Preračunljiv značaj nekega politika se ni obnesel

44

Marjan ŠarecAprila 2018, torej v času po padcu vlade Mira Cerarja in pred razpisom predčasnih volitev, ki so potem »naplavile« predsednika drugouvrščene stranke Marjana Šarca kot mandatarja, smo objavili pismo bralke, in sicer iz domače Šarčeve župnije. Zgodba je bila povezana z obnovo rojstne hiše znamenitega Kamničana generala Maistra, ki jo je občina odkupila od kamniške župnije. Ob odprtju obnovljenih prostorov je bilo jasno izraženo pričakovanje, da bi bili ti tudi blagoslovljeni, v kar pa Šarec kot tedanji kamniški župan ni privolil, češ da se noče zameriti levim volivcem.

Zakaj opozarjamo na to na prvi pogled precej obrobno podrobnost? Ker je že takrat razkrivala izrazito preračunljiv značaj nekega politika, ki so ga zunanje okoliščine (beri: interesne sfere t. i. globoke države) postavile na čelo izvršilne veje oblasti, čeprav je bilo kritičnim opazovalcem od vsega začetka jasno, da za ta položaj nima pravšnjih sposobnosti. Politična preračunljivost se je pozneje potrjevala pri številnih nadaljnjih korakih od sestavljanja t. i. manjšinske vlade do njenega sesutja, ki je odprlo pot za izvolitev novega mandatarja.

Vrnitev na izhodišče

Ob prisegi Janeza Janše za novega predsednika slovenske vlade na dan, ko je izšla prejšnja številka Družine ravno v tisk, smo se tako znašli v položaju, v kakršnem bi morali biti že pred poldrugim letom, če bi slovenski politični prostor deloval kolikor toliko normalno. Res se zdi, da je šlo dobrih 500 dni »v nič«, a z vidika skrbi za skupno dobro države in nacije je ta čas v veliki meri izpuhtel.

Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.

Ali je ta ugotovitev preveč kritična, celo zlonamerna? Morda za marsikoga res, saj se zavedamo, da so za Šarčevo strankarsko listo volili tudi številni kristjani. Neizpodbitno dejstvo je namreč, da so katoliški volivci razpršeni po političnem prostoru kot maslo, namazano na kruh (primerjava p. Branka Cestnika), zato sedanji politični položaj in oblikovanje vlade pod drugačnim vodstvom in z drugačnimi vrednotami in predznakom najbrž marsikdo med njimi obžaluje. Pa vendar: ni mogoče reči, da padli vladi in njenemu predsedniku nismo želeli dati.

Ivan Oman Šarcu zaželel, da bi delal v dobro Slovenije in njenih državljanov

Naj za potrditev tega uporabimo besede, ki jih je za Slovenski čas neposredno po zadnjih parlamentarnih volitvah zapisal starosta slovenske politične pomladi, pokojni Ivan Oman: predsedniku vlade Marjanu Šarcu je zaželel, da “bi bil dober predsednik, da bi delal v dobro Slovenije in njenih državljanov”, na Marjana Šarca kot kristjan pa je naslovil pričakovanje, da bi, ko bi prvič moral potegniti potezo, ki bi bila v nasprotju s krščansko moralo in vestjo, odstopil.

Trmoglavo zavračanje uresničitve ustavne odločbe

No, izkazalo se je, da ni poslušal tega modrega nasveta, kajti odstopil ni, ker bi se tako odzval na kakšno potezo, ki bi bila v nasprotju s krščansko vestjo in moralo (takšnih potez je naredil več, kar je vsekakor trmoglavo zavračanje uresničitve ustavne odločbe o enakem financiranju javnoveljavnih programov vseh, državnih in nevladnih osnovnih šol), temveč je odstopil iz politično preračunljivih razlogov. Tistih razlogov torej, zaradi katerih je denimo blokiral blagoslov obnovljene Maistrove hiše, rušil poimenovanje kamniške knjižnice po Balantiču ipd.

Vir: Družina, 11.3. 2020

44 KOMENTARJI

 1. Zanimivo, kako z diametralno nasprotnih političnih bregov, pridemo do podobnih zaključkov.

  Mene pri Šarcu moti vse kaj drugega. Definitivno ne bi najprej opazil njegove preračunljivosti (še manj konkretnega zgoraj omenjenega zgleda) pač pa do njega gojim večvrednostni kompleks zaradi njegovega humorja. Konkretno ga zaradi njegovih šal na račun žensk imam pospravljenega v predal “NE” (“not an equal”).

  Mene v slovenski politiki najbolj iritira naraščajoča avtoritarnost. V ta namen sem sestavil celo lestvico:
  1. Šarec
  2. Janša
  3. Cerar
  predsednikov vlad, ki so po moji oceni najbolj avtoritarno vodili vlade in državo.

