Levičarska elita nam še vedno povzroča težave v spopadu z virusom

7

Nosilec odpora proti izvajanju ukrepov je levičarska elita, ki ima na žalost v rokah vse ključne vzvode delovanja družbe: večino gospodarstva, medije, ves javni sektor s sodstvom vred. Brez dekomunizacije so ohranili trdno vez s svojimi predniki, ki so izvedli krvavo revolucijo. Ob negativni kadrovski selekciji so vrhove zasedli tisti, ki so tam dejansko v resnici najmanj primerni.

Tako je bilo spomladi v Bergamu

 V prispevku: Širjenje virusa covid-19, kar počnejo razvajeni »kaviar levičarji«, je v resnici zločin sem povzel stanje v Bergamu v času prvega vala.

»Gre za primerjavo števila umrlih v obdobju od 20. februarja do 31. marca 2020 v primerjavi s povprečjem med 20. februarjem in 31. marcem v letih od 2015 do 2019. V letih do 2019 je bilo v tem času povprečno število smrti 1180, letos je bilo v enakem obdobju 6238 umrlih. Od letos umrlih so pri 2346 kot vzrok definirali covid-19. Do velikega povečanja števila smrtnih primerov je prav tako prišlo zaradi drugih vzrokov (2712 umrlih, kjer ni bil vzrok smrti covid-19), kar lahko pripisujemo kolapsu zdravstvenega sistema. V tem obdobju se je število umrlih povečalo kar za 428 odstotkov, če pa obravnavamo samo obdobje v mesecu marcu, ko se je epidemija razdivjala, je povečanje kar 567,6-odstotno.«

Takrat je virus ušel izpod kontrole. Ocenil sem tudi, kaj bi se ob nekontroliranem širjenju virusa zgodilo v Ljubljani oz. Sloveniji.

»Če te številke prevedemo na Ljubljano z okolico, kjer je približno podobna gostota poselitve (približno petsto tisoč prebivalcev), bi v enakih razmerah nezajezitve virusa pomenilo približno tri tisoč umrlih namesto okrog petsto na mesec, za Slovenijo (če bi prišlo do rajanja v Kranjski Gori, veselice v Planici in hkrati koncerta v Stožicah, bi se Slovenija spremenila v Bergamo) pa približno dvanajst tisoč mrtvih namesto dva tisoč v enem mesecu. Epidemija pa brez zajezitve na začetku traja najmanj dva meseca, kot vidimo iz praktičnih izkušenj.«

Tako pa je danes pri nas

Danes nam je epidemija ušla izpod kontrole. Na srečo sicer še ni tako dramatično (in upam, da ne bo), se pa bojim naslednjih tednov. Že brez tega smo v samem vrhu po številu umrlih na milijon prebivalcev. Eden izmed razlogov, da (še) ne dosegamo zgoraj predvidenih številk, je zagotovo boljša priprava na drugi val, kot so npr.:

 • število postelj v bolnišnicah (tudi za intenzivno nego z respiratorji), ki pa ni neomejeno predvsem zaradi omejenega števila osebja. Z entuziazmom posameznikov (na etični pogon) se pa v nekaj mesecih ne da popraviti organizacijske kulture, ki je daleč od te, kakršno zahteva sodobno spreminjajoče se okolje na vseh področjih;
 • veliko boljša je opremljenost zdravstvenega sistema (in celotnega prebivalstva) z zaščitno opremo;
 • bistveno več je znanja, tako o naravi virusa kot o načinih, kako se z njim spopasti;
 • izkušnje iz prvega vala v DSO-jih, ki pa zopet v tem času niso mogli pridobiti zadostnih dodatnih prostorov za izoliranje, osebja pa je primanjkovalo že pred nastopom epidemije. To bi zahtevalo resen premislek o enotnem plačnem sistemu v javnem sektorju, ki je postal huda ovira v mnogih sistemih javnega sektorja. Vse se pač ne da medsebojno primerjati oz. rangirati samo na osnovi stopnje izobrazbe;
 • dejstvo, da se navkljub propagandi proti ukrepom samo manjšina (ki pa je še zmeraj prevelika) ukrepov ne drži dosledno ali jih celo stalno na različne načine sabotira ipd.

