Odprto pismo novi varuhinji pravic gledalcev in poslušalcev RTV Slovenija

3
Marica Uršič Zupan, varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev RTV SLO

Čestitam vam za novo delavno mesto varuhinje pravic poslušalcev in gledalcev RTV Slovenija!

Saj ne vem, kako bi vam napisal, a ne želim biti žaljiv. Nova metla pometa bolje, a to bomo gledalci in poslušalci RTV SLO šele spoznali.

Začnimo s tem, da moram mesečno plačevati RTV SLO prispevek, ker imam elektriko. Čudno, da ne plačujem poletov na Luno, ker imam avto. Pri tem moram na osrednjem slovenskem mediju spremljati zavajanje in manipulacijo, odkar gledam našo televizijo. Prav, v prejšnjih časih še razumem, a po demokratizaciji in osamosvojitvi Slovenije tega ne razumem več. Naj navedem samo zadnji primer.

RTV Slovenija o določenih zadevah poroča selektivno, o drugih pa sploh ne

Pred dnevi so v Dnevniku predstavili novo predsednico Evropskega parlamenta Roberto Metsolo. Niti enkrat niso povedali, da je članica Evropske ljudske stranke, a so trikrat govorili o socialistični stranki v Evropskem parlamentu in še o nekaterih drugih strankah. Kaj šele, da bi omenili, da je Evropska ljudska stranka največja stranka v Evropskem parlamentu. Ime Evropska ljudska stranka tako ali tako zelo redko omenjate. Ali se bojite, da se bomo Slovenci vprašali, zakaj pri nas ne izvolimo Slovenske ljudske stranke v parlament? Ali pa vam kdo naroča, kaj smete in česa ne? Ali pa ste sami tako vezani na KUL, da o njem poročate v vsakih poročilih?

Še nekaj mi že več kot 30 let leži na duši. Nikoli niste poročali o taborih SLS, pravzaprav sta bila prva dva tabora SKZ. Samo Odbor za varstvo človekovih pravic, ki je zrasel iz afere JBTZ, in Nova revija sta začela osamosvojitev in demokratizacijo Slovenije. Taborov očitno sploh ni bilo, miroljubnih srečanj več tisoč ljudi za našo Slovenijo očitno sploh ni bilo. Verjetno bo moral Jože Možina (ali kakšen od njegovih naslednikov) čez nekaj desetletij postaviti tabore po 1988 v zgodovinsko resnico in v pravi zgodovinski okvir. Tako kot so zgodovinsko zelo pomembni tabori Slovencev od leta 1868 do leta 1871.

Če ne bo šlo na bolje, se bo RTV Slovenija preimenovala v RTV KUL

Predlagam, da spremenite ime: iz RTV Slovenija v RTV KUL. Resno pa vas vprašam nekaj drugega. Kako pričakujete plačevanje naročnine, če gledalce zelo slabo obveščate? Slabo obveščeni Slovenci sprejemamo slabe odločitve in potem nam zmanjka denarja za plačevanje RTV-naročnine. Izgovor, da ne znam pisati in zato ne objavljajo mojih prispevkov, je bil dober za Primorske novice leta 1990, danes ne pride več v poštev. Izgovor, da Nova24TV ne poroča objektivno, tudi ne pride v poštev – vsi vemo, čigava je ta televizija. Tudi drugi morebitni izgovori bodo samo izgovori. Treba je bistveno spremeniti način poročanja RTVS!

Ena od posledic takega poročanja v Sloveniji je tudi to, da vodilni politiki desne in leve strani (poleg nesprejemljivih medsebojnih obračunavanj, ki jih vaša RTVS tudi vestno objavlja) nikoli ne pridejo skupaj na države proslave. Prišli pa so skupaj na pogreb Ivana Omana. Mogoče bodo prišli skupaj tudi na pogreb Republike Slovenije.

Vir: Slovenec

3 KOMENTARJI

 1. Ja , ogromno je primerov, ko Rtv v preteklosti ni delovala kot nepristranska javna RTV, ki spoštuje ustavne demokratične in domoljubne temelje slovenske države.

 2. Že pred uradno osamosvojitvijo se je zaćela SRS transformirati z fake sestopom z oblasti in hinavsko zamrznitvijo kučanove rdeče knjižice. Za uspeh volilnega nategovanja Slovenk in Slovencev, ker Demokracija ne pozna gumijastih volilnih kroglic, je kučan ljudstvu navrgel, ne, da ni Kristjan ali veren, dovolj je bilo, da so stare mamce po deželi točile krokodilje solze, da pa on za Veliko noč obvezno je šunko! Niti tega ni povedal ali je blagoslovljena ali ni, ni bilo treba nič reči, je za slovenskega gumijastega brezhrbteničarja bilo dovolj, da je volil/a to prekleto vrhunsko barab.
  Transformacija je lahko tudi tranzicija, transport, morda premična sprememba na nekaj, v glavnem po tisti neprespani noči, ko se ni dalo sanjati do jutra po Kučanovem dekretu se je Slovenija hitro prelevila ali izlevila v Udbokučanistan, ki vlada iz , deloma Ospredja, 100% pa iz Ozadja po vertikalah in po vseh horizontalah in kanali vodijo vsepovsod, v šport, v šolstvo, v ljudsko milico, v Cerkev, skratka povsod kjer se valja kaj denarja.
  RTV SLO ali špica kučan Agitpropa 571 hlapcev ali tudi HANZI RTV (tisti, ki je posiljeval in ubijal ter razsekoval Hribarjeva -To noč sem jo videl) nas že 30 na 50 let podlage obravnava na revolucionaren, uzurpatorsko diktaturen ostuden način kot sužnje, podložnike in kot žrtve.
  Na žalost naši predstavniki v Parlamentu tega nikoli niso vzeli preveč zares in tudi še kako smo zdaj tu kjer smo.
  Naša destinacija se imenuje Aparthajd rdeči kolhoz gulag Udbokučanistan, spremembe gor ali dol, smo v riti, ne glede na to ali kučana- Lažgošarja pobere Matilda jutri ali pa čez 10 let, čist vse en drek.

 3. Za nas ni tako nmevarrna grožnja zbiranje 100 tisoč vojakov na ukrajinski meji. Za nekaj bolj nevarnga gre. Zopet so budili KOMINTERNO IN TO SE POZNA PRI NAS. T.i. udbomafija je le del njenega sestava- odvisno od države do države. Je bil padec letala vrha poljskih politikov pred pristankom v Katinskem gozdu slučaj tehnične napake, človeški faktor?! Poznavalci pravijo, da so imeli v ruski armadi že takrat sredstva za morenje elektronike v letalih in so bili sposobni strmoglaviti kogarkoli, le da so to doslej skrivali, kot kača noge. Uporabljajo pa pri nekonvencionalnem napadu na Ukrajino. Tam bod0o razsuli gospodarstvo s temi napadi, ali so pri Natu iznašli odgovor na to ali so že kapitulirali?! Ali ruska vojska provocira ZDA, da se izda ali ji je že kos ali nimajo ODGOVORA?! Rusi bodo tu stopnjevali, dokler ne bodo pri Natu osramočeni in bvodo morali dati nek odgovor ali pa žrtvovati bivše države SZ, eno za drugo. Bodo Ukrajinci sami prosili Ruse, naj nehajo, da so pač del usode zahodne SZ?!!

  Zares odločiolno leto v svetovnem merilu.

Comments are closed.