  Janša je od zadnjega premierskega stolčka definitivno dal skozi hude preizkušnje. Upam, da je po njih upošteval nasvet star kot Biblija “teci navzgor” in imamo zdaj na čelu države boljšega človeka. V to nisem prepričan. Najbolj me skrbi dejstvo, da državo odškodninsko toži. To pomeni, da ne ve, ali noče vedeti, kaj je slabega naredil. A pustimo mu sto dni časa, da vidimo, kako se bo vladanja lotil tokrat.

  Krizna situacija mu definitivno gre na roko, saj se je že enkrat kot krizni manager izkazal. Šarec zdaj definitivno močno obžaluje, da je odstopil tik pred situacijo, ki bi prekrila njegovo oholo avtoritarnost, ker med krizo pač imamo neprimerno več toleranc do osebnih napak voditeljev, ker enostavno potrebujemo usklajeno centralno vodenje.

  • Zanimivo je, kako nam za generala Mladića ni težko uvideti, kaj je naredil narobe. Ne, nobeden njegovih podrejenih ni pričal proti njemu, da je dal ukaz za holokavst. Tudi drugih prič ni bilo zraven. Obsojen je po patriarhalnih načelih. Sodišče je vprašalo: “Ko je najstarji?” (Kdo je imel najvišji čin). Ker je na območju, kjer se je zgodil zločin, imel najvišji čin, je objektivno odgovoren, saj je na okupiranem ozemlju bil dolžan izvajati oblast.

   Podobno vsi vemo (če le hočemo vedeti), da je Patria poslovala v skladu “z lokalnimi običaji”. (Beri, nakazovala je denar v zameno za podporo.) To seveda ni zakonito. Brali smo o čudnih potah tega denarja do stranke SDS. Brali o močnih indicih, ko so se prenakazila sprožala sočasno s sestanki pri predsedniku stranke SDS, ki je obenem bil tudi predsednik vlade zadolžene za trošenje denarja davkoplačevalcev. Ustavno sodišče je razsodilo, da so ti indici premalo, da bi v demokratični državi zaradi korupcije spravili v zapor vidnega opozicijskega politika. Večjo utež je dalo varovanju demokracije pred zaščito pred korupcijo. Kar pa ne pomeni, da predsednik SDS-a in obenem predsednik vlade ni bil objektivno odgovoren, da je v času njegovega mandata Patria de facto podkupovala njegovo stranko. (To se upam vsi strinjamo, da Patria ni kupovala umetniških slik, za katere se bo v prihodnosti izkazalo, da imajo milijonsko vrednost.)

   • Igor vi verujte v kar hočete! To kar vi navajate nima zveze z dejstvi, ima pa zvezo z vašo vero, da jo ogrožanje interesov postkomunistične levice kriminal.

    Za podpis pogodbe s Patrio je bil odgovoren tedanji obrambni minister Erjavec. Ta je pogodbo podpisal in izjavil, da nihče nanj ni pritiskal in da so izbrali najugodnejšega ponudnika. Bil je tudi oproščen vsake krivde.

    Vsakemu, ki je zmožen malo misliti s svojo glavo, je jasno, da je pri izmišljeni aferi Patria šlo za montirani politični proces, da bi Cerar zmagal na volitvah. Vse drugo so pravljice za otroke, enake drugim zgodbam iz zakladnice komunističnega agitpropa.

   • Igor, Igor,
    ocenjujem, da ste pri opazovanju in opisovanju slovenskih politikov nadvse levičarsko pristranski. Menim, da je to rezultat dvoje meril, ki jih uporabljate pri ocenjevanju, in sicer skrajno površnih za opisovanje levih in totalno brezkrupuloznih (niti laži vam niso odveč!) za opisovanje desnih politikov.

    Vrhovnega komedijanta ste navedli kot najbolj avtoritarnega, pozabili pa pred njim omeniti predsednico stranke, ki ji pripadate – ta je bila avtoritarna še bolj kot komedijant. Tako avtoritarna je bila, da je kar sama sebe kandidirala za evropsko komisarko – zaradi nekritičnih megalomanskih predstav o sebi je na zaslišanju v EU parlamentu razumljivo pogrnila na celi črti.
    Bila je tudi tako avtoritarna, da je v intervjuju za ameriško tv zagotavljala, da v Sloveniji ne potrebujemo denarja, temveč čas, obenem pa je v kratkem obdobju svoje vladavine Slovenijo avtoritarno visoko zadolžila.
    In bila je celo tako avtoritarna, da se je na obiskih pri tujih državnikih odevala v oblačila z vzorcem živalskega krzna, najraje leopardjega – kot kakšen afriški samodržec 🦒

    Zaradi svojih dvoličnih levičarskih meril ste “pozabili” natančno opisati razloge, zaradi katerih ocenjujete Šarca kot oholega avtoritarca in Cerarjevo držo kot avtoritarno.

    Obenem pa niste zamudili priložnosti, da znova lažno obrekujete predsednika Slovenske demokratske stranke in zdaj že tudi slovenskega premiera Janeza Janšo.
    Primerjali ste ga z zločincem Mladićem ter v komentarje, kjer ga omenjate, mimogrede podtaknili še zločinca Tita!
    Res podlo in pokvarjeno!