Potrebujemo resen premislek o enotnem plačnem sistemu v javnem sektorju, ki je postal huda ovira v mnogih sistemih javnega sektorja. Vse se pač ne da medsebojno primerjati oz. rangirati samo na osnovi stopnje izobrazbe.

Levičarska elita, ki se ukrepov ne drži dosledno oz. jih sabotira, nam dela velike težave

Ampak ta manjšina nam povzroča velike težave. Levičarska elita trdi, da je za stanje kriva trenutna vlada. In v tem je precej resnice. Ampak ne zaradi tega, ker bi delala slabo, temveč zato ker pač niso oni na oblasti. Tako kot so leta 1941 njihovi predhodniki napadli in pobijali svoje pogosto namišljene nasprotnike ter dražili okupatorja, da je ta izvajal hudo represijo nad narodom, tako danes napadajo narod s spodbujanjem upora proti ukrepom za zajezitev epidemije in s tem povečujejo hudo zdravstveno in ekonomsko krizo.

Vsakdo, ki dela, dela napake. To velja tudi za vse vlade. Naša ni izjema. Vendar za nizko stopnjo empatije, neodgovornost, nesposobnost razumevanja tako preprostih ukrepov, kot so upoštevanje navodil, da je treba uporabljati masko, omejevati socialne stike, držati distanco, se umivati in prezračevati, ta vlada nikakor ni odgovorna.

Nosilec odpora proti izvajanju ukrepov je levičarska elita, ki ima na žalost v rokah vse ključne vzvode delovanja družbe: večino gospodarstva, medije, ves javni sektor s sodstvom vred. Brez dekomunizacije so ohranili trdno vez s svojimi predniki, ki so izvedli krvavo revolucijo. Ob negativni kadrovski selekciji so vrhove zasedli tisti, ki so tam dejansko v resnici najmanj primerni.

Kaj je zanje značilno? Popolno nesposobnost empatije levičarska elita pokaže v odnosu do grozljivih zločinov njihovih prednikov nad sodržavljani, ob tem pa so vsi veliki ljubitelji živali, nekatere (po navadi so to ženske) so celo veganke. Njihova usta so polna skrbi za neprivilegirane in ranljive skupine. Ob tem pa brez pomisleka znorijo, če omeniš, da so predniki, katerim sledijo, izvajali zločine, primerljive ali celo hujše kot v Srebrenici.

Domobranci in njihovi svojci, intelektualci, podjetniki ipd. zanje pač niso bili ljudje in jih je bilo treba pobiti. Tako kot so bili Nemci prepričani, da so Judje podljudje. Danes so storilci teh dejanj starci, ki so tako in tako tik pred Matildo.

Pranje možganov ima na ubogega preprostega človeka poguben vpliv

Kljub prepričanju o intelektualni superiornosti ima levičarska elita neverjetno nesposobnost razumevanja situacije. Zelo značilen je primer, ko novinarka (imena si nisem zapomnil) vprašuje: Zakaj pa šole ne bojo odprte, saj ste rekli, da bodo zaprte samo 14 dni? Ni igrala. Resno je mislila. In tudi vse tiste napadalne novinarke in novinarji, ki napadajo vlado, delajo to iz prepričanja, ne iz hudobije. Pranje možganov je bilo izjemno uspešno. Tu je treba poudariti, da obstajajo trije ključni izvori za pridobivanje vrednot in svetovnega nazora:

