Širjenje virusa covid-19, kar počnejo razvajeni »kaviar levičarji«, je v resnici zločin

83
Zanikanje nevarnosti širjenja virusa covid-19 in pozivanje k nasilnemu rušenju zakonite oblasti, kar počnejo razvajeni »kaviar levičarji«, pa je v resnici zločin, za katerega bi morali odgovarjati pred sodiščem.

Ob gledanju vsakodnevnih novic po slovenski javni televiziji, kjer naj bi bila glavna tema spopad z virusom covid-19, lahko samo rečemo: »Saj ni res – pa je.« Eden izmed ključnih vzvodov za napade na trenutno vlado z vseh strani je, da je zaradi lahke »gripice«, ki ima enako ali celo manjšo smrtnost kot vsakoletna običajna gripa, po nepotrebnem ustavila državo in hudo kršila človekove pravice zaradi omejevanja gibanja. Da napadov zaradi t. i. »netransparentnih« nabav zaščitne opreme sploh ne omenjamo.

Podcenjevanje in blatenje dosežkov »nenaših« je s strani levičarjev stalnica. Poimenovanje vojne za Slovenijo z »operetno vojno« zaradi njene kratkotrajnosti nam je mogoče že malce ušlo iz spomina. 

Težko sicer ocenjujem, zakaj je dejansko slovenska vojska tako hitro porazila samooklicano »mogočno« JLA, ampak zagotovo bi bile ob daljšem trajanju posledice podobne kot drugje na ozemlju bivše »domovine«. Na to me je spomnilo omalovaževanje uspehov sedanje vlade, v kateri so nekateri isti akterji kot leta 1991.

Spust virusa covid-19 za »prekuževanje«, preden se uvedejo ukrepi za njegovo ustavitev

Pa je res tako? Malce preverimo v realnosti. Slovenija je po stopnji razvitosti družbe in s tem tudi zdravstvenega varstva približno primerljiva s severno Italijo. Upal bi si sicer celo trditi, da so malce boljši od nas. In tam slika ni tako idealna.

Najhujši primer je pokrajina  Bergamo (1.112.187 prebivalcev leta 2017 na površini 2.754,91 km2). To pomeni, da je približno petkrat gosteje naseljena kot Slovenija. Za to, da jim je virus ušel izpod nadzora, krivijo nogometno tekmo med Atalanto (Bergamo) in Valencio na stadionu San Siro v Milanu (kakih 50 km od Bergama) in povratno tekmo v Valencii. Malce po teh dogodkih je pri nas potekala ostra debata za organizacijo tekem v Kranjski Gori, Planici in proti njej in za koncert Andrea Bocellija v Stožicah ali proti njemu. Tekme in koncert so bili hvala bogu odpovedani. Mnogi so to sprejeli z zelo težkim srcem in veliko jeze. Nato je prisegla nova vlada in izjemno uspešno (za sedaj) ustavila širjenje virusa covid-19. Umrlih je bilo v tem obdobju celo manj kot običajno.

Toda kaj bi se zgodilo, če bi šli v spopad z »gripico« na način, da bi virus covid-19 prosto spustili, da nas prekuži, kot se je pred tem govorilo s strani dela stroke in »poznavalcev« s končano najkvalitetnejšo izobrazbo (npr. FDV), ki obvladajo prav vse (od izdelave rezancev do atomske fizike, da o okolijskih problemih in ekonomiji sploh ne govorimo).

Realni kazalniki boja z virusom covid-19

Poglejmo primer že prej omenjene pokrajine Bergamo. Podatki so z uradne strani Istata (Nacionalnega inštituta za statistiko Italije).

Gre za primerjavo števila umrlih v obdobju od 20. februarja do 31. marca 2020 v primerjavi s povprečjem med 20. februarjem in 31. marcem v letih od 2015 do 2019. V letih do 2019 je bilo v tem času povprečno število smrti 1180, letos je bilo v enakem obdobju 6238 umrlih. Od letos umrlih so pri 2346 kot vzrok definirali covid-19. Do velikega povečanja števila smrtnih primerov je prav tako prišlo zaradi drugih vzrokov (2712 umrlih, kjer ni bil vzrok smrti covid-19), kar lahko pripisujemo kolapsu zdravstvenega sistema. V tem obdobju se je število umrlih povečalo kar za 428 odstotkov, če pa obravnavamo samo obdobje v mesecu marcu, ko se je epidemija razdivjala, je povečanje kar 567,6-odstotno.

Za april še ni podatkov, zagotovo pa znajo ravno tako odstopati od nekajletnega povprečja. Podatki, izbrani za ta prikaz, so na 10. strani danega vira, kjer so zbrane tudi druge prizadete pokrajine.

Kaj to pomeni za Ljubljano oz. Slovenijo

Če te številke prevedemo na Ljubljano z okolico, kjer je približno podobna gostota poselitve (približno petsto tisoč prebivalcev), bi v enakih razmerah nezajezitve virusa pomenilo približno tri tisoč umrlih namesto okrog petsto na mesec, za Slovenijo (če bi prišlo do rajanja v Kranjski Gori, veselice v Planici in hkrati koncerta v Stožicah, bi se Slovenija spremenila v Bergamo) pa približno dvanajst tisoč mrtvih namesto dva tisoč v enem mesecu. Epidemija pa brez zajezitve na začetku traja najmanj dva meseca, kot vidimo iz praktičnih izkušenj.

Ravnanje brez potrebnih ukrepov takoj ob izbruhu pandemije covid-19 spremeni »gripico« v zelo hudo kugo.

Res pa je, da skeptiki o resnosti situacije niso bili samo na levici. Na začetku so jo neresno jemali celo duhovniki, ki so se 12. marca zbrali na smučarski tekmi na Rogli. Pa tudi Trump in Johnson nista bila ravno dober zgled. Ampak tako oba zadnja imenovana kot tudi Slovenska škofovska konferenca so zelo hitro spremenili mnenje in se izjemno aktivno (Johnson celo ob osebni izkušnji) vključili v boj z epidemijo.

Motiti se je človeško, »goniti svoje«, kar počnejo razvajeni »kaviar levičarji«, pa je v resnici zločin, za katerega bi morali odgovarjati pred sodiščem. Pa ne njihovim »ljudskim«, temveč sodiščem, ki deluje v smislu zaščite pravne države in s tem človekovih pravic.

Dober primer je aktivistična odvetnica v Nemčiji, katero so menda na koncu strpali kar v psihiatrično bolnišnico. Nanje, na človekove pravice, se sicer »kaviar levičarji« zelo radi sklicujejo, vendar jih do sedaj še nikoli v zgodovini niso spoštovali.

Zahvaljujem se svojemu prijatelju Matjažu, ki mi je prijazno pomagal najti vir kot osnovo za ta prispevek.

83 KOMENTARJI

 1. Zakaj je smrtnost koronce v Italiji tako visoka, je treba prepustiti času in strokovnjakom. Počasi se omenja kar nekaj zadev:
  – Italijani niso beležili smrti zaradi koronce, beležili so sume na koronco.
  – Za vsakega umrlega z diagnozo koronca, so dobili nek denar, ker so stroški večji.
  – Napačno so zdravili, dejansko so ubijali, imeli pa so kritje v navodilih neke strokovne zdravstvene organizacije.

