Rudy Giuliani, nekdanji newyorški župan, predstavil dokaze o volilnih prevarah

15
Rudy Giuliani, nekdanji newyorški župan, trdi, da imajo dokaze o volilnih prevarah.

Nekdanji newyorški župan Rudy Giuliani pozval medije, naj opravljajo svoje delo in poročajo, da obstajajo dokazi o volilnih prevarah, ki naj bi zadostovali za Trumpovo zmago.

Novinar Steven Ertelt na portalu LifeNews.com piše, da so nekdanji newyorški župan Rudy Giuliani in odvetniki Donalda Trumpa v četrtek, 19. novembra, na novinarski konferenci sporočili, da imajo toliko dokazov o volilnih prevarah iz več zveznih držav, da bi zadostovali za Trumpovo zmago.

»Lahko dokažem, da je Trump v Pensilvaniji zmagal za tristo tisoč glasov. Lahko dokažem, da je v Michiganu zmagal za verjetnih petdeset tisoč glasov.«

Obstajajo dokazi o volilnih prevarah

Giuliani je dejal, da je v teh državah nujno treba narediti revizijo in znova prešteti glasove. Nakazal je tudi, da novo štetje v Georgiji in drugih državah ne pomeni nič, ker bodo znova šteli tudi lažne glasovnice. Izpostavil je, da so v Pensilvaniji preprečevali delo opazovalcem na voliščih in po koncu glasovanja članom komisij za štetje glasovnic, da opravijo svoje delo; prihajale so tudi vreče in kupi lažnih glasovnic, ki so jih dodali pravilno oddanim.

Po njegovih besedah so demokrati v Pensilvaniji tudi prekršili zaščitno klavzulo o enakosti s tem, da so priskrbeli na desettisoče glasovnic v liberalnih Pittsburghu in Philadelphiji, pozabili so pa na konservativni del države. Prav tako so v Detroitu v Michiganu priče pod prisego dale pisne izjave, da so videle člane volilnih odborov, ki so napeljevali ljudi, kako naj volijo, in da volivcev niso pravilno identificirali za potrditev veljavnosti glasovanja. Trdi, da je v omenjenem mestu dovolj lažnih glasovnic, da bi tudi v tej državi zmagal Trump.

Nekdanji newyorški župan je tudi pozval medije, naj opravljajo svoje delo in poročajo, da obstajajo dokazi o volilnih prevarah, ki so jih našli Trumpovi odvetniki:

»Američani imajo pravico, da to vedo. Nimate pravice, da jim prikrivate.«

Na novinarski konferenci je govorila tudi Trumpova odvetnica Sydney Powell in jasno povedala, da je volilna prevara nagnila izid volitev v prid Joeju Bidnu: »Zmaga predsednika Trumpa bo prepričljiva. To bomo dokazali. In nazaj bomo zahtevali ZDA za ljudi, ki glasujejo za svobodo,« je dodala.

Guverner Arizone bo z razglasitvijo rezultatov počakal do odločitve sodišča

Tudi guverner Arizone Doug Doucey  je povedal, da izida predsedniških volitev v tej državi ne bo priznal, dokler sodišča ne bodo odločila v vseh zadevah. To njegovo izjavo je spodbudila prav novinarska konferenca Rudyja Giulianija v New Yorku. V Arizoni je sicer po neuradnih rezultatih Biden za enajst tisoč glasov premagal Trumpa, na sodišča pa so vložene tožbe. Guverner sicer pravi, da zaupa tistim, ki štejejo glasove, ampak:

»Na sodišče so bile vložene tožbe, to je pravica, treba jih je rešiti. Ko pa bo sodišče izreklo sodbo, bom sprejel rezultat volitev.«

Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj, ki je danes ogrožen, podprete z donacijo.

