Janez Cerar, ne le Dovolj.je, ampak tudi Preveč.je!

181
Janez Cerar

Ustanovitelji Civilne iniciative za zaščito žrtev spolnih zlorab v Cerkvi na Slovenskem Dovolj.je so z javno predstavitvijo le-te v dvorani hotela Union hkrati sejali veter in želi vihar. Slovensko javnost je ob tem dodobra razburkal duhovnik lazarist gospod Janez Cerar. Je ravnal prav?

Iniciativa je bila zlorabljena že v prvih minutah po njenem porodu. Zdi se, da jo je zlorabil prav njen boter gospod Cerar. Izkoristil je priložnost in usmeril pozornost javnosti v obračunavanje z Misijonsko družbo, soredovniki lazaristi in neimenovanim spolnim nasilnikom iz njihovih vrst. Naj mi ne zameri, kajti vse njegove besede o tem, da je bil zlorabljen, so naivne, infantilne, zaletave (ali celo preračunljive). Izpoved Janeza Cerarja je padla iz konteksta, saj naj bi bil smisel in namen Iniciative predvsem zaščita otrok in mladostnikov. Odrasle in zrele osebe take zaščite ne potrebujemo – ne pred duhovniki ne pred laiki. Nas ni nič izučila farsa gibanja #MeToo?

Naivnost in zaletavost Janeza Cerarja

Zlorabljen naj bi bil Janez – ne Janezek – zrela oseba, ki naj bi ne nazadnje tudi zaradi poklica natančno vedel, kako se vrti ta naš svet in kaj je njegova os. Pri polnoletnem moškem, ki lahko takoj ugotovi, kam »pes taco moli«, oziroma pohotnež steguje prste, ne more biti zlorabe temveč le poskus zlorabe. Zato se kaže vprašati, ali je bila zloraba resnična ali je bila privolitev ali je bilo nasilje ali je bilo izsiljevanje ali je bila »kemija« medsebojne privlačnosti ali alkoholna in druga omama ali radovednost ali pričakovanje koristi ali …

»Vsaka svinjarija še ni kaznivo dejanje,« je tako rekoč ponarodela izjava nekdanje generalne državne tožilke (tudi) Cerarjeve. Prav tako tudi o spolnih odnosih med dvema odraslima osebama ne moremo govoriti kot o kaznivih dejanjih (v pravnem smislu), pač pa o prikrojevanju moralnih načel, grehih in kršitvah pravil redovnih družb. Povsem nekaj drugega pa je v primerih, ko so predmet poželenja otroci in mladostniki, kjer pa gre za kazniva dejanja.

Presenetljiva je Cerarjeva ognjevitost pri razlaganju bridkih življenjskih izkušenj sobrata duhovnika Damiana Črnaka. Pri tem nastopa hkrati v vlogi advokata in indiskretnega psihoterapevta. Ima (še vedno) njegovo pooblastilo? Izjave Misijonske družbe lazaristov v Družini o Cerarjevem (ne)sodelovanju pri razčiščevanju okoliščin spolne zlorabe ne kaže povsem spregledati. Naivnost in zaletavost gospoda Cerarja se odraža tudi v njegovi takojšnji pripravljenosti za pogovor z rumenimi žurnalisti rdečega Dnevnika.

Ne samo Dovolj.je, ampak Preveč.je!

Poklicna kariera, izkušnje in ravnanja Janeza Cerarja nikakor niso primerljive s Krysztofom Charamso. Nekaj stičnih točk med njima pa vendarle je. Oba sta kot katoliška duhovnika boleče doživljala dvoličnost Cerkve in oba sta kritično spregovorila o spolnih praksah med kleriki. Oba sta razburkala javnost; Charamsa svetovno ob sinodi o družini in Cerar slovensko ob srečanju predsednikov škofovskih konferenc o spolnih zlorabah. Kaj je doživljal in kakšno pot je ubral Charamsa, lahko beremo v njegovi knjigi Prvi kamen. Kam bo na svojem življenjskem razpotju zakorakal Cerar, ni odvisno le od njega. Besedo seveda ima tudi inštitucija, ki ji pripada. Slaba izbira bi bila, da bi postal skrbnik katoliške spletne strani #MeToo, oprostite, Dovolj.je.

Preveč.je. Preveč bi bilo morebitno javno sramotenje in izganjanje homoseksualcev iz župnij, semenišč, teoloških fakultet in samostanov, kot si to poenostavljeno in bojevito zamišlja gospod Ivo Kerže v Časniku. To bi bila misija nemogoče, ki so se je še kako zavedali škofje na nedavnem zasedanju v Vatikanu. Ti so se pogromom v lastnih vrstah spretno izognili. Preveč bi bilo pri reševanju nakopičenih težav v Cerkvi, ki so povezane s spolnostjo, staviti na novo spletno stran Dovolj.je in Dnevnik.

181 KOMENTARJI

 1. Kakšno pa je to vprašanje?? Nemirne so, kadar koga hudi duhovi gonijo. Moja noč je bila izdatna v počitku, od ranega jutra sem že v delu, tem in onem.

  Tebi pa bi dal v razmišljanje čez vikend, če želiš:

  Ljudje smo kot drevesa: polno smo zakoreninjeni v zemljenost. Takšni Bogu nismo popolnoma NIČ koristni. Le podrto drevo je namreč uporabno za Umetnika: les lahko pošlje kamorkoli po svetu, lahko ga oblikuje v milijone stvari, karkoli potrebuje. Živo drevo pa lahko služi svetu, seveda, a Bogu ne more.

  Ali je nekdo podrto drevo, se vidi tudi skozi nicke, razdalje in čas. Nekaterim je to dano videti in njihova spoznanja so zanimiva: npr. med našimi dejavnimi škofi ni enega posekanega. Vsi so še zelo živahni. Poskočni. Nihče še ni umrl v Kristusu in se zbudil v Kristusu. Še najdlje od tega je papež, a morda bo do smrti spoznal Gospodovo koso, ki daje resnično življenje, samo zemeljskih “ljubezni” se je treba samostojno in na podlagi Jezusovih besed, ODREČI.

  Kdor pa misli, da je ta Gospodov postopek preoblikovanja janzenizem, vedno zbeži na veselice, v postelje in greši z besedami.

  Zato bo zmeraj nemir med kristjani: večina jih je še strastno živih za zemeljske stvari, malo pa umrlih, ki živijo za izpolnitev Očetove volje. Večina je srečna, da je v večini, “na varnem”, zato pomaga udrihati po drugih, popljuvanih zaradi Resnice. Imenujejo pa se katoliki, celo visokostoječi in šolani. A vse to je en sam poden človeštva, nič drugačen od nevere. metode imajo namreč enako udbovske.

  V Dovolj.je pa so posamezniki, ki so bili pokošeni, spremenjeni in blagoslovljeni za Nalogo. Upam, da je preganjalcem in žalivcem že kapnilo, da bolj ko bodo grešili nad njimi, hujši jim bodo noči in dnevi. Gospod vedno predhodno opozarja, in pametni Ga slišijo.

  L

  • So fanatiki in so karizmatiki. Meja je samo na videz tanka, ampak! Razlika je ogromna. Tako fanatik mirno izjavi: “Katoliki pljuvajo po Resnici!” Karizmatik tega ne bo nikoli naredil.

 2. Vsak karizmatik, če vidi, da katoliki služijo vragu, to pove zelo na glas. Če ne pove, ni karizmatik, ampak posvetna zguba.

  Več si preberite v Rep or ter ju, pisanje župnika Turineka, tu mi zavrača da bi podal povezavo.

  • Vsi katoliki nikdar in nikjer ne bodo služili mamonu. Tako posploševanje je nasilje, ki se ga pa protestantske ločine kar pogosto poslužujejo. Ste pripadnik ene od takih ločin, gospod David?

 3. Odziv Dovolj.je na škofovsko skrivanje izza neplodne a manipulativne “ekspertne skupine”, izjemno zanimivo branje:

  https://dovolj.je/novice/odziv-na-tiskovno-sporocilo-ssk-in-odgovor-na-demanti-nadskofa-antona-stresa/

  Papež jih je pa nemara le vesel?

  Sicer pa žalost, žalost, da se je treba za pravičnost boriti na tak način, ker je ves Cerkveni (demonski) aparat v akciji, da jim ne uspe in da jih proglasi za sovražnike Cerkve, nauka, Jezusa. Kako, za Boga svetega, NIMAJO OBČUTKA, KAKO ZELO JE TAKO OBNAŠANJE ZLOČINSKO? Ni jim pomoči, Gospod vse vidi.

 4. Poljski škofje so danes po vseh cerkvah objavili, da jih je ZELO SRAM, ker je Cerkev prikrivala pedofilijo in da tega zločina niso preprečevali.

  In ne pozabimo, novembra 2018 so se opravičili vsemu narodu glede tega.

  Kaj takega iz naših gospodov ne bo mogoče spraviti. Naše škofe bo treba najprej nekaj let prepričevati, da je spolno nasilje pri nas vendarle že prišlo na dan. Poljski pa so se osramili po filmu o duhovnikih pedofilih: “Nikomur ne povejte!”

  Naši škofje smatrajo CI Dovolj.je za izjemno nesramno iniciativo. Zaradi reakcije poljskih škofov poljski predsednik pravi, da kdor se spravlja nad Cerkev, se spravlja nad Poljsko, pri nas pa je vsem vse manj do nje. Poljski narod bo do konca sveta, našemu pa kaže tja do konca stoletja, morda. Ali pa bo dlje, a bo manjšina, ki bo plačevala džizijo.

  Brez Boga ne gre, Bog pa je LE s pravičnimi.