  Opomba: To so mnenja strokovnjakov in ne moja. Kar se tiče mene, priznam, da prodajam tisoč konzerv doručka. Tisti petek sem dobil napad panike.

  • AlFe, doručak bi lahko ponudili gospodu profesorju Igorju iz Maribora 😊

   Da gospod Igor ne bi narobe razumel – doručak ne bi bil zanj, ki itak ne jé mesa. Lahko pa bi ga razdelil med tiste mlade in stare Mariborčane, ki protestirajo, da so zaradi nove vlade lačni.
   Potem vsaj ne bi lačni protestirali proti Janševi vladi.

   Lahko pa bi doručak razdelili med ljubljanske protestnike…

   Ah, ne, kje pa!
   Ljubljanski protestniki že ne bi jedli doručka… oni so vajeni kaviarja!

   AlFe, imate morda na zalogi tudi kaj ruskega kaviarja, da bi z njim nasitili lačne ljubljanske protestnike?

   • Gospa Vanja je tipični socialist: delila bi to, kar ni njeno. Ker pa kaviarja ni zadosti, bi to ona v imenu delavskega razreda konzumirala.
    😮

    • Hm… AlFe,
     moj komentar ste zmanipulirali še bolj, kot so slovenski prolevičarski mediji zmanipulirali vladne nabave ventilatorjev in medicinske zaščitne opreme v kriznih razmerah pandemije 🤔🤨

     Napisali ste, da prodajate, še enkrat poudarjam, da prodajate svojo zalogo tisoč konzerv doručka, ki ste jo menda nakopičili med paničnim napadom.

     Če vam moj predlog, da poskusite skleniti kupčijo z gospodom Igorjem iz MB, ni pogodu, vam kupčije z njim kajpada ni potrebno skleniti. Nihče vas v to ne more prisiliti. Vi ste lastnik in šef svojih konzerv doručka.
     Moj predlog nima nič opraviti s socializmom, kvečjemu gre za podjetno idejo, kako vnovčiti odvečne doručke na prostem trgu. Ponudba – povpraševanje, čisti kapitalizem torej.
     Pa niti po posredniški proviziji vas nič ne sprašujem!

     Vaše kopičenje prevelike zaloge doručkov, kljub vladnim opozorilom, da bodo trgovine s hrano ostale odprte in naj ne kopičimo zalog hrane po nepotrebnem, nakazuje, da bi lahko šlo pri vašem ekscesnem nakupu za željo po zaslužku ob izkoriščanju kriznih razmer!

     Ali lahko dokažete, da velikih količin doručka niste pokupili načrtno, zato da bi umetno ustvarili pomanjkanje doručka na trgu?
     Z ekscesnim nakupom bi lahko povzročili pomanjkanje doručka, posledično pa večje povpraševanje od ponudbe doručka, čemur bi lahko sledil dvig cene doručka.

     Kdo bi vedel… morda so vam le skrbni trgovci, z rednim dopolnjevanjem zalog doručka na svojih policah, prekrižali vaše skrivne načrte, da bi ob pomanjkanju doručka na tržišču, ob hkratnem povpraševanju kupcev po doručku, z velikim dobičkom prodali svoje zaloge doručka.
     Zdaj vam pa doručak ostaja…

     Le glejte, da doručku ne bo potekel rok uporabe. Če ne bo več užiten, bodo vaše konzerve nič vredne.

    • Brez prispodob ni umetnosti.

     A ni dobro pretiravati. Da ne končamo pri Van Goghu. Dečko je imel psihozo …

  • Verjetno narobe razumem prispodobo, a niti v prispodobi nočem deliti rakotvornih daril. Jaz bi delil sadje; kvečjemu pečene kostanje.

   P. S. Večkrat se ponavlja beseda razvajeni. Ne razumem, zakaj bi se toliko bali razvajenih med protestniki.

   • Gospod profesor Igor,
    v prispodobi povedano – na koncu koncev je čisto vseeno, ali človek umre zaradi raka ali pa zaradi novega obolenja COVID-19, kajne.

    Hudo je, če so ljudje lačni. Ne sme se zgoditi, da bi bili protestniki lačni! Saj vemo, da prazen žakelj ne more pokonci stati, kaj šele da bi lačen kolesaril!

    Protestnike je zato potrebno primerno nahraniti, vsakemu po njegovem okusu in željah.

    Za nekatere protestnike bi bil doručak dovolj dober. Dosti njih pa hoče jesetrov kaviar za zajtrk in padec vlade za večerjo… te bo težje zadovoljiti.

   • Ne strinjam se. Nihče ne umre od korone. Umira se od raka in drugih “pridruženih” (dejansko civilizacijskih) bolezni.

    • Direktno lažete,i.d.- čeprav se trudite to prikriti-tudi direktno od Covida 19 je pomrlo-natančno:se je zadušilo ogromno ljudi po vsem svetu.
     Pa tudi tisti,katerih smrt so pripisali “pridruženim diagnozam”,bi brez te trnjeve korone dočakali precej več let.

     • Ljudje umirajo zaradi pljučnice, ne zaradi kovida. Ampak to je direktni vzrok smrti, virus je pa vzrok pljučnice. Profesor je raztresen čudak, to se vidi že po tem, da je 2014 kandidiral za Alenko Brajdušek.

 2. Zločinska miselnost in zločinsko delovanje je značilnost levice v slovenski zgodovini ( poboji, razlastitve, zapori, taborišča, izničevanje človekovih pravic in svoboščin, zavajanje in laži….). Vse to v odnosu do soljudi v domačem okolju.

  Čas bi bil, da začne levica ta dejanja obsojati in začne vrednotno dostojno življenje.
  Dokler jih ne bo obsojala, jih bo ponavljala.

  • Spoštovani Svitase, na to bomo pa še dolgo čakali. Morda bi bil še najboljši ukrep priprtje pipic na državnem proračunu. Imamo prek 26 tisoč (!) nevladnih organizacij. Številne se redijo na državnih jaslih. Zakaj? Da lahko potem uničujejo to isto državo (Mirovni inštitut, Amnesty International itd.)? Jaz bi financiral izključno samo samoprostovoljne gasilce ali morda še gorsko reševalno službo, pa še za to sem v dvomih – saj obstajajo zavarovalnice.

 3. V Sloveniji nimamo niti enega kompetentnega politika. Sami levaki in desnaki.
  Aktualna vlada ne kaže prav nikakršnega interesa zaščititi javno zdravje. Ščiti le svoje “napakice” na najbolj neumen avtoritaren način.
  Naj pojasnim. V dani situaciji, ko vlada igra proti demokratičnim pravicam, je edino smiselna slovanska obramba in nikakor gambit. Da, med protestniki so tudi moji prijatelji. V “zaledju” še več. Ne, ne da se jih prepričati, da tudi, če se sami ne bojijo gripice, koncert ni korekten do večine sodržavljanov, ki se je boji. Podžiga jih vlada s svojimi idiotsko avtoritarnimi potezami. Če bi popolno pokritje Počivalšku še lahko razumel kot zaščito pred konstruktivno nezaupnico, pa se ograje okoli parlamenta ne da razumeti drugače kot diktatorsko provokacijo. Pa dobro česa je tej vladi bolj žal: zdravja Ljubljančanov ali par razbitih šip na parlamentu. Kaj je bolj ceneno? Oziroma ali je mar ugled parlamenta in avtov pred njim pomembnejši od zdravja levičarjev po Ljubljani?
  V nobeni resni demokratični državi ne omejujemo kritike. Bolje kritika kot protesti. In, da se navežem na Svitase, bolje protesti kot Trojke. Slednje je neprimerno lažje organizirati, kadar opozicijo sfanatiziraš.

