duhovni voditelji občestev, morajo nujno poznati Stvarstvo in jegove postopke, da lahko poučujejo vernike, kako opravljati svoje dolžnosti, dane ob Stvarjenju.

  To bodo morali vzeti v poštev najprej voditelji sami pri sebi da bodo potem lahko uvajali ljudstvo v navade, ki so soglasne z njihovim Stvarjenjem, to je celotno vsakodnevno delovanje.

  Vsekakor je treba ljudem ponuditi naprave, da bodo lahko vršili svojo osnovno poslanstvo, varovati Stvarstvo.

  Obilo Božjega Blagoslova, Modrosti in Božjega Usmiljenja Vam želim,

  • Če bi rad prodal svoje izume, potem najbrž časnik.si ni najboljša pot. Če pa imaš kakšne znanstvena razkritja, potem pa jih le opiši. Tako pa je vse skupaj zelo slab poskus propagande kljub priokusu pridigarstva.

   • Spoštovani Zdravko.

    Treba je razlikovati med izumi, odkritjem in sv. Pisemskih zapiskih.
    Jaz nikakor ne prodajam ničesar, toda v sv. Pismu piše: “Zastonj ste prijeli, zastojn dajajte”.
    Ker sem prejel, to tudi naprej dajem, seveda kdor je odprt za sprejem, jaz sem sprejel po Njegovi volji, nikakor po svoji zaslugi, ki kot smrtnik ne morem ničesa storiti.

  • Človek strmi in osupne nad vašim znanjem , poznavanjem mnogočesa in napisanim !
   Malo je takih med nami !

 10. If ob 15:17
  Saj se tudi nobeni koraki v smeri energetske varčnosti ne delajo na demonstracijah oz. ulici.
  Spodbujanje sovraštva enkrat med razredi, drugič med narodi, tretjič med generacijami pa izhaja od?

  Ruski rezim je med zadnjimi, ki bi imel interes, da gre Evropa in svet z resnimi koraki v smer energetske varcnosti in brezogljicne druzbe. Torej poanta clanka nima najmanjsega smisla in ima naravo ciste zablode.

 11. Veronika, pritisk ulice gre v tem primeru predvsem v smeri, da vlade tega sveta spostujejo obljube in zaveze, ki so jih same dale ob podpisu pariskega sporazuma o omejevanju toplogrednih emisij.

  A je zlocin in neka levicarska, marksisticna in v Kremlju skovana zarota zahtevati od nekoga, da se drzi obljube in mednarodno podpisane zaveze, ki jo je sam dal? Tudi Slovenija. In to evidentno ne bo slo brez predcasnega zaprtja njenih termoelektrarn na premog.

 12. Vladam so problemi prerasli čez glavo, zato jih ne skrbi prihodnost oziroma podpisani dogovori. Zato takšne demonstracije brez strokovne utemeljitve in usmeritve streljajo mimo.
  Ko bodo mladi zahtevali npr. zaprtje TEŠ (in tudi vseh ostalih onesnaževalcev), in to z učinkovitimi sredstvi, ki jih imajo na razpolago, bo delo politikov postalo bolj odgovorno.

  • V prejšem pisanju (14:05) ste napisali, da naj znanstvena razkritja opišem, Vas moram opomniti, da ko sem pred kratkem priobčil “osnutek mednarodne družbe”. Ste napisali, da je to neumno natolcevanje, čeprav je bilo tam natanko opisano, potek in enačbe postopka, kakor tudi natečaj enropske zveze, ki naproša raziskave in novosti za isto stvar.
   Ko pišete, da so toplogredni plini zabloda, dajte potrebne dokaze, saj ako bi vsaj malo poznali toplotnodejavnost, bi tega ne mogli trditi.

   • Zablode se ne dokazuje. Tisti, ki pravijo da so toplogredni plini (CO2) problem, bi morali imeti za to teorije in dokaze. Zaplete se jim pa že pri izračunu povprečne temperature. Torej, kdo zdaj ne razume toplotne dejavnosti?

    • Vsa sila (energija), ki jo nudi Stvarstvo zemlji, so vesoljski žarki, predvsem sončni. Ti imajo dolgo poto od sonca do zemlje, med potjo preden zadenjo površje zemlje morajo prodreti vse pline podnebja. Plini se pri tem ogrejejo, toraj odvzamejo del sile, ki jo dajejo žerki, stem pa se znatno zmanjša njih moč, ki je nujna za rastlinstvo in se stem zmnjša snov (Biomasa) to je hrana vir vsega živega. Plini pa se segrejejo predvsem v višjih plasteh, kar raztaplja ledenike, ki so hranitelji vode od zime za poletje. Tudi vodni hlapi se pomnožijo in stem pospešijo upadanje moči žarkov, ki dosežejo površje zemlje. Pozimi pa je površje zemlje prikrajšano toplote in je zato lahko nižja toplota toraj mraz.

 13. Sedanji protesti za enkrat prevzemajo funkcijo ventila na ekonom loncu. Ko bodo mladi dovolj osveščeni, ne bodo potrebovali zunanjega svetovalca. Upravičeno in utemeljeno bodo zahtevali strokovne sanacije tam, kjer je odpovedala dosedanja politika.

Comments are closed.