 • družina: vsi po vrsti izhajajo iz levičarskih družin. In družina je najpomembnejši vir informacij: da ti smer, katere informacije boš sprejemal,
 • šola, delovno okolje: šolski sistem je neverjetno nagnjen v levo na vseh nivojih. In to vsako leto bolj. Pričakovati, da bodo tu dobili uravnoteženo izobrazbo na levo podlago od doma, je iluzorno. Celotno delovno obdobje so v organizacijah, kjer se preferira levičarstvo, še posebej če želiš napredovati. Tu torej tudi ni pričakovati uravnoteženja na že dvojno levo podlago;
 • za nameček pa tisti iz prvih dveh izvorov (družina, šola) ustvarjajo še socialno okolje. Mediji in drugi mnenjski voditelji (t. i. intelektualci, akademiki, kulturniška in na žalost celo športna scena) iz vseh zvočnikov napadajo vse, kar ni levičarsko. Na ubogega preprostega človeka ima to seveda poguben vpliv.

Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj, ki je danes ogrožen, podprete z donacijo.

Delodajalci se pri nas večinoma ne zavedajo svoje odgovornosti za zdravje in varnost pri delu

Omeniti pa moram še eno posebnost, ki ni ravno značilna za razvite države (kamor po klasifikaciji spadamo). ZVD 5. člen: Delodajalec mora zagotoviti varnost in zdravje delavcev pri delu; in 8. člen: Če delodajalec prenese strokovne naloge na področju varnosti pri delu na strokovnega delavca ali zunanjo strokovno službo ter strokovne naloge v zvezi z izvajanjem zdravstvenih ukrepov na izvajalca medicine dela, ga to ne odvezuje odgovornosti na tem področju. Tudi obveznosti delavcev glede varnosti in zdravja pri delu ne vplivajo na načelo odgovornosti delodajalca. Vir: Zakon o varnosti in zdravju pri delu (ZVZD-1).

Covid-19 je bolezen, ki močno vpliva na zdravje delavcev. Če bi se delodajalci (in vodje na vseh nivojih) zavedali, da so odgovorni za zdravje svojih (so)delavcev in bi to razumeli kot skrb za ključni resurs v svoji organizaciji, bi bilo zagotovo veliko manj težav.

Če pride okužen delavec, ki se je okužil v prostem času, na delovno mesto, s tem ne ogroža samo zdravja svojih sodelavcev, ampak tudi organizacijo delovnih procesov in poslovanje v celoti.

Stalno odklanjanje odgovornosti za celovito zdravje in varnost delavcev ter njihovo samozaščitniško ravnanje ni samo neodgovorno, temveč za nekoga, ki skrbi za poslovni proces, tudi nerazumno.

Reši nas lahko samo cepljenje in upanje, da se nas bo zadosti cepilo proti covidu-19

Takšne (zavožene) organizacijske kulture se ne da spremeniti čez noč. Potrebno bo novo znanje in predvsem pripravljenost posameznikov, da to znanje in energijo uporabijo za dobrobit naroda, ne za svoje privilegije. Bo potrebnih kar veliko energije in časa, saj ne gre nič samo od sebe. Zato je edino upanje v tem trenutku, da pride cepivo čim prej in da bo med nami zadosti posameznikov, katerim zgoraj našteti izvori poneumljanja niso popolnoma oprali možganov. Do takrat pa bo v zdravstvu, DSO-jih, družinah ipd. še zelo hudo in verjetno se bo to celo stopnjevalo.

Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj, ki je danes ogrožen, podprete z donacijo.

7 KOMENTARJI

 1. Delez praznovernosti oz delez ljudi, ki ne zaupajo medicinski stroki, je v Sloveniji neverjetno visok. Kaze se v zaverovanosti vseh moznih in nemoznih teorij zarot, tipicne so npr v povezavi s cepivi. Obenem je izjemno visok tudi delez ljudi, ki iz anarhisticne, narcisoidno asocialne ali radikalno levicarske ideoloske zasidranosti nocejo upostevati ukrepov, ker prihajajo s strani desnosredinske Janseve vlade. Potem imamo, kar imamo. Ukrepi so primerljivi kot drugod, rezultati pa skromni in se nikakor ne premaknemo na boljse.

