Odstop Šarca je priložnost

16
Marjan Šarec postaja sam sebi največja grožnja za dolgotrajno kariero
Neopredeljeni volivci so jeziček na tehtnici, ko gre za izbor poštenih in sposobnih poslancev, ki jim je dejansko mar za dobro državljanov. Šarčev odstop bo dober in koristen za Slovenijo, če bo na oblast prišla po volitvah desno-sredinska opcija brez trdih levičarjev in naslednikov komunizma.

Odstopil je predsednik vlade Marjan Šarec. Odstop bo dober in koristen za Slovenijo, če bo na oblast prišla po volitvah desno-sredinska opcija brez trdih levičarjev in naslednikov komunizma. Če bodo »strici« zakuhali nove obraze leve provenience, ki bodo, kot že večkrat, ponovno prevarali volivce z lažnimi obljubami in prevzeli oblast, ne bo sprememb. Slovenija bo še naprej relativno nazadovala tako gospodarsko, razvojno in socialno, kot tudi glede človekovih pravic in demokratičnosti. Še naprej se bodo vedno bolj uveljavljali komunistični »prijemi« prejšnjega režima. Razkol (po Možini) državljanov, ki že dolgo niso več narodno zavedni Slovenci, se bo poglabljal. Sprava ne bo možna, obsodbe zločinov komunizma ne bo, ostali bodo »slavospevi« morilske, genocidne in teroristične falage NOB. Povečal se bo vpliv jugoslovanarjev, mohamedanske vrednote, širila se bo lažnivost in prikrivanje dejanskega stanja po mainstrem medijih in šikaniranje ter zakonsko omejevanje vseh, ki si bodo upali odkrito in objektivno govoriti, pisati in delovati.

Ker predsednik države ni »uspel« uveljaviti sprememb volilne zakonodaje, bomo zopet volili liste strank – »mačka v žaklju«. Namesto da bi volili posameznike, vredne zaupanja iz okolja volilne baze, katerih delo, ravnanje in prepričanja so volivcem znana.

Neopredeljenih volivcev ni!

Zato je nujno dobro organizirano ozaveščanje prebivalcev. Jasno in preprosto je potrebno obrazložiti potrebo po spremembi oblasti v desno – konservativno smer. Volivcem mora biti tudi posredovana osvežitev vseh zablod dosedanjih levih vlad in tudi »grehov« komunizma ne smemo pozabiti. Še posebno pomembno je tudi, da se volivce z objektivnim informiranjem o lažnivostih mainstrem medijev prepriča, da se ni potrebno več bati represij, šikaniranj in nadaljnjih laži.

Volivci morajo spoznati, da lahko in morajo za svoj dobro vplivati na stanje v državi s tem, da gredo na volitve in podprejo stranke, ki imajo ugled v Evropi. Ki se v preteklosti niso kompromitirale z dejanji in odločitvami, ki so Slovenijo pahnili v »moralno resignirano« stanje pod geslom:

»Saj ne moremo nič spremeniti, ker imajo prejšnji vse vzvode oblasti v svojih rokah!«

Ne bodo jih mogli več imeti, če bodo volivci vedeli in se zavedali svoje neomajne volilne pravice. Volivci se moramo zavedati izjemne moči vpliva na rezultate volitev, ko (če) oddajo svoj glas. Vemo, da so levi volivci v strahu, da izgubijo svoj vpliv in privilegije, bolj »disciplinirani« in volijo prenovljene komunistične stranke.

Žal pa konzervativni volivci ne volijo dovolj številčno. To je floskula in propagandni blef levice, da »mlačne«, slabo poučene in nacionalno nezavedne volivce odvrača od volitev. Dejstvo pa je, da so prav neopredeljeni volivci jeziček za izbor poštenih in sposobnih poslancev, ki jim je dejansko mar za dobro državljanov. Večini levim poslancem floskula »za dobro države in državljanov« pomeni samo dobro zase, svoje privilegije. Pomeni jim tudi izogibanje ciljem, ki smo si jih z osamosvojitvijo zadali, a jih dosedanji oblastniki niso hoteli uresničiti. Samostojno, demokratično in svobodno državo lahko oblikujemo samo z ozaveščanjem in odkritim aktiviranjem in opogumljanjem dobro mislečih nacionalno zavednih volivcev za res dobro državo. Kdor ne gre na volitve in ne voli konservativnih strank, ni SLOVENC!

