Jean Claude Juncker, Marx in Kočevski Rog

11

Jean Claude Juncker je ob 200. obletnici rojstva utemeljitelja komunizma strastno pojasnjeval, da Marx ni kriv za premnoge zločine njegovih ideoloških naslednikov. Čas je, da se Junkerja povabi v Kočevski Rog, kjer se lahko na lastne oči seznani s sadovi Marxove ideologije.

Pred 99 leti je bila v Moskvi ustanovljena komunistična internacionala (kominterna). Ta centralizirana partijska organizacija je v letih, ki so sledila, s pomočjo “fasadnih” človekoljubnih in kulturniških organizacij, pisateljskih klubov, medijskih trustov in založniških hiš, izvažala komunistične ideje na Zahod.

Tiste evropske države, ki niso nikoli na lastni koži občutile komunističnega terorja, so bile do komunizma pogosto zelo prizanesljive. Nekatere komunistične ideje in ikonografija so pridobivale in žal še vedno pridobivajo na popularnosti. Zelo podobno se je zgodilo pred stoletji v času turških vpadov. Tiste nemške in francoske pokrajine, ki niso utrpele turških vdorov, so bile včasih celo naklonjene Visoki Porti.

Krščanski demokrat  Jean Claude Junker strastno hvalil Marxa

V to past je očitno padel tudi krščanski demokrat, predsednik Evropske komisije Jean Claude Juncker, ki je pred kratkim sodeloval na prireditvi ob 200. obletnici Marxovega rojstva v Trierju strastno hvalil tega nemškega filozofa in utemeljitelja komunistične ideologije. Poslušalcem je pojasnjeval, da Marx ni kriv za premnoge zločine, ki so jih delali njegovi ideološki nasledniki v njegovem imenu. Komunistična Kitajska pa je ob tej priložnosti Trierju podarila velikanski Marxov kip.

Če bi Luxemburg “osvobajali” Sovjeti, verjetno Jean Claude Junker ne bi govoril takšnih neumnosti. Morda je čas, da se v evropskem parlamentu resno lotijo problema komunističnih reliktov in končno izvedejo prepotrebni ukrep “damnatio memoriae”.  Morda je čas, da Junkerja naši evroposlanci povabijo v Kočevski Rog, da se na lastne oči prepriča, kakšni so sadovi Trierčanove ideologije.

Na obletno spominsko slovesnost v Kočevski Rog, ki bo potekala 2. 6. 2018 ob 11. uri, ste vabljeni tudi vsi bralci Časnika. Da se priporočimo slovenskim mučencem in molimo za zdravo pamet na Slovenskem. To bomo v nedeljo, 3. 6. 2018, še kako potrebovali!

Somaševanje v Kočevskem Rogu bo vodil novomeški škof msgr. Andrej Glavan. V molitvi se bomo spomnili vseh žrtev nasilja in pobojev v drugi svetovni vojni. Hkrati bomo Bogu izročili našo prošnjo za milost sprave v slovenskem narodu, da bo spet brat podal roko bratu. Po maši bo sledil krajši kulturni program, ki ga pripravlja Nova slovenska zaveza.

11 KOMENTARJI

 1. Juncker hvali Marxa, utemeljitelja vzpostavitve diktature proletariata in zato 100 mio. drugače mislečih pobitih, še več zaprtih in mučenih, oropanih temeljnih človekovih pravic, materialnega bogastva idr. Merklova CDU po Sorosevem pozivu preganja Orbanovo stranko, ker se upira Sorosevem vplivu. Vodstvo EU po tiho ne priznava izidov demokratičnih volitev v Italiji in pomaga rušiti poizkus sestavljanja vlade. Diktatura vodilnih članic in vodstva EU-ja vse bolj očitna. Demokracijo priznajo le, če so izidi po njihovem okusu.

  Obstoj Evropske unije je v vse večji nevarnosti. Izklučni krivec za to je sedanje vodstvo EU-ja in njegova nespametna politka. Uničujejo vse, kar so njeni ustanovitelji ustvarili. Živimo v času, ko je bolj kot kdajkoli prej potrebno misliti z lastno glavo, če hočemo obstati. Potrebno se bo povezati z državniki, ki niso pod vplivom sedanjega dekadentnega vodstva EU. Iz krize, v kateri se je znašla EU in mi z njimi, nas lahko rešijo le povsem drugi kadri, ki ji sedaj vladajo. In seveda, povsem druga politika.