  Stanje glede medicinskega praznoverja v Sloveniji ni slucajno. Razvijali so ga sistematicno desetletja. Se posebej novinarke in njihovi uredniki. Naj omenim spet Tednik nacionalke, ProPlusove edicije, Dnevnik itd. Napadali in ponizevali ( z ogromno fovsljivosti in privoscljivosti za domnevne strokovne spodrsljaje, ki so mozni povsod) so non stop stroko in konkretne zdravnike in povzdigovali “alternativo”. Zdaj zanjejo rezultate. Iz znatnega dela Slovencev, Slovenk so naredili lunatike, ki niso sposobni dojeti, kdo ima znanje, kaksen je pomen in vrednost strokovnega znanja in kdo jim lahko pomaga, ce mu zaupajo. Zdaj so jim ostali kot vir zaupanja Marko Potrc, influenserji, ki jim je fitnes alfa in omega kravzljanja mozganov, se kake novinarske samovsecne frfre s FDVja in seveda slogarice in rezultati so temu primerno obupni.

  • Vznik nezaupanja v medicinsko stroko? Eden je tudi dober spomin, spomnimo cepiva za prašičjo gripo ali ptičjo … ki je povzročilo več škode kot koristi. SLO je okoli 5 mio etrov sala zanj in na srečo avstrijske zdravnice, ki je zavezana dobremu, ni bilo uporabljeno in je še sedaj v skladišču.

   Ja, če si zdravnik, nisi že avtomatično zavezan dobremu. Koliko otrok na leto umorijo zdravniki v SLO, da se vozijo v boljših avtomobilih? Kaj pa, če je eden do takih, tudi ta, ki nam prodaja cepivo? Ki je ukazal 40 ponovitev ene faze PCR testa, da bo več pozitivnih na korono in večji strah ter večje povpraševanje po cepivu? Mimogrede, dr. znanosti Jerneja Tomšič, ki PCR uporablja pri svojem raziskovalnem delu, pri 33. ponovitvi preneha.

 2. levica se je tudi na vse pretege trudila, da bi omrtvila in zmedla zdravstveno stroko in vlado ter preko RTV Slovenija :
  – objavljala mnenja “strokovnjakov”, ki dvomijo v epidemijo, stroko in potrebnost ukrepov, zlasti tistih glede mask
  – Objavljala kako so prizadeti tisti, ki morajo plačati globo za neupoštevanje protikoronskih ukrepov, ni pa objavljala dobrih praks upoštevanja ukrepov na terenu, ki bi bile lahko zgled vsem.
  – Objavila mnenje “strokovnjaka”, ki je zaničljivo imenoval tiste, ki prijavijo kršitelje ukrepov- za ovaduhe in jih primerjal za ovaduhe kot so bili tisti pri Vzhodnonemškem Svaziju. Pomenljivo pa je, da jih ni primerjal z udbovci, kar pomeni, da do njih nima negativnega gledanja.

 3. Poleg tega levičarska elita neposredno ali preko RTV Slovenija, nenehno kritizirala zdravstvene in vladne predstavnike, da premalo prijazno pozivajo k doslednemu spoštovanju protikoronskih ukrepov.

  Zaradi tega smo potem poslušali boječo zjamrane besede, ki niso imele pravega učinka za spodbujanje enotne akcije v boju proti virusu.

  Iz posnetkov iz tujine pa smo lahko videli, da so pri njih vladni predstavniki pozivali spoštovanju ukrepov glasno in prizadeto in spodbujevalno kot bi poslušali skrbne starše, ko si prizadevajo za vrednotno ravnanje otrok.

 4. Gotovo smo tudi edina evropska drzava, kjer nacionalna javna TV hisa nagovor premiera drzavljanom ob tezki epidemiji ali povsem ignorira ali pa prekine po nekaj minutah. To je res edinstveno v vseh pogledih.

