Če bi bila vlada fašistična, bi s silo preprečila kolesarjenje

10

Če bi bila vlada Janeza Janše fašistična, bi prepovedala vsako nezakonito (neprijavljeno) kolesarjenje oziroma ga s silo policije tudi preprečila. Tisti, ki širijo ulično nestrpnost z vzkliki »Ubi Janšu« ali »Smrt janšizmu«, bi že razbijali kamenje na Golem otoku.

Citiram (France Verbinc – Slovar tujk, 1967): »Fašizem zma m 1. ena od oblik neposredne diktature buržoazije v kapit. deželah (ali najbolj reakcionarnih elementov finančnega kapitala), nastala najprej v Italiji po prvi svetovi vojni, 2. ideologija ali polit. gibanje s tem značajem.«

Po kapitulaciji hočejo znova prevzeti oblast

Torej gre za ideologijo, ki se pojavi ali prične na pobudo posameznika, ta si pridobi privržence in vse skupaj se nato razširi v politično gibanje. V zgodovini je od vseh treh -izmov z nasiljem prevzel oblast edino komunizem. Za sovražnika je razglasil vsakogar, ki se z njegovimi idejami ni strinjal. Ali s transparenti in vzkliki »Smrt janšizmu« kolesarji in skriti agitatorji vodijo državo v novi komunizem? Ker ni demokracije in svobode. Za tem javnim »ubijanjem« s politično in medijsko podporo stojijo stranke SD, Levica in LMŠ, da bi po lastni kapitulaciji znova prevzeli oblast, četudi z revolucijo. Ne zavedajo se, da s kolesi in nogami teptajo težko pridobljene demokratične vrednote, katere smo pred tridesetimi leti potrjevali na volitvah in plebiscitu. Se stranke opozicije, številni mediji ter njihovi podporniki sploh zavedajo, kam to vodi?

Kako bi naredila fašistična vlada s kolesarskimi protestniki?

Če bi bila vlada Janeza Janše fašistična, bi prepovedala vsako nezakonito (neprijavljeno) kolesarjenje oziroma ga s silo policije tudi preprečila. Tisti, ki širijo ulično nestrpnost z vzkliki »Ubi Janšu« ali »Smrt janšizmu«, bi že razbijali kamenje na Golem otoku.

Saj nobena od koalicijskih strank, niti SDS, v svojih programih nima opredelitve, ki bi kazala na pojav fašizma, kot ga je uvedel Mussolini. Po definiciji je fašist kapitalist in diktator obenem. Mogoče pa je razumeti, da želijo anarhizem uvesti protestniki. Ta se lahko nehote sprevrže v anarhizem, iz katerega bi lahko nastal režim anarhistov/komunistov, katerim je edina svetinja uživanje brez dela in odgovornosti.

Milan Kučan je leta 1990 oznanil, da komunisti sestopajo z oblasti

Zakaj levičarske stranke ne upoštevajo dejstva, da je zadnji predsednik CK ZKS (Centralni komite Zveza komunistov Slovenije) Milan Kučan leta 1990 oznanil, da komunisti (on osebno) sestopajo iz oblasti? To je takrat pomenilo za Slovenijo konec komunizma. In zato je ljudstvo Milana Kučana kot zadnjega predsednika CK ZKS izbralo za predsednika predsedstva in nato še dvakrat za predsednika samostojne države Slovenije.

Kdo v Sloveniji je kapitalist (a ne v svetovnem merilu)? Največ bi jih našli med člani Foruma 21 in tudi med »sovražniki« sedanje vlade. Če špekuliram, morda tudi med tistimi, ki imajo še danes nostalgijo po komunistični vladavini. Zanimivo je tudi, da se številni mladi sprašujejo, kje in kako bi prišli do literature, ki ni ne »rdeča« ne »črna«, pač pa je v njej zgolj zgodovinska resnic. Ne manjka je, le poiskati jo je treba.

Primorce so strašili črnosrajčniki

Kot Primorec, rojen pod italijansko oblastjo v času, ko je tam divjal fašizem, se spominjam pripovedovanja staršev, starejših bratov in sester, ki so pripovedovali, da so bili pripadniki fašistične organizacije razpoznavni po nošenjem črnih srajc. Primorski Slovenci in tudi Italijani, ki se niso strinjali s fašizmom, so jim rekli »črnosrajčniki«. Seveda so črne srajce po zavladanju komunizma prebarvali v rdeče. Zato me danes črne srajce in maske, ki so postale njihov simbol, spominjajo na čas fašizma, ki se je po prvi svetovni vojni pojavil v Italiji.