  • Ja, ja… saj smo do zdaj že vsi dojeli in vemo, gospod profesor Igor – Janez Janša je za vse kriv!

   Kriv je, ker se novo koronavirusno obolenje COVID-19 ni dovolj razširilo po državi in imamo zato preveč prostih respiratorjev in premalo mrtvih!

   In seveda je kriv tudi, ker je sfanatiziral levičarsko opozicijo pod pokroviteljstvom LMŠ, SD, Levice in SAB!

   Ste zadnje čase kaj poslušali vašega poslanca Bandellija? Če niste, vam povem, da je postal že totalno fanatičen – nasprotnik Janše, se ve.

   Vse to se dogaja samo zaradi Janeza Janše!
   Imam celo na sumu, da se je pandemija v svetu razširila prav zaradi njegove zarote!
   Saj je vendar logično, da se je koronavirus Sars-Cov-2 moral nekam drugam zateči, če pa mu je slovenska vlada s svojimi, kot jim vi pravite, “idiotsko avtoritarnimi potezami”, ob velikanski podpori ubogljivih slovenskih državljanov, zaprla vsa vrata v Slovenijo in novemu koronavirusu na slovenskem ozemlju močno otežila nebrzdano širjenje. Saj je logično, da je koronavirus potem moral zbežati pred Janšo v Ameriko, k ne de?!?

   Pa še Hrvati so posnemali Janševo vlado in še preden je ta zatesnila slovenske, so Hrvati zatesnili svoje državne meje pred Slovenci. Edino Srb Vučić je naredil bolj po svoji glavi in je neidotsko neavtoritarno zaprl srbsko prebivalstvo za cele vikende v hišne zapore! “Nema izlazka, nema nikakvog šetanja!” je neavtoritarno zaukazal Vučić in ni ljudi prav nič vprašal, če bi morda želeli protestirati! Predpisal je astronomske kazni, da bi v ljudeh prestrašil že samo pomisel na kolesarjenje po Beogradu. Tako so ljudje raje nemočno ropotali po loncih in vpili z balkonov svojih stanovanj, kakor da bi izzivali Vučićevo oblast.

   Kot vidimo je bistvu kriv Janez Janša, da se novi koronavirus ni mogel pošteno razširiti po Balkanu vse dol do Grčije. Zato pa je koronavirus močneje udaril po Švedski, Belgiji in po drugih evropskih državah.
   In ne smemo pozabiti: novi koronavirus je pred Janezom Janšo pobegnil tudi v Rusijo!
   “Grem raje pod Putina kot da sem tu pod Janšo,” je rekel novi koronavirus. In vsi slovenski protestniki so v enoglasnem strinjanju s koronavirusom od srca zaploskali.

   Od tu dalje se slovenski protestniki zavzemajo samo še za to, da se novemu koronavirusu v Sloveniji omogoči svobodno širjenje. Doseči širjenje koronavirusa in padec Janševe vlade, ki širjenje koronavirusa otežuje, je njihov plemeniti cilj.

  • Manipulira POP TV ali POP Vanja_ ?

   Jaz sem govoril o ukrepu (ednina) in ne o ukrepih.

   P.S. Pa dajmo zadevo spremeniti v dvojino. Maloprej sem bil v trgovini. Napram predkoronskim časom prava gneča. In v trgovini vrtijo glasbo. Zakaj je to dovoljeno? V prehodnem obdobju bi jo komot pustili prepovedano, saj je znano, da glasba vpliva pomirjujoče, tako da kupci ostanemo v trgovini dlje in si ogledujemo še izdelke, ki jih dejansko ne potrebujemo nujno. A ne. Ta ukrep ni idiotski. Pač nekdo ni uspel preračunati vseh decimalk obnašanja kupcev. Tudi v Drnovškovi vladi so primanjkovali kvalitetni statistiki tudi v manj turbulentnih časih.

   • Igor iz MB: “Aktualna vlada ne kaže prav nikakršnega interesa zaščititi javno zdravje… med protestniki so tudi moji prijatelji… Podžiga jih vlada s svojimi idiotsko avtoritarnimi potezami.”

    Kako zdaj, gospod profesor Igor, ali se te vaše pripombe nanašajo zgolj na en ukrep vlade ali na vse ukrepanje nove vlade – saj vendar pišete o “idiotsko avtoritarnih potezah” v množini?

    Zares me zanima, ali ste kot univerzitetni profesor sposobni našteti, katere naj bi bile te, po vašem “idiotsko avtoritarne poteze” slovenske vlade?

    Če slučajno niste opazili, vlada postopoma že sprošča večino ukrepov, s katerimi se je, po nasvetih epidemiologov in to ne le slovenskih(!), trudila zajeziti širjenje okužb COVID-19 in bila, seveda ob brezpogojnem sodelovanju večine slovenskega prebivalstva, pri zamejevanju okužb med primerjalno najuspešnejšimi vladami v svetu!

    Pravzaprav bo pri nas zelo kmalu, podobno kot na Švedskem, skoraj vsa odgovornost zamejevanja okužb prešla predvsem v roke prebivalstva. Večina si nas obeta, da se bomo prebivalci Slovenije obnašali tako samozaščitno, kot tudi obzirno do drugih. Da se ne bi po nemarnem okuževali in nato še širili okužb!

    Toda dogajanje na slovenski politični sceni kaže, da slovenski levičarski opoziciji ne gre za doseganje cilja s čim manj hkratno okuženimi in posledično s čim manj mrtvimi za posledicami obolenja COVID-19.

    Slovenska levičarska opozicija naravnost hujska slovensko prebivalstvo k javnemu zbiranju in s tem k omogočanju morebitnega širjenja okužb!
    Kdo v državi Sloveniji nima interesa zaščititi javno zdravje?!?

   • Se opravičujem. Res je moja napaka.

    A jasno je, o kateri napaki sem v nadaljevanju govoril. Izpostavil sem samo in izključno eno, vi pa mi podtikate, da kot napake izpostavljam vse ukrepe, ki bi jih sam izvedel drugače. Ne, ni res. Ne zgražam se nad maskami, ki jih moramo nositi, čeprav nimajo haska. Celo prijateljem razlagam, da, čeprav sploh ne koristijo pri preprečevanju prenašanja (morda celo obratno), zelo pomagajo pri ustvarjanju kolektivne obsedenosti z virusom, na osnovi katere potem vsi drug mimo drugega hodimo na večji razdalji. Ne zgražam se nad začasno prepovedjo športnih prireditev. Tudi jaz bi naredil enako. Pravzaprav tu ne vem niti, katera od obeh vlad je to naredila. A zame ni bistveno.