    Lepo, da se komentatorsko družite z drugače mislečimi od sebe, vendar se motite, če mislite, da je vaša, že dostikrat videna in z moje strani tudi že večkrat analizirana levičarska pristranskost poštena!
    Ko je šlo za obtožne postopke proti županu Jankoviću, ste bili podobno levičarsko pristranski, saj ste terjali zanesljive dokaze za obtožbe proti njemu.
    Hkrati pa so neobstoj dokazov in razveljavitve vseh sodb v zadevi Patria zaradi neobstoječega opisa domnevnega kaznivega dejanja v tistih sodbah za vas dokazi o Janševih kriminalnih dejanjih! Noro!

    Vaša brezsramna pristranskost je torej že mnogokrat videna in  tudi od daleč prepoznavna.
    Pa vendar vam moje in ostalih komentatorjev analize vaše levičarske pristranskosti niso čisto nič zalegle  – še zmeraj lažete o politiku Janezu Janši in ste levičarsko nepošteno pristranski, kadar opisujete tega politika!!!

    Ker je fizična prisotnost profesorjev na fakultetah odpovedana, boste imeli več časa za študiranje svojih in tujih starih komentarjev – morda boste prišli do novih ugotovitev in zaključkov. Mislim, da niste toliko trdobučni, da vam to ne bi moglo uspeti 🤣

    https://www.casnik.si/slovenska-druzbena-patologija/

   • Vanja, poslej bom imel časa manj. Danes ga imam več, ker še nimam računalnika s programom, ki ga bom pri pouku potreboval poslej, pa se ne morem pripraviti.

    Od mene pričakujete, da zamolčim znana dejstva o slovenskih politikih, vam pa ni nerodno uporabljati niti besede: “laž”, kar je seveda v Sloveniji nezakonito.

    In ne. Ni res. Nisem uporabljal različne vatle za Jankovića in Janšo. Za oba sem povedal, da jim mora krivda biti dokazana na nekakšnem sodišču. Le v tem primeru sodita v zapor. Tu se pa pravo bolj ali manj konča. Za politično smrt pa ni potrebna pravnomočno dokazana razsodba. Tu si lahko privoščimo neprimerno večje tveganje, da se motimo kot pri zaporni kazni. Če bi recimo pri zaporni kazni raven tveganja definitivno morala biti krepko pod enim promilom, pa je za politično odgovornost komot večja tudi od uobičajenih petih procentov. Zakaj ljudem v Ljubljani ne pride do živega, da nimajo zaupanja vrednega župana, ne vem. Ne, ni moja krivda. Ničesar nisem naredil v to smer, da bi jih tako spodbujal. Obratno pa najbrž nič manj od vas.

    In še nekaj. Slovenski anonimni spletni komentatorji radi uporabljajo termine pedofil, avtoritarec in politični nasprotnik kot sopomenke. Ne, niso. Avtoritarno je nasprotno od liberalnega – od upoštevanja, da imajo drugi enake pravice kot trenutno vladajoči. Tako zadolževanje pri nizki obrestni meri ni avtoritarno, če ima demokratično kritje. Tudi kandidatura Janše za predsednika vlade ni avtoritarna, čeprav je (v skladu s strankarsko disciplino) gotovo tudi sam glasoval zase (ergo samoimenovani?!?). Ima pač podporo stranke podobno, kot jo je imela Alenka. No, ona ni imela podpore enega od svojih poslancev, a v bazi smo jo odločno podpirali. Tako da prosim uporabite prave zglede, kadar komu želite dokazati avtoritarnost. Torej nisem rekel, da je Alenka najbolj liberalna med slovenskimi politiki. Pravim le, da ni korektno pisati trditve brez ali z napačnimi utemeljitvami.

    • Igor,
     v svojem odgovoru ste uporabili ogromno črk, vendar niti z eno črko niste spremenili mojega vtisa o nepošteni levičarski pristranskosti vaših komentarjev.

     Namreč, niti z eno črko, kaj šele z enim vsebinskim stavkom, niste utemeljili avtoritarnosti, ki ste jo očitali tako Šarcu kot Cerarju.
     Ste se pa nemudoma zoperstavili mojim ocenam o avtoritarnosti Alenke Bratušek, predsednice istoimenske stranke – kar je že samo po sebi dokaz velike avtoritarnosti predsednice iste stranke! –  katere član ste tudi sami.
     In zopet ste nekaj ocenjevali Janšo, čeprav sploh niste bili povprašani po tem.

     Moja ocena o vaši nepošteni levičarski pristranskosti ostaja popolnoma enaka – pa saj vas itak “boli đuki” za to in se s svojega levičarskega protijanševskega okopa ne boste ganili niti za mm! 😉

     Ne vlade pod vodstvom premiera Janše, koronavirusa Covid19 se bojte, dragi slovenski levičarji! 😊

    • Vaš vtis je vaša zasebna lastnina in na njega imate vso pravico. Nimate pa pravice sogovornikov zmerjati z lažnivci. Potem se ne čudite, če sogovornik ne sliši vsega, kar ste ga vprašali.