  • “Bog pa je LE s pravičnimi”

   Opppsss! Pa smo ga spet našli, tega našega janzenista! 😉

   In Jezus jim je odgovoril: »Ne potrebujejo zdravnika zdravi, ampak bolni. (Lk 5,31)

 5. Rekel bi, da se ta hudi posmehuje živi besedi. In je delati se norca iz Davidovih argumetov, kjer je razločevanje dobrega od zla v situaciji razkrivanja pedofilskih žrtev, da je evangeličan ali protestant, velika nespamet. Potem pa so bolj odločne besede za nekatere že janzenistično govorjenje, ker polverni in ohlapno verni želijo imeti vse. Tudi Jezusu so navrgli, da je njegova beseda trda. A le za tiste omahljive v srcu, ki jih je vleklo še vse kaj drugega kot pa nebeško kraljestvo in so odšli od njega stran.

  Bog se razodeva padlim in skesanim, ki so si priznali to stanje. Jasna je razlika med dejanji poljskih škofov in naših. Kaže na to, da je na Poljskem zdravo jedrno katolištvo. Priznali so si to stanje. Vrhovnim glavam v slovenski cerkvi pa je to dogajanje v preizkus njihovega, še zdravega Nauka. V stanju, ki ga izkazujejo sedaj, pa verjetno bolj ko ne životarijo.

 6. AlFe, spet si neumno zaletav: Bog je z vsemi, a niso vsi z njim. Kako le bo on z nepravičnimi, če oni niso z njim?

  Kaj hudi duhovi delajo lažnim vernikom …

  Jezus lepo pove: v Jn 24:
  “Kdor ima moje zapovedi in se jih drži, ta me ljubi; kdor pa me ljubi, tega bo ljubil moj Oče, in tudi jaz ga bom ljubil in se mu razodel.« 22 Juda (ne Iškarijot) mu je rekel: »Gospod, kaj se je zgodilo, da se hočeš razodeti nam, ne pa svetu?« 23 Jezus je odgovoril in mu rekel: »Če me kdo ljubi, se bo držal moje besede in moj Oče ga bo ljubil. Prišla bova k njemu in prebivala pri njem.”

  Resnično si ateistični agnostik, ki meša olupke in užitni del. Saj zato pa je naša Cerkev v pedofilskih škandalih, ker razmišlja, kot te je vzgojila: Bog ljubi pederaše, zato jih moramo tudi mi vroče ljubiti. Problem pa je da oni ne ljubijo Boga, in ste vsi skupaj na strani zla. Kajti kdor ne brani žrtev Cerkve, ampak napada Dovolj je, kot to posredno počneš AlFe, nima nobenega blagra-blagoslova, kajti Gospod govori:

  BLAGOR NJIM, KI SO ZARADI PRAVIČNOSTI PREGANJANI, kajti njihovo je nebeško kraljestvo.

  AlFe, ti NISI PRAVIČEN človek, v tebi je duh provociranja in duh zagovarjanja zunanje forme Cerkve, notri pa je prazen nič, poln kratkih gesel, da se taka duša prikrije.

  Če pa za hip sprejmemo tvoj nivo, in sprejmemo da je David janzenist, potem lahko po istem obrazcu zaključimo, da je AlFe pač pedofil. Kaj pa drugega? S takimi pa se ni kaj za meniti, najprej dokaži, da odločno zavračaš izzakulisno politiko Cerkve do spolnih zločincev. In da znaš ločiti pravičnost od manipulacije in zlobe. Do takrat si pač AlFe-pedofil.

  Žal si zamudil pomladno pastoralno konferenco v Nm, predavanje p. Marjana Čudna, diagnozo poraznega stanja znotraj Cerkve.

  • Hm. Tipično za fanatika. Kogar fanatik ne more prepričati, ga začne napadati, uničevati …

   Koliko besed pa nisem zasledil odgovora na vprašanje: “Sta katolik? Ste evangeličan?” Pač pa sem obsojen, da sem kriv za pedofilijo v Cerkvi …

   Jaz sem katolik, a ne sodim evangeličane, da so (obrnjeno citiran gospoda Davida) “da evangeličani služijo vragu”. Sicer pa imam slutnjo, da je gospod Zdravko pristaš gela: “Bog je pravičen sodnik, dobro nagrajuje in slabo kaznuje.” Jaz pa sem pristaš gesla: “Bog je očka, ki ljubi svoje otroke.”

   Pa še nekaj iz bloga brata Cestnika:

   http://branenacesti.blogspot.com/2019/03/post-2019-bog-demonski-sodnik.html
   V začetku maja 2007 je takratni celjski škof Anton Stres obiskal frankolovske birmance z namenom, da jih sreča in opravi klasično »birmansko skušnjo«, t.j. da preveri njihovo versko znanje. Med drugim jih je nekoliko po filozofsko vprašal (navajam po spominu):
   Postavil bom tri trditve o Bogu. Vse tri so pravilne. Vi boste pa povedali, katera je najbolj pravilna. Trditve so naslednje: 1. Bog je vsemogočen; 2. Bog je pravičen; 3. Bog je ljubezen. Katera je torej najbolj pravilna?

   Škof in moja župnikova malenkost sva pričakovala, da bodo birmanci, novozavezno ljudstvo, rekli, da je najbolj pravilna trditev o Bogu tista, po kateri je Bog ljubezen. Tako učimo, tako bi moralo biti. Motila sva se. Otroci niso »rekli«, pač pa so v en glas skorajda zagrmeli: »Bog je pravičen!«

   Njih trditev je bila »zaklicana« na način, da je stala trdna kot granit. Spreletelo me je: »Od kod jim to?«

 7. Ah, Hugo, ne moreš pedofilskim zagovornikom nič dopovedati, kajti dokler se sami ne odrečejo teh duhov, so daleč od Jezusa, daleč od Resnice. V svojem večnem nemiru harajo naokoli in sejejo podtalno versko zlobo. Vse to zato, ker so jih učili posvetni nauk, prilagojen homo-pedofilom.

  Vidim pa napovednik za današnji Tednik, četudi levičarski: vsaj kaj izvemo, v cerkvi ne zvemo ničesar, razen da je CI Dovolj.je lažniva. Takole piše:

  “Kdaj: 27.5.19 ob 20.00
  Kje: RTV Slo 1
  Slišali boste izpovedi žrtev spolnih zlorab slovenskih duhovnikov, ki opozarjajo na dolgoletno sistematično prikrivanje zločinov. Zakaj Katoliška cerkev še vedno noče prijavljati vseh sumov slovenskim civilnim oblastem?”

  Jutri pa je 2. del dokumentarca na isto temo.

  Vsak ISKREN katolik je dolžan te stvari pogledati, v dvomu stopiti v kontakt z Dovolj.je, potem pa iti k svojemu škofu in se dobro pogovoriti z njim. Če bo reagiral kot mnogi tukaj, da bo zahteval tišino ali vas napadel, ne pokazal iskrenega sočutja do žrtev in podprl Dovolj.je, vedite, da je podpornik homo-pedofilije, torej služi – komu?

 8. Homo-pedo-fili v Cerkvi in njihovi potuhnjeni zagovorniki služijo istemu demonu. A zdaj se resnice ne da več ustaviti:

  https://twitter.com/JuventutemSi/status/1131983332789673984

  Tudi ta je zelo resnična:

  https://twitter.com/Michael_Voris/status/1132003720902914055

  Teološki modernizem, sprevržena liturgija, homo, pedo-, te stvari izvajajo isti ljudje, ena sama padla družina demona Jezabele: tako duhovniki, škofje ali pa visoki teologi in dostojanstveniki, kot tudi internetni potuhnjeni zagovorniki udrihanja po žrtvah spolnih zlorab in njihovih zagovornikih.

  Gospod pa blagoslavlja in objema pravične ter tiste, ki darujejo svoja življenja za nedolžne žrtve. Seveda sprevrženi “kristjani” mislijo, da bodo tudi oni deležni tega miru in veselja, a ta teologija je kosmata, zato so nagrajeni z nemirom, nespečnostjo, strahom in tesnobami. Četudi jih Gospod ljubi. A oni ne ljubijo Njega.

  In četudi grešnike razumemo in ne sovražimo, je greh ne odstraniti jih stran od naših otrok in slabotnih in jim preprečiti zlo. Zato so škofje v peklenskem grehu, saj so jih le prestavljali iz župnije na župnijo, pa v mladinske misijone na Dolenjsko in drugod. Fej jih bodi!

 9. AlFeju zgoraj, z ljubeznijo: S teboj ni debate: si podpornik pedofilov v Cerkvi, kar se da razbrati iz posrednega napadanja zagovornikov Dovolj.je, provociranja, in NIKAKRŠNEGA sočutja do žrtev. Podpiraš le zunanji ovoj Cerkve, pozunanjenost, s tem pa si v skupini klerikalcev, ki uničujejo slovenski rod.

  Nekaj stavkov iz Pisma obračaš po svojem vetru, da bi prikril praznost, ki ne temelji na Duhu, ampak je še na otroški stopnji razumevanja jedra evangelija. Od takrat ne napreduješ, kar pa je dolžnost vsakega kristjana. Svetniki povedo, da se duhovno podobne duše prepoznajo med seboj tudi na daljavo, prepoznajo pa tudi tisto, kar je le navidezno resnica, v resnici pa hote ali nehote služi hudemu. Zato te ni težko prepoznati, le sam se ne poznaš. Še. Naj ti tole pomaga.

  Ne bodi fanatik, poln praznih gesel, naučili so te mitraljirati nekatere modernistične zmote vsenaokrog, kar je pogosta kleriška bolezen: dandanes je vse, kar je prav in pravično, janzenizem? Kar je odločno, čvrsto in jasno, je nasilno? Kar je argument, je “le ena od možnosti”, relativno? Najprej se prosim poduči 6 cerkvenih resnic, ker si že pri drugi storil nesmisel in jo uvrstil v Staro zavezo, torej je po tvojem janzenizem (haha), je pa resnica vere in Cerkve ter je tudi Novozavezna, saj je katoliška vera seveda po Novi zavezi.