    Zelo jasno sem povedal, nam čem se zgražam. Medtem ko je kritje hrbta ministru Počivalšku še mogoče razumeti kot čuvanje svoje riti pred konstruktivno nezaupnico, pa ograje okoli parlamenta ni mogoče razumeti nikakor drugače kot oblastniško nadutost: “velepomemben sem jaz in moj parlament”. Vsak politični šahist ve, da takšna poteza podžge protestnike, da pridejo v še večjem številu. Sami ste rekli, da je med njimi veliko razvajencev. No, jaz vam dodam, da je med njimi tudi sicer zglednih državljanov, ki jim na kraj pameti ni, da bi metali granitne kocke v parlament.
    A tudi če bi. Kaj je pomembneje doseči? Da ostane nekaj šip na parlamentu celih? To je morda tisoč evrov škode, ki se jih preko poročil na televiziji nazaj politično “zaračuna” povzročiteljem.
    Medtem ko 10% protestnikov več ne pomeni samo 10% večjo verjetnost za izbruh drugega vala. A to tiste, ki se deklarijajo, da jih skrbi, očitno ne. Ali pa res ne uporabljajo možganov, da zaščitijo svoje lastne interese!
    In še toliko. Protestniki, ki jih jaz osebno poznam, pandemijo res opisujejo kot gripico. Torej ne delajo neumno proti lastnim prepričanjem. Ne rušijo ukrepov, v katere verjamejo, ampak takšne, ki se jim zdijo škodljivi.

    • Torej ti svetujes, da bi istocasno 5500 ali 10000im biciklistom v casu prepovedi priblizevanja, kaj sele mnozicnega manifestiranja naenkrat bilo dopusceno kroziti po Trgu republike?! In da bi jim bilo treba dopustiti, da tako kot pred leti, ce se tako sami odlocijo, da lahko s kockami razbijajo stavbo parlamenta, vkljucno s Kalinovimi kipci na portalu? Super. Najbrz z veseljem dopustis, da ti tvoji studenti, studentke, ce se jim zahoce, pljuvajo v obraz, tolcejo po kompjuterju, ti morda delijo celo zausnice? Anarhija uber Alles!

    • Pa se tole, ID, povej svojim prijateljem, da je tudi “gripica” resna bolezen. Sicer bojo najbrz sele tam pri 80ih dovolj modri, da bojo to spoznali. Ce pa slucajno kaj vejo o umrljivosti pri gripi, potem jim pa reci, da sebicnost ni vrlina in da bi kot duhovna bitja, ce to so ( homo sapiens), bili lahko sposobni v svoj miselni krog spustiti kaj drugega kot: jaz, tu in zdaj.

    • Dobro, gospod Igor, recimo da ste imeli v mislih en ukrep, to je namestitev ograje.

     Bodimo prizanesljivi do slovenske policije in poglejmo ta ukrep, kakor da je, glede na izkušnje z zelo podobnimi protivladnimi protesti v preteklosti, policija ravnala smotrno v smislu, da je bolje preprečiti nastanek škode, kot nato zapravljati denar za obnovo uničene skupne imovine.

     Sploh pa so z zaprtjem ceste pred parlamentom kolesarji-protestniki pridobili večji “rajdni krog” in so se tako manj skupaj tiščali.

     Pa vendar ste uporabili izraz “idiotsko avtoritarne poteze” za vlade poteze v množini. Ali torej lahko naštejete takšne vladne poteze? Ali pa štejete med take poteze samo namestitev ograje s strani policije?

     Mimogrede – glede na to, da opisujete, kako soglašate z več vladnimi ukrepi – kaj potemtakem menite o nenehnem in neprikritem spodbujanju ljudi k množičnim uličnim protestom v času pandemije, ki ga izvajajo predstavniki parlamentarne levičarske opozicije v navezi z levičarsko pristranskimi mediji?
     To počnejo tudi predstavniki vaše stranke. Kaj konkretno menite o hujskanju ljudi k množičnim protestom v času pandemije s strani vaše stranke?

    • Gospa Vanja,
     Jaz sem v disciplinskem postopku na Univerzi v Mariboru. Torej imam dovolj svojih skrbi. Narisanem postopku. Torej imam še več skrbi. Tako da ne vem, o katerem članu/ katerih članih moje stranke govorite. Ne spremljam.
     Če menim, da imam na koga vpliv, se ga jaz potrudim uporabiti. Kar tako na tam neke Ljubljančane pa vpliva nimam.

     P.S. Drži, da si vodo na svoj mlin od protestov obetajo kar vse leve stranke po vrsti. A ni nujno, da se bodo zadeve razvijale v to smer. Protestniki, ki jih jaz poznam, v glavnem leve stranke dojemajo kot manjše zlo.

    • Da, IF. Seveda.

     Ko proti tebi vozi petnajst tisoč kolesarjev, ti ostane samo še defenzivna strategija. Vse ostalo je neumnost oz. je bilo treba storiti prej.

     In, da. Govorim na podlagi lastnih oblastniških izkušenj. Ne, nikoli nisem bil predsednik države, a sem pogosto vodil izpite tudi za po sto ljudi hkrati. Ko vzamem test, je (zlasti v mlajših letih bila) izjemno pogosta reakcija: “Zakaj? Saj nisem nič naredil(a).” Pogosta so izsiljevanja z zelo nekulturnimi izpadi. Recimo: “Nimam pojma, od kod učbenik pod mojo klopjo”, in v isti sapi: “Ne, to pa ne. Ne morete si ga kar vi prilastiti.” Seveda v takšnih situacijah marsikatero slišim. A takrat ni najpomembnejša moja čast ampak regularnost izpita za ostalih sto študentov. In poslušam, in poslušam, in se takšnega študenta poskušam samo čim prej znebiti iz predavalnice. Ob čim manjšem hrupu za ostale. S sodelavci se lahko še pogovorim pozneje. Problem je, da tudi številni sodelavci ne menijo, da je goljufanje na izpitu posebno pomemben problem, zato so se takšne reči v preteklosti dosti bolj dogajale kot zadnji desetletji.
     Kot vidiš, vse to delam iz profesionalnih nagibov in ne, ker bi kot dober kristjan “nastavil še drugo lice”. Enostavno obstaja hijearhija prioritet.

 4. Še enkrat. V mojem telesu je desetkrat več bakterij kot mojih lastnih celic. Večina jih je meni prijaznih, živimo v simbiozi. Mlečnokislinske ustvarjajo odlične pogoje za druge seve mlečnokislinskih, gnjilobne za druge vrste gnjilobnih.
  Korumpirani politiki na desnici ustvarjajo optimalne pogoje za brate tate na levici. Nasilni desnaki za nasilne levake.
  Ostali pa lahko samo gledamo, kako si oni podajajo žogo z keve na desno in, ko posežemo kot petelinčki, PRI PRIČI nazaj na levo.

  • Profesor Igor,
   dovolite mi, da vas popravim: mislim, da bi simbiotičnemu vzdušju v vašem organizmu bolj koristile gniljobne bakterije in ne tiste gnjilobne, o katerih pišete. Namreč, gniljobne bakterije so veliko učinkovitejše od gnjilobnih.

   Seveda samo pod pogojem, da se o politični gnilobi slovenskih levičarjev ter levičarsko pristranskih medijev, z državno tv na čelu, niti ne razgovarjamo… kajti njihova gnilobna destruktivnost presega učinkovitost vseh gnilobnih bakterij skupaj.