15 KOMENTARJI

 1. Zanimivo, da liberalni mediji v ZDA povsem ignorirajo tehtne ugovore na kredibilnost zlasti glasovnic po posti, stetih v mestnih srediscih z demokratsko dominacijo kot sta v Pensylvanii Philadelphia in Pitsburg. Ampak slovenski mediji, slovenski dopisnik nacionalne TV Andrej Stopar se obnasa enako ali se huje. Z levo roko odpravi tiskovno konferenco Gulianija in Trumpove odvetniske ekipe in deluje kot Bidnov propagandist…

  A zato ga Slovenci drago placujemo? Sem mislil, da je tam zato, da bo iskal, kaj je res v ZDA in to iz vecih perspektiv. Ne zelim izgube casa strankarskega PRa ene stranke iz ZDA, ampak pronicljivega nepristranskega opazovalca.

  Pa hudica, v komunizmu smo imeli boljse, bolj razgledane in manj pristranske zunanjepoliticne novinarje od teh danasnjih levicarskih propagandistov. Nic ni vredno vse to skupaj, vecina njih na Kolodvorski, od Stoparja do Ladike. Poceni propaganda in blefiranje na celi crti!

  Pri Ladiki je pa to igrana vsevednost o covid epidemiji in o krivdi za stevilke, ki jih imamo. En butl manipulantski, nic drugega kot to na njegov veleumni komentar v vcerajsnjem televizijskem Dnevniku!

 2. Seveda pa don Giuliani in Trumpova ekipa odvetnikov niso predstavili nobenega dokaza. Kot že zadnjih 10 dni odkar je stvari prevzel Giuliani so 90 minut natolcevali in razpredali o zarotah. In to s tako vnemo, da se je Rudy pred mikrofonom začel topiti kot voščena lutka.

  • Predstavili so nacine, kako naj bi se goljufanje dogajalo in to predvsem v kljucnih drzavah, kjer je zadnjimi glasovnicami Biden zasukal rezultat. Kot jih razumem, konkretni dokazi sledijo pred pristojnimi instancami. Je pa res, da nekaterih goljufij, za katere trdijo, da se dogajajo z glasovi po posti, pa glasovanjem z laznimi imeni, tudi ze na pokojnike, pa veckratna glasovanja, niti ni vec mozno v celoti preveriti in jih potrditi ali zavreci.

   Kot opazam, bi mnogi in premnogi v svoji zagretosti se kako goljufali, samo da ne zmaga Trump. Tudi s softverom digitalnega stetja glasovnic ( dokazano za nekajtisoc glasovnic enega od volilnih okrajev v Michigan, kjer so glasove za Trumpa prenesli k Bidnu) ali vsaj hekerskimi vdori v ta proces. Tudi v Sloveniji bi mnogi goljufali, da Jansa ne zmaga na volitvah. Celo najvisji sodniki so zlahka zanikali svojo profesionalno etiko, ko so pri raboti politicnega unicevanja Janse sodelovali z montiranim procesom in obsodbo brez dokazov tempirano na cas tik pred volitvami.

   • Že 14 dni strašijo z dokazi in karkoli so predstavili sodiščem je bilo zavrnjeno.
    Tudi tistih nekaj tisoč glasovnic je bila zgolj človeška napaka. In ker imajo ves proces večkrat preverjen so napako takoj zaznali in popravili (v pol ure).
    O “montiranem” procesu proti Janši se pa lahko le strinjam, da se ne strinjava.

    • Mislim, da je slo za napako v sistemu. Dominion voting, ki ima sedez menda v istem poslopju kot Soroseva fondacija in pomembne povezave vodilnih z Demokratsko stranko je eno velikih vprasanj kredibilnosti teh volitev.

     Eden razlogov, ne edini, zakaj sem tudi kar se e volitev v Sloveniji tice konzervativni ne le skeptik, ampak nasprotnik te opcije. Glasovnice, osebno na licu mesta obkrozene s kemicnim svincnikom in stetjem na roko je najbolj kredibilen nacin izrazanja in ugotavljanja volilne volje. Seveda vkljucno s pristopom za opazovalce volitev iz vseh opcij, tudi opozicijskih. Na smiselno razdaljo, ne 10 ali 15 metrov. In brez naganjanja opazovalcev volitev iz dvoran v casu stetja. Tudi to se je dogajalo na zadnjih ameriskih volitvah v prevladujoce demokratskih urbanih okoljih. Celo ploskale so dvorane tistih, ki stejejo, izganjanju republikanskih opazovalcev.