     Sprašujete za Šarca. Odgovoru se bom izognil tako kot vsi. Ne vem, ali to tudi drugi delajo zavestno. Avtor zgornjega posta ga je označil za preračunljivca. V levih medijih sem zasledil zapise o koleričnem značaju. Na Časniku sem bral, kako se je med koalicijskimi pogajanji posmehoval kolegom isti hip, ko so za seboj zaprli vrata. Sam sem zapisal, da preziram njegov smisel za humor. Zdi se mi, da se vsi mi vrtimo kot maček okoli vroče kaše in ne želimo izpljuniti, kaj dejansko menimo.

     Za Cerarja pa sem večkrat zapisal tudi tukaj in še enkrat ponavljam, da mi je njegov nastop, ko so policisti dali pihati njegovemu ministru, skrajno problematičen. Tudi sam imam izkušnjo, ko je nekdo ukradel mojo identiteto in podpisan z “Igor Đukanović” širil primitivizme po spletni strani slovenskega dnevnika v debati, v kateri sem jaz pred tem sodeloval podpisan z imenom in priimkom. Slovenska zakonodaja za krajo identitete predvideva do dveh let zapora (v interesu države) in finančno kompenzacijo (v mojem zasebnem interesu). A slovenska policija “ni odkrila”, kdo se podpisal z mojim imenom, čeprav sem jim že sam dal dovolj podatkov.
     Po drugi strani pa so za preverjanje zasebne komunikacije na Facebooku angažirali kar FBI (da bi delovalo bolj profesionalno) in kaznovali vse, ki so sodelovali pri obveščanju, da minister vozi pijan. Mene osebno ne bi presenetilo, če je takrat minister tudi dejansko bil pijan, a, da sta pod pritiskom nadrejenih, vpletena policista pri priči ponaredila zapisnik, da bi obdržala službi. Tista dva sta jo edina namreč odnesla z opominom. Vsi ostali, ki so si drznili sodelovati v nastavljanju zanke, v katero naj bi se ujel pijani minister, so leteli iz svojih služb. Kljub temu da naj bi v “levi” Sloveniji vodje sindikatov bili nedotakljivi.
     Cerar se je tudi pozneje ob opozarjanju na ta in podobne spodrsljaje vedno izrazil, da: “mu nagajajo”. Že ti dve besedi kažeta na nerazumevanje termina “demokracija”. Še manj “checks & balances”, demokratični nadzor s strani medijev in tako dalje.

  • “Najbolj me skrbi dejstvo, da državo odškodninsko toži. To pomeni, da ne ve, ali noče vedeti, kaj je slabega naredil.”

   No, Igor, kaj pa je Janša do zdaj slabega naredil? Če zbrišemo vse laži in podtikanja na njegov račun, ostane človek – med politiki eden redkih – ki dosledno spoštuje ustavo, zakone in demokratično proceduro. Tako mu obešajo “tvitanje” in “avtoritarnost”, za katero res ne vem, kje jo pri njem vidijo. Drugega pač ne morejo iznajti – kot da gre za ne vem kakšen greh! A zato, ker baje s tviti užali lopove, ki uničujejo državo, kradejo milijone, milijarde in na vsakem koraku skubijo reveže? To pa je res velik prekršek, kenede…

   Lažna “levica”, ki se je sama diskreditirala, ko je na vse načine poskušala diskreditirati Janšo, je danes po vsem tem popolnoma nekredibilna. Je prepoznana kot škodljivec, ki je državico v enem samem desetletju pripeljal z vrha čisto na dno – tako doma kot v tujini.
   Navijati za podalpsko “levico” je zato za poštenjaka normalne pameti velika sramota. V njen rog lahko trobijo samo podleži in lakomneži, ki se nadejajo drobtinic z njene z nakradenim bogato pogrnjene mize…
   Zato na žalost še kako velja priprošnja, ki jo je nekdo pred časom zapisal v svojem komentarju: “Janša, reši nas!”

   • Mimogrede. A kupiš parolo, da nas je Tito “z čiščenjem terena” po drugi svetovni vojni odrešil okupacije? No, potem pa prosim ne opravičuj slabih potez politikov s še slabšimi koga tretjega.
    Delavci, ki se izgovarjajo, da so kradli samo šraufe, medtem ko so vodilni kradli fabrike, so sokrivi. Boš ploskal Golobiču, ki “si je ustvaril” samo milijonček vredno premoženje, medtem ko so “poslovneži”, ki jim je on pomagal na prvi stopničko v državnih takrat še neprivatiziranih podjetjih, odnesli v davčne oaze milijarde? No, potem razumi, da tudi jaz ne bom ploskal politiku, pod čigavim vodstvom je milijonček iz Patrie krenil po nenavadnih potah do strankarsih predvolilnih računov. Se strinjam, da so tačas neki drugi pokradli milijarde, a najbolj oštro kaznujem študente, ki mi med izpitom, ko jim vzamem test, začnejo galamiti, da so bolj od njih goljufali drugi.

