Nam lahko Tanja Fajon končno razkrije, kaj v resnici je vladavina prava

10
Morda pa vladavina prava pomeni, da se država drži svojih zakonov. V tem primeru je bila tudi komunistična Jugoslavija raj vladavine prava.

Vladavina prava – izbrano orožje v rokah fašonistov[i]

Spreten manever infiltriranih levičarskih radikalcev v Evropskem parlamentu je pripeljal EU v novo patpozicijo. Evroposlanci so vezali pomoč za obnovitev družbe in gospodarstva po epidemiji covida-19 na sintagmo vladavina prava. Pa ste prepričani, da veste, kaj naj bi to pomenilo?

V slovenščini namreč besedna zveza ne pomeni nič. Pravo se namreč nanaša na veljavne zakone, ki jih zakonita ali nezakonita oblast razglasita in uveljavita na svojem območju, pravosodje pa v posamičnih primerih (tožbah) razsodi po njih. To naj bi se dogajalo prav, se pravi tako, kakor je po duhu zakona, ne po črki. Pa je to strašno težka stvar. Zato je pravosodje polje mnogih zlorab.

V človeku pa je osnoven čut za pravičnost, zato ljudje sklepamo, da so zakoni narejeni po kopitu pravičnosti. Pa niso, saj pravosodje ne deli pravičnosti, ampak zakonitost.

Vladavina prava je lahko tudi vladavina krivičnih zakonov ter slabih in pokvarjenih sodnikov

Gorje družbi, kjer zakoni niso pravični ali pa vsaj ne poskušajo biti. Globoko zasidrana želja po pravičnosti se zaleti v zakonodajo in pravosodje, ker slabi zakoni rojevajo vedno nove krivice, prav tako pa so slabi in pokvarjeni sodniki. Poleg pravičnosti morajo biti zakoni merjeni tudi z antropologijo, ki prevladuje v določeni civilizaciji in kulturi. Naša podoba, misel, filozofija, pogled na človeka določa tudi našo zakonodajo. Zato je ta popolnoma drugačna v muslimanskem svetu kakor v našem, ki ga bistveno določa krščanstvo in nasprotovanje temu.

Morda pa vladavina prava pomeni, da se država drži svojih zakonov. V tem primeru je bila tudi komunistična Jugoslavija raj vladavine prava.

Ranka država se je držala svojih zakonov, čeprav so bili nekateri objavljeni samo v tajnem uradnem listu in velika večina državljanov ni vedela, da sploh obstajajo. Nihče, no razen komunistov, ki so bili kot skupina nad zakoni in so delali, kar so hoteli, ampak tudi to je bilo po zakonu.

Morda pa vladavina prava pomeni, da veljajo zakoni za vse enako, da so razglašeni in sprejeti po točno določenem postopku v zakonodajnem telesu, ki ima legitimnost, ki izhaja iz volitev (npr. na Poljskem in Madžarskem, kjer imajo konzervativci večino). Ampak ta razlaga ne more biti prava, ker če pri nas ves levičarski univerzum trobi, da nam vlada fašizem oz. nam je vlada ugrabila državo, potem je naša vlada nelegitimna, nelegalna in v Sloveniji ne vladajo zakoni. Pa je vlada izvoljena po vseh demokratičnih pravilih in ima večino. Če pa bi torej ne veljalo za Slovenijo, potem v nobeni državi v Evropi ta hip ni vladavine prava. Kaj je torej vladavina prava? Ali bi lahko tisti, ki to besedno zvezo tako ljubijo in zlorabljajo v politične namene – za zatiranje in pritisk na njim neljube osebe in države – razložijo, kaj naj bi to bilo?

Nam lahko Tanja Fajon, vodja stranke fašonistov, razloži, kaj je vladavina prava

Je pa vladavina prava očitno nekaj tako uporabnega, da so ga poslanci v Evropskem parlamentu uporabili kot orodje, da spet dokažejo svojo moč nad drugače mislečimi in da nesramno uveljavijo agendo LGTBQ in teorije spola, ne glede na nasilje, ki ga s tem povzročajo. Ta agenda je pač nova oblika zatiranja drugačnih, ki so tokrat spet »ta normalni«, to je tista tiha večina, ki si ne zna ali ne more zaradi anemičnega demokratičnega sistema, izvoliti svojih predstavnikov v skladu s svojimi prepričanji.