16 KOMENTARJI

 1. Jasna beseda kot vedno g. Schwartzbartl!
  Problem je samo v zavajanju. Zanimiva je primerjava razvoja Slovenije skozi leta Koalicija z desnimi strankami, desne stranke in leve stranke. Priznati pa mora VAS slovenska desnica, da razni prenapeteži v SDS, ki so v bistvu izločeni člani bivše ZK na stara leta ne morejo “bevskati”, pogovarjati se drugače kot z vpitjem in diskreditacijo. Dokler bo SDS imela v svojih vrstah take ljudi in jim ne bodo povedali, da je čas, da se umirijo bo stanje duha tako kot je!

  • Nekoliko pokvari umetniški vtis tega posta le to, da bevskajo, vpijejo, diskreditirajo in izločajo predvsem člani drugih strank, nikakor SDS.

   • Ali je treba imenovati ga. Novakovo kmetica? Ali je treba na twitu cinično komentirati vsako potezo političnega nasprotnika? Mimogreda Trump ima zato štab 10 stalnih komentatorjev, on samo predstavi smer in namen! Če je to namesto likvidacije moderen način potem naj za trenutek g. Francelj počije in verjame, da je zmerjanje kateregakoli nasprotnika neprimerno za izvoljene predstavnike. Čeprav si zaslužijo.

    • V demokraciji politiki štejejo toliko, kolikor volivcev jih podpira in ne kakšni twiti in podobne obrobne stvari. SDS, kakršna pač je, zmore dobiti 25 do 30 % podpore. Druge sorodne stranke niti do 10 %. Zato bi bilo pametneje, da se te stranke malo več ukvarjajo s sabo in manj z drugimi. Kajti težava je pri njih, ne pri drugih.

    • Lažeš ali pa ne razumeš. Tanko je Ljudmilo Novak imenoval kmetico na šahovskem polju. Tudi neizobraženi vedo kaj pomeni ta prispodoba. Ljudmila Novak danes v službi levice na veliko razglaša svojo “samostojnost” in govori o JJ kot osebi, ki škodi desnici, članek si lahko prebereš v levem trobilu Večer, podobnega si lahko pred kratkim prebral tudi v Delu.

     • Tako je ! Kmetica na politični šahovnici ! Mislim da je bilo celo v navednicah, kot metafora…Ljudje Božji, se oglašate brez argumentov…Tovarišica Novakova kljub vsemu ni tako zabita, da ne bi vedela kaj počne s svojimi izjavami in nesramnostmi v Večeru in kaj ima od tega….

     • Hej! Gospod iz Ljubljane, nikar tako! S svojim obnašanjem kažete, da ima tista “kmetica” povsem prav! 😮

  • Spet ta preklemanska levičarska projekcija: kar počneš sam, pripisuješ nasprotniku. Kje so prenapeteži, izključevalci, tisti, ki diskreditirajo in izvajajo sovražni govor, voščijo kristjanom za Božič kot živalim, grozijo, da je v jamah še prostor. Je to SDS?. Ne, vsi po vrsti so to levičarji. Just Stanovnik bi rekel totalitarna poškodovanost, jaz pa pravim pokvarjenost.

 2. Ja, takole bi lahko bilo, če ne bi rdečkarji vedno, ko se jim zdi to potrebno, goljufali pri štetju glasov. Saj veste, kaj je rekel Stalin, ni pomembno, kako kdo glasuje, pomembno je, kdo šteje glasove!
  Razen tega volilni pravici glasovanja na proporcionalnih volitvah sploh ne moremo reči volilna pravica. Po mojem mnenju smo Slovenci zadnji narod brez volilne pravice v Evropi.