  Nisi ti kriv, ne krivim tebe, ampak čarovnike, ki so te učili potvorjene neempatične vere, ki pa se gre neko veliko “ljubezen do sveta”, posmehuje pa se drugi resnici vere, da je zmotna. S tem seveda vsi takšni mislite, da ste boljši in večji od samega Boga. Bolj ste pametni od Gospoda, ki je narekoval:

  2. Bog pravičen sodnik, ki dobro plačuje in hudo kaznuje.

  Ali po tvojem Bog ni sodnik???
  Ali ne plačuje dobro????????
  Ali ne kaznuje hudo?????

  Nedvomno, AlFe, si še vedno na stopnji krščenega agnostika z dodatkom posredne podpore pedofiliji v Cerkvi. Zaradi tega imaš navado, ko nimaš več argumentov, najti kak stavek, ga zmanipulirati in po janzenistično vreči v zagovornike zlorabljenih. Kot g. Naglič. Dolga, dolga in težavna bo še vaša pot. Gospod ti je ponudil vse, tu pa si zagrabil stranske suhe veje.

  Pa sem ti (Vam) vendarle odgovoril, ker si hote ali nehote predstavnik tistih “vernikov” ki so 2000 let mučili lastne svetnike, ki zdaj poljubljajo noge muslimanom, se spravljajo na ostanke žive vere in izvorne teologije in predvsem tiho podpirajo sodomijo in pedofilijo v Cerkvi. Delajo se ponižne, a so nepokorni Gospodovi Besedi, kar je znak za cerkveno demonstvo. To je seveda beseda svetnikov.

  Kajti: kdorkoli ni glasno proti manipuliranju vrha slovenske Cerkve glede pedofilije, JE TUDI SAM PEDOFIL, saj služi isti demonki. To je zakon nebes in zemlje, in nobena manipulacija ga ne more premakniti, ker stoji trdno, kot granitna gora.

 10. Upam, da ste si dragi Božji ljudje ogledali prvi del današnjega Tednika. Sam te oddaje sicer ne gledam, a tokrat je bilo vredno, smo vsaj zvedeli neke stvari o sebi, ki jih v cerkvi že 1000 let ni mogoče izvedeti. In upam, da je v Cerkvi še veliko duhovnikov kot je bil mladi na koncu, KI PA SI ŠE DANES NE UPA IN NE SME GLASNO IZRAZITI OBŽALOVANJA IN OPRAVIČILA v imenu njegovega reda – žrtvam osebno. Na ta čas željno čaka, a težko, če ga bo pod to garnituro visoke gospode sploh kdaj.

  Jutri pa je drugi del dokumentarca o posilstvih v Cerkvi, o nunah, spolnih sužnjah. Na koncu koncev tudi Cerkvi nenaklonjeni mediji po Očetovi volji delajo v dobro resnice, in morda bodo nespodobni gumpci, ki (tudi tukaj) nesočutno in zavajajoče manipulirajo in s tem zagovarjajo medle in izmikajoče postopke Slovenske škofovske konference – malo zajecljali pod težo argumentov, ter bili rešeni najglobljih temin stvarstva. Kajti, pazi:

  Očetova ljubezen je, da je sodnik; da dobro nagrajuje; pa tudi, da zlo kaznuje. Ta zadnja od njegovih lastnosti je še prav posebno velika ljubezen. Seveda pa moderni teološki čarovniki to zanikajo, Očeta želijo obsekati, mu nadeti uzdo, ga nadmuditi, a že Jazabela in njen kastrirani klon Ahab sta se uštela, kot so se mnogi tukaj, ki jim spance krati groza, dneve pa tesnoba in nemir. In policija.

  Od kod taka zloba katolikov, ki, ko vidijo, da neka žrtev trpi, samo še prilivajo vrelega olja? Obrekujejo, da laže, da je sama ku…a ali pa da naj vendar molči, to so bili baje blagoslovi. In naj počaka do svojega pogreba, da bodo cerkveni postopki dokončani.

  Koliko kasnejših svetnikov je šlo skozi to šolo zla s strani sobratov in sester!

 11. Upati je, da sta g. Andrej Tomelj in SŠK doumela svoj greh in klic: DOVOLJ JE manipulacije in sprenevedanja! Saj ste včeraj pogledali še drugi del dokum. o spolnih sužnjah v katoliški Cerkvi?

  Prispevek je proti koncu seveda postal levičarska femi agenda, a sam ne gledam tako, kajti en velik demon, prvi, potem k sebi pritegne še druge. Ljudje obupajo nad umazanostjo Cerkve, potem pa v svojih iskanjih tavajo naokoli.

  Videli smo, da je spolno suženjstvo v kat. Cerkvi sistemsko, saj deluje v vseh deželah in na vseh celinah. Človek se zjoče, ko sliši, da gre za “načrtno zlorabljanje” novink, voljnih za misijone. Slišali smo za “EKONOMIJO ODREŠITVE”, to je teologijo prisiljevanja pripravnic v gnusne spolne zlorabe. Variant je najbrž več, a stvar gre tudi takole: novinke so zlorabljene od vodilnega duhovnika, s tem pridobijo Jezabelinega hudega duha, od Cerkve pa so kasneje nagrajene z visokimi položaji.

  Postanejo predstojnice, ki potem za denar prodajajo redovnice duhovnikom, enako kot prostitutke.

  Ko jih mnogo zanosi, kljub temu, da duhovniki v glavnem “pazijo” in opravljajo sprevržena zadovoljstva na druge načine, jih Cerkve brez vsega vrže na cesto. Te ženske že itak nimajo ničesar, ker kot redovnice ne smejo imeti lastnine, Cerkev jim ne da ničesar, doma pa jih zavrnejo, ker jih najbrž krivijo greha. Na tak način deluje Jazabela, uničevalka duhovnikov in redovnikov, redovnic, uničevalke krščanskih zakonov in vernih ljudi.

  In če kdo opozarja, naj se ljudje vendarle držijo Božjih zapovedi, ker sicer bo zelo hudo, ga sprevrženi modernistični kler obtoži, da je janzenist in starozavezni fanatik. Tudi pri nas imamo kakšnega takega visokostoječega klerika, ki so mu na limance padli mnogi iskreni katoliki. O enem takem je bilo na tem portalu že govora.

  Gre se torej za “duhovniško zvodništvo” znotraj Cerkve. Začelo naj bi se v Afriki: ker so imele mnoge laične vernice in prostitutke, ki so jih duhovniki sicer uporabljali, AIDS, so se kleriki spravili na manj rizične – redovnice! Jezabelini kastriranci (ljudje brez svoje volje), so tako demona prenesli na svoje žrtve, te pa so, kot predstojnice, širile zalego zla še globlje v Cerkev. Tako imamo “duhovniško zvodništvo” tudi v Vatikanu.

  Ni čudno, da se mnogi teologi tako trudijo sprevračati izvorni Božji nauk. Njihove razlage Jezusa, Očeta in Nauka so vse bolj podobne razlagam korana, ki jih najdemo v hadidih, ter razlagam protestantov. To je zato, ker so v srcih agnostiki, morda celo ateisti. Torej spadajo k “trojčku zla”, ki uničuje Nauk in našo civilizacijo: levica + islam + protestantske ideje.

  Zato ljudje množično zapuščajo Cerkev, tisoči vsako leto, tudi redovniki in duhovniki. Stotine cerkva v evropskih metropolah se prodaja v posvetne namene, ker so prazne.

  Najbrž ni več poti nazaj. Samo popolnoma iskren odnos z Jezusom in Marijo in svetniki lahko še reši kakšno POSAMEZNO dušo, da ne bo šla s papeži vred tam, kjer ni nebes. Pogoj je le, da ni predolgo poslušala zmotne in grešne razlage modernistične teologije. Ki pa je v Sloveniji pognala zelo debele korenine. Zaradi česar propadamo kot narod in postajamo politično, moralno in versko bizarni.

  Je dovolj?

  • Kar pa me je najbolj zadelo, sem pozabil omeniti. Pripoved redovnice, ki je bila prisiljena v abortus 8-mesečnega fantka!!! Najprej so ga ubili, potem splavili, in videla je – popolnega človeka! Seveda so takšne ženske odslej zlomljene, večkratno:
   – ubile so lastnega otroka,
   – prekršile so zapoved ne-ubijanja,
   – s seboj nosijo trop hudih duhov, ki so jih dobile od umazanih sprevržencev,
   – imajo občutek krivde, kajti po psihiatriji ima vsaka zloraba v sebi tudi delček ugodja, užitka (tudi zato se žrtve ne upajo spregovoriti, ker jih je tega sram),
   – dvom v Božjo prisotnost, izguba gorečne vere …

   Seveda kdaj tudi s strani redovnic prihaja do zapeljevanja, kakšna lahko v red prinese tudi hude duhove ali celo demona, a v Cerkvi bi morala biti očiščena, ozdravljena in odrešena, ne pa zlorabljena in podlo zavržena.

   Le kako potuhnjeni del katoliške Cerkve, klerični in laični, NIMA NOBENEGA SOČUTJA do LASTNIH splavljenih otrok, do zavedenih redovnikov/ic, do zlorabljenih otrok, mladostnikov, bogoslovcev, laikov? Razumevanja do CI Dovolj.je?

   Ne morejo ga imeti, ker hudič nima sočutja, ker absolutno sovraži človeški rod. In kar je najhuje, tudi od našega škofovstva ni zaznati sočutja, razen na jeziku. tudi oni so pod primežem sistemskega ustrahovanja znotraj Cerkve.

