domovina.je: Rešitev poslanca Kordiša za Venezuelo – “Kapitalistično kontrarevolucijo z bajoneti sterat v morje”

2

Medtem ko ves svet poroča o vse hujši humanitarni krizi v Venezueli, kjer ljudem pod levičarskim predsednikom Maduro primanjkuje hrane, elektrike in drugih osnovnih življenjskih potrebščin, slovenski poslanec Miha Kordiš na pladnju ponuja rešitev:

“Kapitalistično kontrarevolucijo obrat do zadnjega beliča, nato pa z bajoneti sterat v morje.” je zapisal na svojem Facebook profilu.

V komentarju uredništva se sprašujemo, kako je mogoče, da tovrstna logika “edine prave levice” v Sloveniji ni zaznana kot ekstremistična.

Maduro razglasil izredne razmere ter razširil pooblastila vojski za spopad “s socialnimi nemiri”

V Venezueli vre. Ljudje ne morejo dobiti hrane, zaradi primanjkovanja elektrike javni uslužbenci delajo le dvakrat tedensko, predsednik Nicolas Maduro pa je osebno nagovoril državljanke, naj elektrike ne trošijo s sušenjem lasišča s feni. Obseg ekonomije intenzivno pada (letos za 8 %), inflacija je na letni ravni 700 odstotna, v porastu je kriminal, kraje in plenjenje, piše The Guardian.

Danes je Maduro še razširil pooblastila vojski ter iz civilistov organiziral pomožne varnostne enote, s katerimi se lahko za zagotavljanje “javnega reda in miru” izognejo večini ustavnih varoval pred posegi vojske v civilno sfero.

Zaradi vse težjih razmer in lahkote v državi namreč naraščajo nemiri, opozicija, ki obvladuje parlament, zahteva referendum o Madurovi razrešitvi, pod katero se je podpisalo 1,85 milijona Venezuelcev. A socialistični predsednik o tem noče niti slišati, za katastrofalne razmere v državi pa obtožuje ZDA in venezuelsko “fašistično desnico”.

Poslanec ZL Kordiš: Težava je, da Maduro in Chavez nista obračunala z domačim vladajočim razredom

Svojevrsten rešitve za krizo v Venezueli pa je na svojem Facebook profilu predstavil slovenski poslanec Združene levice Miha Kordiš. S strankarsko kolegico Violeto Tomič sta namreč Venezuelo obiskala konec leta 2014. Takrat je ocenil, da ta država sicer ima nekaj težav, vendar “ne zato, ker so v socializmu, ampak ker so še vedno v kapitalizmu.”

Dodal je še, da pa sicer ni tako dramatično, kot slikajo zahodni mediji.

Več lahko preberete na domovina.je.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.


2 KOMENTARJI

  1. Saj menda imajo samo 6.8% brezposelnost. To je pa boljše kot pri nas. 🙂
    Pa delajo samo dva dni v tednu. To je fantastično!

  2. Ali je tip bedak,ki dela doktorat na socialističnem slovenskem družboslovju, ali pa je pokvarjen manipulator, ki zavaja preveč tesnobne množice ljudi, ki že zdavnaj več niso zmožni svobodno in odgovorno razmišljati svojo glavo.

    Socializem je ubil svobodo in razvoj individuuma, osebnosti, odraslosti. Namesto Boga je postavil Firerja. Ljudje pa so infantilneži v varnosti kolektiva.

Comments are closed.