Mnogo ljudi, ki bi morali biti v prvih bojnih črtah, je danes na bolniški

32
Naše prve bojne črte so v zdravstvu, policiji, civilni zaščiti, domovih za ostarele, trgovinah, na ministrstvih in še kje. Vsak, ki požrtvovalno prihaja na svoje delovno mesto, ali se samoizolira, da zaščiti svoje domače, ki naredi še nekaj več, kakor je dolžan, je junak in ima naše spoštovanje in občudovanje.

Defetisti in dezerterji

Pred štirinajstimi dnevi je zaokrožil v novodobni medijski pokrajini poziv, da ostanemo doma. Če so vojake preteklih vojn so na ta način vpoklicali v vojsko, so nas pozvali na kavč in nas še vspodbudili: »Ti to zmoreš!«.

Sobota in nedelja sta pokazali, da ne zmoremo niti tega – ostati na kavču. Posledica množičnega »dezertiranja« iz »vojne na kavču« so strožji ukrepi, čez štirinajst dni pa nas čaka zelo verjetni porast števila okuženih. In posledično se nam bo karantena podaljšala za nadaljnjih štirinajst dni.

V vsaki vojni so v vojski malodušneži in dezerterji. Na začetku spopada se vojaki, dobro opremljeni, spočiti in prepričani v hitro zmago, navdušeno vržejo v boj. Potem pa se, ko se sovražnik izkaže za bolj trdoživega, kakor so naše predstave o lahki in hitri zmagi, začneta širiti malodušje in dezerterstvo.  Tudi v tej naši neobičajni svetovni »vojni« proti nevidnemu sovražniku se dogaja podobno. Pojava, o katerih govorim, pa sta prav tako nevidna, kakor je neviden sovražnik.

Defetisti (malodušneži) so tisti, ki danes širijo malodušje in negodovanje pod krinko »kritičnosti« in »svobode govora«. Tu gre za zmanjševanje prepotrebne pripravljenosti na izpolnitev svojih dolžnosti in pripravljenosti na žrtve, ki so potrebne za zmago. Našo bojno moralo nam uničujejo v prvi vrsti novinarji večinskih medijev (oz. levičarskih), ki so že pred štirinajstimi dnevi znova čudežno osvojili obe kreposti. Da so prej ves čas Šarčeve razglašene vlade molčali, bili hlapci jedra vladne koalicije (SD, Levica in LMŠ) in niso imeli nobene svobode poročanja po resnici in pravici, so že pozabili.

Največji nasprotniki vlade so mediji

Novinarji mislijo, da so pod  Šarcem poročali »objektivno« in »dobro«, kar je seveda velika samoprevara. Novinarji so intimno in do zadnjega vlakna svoje biti prepričani, da je levičarstvo najboljše, kar se lahko človeku zgodi. Prav tako so prepričani, da je Janez Janša osebno in posledično SDS ter vsak, ki si upa sodelovati z njimi, najhujše kar se lahko zgodi.

Zdaj so ti novinarji zaradi zaplankanega črno-belega razmišljanja v peklu. Zavedajo pa se svoje moči. Zavedajo se tudi , da niso sami, da jih podpira celoten totalitarni ustroj (UDBO-mafija, vsa levičarska srenja). Zavedajo se svoje nedotakljivosti in premoči.

Novinarji sedaj delujejo v veliki koaliciji s SD-jem in Levico, LMŠ je že odpikana, ker je jasno, da bo kmalu izginila iz političnega odra, in širijo slabo voljo in malodušje. Kar je opazno v vsakem TV dnevniku, intervjuju, na vsaki FB strani, z vsakim tvitom … Enoglasno, vztrajno, zagrizeno, z vsemi sredstvi vodijo svojo vojno proti Janši in vladi, ki nas rešuje v tej vojni, da ne potonemo v italijanskem scenariju.