Po koncu fašizma in nacizma se je razširil komunizem

Ko sta bila v Evropi 9. maja 1945 premagana fašizem in nacizem, se je po vsej Vzhodni Evropi razširil komunizem. V Sloveniji so komunisti krvavo zatrli vsako miselnost, ki ni podpirala njihovih revolucionarnih dejanj in Titove osebnosti. Komunizem je temeljil na sovraštvu do privatne lastnine in gospodarstva, do izobražencev, vernikov, ciganov ter do istospolnih, ki jih je po vojni preganjal in pobijal. Iz tistih časov izvira temeljni vzrok neenakosti slovenskega naroda. Saj imamo, glede na velikosti države, največje število (sedemsto) množičnih grobišč na svetu, ko je brat ubijal brata Slovenca. In to je bil komunizem. Tisti, ki danes s trobojnico in simboli iz komunističnih časov želijo obujati narodovo krvavo preteklost, so nasprotniki ali celo sovražniki demokratične in samostojne Slovenije.

Ko tisti, ki bi morali biti vzor, pozivajo k sovraštvu

Človek se ob vseh teh dogodkih nehote vpraša, do kdaj bodo ob vseh verbalnih deliktih, javnem in plakatnem pozivu k ubijanju ter netenju sovraštva molčali javni tožilci in sodniki. In do kdaj bo pomagala širiti sovraštvo tudi peščica slovenskih akademikov, umetnikov, intelektualcev? To so ljudje, ki bi bili morali biti vzor na poti do demokratične ureditve in spoštovanja vseh, ne le peščice (nekaj deset tisoč) izbrancev? In do kdaj bodo pomagali širiti lažna gesla, tudi državni mediji, ki se razglašajo za pluralne?

Vlada in njen predsednik delata v dobro državljanov

Vlada in njen predsednik po svojih dejanjih in ukrepih delujeta v dobro vseh državljank in državljanov in ne izpolnjujeta meril, po katerih bi ju lahko obtožili uvajanja fašizma, kot jih navaja Verbinčev Slovar tujk. Ukrepe, ki jih sprejema vlada, narekuje širjenje koronavirusa, in so pomembni za varnost in zdravje vseh nas. Zato javno podprimo ljudi, ki so nas pripeljali do naše samostojnosti in danes vodijo vlado, ki to samostojnost spoštuje in neguje njene vrednote, tako da ponuja sodelovanje vsem strankam v medsebojnem spoštovanju kot v letih 1990–1991.

Ob 29-letnici slovenske države in ob dnevu državnosti želim vsem Slovenkam in Slovencem doma in po svetu, državljankam in državljanom ter vsem, ki živite v naši lepi domovini, kljub omejitvam prijetno praznovanje, kje koli ste in boste! Domovina je ena, vsem nam dodeljena.

In Bog nam ohrani to našo lepo deželo!

10 KOMENTARJI

 1. Ja, če bi bili državljani SLO zdravega razuma, bi na naslednjih volitvah stranke naslednice rdeče oblasti skupaj dobile kako četrtino glasov.

 2. Predlagam, da se ne govori o fašizmu s če-jem. Fašizem je bil v Nirnbergu obsojen in je stvar nadaljnje justice. Pogoj za zdrave odnose v državi je sprava na temelju odpuščanja, ki je stvar obeh dejavnikov brez sprenevedanja.

  • Sprava bo možna ko bo komunizem obsojen kot zločin. Zaukazat kesanje zločincem je nesmisel, ker oni tega ne priznajo in nočejo. To je potrebno pravno doseči na temelju obsodbe zločinskih dejanj opisanih v Teharskih krvavih arenah avtorja Ivana Korošca. Predvsem mora biti obsojen komunizem kot zločin. Šele za tem bo možno govoriti o spravi, ki je nujna in potrebna ! Tudi kolesarjenje bo izgubilo legitimiteto !

 3. Janseva vlada seveda ni fasisticna, skoda besed. Tako kot niti Thompson recimo ni fasist ali ustas, temvec domoljubni, krscanski, tradicionalnim vrednotam zavezan rocker. Velik pozitivec.

  Ampak ni res, da bi bila vlada fasisticna, kot pise g.Feltrin, ce bi preprecila mnozicne neprijavljene proteste, ki poleg vsega se krsijo temeljne ukrepe proti epidemiji. Nizozemska je pred dnevi razganjala demonstrante proti covid ukrepom z vodnimi topovi, Francija s solzilcem. V obeh primerih je policija pridrzala po nekaj sto protestnikov, ceprav protesti niso bili stevilcnejsi kot v Ljubljani.

  Ne, Nizozemska in Francija nimata fasisticnih oblasti. Celo ne desnicarskih. Policija samo uveljavlja zakon, kar ima smisel in splosno korist.

