Če bi za 5 minut prepovedali laž, bi bilo komunizma takoj konec!

0
dr. Stane Granda Foto: Printscreen MMC TV SLO

“Petkovi demonstranti zahtevajo odstop Janševe vlade. Trdijo, da so jih stranke njegove koalicije izdale, ker so pred zadnjimi parlamentarnimi volitvami na televiziji skoraj prisegale, da se kaj takega ne bo nikoli zgodilo. Zato na čelu z javno televizijo vlagajo velike napore, da bi kakšno koalicijsko stranko razcepili in notranje sprli, da bi izstopila iz vlade. Trenutno uspevajo pri »upokojencih«, ki so popolnoma v rokah starih sil. Pa je nova koalicija nastala povsem legalno. Zelo shizofreno, če ne bi bila glavni podpornik tega norenja javna televizija, ki jo moramo vsi plačevati. Prav ona ustvarja vtis, da smo na robu državljanske vojne. Sedaj trdijo, da hoče oblast ukiniti javno televizijo.

Včasih so govorili: »Če bi za 5 minut prepovedali laž, bi bilo komunizma takoj konec!« Niso se motili.”

Že od nastopa Janševe vlade imamo v Ljubljani dvakrat tedensko demonstracije. Ob sredah protestirajo »kulturniki«. Ne zaradi kratenja umetniške ali ustvarjalne svobode, ampak ker dobivajo premajhno podporo od države. V Sloveniji namreč obstaja sistem, ki določenim umetnikom pomaga pri socialnih dajatvah. Vsekakor je to zelo dobro, čeprav skromno. Drug način financiranja so različni projekti, ki jih običajno stranke uporabljajo za financiranje svojih kulturniških simpatizerjev. Na tem področju je izjemno sposobna komunistična stranka, že nekaj časa se imenujejo Združena lista socialnih demokratov. Nekateri, zlasti oni, ki se norčujejo iz slovenstva in Janše, omalovažujejo osamosvojitev, so izjemno dobro plačani. Poleg umetniških so se organizirala še razna združenja »civilne družbe«. Na videz in včasih tudi v resnici gre za razne humanitarne organizacije, ki jih moramo občudovati, velikokrat pa za razne obvode strankarske organizacije.

Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.

Če bi za 5 minut prepovedali laž, bi bilo komunizma takoj konec!

Petkovi demonstranti zahtevajo odstop Janševe vlade. Trdijo, da so jih stranke njegove koalicije izdale, ker so pred zadnjimi parlamentarnimi volitvami na televiziji skoraj prisegale, da se kaj takega ne bo nikoli zgodilo. Zato na čelu z javno televizijo vlagajo velike napore, da bi kakšno koalicijsko stranko razcepili in notranje sprli, da bi izstopila iz vlade. Trenutno uspevajo pri »upokojencih«, ki so popolnoma v rokah starih sil. Pa je nova koalicija nastala povsem legalno. Zelo shizofreno, če ne bi bila glavni podpornik tega norenja javna televizija, ki jo moramo vsi plačevati. Prav ona ustvarja vtis, da smo na robu državljanske vojne. Sedaj trdijo, da hoče oblast ukiniti javno televizijo. Včasih so govorili: »Če bi za 5 minut prepovedali laž, bi bilo komunizma takoj konec!« Niso se motili.

Vlada Janeza Janše je, vsaj na videz, dokaj mirna. Še več. Predsednik vlade vsake toliko časa objavi kakšen provokativen tvit in potem norijo. Včasih kar plešejo po njegovem taktu. Je mojster obvladovanja kriz. Alpinist zasebno in v politiki. Izjemno je uspešen tudi pri »obračunavanju« z epidemijo. Naslonil se je na vodilne slovenske strokovnjake, ki predlagajo ukrepe. Trenutno imamo občutek, da preveč pomagajo Hrvatom reševati turizem. To morajo delati, ker večina Slovencev, in to najbolj vplivnih, dopustuje na hrvaškem morju in mislijo, da se jim bo podrl svet, če tega ne bodo smeli. Na nedavnih pogajanjih o pridobivanju evropske pomoči je bil predsednik vlade izjemno uspešen. Več kot polovica 10,5 milijarde evrov je darilo, ne posojilo. To seveda zbuja pri nekdanjih, ki so mojstri zlorab proračunskega denarja, velike apetite. Cedijo se jim sline. Zato bo politična jesen verjetno zelo vroča.