Koronavirus: Mogoče pa spet najdemo drug drugega!

10
570
In če je koronavirus res tako smrtonosen, kot nekateri pravijo, bomo doživeli že davno pozabljeno srečo; vsako jutro, ko bomo odprli oči, bomo preprosto srečni. Ne zato, ker bi kaj morali imeti ali ker bi morali kaj biti ali celo ker bi morali kaj doseči. Preprosto bomo srečni, ker smo živi in ker je pred nami nov dan! Mogoče pa smo prav to potrebovali!

Koronavirus. Pa ga imamo tudi mi! Globoko sem si oddahnila ob novici; dolgo ga ni in ni hotelo biti. In vemo, kako boli, če nimaš, kar imajo vsi, ali če nimaš več od drugih. Ampak zdaj je naš in pri nas in lahko se bomo vsak dan ukvarjali z njim. In samo z njim, ker kdo se bo pa ukvarjal s samim seboj! A ker nobeno zadovoljstvo ne traja prav dolgo, se je tudi informacija, da ga imamo, kmalu sprevrgla v skrb. Kaj pa zdaj z njim, ko je tu? Sebi v tolažbo, pa morda še komu, ki mu bo to za brati, sem zapisala serijo ugotovitev, zakaj je koronavirus pravzaprav super.

Več bomo v naravi. Le kdo si bo upal v nakupovalni center! Pa bomo spet odkrili radosti sprehodov v gozdu in preživljanja prostega časa v naravi! Da ne govorim o tem, da bo kak evro ostal varno v žepu.

Mogoče spet najdemo drug drugega!

Več bomo z družino! Ja, seveda, saj bodo šole zaprte, pa podjetja tudi. Mogoče spet najdemo drug drugega!

Spremenile se bodo vrednote. Namesto da bi človeka cenili po tem, kaj ima, ga bomo cenili po tem, česar nima. Koga briga, kakšen avto ima! Glavno je, da nima virusa!

Izklopili bomo televizorje in morda bomo imeli čas drug drugemu pogledati v oči.

Mogoče bo virus celo rešil kak zakon. Odkrili bomo, da je lahko poljub našega dragega ali drage tudi po več desetletjih sladek. Ker skok čez plot bo pač tvegana zadeva; nikoli ne veš, kakšnega ima ljubimec (virus, namreč).

Malo manj bomo jedli, ker bodo trgovine zaprte, ali pa odprte in police prazne, kar daje pravzaprav enak rezultat. In bomo doživeli odkritje; preprosta hrana in občasno lahek post še nikogar niso pokončali. Manj bomo obremenjevali zdravstveni sistem; saj menda pravijo, da se večina bolezni začne v črevesju!

In če je koronavirus res tako smrtonosen, kot nekateri pravijo, bomo doživeli že davno pozabljeno srečo; vsako jutro, ko bomo odprli oči, bomo preprosto srečni. Ne zato, ker bi kaj morali imeti ali ker bi morali kaj biti ali celo ker bi morali kaj doseči. Preprosto bomo srečni, ker smo živi in ker je pred nami nov dan! Mogoče pa smo prav to potrebovali!

Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.

10 KOMENTARJI

  1. Ne vem sicer, ce bomo lahko se hodili v naravo. Italijani imajo tudi to prepovedano. Ven grejo samo na nujno delo, v zivilsko trgovino ali lekarno. Lepo jih je bilo videti in slisati, ko so danes skupaj zapeli in zamuzicirali z balkonov.

  2. Zal se ljudje se naprej ne znajo ali nocejo odgovorno obnasati, da bi omilili napredovanje epidemije. Namesto priporocene socialne razdalje vsaj 1,5 metra se gnetejo v trgovinah in govorijo, skoraj kricijo ( in s tem pljuvajo) drug drugemu v obraz. In neredki obenem negodujejo nad ukrepi in “panicarjenjem”. Kaksna lahkomiselnost! Jih bojo morda streznile sele smrti v neposredni blizini?

  3. Koronavirus : PREDVSEM JE POTREBNO SPET NAJTI BOGA, KAJTI DRUG DRUGEGA NEBOMO USPELI REŠITI , KER SMO ZABRELI PREDALEČ PROTI PEKLU !!! ! !!!
    Ampak, preden se bo Duhovno Zmedeno in Slepo Zlobno Človeštvo Tega Problema zavedlo, Bo že več kot Polovico mrtvih na tem Božjem planetu , ki je sedaj že precej v Satanovih rokah.
    Mir naj vam bo, vse do Drugega Prihoda, Takoj za Koncem “sveta” , ki se počasi Že Začenja, z Globalno Krizo Človeštva, katero bodo podobne bolezni samo še dodatno Pospešile.

Prijava

Za komentiranje se prijavite