Koronavirus: Mogoče pa spet najdemo drug drugega!

10
In če je koronavirus res tako smrtonosen, kot nekateri pravijo, bomo doživeli že davno pozabljeno srečo; vsako jutro, ko bomo odprli oči, bomo preprosto srečni. Ne zato, ker bi kaj morali imeti ali ker bi morali kaj biti ali celo ker bi morali kaj doseči. Preprosto bomo srečni, ker smo živi in ker je pred nami nov dan! Mogoče pa smo prav to potrebovali!

Koronavirus. Pa ga imamo tudi mi! Globoko sem si oddahnila ob novici; dolgo ga ni in ni hotelo biti. In vemo, kako boli, če nimaš, kar imajo vsi, ali če nimaš več od drugih. Ampak zdaj je naš in pri nas in lahko se bomo vsak dan ukvarjali z njim. In samo z njim, ker kdo se bo pa ukvarjal s samim seboj! A ker nobeno zadovoljstvo ne traja prav dolgo, se je tudi informacija, da ga imamo, kmalu sprevrgla v skrb. Kaj pa zdaj z njim, ko je tu? Sebi v tolažbo, pa morda še komu, ki mu bo to za brati, sem zapisala serijo ugotovitev, zakaj je koronavirus pravzaprav super.

Več bomo v naravi. Le kdo si bo upal v nakupovalni center! Pa bomo spet odkrili radosti sprehodov v gozdu in preživljanja prostega časa v naravi! Da ne govorim o tem, da bo kak evro ostal varno v žepu.

Mogoče spet najdemo drug drugega!

Več bomo z družino! Ja, seveda, saj bodo šole zaprte, pa podjetja tudi. Mogoče spet najdemo drug drugega!

Spremenile se bodo vrednote. Namesto da bi človeka cenili po tem, kaj ima, ga bomo cenili po tem, česar nima. Koga briga, kakšen avto ima! Glavno je, da nima virusa!

Izklopili bomo televizorje in morda bomo imeli čas drug drugemu pogledati v oči.

Mogoče bo virus celo rešil kak zakon. Odkrili bomo, da je lahko poljub našega dragega ali drage tudi po več desetletjih sladek. Ker skok čez plot bo pač tvegana zadeva; nikoli ne veš, kakšnega ima ljubimec (virus, namreč).

Malo manj bomo jedli, ker bodo trgovine zaprte, ali pa odprte in police prazne, kar daje pravzaprav enak rezultat. In bomo doživeli odkritje; preprosta hrana in občasno lahek post še nikogar niso pokončali. Manj bomo obremenjevali zdravstveni sistem; saj menda pravijo, da se večina bolezni začne v črevesju!

In če je koronavirus res tako smrtonosen, kot nekateri pravijo, bomo doživeli že davno pozabljeno srečo; vsako jutro, ko bomo odprli oči, bomo preprosto srečni. Ne zato, ker bi kaj morali imeti ali ker bi morali kaj biti ali celo ker bi morali kaj doseči. Preprosto bomo srečni, ker smo živi in ker je pred nami nov dan! Mogoče pa smo prav to potrebovali!

Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.

10 KOMENTARJI

 1. “In če je koronavirus res tako smrtonosen, ….”

  Samo za tiste nad 80 let. Brez panike prosim.

  • Tudi ce bi bilo to res. A ce je smrtonosen le za ljudi nad 80, kar ni res, se pa nimamo kaj sekirat. Daj ne pisi takih nedostojnih!

   • Kratek domet imate, gospod IF. Pa brez zamere! Naj samo namignem.

    Nas starih čaka le še nekaj let in ob teh ukrepih, ki uničujejo gospodarstvo, jih bomo mogoče dočakali. Cena pa je uničeno gospodarstvo in s tem tudi več smrti med mladimi. Se splača?

 2. Res je, gospa Eva! Verjamem, da je ta preizkušnja z virusom “šiba božja” z NAMENOM, da v glavah postavimo stvari na pravo mesto in se zavemo, da se moramo za vse kar imamo ponovno naučiti hvaležnosti!

  • Joj, Šalotka, kako Malo Spoštovanja imaš do Šibe Božje , … ko jo zapisuješ z “šibo božjo” , … pazi le, da te ne bo celo bolj udarila kot je nekatere …
   Mir naj ti bo , vse do Drugega Prihoda .

 3. Ne vem sicer, ce bomo lahko se hodili v naravo. Italijani imajo tudi to prepovedano. Ven grejo samo na nujno delo, v zivilsko trgovino ali lekarno. Lepo jih je bilo videti in slisati, ko so danes skupaj zapeli in zamuzicirali z balkonov.

  • Ja, prepovedano. Ker eliti uničujejo pogled na travnik s srnivami. Zato je elita tudi spustila ta virus. DEPOPULACIJA!

 4. Zal se ljudje se naprej ne znajo ali nocejo odgovorno obnasati, da bi omilili napredovanje epidemije. Namesto priporocene socialne razdalje vsaj 1,5 metra se gnetejo v trgovinah in govorijo, skoraj kricijo ( in s tem pljuvajo) drug drugemu v obraz. In neredki obenem negodujejo nad ukrepi in “panicarjenjem”. Kaksna lahkomiselnost! Jih bojo morda streznile sele smrti v neposredni blizini?

  • Streznila jih bo šele umrljivost Iznad 50 % , torej ob Koncu “sveta” v tem desetletju – pred Drugim Prihodom, takoj za Koncem, v tem desetletju. Mir naj vam bo do tedaj.

 5. Koronavirus : PREDVSEM JE POTREBNO SPET NAJTI BOGA, KAJTI DRUG DRUGEGA NEBOMO USPELI REŠITI , KER SMO ZABRELI PREDALEČ PROTI PEKLU !!! ! !!!
  Ampak, preden se bo Duhovno Zmedeno in Slepo Zlobno Človeštvo Tega Problema zavedlo, Bo že več kot Polovico mrtvih na tem Božjem planetu , ki je sedaj že precej v Satanovih rokah.
  Mir naj vam bo, vse do Drugega Prihoda, Takoj za Koncem “sveta” , ki se počasi Že Začenja, z Globalno Krizo Človeštva, katero bodo podobne bolezni samo še dodatno Pospešile.

Comments are closed.