   S slovenskimi levičarji je zelo težko živeti v simbiozi, saj uničujejo vse tisto, od česar si ne obetajo velikih koristi zase.
   Po destruktivnosti so slovenski levičarji hujši od vseh gnilobnih bakterij skupaj.

 5. Protesti, da bi nov lep obraz, ki bo ob naslednji krizi rekel: “Vi ned mor tajm.”
  Povej koroni, da “Vi ned mor tajm.”
  Ali si res želimo ponovitve zgodovine. Sprašujem se o zdravju protestnika pred osmimi leti, ki je dejstvo, da je tudi on kriv za tiste blamaže z Bratuškovo in nasledniki, preprosto odmislil. Sedaj se pa spet gre revolucijo. Nekateri se pa res nič ne naučijo na napakah. Tudi na svojih ne.

 6. Vecina bakterij je v crevesju, v ustih in na kozi. Obstajajo tudi zelo nevarne, a imamo na sreco od odkritja penicilina proti njim na voljo antibiotike. Obenem so nas pred mnogimi tezkimi infekcijskimi boleznimi obvarovala cepiva. Vecino stoletij nase civilizacije so bile infekcijske bolezni glavni vzrok umiranja in to ne tako dolgo nazaj. Lahkomiselni odzivi na covid 19 epidemijo, za katero nimamo ne zdravila, ne cepiva, kazejo na to.

  Med lahkomiselne odzive stejem tudi spletne komentarje. Pomembneje je sicer, ce je lahkomiselna vlada, kot je bila Sarceva in ce ji sledijo usluzni vecinski mediji, kot v Sloveniji. Pomembno je tudi, ce se 10.000 ljudi neodgovorno odzove pozivom k mnozicnim demonstracijam in drugim dogodkom, ki so zaradi varstva pred epidemijo prepovedani.

  Upraviceno prepovedani. Ob takem dogodku mimogrede lahko dobimo desetine ali stotine novih zarisc epidemije. Kaj ce se to zgodi cez 10 dni? In bo morala spet cela drzava v karanteno zaradi neodgovornih politicnih fanatikov?

  Na Dunaju in v Berlinu je policija protestnike proti ukrepom razgnala s silo. Nekateti od protestnikov in protestnic so bili poslani na psihiatrijo.

  • Prva superrezistentna bakterija je samo še vprašanje časa. Zaradi množičnih zlorab v industrijski reji živali (ceneje je dati antibiotih kot skidati) so številne bakterije že odporne na antibioteke. Ne manjka takih, ki niso odporne le še na en komercialno dosegljiv antibiotik.
   Domnevam, da je zaradi svinjarij v politiki (po celem svetu) podobno pri ljudeh.

   • Pretirana in nepotrebna, neindicirana uporaba antibiotikov je gotovo problem, pri ljudeh in pri zivalih. Verjetno bi jo morali preprecevati ne le prepricevalno, ampak tudi s sankcijami.

 7. Kako bi politično korektno rekli tem ljudem? Drhal! Vse drugo je eno samo sprenevedanje.

 8. Notranjega ministra Hojsa prav resno sprašujem, zakaj ne da ukaza policiji (če že njen direktor tega noče), da uporabi vodni top in razžene to ničvredno drhal? Zakaj pa so ga potem pred leti sploh kupili? Morda za mirne in dostojanstvene protestnike pred sodiščem? Je že zmanjkalo vode? Ne bi bilo demokratično? A anarhija pa je demokratična? Pa kje živimo?

  • Tudi jaz sem se vprašal, zakaj se ne uporabi vodni top za razgon nedovoljenih protestnikov. Mislim, da bi to bilo v skladu z Ustavo in suverenimi pravicami suverenih državljanov.

  • Franc, mokre cote niso ukrep proti prehladu in virozam. Tebi verjamem, da si mislil iskreno. A, če bi tak ukrep potrdil kolektivni organ, bi bilo očitno, da sami ne verjamejo v pomen ukrepov proti virozi kovida.

 9. Vsaka splosna karantena prebivalstva z zastojem ekonomije nas stane, kot smo videli, vec milijard evrov. Ce se nam cez 10 dni zaradi vcerajsnje krsitve mnozicnega zbiranja zgodi vec sto novih covid19 pozitivnih in se bo zivljenje v Sloveniji moralo spet povsem ustaviti, vnaprej protestiram, da bis posegom vlade ta zastoj solidarno krili vsi slovenski drzavljani. Naj ga krijejo tisti, ki ga bojo povzrocili. Nadzorne kamere so bile menda namescene. Ob 10.000 udelezencih bo vsak od njih, da bo drzava prisla do 1 milijarde evrov, oglobljen z 100.000 evrov! Se enkrat, 100.000 tisoc skode na enega udelezenca! Ce bo treba vec milijard, pa veckratnik te globe.

  • Načeloma imaš prav. A ne bo tako očitno. Poleti bo virozi popustila moč. Če bo v Ljubljani rast za 20% večja kot v drugih večjih mestih, ali bo to posledica večje koncentracije šolarjev v prestolnici? Ali koncerta pred parlamentom?

  • Na svetu je 40 milijonov sužnjev ta hip. Ne samo v Libiji ampak večina v razvitih državah. Da, Sloveniji. Da, tipično gre za spolne “delavce”.

 10. Mi je pa prav pretresljivo, koliko ljudi so uspeli zmanipulirati z nekajtedensko gonjo, skrajno sovrazno pristranskostjo tipa boljseviski agitprop proti novi vladi. Z veliko vlogo nacionalne TV in POPTV pri tem. Kadrovske menjave, ki jo opravlja vsaka oblast, nazadnje Sarceva, ne da bi muksnili proti, so zdaj na lepem dokaz neznosne teznje po diktaturi. Pri zascitni opremi ne potrebujejo niti enega dokaza o domnevni koruptivnosti. Ljudi, ki so pomagali, da so se skladisca zascite v nemogocih razmerah cudezno ustrezno napolnila, kazejo kot najvecje kriminalce, vredne zmerjanja z vpitjem na ulicah. Ce je nekdo poklical na blagovne rezerve, zakaj je neka tezko pricakovana posiljka zastala, jim je to visek kriminala. Huje kot mnozicni morilci.

  Kaksna slepota, kaksna nahujskanost, kaksna mnozicna histerija!

  In se, kje ste bili, covid biciklisti, vsa ta leta ob resnicni korupciji in zakaj vas ni prav nic motilo ponikanje milijard?! Odkrito, mislim, da v vecini blefirate, da ste res kaj zelo proti korupciji.

  Proti korupciji je recimo Rado Pezdir. Seveda ga sinoci zraven ni bilo.

 11. Levičarji imajo svoje račune,to vsekakor. Vendar histerija desnice, se zavija v neko skrb zaradi covid-19, v resnici pa gre za pogrom zaradi kršenja odloka o karanteni.
  Policija ne more ukrepati, Hojs ima prav. IF, nobene okužbe ne bodo kolesarji prinesli. Tudi če jo prinesejo, ne boš mogel ničesar ukreniti, še najmanj da bi jim kaj zaračunal.
  Za gospodarsko škodo ste odgovorni sami.

 12. Levica ne pozna demokratičnega dialoga in demokratičnega ustvarjalnega ustvarjanja v demokraciji.

  Pozna le revolucionarno in totalitarno nasilje, kar okušamo iz dneva v dan.

