Janković med osumljenci za požar v mestu heroj?

1
Foto: Gasilska brigada Ljubljana

Zdi se neverjetno, pa vendar bo nekaj na tem, da naj bi bil župan Janković objektivno odgovoren za opustitev dolžnega ravnanja pri zagotavljanju varnosti občank in občanov ter njihovega premoženja. Dopuščamo tudi možnost, da je požar na deponiji, ki je znotraj trikotnika: Murgle, Rakova jelša, azilni dom Vič, zarota fašistoidne vlade in z njo povezanih zlikovcev.

V Ljubljani, v mestu heroju, zeleni prestolnici Evrope 2016 in »najlepšem mestu na svetu«, je bil silovit požar. To ni bil eden izmed požarov, ki vzplamtijo naključno zaradi bolj ali manj nepredvidljivih okoliščin, kot so napaka v električni instalaciji, uhajanje plina, ravnanje neprevidnih ali dementnih ljudi z ognjem in grelnimi telesi ter v podobnih situacijah. Ta požar je bil hotena ali nehotena aktivacija tempirane ekološke bombe. Podjetje Avtodeponija, ki je sicer v likvidaciji, ima v strnjeno naseljenem predelu Ljubljane, le tri kilometre od središča mesta, odpad oziroma deponijo za odslužene avtomobilske dele. Brezzobi tigri upravnih in inšpekcijskih služb se zdaj izgovarjajo, kaj vse da so poskušali postoriti za odstranitev deponije. Povsem neveden in zlonameren je, kdor sitnari, češ da (u)pravna država ne deluje. Deluje, vendar brez učinka.

Janković med osumljenci za povzročitev požara

Mimo časopisa Dnevnik, ki ima ekskluzivno pravico poročati o vesteh iz krogov, ki so blizu organom pregona, je pricurljalo, kdo naj bi bili osumljenci za povzročitev požara. Prst je usmerjen tudi v ljubljanskega župana. Zdi se neverjetno, pa vendar bo nekaj na tem, da naj bi bil župan objektivno odgovoren za opustitev dolžnega ravnanja pri zagotavljanju varnosti občank in občanov ter njihovega premoženja. Župan za zdaj molči, čeprav je ta katastrofa še kako povezana z njegovo funkcijo.

Samo brez panike! Kljub neznosni diktaturi, ki jo izvaja trenutna oblast, se županu ne bo skrivil niti las, kajti preiskovalne sodnice in tožilke so še vedno vzhičene ob izjavi ene izmed njih, ki je dahnila: »Jah, res tko zgleda, bi kar priznala, neki ma ta naš Zoki …«

Kakršnokoli napletanje o odgovornosti župana je sovražni govor na meji fašizma. Argumentov proti županovi moralni, kaj šele kazenski odgovornosti kar mrgoli. Pa jih nekaj poglejmo.

Janković nima časa za deponije, če gradi kanalizacijo nad zajetjem pitne vode

Župan »najlepšega mesta na svetu« Janković res ne more skrbeti za vsako zemljišče v mestu, še zlasti ne za tako, ki je tržno nezanimivo. Zdi se neverjetno, da ne bi vedel za deponijo, ki je na zemljišču z večjo površino, kot je nogometno igrišče v Stožicah, pa vendar je tudi to mogoče. Ena od parcel, na katerih je gorelo, je celo v lasti MOL, kot je poročal Dnevnik. V času, ko niti ne vemo, koliko tempiranih ekoloških bomb imamo v Ljubljani, je župan Janković prezaposlen s predrzno gradnjo nove super ekološke bombe, kanalizacijskim vodom C0 nad zajetjem pitne vode, kar predstavlja resno tveganje za dolgoročno preskrbo Ljubljane s pitno vodo. Zato se res ne more niti ne utegne ukvarjati z nevarnostjo, ki jo predstavljajo tako pravkar pogorela kot še marsikatera druga deponija nevarnih snovi.

Šarec ministriral Jankoviću v Moskvi. Foto: arhiv Časnik

Za prenovljeno termoelektrarno in toplarno v Mostah načrtuje preskrbo z ruskim plinom, ob tem pa mu pogled ne seže do Dunaja, kjer se pol velemesta greje z nadzorovanim(!) sežiganjem odpadkov.

