Pohod za življenje za pravice nerojenih otrok

2
Urša Cankar Soares Foto: Tatjana Splichal

Potem ko je bil maja zaradi karantene odpovedan, bo v soboto, 3. oktobra, dopoldan v Ljubljani potekal Pohod za življenje. Izvedli ga bodo v skladu s predpisi, ki veljajo v času epidemije in navodili NIJZ, tako da bo varno za vse udeležence. Za pravice nerojenih otrok se bodo sprehodili od cerkve Sv. Jakoba do Prešernovega trga.

»Želimo si, da bi se dvignila zavest, da moramo biti zagovorniki nerojenih otrok in njihovih mater. Se mi zdi, da je tudi med kristjani to še vedno tabu tema, ki se jo s tem dogodkom lahko vsaj malo lotimo,« k udeležbi spodbuja koordinatorica organizacijskega odbora Urša Cankar Soares.

Urša Cankar Soares je z vero odkrila pomen zagovorništva življenja

Urša Cankar Soares, ki v svoji mladosti ni imela izkušnje življenja v globoki veri in se je kot najstnica začela od Cerkve oddaljevati, je pri svojih 24 letih doživela posebno milost. Na povabilo sodelavke se je udeležila romanja v Rim, kjer je doživela popolno spreobrnjenje.

»Vera mi je bila dana,« je Urša Cankar Soares dejala v pogovoru za tednik Družina.

Ko se je vrnila, je prek literature začela odkrivati Boga, o katerem se prej nikoli ni spraševala. Obisk svete maše je postala njen vsakdanji privilegij, pridružila se je skupnosti Emanuel in se za eno leto udeležila misijona v Rimu, kjer je odkrivala Boga in spoznala tudi moža.

Prek vere je Urša Cankar Soares odkrila tudi pomen zagovorništva svetosti življenja. Vprašanju do pred nekaj leti ni namenjala nobene pozornosti, prizna.

»Živela sem zelo posvetno življenje, uporabljala sem kontracepcijo, vzela sem jutranjo tabletko. Nisem vedela, da so to abortivne stvari. Poleg tega me veže izkušnja s prijateljico, ki se mi je kar dvakrat zaupala, da bo naredila splav.«

Ko je v rokah držala svojega prvorojenca, je spoznala, kako je resnično vsako življenje božje stvarstvo. Spreobrnjenje je doživela ob poslušanju številnih pričevanj žensk z izkušnjo umetne prekinitve nosečnosti. Danes sanja, da bi lahko nekega dne pestovala otroka, »ki bi bil rešen z našim trudom«.

Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj, ki je danes ogrožen, podprete z donacijo.

Pohod za življenje je lepa priložnost za odpiranje tabu teme

Lani se je Urša na povabilo p. Tadeja Strehovca vključila v Organizacijski odbor Pohoda za življenje in postala njegova koordinatorica. Dogodek, ki se ga v ZDA vsako leto udeleži več deset tisoč ljudi, je po njenih besedah za vse, posebno pa za družine lahko lepa priložnost, da doma spregovorijo o tej temi. Ob tem poudarja, da je svojo udeležbo treba najaviti. Več informacij, najdete TUKAJ.

Kdor se dogodka ne more udeležiti, je povabljen, da se združi v molitvi.

Vir: Družinaspl

2 KOMENTARJI

  1. Antifovke so jim fizicno hotele prepreciti svobodo zbiranja in izrazanja na prijavljenem legalnem pohodu. Policija je menda samo gledala in so red morali zagotoviti redarji.

    Ne dvomim, da bodo v prihodnjih dneh delezni verbalnih napadov in omalovazevanja leve scene, vkljucujoc dominantne medije. Zato, ker otroku pred rojstvom recejo clovek in zagovarjajo nerojenemu otroku temeljne clovekove pravice. Resnica in pravica je na njihovi strani.

Comments are closed.