  Po Šarcem so izključevali desnico. Zdaj pa z nasiljem rušijo demokratično vlado.

 13. Vsak ukrep prinaša dve plati. Enega, ki se ga na splošno ocenjuje kot pozitivnega in enega, ki je ga ocenjuje kot negativnega. Npr. vladni proti virusni ukrepi so bistveno zmanjšali število obolelih in umrlih, hkrati pa so prizadeli gospodarstvo. To zadnje bi se nam zaradi naše izvozne odvisnosti sicer zgodilo tudi, če teh ukrepov pri nas ne bi bilo. Res da nekoliko manj, toda imeli bi bistveno več obolelih in umrlih. Slovenija je majhna in zato gospodarsko povsem odvisna od svojega okolja. Zato je stokanje zaradi vladnih ukrepov, ki da so povzročil zastoj gospodarstva, plod nevednosti ali škodoželjnosti ali obojega.

  Tudi vse bolj prozorne medijske manipulacije in protesti brez pravega vzroka v času, ki ni primeren za to, imajo dve posledici. Po eni strani zmanjšujejo podporo vladi, po drugi strani pa brez pravih argumentov sami postajajo neverodostojni. Če bodo še naprej agresivno nadaljevali s temi nesmisli, se jim to lahko vrne kot bumerang. Zatekajo se k skrajnosti, ki je večina ne sprejema. Naj kar nadaljujejo in bomo videli, kakšen bo njihov končni izid. Bistveno je: vlada naj še naprej dobro dela.

 14. Zgleda da nekateri komentatorji načrtno, naivno verjamete, da gre zaradi coronavirusa.
  Ugleden pravni strokovnjak in intelektualec je izjavil, da gre pri tej stvari za politikanstvo, ki je levičarsko motivirano in je dejansko zločin, kot je bil vedno doslej !!!!!

 15. Mislim, da je vredno podati celotno izjavo dr. Ernesta Petriča, ki je cenjeni in spoštovanja vreden Slovenec.!!!!

  Dr. Petrič nakazuje, da so sedanji protestniki predvsem tisti s političnim motivom, ne tisti, ki bi zaradi preobremenjenosti ali izgube služb imeli za kaj protestirati: »Najbolj upravičeni bi bili demonstrirati in nekaj zahtevati tisti, ki so nosili največje breme sedanje situacije: medicinske sestre, zdravstveni delavci .. Tisti, ki so garali in se odpovedovali, ne vem čemu vse. Ampak kolikor mi je uspelo spremljati – njih nisem videl, da bi demonstrirali.« Očitke o drsenju v avtoritarnost jemlje kot neutemeljene in kot sredstvo političnega boja.

 16. 1 primer je bil nevede iz splitske bolnice prenesen na otok Brac. Clovek je imel 34 kontaktov na otoku, od tega je 22 neposrednih ze dokazano pozitivnih. Cel otok gre verjetno v karanteno. Veliko jih je pred tem zbezalo z zadnjimi trajekti.

  Tako hitro gre to pri covid19 epidemiji. Kadarkoli se nam lahko zgodi drugi val. Ob lahkomiselnosti in arogantni ignoranci pa sploh.

 17. Smrtnost primerov zaradi CoVid-19 je tako nizka, da celotne ukrepe ugašanja gospodarstva, javnega življenja in socialne izolacije dela popolnoma neprimerne. A kljub temu se nas vsakodnevno naproša, da naj slepo sprejmemo vladne pravljice in politične odločitve sprejete na osnovi teh pravljic. To, da se je pripravilo celotno državo do tega, da so vsi ostali doma, ima za posledico gromozanske stroške katere je pravzaprav težko izračunati v smislu dobrega počutja in zmožnosti preživetja. Ukrepi sami so povzročili občutek panike in krize, ki ne mine in je v veliki meri posledica nesorazmernih ukrepov, ki so se sprejeli za boj proti “pandemiji” in niso posledica virusa samega. Je to vrsta sveta, ki bo kmalu sprejeta za novo “normalno”? Sveta, v katerem svoboda in temeljne človekove pravice ne pomenita ničesar? Sveta, kjer prevladuje sramotenje in lažna natolcevanja o osebni odgovornosti, ki niso nič drugega kot ideološki konstrukti hegemonične pravljice? Sveta, kjer se racionalno razmišljujoče ljudi označi za “anti-znanost”?

 18. Znan profesor forenzične medicine Klaus Püschel ima obsežne izkušnje z avtopsijami posameznikov, ki so umrli z kitajskim koronavirusom v Hamburgu, Nemčija. Med nastopom na nemški televiziji je šokiral gledalce, ko je izjavil, da je histerija glede koronavirusa “popolnoma pretirana” saj so vse umrle osebe imele resne predobstoječe bolezni, ki bi v vsakem primeru kmalu pripeljale do smrti ne glede na koronavirus.

 19. Nemški znanstvenik profesor Hendrik Steck, ki je vodilni nemški virolog je preučeval skupine oseb v Nemčiji in je sprejel več zgovornih začasnih ugotovitev glede obnašanja novega koronavirusa. Streeck prav tako pojasni zakaj misli, da so bili drakonski ukrepi karanten in zaustavitve gospodarstva sprejeti v naglici in za katere meni, da so bili popolnoma nepotrebni.
  https://21stcenturywire.com/2020/05/05/leading-german-virologist-covid-19-is-less-deadly-than-we-thought/

  Za gospoda IFa sem pripravljen ta članek prevesti v slovenščino.

  • Prevedite, le prevedite, ALFe, ker tujih jezikov res ne govorim. Razen nekaj tursko in albansko.

   Ne vem, ce se s temi gospodi s severa Nemcije ravno strinjajo bolj juzno, recimo na Bavarskem. Bi rekel, da niti priblizno. Ali v bliznji Belgiji, kjer imajo med najvisjimi smrtnostmi za covid19 v svetu.

  • AlFe,
   en članek ste navedli, prosim, navedite še ostale članke, iz katerih navajate različne nemške profesorje, forenzike, virologe in drugačne strokovnjake, ki trdijo, da je smrtnost zaradi COVID-19 nizka ter da so bili ukrepi zamejevanja okužb pretirani in nepotrebni. Iz subjektivnega mnenja enega človeka pač ni mogoče izpeljati stvarnih zaključkov.

   V severnoitalijanskih provincah, kjer so se koronavirusne okužbe najsiloviteje razširile, je število umrlih v marcu 2020 večkratno poraslo v primerjavi s povprečnim številom umrlih v marcu v zadnjih petih letih. Konkretno v Bergamu je število umrlih poraslo za 568 odstotkov.

   Kako boste svojo trditev, da je smrtnost zaradi COVID-19 “tako nizka”, uskladili z dejstvom, da se je smrtnost v krajih z neobrzdanim širjenjem koronavirusnih okužb tako zelo povečala?

   https://www.bergamonews.it/2020/05/04/coronavirus-a-marzo-a-bergamo-568-di-morti-rispetto-agli-anni-precedenti/370110/amp/

   To, da upoštevate samo mnenja tistih, ki se skladajo z vašim neutemeljenim mnenjem, da so bili ukrepiza zamejevanje okužb v Sloveniji in drugod po svetu nepotrebni, vas ne bo pripeljalo do smiselnih zaključkov.