Janković dela – dokončal Prekmurski trg za zasedanje Jenullove »ljudske skupščine«

Ob velikem in spornem projektu vodenja odpadnih voda iz Vodic in Medvod v Ljubljano in napajanjem TE-TOL z ruskim plinom ima župan še številne druge skrbi in opravila in res ni na mestu, da bi od njega zahtevali tudi skrb za varno bivanje v Ljubljani. Kljub diktaturi, zdravstveni krizi in dopustom je moral Janković v preteklih mesecih dokončati zavetišče (zdraviliški hotel – sanatorij) za male živali na Gmajnicah. Postavil je spomenik Janezu Stanovniku in dokončal Prekmurski trg, na katerem se režiserju Jaši Jenullu in njegovim scenaristom ponuja še ena lokacija za demonstracije proti vladi in zasedanje »ljudske skupščine«. Skrbeti mora za LGBT-agendo v ljubljanskih vrtcih in šolah. S trdo roko je moral združiti dve osnovni šoli na Viču. Lomastil je v enem od kliničnih oddelkov UKC in nepooblaščeno poskušal urejati zadeve v zvezi s hospitalizirano visoko uradnico MOL.

Pod Vršičem sta Janković in Kučan hudo dolgočasila nekje v ozadju dogajanja

Zoran Janković in Milan Kučan 25. julija 2020 pri Ruski kapelici. Vir: Portalplus

Pod Vršičem sta se s Kučanom hudo dolgočasila nekje v ozadju dogajanja, ker so ruski politiki zaradi naše (ne ruske) diktature ignorirali tradicionalno spominsko slovesnost pri Ruski kapelici. Ne smemo pozabiti na županovo pokroviteljstvo nad Svetlanino rdečo zvezdo pa skrb za to, da se med častnimi občani »mesta heroja« ne bi po pomoti zašel kak »izdajalec« ali njegov potomec. Tudi za pokopavanje na Žalah je župan zadnja instanca. Trmasto vztraja pri tem, da za Rome, ki so jih partizani kot potencialne izdajalce množično pobijali, na Žalah ni prostora.

Janković si beli glavo, ali naj preimenuje Dunajsko ali Tržaško cesto v Beograjsko, za kar je dobil namig iz srbske prestolnice.

Zelo površno sestavljen seznam dejavnosti je kar dolg – pa naj še kdo reče, da Janković ne dela. Tudi sesuti tlak pred ljubljansko stolnico in skrajno zanemarjena okolica cerkve sv. Jakoba vključno s stopnicami pred njenim glavnim vhodom so dokaz, da Janković dela. Pri obeh cerkvah je prav do njunih vrat zemljišče mestno, ne cerkveno.

Požar v trikotniku Murgle; Rakova jelša, azilni dom Vič – zarota fašistoidne vlade in z njo povezanih zlikovcev?

Ob večjih nesrečah se radi ukvarjamo s teorijami zarote. Zato dopuščamo možnost, da je požar na deponiji ob Cesti dveh cesarjev zarota fašistoidne vlade in z njo povezanih zlikovcev. Kaj govori v prid tej teoriji? Predvsem lokacija goreče deponije, ki je v neposredni bližini Murgel, prestižnega naselja, v katerem je vse polno članov novega razreda in njihovih potomcev, vključno s Kučanom in Zemljaričem.

Pri požaru so se razvile ogromne količine strupenih plinov, s katerim so se zaplinjale Murgle; dim se je valil tudi do predsednika republike, in kar je najusodneje, v občinsko stanovanje Svetlane Makarovič.

Res zanimiva lokacija požara: severno so Murgle, južno na Rakovi jelši je koncentrat županovih volivcev, zahodno pa azilni dom na Viču.

Če je verjeti časopisnim vestem, naj bi se v Avtodeponiji šli nekakšno podjetništvo Nigerijci. V skladu z novodobno norostjo »Black lives matter« to skrajno občutljivo rasistično vest prepustimo v presojo Tanji Fajon, ki ve, kako se tej stvari streže.

1 komentar

  1. Janković je prisoten povsod tam, kjer lahko uzurpira zakon in oblast! Posledice čutijo tisti, ki jim je mar
    Slovenija in spoštovanje države in vlade, ki je izpostavljena pritlehnemu delovanju uzurpatorjev, postopačev in
    političnih anarhistov, ki žive na žuljih “raje”!

Comments are closed.