   Zato prihaja Očetov “janzenizem”. Od same ljubezni do nas je sklenil podreti, kar je treba podreti, ker je NIČVREDNO.

  • Po mojem skromnem mnenju KC že dolgo nima nobene zveze s stvarno religijo. Morda jo še imajo posamezni osamljeni člani, ki so bolj tujek v organizmu kot njen konstitutivni del. Spolni škandali so samo eden izmed simptomov splošne obolelosti tega organizma.

   • Bistvena stvar je, da neka vez z izvornim Naukom še ostaja, tu ni dvoma. A vztrajni grozoviteži, ti pa res nimajo več stika.

    Religija je itak predvsem družbena, socialna ustanova, še vedno je posvetne narave in služi zadovoljevanju predvsem zemeljskih potreb in želja ljudi. Tako je z vsemi religijami, ki pa so kot zemlja na vrtu, iz katere lahko zrastejo stebla kvišku, k Bogu. Zato toliko razlagam, da kdor išče rešitev v religiji, je ne bo našel, ker je že kmalu po nastanku izgubila vlogo iskanja Boga. Le le zunanja forma. Od tu naprej mora iti duša sama naprej, seveda v stiku s svetniškim vodnikom, svetniki, Materjo, Jezusom in Očetom, preko Svetega duha.

    To pa je popolnoma drug svet, druga pot, o kateri lažni teologi in njihove žrtve niti v sanjah ne morejo vedeti. Sicer znajo ponavljati svete besede, a le do konca maše, ko se mnogim od njih že zahoče tujega mesa.

    • Religija je vez med tem in božjim svetom. Praktično pa je religija umetnost potovanja v samega sebe, odkrivanje madežev v svoji duši in odstranjevanje teh.

     Podlaga je močno hrepenenje po odrešitvi in ljubezen do Boga, ki se dokazuje z izpolnjevanjem njegovih zapovedi (npr. Govor na gori idr.).

 12. Kakšno srečo je imel tale otrok:

  http://www.times.si/svet/dveletnik-tri-dni-cudezno-prezivel-med-zvermi–df943501c4fd58f678916bf7fb97a4adca178168.html

  Če bi bil njegov oče kak od grdih duhovnikov Cerkve, ne bi preživel, tako pa je preživel nevarno divjino, medvede, kojote, klope … Se morda kdo ne veseli njegove rešitve? Vsi se veselite, kajne? Kdo tudi joka?

  Zakaj se ne bi veselili tudi otrok, ki jih skrivaj spočenjajo padli duhovniki? A te je pa treba odplakniti, skriti, izobčiti? Njih zavedene posvečene matere pa izvreči iz Cerkve?

  SŠK, g. Tomelj in druščina podpornikov? Poslušajte, kaj vam vpije Pravični: DOVOOOOLJ JE!!!

 13. Tine, res je tako! Tvoj drugi odstavek je diamantni ekstrakt vsega. A ko religija vstopi v čas, v katerem smo, to ni več religija, ampak bizarnost.

  V katerem času živimo, ne le po mojih, ampak predvsem po besedah svetniškega duhovnika: “Smo v času POST-KRŠČANSTVA, času apostaze, torej odhoda od Boga”.

  Zato je Božji gnev normalna reakcija, kot je vsak pravi oče gneven na svojega otroka, ki ga dobijo pri grdi kraji. Seveda je ta gnev ljubezen, kar pa današnja apostatična in v glavnem vse bolj levičarska Cerkev razlaga kot “zmotni janzenizem”.

  Kot je dejal papež Benedikt 16., je to čas “uspeha”, ki uči, da je Bog fikcija, ki nam jemlje čas in nas ovira do uživanja. Točno to pa počno demoni znotraj Cerkve: čarajo zgodbice o Božji naravi, ki jim ustrezajo, da lahko h grehu vodijo še druge. Boga so predstavili kot vsepopuščajočega in razumevajočega za vsak greh, četudi nespovedan, neobžalovan ampak namerno ponavljan.

  Banda salamenska, lažno pokesana! Zdaj pa prihaja Gospod v Cerkev, če so ga že tako klicali, a se bojim, da večini ne bo prav nič všeč njegova homilija in mračni prostori, kamor bodo poslani po njej.

 14. Zame je pravi dec gospod dr. Drago Ocvirk. Padel je, zaplodil otroka, nato pa se je pogumno vrgel v vzgojo otrok. Seveda pa ni več duhovnik. AMEN!

  • Aleluja! Pa še vedno služi Cerkvi, piše odlične komentarje in pozna problematiko islamiziranja Evrope.
   Je pa pač previden, ne gre predaleč v teh komentarjih kar se Cerkve tiče, najbrž nek strah pred temno stranjo Cerkve vseeno ostaja. Zato prihajajo novi, mlajši, da nadaljujejo kar manjka.

   Pri tem pa se je treba vprašati, zakaj duhovniki padajo? Ker jim nečesa manjka, da bi bili trdno zasidrani v Kristusa, in ne bi bili lačni človeške ljubezni.

   Na tej točki se lahko pojasni dve kategoriji “odpadnikov”, tistih posvečenih torej, ki so padli pod čare ženske (ali obratno). Prvi so oni, ki jih je uničila strašna sovražnica duhovnikov demonka Jezabela. Ti potem, ko zapustijo duhovništvo/redovništvo, ter odidejo v medeni stan, kmalu ostanejo sami. Demonka jih je zapeljevala, zmanipulirala, zdominirala, skontrolirala, ko pa so zapustili svoj Božji poklic, jih je, NORMALNO, zapustila. SVOJE DELO JE NAMREČ OPRAVILA. To se dogaja tisočim posvečenim. Če pa takšna oseba ostane aktivno zaposlena v Cerkvi, samo širi demona naprej, ŽUPNIJE PA GNIJEJO.

   Druga, bolj redka vrsta odhodnikov pa se resnično zaljubi v žensko, ki ni nosilka hudega duha (ali obratno), odide, družina pa ostane skupaj in je dejavno verna. Tu pa ni govora o demonskem vplivu ampak o pomanjkanju človeškosti v Cerkvi in v potrebah posameznika.
   …………………
   Tole je pa za branilce grdega v Cerkvi: gospodje, mar mislite, da Gospod ne vidi vaših današnjih psihopatskih miselnih tvorb? Zanimivo bo, ko vam jih poštar prinese nazaj 🙁

   • “Je pa pač previden”

    Mora biti. Ker je svoje življenje obljubil svoji družici in njunim otrokom. Sedaj ne more več z oltarja grmeti: “To je moje življenje, ki se daje za vas!” Ne vem, kako ga bo dobri Bog gledal, če bo še enkrat snedel svoje obljube. Čeprav pod določenimi pogoji dobri Bog oprosti vse, preberimo samo življenjsko zgodbo Joba. Težko bi našli greh, ki ga ni naredil … pa ga Bog ni zapustil.

 15. Ja, Job je spoznal samo bistvo vere: česar se bojiš, to je tvoja vera (prepričanje), to se ti bo uresničilo. Ni bil kriv hudič, ampak Job. Na koncu koncev se nam vse dogaja po naših notranjih, največkrat nezavednih prepričanjih.

  Še enkrat: odločitev g. Ocvirka ne moreš kar na oko soditi kot “padec”. Razložil sem, da so indici, da ni bil nikakršen padec, ampak odločitev iz nekega spoznanja ali človeške potrebe. Padec v duhovnem smislu je nekaj povsem drugega. Je odločitev za prelom z Bogom, v želji po neki zemeljski pridobiti, posledica pa je dovoljen prihod hudega duha v življenje take osebe.

  Padec vedno prihaja iz ZAVISTI. Vzemimo zapoved “ne ubijaj”. To pomeni tudi za živali. Ljudje živali ubijamo zaradi zavisti: želimo si njihovo meso, kožo, kosti … Posledično se ubijamo še med seboj, zaradi zavisti. No eni so zavistni, drugi pa upravičeni, da branijo svoje.

  Tudi spolne zlorabe v Cerkvi so posledica ZAVISTI: padli si želijo teles nekih drugih duš. Telo je kot obleka duši: lahko ga komu ukradeš, v živo ali v mrtvo. V satanu padli izprijenci si želijo teles svojih žrtev, da bi sebi zagotovili užitek. Za lastnike teh teles, duše, pa jim ni popolnoma nič mar; še več, hudiču za telesa plačajo z dušami žrtev, kajti hudi duhovi se prisesajo na te žrtve in jih ločujejo od Boga.

  Tak sistem je torej POPOLN: veliki Zavistnež, satan, ima svoje klone, ki so prav tako zavistni. On je Bogu, oni pa božjim dušam in njih telesom in imovini. Vse skupaj pa deluje v pogubo žrtev.

  A ni satan vsega kriv, kajti nič ne more tistemu, ki se je trdno odločil vsako sekundo misliti na Gospoda in Mu služiti. Kdor pa vrti oči okoli sebe, in ne zre v Boga, je hitro ujet na limance; ves svet je ena sama limanca. In naša Cerkev je tudi postala ena sama limanca. Tudi škofje so mnogokrat le limance, če so tiho, ko je treba voditi narod in občestvo v pravo smer, kadar pride do prelomnih trenutkov. Ker jih takrat ni, umaknejo se v bunker, je to dokaz, da služijo Zavistnemu, ki zahteva, da takrat molčijo, v najboljšem primeru. V najslabšem pa govorijo velike zlobe čez žrtve in vabijo milijone islamistov, ki nas sovražijo, ker smo Kristusovi in so nam zavistni naše zemlje, imovine in predvsem mladih žensk.