    • Igor, če imate kakšne dokaze, jih predložite tožilstvu. Ti jih namreč nikakor niso mogli najti, čeprav so se močno trudili. Če se prav spomnim, je za laži, ki jih navajate, Delo moralo plačati neko odškodnino.

     Tranzicijske levice žal ne zanimajo dejstva. Ta levica tudi ni pripravljena na demokracijo. Mentalno je še vedno v totalitarnem sistemu. To je glavni razlog njihovega sovraštva, nestrpnosti in izključevanja drugače mislečih. Zlasti do Janše. Zanje politična konkurenca niso tekmeci, ampak sovražniki. In tega ne skrivajo.

    • Ubogi študentje, ki jim predava človek, ki še dandanes slepo verjame v (“leve”) čarovnice, namesto v normalen razum…!

     Z Lune se namreč vidi, da je “Patria” potvorba, tako kot “Depala vas” in še mnogo (160!) drugih “projektov” za diskreditacijo Janše, s katerimi so lopovi, pogoltni na absolutno oblast in ves denar, lepo uspeli uničiti državo.
     Janše vseeno niso uspeli uničiti in tako ostaja on za prihodnost te države edino upanje, za lopove pa seveda neznanski strah in trepet. Bojijo se, da jih bo “likvidiral”, kot so oni nekdaj tako radi počeli.

     No, bodimo optimisti, mogoče nam bo pomagala tudi Matilda z virusom…

  • Tine, podpisan sem s svojim pravim imenom in priimkom. Če lažem, opravite svojo državljansko dolžnost še danes. Po novem bodo tožilci imeli novo vodstvo.

   • “Denar iz Patrie ni končal pri Janezu Janši, temveč v njegovi stranki SDS”

    https://www.delo.si/novice/slovenija/denar-iz-patrie-ni-koncal-pri-janezu-jansi-temvec-v-njegovi-stranki-sds.html

    Za tole so se pri Delu znašli na sodišču in …

    https://www.sds.si/novica/zaradi-neresnicnega-pisanja-mora-delo-sds-placati-odskodnino-11447

    Nihče od nas ne bo opravil “svojo državljansko dolžnost”, ker bi ga na sodišču zavrnili z utemeljitvijo, da ne izkazuje pravnega interesa.
    Če pa želiš po poti Dela, pa piši na SDS in jih pozovi, da si tukaj na Časniku objavil nekaj zelo podobnega kot DELO, in jih zaprosi naj opravijo “svojo državljansko dolžnost”.

   • Hvala za tole informacijo, Riki. Ne, nisem vedel. Zanimivo.

    A po drugi strani priznam, da tudi sedaj nisem bistveno bolje obveščen kot pred tem. Ali ta sodni precedans pomeni, da lahko jaz tebe tožim, ker si tukaj na Časniku zapisal, da sem bil član “Golobičeve stranke Zares” kar tako na pamet ne da bi v rokah držal uradni dokument, iz katerega bi trditev o članstvu izhajala? Obenem dodatno žaljiva ker si stranko opisal kot podrejeno človeku, katerega je zaznamoval korupcijski škandal in na tak način nezakonito poskusil prikazati še mene kot nevrednega zaupanja…

    Znano je, da naša sodišča ne ščitijo resnice. So pa zelo učinkovita pri zaščiti ugleda (dokler ti nekaj ni pravnomočno dokazano). Ne vem, kaj bi morali narediti, da bo enkrat drugače.

    • Igor Đukanović: Ali ta sodni precedans pomeni, da lahko jaz tebe tožim, ker si tukaj na Časniku zapisal, da sem bil član “Golobičeve stranke Zares” …?”
     =======================
     Ah, s tem si se sam “hvalil”, kot se spomnim celo na teh straneh pred leti. Se pa tudi drugače najde
     Ampak kakor razumem tale tvoj izpad, si bil nekoč ponosen na to, danes pa se očitno sramuješ, da si bil nekoč član stranke Zares.
     Vsekakor gre za tvoj napredek. 🙂

     https://www.youtube.com/watch?v=ZVRfumoQ1rA

     “v naši stranki”
     https://vimeo.com/8185320

     Igor Đukanović: “Znano je, da naša sodišča ne ščitijo resnice.”
     ==================
     In to je upanje za tebe, da me lahko celo iztožiš. 🙂

     … in kar bedasto tvoje sprenevedanje.

     • Riki, nič se ne sprenevedam. O trgovini z orožjem je veliko podatkov na spletu, a ti trdiš, da je kaznivo bobu reči bob. Prav. Samo v tem primeru je kaznivo tudi, da ti na podlagi nekega posnetka s spleta mene označiš kot Golobičev kader. Pa če je res ali ne. V odnočbah sodišč se ta beseda itak ne uporablja, ne?

     • Spet se sprenevedaš:
      Nisem napisal, da si Golobičev kader, kot mi po hinavsko skušaš podtakniti. Tudi nisem trdil, da je kaznivo bobu reči bob.