  Vse to so kamencki in kamni spodbude nespostovanja ukrepov, ki ima ze 2 meseca tezke posledice v zbolevanju in umiranju in za katere si odgovorni v medijih in politicni in “civilnodruzbeni” oponenti oblasti ne morejo kar umiti rok in kazati za lastno odgovornost na vlado v smislu: primite tatu, potem ko so sami iz raznih motiv delovali neodgovorno, lahkomiselno, neinteligentno, v nasprotju s svojim poslanstvom.

  Kaj pomagajo tudi opozorila in spodbude ljudem v nekaterih medijih, naj ukrepe spostujejo, ce isti mediji stalno podirajo zaupanje v smiselnost taistih ukrepov, vcasih celo v isti oddaji in sredi najhujse krize nerazumno zahtevajo sproscanja.

 5. ienoči je RTV SLOvenija pri poročilih gostila urednika Mladine, ki je zatrjeval, da ljudje zato ne spoštujejo ukrepe proti koroni , ker ne zaupajo vladi.

  S tem pa je opozoril na politično ozadje nespoštovanje zdravstvenih ukrepov.
  Ves svet spoštuje zdravstvene ukrepe – nošenje maske, razkuževanje, varnostna razdalja, pri nas pa levica to očitno ne spoštuje zaradi egoističen sle po oblasti na račun temeljne človekove pravice do zdravja in življenja.

 6. Največji negativen vpliv so naredili mediji, kajti tu gre za cilj rušiti vlado z vsemi sredstvi in povzročanje občutka brezizhodnosti.
  Toda ali je res krivda samo tu? V članka izstopa paradigma “Reši nas lahko samo cepljenje…” Tudi take izjave poglabljajo občutk brezizhodnosti. IF vidi problem v ljudeh, ki ne zaupajo stroki. Morda bi veljalo prebrati ugotovitve Foucaulta: Vsako izvajanje moči je odvisno od odra, ki ga podpira. Trditve o znanju pospešujejo interese in moč nekaterih skupin, hkrati pa marginalizirajo druge.
  Preprosto povedano diskurz vodi ta, ki ima glavno moč. Ne zmaguje resnica temveč ta ki ima moč, ki jo uvljavlja preko svojih svečenikov. Kdor ni v pravem klanu je onemogočen izključen, mu je potrebno vzeti licenco, ga je potrebno obsoditi kot heretika, kot sledilca teorije zarote. Obdobje preganjanja čarovnic nikoli ni minil. In ljudje do teh svečenikov, ki jim je naziv izobrazbe največkrat edini atribut njihovega ponosa ne premorejo zaupanja. In svečeniki so vsi iz sebe, ker ne uživajo spoštovanja do svoje povsem iracionalne avtoritete.
  V našem primeru je tragedija da ne zmoremo artikulirati narodne zavesti za preživetje, ki bi se lahko preprosto glasila: nosili bomo maske in spoštovali ukrepe, telefonsko aplikacijo. Četudi dvomimo o tem. Četudi se bo kasneje izkazalo za napačno. Kajti v polju mnogih neznank smo zreli za takšno odločitev. Dovolj smo trdoživi, da bomo preživeli s cepivom ali brez. Naš cilj je preživetje naroda in v to usmerjamom vse svoje energije. Vse rešitve znanosti smo sposobni kritično oceniti. Zazrti smo v resnico ne v privid moči.
  Ob tem primeru velja prebrati zgodovino Španske gripe. Zanimivo je, da dobimo celo v slovenščini cel kup člankov o tem. Priporočam v branje kjer boste z večjo lahko razumeli današnjo situacijo: http://www.ninamvseeno.org/pregled-clanka.aspx?naslov=spanska-gripa-kaj-v-resnici-vemo-o-njej&id=149

Comments are closed.