Si predstavljate, da bi se še zdaj slišalo: »Saj je samo prehlad?« Vsak, ki je tako govoril, pa naj bo to Trump ali Johnson ali Macron, upa, da se bo kar pozabilo. A oni nimajo sovražnih novinarjev, ker se povsod zavedajo, da je treba zdaj enodušno strniti vrste. Pri nas pa ni tako. Kljub spremembi oblasti in pogumnemu delovanju v krizi, ima vlada svoje največje nasprotnike na »medijski fronti«. Politiki si ne bodo upali nasprotovati potrebnim korakom. To bodo prepustili »civilni družbi«.

Zgodovina se ponavlja. Žrtve pač morajo biti!

Svoj čas so slovenski komunisti pozdravljali nemško okupacijo, ker je bil tedaj Hitler zaveznik s Stalinom. Tako so od znotraj spodkopavali bojno moč že tako razdeljene kraljevine. Potem so brez očitkov vesti klali, pobijali in terorizirali slovensko prebivalstvo, da so po moriji stotisočev prišli na oblast. Tam hočejo zdaj ostati njihovi vnuki, pa naj stane, kar hoče. Žrtve pač morajo biti!

Prav tako širijo malodušje vsi tisti, ki v svoji sebičnosti in preskrbljenosti nočejo nositi deleža pri naporu za zmago. V našem času in aktualnem primeru so to najprej sodniki in tožilci, ki nočejo zmanjšati svojih plač za 30 % kakor vsi ostali, sledijo upokojeni privilegiranci (npr. oni mali mož z modrimi očmi), in borci, ki iz proračuna prejemajo dodatke, prejemniki bajnih plač v »nevladnem javnem sektorju« (kulturniki, profesorji, inštituti, zavodi, društva, »svetovalci«, anketarji ipd.), ki skrbno pazijo, da bi bilo »vse po starem«…

Mnogo jih je sebičnih, zato je naša moč v boju proti virusu majhna. Žrtve pač morajo biti, ampak naj jih delajo drugi … Tudi ta moto je že dolgo znan! Žalostno so ga na telesu slovenskega naroda uresničili oni, ki so ideološka korenina zgoraj naštetih. Da, demokratična stran je med naštetimi skupinami zanemarljiva!

Poleg slabe volje, t.j. tistih, ki z besedami manjšajo borbeno moč družbe, pa so med nami tudi dezerterji. Ker govorimo o zelo posebnem boju, se dezerterstvo kaže tudi na prav poseben način. Dezerterji so vsi, ki bi morali v službo, pa si »zrihtajo bolniško«. Dezerterji so vsi, ki postavijo sami sebe na prvo mesto, namesto izpolnjevanja svojih dolžnosti. Jasno je, da je v prvih bojnih črtah dezerterstva več, kakor ga je v varnem zaledju »čakanja na delo doma«, ko nisi življenjsko ogrožen.

Mnogo ljudi, ki bi morali biti v prvih bojnih črtah, je danes med dezerterji

Naše prve bojne črte so v zdravstvu, policiji, civilni zaščiti, domovih za ostarele, trgovinah, na ministrstvih in še kje. Vsak, ki požrtvovalno prihaja na svoje delovno mesto, ali se samoizolira, da zaščiti svoje domače, ki naredi še nekaj več, kakor je dolžan, je junak in ima naše spoštovanje in občudovanje.

Vendar pa je slišati, da je mnogo ljudi, ki bi morali biti v prvih bojnih črtah, danes na bolniški. Zanje velja, da so se skrili na varno, zapustili svoj bojni položaj in ga prepustili drugim.

To so prav isti ljudje, ki so spraznili skladišča UKC-ja in odnesli (beri pokradli) vse maske in razkužilna sredstva, ko se je kriza šele začenjala. To so isti, ki to počnejo na mikro ravni vsak dan, dolga leta, vse od dne, ko je vse postalo »naše«. Ne kradejo namreč samo dobavitelji in podpisniki dobaviteljskih pogodb, krademo tudi »mi«, navadni državljani. In zato pravzaprav nimamo pravice, da bi se pritoževali nad milijonskimi krajami. Oni (KPS-udbomafija) kradejo veliko, ker lahko, ker so se zato borili. Mi ne moremo, zato krademo po malem.