  • Številke iz Bergama lahko interpretiramo vsaj na dva smiselna načina. Šest tisoč mrtvih a le dva tisoč pozitivnih? Bodisi:
   1.) Testi ne odkrijejo vseh;
   bodisi:
   2.) Jih je 2000 umrlo pozitivnih a ne od virusa in 4000 od posledic lockdowna.

   Obe razlagi uporabljata možgane.
   Pri ograji pred parlamentom pa ni tako. Šale na račun inteligence policistov (miličnikov) poznamo samo mi za železno zaveso.

   • V clanku so podatki za februar in marec. April sploh ni vstet. Bi prosil, da ne podcenjujes podrocja Bergama, tamkajsnjih zivljenjskih razmer in kvalitete zdravstvene oskrbe. Valvasor in Zois po ocetih izvirata od tod. V taksnih ekstremnih razmerah ni mozno vseh pretestirati, najmanj pa mrtvih. Ne vem, ce je testiranje umrlih za covid19 sploh kjerkoli praksa. Obdukcije se izvajajo sila redko, tudi zato, ker obstaja nevarnost prenosa.

  • IF, naj pojasnim. Meni je odtekla dlesen. Ne, nisem se pretepal s policijo. Od zoba …
   A nisem toliko neumen, da bi šel dežurnemu. Nočem umreti. Pred 30 leti mi je nek drug zob dežurna tako uničila, da so me nato v Ljubljani tri dni reševali.
   Zato sem raje šel na post in odteklina se je celo zmanjšala. Komaj čakam, da bom naročen pri svoji zobozdravnici za normalen reden poseg.

   • Vidis, kako si trpezen. ( Btw, ce se ne motim, imajo vegetarijanci, zlasti pa vegani, nadpovprecno tezav z zobmi in dlesnimi.) Zivis z bolecino zobnega izvora cez celo epidemijo in ne gres v dezurno sluzbo, ki bi te, tako domnevas, skoraj gotovo spravila v grob. In pises komentarje v ta desnicarski portal, kljub temu, da te v njem nekateri obcasno celo zmerjajo. To je sele junastvo. Ce bi bil iz mesta heroja, torej Ljubljancan, bi te veljalo predlagati za castnega mescana. Da bi v Bergamu vecina umrla zaradi vnetja dlesni, ali zaradi problematicnih stomatologov, je vendarle malo prevec lovska hipoteza. Zelim ti cimprejsnje snidenje s stomatologinjo, kateri se zaupas in mirno prepustis.

   • IF, ni treba biti zoprn. Ne, težave z zobmi niso tipične za vse vegane ampak samo za frutarijance. A jaz jih imam iz otroštva, ko sem še bil (zelo) mesojed in zato potreboval antibiotično zdravljenje z antibiotiki, s katerimi več ne fujtrajo otroke.

    To kar sem ti povedal, je samo zgled, da lahko zaradi lockdown-a fašemo druge zdravstvene težave. Hočem ti prikazati, da ni tvoje prepričanje edino podprto z logičnimi argumenti. Tudi tisti, ki menijo, da je korona potegavščina, imajo argumente, ki se jih ne da odpraviti v petih minutah.

    A vsi, ki niso odrasli za železno zaveso, bodo v petih minutah odpravili s policijo, ki poskuša preprečiti proteste z edinim namenom, da bi preprečila širjenje epidemije, tako da zavaruje par evrov vredne šipe na parlamentu in s tem protestnike razkači in spodbudi k še številčnejši udeležbi.

    • Korona, da bi bila potegavscina? Lepo te prosim, v cigavo dobro? Taki mazohisti pa vseeno nismo, vsekakor ne vecinsko.

     Ne, v parlament se ne sme metati nicesar. Nimas prav. Ne poznam normalne demokracije, kjer bi se demonstranti spravili unicevati parlament, kjer bi jim kaj takega lahko padlo na pamet, niti kjer bi policija to dovoljevala.

     V Berlinu so bili vceraj protesti proti ukrepom v zvezi s covid epidemijo. Protestnikov je bilo sicer manj kot v Ljubljani, ceprav je Berlin 30 krat vecji. Pa policija je posegla vmes in tiste, ki se niso drzali varne razdalje 1,5 metra na silo odpeljala.

     Pri nas smo pa gledali fotko policista na motorju, ki se je objemal z demonstrantom. In sindikat policistov temu kolegu javno izreka podporo. Absurdno!

 20. Danes govoril s clovekom, ki pozna korosko druzino, ki je zbolela za covid19. Gospa pri 40 se je okuzila v bolnici, kjer dela. Zbolela sta tudi moz podobnih let in 75 letni oce. Pri njej potek infekta ni bil hud. Za razliko od prej zdravega moza, ki je koncal na intenzivnem oddelku na respiratorju in dva tedna v umetni komi. Komaj se je izvlekel. 75 letni oce je podlegel infektu.

 21. Ne pozabimo tudi na vrlega Borisa Johnsona, britanskega prvega ministra. Izven pogona je bil ta sicer zdrav 55 letnik zaradi covid19 cel mesec, ceprav ni potreboval intubacije in umetnega predihavanja. Svojemu sinu, ki se je rodil v aprilu, sta starsa dala ime po dveh zdravnikih, ki sta Johnsonu po njegovem mnenju resila zivljenje.

 22. Neverjetno, kako diskusija ni možna s sicer inteligentnimi in izobraženimi ljudmi kot sta IF in predpostavljam tudi Vanja.
  Popolnoma sta zaslepljena in upam, da nikoli ne bosta prišla v situacijo kjer je potrebno o čem odločati. Vama res želim mirno življenje.

  • Zdravko,
   zakaj naju z IF-om po nepotrebnem žalite?

   Če sva midva z IFom zaslepljena, sta vidva z AlFejem slepa.
   Še dobro, da vidva, v okoliščinah epidemije, nista o ničemer na nivoju države odločala. Zadoščal je en komedijant, ki bi vse zamočil, če bi bil le še teden več v sedlu.

   Verjamem pa, da sta oba z AlFejem, navkljub vajinemu praznemu bentenju čez zaščitne ukrepe, upoštevala vladna priporočila ter skrbno pazila na lastno zdravje in na zdravje svojih bližnjih in daljnjih sopotnikov na istem čolnu.

   Pa prisluhnite še kakšnemu matematiku, če vas že epidemiologi, virologi in ostali znanstveniki niso prepričali.
   Na youtubu lahko poiščete vseh sedem kratkih, matematično utemeljenih komentarjev doktorja Marušiča, ki jih je objavil od začetka epidemije do včeraj.

   https://m.youtube.com/watch?v=hp6YP6GRayg

   https://m.youtube.com/watch?v=uZLjzaY30Lc

   • Da sta zaslepljena štejete za žalitev?!
    Razumljivo je da kot ženska imate težave s sklepanjem. Povsem nerazumljivo pa je da nemškemu virologu članek pribijete na čelo češ to je njegovo subjektivno mnenje!

    Ampak kot rečeno, diskusija z vama je nemogoča. Ne vem kaj sta študirala ampak vajina nesposobnost analitičnega razmišljanja presega predstavljive meje.