  • Zanimiv način pogovora imate. Zapnete neko besedo, jo drugače definirate in nato začnete predavanje. V tem predavanju pa se vedno izkažete kot človek Stare zaveze. No, pa nič hudega. Vsak človek je edinstven.

   • Aroganca in trmoglavost te peljeta v trpljenje, AlFe. Pa srečno pot v tej agnostični zmedi. Vse, kar govoriš, delaš ravno obratno: G. Ocvirka si sodil, da je “snedel besedo”. To lahko govori le pozunanjeni psevdo vernik. Tudi škofa Rožmana si ocenil kot človeka zmot, pa komunista Rotarja za razklanost Cerkve, mene za janzenista … A ne vidiš, da si duhovno obolel?

    Cerkev je sama kriva za razklanost, ker se je odločila biti psevdo-Cerkev. Zaradi tega na Zahodu rušijo tisoče cerkva in postavljajo karkoli drugega človeku bolj koristnega.

    tvoje sodbe s takšne, ker še vedno nisi opravi s svojim pedofilskim razmišljanjem, ki je samo v sebi vedno razklano in psihopatsko. Pravzaprav nikoli nisem v tvojih komentarih zaznal resničnega SOČUTJA in prabvičnosti. Ampak le zaletavost. Kako bo taka duša razumela kaj globljega??? Zato se vračam nazaj: z ljudmi, ki ščitite pedofile in druge izprijence v Cerkvi, pač ne more biti pogovora. Dokler v tebi ne zaznam sočutje do ubogih, padlih, nedolžnih, žrtev. To bi bilo prvo znamenje, da si od evangelija morda kaj dojel, kar ni le zunanja forma.

    Predvsem pa ne poznaš Jezusa, ne poznaš ga osebno, zate bi bil on zate človek Stare zaveze, janzenist. Ker je pač izgnal perverzneže iz templja, v srdu preklel jalovo figo (to so psevdo-verniki), rekel, naj si učenci nabavijo meče in da ne bo poznal tistih, ki govorijo le: Gospod, Gospod … Take care torej.

    Poglej AlFe: Gospod ti je ponudil roko mnogokrat, ti pa grabiš cerkveni zid. A to je tvoja odločitev, samo ne javkaj kasneje, da imaš slabe noči.

 16. Tako je, Bog je vseobsegajoč in je še kako Starozavezen, tudi Jezus je bil, ko je situacija to zahtevala. Kar je napisal David je poglobljen uvid. Ali ko je Jezus pozunanjenim molivcem povedal, ki so se kazali in postopali po shodnici, da so že dobili svoje plačilo. Večkrat je v Evangelijih pokazal odločnost, ki ni nič mehkobna, je pa duše, ki so bile odprte, lahko spravila na pravi tir. To je pa možno za tiste duše, ki so sprejele tudi zgled in avtoriteto. V moderni družbi, ki je že tako dodobra poneumila ljudi, pa se pričakuje, da bo eno samo diplomatsko in sladko govorjenje, z nenehno maminsko popustljivostjo in kimanjem vsem bedarijam. Tudi dobršen del predstavnikov v cerkvi uporablja to sedaj v pritlehnem boju proti Dovolj.je; brez rezultata, le podpira se prikrito zlo, ki žrtvam zlorab nikakor ne pomaga, ampak jih še dodatno rani. V pravičnih, ki to vidijo, pa zbuja Božji srd. In pokaže se starozavezni Oče.

  Po njihovih delih jih bomo spoznali, pravi Sveto pismo. Eni slišijo za Boga, pa napadajo njegove aspekte delovanja, češ da so starozavezni – Bog je kompleten in absoluten. Taki užaljenci malo poslušajo o Bogu, pa se gredo svoje zamisli naprej in jih potegnejo na plano, brez da razmislijo, kaj so slišali ali prebrali. Ali se povežejo s cerkvijo, da se imajo tam lepo za svoje ugodje, se družijo na piškotih in čajih po mašah in skupnih romanjih in se pogovarjajo tako, da nikogar ne vznemirjajo.

  Povejte prosim, le kateri duši bo to obnašanje koristilo?

 17. Hugo, ti si pa posrečen, le od kod te prinese? In dobro poveš!

  Krščanstvo brez Stare zaveze sploh ne obstaja, ne more obstajati. Zato so tisti duhovniki, ki Staro zavezo brišejo, da bi se prikupili ničevim vernikom, le psevdo-duhovniki. Navidezni duhovniki. Brez Stare zaveze sploh ne moremo srečati Boga, saj brez nje ni moč razumeti ne srečati Kristusa. Jezus je na prvo mesto postavil 10 zapovedi, ki pa so od časa Mojzesa. Za padle “vernike” – agnostike, je torej Jezus prav tako starozavezen, četudi je dejal:

  »Kaj me sprašuješ o dobrem? Samo eden je dober. Če pa hočeš priti v življenje, se dŕži zapovedi!«

  Sv. Pavel pa: “Zapovedi postave naj bi se tako izpolnile v nas, ki ne živimo po mesu, ampak po Duhu.”

  Glede AlFejevih (= levičarskih) obtožb škofa Rožmana, pa naj se podobni “misleci” izobrazijo kar v levičarskem časopisu, kako zelo se motijo:

  https://www.dnevnik.si/1042338915

  Vse bolj se izkazuje resničnost Keržetove ocene, da je agnostično krščanstvo en sam poden. Od tod tudi vse več zla v Cerkvi. Bili smo zavedeni, a nismo več, nekateri pa bodo ostali zavedeni do konca sveta, ker jim baje tako paše.

  • Gospod David,
   ni problem ali celo napaka, če ne razumete. Problem oziroma greh nastane, ko vaše neznanje vsiljujete kot edino in zveličavno resnico.

   Da se izognete takim neljubim scenam, vam predlagam izobraževanje pri katoliških zgodovinarjih. Vsaj trije taki se pojavljajo, naj omenim samo dr. Staneta Grando. Saj ne bo pretežko, kajne? Ker niste fanatik ampak ste karizmatik, kajne? Saj znate iti v pogovor z mislijo, kaj pa če ima on prav in ne jaz?

 18. Z ljubeznijo: poglej AlFe, duh, ki te vodi, da po pravičnih udrihaš BREZ VSEH ARGUMENTOV (ko te je “ljubljana” pozval da dokažeš, si pa ušel – glede škofa Rožmana), ti ne dovoli,

  da bi ENKRAT kliknil na Google in neumnost zamenjal z vedenjem.

  Pravzaprav si podoben zdrahar kot Tomelj. Nerazčiščen ojdip, ki si ne dovoli sprejeti avtoritete svetnikov, ki so razlagali Besedo in razlage zapisali v knjige; klanfa čez Staro zavezo in ljudi, kot je g. Ocvirk – po pohvali ga takoj obremeni s svojimi zaključki, ki so popolnoma mimo. Če bi bil vreden tega, bi ti Gospod že razjasnil obzorja in ti dal duha razlikovanja, da ločiš, kdo je res padel in kdo ni padel, četudi ni več duhovnik. Poglej npr. tvojo razklanost:

  Praviš, da je g. Ocvirk “pravi dec”, malo kasneje pa obsodiš, da je “padel” in “snedel svoje obljube”. To je ta agnostična shizofrenija. Ker nisi pravi dec, ne veš, da pravi deci NIKOLI NE SNEDEJO SVOJE OBLJUBE. Če jo snedejo, niso pravi deci; če pa je ne snedejo so pravi deci. Oboje skupaj ne gre. Kdor daje take sodbe skupaj, daje skupaj tudi greh in božjo milost, oboje bi rad. To je bolezen, ne pa vera. To je modernizem.

  Nobenega sočutja, sicer pa se v eni uri res ne moreš spreobrniti. In g. Grando si upaš omenjati? Ljubi Bog, kaj pa je s teboj? G. Granda je tegale Davida s samo enim stavkom spametoval, da lažje razume mnoge situacije časa. Rekel je nekako takole:

  “Zgodovinar, ki preteklost ocenjuje z današnjega stališča, ne pa stališča tistega časa, ni vreden svojega poklica.”

  Če bi bil čistega srca, bi škofa Rožmana ocenjeval s stališča TAKRATNE situacije in stiske ljudi, in če bi imel drobec sočutja, bi se ZJOKAL nad njegovo milostjo. In če bi imel drobec sočutja, bi podprl Dovolj.je. In če bi imel drobec spoznanja, bi videl v dušo Ocvirkove situacije, in bi se prav tako zjokal od milosti. Zelo poučno bi jo bilo razložiti, da bi se klerikalni obrekovalci malo za usta prijeli.

  Psihoti nimajo sočutja, samo gledajo katera stran je močnejša, da potem udrihajo po šibki strani. Iskreni kristjan je povsem drugačen: ne glede na moč množice, mora podpreti resnico in pravičnost. Takšni so CI Dovolj.je, takšen je g. Kerže in še nekaj drugih, v tujini pa je takih duhovnikov kar nekaj in zgrozili bi se nad tvojim nivojem, ki je pri nas običajen: ljudje so okuženi z levo propagando, Resnica pa jim je odveč. Kdor se želi rešiti te patologije, očitno potrebuje mnoga leta.

  In ne bodi na stopnji ti-jaz. To je žival. Prerivanje. Ti bi se le prerival, kot kak najstnik. Gre se za Resnico in laž/krivico. Vse, kar napišem, je desetkrat argumentirano in utrjeno v Božji Besedi. Pojdi s svojemu škofu (če je že zgubil strah pred selitvijo, torej je preseljen), in naj on oceni, kje naj bi bile zmote in greh. Potem pa obišči morda še g. Ocvirka in ga spoznaj; pa morda in Dovolj. je, kakšno žrtve Cerkve, ter pojdi h g. Keržetu, da ti pove, da je Jezus skozi vso Staro zavezo, da je Jezus od nekdaj, in da ni šele pred 2000 leti ustvarjen, da bi zavrgel Staro zavezo, ki je po tvojem janzenizem. To bi bila dobra osnova za kaj vrednega v prihodnosti.