      Napisal sem, še enkrat:
      “Igor Đukanović bivši član, bivše Golobičeve stranke Zares”

 2. Tale Igor samo ponavlja že davno izpete laži in izmišljotine v zvezi s Patrijo! Sam sicer ne vem ničesar, toda prepričan sem, da bi ves udbomafijski, partijski, policijski in krivosodni aparat z lahkoto dokazal prenos Patrijinega denarja v SDS, pa mu to ni uspelo, ker seveda tega ni bilo! Bila pa je sramotna strokovna blamaža od CKZK vodenega in upravljanega krivosodja! Če bi bil jaz na njihovem mestu, bi o tej blamaži modro molčal in ne bi obnavljal že davno zavrženih laži. Toda pravi levičar te modrosti ne premore in bo svoje laži in ideološke neumnosti ponavljal do onemoglosti! Hvala Bogu, da se vedno znova dokazuje stari pregovor, da človek obrača, Bog pa obrne! To se je dokazalo tudi pri popolnoma ponesrečeni izbiri prejšnjega premiera, ki so ga nesposobni lutkarji, najprej na presenečenje vseh, postavili in nato, ponovno na olajšanje vseh, odstavili, tik pred najbolj usodno preizkušnjo slovenskega naroda.

  • Pogovor je stekel v pričakovano smer. Jasno da se v Sloveniji nikoli nič ne bo premaknilo. “Edini moder slovenski politik – Golobič nas je branil pred nekajmilijardno škodo v TEŠ-u, čeprav se je zavedal svoje izpostavljenosti zaradi Ultre. Om je edini naš Junak in Odrešitelj. Ljudstvo, ki tega ne uvidi, pa so sami bebci!” Smešno?!?

   • Še “podpiši” se pod tole:
    “Igor Đukanović bivši član, bivše Golobičeve stranke Zares”

 3. Gospod Igor! Naj kar bo “avtoritaren” ta, ki vodi državo, če dela po zakonih in v prid državljanom! Zamenjujte pojem avtoritarnosti in avtoriteta. Od navedenih treh politikov na vaši lestvici dva lahko kar prečrtate. Delati bi morala tisto kar znata in se ne mešati v politiko, za kar ni vsak rojen. Glede denarnih tokov v ozadju politike pa bi morali vzpostaviti učinkovit nadzor in imeti za vse akterje zlorab enake vatle. V tem smislu vidim več transparentnosti na desnici kot na levici. Pomislite, kako je bilo s krediti v bankah!

  • “Enake vatle”! Da, tu sva na isti valovni dolžini. Ne morete pričakovati, da imamo vsi ljudje enako ali podobno politično prepričanje. Lahko pa izpostavljate, da je Janša bil v zaporu, medtem ko za niti enega politika na levici ni pravosodje uspelo niti sestaviti obtožnice. Se strinjam, da gre za očitno asimetrijo.
   Jaz hočem ostati na levici, a me ne bi mogli bolj osrečiti kot s tem, da učinkovito stopite na prste korupciji na politični levici.

 4. Gospod Igor, ali lahko argumentirate zakaj je za vas Golobič odrešitelj? Kaj smo pri njem spregledali? Poznam nekatere nekdanje “zaresovce” in povem vam, en sam srd jih je zoper Janšo. Tako ne moremo graditi prihodnosti! Vsa levica PROTI! Od vsakega želim le jasen odgovor ZAKAJ! Brez argumentov bo VOJNA! Kdo jo izziva? Miroljubno sožitje? Kdo ga hoče ustvarjati? Komu je do tega? Violeti Tomič in njenim? Bo revolucija prinesla mir?Ubogi človek!! Kakšna beda smo, če ni več nobenih idealov in vere!!

  • Ne, ne. Razkuril me je g. Slehernik. Poskušal sem mu pokazati, kako delujejo njegove popolnoma nekritične izjave o Janši, če jih poslušaš z drugega političnega brega.

   Zakaj celi levici pade mrak na oči, ko slišimo Janša? Ne bi rekel, da se da opisati z enim njegovim dejanjem. V 30-tih letih je bilo veliko tega. A, ne boste mi zamerili, trenutno se mi ni za vživljanje v vse te stare zamere. Trenutno me bolj zanima, ali bo nova vlada ponavljala stara razočaranja, ali nas bo prijetno presenetila. Med samim obvladovanjem krizne situacije težko, da bo razočaral. A kmalu za tem bomo zelo pozorni na korupcijo. V Srbiji so po prvi svetovni vojni vojne dobičkarje poobešali po vrbah. Vsaj tako se jaz spominjam iz otroštva, ko so mi razlagali, da za Srbe praktično ni bolj zavrženega dejanja od vojnega dobičkarstva. Med krizo z begunci smo na južno mejo dobili preplačano bodečo žico. Zdaj ne bo samo enega izrednega naročila, ampak bo tega več. Vsi bomo pozorni, ne le jaz, ali jih bo večina delovala smotrno.

   Danes sem bil zelo prijetno presenečen v Eurospinu. Preden so jim kupci ogrozili zaloge cenejših italijanskih izdelkov, so dražjim že začeli zniževati cene. Takšne geste si človek zapomni še dolgo po koncu krizne situacije.

