Jože Poglajen, svetnik RTVS, piše laži in zavaja

7
Mnenje Jožeta Poglajna, svetnika RTVS, je zavržno, ker piše laži in zavaja.

Podpora novoizvoljenemu generalnemu direktorju RTVS je bila prepričljiva, kar kaže, da mu večina svetnikov zaupa, zato so mnenja, Jožeta Poglajna, svetnika RTVS, zavržna, ker piše laži in zavaja. V zahtevnih časih živimo, smo omejeni in občutljivi, a upam, da se zavedamo, da ne smemo prizadeti človeške podobe v sebi in drugih. Le s samospoštovanjem in spoštovanjem drugih smo namreč ogledalo človeškega dostojanstva, po čemer hrepeni vsako človeško srce.

Mnenje Jožeta Poglajna, svetnika RTVS, je zavržno, ker piše laži in zavaja

Mnenje gospoda Jožeta Poglajna, objavljeno v Dnevniku – ima sicer vso pravico in kot svetnik RTVS celo dolžnost, da pove stališče do vodenja RTVS – ocenjujem kot zavržno, ker piše laži in zavaja. Že doslej je na Svetu RTVS izražal žaljiv in nekorekten odnos do ljudi, ki se ne strinjamo z njegovimi pogledi, to pa žal potrjuje tudi to njegovo pisanje o novem generalnem direktorju RTVS.

Podpora novoizvoljenemu generalnemu direktorju RTVS je bila prepričljiva, kar kaže, da mu večina svetnikov zaupa

Svetniki, ki smo podprli gospoda Andreja Graha Whatmogha (od 27 kar 18), smo se odločali po njegovi integriteti, znanju in sposobnostih, ne pa po omenjenih lažeh in zavajanju. Podpora njemu je bila dvakrat večja kot podpora drugouvrščeni kandidatki, aktualni direktorici RTVS, medtem ko je gospod Igor Kadunc v prvem krogu dobil najmanj glasov, kar tudi nekaj pove o njegovem dosedanjem vodenju RTVS. Na to so vplivali indici na nepregledno finančno poslovanje, na kar so opozarjali tudi Nadzorni svet (NS) in drugi pristojni organi.

Torej: v nasprotju z g. Poglajnom smo svetniki, ki smo volili g. Graha, prepričani, da RTVS že drugo leto posluje brez finančnega načrta ravno zaradi utemeljenih sumov o nepravilnostih pri poslovanju, na kar vseskozi opozarja Nadzorni svet RTV Slovenija. Gre torej za poslovne, kadrovske in druge občutljive zadeve na RTVS. O tem so se strinjali svetniki različnih idejnih usmeritev ter zato že pred dvema letoma in znova lani glasovali za razrešitev g. Kadunca in obakrat je za večino manjkal le en glas. Nikakor torej ne gre za naše in vaše, pač pa za korektno poslovanje zavoda.

Verjamem pa, da je v interesu vseh plačevalcev naročnine, da RTVS posluje pregledno in da ustanovo vodi človek, o katerem smo prepričani, da to zna in je pripravljen strokovno voditi ustanovo.

Prepričan sem, da je bil ravno zaradi realnega, celovitega in v dobro nacionalne TV in njenih plačnikov podanega programa v teh zahtevnih časih gospod Grah z prepričljivo večino izvoljen za novega generalnega direktorja RTV Slovenija. Pričakujem pa, da bodo tudi svetniki, ki niso glasovali zanj, to spoštovali. Milo rečeno, pa je neumestno, nezrelo in nekorektno, da kdo širi nezadovoljstvo nad novoizvoljenem direktorjem v javnosti z zavajanjem in podtikanjem.

Zasl. prof. dr. Janez Juhant, svetnik RTV Slovenija

7 KOMENTARJI

 1. Besede, besede, besede … Kako olepšavamo, kajne?

  “Mnenje Jožeta Poglajna, svetnika RTVS, je zavržno, ker piše laži in zavaja” se napiše: “Jože Poglajen laže.”

  Zna katoliški duhovnik pisati tako enostavno? Zna ampak ne upa?

 2. Raste nova generacija potomcev partijskih ritoliznikov: Koprivc, Poglajen, Korče, Kordiš …….
  ki so jim doma v skupnostih (menda družinskih) vsadili cep laži, sprenevedanja…….
  Še dobro, da je čas drugačen in da se informacije ne prenašajo s ciklostilom na četrtkovih večernih mašah lokalnih partijskih celic.
  Tisti ki ne veste kako je bilo: v sredo je bil rok za oddajo pridig iz centrale ZKS , Tomšičeva 5 (sedanji vhod za poslance v DZ), nato pa so posebni sli vozili po Sloveniji razmnoženo gradivo po ciklostilu (rjav ne bel papir se je uporabljal za stroj, ki je preko matrice puščal modro barvo za tiskanje). Popoldan so imeli čas za učenje vsi partijski šefi po celi Sloveniji, nato pa zvečer partijska celica in obravnava “pridige”.
  Kdor je bil od partijskih sekretarjev (tak ki je komaj naredil osemletko, takrat še ni bilo (psihologov-psihopatov) je sporočilo iz papirja kar bral.
  Tisti ki ima še priliko (med 75 do 90 let starejše AFŽejevke in moški, ki so še vedno prepričani, da jim bo Janša penzije pobral) vprašajte starejšo ženico ali očaka, dajte na mizo kozarec vina in se smejte na preživeto mladost, ki so jo zapravili.

 3. Ekskluzivno financiranega, Državnega, pa če tudi pluralnega medija enostavno ne potrebujemo. Investirati letno preko100 mil zgolj za ustvarjanje privida je neracionalno in negospodarno. Namreč na drugi strani je tisoče partikularnih iniciativ, ki zahtevajo svoj košček pluralnosti in če se državni medij drži svojih ustanovnih dokumentov postane in je, negledljiv oz. je postal pretežno zatočišče, v najboljšem primeru sila povprečnega kadra. Razpustitev JZ je najbrž edina alternativa.

Comments are closed.