  • Mogoce ti res rabis totalno prevlado levih in desnih populistov v Evropi, da bos morda spoznal, da si prisel iz dezja pod kap. Mogoce do kaksne nove vojne med evropskimi drzavami. Seveda po predhodnem razpadu politicne zveze, skupne valute in novi gospodarski krizi. Potem se vam bo mogoce se tozilo po Junckerju in Merklovi.

   P.s. mimogrede, krscanski demokrati v zasnovi niso desnica. Ampak sredina. Priblizno enako dalec od skrajnosti. Tudi vmes med liberalizmom in socializmom. Socialno-trzno gospodarstvo.

   • Prevlada “populistov” je posledica politike establišmenta, ki ljudstvu vsiljuje to, kar ljudstvo noče. Odgovornost za njihov nenaden nastanek in njihovo moč je v celoti na estabišmentu ter na njegovi nespametni in škodljivi “progresivni” politiki. Tudi razklanost EU-ja je povsem njihova odgovornost.

    Žal so na vodilne evropske položaje prišli ljudje brez državniškega talenta, potrebnega minimuma modrosti in občutka za stvarnost. Kar so posejali, sedaj žanjejo.

    • “Žal so na vodilne evropske položaje prišli ljudje brez …”

     To se vedno zgodi, ko se odstrani generator Dobrega. In EU ga je odstranila.

 2. Spoštovani sopotnik.
  Če Vam ni težko, napišite še danes Junckerju vabilo z zelo kratkim opisom dogajanja v Kočevskem Rogu in drugod. Morda mu bo sekretar omenil vsaj srž. Gre za to, da se Juncker ne bi enkrat izgovarjal, da tega ali onega ni vedel. Po Vašem pismu bo lahko vedel (oz. moral vedeti).

 3. Hvala Veronika. Ne vem ali ste pomotoma napisala “vabilo”.
  Vsekakor dober predlog. Tudi kot vabilo, morda tudi na obeleževanje teh dogodkov, ki se vsako leto vrši v Kočevskem rogu.

 4. Seveda sem nalašč napisala “vabilo”. Se pač pošle po mailu s pripombo, da bo prišlo še priporočeno.
  Čas je za nove ideje: Nehajmo obdelovati vrtičke, polirati avta, pospravljati mize ali stanovanja….

 5. Težko se bo odzval, ker sam nenehno pošilja vabila migrantom! Saj veste delo, ki mu ga nalaga in plačuje Soroš ali pa dogovori Juncker-Cerar-Plenković!

 6. Sovraznost in konflikti s Hrvati ali katerokoli sosedo ni naravno stanje. Je skodljivo stanje. In odgovornost je obojestranska. In ne Junckerjeva.

 7. Po dobrih sto letih od prve komunistične (boljševistične) revolucije, ki je “uspela”, in po mnogih drugih revolucijah na drugih kontinentih v zadnjih sto letih, je res že skrajni čas, da se naredi bilanca, kaj je bilo s temi revolucijami po meri Marxa dejansko doseženo. Doseženo v dobro človeka, pa naj bo proletarec, lumpenproletarec ali buržuj.

  Za Slovenijo lahko rečemo, da je bila komunistična revolucija največji zločin nad slovenskim narodom v celi njegovi zgodovini. Nobenega vidnega napredka z njo nismo dosegli, ne v materialnem, ne duhovnem smislu, nobenega sosednjega naroda, ki je v tem stoletju šel skozi svojo zgodovino brez revolucije, nismo prehiteli – nasprotno, zaostali smo v vseh pogledih, vključno s civilizacijskim zdrsom. Ob tem, da nam je revolucija zadala strahotne človeške žrtve – prav po zaslugi Marxa, ki je utemeljeval “razredni boj”, ne na znanju, dialogu in toleranci, temveč na sovraštvu in krvi. Širjenje sovraštva med ljudmi je namreč eden od pogojev za zrevolucioniranje občestva, ki temelji na propagandni laži, zavajanju in sprenevedanju. V tem pogledu današnji komunizem ostaja krvava ideja – komunizem tudi danes, kakor včeraj, temelji na laži in sovraštvu med ljudmi!

  Zahodna Evropa komunizma po Marxu ni videla na delu, najbrž je prav zato tako prizanesljiva do krvavih sadov revolucije, da Juncker zdaj celo hvali Marxa, namesto da bi se ga sramoval. Žrtve revolucionarnega nasilja so v Evropi bili predvsem vzhodni, slovanski narodi, za katerimi Evropa ne žaluje posebej. Za mnoge na Zahodu namreč še ljudje nismo, torej nas ni škoda…

Comments are closed.