   • Igor Đukanović: “… Med krizo z begunci smo na južno mejo dobili preplačano bodečo žico. Zdaj ne bo samo enega izrednega naročila, ampak bo tega več. Vsi bomo pozorni, ne le jaz, ali jih bo večina delovala smotrno.”
    =======================

    Če prav razumem:
    Do sedaj te preplačana ograja ni motila, ker so jo postavljali tvoji levičarji, od sedaj naprej ko se zna zgoditi, da jo bodo postavljali ta desni, pa boš nenadoma postal pozoren.

   • Riki, bil sem zelo jasen. Preplačana ograja me definitivno moti. Še bolj me moti Cerarjeva avtoritarna (in seveda ne avtoritativna) drža takrat, so mu to in še nekatere druge napake predočili.

    • Igor Đukanović: “Riki, bil sem zelo jasen. Preplačana ograja me definitivno moti.”
     ===================
     Aha, razumem, do sedaj, ko so ograjo postavljali levi te je samo motilo, od sedaj naprej, ko jo bodo postavljali desni pa boš pozoren, kar pa prej očitno nisi bil.

    • Poglej tovariš profesor tale članek Gregorja Repovža je kot napisan tebi na kožo, on pravi da boste morali biti izjemno pozorni, ne samo zaradi ograje ampak zaradi vsega:

     https://www.mladina.si/196482/janseva-vlada-v-casu-tesnobe/

     Takole je ta članek komentiral Tomaž Štih:

     Search Twitter
     See new Tweets
     Conversation
     Libertarec
     Po svoje jih razumem. Pride en virus in nenadoma:
     – vsi podpirajo domače šolanje,
     – vsi podpirajo zaprtje mej,
     – vsi razumejo, da ima državno financiranje omejitve,
     – vsi podpirajo skrajni individualizem in
     – izmišljene krize se ne zdijo več odločilne, celo bistvene ne.

     https://twitter.com/Libertarec/status/1238495840345493506

    • Tovariš Riki, kriza je namišljena. Koronavirus ni nikakršna epokalipsa pač pa malo bolj neugodna oblika gripe. A v današnji razcartani družbi več ne sprejmemo možnosti, da bi tu pa tam kdo namesto od pljučnega raka par tednov prej umrl od virusa in bomo odločno ukrepali.
     Ne. Čeprav se paniki posmehujem, z temi ukrepi ni nič narobe. Počasi bo treba ukiniti vsa cepljenja in omejevati epidemije na te sodobnejše načine. Na začetku bo prilagajanje težko. Tokrat bomo delali veliko napak. A naslednjič bo že enostavneje.
     Ostani zdrav. 😉

     • Igor Đukanović: “Tovariš Riki, kriza je namišljena. Koronavirus ni nikakršna epokalipsa pač pa malo bolj neugodna oblika gripe.”
      ================

      Zaradi malo bolj neugodne gripe?
      Če ti še ni jasno poglej osmrtnice v italijanskih časnikih.
      Kar pomeni, da je intenzivnost smrti zaradi virusa velika (v enem dnevu je umrlo 250 ljudi na relativno majhnem območju) in to kot sedaj kaže sploh ni niti še dober začetek, če se zadeve ne bo zabremzalo. 200 dnevno pomeni 73.000 enem letu samo zaradi ene bolezni!

      Pa mi povej kdaj je bilo v časopisih po deset strani osmrtnic zaradi “navadne” gripe, ali pa zaradi prometnih nesreč v enem samem dnevu! V enem samem dnevu!!!!
      Poglej si še pljuča npr. enega “kao” ozdravljenega in naj ti zdravnik razloži sliko.
      Daj ti pamet v glavo in ne v roke!

     • Riki,
      za Italijo je bil 15. marca zvečer podatek še hujši, 368 mrtvih v zadnjih 24 urah zaradi koronavirusa Covid19!
      Na pokopališčih nekaterih severnoitalijanskih mest umrlih ljudi ne uspejo dovolj hitro pokopavati, čeprav dela npr. v Bergamu krematorij 24 ur na dan. Državna tv Italijanom ničesar ne skriva, kljub temu pa danes v poročilih raje niso posebej izpostavljali dnevnega števila umrlih, temveč le skupno odkar štejejo. Ker je število demoralizirajoče pretresljivo.

      In to v okviru Evrope pomeni šele začetek.
      Za našo Slovenijo samo upam, da bodo drastični ukrepi v omejevanju socialnih stikov učinkovali na zmanjšanje števila okužb, da bodo materialni pogoji slovenskih zdravstvenih ustanov zadoščali in da bo zdravstveno osebje zmoglo oskrbeti vse težje obolele.

      Raje si ne predstavljam, kako bodo začeli ljudje cepati v Franciji, kjer si je nori Macron privoščil organizirati volitve v okoliščinah hitrega širjenja okužb.
      Ali pa v Veliki Britaniji, kjer je Johnson cinično izjavil, da bodo pač pokopali mrtve in šli dalje (ali nekaj podobnega), ljudje pa se medtem še vedno masovno zbirajo povsod po državi.