  Sam bi v celoti podprl, ce bi zakon policija v celoti uveljavila tudi v Sloveniji. Cetudi z vodnimi topovi in solzilcem. Bolje vsekakor nekaj pospricanih kretenov in provokantov kot nove nedolzne zrtve epidemije.

  • Zadnja poved je nejasna; verjetno je mišljeno:
   Vsekakor je bolje nekaj pošpricanih kretenov in provokatorjev kot nove mrtve nedolžne žrtve epidemije.

   Ampak Janez tega ne upa narediti, čeprav je zadolžen za red. Če bo epidemija, je sedaj Janez odgovoren za žrtve epidemije.

   • G.Alfe bodite vendar resni, Janša ne da ne upa, ne more! Ker praktično sam brez podpore ljudi, ki se distancirajo od vsake akcije ! Boje se okrniti ugodno življenje, ki so ga vajeni in niso niti s prstom mignili zato! Izrek / bolje drži ga , nego lovi ga../ je za nas Slovence zkon ! Koliko Slovencev tistih , ki naj ne bili simpatizerji levice , nredilo korak v desno in podprlo g. Janšo in njegovo vlado ? Vedno bolj se uresničuje reklo/zanesi se vase in svojega žrebca/ , naj se Janša sam trudi zakaj pa je predsenik vlade! Karakter slovenskega ljudstva se vse bolj izmika problemom in težavam in jih zvrača na druge, zakaj naj bi se izpostavljal ! Mi smo zakegljali naklonjenost desnici,
    pričakovali smo, da nas bo božja mana obiskala, ne da bi “preudarni” mi Slovenčki kaj storili za to!!! Dokaz za to je bil vdor bosanskega “pevca” na zaščiten prireditveni prostor,ki naj bi ga varovala tudi policija ! Če bi bila prireditev v rokah razgrajačev levice se to zagotovo ne zgodilo ! Dajmo enkrat že stopiti skupaj in pokazati kaj zmoremo , ker imamo vlado na svoji strani , ali pa tudi ne ?????? Sem staro odsluženo kljuse , ampak še vseno sposobno kaj storiti za obstanek in uspemo ! Majhne ribice , dobre ribice ! Tako je to g.ALFE !

     • Ali je slovenska srenja že privzela modo odstopanja? Odstopajo tako, ali tako samo bleferji, kot naprimer Šarec in še bi jih našli kar nekaj, gre namreč za ustvarjanje kaosa v rahitični slovenski politiki, ki je polna levičarskih špekulantov, kjer izstopajo predvsem člani strank SAB, Levice, SNS, LMŠ-ja in nevladnih strank! Da je temu tako je veliko prispevala Ljudmila Novak z velikimi apetiti in hkrati pustila životariti NSi-krščansko demokracijo! AlFe, ali je še kj na svetu toliko anarhije kot pri nas, ki nas je vseh skupaj komaj za večje evropsko mesto! Rdečkarji in anarhisti pa lezejo na plano iz svojih lukenj in
      se pasejo povsod, kjer je ugodna klima za razmnoževanje! Šarec-a
      mi prosim ne omenjajte, ker laže in na svoj način tudi krade, malo tukaj malo tam! Ali ste kdaj poiskusili analizirati sposobnosti in IQ poslancev v Parlamentu, rezultati so katastrofalni, tako iz političnega
      in moralnega pogleda vključno s poznavanjem pretekle zgodovine, ki
      se jo zavrača na vsakem koraku! Končal bom z izjavo tov.Kučana ko je zaključil svoj govor na osamosvojitveni svečanosti:” Danes so dovoljene sanje, jutri je nov dan in bil je, v soju jutanje zarje so
      gazili tanki širom Slovenije……Bilo je jutro, ni pa bilo presenečenje!

      P.s. Ali se bo ponovila epidemija in preganjanje “čarovnic”,in lepljenje etiket tistim, ki so in bodo želeli pomagati narodu v šoku ????!

 4. Spoštovanje slovenskega pravnega reda ni fašizem, ampak odraz spoštovanja ustave in zakonov.

  Državljani Slovenije, ki v svoji duši in srcu čutimo kot Slovenci, smo vam globoko hvaležni za briljantno – vrednotno, po vsebini in izgledu, državno proslavo na čast naše domovine Slovenije, ki si jo zasluži zaradi svojih lepot in vrednotne kulturne tradicije in demokratične ustave.

  Gre za naš iskren pozitiven odnos do naše domovine Slovenije, ki ga lahko primerjamo z iskrenim odnosom otroka do svoje matere.

  S takšnim primernim programom proslave izražamo spoštovanje do svoje domovine in osebno dostojanstvo njenih domovalcev.

 5. Logično, raznim kuharskim aktivističnim “kolsarjem” pa po Prešernu: “Le čevlje, sodi naj kopitar!”

Comments are closed.