 19. Pred desetletjem in pol, morda, sem srečal župljanko iz Makol. Med pogovorom je povedala, da je zapuščeni fantiček, ki je doma spal v hlevu v banji, pri dopolnilnem pouku, ko so morali narisati svojo družino, narisal le župnika. Hodil je namreč k verouku. Narisal ga je zgoraj oblečenega, spodaj pa z velikim lulekom. Ta župnik naj bi menda tudi pil (nisem več prepričan ali prav ta ali kateri drugi od tam).

  Skozi dolga leta sem se mnogokrat spomnil na tega fantka. Mnogokrat, vsako leto nekajkrat. Prejle pa naletim na tale twit, berite spodnji komentar:

  https://twitter.com/dovolj_je/status/1133104346659467265

  Jokal bi do nezavesti – res je torej! Hudo mi je tudi za župnika, do voditeljev pa čutim tihi srd. Ker so vedeli.

  Tomelj in druščina pri SŠK: DOVOLJ JEEE!
  Kako že rečejo tam gori: gotofi ste!

 20. Žalostno, boleče in obupno, kdor se poskuša prestavit v kožo žrtve. David prav ste povedali, tukaj ni za šparat besed. Če pogledamo že običajne situacije, otroci so najbolj ranljivi, so pa tudi duše. Jasno jim je in so pomirjeni, kdo jih podpre in razume, ko se jim zgodi krivica. Če jih takrat napačno obravnavamo, ker smo zmotno ocenili situacijo, pa jokajo iz dna srca.

  Tisti posredni zagovorniki pedofilnih dejanja, ki tako napadajo in se užaljeno branijo brez argumentov, sedaj pa si predstavljajte, čez kakšno hudo psihično travmo gredo spolno zlorabljeni otroci, mladostniki s strani krempljastih pedofilskih duhovnikov. Takšni travmatični dogodki imajo dolgotrajne posledice in se jim zarežejo globoko v dušo. Potem pa so še enkrat travmatizirani, včasih še huje, ko ob izpovedi teh grozodejstev ne dobijo zaščite in podpore. In kdor jih sedaj ne podpre in jim izkaže sočutja, je tudi sam del viktimiziranja teh žrtev. Kako bodo škofje s tem zloveščim molkom in nekomuniciranja s civilno iniciativo Dovolje.je čez prišli, ne vem, zdi se mi pa da ne dobro. Ali čakajo, da bo vse samo od sebe potihnilo, kot včasih?

  • Res je Hugo, nimajo satanovi kloni nobenega sočutja, razen sami do sebe; ko jih kaj stisne, se hudo zdepresirajo, sicer pa z veseljem in nadutostjo branijo hudo. Ko pa kdo naskakuje otroka, rečejo po agnostično: “Jebi ga, karma. Najbrž so mu starši grešili, ubogi pankrt!”

   Pravzaprav se gre tu za neusmiljen duhovni boj, svetopisemski boj med Bogom in lažnim bogom. Med Cerkvijo in anti-cerkvijo v njej sami. Med verniki in lažnimi verniki. Vsi kristjani, ki ne sodelujejo v tem boju na strani Gospoda, Matere in svetnikov, so le psevdo-verniki. Zanima jih samo zunanji videz. Ker imajo korist od Cerkve (npr. službo), so pač zvesti soldati, ne glede na zlo. A to je popolnoma v nasprotju z Jezusovim naukom. Kajti zlo delajo zato, da bi žrtve in ogorčeni verniki gledali njih in satana, ne pa Gospoda. To jim je glavni cilj. Kot je dejal možak, ki mu je pokvarjena socialna delavka skušala zapeljati invalidnega sorodnika, da bi prišla njegovega denarja: “Zadaj pa moram namesto na Boga, misliti na ku..o!”

   A je Bog uredil, da je bil hudič odgnan. Samo zaupati Mu je treba in se boriti kot lev.

 21. Gospodu Hugotu ponujam še drug pogled na zadevo. Tudi pedofil je človek in ima zato človekove pravice in temeljne svoboščine. Ena od teh pravic je tudi:

  Vsakdo ima pravico, da o njegovih pravicah in dolžnostih ter o obtožbah proti njemu brez nepotrebnega odlašanja odloča neodvisno, nepristransko in z zakonom ustanovljeno sodišče. Sodi mu lahko samo sodnik, ki je izbran po pravilih, vnaprej določenih z zakonom in s sodnim redom. https://www.us-rs.si/o-sodiscu/pravna-podlaga/ustava/ii-clovekove-pravice-in-temeljne-svoboscine-14-do-65-clen/

  Z javnim imenovanjem pred sodnikovo odločitvijo pa se ta pravica krši. Prav tako so možne zlorabe oziroma namenske krive obtožbe. Spomnimo se samo duhovnika Gregorja Kuneja, ki je bil obtožen ter nato oproščen. Škof ga je takoj umaknil od mladine, pozneje pa se je ugotovila njegova nedolžnost. Kočni rezultat je bil, da so uničili aktivnega in priljubljenega duhovnika.

  Sedaj pa postavimo vprašanje, ali se skupina dovolj.je obnaša v duhu preje citirane človekove pravice ali oznanjuje krivdo še pred sodnikovo odločitvijo? Po teh delih jo bomo spoznali.

  • To je bolj eno samo paberkovanje, ki nadaljuje mečkaštvo. Stvar je daleč bolj preprosta, če si gledal zadnje oddaje, kjer strokovnjaki povedo eno čisto preprosto stvar: če majhen otrok jasno pokaže ali nariše neke packarije z luleki, NI NIKAKRŠNEGA DVOMA, da je bila zloraba. Ker njegovi vrstniki o tem nimajo pojma.

   Drugo preprosto stvar pa dodajam sam, in je najmočnejši argumet, ki pa se ga packoni Cerkve ne upajo uporabiti niti v sanjah, ti AlFe in jaz pa bi se ga v eni minuti:

   1. Odideš na policijo in podaš kazensko ovadbo zaradi lažnega ogovarjanja;
   2. Če si vidnejši skičeš tiskovno konferenco, argumentirano zavrneš obtožbe in obljubiš kazenski pregon;
   3. Če pa si “mala riba” in ne moreš imeti konference, najdeš medije in jim predstaviš zgodbo.

   Zakaj npr. cenjeni Planinšek tega ne naredi? In drugi? Zakaj izginejo, se potuhnejo, obmolknejo in čakajo na Cerkvene “mline”, da bodo v 15-ih letih zmleli nič, mnoge žrtve pa odnehale ali celo umrle ali celo na neznan način umrle, kot se tudi dogaja po svetovni katoliški Cerkvi?

   Dovolj.je ima vso pravico da objavi ime, saj ga ne objavi ona, ampak ŽRTEV, če je tako hotela. SAJ JE VENDAR ČLOVEK, a ne? Od kod jemlješ žrtvam pravico, da KOMURKOLI in kadarkoli glasno povedo, kot so povedali na TV, kdo jih je nategoval in ustrahoval? Kakšna dvojna merila. In če je žrtev povedala ime, in ga poznamo, zakaj Dovolj.je ne sme povedati? Saj so tudi ljudje, AlFe. Tudi dovolj. je so ljudje, med njimi tudi zlorabljenci od Cerkve.

   Argumenti zagovornikov zlorab so vedno in povsod TRHLI. Kogarkoli lahko kdo obtoži česarkoli, a je to možno takoj javno zanikati in sprožiti kazenske postopke. Če imaš čisto vest. Ocenjuješ, da je duhovnik GK zdaj uničen. Se on s tem strinja? In če je nedolžen, se lahko zlahka vrne nazaj in če ima karizmo, bo prebil vsak zadržek, saj so župljani vendarle ljudje, saj razumejo, saj so kristjani.

   Bolje 10 duhovnikov po nesreči lažno obtožiti in potem rehabilitirati, kot enega samega pustiti še en dan ali v še eno župnijo, misijon, da nadaljuje zlo. To verjetno razumejo tudi nedolžno obtoženi. In takšna je nova politika Cerkve, vsaj navzven. Po nje delih jo prepoznavamo.

   • Gospod David,
    ne vi in ne škofi NIMATE oz. NIMAJO PRAVICE DOLOČATI, kdo je kriv. To določa, citiram: “sodnik, ki je izbran po pravilih, vnaprej določenih z zakonom in s sodnim redom.” Do te odločitve pa je tista oseba nedolžna.

    Tako se gredo v tam, kjer želijo vladavino prava, ki temelji na krščanskemu razumevanju sveta.

    • Spreobračaš, kar je grdo: nihče ne odloča, kdo je kriv, a tebi podobni bi radi žrtvam ZAPRLI USTA, KOT VEDNO DOSLEJ. Od kod vam pravica preprečiti, da žrtve same povedo imena, če jih je 20-letni čakanje in trpljenje pripeljalo do konca? Če so v laži, pa pač odgovarjajo za to.
     Zapiranje ust in čakanje na neko sveto rešitev od para-cerkve? To ste počeli stoletja, zdaj pa je KONEC, čas je skapirati, DA JE KONEC.

     Nisi na pravi strani AlFe. Pridi.