To orožje, kot grožnjo političnim in ideološkim nasprotnikom in za njihovo diskvalifikacijo, pri nas uporabljajo predvsem fašonisti, privrženci stranke, ki jo vodi Tanja Fajon, ki se v Ljubljani klanja diktatorju in kriminalcu Borisu Kidriču in njegovi totalitarni partiji, v Evropi pa širi laži in blati Slovenijo. To so ljudje  brez družine, brez domovine, brez naroda, ima pa partijo in ideologijo, ki ji je bog bogat Madžar.

Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj, ki je danes ogrožen, podprete z donacijo.

V Evropi pa se uporablja s strani koalicije proti koreninam Evrope, tj. socialdemokratov, liberalcev in levičarjev (vseh, ki ne sprejemajo krščanstva kot svoje dediščine), na onem bregu pa tistim, ki so tam brez hrbtenice in lastnega svetovnega nazora (pri nas se jim iz meni neznanih razlogov pridružuje Ljudmila Novak), da pokorijo enfant terrible Poljsko in Madžarsko, po potrebi pa še Češko in Slovaško v korist razvodenelim in brezbarvnim zahodnim demokracijam Francije, Španije, Nizozemske, deloma Nemčije in Italije ipd.

Pri nas se koaliciji proti koreninam Evrope iz meni neznanih razlogov pridružuje Ljudmila Novak.

Razmerje moči v Evropi mora naštetim lobijem ostati kolikor dolgo je mogoče v korist Zahoda, ker je tam vse bolj gnilo in brez identitete in zato laže manipulirajo za uveljavitev svojih pogubnih zamisli. Oni so že tako napredovali, da jih praktično ni več kot narodov ne kot modela družbe, da bi nam bili lahko za zgled.

Vladavina prava, s praznimi parolami in rdečim tonom, krvavim od komunizma, je nevarno orožje

Vladavina prava je nevarno orožje, ker je pravo zdaj zlorabljeno s strani politikov, ki sami sebe imenujejo napredni, a so njihove metode nazadnjaške, saj niso izgubili ničesar, česar jih niso naučili dedje. Ti pa so bili komunisti in niso prinašali ne vladavine prava, ne svobode, ne napredka, ne pluralizma. Nič od tega. Prinesli so pa prazne parole, ki lepo zvenijo in določajo ideološki ton v družbi. In rdeč ton ni samo krvav od komunizma, ampak je ton, ki predstavlja zatiranje in propad.

Vladavina prava je nevarno orožje, ker tako kakor mnoge druge besedne tvorjenke levičarstva lepo zvenijo, težko je oporekati in se upirati praznini, ki jo prodajajo s takimi parolami. Pa je nujno, da sprašujemo po vsebini. Zato moramo vsakič, ko Tanja Fajon in njej podobni v evropskem parlamentu ali pri nas doma uporabijo to besedno zvezo, vprašati: »Kaj s tem konkretno mislite?«, ker so zlorabe že očitne in izsiljevanje nesramno.

Zato fašoniste vprašujem: Kaj je torej vladavina prava, ki bo odločala o milijardah za prijatelje?

Nihče ne ve in ne, ni samoumevno, da bi vedeli, zato povejte. Razen če niti sami ne vedo, ampak se lepo sliši in je priročno za utišanje drugače mislečih ali pa zato, ker lahko odločajo po mili volji, kaj naj bi to bilo.

In zato je vladavina prava nevarno orožje fašonistov pri nas ali v Evropi.