    • Zdravko,
     to vaše pripominjanje pač ni diskusija, temveč le žaljiva diskreditacija naju dveh z IFom, češ da z nama diskusija ni možna.

     Še zdaj ne vem, kaj ste hoteli sporočiti s svojim bentenjem nad omejevalnimi ukrepi?
     Ste morda v času ukinitve mnogih dejavnosti izgubili vse finančne vire svojega preživetja?
     Je morda v tem primeru za vas ponižujoče prositi za finančno pomoč, ki jo je vlada ponudila različnim ogroženim skupinam prebivalstva?

     AlFe je svoje pritožbe nad vladnimi ukrepi vsaj toliko artikuliral, da so postale jasno razpoznavne in jih je celo podložil z mnenjem enega nemškega strokovnjaka.
     Vi se niste niti toliko potrudili, ampak ste ves čas samo bentili čez omejevalne ukrepe, češ da nam jemljejo osebno svobodo, pa da bomo posledično ostali vsi s praznimi žepi… nekaj takega.
     Pri tem ste popolnoma zanemarili, da mrtvim polni žepi bolj malo koristijo…

     Pa če že mnenja naju z IFom tako zelo zaničujete, zakaj niste niti s kotičkom očesa pogledali in niti z enim ušesom prisluhnili razlagi dr. Marušiča o matematičnih izračunih, ki so konkretno pokazali smiselnost in učinkovitost hitre uvedbe zamejevalnih ukrepov proti širjenju okužb na primeru Slovenije?

     Če pa po vašem mnenju niti doktor matematičnih znanosti ni sposoben analitičnih razmislekov, pa ne vem, kdo bi to lahko bil. Le vi sami?

     Mimogrede, ste že šli na en kolesarski Giro di Lubiana ali se šele odpravljate? 😉

     • Histerična ženska se sklicuje na doktorja matematičnih znanosti ne da bi razumela en sam stavek o čem govori.

      Ne, ko vam bodo penzijo zmanjšali za 20% bomo videli, ali boste še vedno samo skomignili z rameni in rekli ja, hudo je. In ko bo sto tisočev brezposelnih, kako jih boste tolažili da nimajo dela, ker ste vi želeli biti doma.

     • Zdravko,
      moji predniki so doživeli veliko hujše stiske, kot je epidemija COVID19 ter so prestali pomanjkanje, o kakršnem se meni niti ne sanja, kaj pomeni živeti v takem pomanjkanju. Preživeli so vse tegobe, ki so jih doletele. Zato sem jaz lahko danes tu in si dopisujem z vami.
      Misli na potrpežljivost in življenjsko vztrajnost mojih prednikov me bodrijo, da v stiskah ne obupujem.

      Na vašo maloverno in malodušno jamrarijo naj vam sam Bog odgovori:

      “Zato vam pravim: Ne skrbite za svoje življenje, kaj boste jedli ali kaj boste pili, in ne za svoje telo, kaj boste oblekli. Ali ni življenje več kot jed in telo več kot obleka? Poglejte ptice neba! Ne sejejo in ne žanjejo niti ne spravljajo v žitnice, in vendar jih vaš nebeški Oče hrani. Ali niste vi več vredni kot one? Kdo izmed vas pa more s svojo skrbjo podaljšati svoje življenje za en sam komolec? In za obleko, kaj skrbite? Poučite se od lilij na polju, kako rastejo. Ne trudijo se in ne predejo, toda povem vam: Še Salomon v vsem svojem veličastvu ni bil oblečen kakor ena izmed njih. Če pa Bog tako oblači travo na polju, ki danes obstaja in jo jutri vržejo v peč, mar ne bo mnogo bolj oblačil vas, maloverni? Ne skrbite torej in ne govorite: ›Kaj bomo jedli ali kaj bomo pili ali kaj bomo oblekli?‹ Po vsem tem sprašujejo pogani. Saj vaš nebeški Oče ve, da vse to potrebujete. Iščite najprej Božje kraljestvo in njegovo pravičnost in vse to vam bo navrženo. Ne skrbite za jutri, kajti jutrišnji dan bo skrbel sam zase. Dovolj je dnevu njegovo zlo.«”

      In še:
      “On pa je odgovoril: »Pisano je: Človek naj ne živi samo od kruha, ampak od vsake besede, ki prihaja iz Božjih ust.«”
      Mt 4, 4

      Na vaš primitiven moški šovinizem pa nimam komentarja.

     • Morda ste vi sposobni preživeti še tako hude stiske,ampak nimate pravice druge ljudi pehati v stisko.
      Lepo, če znate živeti še od česa, ne samo od kruha. Dobro za vas. To veselje je treba deliti z drugimi, ne pa drugim jemati kruh na ta račun!

     • Zdravko,
      ne vem, kakšno stisko doživljate. Poiščite pomoč pri ljudeh v živo, tu na medmrežju ne boste našli pomiritve.

      Vaši očitki na moj račun so hudobni.
      Bi morali menjati kaj pomembnejšega od zimskih gum…

 23. Nek kolesarski protestnik je izjavil: “Samo strašijo.” Človek ne ve, kaj naj si ob tem misli. Najbrž bi ta protestnik raje videl, da bi bil okužen, kot da bi vlada ostala ostala samo pri besedah. Morebiti naj napiše prošnjo na ministrstvo za zdravje, da naj to ministrstvo odpre ambulanto, kjer bodo izvajali okužbe. (Bojim se, da bi tudi marsikateri komentator to prošnjo podpisal.)

  • Oprostite, a je tu tekmovanje v tem, komu se bolj cufa?! Protestnikom ali komentatorjem?
   Povsem ste obsedeni z dekreti in odloki. Upam, da ste uspeli zamenjat zimske gume pravočasno, ker vulkanizerji niso delali med karanteno.

   • Vprašanje, komu se bolj cufa, je zelo upravičeno.
    Hvala za vašo skrb glede menjave gum. Zamenjal mi jih je sin, saj sam zaradi bolezni COVID 19 tega nisem bil sposoben.

    • Hvalabogu, me veseli, da ste preboleli.
     Kaj se niste držali distance? Niste spoštovali ukrepov vlade, ali kako.

     • Omalovazujes osebo, ker je zenska. Norcujes se iz bolezni in bolnika. Prioriteta v zivljenju so ti avtomobilske gume. Postar ti priporoca: zamisli se malo nad sabo!

 24. […] Ti protestniki ne branijo svojih pravic, ampak svoje privilegije. V igri je po moji oceni okrog dve milijardi evrov, ki odtečejo iz državnega proračuna v prazno, in »kolesarji« računajo na del tega plena. Verjetnost te ocene bom predstavil s primerom. V državi imamo okrog dva tisoč dejavnih nevladnih organizacij – NVO, od teh imajo vidno, pomembno in nepogrešljivo vlogo le nekatere, na primer gasilska društva, Karitas, … dejavnost drugih pa ni razvidna niti njihov prispevek k blaginji države ne. Za te NVO moramo letno odšteti okroglo milijardo, občutno preveč, proračun UKC je v primerjavi z njihovim štiristo milijonov. V državnih ustanovah in podjetjih imamo dvakratno prezaposlenost, izstopa RTV, v posmeh nam, ki to plačamo. Mi bi morali protestirati. Nam so danes vzeli še ulico. […]

Comments are closed.