Z dezerterji se v teh časih »generali« težko borijo. Nič ni težjega, kot v goščavi naše zakonodaje, polni pravic in ničelnih dolžnosti dokazati ali kaznovati nedelo na delovnem mestu, zlorabe z bolniškimi … Smo v takem socialističnem raju, da niti minister ne uveljaviti svoje politike v resorju, za katerega je odgovoren. Vedno se lahko najde uslužbenec, ki si mirno upa reči: »Ne bom!«. Zato je dezerterstva veliko. Težko, pogosto nemogoče je dokazati zlorabe na tem področju. To nam pove, da je tu nekaj narobe. Na osebni ravni, ko je potrebno dokazati zlorabo, pa je delavec zaščiten, saj se predpostavlja, da se kaj takega (zloraba) ni mogla zgoditi. In vendar je zelo običajen pojav!

V boju z epidemijo postavim tirnice v bolj pravično družbo prihodnosti

V tem času boja zoper epidemijo, ko Slovenija lahko preraste v »Bergamo«, zaostrimo naš pogled na resničnost. Z jasnostjo in brez sprenevedanja poglejmo stvarnosti v oči. Kajti samo tako bomo lahko izšli iz tega boja, ki nam bo prinesel zategovanje pasu in velike probleme, tudi bolj zdravi in bolj dinamični. Soočiti se moramo s svojo komunistično miselnostjo, z levičarstvom in kapitalistično sebičnostjo, da bi lahko postavili tirnice v bolj pravično družbo prihodnosti.

Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo. 

32 KOMENTARJI

 1. Da. Kot dan in noc je informativno pokrivanje dominantnih medijev Sarceve v primerjavi z Jansevo vlado. Od dominatnih TV postaj sicer spremljam nacionalno TV in ne ProPlusa. Upal sem pred dnevi, da se bojo malo unesli, saj je s prostim ocesom z Lune jasno, da se Janseva vlada spopada z epidemijo in izrednimi razmerami mnogo bolj odgovorno, povezovalno in ucinkovito od Sarceve, ki je bil z Nino Pirnat cisti fiasko in polomija, vreden tudi kazenske ovadbe.

  Ampak ne, zadnja 2 dni na RTV prek informativnih oddaj spet stopnjujejo napade na vlado, kot da so oni opozicija in da je zdaj cas 1 teden pred volitvami. En sam negativizem na vse, kar Janseva vlada pove ali predlaga, vse jim je nevarno ali zanic…

  Pa koga imate tu za idiote, odkod si jemljete to pravico sovraznega politicnega agitiranja in manipulacij in v nebo vpijoce pseudolevicarske pristranosti, vodstvo, urednice in novinarji/novinarke RTV hise?! Voditelji/ce Dnevnika in Odmevov?

  Nimate te pravice! Upam na skorajsnjo menjavo taksnega vodstva in taksne uredniske sestave te ustanove, vkljucno z zaposlovanjem novih ljudi drugacnih nazorov.

  Ce pa to ni mozno, se pridruzujem, ceprav po svoje nerad, ker nekaj kvalitete v ponudbi programov te hise vendarle opazim ( ce ne drugega, vsaj v spremljanju klasicne glasbe na Arsu) pozivom siroke akcije drzavljanske nepokorscine placevanja prispevka za Rtv SLO. Naj si placajo sami in tista politika in ideologija, kateri sluzijo, svojo RTV!

 2. Danes sem si vzel nekaj casa pregledat, kdo je ta slavna Kaja Sajovic s portala MMC RTV. Ki je pred leti svoje kolege javno posiljala v jame ( brezna, fojbe), torej v smislu izvensodnih komunisticnih mnozicnih pobojev.

  Tokrat objavlja Kaja Sajovic intervju iz Rima s kontroverznim angleskim epidemiologom. Sporocilo seveda kontrira vsemu, za kar se vlade in zdravstveni sistemi tega sveta z muko, nadcloveskimi napori in zrtvami trudijo.

