Kolesarji apokalipse hočejo odločati na ulici, ne v parlamentu

9
Kolesarji apokalipse so se ustavili tudi na Kolodvorski pred RTV in sporočili njenemu vodstvu, da so njegovo pobudo privzeli, kolesarijo in rušijo oblast.

Kolesarji raznašajo covid-19 po Sloveniji, nas okužujejo in ubijajo tiste najbolj ranljive. Večina njih se tega ne zaveda, vsaj upam tako, njihovi organizatorji s Kolodvorske pa to vedo, še več, to je preprosto njihov načrt: izsiljevanje. Prisiliti vlado, da odstopi, sicer bodo kolesarji nadaljevali svojo apokaliptično vožnjo.

Smo sredi vojne z nevidnim in zahrbtnim sovražnikom, pandemijo, ki nas ogroža na vsakem koraku. Prvi val smo prebrodili z manj žrtvami kot večina drugih držav, žal brez teh ni šlo. Za tak razplet ima vsekakor odločilne zasluge nova vlada Janeza Janše, ki je ob prevzemu oblasti dobila državo popolnoma nepripravljeno za spopad s to kužno boleznijo. Uspelo ji je združiti vso stroko, vse ustanove, celotno državo v skupni obrambi pred njo. Uspelo ji je preobrniti zgubljeno bitko v zmago; uvrstili smo se med tiste države, ki so izšle iz prvega spopada z najmanj žrtvami.

Kdor ni naš, ne sme vladati

To vlado hočejo danes zrušiti kolesarji s svojimi shodi in vožnjami po ljubljanskih ulicah. Zakaj le? Ste jim prisluhnili? Njihova pojasnila o vzrokih za sestajanja v teh nevarnih časih so medla, izmišljena, polna laži in sovraštva! Ne zmorejo predstaviti nobenega utemeljenega očitka novi vladi. Nočejo se sprijazniti z njeno uspešnostjo in priljubljenostjo, ki vztrajno raste. Dejansko nič ne zahtevajo, hočejo jo le zamenjati, kar je seveda nesprejemljivo, nedemokratično. S tako držo nam sporočajo trdo, preživeto komunistično geslo v novi preobleki: kdor ni naš, ne sme vladati. Zakaj? Odgovor je čisto preprost: kolesarji sodijo med elito z več pravicami, deležni so privilegijev, visokih in nezasluženih plač in te pridobitve hočejo ohraniti! Take razmere pa pri novi vladi, upam, ne bodo vzdržale.

Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.

Kolesarji protestniki delajo krivico tistim, ki so izvolili vlado

Idejno vodstvo: Forum 21, Stroka 75, leve stranke in sorodne »osvoboditeljske« skupine se tega zavedajo in hočejo ohraniti svojo moč odločanja. Vso to sovražnost proti izvoljeni vladi vodi in usmerja RTV Slovenija, ki si prilašča vlogo končnega razsodnika o družbenem dogajanju. Njena sporočila in sporočila večine njenih gostov so pristranska, hujskaška, sovražna, nevarna demokraciji. To pot je sredi pandemije priklicala na ulice protestnike z edinim sporočilom, da naj uspešna in učinkovita vlada odstopi. Nobene njihove pravice jim ta vlada ni odvzela niti ogrozila. Poudarjam pravice! Ni upravičene potrebe za ulico, sploh pa ti protestniki tja ne sodijo. Njim se ne godi krivica, oni delajo krivico tistim, ki so to vlado izvolili. Njihova odločnost in egoizem pa sta razumljiva in očitna.

Ti protestniki ne branijo svojih pravic, ampak svoje privilegije. V igri je po moji oceni okrog dve milijardi evrov, ki odtečejo iz državnega proračuna v prazno, in »kolesarji« računajo na del tega plena. Verjetnost te ocene bom predstavil s primerom. V državi imamo okrog dva tisoč dejavnih nevladnih organizacij – NVO, od teh imajo vidno, pomembno in nepogrešljivo vlogo le nekatere, na primer gasilska društva, Karitas, … dejavnost drugih pa ni razvidna niti njihov prispevek k blaginji države ne. Za te NVO moramo letno odšteti okroglo milijardo, občutno preveč, proračun UKC je v primerjavi z njihovim štiristo milijonov. V državnih ustanovah in podjetjih imamo dvakratno prezaposlenost, izstopa RTV, v posmeh nam, ki to plačamo. Mi bi morali protestirati. Nam so danes vzeli še ulico.

Sedanji protesti so kot nogometne tekme blizu Bergama

Ta »kolesarska« druženja so nezakonita, med nami je pandemija, zbiranja večjih skupin povečujejo število okuženih in umrlih v ranljivih skupinah državljanov. Dejansko lahko kolesarjenje lažnih protestnikov povzroči smrt številnih državljanov šibkega zdravja. Vlada Janeza Janše je preprečila katastrofo, ki je bila že pred vrati, spomniti se moramo le množičnega umiranja v italijanski pokrajini Bergamo, ko so vojaški tovornjaki odvažali krste nesrečnikov. To se pri nas vendar ni zgodilo. Vsekakor pa bi se, če bi vlada Marjana Šarca vzdržala pa tudi v primeru novih volitev.