 22. Tole bi moral zdrav del Cerkve razglasiti po vsem občestvu, če je res zdrav.

  SPOROČILO CI DOVOLJ.JE IN VERNIKOM

  Ker je povsem jasno, da po stoletjih zlorab v Cerkvi, tudi pri nas, in po najmanj desetletju čakanja žrtev na neke konstruktivne odzive s strani Slovenske Cerkve glede spolnih zlorab, je potrebno sprejeti dejstvo,

  1. da imamo opravka s para-cerkvijo, podtalno psevdo cerkvijo znotraj Kristusove Cerkve. Ta združba sega od in do samih vrhov Cerkve. Zato ni potrebna nikakršno sprejemanje njenih nasvetov, kako naj se v tem boju obnaša stran, ki je na stani zapuščenih žrtev. Para-cerkev uporablja vse nizke metode psihološkega boja, so mojstri “hladne vojne”, lažnih potvarjanj in protinapadov, navzven pa se dela lepo, od druge strani zahteva spoštovanje svoje “svetosti”, izjemno vljudnost in dosmrtno potrpljenje z njimi.

  2. In kako ločiti zrnje od plev, da ne bo krivic? Tako: za zdrav del Cerkve smatrati SAMO tiste duhovnike in tudi vernike, ki glasno in javno ter NEDVOUMNO obsojajo svoje padle kolege, voditelje in tovrstno patologijo na splošno, pri tem pa so v tem duhovnem boju proti zlu tudi VES ČAS AKTIVNI. Od vseh drugih ni moč pričakovati sočutja in pomoči, ne bodimo naivni, ampak le podtalno spotikanje, kadar bo to le mogoče.

  Pri Bogu so stvari preproste. In močne. Kajti Gospod podpira pravične, ki so pogumni in ki Mu zaupajo, potem pa se borijo.

 23. Argumenti življenja in pravičnosti bodo tukaj šteli in utirali pot, ter zakon in ustava bosta v oporo. David je lepo pojasnil, od kje žrtvam ta pravica, in izhaja iz pravičnosti in ravnanja po vesti. Kar ste pa vi zastavili Alfe, pa je zelo pozitivistično tolmačenje, vzamete ustavo, zakon, pogledate pravne norme in najdete prvo sito; torej, dokler ni dokazane krivde, smo nedolžni pred zakonom, ok – potem pa bi se šli še dokončnost, pa pravnomočnost …

  Alfe, vendarle poglejte primere teh žrtev zlorab in se poskusite postaviti sedaj v njihovo kožo: zlorabljali so vas kot otroka, večkrat in to oseba, ki vas je učila vere in kako se bližati Bogu. Doma so vam oče in mama govorila, kako je gospod župnik dober in ga je treba spoštovati, ne glede na vse. Vas pa sta objemala tesnoba in groza, ki se je ne da opisati, ko ste samo prišli v njegovo bližino. V trenutku opogumljenja ste to zaupali staršem in so bili, Gospodu hvala za to, pravi in so vam verjeli. Šli ste trkat na cerkvena vrata, da poveste za ta zločin. Tam pa odpro poštirkani, urejeni gospodje, ki povedo, da bodo zadevo preučili in sporočili. Vi pa potem čakate in čakate in nič, pa še čakate, leta tečejo, čakate … nakar ugotovite, da niste edini, ampak je še par drugih nesrečnikov, ki so šli čez ta pekel zlorab in to pri istem duhovniku. Vmes pa gospodje izza cerkvenih vrat še vedno nič, razen da se na vaša vprašanja in prošnje, da naj nekaj že ukrenejo po svojih cerkvenih postopkih, sprenevedajo, motovilijo … Pravite, da naj počakamo na njihova imena, dokler sodnik ne odloči, vmes pa ti župniki lahko nadaljujejo s svojim zlolovom po drugih župnijah. Pa to je za umret.

  Prosim povejte Alfe, kaj bi vi na tem mestu naredili? Vam ni David pojasnil logiko, kako se temu hinavčenju naredi konec. Škofje so v prvi vrsti tudi moralna avtoriteta. Njihova dejanja in kako odreagirajo v takšnih primerih, je ključno, saj s tem prenesejo ljudem jasno sporočilo.

 24. ” Šli ste trkat na cerkvena vrata, da poveste za ta zločin.”

  Ne, jaz ne bi šel trkat na cerkvena vrata. Saj sem povedal. Pa še, če upoštevam trenutno priljubljenost Cerkve, bi bil na policiji in tožilstvu dobrodošel. Še predvsem pred volitvami.

  Če vlomijo v vaše stanovanje, greste tudi trkat na cerkvena vrata? Bodimo no resni.

  =============================
  “Pravite, da naj počakamo na njihova imena, dokler sodnik ne odloči, vmes pa ti župniki lahko nadaljujejo s svojim zlolovom po drugih župnijah.”

  Kje sem to rekel? Nikjer. To se je porodilo v vaši glavi. Ko je duhovnik obtožen, bo že škof presodil, ali je še primeren za oznanjevanje. In tudi taka so Cerkvena pravila, obtoženega duhovnika se umakne, da se lahko v miru pripravi na obrambo. Tudi omenjenega duhovnika je škof umaknil, čeprav je pozneje bil oproščen obtožb. Torej?

  *************
  “Vam ni David pojasnil logiko”
  Ne. Gospod David zelo malo stvari pojasni, navadno izbruhne v vrednostne sodbe, ko naleti na drugačno mnenje in ga sogovornik ne sprejme kot učitelja. Sicer pa so škofi jasno sporočili: “Vsaj kristjani upoštevajte pravno državo oziroma vladavino prava.” Torej??? Starši zberite pogum in vsako tako zavrženo dejanje prijavite policiji. In skupina Dovolj.je naj jim pri tem pomaga.

 25. Neki fanatik je zapisal:
  “Bolje 10 duhovnikov po nesreči lažno obtožiti in potem rehabilitirati, kot enega samega pustiti še en dan ali v še eno župnijo, misijon, da nadaljuje zlo.”

  Pravni sistem ne deluje tako, da bi kar tako počez obtoževali. Nihče nima pravice uničiti drugo življenje, da bi rešil svojega.

 26. Ni kaj, AlFe, je pravi primerek manipulatorjev para-cerkve. Njihova značilnost je, da NISTE NIKAKOR SPOSOBNI tega, kar govorijo Dovolj.je, Hugo, jaz in želi povedati tudi papež:

  Žrtve so na prvem mestu, a žal se taki kalibri “vernikov” nikakor ne morejo vživeti v njihovo situacijo vsaj v manjši meri.

  Že večkrat sem pomislil, da si pravzaprav pregnan član leve ideologije, ki je tu, da nadaljuje zmedo, ki jo ta ideologija širi znotraj Cerkve. Kajti glede na tvoje pisanje NIMAŠ SOČUTJA do žrtev, in deluješ popolnoma enako kot škofovski mitraljez Naglič. To je zavržno.

  In še enkrat: nova duhovščina bo z veseljem sprejela vlogo morebitne lažne prijave, če bo zaradi tega lažje odkrit vsaj en pedofil v Cerkvi. Sicer pa ni Kristusova.

  Vidim da v odgovor Hugu manipuliraš;: zavračaš karkoli, kar si rekel med vrsticami, namigoval, se naslanjal na neko padlo politiko – drugi Naglič!

  A zdaj je konec, KONEC je tej politiki skrivaštva in sprenevedanja. Dovolj. je ima vsak teden nove prijave, žrtve same povedo storilce. ŽRTVAM PA NE MORE NIHČE ZABITI V GLAVO, DA SO STORILCI ŠELE TISTI, KI BODO MORDA OBSOJENI NA SODIŠČU IN NA ŠKOFIJI. NE, STORILCI SO OD PRVEGA TRENUTKA TISTI, KI SO JIH ZLORABLJALI. Četudi jih sodišče oprosti, zaradi morebitnih uspešnih manipulacij Cerkve, bodo še vedno storilci.

 27. Manipuliranje, inteligentno in brezčutno manipuliranje je očitno poglavitni del visokocerkvene strategije, in od tod tudi AlFejeve ter vseh drugih zagovornikov pedofilije. Ko gre človek ponovno brati, kaj je duhovnik Branko Cestnik izjavil, to vrtenje besed in vljudno sprevračanja dejstev, je zelo žalostno, človeka vedno znova preseneti kak znan član Cerkve, ki ga je cenil. Kdor je dobrih namenov v srcu, naj še enkrat prebere tole:

  https://www.domovina.je/resnica-nas-bo-osvobodila-o-nekaterih-netocnostih-v-izjavah-patra-branka-cestnika/

 28. Kdorkoli ni izveden v nekih “odvetniških” bojih in je le dobrega srca, vedno pade na lingvistične limance tem raznim super pametnim psihopatskim osebam znotraj braniteljev pedo-klana v Cerkvi. Zato za trdnost svojih stališč osvojite tale zakon, ki ga brezčutni hladni psihopati nikoli ne morejo dojeti, pa tudi ovreči ne:

  “Dovolj. je ima vsak teden nove prijave, žrtve same povedo storilce. Za kaj takega imajo VSO PRAVICO.
  ŽRTVAM NE MORE NIHČE ZABITI V GLAVO, DA SO STORILCI ŠELE TISTI, KI BODO MORDA OBSOJENI NA SODIŠČU IN NA ŠKOFIJI. NE, STORILCI SO OD PRVEGA TRENUTKA TISTI, KI SO JIH ZLORABLJALI. Četudi jih sodišče oprosti, zaradi morebitnih uspešnih manipulacij Cerkve, bodo še vedno storilci.”

  Iz tega je potrebno vedno izhajati, iz stališča žrtev, ki so se ti zaupale. Ne-Kristusovi člani psevdo-cerkve pa na problem gledajo iz stališča moči organizacije, ki naj bi bila sveta, četudi že 1000 let skriva zločine. Ne, kdor zagovarja zlo, ni član svete Cerkve.

  Od te drže boste imeli moč opraviti s to podlo tolpo. Gostofi so. Naslednji teden prihajajo tri nove žrtve, da se izpovedo. In če kateri odgovarja povedati ime, ga ima vso pravico povedati.