  Gledam naprej, kaj ta zenska in vodstvo hise, ki ji razporeja sluzbene dolznosti se pocne z davkoplacevalskim denarjim plus narocniki oz lastniki elektricnih prikljuckov. Veste, kaj v glavnem pocne Kaja Sajovic? Potuje z avioni po svetu gor dol, na najrazlicnejse atraktivne in eksoticne lokacije in poroca o gurmanskih in drugih uzitkih in mi ji placujemo drage avionske karte in bivanja v hotelih s petimi zvezdicami…

  Zakaj to dopuscamo? Zakaj se iz nasega denarja po volji vodstva javne Rtv hise v imenu nekih nacionalno pomembnih funkcij, ki naj bi jih ta ustanova imela, omogoca taksno neodgovorno zapravljanje, zivljenje neke “novinarke” v smislu kake razvajene hcerke multimilijonarjev brez smisla za pravo vzgojo? Kako lahko opravici Rtv hisa te izdatke?! A je tako zakonsko priviligairano opredeljen status in z njim odgovornosti te ustanove, da bojo neko neuravnoveseno frfro posiljali na ekskluzivno drage turisticne izlete po eksotih?!

 3. To je totalno bolno stanje. Psihoanalitike in psihoterapevte bi morali vprasati, kako je mozno, da so take neuravnovesene, neodgocorne frfre na polozajih, kjer se ustvarja javno mnenje.

  Kaja Sajovic na eni strani, na drugi pa recimo Urska Bacovnik Jansa. Pametna, odgovorna, prijazna, zenstvena mati in zdravnica. Vse, kar je na twitterju objavila v zvezi s virusno krizo, ki nas je zajela, je bilo lucidno, pametno, hitro, pisano v veliki skrbi in odgovornosti. Ali pa Zvonka Zupanic v Mozinovem ( eden redkih res kvalitetnih profesionalcev v tej ustanovi) intervjuju, ki je bil v celoti izjemen zadetek v crno.

  Ampak ne, javno mnenje Slovenije ni dano ustvarjati Urski Bacovnik ali Zvonki Zupanic, zanj skrbijo razne trapaste in neodgovorne Kaje Sajovic. Sprevrzeno do amena!

  • V članku in vaših komentarjih je pravilno ugotovljeno stanje, po mojem mnenju pa manjkajo dejstva, zakaj tako !!
   Bom poskusil obelodaniti.
   Slovenija je že dolgo okupirana država, natančneje od 1. 12. 1918, ko je bila okupirana s strani Kraljevine Srbije ob pomoči veleizdajalcev.
   Okupacija se je nadaljevala do druge svetovne vojne, ko je bila Slovenija ob pomoči rdečih verskih blaznežev okupirana z novimi okupatorji. V tem času so rdeči verski blazneži izvajali genocid nad slovenskimi rodoljubi, ki še vedno leže po več kot 600 moriščih po slovenski zemlji.
   Po koncu vojne so medvojni okupatorji odšli in rdeči verski blazneži so omogočili nadaljevanje okupacije slovenskih dežel z novimi okupatorji, da so po slovenski zemlji spet hodili oboroženi tuji vojaki, govorili tuj jezik in še s švasano pisavo so nas posiljevali.
   Sami so hodili na jug po judeževe novce in direktive ter navodila kako ropati in zatirati slovenski rod.
   V času osamosvojitve so se šli spet peto kolono, ampak jim osamosvojitve ni uspelo preprečiti, so pa s svojimi izdajami omogočili nadaljevanje okupacije Slovenije s tem, da so na vse ključne pozicije postavili ali okupatorje ali pa veleizdajalce slovenskega naroda, ki se imajo za
   prvorazredne in da so nad Ustavo in zakoni.
   Nasledniki rdečih verskih blaznežev so rdeči klerikalci, ki so njihovi, ali potomci ali pa nasledniki.