     • Vidim, da spremljate zelo “uravnotežene” medije. Priporočam kašno fact-check stran.
      Pri nas seveda obstajata tako predčasno kot poštno glasovanje. Vendar ne predstavljata bistvenega odstotka. Imamo pač to srečo, da za glasovanje na voliščih ne porabimo veliko časa (jaz cca 15min).
      Pri štetju glasovnic v USA pa so vedno neposredno prisotni kontrolorji, ki so iz vseh udeleženih strank.
      Opazovalci, ki jih na veliko omenjajo pa so zunanji opazovalci, ki lahko z določene razdalje opazujejo dogajanje. Letos so po raznih zveznih državah zaradi covid-19 število teh opazovalcev omejili in določili nekoliko večjo razdaljo opazovanja.
      Ti opazovalci pa pri samem štetju nimajo nikakršne pravno formalne vloge.
      V Pennsylvaniji (in verjetno tudi drugje) so zato postavili kamere prek katerih so lahko vsi zainteresirani v živo iz udobja domačega naslonjača spremljali preštevanje glasovnic.
      Za opazovalca (ne kontrolorja), ki so ga varnostniki ob aplavzu vseh prisotnih oddaljili iz prostora pa se pozanimajte zakaj je bilo temu tako.

     • Kaj pa pravite recimo na clanice volilnih komisij, ki so glasove prestevale z masko kampanje Biden na obrazu?

 3. Volilni defekti v ZDA, so opomin, da se takoj opravi volilna reforma v ZDA in Evropi, ki bo preprečevala volilne goljufije in napake.

  • Gospod Svitase,
   spet zahteva nekaj, kar lahko da samo Bog. Še tako idealno človeško reformo bodo zlikovci obšli. Moramo se spreobrniti, ni kaj.

  • Ni se dokaz, a podpira sum. Pristranskost in navijanje sicer ni zdruzljivo z verodostnostjo tistih, ki stejejo glasovnice.

   Glede na pripombo zgoraj. V mladosti, se v komunizmu sem amerisko politiko in sploh mednarodno politiko sledil predvsem prek revij Newsweek in Time in tudi slovenskih dopisnikov v tujini. Danes so sli tako ameriski mainstream mediji kot se posebej in paradoksno ( glede na zlom nasega komunizma) dominantni slovenski toliko v levo enostranskost in navijastvo, da mi ne ostanega drugega, ce zelim malo sirso sliko, da sledim tudi Fox. In v Sloveniji tudi Nova24TV.

   • No, če sledite Fox ste verjetno zaznali, da so zmago pripisali Bidenu.
    Še Tucker Carlson se je opravičil ker je širil lažno vest o pokojnem volilcu, ki naj bi oddal svoj glas.
    Carlson je tudi odkrito podvomil v izjave Sidney Powell o več milijonih ukradenih glasov ko mu ni bila sposobna predložiti nikakršnega dokaza za to.
    Mi je pa zanimivo, da je toliko ljudi sveto prepričanih v Trumpovo zmago. Kot da bi bilo to nekaj samoumevnega.

    • No, jaz nisem med njimi. Mislim pa ocitno podobno kot Carlson. Mozno je, da so bile goljufije kot jih opisuje Trumpov odvetniski stab. Marsikaj deluje sumljivo v tej obsedeni volji znebiti se Trumpa po vsej sili. Potrebni pa so materialni dokazi.

     • “obsedeni volji znebiti se Trumpa po vsej sili”
      Eh, večina volilcev se je pač odločila za drugo opcijo. Sam Trump pa je ža par mesecev pred volitvami začel s svojo kurjaško akcijo, da če bo izgubil bo to zaradi goljufije. In to svojo demagogijo po volitvah samo še stopnjuje.

Comments are closed.