Ministrica Kozlovič naj objavi plače sodnikov in tožilcev!

4
Liljana Kozlovič / foto: STA

Podobno kot je notranji minister Aleš Hojs objavil plače policistov, pričakujemo od ministrice za pravosodje, gospe Lilijane Kozlovič, da prav tako objavi, kakšne osebne prejemke imajo tožilci in sodniki.

To bo znatno povečalo zaupanje ljudstva, v imenu katerega se v Sloveniji deli pravica. Mislim, da zadržkov za objavo ni, zato prosim, da se ta ukrep uresniči čim prej. Dobra praksa ministra za notranje zadeve nam je spodbuda, da to zahtevamo tudi na drugih področjih.

Tožilci pa so tudi sicer problem glede tega, ali res zaslužijo svojo plačo, kajti kot vidimo, celo prelagajo tožilske dolžnosti na obrambo (umor Janka Jamnika), sodniki (nekateri) pa za naš denar in v imenu ljudstva ščitijo kriminal in ustvarjajo nadomestne morilce.

Pri pokvarjenih ljudeh, med njimi so tudi tožilci in sodniki, denar odpira vsa vrata

Sicer pa: epur si muove – in vendar se vrti. Do nedavnega celo objava fotografij sodnikov ni bila dovoljena. Po policistih so zdaj na vrsti tožilci in sodniki. Ne gre za lov na čarovnice. Pošteni sodniki in tožilci svojih plač nimajo kaj skrivati. In tudi šolniki bodo prišli na vrsto.

Kriminalne protipravne sodbe in montirane obtožnice po modelu Blanke Žgajnar se ne producirajo zastonj. Pri pokvarjenih ljudeh, tudi med sodniki in tožilci, denar odpira vsa vrata. Zato si je dobro zapomniti: pameti in poštenosti je zmanjkalo, ostane nam samo še javnost.

Sicer pa: država, v kateri so barabe in kriminalci bolj glasni od poštenih ljudi, je izgubljena.

Vili Kovačič, državljan K.

Davkoplačevalci se ne damo

4 KOMENTARJI

 1. Tole pa je poteza Vilija Kovačiča. Javni poziv poštenjakarjem, ki pravijo da so sodniki.
  Ko se bo v to torta zarezalo po kulturnikih bomo počasi, tako kot zmeraj v družbi doživeli spremembe.
  Za dokaz svetniške etike:
  Oglejte si lastnino gozdov in travnikov v okolici Ljubljane, Maribora, Celja Kopra, Novega mesta. Same svetniške pijavke iz vrst odvetnikov in prikritih sodniških povezav.

  • Menim, da je prav pravosodje poden slovenske družbe. Če sodnik ali tožilec ne odgovarja za ničesar, potem so tudi njihove plače previsoke, saj je sleherna odgovornost vnaprej izključena. Zato, someščanka Kozlovičeva, ne samo pogum, ampak dolžnost, da slediš ministru Hojsu in objaviš plače sodnikov in tožilcev.Nekateri se jih zaslužijo, spet drugi pa niti približno ne. Vsaj en korak v normalnost. V normalni državi bi vsi tožilci in sodniki, ki so sodili v zadevah Patria, Novič in Kangler, preprosto morali leteti na cesto in še materialno odgovarjati. Daleč smo od normalnosti.

 2. Vendarle se premika, prihaja čas sprave z dobrim, pod pogojem, da večina državljanov zavrne korupcijo zla.
  Prihaja čas, ki smo gta sanjali, če bomo vztrajali. Sedanja koalicija je dokaz za zorenje pameti in spoznanja, da z zlom ni imeli opravka, niti graditi mostov. Hvala vsem, ker vztrajate: HVALA VZTRAJNIKOM-BODIMO VSI VZTRAJNIKI DOBREGA!

Comments are closed.