   Da bi rdeči klerikalci prikrili sledi svojih zločinov in podlosti se dnevno “prilagajajo” in so se zato tudi nekajkrat preimenovali(ZKS,ZKS-SDP,ZLSD,SD) in še vedno trdijo, da so “izvoljeni”
   za vodenje slovenskega naroda.
   Zato lahko prvorazredni, ki spadajo v horde rdečih klerikalcev še naprej kradejo in ropajo slovenske davkoplačevalce, ker so jih do sedaj jih ščitile vse veje oblasti (od zakonodajne, do sodne in mainstream medijev), s podporo topoumnih produktov usmerjenega izobraževanja pod vodstvom fdvizma.
   Ali mi lahko kdo razloži v kateri okupirani državi okupatorji in veleizdajalci svojega naroda delajo karkoli v zaščito svojega naroda?

 4. IF, nič ne bo pomagala vaša ogorčenost. Uzurpatorji in nasilneži, ki imajo sedaj glavno besedo na RTVS, razumejo samo jezik sile. Brez te se ne bo nič spremenilo. Treba je tako ali drugače ukiniti obvezni prispevek, potem naj se gredo svojo politiko, kolikor hočejo.

  • Jaz jim ne bi pustil: ” potem naj se gredo svojo politiko, kolikor hočejo.” Ker denar bodo že dobili, v skrajni sili od Sorosa. Obvezni prispevek bi jim pa vsekakor ukinil, vzel tudi prostore pa še kaj ukrenil.

   Če Janez omenjenega prispevka ne bo VSAJ poskušal ukiniti, ga bom imel za javnega sovražnika št. 2.

 5. Za začetek:preusmerite se vendar zgolj na tiste medije, ki ne sejejo izrecnega sovraštva-ne do Janeza Janše ne do drugih. Saj se da.

 6. Ta vlada dela v izjemno (dvojno!) težkih pogojih. Od kompetentnih ljudi prihajajo pohvale, da se dobro bori proti epidemiji. Zavedati pa se moramo, da ,preden bo petelin trikrat zapel, se bo javno mnenje obrnilo proti njej. V Šiški visi plakat na oknu stolpnice, kjer je nekoč stanoval Ertl.” Najprvo dol s corono, takoj za tem z Janšo”.Da bi pa v času vladanja Janša na RTV komurkoli postrigel peruti, je pa res “gotof”! IF se razburja in soglašam z njim. Poiskati pa bo potrebno skupino strokovnih pametnih glav, ki bodo predlagale kako je moč kakšen filter za to gnojnico uzakoniti. Ponovno pozivam, osveščajte ljudi v svoji okolici! Jaz bom na koncu dobila še red zaslug za odpiranje oči ljudem, ki ne vidijo ne v globino in ne naprej!! Zelo se me že siti, eni užaljeni, meni se pa dobro zdi, ker čutim to za sveto dolžnost.

 7. Gospa Šalotka je zapisala: “Od kompetentnih ljudi prihajajo pohvale, da se dobro bori proti epidemiji.”

  Prosim jo, da se gre z menoj malo matematike. Čisto malo, ne bo bolelo!

  Na noviTV čisto zgoraj piše: 897 potrjenih primerov, 16 smrtnih primerov

  Pa izračunajva smrtnost:
  16 : 897 x 100 % = 1,78 %

  Ampak! 897 ni vseh okuženih, po mnenju dr. Mravljeta jih je 5 do 20 krat več. Razumljivo. Torej morava % zmanjšati za ta faktor:
  1,78 % : 5 = 0,36 %
  1,78 % : 20 = 0,01 %

  Torej smrtnost je pod 1 %, pri navadnih gripah pa okoli 1 %.

  OOPPPSSSS! Torej se Janša bori proti epidemiji, ki je ni???? Je to tista ptičja gripa, ki pa je sedaj uspela???
  Ima zdravnik v https://youtu.be/7rvV6zw47DM prav?