[i] Izraz, ki ga je avtor oblikoval za potrebe tega komentarja, označuje pripadnike SD, na čelo katere se je letos povzpela Tanja Fajon. Avtor si je zamislil, da mora ime zveneti podobno kot fašist, ker naj tudi bralec ve, da ni mišljeno nič dobrega; tudi oni morajo razumeti, ko pa tako radi uporabljajo fašist kot psovko za drugače misleče.

10 KOMENTARJI

 1. “Zakon in red” je bilo vedno geslo politicnih konzervativcev. Eno njihovih osrednjih in najbolj pogostih. Nikakor levicarjev.

  Nasprotno, levicarji prej nagibajo k temu, da cilji posvecujejo sredstva in sta jim zakon in red pogosto predvsem v napoto. Pravne norme radi raztegujejo kot harmoniko, interpretirajo jih enkrat tako, drugic povsem drugace, kot jim trenutno v danem slucaju ustreza.

  Nasprotno so konzervativci skepticni do utopicnih sanjarij in ne gojijo iluzij o popolnem svet. V tej perspektivi izmuzljivi druzbeni cilji niso v ospredju, ampak so vazna predvsem sredstva. Ali pot. Da se dela posteno, pravicno in po zakonu in da se sledi resnici.

  Torej, v konkretnem primeru: levica s Tanjo Fajon, ki ni neka velika figura, vred povsem blefira, kako da ji je posebej pri srca vladavina prava. Ce bi ji bila, ne bi bili tiho recimo do Madurovega rezima ali ruske prisvojitve Krima. Levici je predvsem do kulturne vojne in zeli zmage proti konzervativnima vladama po volji ljudstva na Madzarskem in Poljskem.

  S formulacijo vladavine prava in pogojevanjem proracunskih izplacil jim hocejo po svojem miselnem kopitu vsiliti agresivno LGBT agendo, popolno sprostitev abortusa, v perspektivi tudi evtanazijo in legalizacijo prepovedanih drog. Poleg tega pa nemotene migracije vseh vrst, tudi ilegalne, multikuturalizem in postopno zamenjavo avtohtonega prebivalstva s priseljenci drugih kultur in ver.

  Vse to z vladavino prava seveda nima najmanjsega opravka, ampak je taksno ideolosko-politicno vsiljevanje ( za katero imajo kot kaze trenutno v EU vecino po zaslugi nazorske razvodenelosti znatnega dela EPP, tudi Slovenke Ljudmile Novak pod sumljivim vplivom cudaskega asistenta Matica Cvelbarja) celo v direktnem nasprotju s pravom.

  Diktat militantnega progresivizma, ki ga je le volja po moci in ne vidi 3 metre pred sabo je to in nikakrsna vladavina prava!

  • Levičarji oz. levaki gradijo popoln svet po njihovo.
   Ker drugih ne vidijo (nezmožnost empatije), mislijo da so le oni sami sposobni preobrazbe sveta.
   Zato konzervativce ponižujejo, se poslužujejo intrig ipd za dosego “svetlega” cilja.
   Ker je važen cilj in ne pot, jim nihče ne pride do živega.
   Na oblast nikoli ne bi prišli s pomočjo demokratičnih vzvodov, ampak samo z nasilno revolucijo.
   Tega se zavedajo, zato takšni poskusi rušenja operativne vlade, kot je še ni bilo …

 2. Odličen zapis avtorja!

  Za geslom vladavina prava se običajno skriva krivično pravo. Tako je bilo v Hitlerjevi Nemčij, Stalinovi Rusiji in Titovi Jugoslaviji, ki je imela tudi tajne uradne liste oziroma tajne predpise.

  Spomnim se, kako sem pri vojakih na politični nastavi kritiziral, zakaj ima Jugoslavija tajne predpise, da to ni sprejemljivo za današnji čas, pa ni nič pomagalo, le kaznovan sem bil.

 3. Danes se za evropsko vladavino prava navdušujejo tisti, ki ignorirajo slovensko ustavno pravo, ki je najvišje državno pravo.

  Ignorirajo ga z:

  – neupoštevanjem demokratičnih slovenskih ustavnih temeljev in izključevanjem in sovraštvom do tistih, ki si prizadevajo za uresničevanje slovenske ustave, medsebojno ustvarjalno sodelovanje, demokratični dialog in demokratične odločitve.