      In mimogrede, ko berem komentarje Igorja Đukanovića, ki se posmehuje tujemu strahu pred morebitno okužbo in smrtjo, sam pa se prehranjuje vegansko najverjetneje zato, ker bi hotel dolgo in zdravo živeti, ali ko poslušam manipulatorskega levičarja Igorja Pribca na tv, se sprašujem: kaj za eni tipi se klatijo po slovenskih izobraževalnih ustanovah?!?

 5. Igor, Slehernik govori resnico. Podpiram njegovo razmišljanje in upam, da vas ” ne razkurim”. Niste primitivec, ste pa razmišljujoč človek in po moje precej nesigurni vase.Levičar je vaša čustvena opredelitev, ker pod tem pojmom želite videti socialno pravičnost. Kakšna ironija v danih razmerah!!! Levica ima ves kapital, pa ne prigaran, ampak pokraden! To so še tranzicijske zgodbe, ampak ljudje tega ne vidijo. Vi pa imate vendar neko izobrazbo!?Vaša moralna obveznost je, da med politiki izbirate tiste, ki z delom izpričujejo vrednote vašega prepričanja. Jaz pri Janši pod milim nebom ne vidim nič spornega. Čudim se mu, da še vztraja po tolikih svinjarijah, ki so mu jih podtaknili.Ste vi pripravljeni oprati kak madež na njem v imenu pravičnosti? Nadzorujte ga kot veste in znate, le dokaze prinesite pred tožnika! Sicer pa bi si želeli kakšni dve leti miru, se vsi vzdržali komentarjev, da bodo fantje in punce enkrat brez zlonamernih podmornic peljali ladjo do želenega pristanišča. Tam pa naredimo remont, nalijemo novega goriva in zamenjamo posadko, če bo treba.

  • Hvala za prijaznost. S prijaznimi sogovorniki si je užitek izmenjevati tako argumente kot stališča. In seveda imate prav, da stranke, ki so nastale na levi, lahko odnese na desno. In obratno. Tako da je treba soditi po sprotnih dejanjih in ne zgodovini.
   Saj pravim. Bom spremljal in si sproti ustvaril vtis. Ne bi rekel, da sem neodločen, a priznam, da se res ne bi rad zmotil.

   • Oportunist?
    Seveda. Morda sem se že pohvalil, da večino kalorij dobim iz presnega sadja. Tako te ne bo presenetilo, da sem tudi letos v kleti imel skoraj tono zalog svežega sadja. Ta teden dobim novo zalogo pomaranč. Gospod, ki nam jih pripelje iz Grčije (kjer jih ta hip še niso niti začeli obirati), zelo vestno vsakemu v roko ali box stisne še sveže natisnjen račun. A glej ga zlomka, tudi ta teden bo na prevzemu zagotovo inšpekcija, ki ga bo kontrolirala, zadrževala čakajoče stranke in se mu posmehovala. Me prav zanima, kaj si bodo namislili tokrat. Čisto vsakič, ko pride v Maribor, ga obiščejo. Niti enkrat niso našli ničesar, ampak bodo vseeno prišli tudi tokrat. Po 31. členu zakona na linku:
    http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=ZAKO3209

    • Vaš oportunizem je lepo Vanja analizirala zgoraj. Jaz vam te časti ne bom izkazal. Naj bo na moj račun.

   • piše, da je njihova vizija: “zagotavljanje učinkovitega inšpekcijskega nadzora”. Dejansko pa poskušajo uničiti malega podjetnika, ki s kvaliteto uspešno smeši nesposobno konkurenco. Na naš davkoplačevalski račun to počnejo. Vsi vemo, da je tako in nihče jim ne more ničesar.
    No, če bi nova vlada ob menjavah odgovornih uspela spremeniti tudi način dela, bi to bila zame velika priložnost (opportunity)

   • Druga takšna priložnost je sprememba ne zakonodaje pač pa prakse v družinski politiki. V društvu očetov vemo skozi kakšne kalvarije spravljajo otroke ločenih staršev nekompetentni državni uradniki. (Se zgodi celo, da je večji problem od nekompetentnosti, nezainteresiranost za kar koli drugega kot pobrati svoje plačilo.)
    Če bi se na tem področju kaj spremenilo, bi bil že čudež.

    Tako da priložnosti za novo vlado, da se izkaže, je veliko.

 6. Serpentinšek bo lahko od danes naprej na gasilskih veselicah oponašal tudi bivšega predsednika vlade Marjana Šarca. Repertoar se mu širi.

 7. In Prevedeno v Slovenski Domači Jezik : ” POKVARJEN ZLOBEN HINAVSKI NESPOSOBEN PARAZITSKI ZNAČAJ NEKEGA OPONAŠEVALSKO PAPAGAJSKEGA ZABAVLJAČA SE NI OBNESEL . Žal.
  Mir naj vam bo.

Comments are closed.