  • Kaj ce bi ti umolknil na temo razlage smrtnosti. Lepo, ce bi od teh skoraj 1000 do zdaj ugotovljeno okuzenih, na koncu res umrlo ” samo” 15. Zal jih bo mnogo, mnogo vec. Brez kakrsnegakoli ukrepanja bi bil smrtni davek zaradi epidemije v 2 ali 3 mesecih v Sloveniji verjetno okoli 50.000, lahko tudi vec. Mnogo hujsa intenziteta kot v obeh svetovnih vojnah. Nehaj ze spilat korona-trola, a nisi malo prestar za te nezrelosti?!

   • Namesto argumentov so etikete in omalovaževanje. Isto je bilo pri beguncih-ilegalnih prebežnikih. Kaj hočemo, take ljudi imamo v SLO.

  • AlFe, glede na to da znate preračunavat –
   kolikšna bi bila okuženost pa v primeru neukrepanja ?
   In kolikšna smrtnost v takem primeru ?

   • Gospa Amelie,
    zavisi koga vprašate. Sedaj nisem pri računalnikih, zato samo: popolmoma ista, le sedaj se tako počasi odvija, da zdravstvo lahko kaj ukrene. Cena pa je gospodarska katastrofa.

   • Nadaljujem. Vendar je hitrost okužbe za naše zdravstvo prevelika. Koliko ljudi je umrlo, ker zdravstvo kolapsira? Na koncu bomo imeli več mrtvih in uničeno gospodarstvo ter koristne idiote, ki bodo slavili rešitelje.

  • Za pravilen izračun je treba upoštevati še dve dejstvi:
   1) Od časa okužbe do smrti lahko preteče tudi nekaj tednov.
   2) Za sedaj slovenski zdravniki obvladujejo razmere. Ob znatnem povečanju bolnikov bi zmanjkalo usposobljenih ljudi in opreme.
   Obe ti dejstvi “vlečeta” smrtnost navzgor.

   • No, končno eden, ki razmišlja. Vesel sem vaše pameti, gospod Martin.

    Tudi sam sem imel prvi pomislek in ugotovil, da se matematično čisto natančno smrtnost da določiti šele ob koncu človeštva. Ja, to vleče smrtnost gor.

    Po drugi strani pa imamo cel kup dejavnikov, ki vlečejo smrtnost navzdol. Ko so prvi umrli, so imeli cel kup bolezni v zadnjem stadiju. Je bil res korona odločilen za smrt? Pozneje ti podatki v javnosti manjkajo. Nemški zdravnik iz pravi, da vsaj v Italiji ne ločujejo med umrl zaradi virusa in umrl z virusom.

    Za drugo opombo pa nimam ne dovolj podatkov, ne dovolj znanja. Vse kar bi pripomnil je, da SLO zdravstveni sistem že normalno ne funkcionira dobro, to utemeljujem s čakalnimi vrstami.

  • Mazzini pretirava v drugo smer. Ceprav je res, da v soboto na vecini obale in na Bledu sploh ni bilo tiste guzve, o kateri se je porocalo. Pac pa je nacelu socialne distance neprimerna gostota bila v tistih dneh recimo v Tivoliju in na Spici. Nedvoumno. V soboto je bilo pa naokoli podpeskega jezera parkiranih eden ob drugem verjetno nad 100 avtomobilov, zato sem obrnil, ko sem zagledal stanje in odpeljal proti Rakitni.

   Mazzini ocitno misli, da svoboda gibanja pomeni vecjo vrednoto od nesirjenja smrtonosnega infekta. Jaz sem pa na drugi strani. Nihce nima pravice ogrozati zdravje socloveka. S pihanjem cigaretnega dima drugemu cloveku v obraz, ali s sirjenjem nevarnih virusov.

  • Gospod Tine,
   iz vas govori zlobni duh. Ali lahko prenehati z omalovaževanjem in etiketiranjem sogovornikov? Verjetno ne.