 4. Že pred nedavnim sem zapisal v komentarjih Časnika, da je vlada šibka v pravnem elementu, kar se je potrdilo, ko ni objavila v uradnem listu odlok o pouku na daljavo, ampak je to objavljala le medijsko, kar pa je velika razlika s tajnimi predpisi bivše Jugoslavije, ki niso bili objavljeni ne v uradnih listih in ne medijsko.

  Po mojem je prišlo do tega pravnega lapsusa zaradi nevednosti vladne zakonodajne službe, kar pa dokazuje pravno šibkost pravnikov v tej službi.

 5. Tudi premier mora delovati interdisciplinarno. Pri tem mu mora biti odločilna desna roka odličen pravnik.

  Potem bodo njegovi tviti in zapisi vedno pravno vzdržni, torej neizpodbojni.

 6. V dejanskem pravnem pogledu državljani nismo prikrajšani, saj je bilo neštetokrat medijsko objavljeno kdaj se začne pouk na daljavo.

  Imeli smo tudi možnost pravnega sredstva, kar so nekateri izkoristili.

  V strogem pravnem formalističnem pogledu, pa je bila storjena napaka, ker odlok ni bil objavljen v uradnem listu.

 7. “Spreten manever infiltriranih levičarskih radikalcev v Evropskem parlamentu je pripeljal EU v novo patpozicijo.”

  Končno nekdo, ki naravnost pove, kakšno bolezen ima današnji Evropski parlament: zgodila se je in se bo še nadaljevala masovna infiltracija v parlament in v vse evropske strukture.

  Infiltriranje v “sovražnikove vrste” je namreč ob standardni uporabi nenehnih laži, sprenevedanja in zavajanja eno od osnovnih orodij komunistične oziroma skrajno leve taktike.

  Iz naše polpretekle zgodovine že dobro poznamo načrtno infiltracijo “naših” boljševikov v vrste Sokolov in popoln prevzem te organizacije s strani Partije že pred drugo svetovno vojno, kar je pripeljalo do velikega krvnega davka med vojno oziroma revolucijo in po njej. O tem je nedavno izšla zanimiva in pomembna knjiga.

  Danes si to levičarsko “spretnost” lahko ogledujemo in se ji čudimo v Evropskem parlamentu, pa tudi v vrstah ameriških demokratov. Brez skrbi, posledice ne bodo izostale, na vrsti je postopen prevzem, nato prej ali slej zaostritev razrednega boja v krvavo revolucijo. Pobijanje je pač najvažnejše poglavje v vsakem priročniku za izvedbo revolucije, da se med ljudi zaseje smrtni strah ter se jih prisili v “enotnost” in krvave zločine! Brez tega se revolucija ne izide, tako pravi revolucionarna teorija in praksa.

  Če kdo ob tem že zamahuje z roko, češ, “kako neumna napoved, kdo za vraga bi se danes v civilizirani in miroljubni Evropi ali Ameriki šel krvavo rihto!”, ga prosim, naj dobro premisli še enkrat, kaj se je zgodilo nam – koliko žrtev je potem zahtevala takšna ignoranca, tako pri nas kot drugod po svetu…

 8. Kaj je vladavina prava in kako smo mi daleč od nje, naj nam predava ddr. Klemen Jaklič. To gospo pa pustimo pri miru in ji prenehajmo delati reklamo. Sicer je ta reklama negativna, je pa reklama. Kdaj se nazadnje imeli reklamo za ddr. Klemena Jakliča?

 9. No, če vam Tanja noče, vam bom pa jaz razkril. Gre za vladavino pravih. Vladavino Tanje Fajon in njenih zločinskih somišljenikov, ki so v letih 1941-1945 pobili kompletno slovensko elito in potem s totalitarno diktaturo zavozili državo, danes pa se razglašajo za ponosne naslednike KP in se klanjajo Borisu Kidriču.

Comments are closed.