Žrtve v Bergamu pripisujejo druženju na nogometnih tekmah. To se je zgodilo še takrat, ko nevarnost takih druženj ni bila prepoznana za usodno. Danes vemo, da je. Taka druženja so zato prepovedana. Toda naši levičarji, ki to sploh niso, so izumili rešitev, kako izigrati zakon, malo kolesarijo, malo pešačijo, malo počivajo, hkrati pa se družijo, sramotijo novo vlado, ji grozijo, jo izsiljujejo, zahtevajo njen odstop. Kakšne so lahko posledice tega načrta? V drugem valu se nam lahko zgodi »Bergamo«.

Kolesarji hočejo odločati na ulici, ne v parlamentu

Kolesarji so se ustavili na Kolodvorski pred RTV in sporočili njenemu vodstvu, da so njegovo pobudo privzeli, kolesarijo in rušijo oblast. Sprevržen pa je njihov poklon zdravstvenim delavcem UKC, opisal bi ga lahko kot naznanilo: prikolesarili vam bomo drugi val okuženih bolnikov, Zdravstvena zbornica Slovenije tega početja ni obsodila!

Nesreča v Bergamu ni bila načrtovana, naši preteči nesreči pa bomo to vlogo zlahka pripisali. Kolesarje usmerjajo nasprotniki nove vlade, ker je uspešna in učinkovita; razdelila je dve milijardi pomoči državljanom in podjetjem in še eno bo, prvič se je to zgodilo, v drugih primerih so jih pokradli tajkuni. Kolesarji so odraz teh vladnih odločitev, ki so onemogočile, da bi jih pokradli tisti, ki so skopali bančni luknji in oprali iransko milijardo. Vrh »kolesarske piramide« hoče odločanje iz parlamenta prenesti na ulico, kjer argumenti in zakoni ne veljajo, kjer odločajo »kocke«. Hočejo oblast, ne želijo dajati, hočejo jemati. Sklicujejo se na naravno pravo, zakaj le, imamo demokracijo in izvoljeno oblast, to je izvolilo ljudstvo, ulica je z nobenim priznanim pravom ne more zamenjati.

Mogoča je le nova revolucija. Prva je zlorabila okupacijo, druga, ki nam jo vsiljujejo, pa hoče izkoristiti pandemijo. Naj se zgodovina ponovi? Ne! Obranimo se »kolesarjev« in njihovega uličnega nastopanja! Preprečimo ga! Stopimo v bran izvoljeni oblasti!

Apokaliptična vožnja – kakšne bodo posledice?

Naj se vrnem k naslovu. Poznamo pripoved o štirih jezdecih apokalipse: kugi, lakoti, vojni in smrti. Danes seveda niso le štirje, prihajajo novi in novi; usojen nam je covid-19, je že med nami, je grožnja in prinaša smrt. Kolesarji ga raznašajo po Sloveniji, nas okužujejo in ubijajo tiste najbolj ranljive. Večina njih se tega ne zaveda, vsaj upam tako, njihovi organizatorji s Kolodvorske pa to vedo, še več, to je preprosto njihov načrt: izsiljevanje. Prisiliti vlado, da odstopi, sicer bodo kolesarji nadaljevali svojo apokaliptično vožnjo.

Ranljivi bomo žrtve tega izsiljevanja! Nekaj podobnega se je temu narodu zgodilo med drugo svetovno vojno: partizani so iz zased napadali okupatorja, zbežali, okupator pa se je maščeval nad nedolžnim prebivalstvom. Upam, da podobne rešitve to pot ne bomo izbrali.

9 KOMENTARJI

 1. Primitiven protest, celo otroci so izpostavljeni nesreči, nastopači iz veseh vetrov bi radi z abotnim podvigom
  potrdili svojo prisotnost! Vendar obstoja predpis, ki prepoveduje oviranje prometa na ulicah, naj se gredo
  protestante ob žici okupirane Ljubljane, na njihovi romarski poti! Smešno in sramotno početje, ki naj bi
  rešilo probleme zafrustrirancev iz nekdaj prijazne Ljubljane, izsiljevanje nečesa kar jim diktirajo postopači
  in oportunisti! Mar soživljamo zopet okupcijo najlepšega mesta na svetu!

 2. Prav zares je nedoumljivo, zakaj levičarski protivladni protestatorji iz vedno istih nevladnih organizacij (večina s sedežem kar se da blizu korit v Ljubljani) še nikoli niso protestirali proti banksterskim zlorabam?!? Najverjetneje zato ne, ker tudi sami kradejo iz istega davkoplačevalskega žaklja kot banksterji.