 29. Varuh človekovih pravic Peter Svetina obsoja primere tako imenovanega “medijskega sojenja”.

  »Domneva nedolžnosti in zahteva po sojenju v razumnem roku veljata za vsakogar, na kar Varuh stalno opozarja. V svojih letnih poročilih in javnih izjavah venomer poudarja, da domneva nedolžnosti in pravica do poštenega sojenja zahtevata, vse do pravnomočne odločitve pristojnega organa, posebno pozornost pri poročanju o kaznivih ravnanjih. Varuh obsoja primere tako imenovanega “medijskega sojenja”, to je vnaprejšnje javne obsodbe posameznikov, o katerih se pristojna sodišča še niso izrekla s pravnomočno sodbo.«
  http://radio.ognjisce.si/sl/214/aktualno/29885/

  • Seveda, ti samo lepiš neke zakonske resnice, dober si le v copy/paste, pozabljaš pa na žrtve, ki so, ne glede na to pametovanje, že desetletja brez vsakega pravičnega odgovora. Lahko nalepiš vso ustavo, vso Novo zavezo, citiraš vse varuhe vsega dobrega, vse papeške bule, a zaman:

   DOVOLJ JE pomeni, da ste šli z ignoranco čez črto in uporabiti je treba druge, delujoče metode. Kapiraš?

   Pedo-psihopati vedno govorijo, da se zanesejo na sodišče, na sodno pravico, saj se vsak spolni izprijenec dobro zaveda, da bo stvar na sodišču zlahka NEDOKAZLJIVA. Vsak tak duhovnik ve, da beseda otroka, matere ali prizadete osebe nima šans proti njegovi besedi, v Cerkvi, kajti velik del vrha klera je homoseksualen. To govori knjiga, pravkar izšla: 80% Vatikancev je v tem morbidnem stanju. Zato se nič ne zgodi.

   Iniciativa pa je po Božjem navdihu storila pravi korak, ki se ga satan najbolj boji: glasno javno obelodanjanje tega problema, skupaj s trdnimi dokazi. Kajti ponavljalni spolni prestopniki imajo samo en cilj:

   “Ko bom v Cerkvi nedolžen, kar bom zlahka, ali pa le premeščen, pač ne bom kriv. Enako na sodišču.”

   No, na civilnem sodišču bo to precej težje. Če pa že kateremu prevara uspe, naj ve:

   “ŽRTVAM NE MORE NIHČE ZABITI V GLAVO, DA SO STORILCI ŠELE TISTI, KI BODO MORDA OBSOJENI NA SODIŠČU IN NA ŠKOFIJI. NE, STORILCI SO OD PRVEGA TRENUTKA TISTI, KI SO JIH ZLORABLJALI. Četudi jih sodišče oprosti, zaradi morebitnih uspešnih manipulacij Cerkve, bodo še vedno storilci.”

   Ne gre se za medijsko sojenje, ampak RAZKRIVANJE problema, žrtev in storilcev. Ni sodišče tisto, ki obsodi, tudi žrtev ne obsodi, glej, slepi, prihaja nov čas:

   OBSODI SE VSAK SAM, KER JE STORILEC. Takoj po prvem dejanju je že obsojen.

   Ni več mogoče ščititi zlo pod puhlim izgovorom, da bo kdo po nedolžnem obdolžen. Če je kristjan, bo zdržal, če ste kristjani boste to razumeli, če je nedolžen, bo opravičen. Zgoraj sem navedel natančne napotke kako delovati v takem primeru in so zelo enostavni.

   Zato prenehaj z manipuliranjem, kajti to je še vedno pedo-razmišljanje. Tudi znani rdeči kmeri pri nas se nenehno smehljajo, da gredo radi na sodišče, to pa melje 10 let in jih oprosti. Ni cilj iniciative DJ soditi, ampak PREPREČITI nadaljnje prakse. Ker prejšnje čakanje ni prineslo nič dobrega s strani Cerkve, bo pa ta metoda bolj učinkovita. Medvedje na škofiji so se začeli nelagodno počutiti takoj, ko je šla iniciativa v medije. IN TO JE EDINA MOŽNA CIVILNA VARIANTA, ki bo potuhnjeno združbo vrgla iz lagodja, da so za večno na varnem in daje njihov sistem delovanja vodotesen.

   Delo Dovolj.je je povsem evangelijsko zbrano le na eno nalogo: obveščanje celotne družbe o tem bolnem stanju v Cerkvi, z vsemi dokazi. To je največja pomoč žrtvam, tudi morebitnim prihodnjim.

   Kdo bo sodil in kakšna bo sodba pa sploh ni pomembno, kajti zdaj se odvija večino pomembnejše dogajanje: STORILEC JE ZA ŽRTEV VEDNO STORILEC, ko pa gre to v javnost, voluharji zgubijo pogum, da bi si iskali vedno nove žrtve. In ko bodo prišli prvi posnetki osebnih kamer, bodo videli, da je Gospod resničen. Po Križnarjevem zgledu bodo aktualne žrtve opremljene s to tehniko, preden gredo na policijo.

   Ja, novi časi. Dovolj je bilo.

   • “Ni več mogoče ščititi zlo pod puhlim izgovorom, da bo kdo po nedolžnem obdolžen. Če je kristjan, bo zdržal, če ste kristjani boste to razumeli, če je nedolžen, bo opravičen.”

    Ne, to niso novi časi. To so stari časi: “Pobijte vse, Bog bo že vedel, kateri so njegovi.”

    Ja, naš komentator v zagovarjanju svojega prava ustvarja sistem, ki je bolj krut kot sodobni pravni sistem, ki temelji na človekovih pravicah in to svoje pravo imenuje krščansko. Dodam samo še, da človekove pravice izhajajo iz Boga. Kamor ni prišel Bog, tam človekovih pravic, kot so jih poznamo v teh krajih, ne priznajo.

    • Zavedeni nevernik, ki zagovarjaš pritisk na iniciativo in s tem podpiraš pedofilijo in druge grozote, malo pobrskaj po evangeliju in skušaj odkriti, kdo je rekel:

     GORJE TI!!

     Le kateri starozavezni janzenist, po tvoji filozofiji, je bil to.

 30. Odlično ste zapisali David in pojasnili, kdo so storilci. Treba je biti previden, ker so manipulacije pri nekaterih, da se te žrtve še nadalje drži v strahu. Podali ste nujno vzpodbudo zatiranim žrtvam, da si upajo spregovoriti in se zlorabe ter obolelo stanje Cerkve razkriva.

  • David 31. maja 2019 at 18:19
   … AlFejeve ter vseh drugih zagovornikov pedofilije …

   Vas ni nič sram ob teh lažeh? Zgini satan!

   • Manipulirate in zavajate ter s tem podpirate prekrivalce pedofilije v cerkvi. Prevarati želite pamet, zatemniti naša srca in ljudi prepričati, da namesto Boga in njegovega aktivnega delovanja, ki je opozarjanje na zlorabe in patologijo, sledimo ta hudemu, ki deluje sedaj skozi vas. Ne bo vam uspelo. Goljufiva zvita satanska kača pljuva strup čez vaše besede in razkrivate skrajno okamenelost srca, brez kančka sočutja do žrtev. Postajate orodje v rokah črnega, ne da bi se sploh zavedali.

   • Revček. Zagovornik pedofilov v Cerkvi. Brezsrčnež do žrtev. In zdaj še izganjalec, hehe … Pa pojdi, kamor si se namenil, nihče ne brani. Tak je Jezusov evangelij.

    Hugo, to je ta branža, ki želi zdrobiti Dovolj.je. To je ta “sveti” del Cerkve. Zato bo v Cerkvi boj do konca sveta, levičarji v njej bodo zmagali, pravični v katakombah in hip kasneje: DOMA, juhej!

 31. Ja, Hugo, odvija se strašen duhovni boj, satan je znotraj Cerkve, in govori, da je on sveta Cerkev. Nerad in z bolečino se spomnim, kako je papež Frančišek branil svojega pedofilskega duhovnika, še knjigo je napisal, da bi ga ubranil z zavajanji, a je ta vendarle sedaj v zaporu. Linke smo na prošnjo na tem portalu že dodali. Žrtve iz lastne škofije pa noče sprejeti že mnooooga leta, kljub temu da so ga tega prosili že tisočkrat (gledali dokumentarec). Raje po telefonu pokliče kakega homoseksualca ali pedofilskim muslimanom poljubi nogice. Brez dvoma je Očetov poslanec in Oče ga pošilja vsem nam v kazen.

  Poglejmo tole svežo novico, ki nima nobene veze s svetom izven Cerkve. Znotraj nje živi Laž, ki Pravici kriči, da laže. Nekdo prekleto grdo laže, kdo je ta, pa bo vse bolj jasno. Poglejte si to vatikansko klavnico, ki se seveda odraža tudi v naši, slovenski Cerkvi:

  http://radio.ognjisce.si/sl/214/svet/29880/

  Ker je satan vse bolj svetohlinski, ljudje pa vse šibkejše vere in brez duha razlikovanja, je hudič začel spreminjati celo teologijo, da tako lažje vsili svoje sprevržene oblike spolnega zadovoljevanja. Posiljevanje otrok je zdaj neka nova oblika “teologije osvoboditve”, ali kot je povedal pedofilski klerik, ki se je spravljal na mnoge redovnice, “ekonomija osvoboditve”.

  • Napisal sem lapsus o “pedofilskem kleriku, ki se je spravljal na redovnice”. Bil je misijonarski duhovnik. Ki je iz domačink presedlal na redovnice, da ne bi dobil AIDSa. A se vsaj kesa, za razliko on mnogih naših sociopatov.

   Strašno!!!

Comments are closed.