 8. Neki drugi nemški zdravnik je po raziskavah predstavil, da vsako leto umre zaradi korona virusa 2 000 do 3 000 ljudi. Če to prenesemo na 2 mio Slovencev, Nemcev je okoli 80 mio, torej 40 krat več:
  2000 : 40 = 50
  3000 : 40 = 75

  Torej! Če upoštevamo predpostavke tistega Nemca, boljših pravzaprav ni v javnosti, vsako leto zaradi korona virusa umre 50 do 75 Slovencev. Umre tiho, brez panike, brez sesutja gospodarstva. Sesuto gospodarstvo bo seveda znižalo življenjsko raven oziroma povečalo smrtnost. Korona tolče po starih in obnemoglih in opravlja pokojninsko reformno, nižja življenjska raven bo pa še med mlajšimi kosila.

  Pa veliko zdravja vsem želim!

 9. Dobro piše Mazzini o pravičnikih. O teh, ki ne da bi se branili biča, ampak ga kličejo. Jaz temu rečem slovenska nekrofilija. Navijanje za poostritev ukrepov samo zato, ker nekateri uživajo, ker se da dobro udrihat po komerkoli, ki pride mimo, je pravi slovenski značaj. Privoščljivost, glej tudi on je zbolel, pa včeraj je klical k razumu in miril vse, saj ni tako hudo, je tako demoralizirano početje vredno decimacije.

 10. Ah, ja, sem pozabil. Pozničev članek je povsem zmeden, da ne veš kaj bi rad povedal, razen zadnjega odstavka.

 11. Gospod AlFe, niso drugi krivi za vase izjave, iz katerih veje nedobronamernost.

  Dejstva niso zalitve. Egocentricno stalisce pa je, da so vsega drugi krivi.

  Tukaj hocete dokazati, da je JJ nespameten in da vlada pocne neumnosti, ker je po vase premalo mrtvih. Z njim vred pa tudi medicinska stroka, s katero so ukrepi usklajeni. Najprej poglejte vase, potem obtozujte druge.

  • Gospod Tine,

   spet kažete kačji jezik, s katerim je kača preslepila Evo in Adama. DEJSTVA in VIRE, gospod Tine. In ne etikete in moralno obsojanje ter polaganje svojih misli v sogovornikova usta

   DEJSTVA, VIRE in pokažite, kje je napaka v mojem razmišljanju.

   D E J S T V A!

 12. Nemški znanstvenik je ga. Merkel postavil pet vprašanj:
  https://youtu.be/mMtPn06pk_M

  Omenja raziskavo v Franciji, ki je pokazala, da smrtnost tega slovitega korona virusa ni nič kaj večja kot pri ostalih korona virusih in terja podobno raziskavo v Nemčiji. Zahteva še raziskavo, koliko zdravih ljudi je že okuženih s tem virusom. Če je to velika večina, potem lahko vse ukrepe proti širjenju okuženosti ukinemo.

  Skratka, poslušajte glas znanosti! In prejšnjega papeža, ki je dejal: “Vera in znanost sta peruti ptice, da lahko leti.” Nekako tako po spominu.

  • To ni katerikoli korona virus, ampak je nov korona virus. Podoben Sarsu in Mersu, ki nas na sreco nista nikoli dosegla. Ce bi res bila populacija z njim v taki meri okuzena oz prekuzena, se ne bi vec tako zlahka in hitro siril. Stalno spuscas trolanje v javnost. Kaj hoces doseci? A bos razumel, da nimamo moznosti naenkrat imeti desettisoce Slovencev na respiratorjih in da smo civilizirani ravno po tem, da skrbimo drug za drugega in ga varujemo, posebej za najranljivejse in da nismo socialni darvinisti.

   Ce ne verjames meni, pa verjemi vsaj modrosti 106 letnega Borisa Pahorja.

   • Kako lahko temu nemškemu zdravniku, če ne celo znanstveniku očitaš trolanje? V pismu Merklovi postavlja zelo razumna vprašanja.
    Temelj civilizacije ni v sklicevanju, da me nihče nima pravice okužiti, kot ti počneš.
    Bolnim je treba pomagati, a kako boš komu pomagal iz karantene?! To samoizolacijo je treba vsaj doživljati v tišini, ker je dejansko prej sramotna kot kaj drugega. Kdor pa v tem vidi viteštvo, kot g. Poznič, je povsem zablodil.

Comments are closed.