  Ti, ki jih že več tednov gledamo, ko s kolesi krožijo po ulicah slovenskih mest in tako omogočajo širjenje smrtonosnih okužb, so pravi apokaliptični jezdeci. Za vsako ceno hočejo izničiti učinke plemenitega delovanja vseh ljudi, ki so v okoliščinah pandemije garali za dobrobit prebivalstva Slovenije.

  Ko v državi razni pridaniči uvajajo levičarsko protestaturo, jim državna rtv, poptv in opozicijski politiki LMŠ, SD, SAB in Levice štango držijo!

  • Pridaniči hočejo izničiti učinke plemenitega delovanja vseh ljudi, ki so v okoliščinah pandemije garali in ŠE VEDNO garajo za dobrobit prebivalstva Slovenije.

 3. Evforicnemu pobalinu v ospredju fotografije je sicer ime Damir Crncec in sploh ni nepomembna figura te specialne vojne.

 4. Vredu članek bi bil, če bi ven izbrisali vse kar se nanaša na epidemijo. In se namesto tega morda res posvetili tem “kolesarjem”.

 5. Sem nameraval že nehati komentirati na Časniku, a me je razvoj dogodkov prijetno presenetil.

  Torej gospod Urankar, ne bo držalo, da se vladi podpora viša. Dejansko je ravno obratno. Večina davkoplačevalcev podpira zahteve – da, kolesarjev. Tako da bi na mestu te vlade in te koalicije bilo smiselno, da jim prisluhne.

  Navdušen sem, da jim je prisluhnila glede uradne ukinitve epidemije v Sloveniji. Ne le, da se mi to od nekod zdi znano (v matematični optimizaciji ima ime bum-bum optimizacija), ampak tudi zaradi same konsistentnosti ni pošteno, da eni davkoplačevalci plačujejo milijarde za ukrepe maksimalne socialne razdalje ob sočasnem koncertiranju 15 tisoč kolesarjev. Še nekaj je. Ne samo v Wuhanu, tudi v Mariboru se že pozna vietnamski sindrom. V zadnjem tednu sem spet veliko kolesaril in pri tem videl samo eno malo punčko s čelado, vsi ostali otroci so kolesarili kar brez. Včeraj sem videl tudi očeta, ki je svojo predšolsko hčerko spodbujal k takšni vožnji. Nek predšolski fantek me je prehitel z e-skirojem, na katerem si je peljal prav tako predšolsko izvoljenko. Oba seveda kar brez čelade. Prečkala sta Tezensko (zelo prometna cesta) in uživala v hitri vožnji še daleč naprej. Kaj nam pomaga, če rešimo nekaj življenj od korone, če nam bodo sočasno začeli spet otroci umirati pod kolesi avtomobilov?

  Tako da moram pohvaliti obe potezi vlade: ekspresno vpeljavo ukrepov in skoraj enako hitro ukinjanje. Trenutno v Sloveniji en okuženi okuži manj kot enega novega, tako da tudi ob spremembi tega trenda ni za pričakovati, da bi v poletnih mesecih lahko prišlo do katastrofe. Kvečjemu obratno. Ker za ta virus ni ne cepiva ne močnega zdravila, bo treba staviti na prekuženost, ki pa jo je treba doseči postopoma, še najbolje v poletnih mesecih, ko se sorodni virusi najpočasneje širijo in ni neke nevarnosti, da bi nam sesuli zdravstveni sistem.

 6. Antija melje naprej

  Pretekli teden sem videl na internetu posnetke lepo organizirane kolesarske revolucije v “številnih mestih in krajih Slovenije”,  kot so se izrazili na RTV SLO.  No, v primeri s prejšnjo revolucijo je to gotovo napredek: od granitnih kock do koles. 
     
  Tudi v Ameriki so bili na več krajih protesti. Ljudi je jezilo, ker je Amerika že dlje časa zaprta in so ljudje brez služb in zaslužka. Seveda so bili to v glavnem republikanci. Demokrati bi raje videli, da je odpiranje bolj zadržano.  

  Kaj pa v Sloveniji?  Ravno nasprotno. Tam je protestirala t.i. levica, ker je preveč omejevanja gibanja, militarizacije, diktature. Ni jim šlo za odpiranje z namenom, da se zažene gospodarstvo. Sumim da je bilo med protestniki precej državnih in javnih uslužbencev, študentarije ter penzionistov.  Njihovih financ epidemija ne prizadene.  Hvala Bogu, so bili vsaj spet na svežem zraku in si znova usposobili glasilke.  

  V resnici in kot vedno je šlo le za anti-janšizem. Ta je “aktivno prisoten”  v slovenski družbi že tri desetletja in si je gotovo pridobil domovinsko pravico.  Spodobi se, da bi mu dali ime.  Jaz bi predlagal “antija”.  Upam, da se bom s tem prikupil levici, ki ji je všeč izraz antifa.  

  Publikacija Forbes je ravno sporočila, da je Slovenija kot prva evropska država razglasila konec karantene in zmanjšanje drugih omejitev.  Zanima me, proti čemu bo zdaj protestirala levica.  No, se bo že kaj našlo, dokler je na oblasti Janša.   

Comments are closed.