Janez Janša na koronavirus z ukrepi, s katerimi se je odlašalo

6
Janša vidi pluse in minuse, ki govorijo v smer sestave koalicije in tudi predčasnih volitev,« je dejal Janša in nadaljeval, da »SDS skuša delati najbolj v obe smeri, nismo pa edini, ki imamo škarje in platno v rokah in SDS tudi ni tista, ki je povzročila razpad te vlade. Ta vlada je razpadla predvsem zaradi petelinjih bojev med LMŠ in SD okrog pozicij, vse ostalo okoli tega pa je bolj folklora. Tudi ostali koalicijski partnerji so bili bolj obrobni igralci v tej igri.

Objavljamo pogovor z Janezom Janšo, ki bo danes ponoči prevzel vodenje slovenske vlade:

»Noben organ ne more narediti toliko, kot lahko sami naredimo z odgovornim obnašanjem, z odgovornim obnašanjem do sebe in drugih. Če sem čisto konkreten ali pa brutalen, je tako: če jaz, recimo, okužim vas in po statistiki okužim še najmanj dva ali – kot pravijo pesimisti – najmanj devet, ni nujno, da bo kdo od teh nujno resno zbolel. Teh devet bo okužilo še devet krat devet drugih in med tistimi bo zagotovo nekdo resno zbolel in verjetno nekdo, žal, tudi umrl. To ni statistika, to niso številka, to je oče nekoga, to je stari oče nekoga, stara mama, brat, sestra, tako, da govorimo o človeških življenjih. Mi smo se dolžni odgovorno obnašati in pozivam vse, da omejimo stike na tisto, kar je najnujnejše.«

Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.

Janez Janša izpostavlja:

»Tisto, kar lahko z ukrepi, predvsem pa z našim odgovornim obnašanjem, naredimo, je, da upočasnimo to širjenje tako, da kritični primeri, ki jih je 20 odstotkov, ne presegajo danih kapacitet zdravstvenih sistemov. Ker ko se to preseže, potem mora neki zdravnik odločiti, ali bo dal kisik Jožetu ali Micki. Ko to čez nekaj dni naraste, se mora odločiti, ali bo to dal enemu od petih. Ne strašim nikogar, ampak to je situacija nekoga, marsikoga, ki je danes v Italiji.«

6 KOMENTARJI

 1. Ce ne bi bilo z vsemi moznimi izrazi in kvaziargumenti, med drugim da gre za Orbanove kolaboracioniste, popljuvane medijske hise Nova24, nad katero so se razen s propagando zdaj spravili se s policijo in pravosodjem, novi slovenski premier ocitno sploh ne bi imel kanala klasicne medijske komunikacije z drzavljani, katerih parlamentarni zastopniki so ga izbrali, da jim vodi vlado.

  Kako absurdna situacija! In kaksne bedne hujskaske sovrazne “intelektualizme” ob tem recimo trosita Ali Zerdin in zlasti Janez Markes iz domnevno elitnega nacionalnega dnevnega casopisa.

  A vendar ne morejo skriti svoje lastne mizerije, ko so v nebo kovali cistega diletanta “Luko Doncica”, ki svojemu nasledniku Jansi ne seze v zmoznosti odgovornega vodenja drzave niti do kolen.

 2. Če bi Šarec uvedel za vse, ki prihajajo ali se vračajo iz virusnih žarišč – 14 dnevne izolacije, bi pojav virusa preprečili. Ko so to uvedli dokaj hitro ( pa še prepozno) Hrvati, jih je kritiziral, Danes pa imajo Hrvati malo okužb, mi pa zelo veliko.

  Ker tega ni storil, bomo v izolaciji vsi, kar pa bo povzročilo veliko gospodarsko škodo.

  Hrvati so dokaj hitr

 3. Ojej, slovenščina. Naslov dobesedno pove, da se je Janša lotil natančno tistih ukrepov, ki niso dali rezultatov, ker jih doslej niso izvajali, so torej z njimi odlašali. Zanesljivo ni pomen besedila v tem, kar nakazuje naslov.

 4. Ali bo Šarac tudi kaj Odgovarjal zaradi njegovega Neukrepanja in Odlašanja z katerim je Povzročil Narodno Nevarnost ??? !!! ???

Comments are closed.