  • G. Francelj ne morem si kaj, da ne bi odgovoril. Kdo je naredil zmešnjavo pri volitvah je znano DEMOS!!!, ki je pristal na porazdelitev glasov tako, da je POTRČ (se spomnite tov. POTRČ) imel okraj z 8000 volilci mi bučki sledilci Demosa v Ljubljani pa 35.000 volilcev) potem pa so poštenjakarjem iz DEMOSA – ja našim poštenim predstavnikom povedali, da se nato štejejo glasovi v %. Zato je vsaj v tem delu upravičimo pomilovanje znanja poslancev, ker ne poznajo razliko med % in med absolutnim številom. Lumpu, ki je to naredil, je življenje- narava povesila glavo na levo in sedaj je učitelj ter se vozi iz Škofje loke v Ljubljano. Kdor ne pozna lastne zgodovine je revolucionar! Zaradi tega, da zver lahko zabriše sledi!

 3. Škoda, bralec2018, vedno poveste zgodbo z manjkajočim delom…

  Se je že začelo tole partizansko mobiliziranje volilcev. Ne bo dovolj “ozaveščati” o tem kdo so drugi, ampak se bo treba javno vključit v to kam naprej. Sicer bodo volilci “neumni” kot so spet pustili levičarjem oblast. Kajti ti neumni volilci so morda pametnejši kot vi misliite.

 4. Najprej 100 krat povedati, kaj pomeni viliti slo-pomlad in šele potem, kaj delajo v sosednji stranju narobe, kot tudi kaj delajo v konkurenčni ali celo splošno škodljivi stranki narobe.
  Ko grem v trgovino, ne pogledam najprej tega, kar ne maram kupiti, ampak stremim za tem, da pogledam, poiskusim najboljše in tako se izloči, kar ni dobro.
  Stran nujne bodoče koalicije pa ne napadati!!! To se ni obneslo. Izgubljata oba pri tretjih volilcih, ki bimorebiti le pristopili zraven.

 5. Lažeš ali pa ne razumeš. Tanko je Ljudmilo Novak imenoval kmetico na šahovskem polju. Tudi neizobraženi vedo kaj pomeni ta prispodoba. Ljudmila Novak danes v službi levice na veliko razglaša svojo “samostojnost” in govori o JJ kot osebi, ki škodi desnici, članek si lahko prebereš v levem trobilu Večer, podobnega si lahko pred kratkim prebral tudi v Delu.

 6. Vsaka Brezbrižnost nas v življenju stane . Včasih manj, včasih več, včasih malo, včasih pa Veliko !!! ! !!! In, Brezbrižnost (večine ) naroda, lahko narod stane prihodnosti , … kajti , če zaradi narodove Brezbrižnosti pride do izvolitve Pokvarjenih-Zlobnih-Sebičnih politikov – vodij, potem si je vsak narod sam kriv za svojo Bedo !!! ! !!! Žal.

 7. Priložnost Res Je, … dana od Boga, vendar dvomim, da jo bo ta naš ubogi Mrtev Slovenski narod zmogel prepoznati, in Izkoristiti sebi v prid …

 8. Na prejsnjih volitvah je SDS zbrala dvakrat vec od Sarcevih, pa ji ni uspelo oblikovati vlade. Ce bojo kmalu nove volitve, je malo verjetno, da bi SDS uspela povisati prednost pred Sarcem v primerjavi s prejsnjimi volitvami. Verjetno se bojo prej koncentrirali protidesni glasovi okoli Sarca in se ta utegne celo boriti za relativno zmago. Po mojem bi bilo modrejse kot sanjati o volitvah, kot tu dela E.A.Schwarzbartl, na katerih naj bi “koncno Slovenci spregledali in volili desno”, izkoristiti priloznost za oblikovanje vlade, ki bi dobro delovala dve leti in bi ji s tem rastla podpora.

Comments are closed.